Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

EΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ

      Άλλη μια επέτειος ήρθε, πέρασε και θα ξανάρθει. Γιατί όχι; Ο λαός να είναι καλά και να διαβάζει την ιστορία του. Να πιστεύει άρες μάρες κουκουνάρες και να βλέπει ηδονικά του μπογιατζή τον κόπανο. Να νομίζει ότι γνωρίζει και να τρώει κουτόχορτο από τα δήθεν έγκυρα κι επιστημονικά συγγράμματα . Που γράφτηκαν κι εξακολουθούν να γράφονται μόνο για την κολακία του.
Είναι απίστευτη η ιστορία της Ελλάδας με τις εθνικές γιορτές και επετείους. Να μην γιορτάζεται ποτέ το γεγονός κάποιας λύτρωσης και κάποιας απελευθέρωσης, ουσιαστικής για την χώρα, αλλά να πανηγυρίζεται κάτι άλλο που δήθεν έχει συμμετοχή ο λαός. Ρε με το ζόρι μέσα στο παιχνίδι και το ποίμνιον. Να μην τιμάται το αποτέλεσμα, αλλά η αφετηρία. Και τελικά να μην τιμάται το τέλος μιας τυραννίας, αλλά η αρχή της.
     Χονδρικά στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, έχουμε τρεις μεγάλες εθνικές γιορτές: Την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου και την 17η Νοέμβρη. Την πρώτη την έχουμε διότι ο λαός σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης εναντίον του Τούρκου, την δεύτερη διότι ο λαός βροντοφώναξε το <<όχι>> στους Γερμανούς εκπολιτιστές και την τρίτη διότι πάλι ο λαός πεθύμησε την δημοκρατία και μπουκάρησε για αντίσταση στο πολυτεχνείο. Καλά δεν τα λέω;
     Και μια χαρά τα λέει η ιστορία, που γράφεται για τον λαό. Τι να γράψει κι αυτή η κακομοίρα; Ότι καμιά σαρανταριά παλικάρια μαζεύτηκαν στην Αγία Λαύρα, ότι του Ιταλού πρέσβη του έδειξε τα αρχίδια του ο Μεταξάς κι ότι στην ανώτατη σχολή είχαν κλειστεί καμιά εκατοστή αγωνιστάδες κι ο λαός πέρναγε απέξω και τους ονόμαζε αλήτες; Ότι ο λαός ήταν χεσμένος και στις τρεις περιπτώσεις; Μακάρια κοιμώμενος κι αρκούντως βολεμένος; Ε, είπαμε να πουλήσουμε βιβλία όχι να μπατιρίσουμε τα τυπογραφεία.
     Και η ιστορία της ιστορίας να συνεχίζεται. Σιγά τώρα που πρέπει και να μπει στην ουσία. Σιγά μην μπει στον κόπο να αναφέρει ότι για να φύγει ο Τούρκος χρειάστηκαν τρεις ξένοι στόλοι, ότι το <<όχι>> έφερε μια πενταετή περίοδο φασισμού που έπεσε κι εδώ όταν κατέρρευσε παγκοσμίως, κι ότι τα γεγονότα στο πολυτεχνείο φέρανε μια καινούργια δεκάμηνη πολύ χειρότερη δικτατορία. Τα λέει βέβαια αλλά σαν ψιλά γράμματα ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Σαν πικάντικα σχόλια που δεν απασχολούν τον πολύ κόσμο.
     Διότι συμφωνώ βέβαια με την καταγραφή των ημερομηνιών έναρξης κάποιας διάθεσης κινητοποίησης, αλλά ρε παιδί μου γουστάρω να γιορτάζω την πραγματικότητα: Ότι ο Τούρκος ξεκουμπίστηκε με την υπογραφή της συνθήκης της Ανδριανούπολης το 1829, ότι η Ελλάδα απελευθερώθηκε όταν τα γερμανικά στρατεύματα αποχώρησαν, κι ότι η χούντα έπεσε οριστικά τον Ιούλιο του 1974. Αυτά είναι τα χαρμόσυνα νέα κι αυτή η πραγματική λευθεριά.
     Γιατί δεν τα γιορτάζει αυτά ο Έλληνας; Διότι στα πραγματικά λυτρωτικά γεγονότα, απουσιάζει ο λαός. Ή η όποια συμμετοχή του είναι κάτι κόρνες στα χέρια για το θορυβώδες μπούγιο και κάτι παϊδάκια στις χασαποταβέρνες. Κι επειδή είμαστε υποχρεωμένοι να λαϊκίζουμε παντού και να χαϊδεύουμε αυτιά, προτιμάμε να γράφουμε ιστορικές φανφάρες και ξαφνικά να τσιμπιέται ο λαός και να νομίζει ότι πράγματι κάπου είχε κι αυτός την συμμετοχή του. Οπότε άνετα μετά, βγαίνουν όλοι με επίδομα εθνικής αντίστασης την περίοδο του 40 και κομουνιστές στην διάρκεια της επταετίας. Ή μετά το 1829 να είναι όλοι Τουρκοφάγοι. Άμα διαβάζεις μαλακίες, γιατί να μην τις πεις κιόλας; Ποιος να σε αμφισβητήσει; Κι ο διπλανός τα ίδια λέει.
     Κι αισθάνεται σαν τη μάνα του Κίτσου. Που η κακομοίρα δεν έκανε τίποτα. Απλώς καθόταν και ρέμβαζε. Και ξαφνικά την κάνανε τραγούδι : << Του Κίτσου η μάνα κάθονταν >>. Και που αν η γυναικούλα πράγματι είχε κάποια δράση για το οτιδήποτε, μιλάμε ότι θα είχε γίνει πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες της εποχής και για τόνους επίτομα πονήματα για τον ψυχισμό, τον ηρωισμό και το πνεύμα της, χώρια τα πολλαπλά αφιερώματα στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση και στο διαδίκτυο. Θα μου πείτε ότι δεν υπήρχαν αυτά τα μέσα τότε. Ευτυχώς λέω κι εγώ που την γλύτωσαν δένδρα κι εμείς σαν κουτάβια που μας πετάνε κάσες με κόκαλα.
     Κι η ιστορία επαναλαμβάνεται και σήμερα αλλά από την ανάποδη. Τι είπε ο λαός στην κατοχή του παγκόσμιου ΔΝΤ και της επαίσχυντης τοκογλυφίας της γερμανικής ευρωπαϊκής ένωσης; Εγώ λέω <<όχι>>. Τι είπε ο πρωθυπουργός ; Ένα χαμογελαστό << ναι >>. Και ξεκίνησε το γαμήσι. Ποιος λοιπόν γράφει την ιστορία μιας χώρας; Ο λαός, ή ο ηγέτης της; Στην απόφαση αυτή, ρώτησε κανείς τον λαό ή απλά τον κορόιδεψαν με την ήπια προσαρμογή, την πράσινη ανάπτυξη, την όχι αύξηση του ΦΠΑ και το περίφημο «λεφτά υπάρχουν»;
     Και δεν τα λέω τυχαία αυτά. Τα λέω διότι ακόμα η ιστορία βασανίζεται με το δυσεπίλυτο θέμα : Ποιος είπε το «όχι» το 1940; Ο κόσμος ή ο Μεταξάς; Κι απαντάνε οι πιο πονηρεμένοι, ότι ναι μεν το είπε ο φιλογερμανός δικτάτορας αλλά όμως κάτω από την πίεση του λαού. Που την μόνη πίεση που ένοιωθε ήταν το βάρος της κουβέρτας που ήταν σκεπασμένος όταν τον ξύπνησε μέσα στα ξημερώματα ο Μοροζίνι. Αλλά εκείνος τα είχε βαριά τα εργαλεία στο παντελόνι. Και φυσικά δεν ήταν ξεπουλημένος ανθέλληνας σαν τον σημερινό που ξεστόμισε το <<γιαβόλ λίμπλιχη Μέρκελ>>.
      Σε όλη όμως την σημερινή πραγματικότητα, υπάρχει και κάτι ευχάριστο, που λέει ο λόγος. Όταν τελειώσει αυτή η τυραννία, είτε με την έξοδο από αυτήν είτε με κρεμάλες στο Σύνταγμα για τους εθνικούς μειοδότες, τότε ο λαός πραγματικά θα μπορεί να πανηγυρίσει την ουσία αυτής της ιστορικής φάσης. Διότι είτε θα έχει πάρει το νόμο στα χέρια του, είτε θα έχει ματώσει για να αποπληρώσει τους κεφαλικούς φόρους. Και θα γιορτάζει το τέλος του βάσανου, που πραγματικά θα το έχει καταφέρει ο ίδιος και μόνον αυτός. Και τότε θα θυμάται πραγματικά την ιστορική μέρα που θα είναι ολοδικιά του. Και θα έχει μάθει επιτέλους να διαβάζει ιστορία και να μην βαυκαλίζεται με λαϊκίστικες κορώνες. Εκτός βέβαια από κάτι κρετίνους, που μπορεί να συγγράψουν για την ημερομηνία έναρξης του σημερινού ζυγού, οπότε η εθνική επέτειος να αποκτήσει τριπλή σημασία: Και λάβαρο φουστανελάτο και κρίνο στην Παναγία και μιγκέ στο λαό. Κι ότι ο πρωθυπουργός συμφώνησε με τους ξένους επιδρομείς « κάτω από την πίεση του λαού, ενώ ο ίδιος δεν ήθελε ». Τίποτα δεν αποκλείω. Μόνο του σπανού τα γένεια δεν γίνονται.  

16 σχόλια:

  1. Ειχε γραψει ενα βιβλιο το 1986 που κατεγραφε τα εσωψυχα του για την πολιτικη.Εξαφανιστηκε! Και το φερε η κατασταση ετσι που επρεπε να αναλαβει τα ηνια της χωρας,πολεμωντας μεταξυ εαυτου και πραγματικοτητας,με τραγικα για τον ιδιο αποτελεσματα.Κανοντας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ την υπερβαση,εκλεισε την συμφωνια του αγωγου με τον Πουτιν,ισως την ΜΟΝΑΔΙΚΗ συμφωνια που εκλεισε το ελληνικο κρατος με ΟΦΕΛΟΣ για το ιδιο απο το 1949 και μετα.Και ηταν ασυγχωρητο το οτι εκανε ανοιγμα στην Ρωσια του Πουτιν,γραφοντας κανονικα Ευρωπαικη Ενωση και Αμερικανους.Γιατι το επομενο βημα ηταν η απομυθοποιηση του εξ`ανατολων κινδυνου,που πανω σ`αυτον τον τεχνιτο κινδυνο εκαναν παρτυ για δεκαετιες οι εμποροι οπλων.Δεν του συγχωρεθηκε,και τον εφτασαν σε σημειο να ειναι ο "μεγαλυτερος και φανατικοτερος οπαδος" του ΓΑΠ,πριν τις εκλογες και στην ουσια να τον κανει πρωθυπουργο.Κατι το οποιο ΔΕΝ το αποφασισε αυτος....Και η ανεξαρτητη δημοσιογραφια,συνεχιζει ακομα και σημερα να αναρωτιεται πως και γιατι τα εκανε ολα αυτα!!!!
    Απ`την αλλη ο Γαπ,αρνηθηκε τα δανεια των Ρωσων και των Κινεζων με το 1% επιτοκιο,γιατι επρεπε να σωθει το ΔΝΤ,για αυτο εξαλλου και εβαλε μπροστα την ευρωπαικη τραπεζα,την ευρωπαικη ενωση,και καθετι ευρωπαικο(!),βυθιζοντας μια χωρα στα εγκατα της γης χωρις γυρισμο.Και επειδη στου Μαξιμου υπαρχει αυτο το γαμημενο πρωτοκολλο που πρεπει να γραφτει η οποια συναντηση,παμε αλλου για καφε,οπως παμε για καφε στη σαλα ενος ξενοδοχειου,ποσο μαλλον οταν ξερουμε οτι οι ιδιοκτητες μας στηριζουν μεσω των συνομιλητων μας!!! ΗΓΕΤΗΣ,λεξη μαγικη για την Ελλαδα,και ποτε πραγματικη.Κι αν υπηρχαν δυο-τρεις,τους εφαγε το μαυρο το σκοταδι.
    Και πως να γιορταστει κυριε Αβραμιδη η συνθηκη της Ανδριανουπολης,οταν ουδεποτε εφαρμοστηκε? Πως να γιορτασεις την ληξη του πολεμου του `40,οταν επι της ουσιας ΠΟΤΕ δεν τελειωσε,ασχετα οτι εφυγαν οι Γερμανοι,οταν τα απολειφαδια τους οι ταγματασφαλιτες,οι χιτες,συνεχισαν τον "πολεμο" με τους κομμουνιστες,τους ληστοσυμμοριτες,τους κατσαπλιαδες.Γιατι να γιορταστει η καθοδος της χουντας των γελοιων το `74,οταν πανω στην εξεργεση των 40-50 παιδιων με ΑΡΧΙΔΙΑ,χτιστηκε η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ της νεωτερης Ελλαδας,οπου μετεπειτα βουλευτες βαπτιστηκαν παιδια του πολυτχνειου,κι αργοτερα "ρηγαδες",οταν το μονο που εκαναν ηταν αντισταση δια της συζητησεως.Κατι σαν τον εθναρχη-Καραμανλη,που συζηταγε για 8 ολοκληρα χρονια για το πως θα γινει η αντισταση?
    Οχι κυριε Αβραμιδη,η Ελλαδα βρισκεται στην εξεχουσα θεση του "σωτηρα" των Γερμανων,των Γαλλων και σημερα του ΔΝΤ,ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ.Και δεν μας φταινε οι ΕΒΡΑΙΟΙ,που στο κατω-κατω κοιτανε το συμφερον τους,και που τους βγαζω το καπελο για την στρατηγικη τους αιωνες τωρα,και κυριολεκτω.Φταινε οι Ελληνες,που δεν καταλαβαν ποτε την σημασια της εννοιας Ελληνας,γιατι πολυ απλα ηταν παντα του βολεματος και της ξεκουρασης.Ανατρεξτε στο `21,και δειτε ποσοι ηταν αυτοι που δεν ηθελαν την επανασταση,πανω απο το 90% των λεγομενων οπλαρχηγων,ανατρεξτε στην δικτατορια των χουντικων και δειτε ποσοι ηταν βολεμενοι με αυτο το συστημα,και πηγαινετε και στο τωρα και δειτε ποση αντιδραση υπαρχει απο τον ιδιο τον λαο,για ολα αυτα που τον εκμηδενιζουν.ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα.
    Σε ολες τις χωρες,εορταζονται οι ληξεις των πολεμων η των επαναστασεων; Οχι. Αλλωτε ναι αλλωτε οχι,αναλογα με την σημασια,με το καθεστως που ακολουθησε και αρα επεβαλε τον τροπο και την ημερομηνια,αλλα και απο την ψυχοσυνθεση του λαου απο τον οποιο απαρτιζεται το ελευθερωθεν η απελευθερωθεν κρατος.
    Κατα καποιους θεωρητικους και πολυ ρομαντικους,το οτι η Ελλαδα στις επετειους της γιορταζετει την απαρχη και οχι την ληξη των αγωνων της ειναι γιατι σαν χωρα δεν ειμαστε του πανηγυριου και εκτιμουμε την προσφορα,την θυσια,φερνοντας την σε πρωτο πλανο.
    There is no sacrifice,there is no salvation. "Αν δεν υπαρξει θυσια,δεν υπαρχει και σωτηρια" που λεει και ο Καζατζακης.
    Το καλοσκεφτηκα. Ενταξει. Εχει μια ηρωικη λογικη αυτο. Αλλα δεν συναδει με το εταιρο ημιση του εθνους,δηλαδη την θρησκεια,δηλαδη το ενιαιο Ελληνοχριστιανικο ιδεωδες. Ειναι δυνατον δηλαδη να γιορταζουμε την Μεγαλη Παρασκευη,με μεγαλυτερη λαμψη και σημασια απο την Ανασταση και την Κυριακη του Πασχα; Που ακουστηκε;
    Νομιζω οτι εδω χρειαζεται μια πολιτειακο-ορθοδοξη μαζωξη,και να αναθεωρηθουν ορισμενα πραγματα.
    Περα απο ολα αυτα,το οτι πανιγυριζεται η αρχη και οχι η ληξη της οποιας προσπαθειας απαγκιστρωσης απο καθεστωτα- τα οποια απλα ηρθε η ωρα τους να πεσουν και ουτως η αλλως θα επεφταν,ανεξαρτητα απο το αν ο "Ελλην" προσπαθησε λιγο η πολυ για αυτο. Σε καθε περιπτωση, η επιρροη του στα παγκοσμια πραγματα (πολεμους) η στα γεω-πολιτικο-στρατιωτικα μαγειρεματα (δικτατοριες κλπ),ποτε δεν ηταν υπολογισημη δυναμη και αρα ανεμενε τις εξελιξεις απο τα μεγαλα γραφεια και υστερα επρατε.Αυτο δεν ειναι καθολου κακο.Λεω απλα οτι ειναι απολυτως φυσιολογικο.
    Αρα λοιπον,η απαρχη καθε ειδους επαναστασης εδω στην Ελλαδα,ειναι μια εξελιξη που ηδη εχει ξεκινησει απο εξω. Απλα, το ποιο μερος θα παρει η Ελλας,ειναι το μεγα θεμα. Και οχι το αν ξεκινα κατι πρωτη.(πραγμα το οποιο ειπαμε ειναι αδυνατον εκ'των πραγματων.) Αλλα η εκλογη στρατοπαιδου,ειναι πραγματι πολυ σημαντικη υποθεση οσο αφορα στο μελλον της χωρας μετα το περας της-καθε-επαναστασης και το τι αυτη θα απολαβει απο τους νικητες. Και σε αυτο-το οποιο ειναι πολυ σημαντικο ακομα και απο το "ποιος ξεκινησε την επανασταση, η ποιος πρωτοειπε το "οχι" κλπ. Αν δηλαδη το αυγο εκανε την κοτα η το αναποδο.)η Ελλας αποδεικνυεται σαν ο "Paul" της ιστοριας. Το χταποδι με τις μαντικες ικανοτητες που παντα επαιρνε απ'την αρχη και εκ'των προτερων- το μερος των νικητων.
    "Τυχη" αγαθη πραγματικα για το εθνος των αναδελφων εδω.( εδω να πουμε οτι καθε νικητης "τραβουσε" την Ελλαδα με το μερος του ουτως η αλλως,αφου ειναι πολυτιμη γεωσρατηγικα,αλλα να μη το λεμε δυνατα γιατι μπορει να ραγισει η ηρωικη εικονα καποιων, η να μουτζουρωθει η εικονα αλλων για τι βλεπουν τοσα χρονια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το "ευχαριστουμε τους Αμερικανους" ηταν μια γλαφυρη-εντονη-αποτομη-χωρις περιστροφες ευχαριστηρια απαντηση της κοντης μαιμους, η οποια σοκαρε τον ετοιμο για εθνεγερσια αλλα παραλληλα βολεμενο μικροαστο και επιτιμησε τον πρωην πρωθυπουργο για αυτο. Αλλα οπως και να εχει,δεν παυει να δηλωνει μια παγια και σκληρη πραγματικοτητα. Που λεει οτι "επαψες να εισαι αυτοκρατορια-δεν τα καταφερες να μεινεις για πολυ αλλωστε,πως θα μπορουσες- και εκτοτε αγεσαι και φερεσαι,στα χερια αυτων που τα τελευταια 2000 χρονια κανουν κουμαντο. Σημερα οι Αμερικανοι. Και οσο πιο γρηγορα το εμπεδωνεις αυτο και οσο πιο καλους ελιγμους στο παρασκηνιο κανεις,τοσο μεγαλυτερες ειναι οι πιθανοτητες να συνεχισεις να υπαρχεις σαν κρατος-ακομα και σαν εθνος-και γινονται μεγαλυτερς οι πιθανοτητες να μεγαλωνουν τα παιδια σου διχως τους καθε λιγο και λιγακι "ενοχλητικους" ηχους των σειρηνων που σε καλουν σε επιστρατευση η σε καταφυγια. Ο καλος καπετανιος-αφου ασφαλως δεν μπορει να τα βαλει με την φυση-δεν παει κοντρα στο κυμμα αλλα το προσεγγιζει με τετοιο τροπο ωστε να παθει το λιγοτερο χειροτερο κακο. Ασε δε που καμια φορα το χρησιμοποιει και για να τον "σπρωξει" σε καποιο λιμανι.
    Αφηστε λοιπον τις "δαφνες" για τα στιφαδα και τις "σαρδελες" στα τελαρα και τα "αστερια" στον ουρανο και τις "κλαρες" στα δεντρα και τις καραμουζες μονο για τα πανιγυρια και τις παρελασεις μονο για την πασαρελα και κοιταχτε οι επομενες γενιες να περασουν οσο πιο λιγοτερες μαυρες μερες γινεται. Και μη παιζεται με τις ζωες και τα ονειρα του κοσμου και των νεων ανθρωπων, μαλακες ελληνες πολιτικοστρατιωτικομουτζουριδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. >>> ΜΥΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΗΒΕΝ ΑΒΡΑΜΙΔΗ <<<
    (μεσω web-master)
    -----------------------------------------
    ΕΚ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ -- ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ --
    ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΙΑΣΑΝ ΤΟΠΟ. ΕΧΘΕΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΗ ΑΔΕΡΦΑΡΑ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ.
    ΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ ΗΣΑΚΟΥΣΘΗΣΑΝ.
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ.
    ΣΤΗΒΕΝ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ
    ( ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ - ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε βρισκω αρκετα ρεαλιστικο Χρηστο,και συμφωνω σε μεγαλο μερος στα λεγομενα σου.Εγκυμονει ομως κινδυνους αυτη η σταση,γιατι ανοιγεις μετωπα με αντιπαλους που ισως πριν λιγο ησαν συμμαχοι σου.Σε καθε περιπτωση,ο κυβερνητης μιας χωρας οφειλει να πραττει με γνωμονα το καλο της χωρας,πραγμα δυσκολο στην Ελλαδα,γιατι ΚΑΝΕΙΣ δεν κοιταει την χωρα,κοιταει τα συμφεροντα των "αφεντικων" της.Αμα καπου συμβαδιζουν τα οφελη,παιρνει και κατι η Ελλαδα,το οποιο πανηγυριζεται δεοντως μετα τυμπανοκρουσιων και φανφαρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. προς conpater: Δεν υπαρχει ενδεδειγνενη πολιτικη οδος που να εξασφαλιζει μακαρια υπαρξη για ενα κρατος-και μαλιστα τοσο "μικρο"- ουτε και καποια φορμουλα εχει βρεθει που να εξασφαλιζει 100$ δια παντως τα συμφεροντα του η τον κοσμο που ζει μεσα του.
    Αλλα η ελειψη συναισθηματος και η πραγματιστικη πολιτικη,οι ελιγμοι,και οι σωστες -και κυριως ΕΓΚΑΙΡΕΣ- τοποθετισεις στο σωστο στρατοπαιδο,ειναι ο καλυτερος τροπος προκειμενου να κρατηθει μια μικρομεσαια χωρα ζωντανη και να συνεχιζει να υπαρχει με οσο το δυνατον λιγοτερη ταλαιπωρια και βασανισμο του πληθισμου της.
    Γιατι το ζητουμενο ειναι αυτο ακριβως. Η οσο το δυνατον μεγαλυτερη πιθανοτητα για ειρηνικη ζωη,η μετα απο καποιν πολεμο,η καλυτερη συμμαχια ωστε οι απολαβες να εξασφαλιζουν στον πληθισμο μια οσο το δυνατον μεγαλυτερη ασφαλεια και χρονικα μακρυτερη περιοδο ηρεμιας,αρα και προοδου.
    Βεβαια,αυτο προυποθετει την υπαρξη πολιτικων με κυριαρχα χαρακτηριστικα την διορατικοτητα-να διαβλεπουν απο πριν δηλαδη και οχι να συρονται απο τις εξελιξεις- και την δυνατοτητα,το ταλεντο καλυτερα,στην διπλωματια και στους βασικους και ζωτικης σημασιας ελιγμους στο παρασκηνιο.Εκει δηλαδη που συμβαινουν ΟΛΑ.
    Κυνικο; Ναι. "Αφιλο"; Σιγουρα. Αλλα οτι πιο ενεδεδειγμενο προκειμενου να σωσεις οσους περισσοτερους συμπατριωτες σου μπορεις και να τους οδηγεις-οσο γινεται-στην γη της επαγγελιας που αυτη δεν ειναι τιποτα αλλο απο την βαρετη,ανιαρη αλλα τοσο ασφαλη και ηρεμη καθημερινοτητα. Αυτο που εμεις βαριομαστε τωρα,για καποιους αλλους ταλαιπωρους λαους,ειναι το ζητουμενο και το ονειρο. Και λεγεται "ειρηνικη περιοδος".
    Οσο πιο μακρυα κρατουνται οι πληγες και τα δακρυα,τοσο πιο πετυχημενη ειναι μια πολιτικη. Και αν χρειαστει-γιατι θα χρειαστει οπωςδηποτε καποια στιγμη- να δωσουμε το μεριδιο που μας αναλογει σε περιπτωση συραξης-"εμπλοκης"- κλπ, θα πρεπει αυτο να ανταποδιδεται στη χωρα στον ανωτερο -βαθμο και να εισπρατοντται τα περισοτερα δυνατα οφελη.Καθε ειδους.
    Και ολα αυτα με την προυποθεση-ειπαμε-να μην εχεις πολιτικους αρχηγους καποιους παλαβιαριδες φασιστες που σε σερνουν στο χαμο,αλλα ουτε και τα δικα μας τα πουληταρια καλη ωρα που προσφερουν τον κωλο τους πρωτου αυτος τους ζητηθει,ωντας γυμνοσαλιαγγες και υποταγμενοι απο την φυση τους σαν ανθρωποι.
    Τελος παντων.

    "Δεν τα πηγες καλα σημερα. Αλοιωσες το αποτελεσμα" ειπε το βουβαλι με την πουκαμισα στον Κακο. Δεν ειδε τα χαλια του,παρα τον μαρανε το πεναλτι.
    Αυριο θα αρχισει παλι να "μοιραζει" βαθμους στις ομαδες και κατα το βραδακι θα μας ανακοινωσει και την πραγματικη βαθμολογια της λιγδας της οποιας προισταται.
    Και ποιος σου ειπε μωρη Βαγγελα οτι με το να δινεις τα εκατομμυρια και να σου πιανουν το κωλο ενα καρο μανατζαραιοι,πρεπει αυτοματα να παιρνεις ολα τα παιχνιδια; Δεν ρωτας και κανεναν προηγουμενο σου;
    Για το προσκηνιο μια χαρα εισαι. Για την ακριβια "παιδικη χαρα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια μικρη χωρα σαν την δικια μας,στο μερος που βρισκεται εχει την αναγκη καποιων ισχυρων να την προστατευουν απο κινδυνους.Οταν ομως οι προστατες εχουν συμφεροντα και απο τον "κινδυνο",εκει μπερδευονται τα πραγματα.Κρατας λοιπον ανοιχτη την πορτα και στον ετερο προστατη.Αυτο το κανουν ομως σοβαροι αρχηγοι,σταθμιζοντας παντα τι ειναι αυτο που παιρνουν και τι,αυτο που δινουν.Οι δικοι μας τα δινουν ΟΛΑ,χωρις να παιρνουν.Εντυπωση ομως προκαλει και η νιρβανα που εχει πεσει ο κοσμος και δεν αντιδρα σε τιποτα απο οσα γινονται.Δειγμα,του ποσο επι του καναπεως αρεσκεται να ειναι ο Ελληνας,τα θελει ολα ετοιμα.Και παντα εγκλωβισμενος,σε ενα συναισθηματισμο του παρελθοντος με οτι εχει να κανει με το...εγω απο δω,εσυ απο κει!ΜΑΖΙ ΠΟΤΕ...
    Οταν οριστικοποιησαμε με ποιους θελαμε τελικα να ειμαστε,παραδιδοντας τον Οτσαλαν,κοψαμε και τις γεφυρες με τον αραβικο κοσμο που καλυπτε τα νωτα μας.Η συνεχεια ειναι γνωστη σε ολους.Η Αμερικη,σε εχει του κλωτσου και του μπατσου,η Ευρωπη σε εχει να σε αρμεγει οικονομικα,στην ουσια σαν χωρα εισαι μονη σου.Εκει θελεις τους ηγετες να αναλαβουν δραση,δεν τους εχεις ομως,και φυσικο επακολουθο ειναι καποια στιγμη να εξαφανιστεις απο τον χαρτη.Και το ασχημο ειναι,Χρηστο,οτι οι περισσοτεροι απο τους κυβερνωντες της χωρας ειναι υπαλληλοι της δηθεν προστατιδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρηστο,δεν ξερει... Θα μαθει,σιγα σιγα γινονται αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το οτι ειναι υπαλληλοι της προστατιδος δεν με ενοχλει. Και ο Καποδιστριας ηρθε κατευθειαν απο το υπουργειο εξωτερικων της Ρωσσιας. Και "εφαγωθει" ωσαν Ελλην.Απο τους γνησιους-κατω απ'το αυλακι- Ελληναρες,τους γνωστους Μαυραραχνομιχαλαραιους.
    Το ασχημο ειναι οτι δεν βλεπουν το συμφερον της χωρας μεσα απο τα συμφεροντα της προστατιδος,οπως θα ηταν το ορθο και αποδεκτο,αλλα βλεπουν κατευθειαν τα συμφεροντα της προστατιδος παρακαμπτοντας τα της χωρας στην οποια ειναι υπηρετες. Σαν ενας φοβος οτι μπορει να δυσαρεστηθει το "αφεντικο". Λες και δεν υπαρχουν τροποι να ποτισεις και το βασιλικο και τη γλστρα. Αλλα που να τα δουν.
    Αμα εισαι "δουλος" σαν ανθρωπος απο τα γενοφασκια σου και σκεφτεσαι φοβικα,γαματα.
    Και το ασχημο ειναι οτι φτιαχουν και νεους δουλους,εγχωριους. Αυτο σαν απαντηση-δικη μου εκδοχη-για τον καναπεδατο και φοβισμενο νεο-Ελληνα.
    Λενε οτι η βουβη εκρηξη ειναι η μεγαλυτερη. Και η επανασταση που ακολουθει ειναι πιο ισχυρη-αρα και πιο αποτελεσματικη- απο τον καθημερινο φραμπαλα. Μακαρι να ειναι ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποιος θα παρει το πρωταθλημα ρε Γιαννη;
    Αυτος που το πηρε απαξ περσυ,δηλαδη μια φορα γιατι τοσο του επετραπει,η ο Βαγγελας που σαν "νεος" πρεπει να πληρωσει πρωτα και να φαει φαπες για να μαθει οπως εκαναν ολοι; (η μαλλον "σχεδον ολοι" εκτος απο εναν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπερδεμα,παντως εμεις περιμενουμε τον "εκτος απο εναν"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα το ζητουμενο ανεκαθεν,ηταν η αποχαυνωση.Σωστα,η βουβη εκρηξη ειναι η μεγαλυτερη,και οταν γινει,γιατι θα γινει,τα αποτελεσματα της θα ειναι η ισοπεδοση των παντων.Θα εχεις προσεξει ομως,οτι με χειρουργικο τροπο προσπσθουν να βαλουν χερι στην αστικη ταξη,μια και που αυτη ειναι παντα κινητηριος μοχλος της αντιδρασης και της επαναστασης.Απ`αυτην ξεκιναγαν και θα ξεκινουν τα παντα,οποτε περιμενουμε να χασουν τα κεκτημενα τους και το βολεμα τους αυτοι,που το να κοιταξουν προς "τα κατω" ισοδυναμει με "αυτοκτονια".
    Οταν ειπα για υπηρετες εννοουσα αυτο ακριβως που αναφερεις.Οσο για τους Μαυρομιχαλεους,ειναι γνωστο το ποσο ανασταλτικοι ηταν με την επανασταση,οπως και το παπαδαριο,αφου σαν αστικη ταξη ησαν τακτοποιημενοι...
    Εχοντας συμφωνηθει,τα θεματα της Θρακης,τα πετρελαια του Αιγαιου,η αμφισβητηση των χωρικων υδατων,η γκριζοποιηση των νησιων του ανατολικου Αιγαιου,η ακυρωση της συμφωνιας με τον Πουτιν για τον αγωγο,η διαμορφωση του καταλληλου κλιματος στον εργασιακο τομεα,ισως ειναι παρα πολλα αυτα,για τα οποια ο νεοελληνας θα πρεπει να παλεψει να ανακτηθουν.Ειπαμε ομως,αν ο νεοελληνας εβαζε το μυαλο του να δουλεψει,τωρα θα ηταν αυτος απο πανω.Και το ξαναλεω,ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγόρια, καλημέρα και με τη νίκη σήμερα.
    Με μπερδέψατε λίγο με τα γραφόμενά σας. Που και πότε επαναστάτησε η αστική τάξη? Και για ποιο λόγο? Ο βολεμένος και έχων προνόμια, δεν επαναστατεί για να αποκτήσει περισσότερα, αλλά διαπλέκεται γιατί ζητά μερίδιο στην εξουσία.
    Εκτός αν εννοείτε ότι οι μεγάλοι επαναστάτες ηταν αστοί. Αυτό δεκτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημερα.
    Αννα κανεις δεν ειπε οτι εγινε αστικη επανασταση εδω στην Ελλαδα,αφου ειναι γνωστο οτι αστικη ταξη δεν υπηρχε και δεν υπαρχει.Ποιος να την κανει;
    Στη Γαλλια μπορει. Εδω ποτε.
    Επαναστατουν αλλοι για μας. Η Ελλαδα ειναι το "πολεμικο ναυτικο".
    Οπως λενε στο στρατο, η Αεροπορια,βομβαρδιζει, ο Στρατος κατακτα και το Ναυτικο κανει την δεξιωση.
    Ποτε δεν πρωτοπορισαμε σε μια μαχη,η επαναστση, η αντισταση, η οτι αλλο. Συμμετειχαμε,ναι. Και με βαρυ φορο αιματος αναλογικα με τον πληθυσμο ναι. Πηγαμε με το σωστο στρατοπεδο,ναι. Αλλα ποτε σαν πρωτοι,ποτε σαν εμπροσθοφυλακη,ποτε σαν καινοτομοι. Απο διπλα. Η απο πισω.
    Υπαρχει ο λεγομενος "ενδεδειγμενος χρονος" στην διπλοματια και οχι μονο. Ακομα και στις λεγομενες κοινωνικες εκριξεις. το timing ειναι τοσο μα τοσο σημαντικο. Λιγο πιο νωρις και "εισαι προπετης και αυδαδης" λιγο πιο αργα και εισαι " πονηρος" και "καιροσκοπος" κλπ. Η σωστη ωρα. Αυτη ειναι που δινει βαθμους σε μια χωρα. Και οχι οι αλαλαγμοι προς το γκρεμο ουτε και η ραθυμια της υποτελειας.
    Και κανεις δεν ζητα τα ρεστα απο την Ελλαδα για αυτο. Δεν ειμαστε ουτε το Μεγα Βασιλειο, ουτε η Μεγαλη Ρωσσια, ουτε οι Αμερικανικη πολυπληθης πανσπερμια,ουτε καν η Γαλλια η Ολλανδια,η Ισπανια. Το αυτοκρατορικο μας παρελθον ηταν συντομο και ειναι πολυ μακρυνο. Και οι χωρες που ειναι στο "μεγεθος"-στρατιωτικο,κοινωνικο, οικονομικο κλπ- της Ελλαδας οφειλουν σαν καλα παιδια να ακολουθουν και οχι να παριστανουν τους μπροσταριδες.
    Και δεν μιλω για κατασταση πολεμου οπου εκει πραγματικα οφειλης να εισαι προσεκτικος και να μη παριστανεις τον 2ο Μ Αλεξανδρο.Ακομα και οι κοινωνικες κατακτησεις εδω, ερχονται σαν αποηχος και αποτελεσμα των ηδη δημιουργημενων καταστασεων στην υπολοιπη Ευρωπη.
    Κανεις δεν ζητα απο τη γατα να βαλει τα γαντια της και να αναμετριθει με την αρκουδα η τον λυκο.
    Οι οποιες επαναστασεις γινονται για να ερθει η μια ταξη στη θεση της αλλης. Δηλαδη για τη μασα και το βολεμα. Και δεν ειναι κατακριταιο αυτο. Ποιος θελει να πηγαινει προς τα κατω,αντι για προς τα πανω;
    Αλλα εδω, επαναστασεις δεν υπηρχαν ποτε αφου δεν υπηρχαν και ουτε υπαρχουν ταξεις. Παρα μονο μια χουφτα τσιφλικαδες και μερικα εκατομμυρια κολιγοι. Που δεν επαναστατουν οχι μονο για τους υπαρκτους λογους που αναφεραμε παραπανω,αλλα για εναν ακομα λογο πολυ Ελληνικο: Επανασταση σημαινει προβλημα και στριμωγμα που πρεπει να εξωτερικευθει.Στο δρομο,με καδρονια,με μαζικη συμμετοχη κλπ. Και να αναγνωρισθει απο τους τριτους. Ελα ομως που ο ψευτοκαλοπερασακιας δεν θελεινα δειξει στο γειτονα οτι εχει προβλημα. Και οτι μια χαρα ειναι και "γιατι να βγω σστο δρομο,δεν γαμιουνται".
    Τωρα να δουμε τι θα κανει που του παιρνουν στην κυριολεξια και το σωβρακο.
    Περα βεβαια απο το οτι τις διαδηλωσεις-πορειες κλπ στο δρομο η οπου αλλου,τις εχει καπελωσει παρα πολυ "εξυπνα" το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Δηλαδη και τα δυο δουλευουν καθαρα υπερ του συστηματος και απομονωνουν εσκεμενα το μεγαλο ποσοστο του κοσμου απο τους δρομους.
    Ειπαμε. Τιποτα δεν ειναι τυχαιο.Στην Ελλαδα ακομα και αυτη η βλακεια ειναι κατευθυνομενη και ελεγχομενη.

    Τιποτα λιγοτερο απο μια πενταρα στους νιονιους του ωδειου.
    Καλημερα σε ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παραγγέλθηκε πριν από μια δεκαετία ενώ τα τελευταία 6 χρόνια παρέμεινε παροπλισμένο στο Κίελο της Γερμανίας, αν εξαιρεθούν οι εν πλω δοκιμές για την αποκατάσταση των τεχνικών αστοχιών.
    Ο λόγος για το περιβόητο υποβρύχιο «Παπανικολής», το «υποβρύχιο που γέρνει» όπως το βάφτισε ο τύπος, λόγω της κλίσης έως και 60 μοίρες που εμφάνισε αμέσως μετά την κατασκευή του. Τώρα, σύμφωνα με την ηγεσία του ΓΕΝ, το πρόβλημα της ευστάθειας του υποβρυχίου έχει αποκατασταθεί, πέρασε τα τεχνικά τεστ με επιτυχία και ως εκ τούτου δόθηκε το πράσινο φως για την παραλαβή του.
    Και όμως όλα ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς. Στις αρχές της περασμένης δεκαετίας οι Γερμανοί, με εκπληκτική παράδοση στην ναυπήγηση υποβρυχίων, ανακοινώνουν ότι θα κατασκευάσουν ένα νέο υποβρύχιο με προηγμένο Σύστημα Αναερόβιας Πρόωσης που επιτρέπει στο υποβρύχιο να μείνει στο βυθό χωρίς να κάνει ανάδυση για πάνω από δυο εβδομάδες.
    Η Ελλάδα, τον Φεβρουάριο του 2000, πριν ακόμη ξεκινήσει η κατασκευή του, σπεύδει να παραγγείλει το σούπερ υποβρύχιο που είναι ακόμη στα χαρτιά, στηριζόμενη στην τεχνολογική αξιοπιστία των Γερμανών.(????)
    Είναι η πρώτη χώρα(!!!!) που εισέρχεται στο φιλόδοξο πρόγραμμα προκαταβάλλοντας μάλιστα σχεδόν το 80% της αξίας 4 συνολικά υποβρυχίων τύπου 214. Καταβλήθηκαν 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 1,7 που στοίχιζε συνολικά το πρόγραμμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ...(συνέχεια)Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2001 και σχεδόν αμέσως μετά την καθέλκυσή του, τον Απρίλιο του 2004, ήρθε το σοκ. Το υποβρύχιο έγερνε!
    Συγκεκριμένα, όταν έπλεε στην επιφάνεια, παρουσίαζε σοβαρή κλίση από 45-60 μοίρες. Επίσης παρουσίασε πρόβλημα με το ακουστικό ίχνος του, δηλαδή υπήρχε θόρυβος στις χαμηλές συχνότητες που οφειλόταν στον άξονα και την προπέλα του υποβρυχίου
    Όπως είναι φυσικό, παγώνουν τα πάντα, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τα ελληνικά υποβρύχια.
    Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2006, η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε την παραλαβή του υποβρυχίου «Παπανικολής» και ζήτησε από τη γερμανική πλευρά να τηρήσει τις συμβατικές προδιαγραφές και να αποκατασταθούν τα τεχνικά προβλήματα.
    Με την πράξη αυτή δίνεται το εναρκτήριο λάκτισμα για έναν ακήρυχτο πόλεμο μεταξύ των αξιωματούχων του ελληνικού πενταγώνου και τους παράγοντες της γερμανικής Thyssen Kroup Marine Systems οι οποίοι βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση αφού αφενός έχουν εισπράξει προκαταβολικά το μεγαλύτερο μέρος της αξίας των υποβρυχίων αφετέρου συσχετίζουν την τύχη του προγράμματος των υποβρυχίων με την τύχη των 1300 εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και απειλούν, ως ιδιοκτήτες, ότι θα τα κλείσουν!
    Προκειμένου να κάμψουν την αντίσταση των Ελλήνων και ενδεχομένως να εκδικηθούν για τη μη-παραλαβή, οι Γερμανοί λίγες ημέρες μόνο πριν τις εκλογές του 2009, άρα με μια ελληνική κυβέρνηση αδύναμη και ανήμπορη να αντιδράσει, εξαπολύουν …τορπίλη καταγγέλλοντας τη σύμβαση του 2000, με το πρόσχημα ότι το Πολεμικό Ναυτικό χρωστάει 520 εκατομμύρια ευρώ για την αποπληρωμή των υποβρυχίων!
    Ο κίνδυνος, μετά το γερμανικό εκβιασμό, είναι πρόδηλος: η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει τα υποβρύχια τα οποία έχει σχεδόν πληρώσει και οι 1.300 εργαζόμενοι των Ναυπηγείων να μείνουν στο δρόμο.
    Έκτοτε αρχίζει ένας γύρος σκληρών διαπραγματεύσεων για να μην τιναχθεί η σύμβαση στον αέρα και να βρεθεί μια λύση που να ικανοποιεί σχετικώς και τις δυο πλευρές.(???)
    Την εβδομάδα που πέρασε, ο κύκλος των διαπραγματεύσεων ολοκληρώθηκε με το κλείσιμο της συμφωνίας με τους Γερμανούς να παίρνουν τα οφειλόμενα χρήματα – ήδη καταβλήθηκε η πρώτη δόση των 250 εκατομμυρίων ευρώ – και την Ελλάδα να παραλαμβάνει τα 4 υποβρύχια τύπου 214 και να διασώζει, έστω για τα επόμενα 10 χρόνια, τις θέσεις εργασίας στον Σκαραμαγκά ο οποίος πέρασε οριστικά υπό αραβικό έλεγχο....
    ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟΜΕΝΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ, Ή ΑΛΛΙΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή