Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

ΟΣΦΠ, ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ

           Ο ΟΣΦΠ τελικά δεν θα κάνει ένσταση για το κύρος του αγώνα των Σερρών. Εγώ που θέλω απαξιώνω αλλά και να δικαιώνω τα λάθη και τα σωστά αντίστοιχα, λέω με όλο το θάρρος της γνώμης μου συγχαρητήρια. Και θα έρθουν οι φίλοι μας οι ΟΣΦΠ για να μας βγουν απο πάνω.
        Πριν έρθουν, ας σκεφτούν ορισμένα απλά πραματάκια. Ο πρόεδρος του ΟΣΦΠ, με την κίνηση του αυτή, κερδίζει περισσότερα και χάνει ελάχιστα. Πάρτε την ζυγαριά και πάμε για το ζύγισμα:
          Τι κερδίζει; Πρώτα επικοινωνιακά στους οπαδούς του που κουβαλάνε την ρετσινιά της υπόθεσης " Καλαμαριά". Δεύτερον στους οπαδούς των άλλων ομάδων που κάποιοι θα παρασυρθούν και θα νομίσουν οτι λάθος πράματα πιστεύανε. Κι οτι πράματι ο ΟΣΦΠ θέλει να κερδίζει τους αγώνες μέσα στο γήπεδο. Τρίτον σε όλο τον κόσμο που έχει διαμορφώσει την άποψη (κακώς;) οτι η δαφνοστεφανωμένη χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να προχωράει. Να δείτε τι έχει να γίνει σήμερα στα ραδιόφωνα απο ολυμπιακάκηδες διθυράμβους προς τον γενναίο πρόεδρο.
             Επίσης γλυτώνει και πριμ κατάκτησης του τροπαίου, που ούτως ή άλλως είναι υποβαθμισμένος θεσμός στην Ελλάδα, αλλά και κάποια κούραση για τους παίκτες του που όσο αναφορά την φυσική κατάσταση είναι σε δραματικό επίπεδο.
              Τι χάνει; Εκτός απο ένα κύπελλο, τίποτα. Ούτε κάποια διάκριση στην Ευρώπη, ούτε σε πρεστίζ, ούτε κάποια συμμετοχή σε κάποιο διεθνές τουρνουά, ούτε ΦΥΣΙΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ. Γι' αυτά δηλαδή που έκανε την ένσταση στην Καλαμαριά. Για να ξέρουμε τι μας γίνεται κι όχι να μας ζαλίσουν απο σήμερα τον έρωτα με εκατό χιλιάδες τρίχες.
            Να πάω όμως και λίγο παραπέρα. Εγώ σαν ΑΕΚ θέλω να κατακτήσω το, όπως το περιέγραψα παραπάνω, υποβαθμισμένο κυπελλάκι; Απαντώ τίμια πως ναι, θέλω. Διότι το έχω ανάγκη για να εξακολουθήσει η συσπείρωση του κόσμου και να ανέβει λίγο το ηθικό των νέων παιδιών που υπερασπίζονται μια ομάδα χωρίς να βλέπουν κάποιο φως. Εμείς οι παλιότεροι είμαστε αλλιώς συνηθισμένοι. Όμως το κύπελλο το θέλω αντρικό κι όχι χλεχλέδικο. Τον ΟΣΦΠ ήθελα στον τελικό.
       ΥΓ. Διαβάστε στη στήλη με τα σχόλια, τις θέσεις του Θανάση. Είναι άκρως ενδιαφέρουσες και πολύ αεκτζήδικες. Δεν σημαίνει οτι συμφωνώ σε όλα, αλλά το γράφω εδώ σε ανάρτηση, διότι μπορεί κάποιοι να μην δώσουν σημασία. Επίσης μπορεί να δημιουργήσει ένα ωραίο πολυσυλλεκτικό διάλογο.
           Θα γράψω χωριστά για το γήπεδο. Έχω συγκεκριμένες απόψεις, που ικανοποιούν τους πάντες , μέχρι και τον Χατζηχρήστο, απόλυτα υλοποιήσιμες αλλά εδώ που ζούμε μοιάζουν τόσο μοντέρνες λες και θα ρίξουμε την Ακρόπολη. Αν κι εδώ που τα λέμε καλό θα ήταν κι αυτό, μπας και συνειδητοποιούσε ο νεοέλληνας οτι έχει χρόνια να δημιουργήσει κάτι, κρυπτόμενος πίσω απο επιτεύγματα αρχαίων που δήθεν είναι πρόγονοι μας.

1 σχόλιο:

  1. Έτσι ακριβώς.

    Αν παιζόταν το πρωτάθλημα σε μία ένσταση όπως το 2008, σιγά μη δεν έκανε ένσταση ο Αρχιαγγειοπλάστης.

    Και θα είχαμε πάλι από τους «επιστήμονες» κάτι αλά Βουλγαράκη, "Το νόμιμον είναι και ηθικόν" και άλλα χαζά.

    Και η μοιχεία νόμιμη είναι, αλλά όχι ηθική από την άποψη ότι πουλάς "νομιμοφροσύνη" στην σύντροφο, ενώ πράττεις τα αντίθετα.

    Η ΑΕΚ το χρειάζεται το κυπελλάκι για γλυκαθεί λίγο ο κόσμος, έστω και με Πανιώνιο στον τελικό π.χ.

    Βέβαια, μια νίκη επί της ομάδος των Γλυξβούργων θα είναι προτιμότερη, αλλά δεν σου έρχονται τα πράγματα πάντα όπως θέλεις σε αυτή τη ζωή...

    Ακολουθεί ο ύμνος του Κοκκαλιακού και της DDR.
    Auferstanden aus ruinen

    ΑπάντησηΔιαγραφή