Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΕ ΑΕΚ

          Το ταξίδι ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Οι υπερατλαντικές συζητήσεις αυτή τη στιγμή εμφανίζονται θετικές για την ομάδα μας. Το πιο θετικό είναι οτι ο Μπομπ Κοζώνης δείχνει αποφασισμένος να μπει στα σκατά μας και της ελληνικής πραγματικότητας. Εντυπωσιακό αυτό για άνθρωπο που δημιούργησε μακριά απο το μπουρδέλο.
           Η επόμενη εβδομάδα είναι το ορόσημο. Οι εκπρόσωποι του μαζί με τους ορκωτούς λογιστές θα ξεσκονίσουν τα βιβλία της εταιρείας ΑΕΚ. Ο Θανόπουλος κι ο Δημαράκης δεν έχουν κρύψει τίποτα. Είναι σωστοί άνθρωποι και την δουλειά την ξέρουν. Προσωπικά τους θεωρώ απο τους πιο σοβαρούς που έχουν περάσει απο τα ανώτερα αξιώματα της ομάδας μας. Με ειλικρινή διάθεση να καθαρίσουν την κόπρο του Αυγεία, που όλοι ξέρετε πώς δημιουργήθηκε.
           Τα βιβλία είναι καθαρά. Τα είκοσι εκατομμύρια χρέη είναι διακανονισμένα. Τα υπόλοιπα 15, υπάρχουν βέβαια στην κολώνα τους, αλλά στην αντίστοιχη θέση των εσόδων  εμφανίζονται περίπου 19 απαιτητά απο τον Ψωμιάδη. Έτσι συντάσσονται οι ισολογισμοί. Δεν είναι τρικ λογιστικό. Όμως παραμένει το ερώτημα αν θα τα εισπράξουμε ποτέ. Εδώ είναι Ελλάδα με νόμους και θεσμούς που δεν δουλεύουν. Βλέπετε η παλιά ΚΥΠ, η σημερινή ΕΥΠ, κάνει ακόμα κουμάντο κι ας μιλάνε τα πολιτικά ανθρωποειδή οτι έχουμε δημοκρατία κι άλλα παπάρια μάντολες. Γιατί ανακάτεψα  την ΚΥΠ; Ψάχτε το.
            Κατά τον παραπάνω τρόπο, η θέση της εταιρείας είναι πλασματική και δείχνει πιο υγιής απο την πραγματικότητα. Αυτό είναι το μελανό σημείο και το κλειδί της τελικής συμφωνίας. Τα επισφαλή έσοδα. Κάτι σαν τα sybprime δάνεια της Leehman brothers προς κάθε πικραμένο για να παίρνουν boni (πληθυντικός του bonus)  τα golden boys στην Αμερική μέχρις ότου έσκασε η φούσκα. Όπως φούσκες είναι οι ισολογισμοί των δήθεν υγιών ομάδων της Ελλάδας, που είναι καταχρεωμένες στους ιδιοκτήτες τους.
              Σε δυο ώρες παίζουμε, αν δεν γίνει τίποτα με την βροχή, και θέλω να δω τα καλά νέα να έχουν κι αγωνιστικό αντίκτυπο. Όχι οτι αλλάζει κάτι για την τελική μας θέση, αλλά να δούμε και κάτι στο γήπεδο. Είδα και τον ΟΣΦΠ χθες. Για τέσσερα γκολ ήταν αλλά το πήρε.Χωρίς διαιτησία. Εμείς στην κακή μέρα μας θα χάσουμε. Γύρω στις 07:15 θα αναρτήσω την κριτική μου για το παιχνίδι μας, όπως το είδα εγώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου