Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΛΟΥΚΑΣ ΜΠΑΡΛΟΣ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

           ΄Σχεδόν πάντα,  τα λόγια είναι αστεία μπροστά σε φωτογραφίες ή σε βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο κι ακόμα φανερώνουν την τεράστια ποδοσφαιρική ποιότητα της πενταετίας 1974 - 1979. Μιας πενταετίας χρυσής για την ΑΕΚ και φωλιασμένης μέσα στην οκταετία της προεδρίας του " θείου Λουκά ", ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ. Πριν προχωρήσω θέλω να κάνω δυο επισημάνσεις: Σαν άνθρωπος μισώ τα αφιερώματα. Η ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ. Κάνοντας ένα αφιέρωμα, είναι σαν να προσπαθώ να γεμίσω κάποιον χρόνο. ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΛΕΩ ΜΟΝΟ ΚΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Επίσης, για το σημερινό θέμα, να τονίσω οτι κι εγώ μικρός ήμουν ( 12 - 19 ) κι επαφή είχα τότε γηπεδικά απο την Θύρα 21, άρα δεν ήμουν κοντά του.
            Το ταξίδι λοιπόν με τον Αρειανό εκ των μεγαλομετόχων της Πεσινέ, ξεκίνησε το 1974. Ούτε το όνομα του ήξερα, κι ούτε και μ' ενδιέφερε. Στα 12, το μόνο που καίει ένα παιδί είναι να κερδίζει η ομάδα του. Κι είχαν ήδη συμπληρωθεί 2 χρόνια ανομβρίας απο το τεράστιο πρωτάθλημα του 1971-72 με την νίκη μας 1-2 στη λεωφόρο Αλεξάνδρας επι της ομάδας του Wembley. Πείναγα ήδη ( σκεφτείτε σήμερα τι γίνεται με τα παιδιά ).
               Όμως την Ολλανδία την λάτρευα για την μπαλάρα της και ξαφνικά στον πάγκο μας είδα τον Φάντροκ, τον βοηθό του Μίχελς. Και στην διετία 74-75, 75-76, είδαμε διαστημική μπάλα κι αυτό που λέγανε τότε ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Φυσικά με κάτι παικτάρες όπως τον Αρδίζογλου, τον Βάγκνερ, τον αγαπητό μου φίλο Τίμο Τσαντλάϊτερ, τον Στεριούδα και τον παμμέγιστο Θ(ε)ωμά Μαύρο παρέα με τον Γιώργαρο τον Σκρέκη και τον Μπάμπαρο τον Ιντζόγλου. Μιλάμε για τριάρες και τεσσάρες, με φοβερή κόντρα απο την διαιτησία που λόγω αυτής, αυτή η ομαδάρα δεν πήρε τίτλο.
          Κι ήρθε η σαιζόν 1976-77. Προσθήκες πλέον οι τιτάνες Νικολούδης, Χρηστίδης, η ουσιαστική επανενεργοποίηση  του Μίμη κι η φοβερή ενδυνάμωση του Τάσου. Στο τελευταίο φιλικό μας σκορπάμε την αλογοτροφή με 4-0. Στο ματς αυτό, αυτός ο αρχιαλήτης Κωνσταντίνου γρονθοκοπεί τον Φάντροκ. Και ξεκινάμε με ακόμη καλύτερη μπάλα. Και καλύτερο μέταλλο. ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΙΒΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ UEFA. Τα ξέρετε ήδη. Η Γιουβέντους που μας απέκλεισε στους 4, ήταν η εθνική Ιταλίας. Και πλέον το πρωτάθλημα φάνταζε σίγουρο. Απέναντι στους πράσινους του Βαρδινογιάννη.
         Και μέσα στο τίγκα γήπεδο μας, περιμέναμε να τους διαλύσουμε τον Απρίλη. ΚΙ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΦΑΞΕ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΚΟΥΤΡΗΣ, ένα χλωμό σουτ εκτός περιοχής του Βλάχου και μια μαλακία του Στεριούδα με την γλιστερή μπάλα, μας γκρέμισε. 0-1, 0-2  και τέλος και για φέτος. Δεν μιλάμε για πίκρα. Μιλάμε για σμπαράλιασμα. Και την ώρα που έξαλλος για τους πράσινους αλλά και διαλυμένος ψυχικά κατευθυνόμουνα απο το πέταλο για να πάρω τον πατέρα μου απο την 18, είδα την εικόνα που δεν θα την ξεχάσω ποτέ: ΟΛΗ Η ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ ΤΕΖΑΡΕΣΜΕΝΗ, ΝΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΣΩΜΑ. Ο ΘΕΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΣΗΚΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ, και κρατώντας την ομπρελίτσα του, ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ. ΣΑΝ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ. ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΚΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ. ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΒΡΟΧΕΡΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΙ Η ΑΕΚ ΠΑΝΤΑ ΠΕΤΑΓΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΣΠΗ.
          Την επόμενη χρονιά ( 1977-78 ) πλέον ήρθε και ο Μπάγιεβιτς. Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ. Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ, ΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΥΤ ΤΟΥ ( στην αποχώρηση του για το τηγάνι, ο θείος είχε δηλώσει οτι δεν ήθελε να τον ξαναδει). ΑΛΛΑ ΚΙ Ο ΜΙΛΤΟΝ ΒΙΕΡΑ. Μιλάμε για χειρουργικό αμυντικό χαφ.  Αυτός που είχε σβήσει τον Μπόμπυ Τσάρλτον στην Αγγλία στο παγκόσμιο κύπελλο. Πλέον η ομάδα είχε και βαρύ μέταλλο.  Όμως την δεύτερη αγωνιστική χάνουμε 1-0 στο τηγάνι. Ο Φάντροκ δεν μπορούσε να πάρει ντέρμπυ. Και μοιραία παραχώρησε την θέση του στην αλεπού Τσαϊκόφσκυ. Δεν απελύθη όμως, διότι το έργο του είχε αναγνωρισθεί. Πήγε λοιπόν στις ακαδημίες μας, που αργότερα και πάντα επι εποχής Λουκά, ξεπήδησαν οι Μανωλάς, Βλάχος και Γεωργαμλής.
        Και πλέον έγινε το νταμπλ. Σαρώσαμε τους πάντες και τα πάντα με μπαλάρα αλλά πλέον και τακτική. Δεν ήμασταν τα χάπατα που όλοι τρίβανε τα μάτια τους με το θέαμα αλλά στο τέλος μας την φέρνανε μπαμπέσικα. Ο Μπάρλος είχε τον σωματοφύλακα του στον πάγκο, τον Τσικ,  ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΝΤΕΡΜΠΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ. Κι αυτήν την χρόνιά είναι το περιβόητο 6-1 επι της δαφνοστεφανωμένης για το κύπελλο μια Τετάρτη μεσημέρι. Ο ΟΣΦΠ είχε προηγηθεί με τον Σπενς. Στο σχολείο τότε πήγαινα με τον Λεωνίδα, τον οδηγό του Γουλανδρή και με διαβεβαίωνε για την σίγουρη πρόκριση του ολυμπιακού του Βεσσελίνοβιτς.
        Και την επόμενη χρονιά ( 1978-79 ) με Τσικ, Πούσκας και τελικά Σταματιάδη και πλέον και με τον Μίμαρο τον Δομάζο άλλο ένα πρωτάθλημα κι ένας τελικός κυπέλλου που μαγικά μας κέρδισε ο Πανιώνιος. Ένα σιχαμερό παιχνίδι δηλαδή με φοβερό παρασκήνιο, που δεν θέλω να  μπω σε λεπτομέρειες που έχω μάθει χρόνια αργότερα. Να είναι η πλατεία για πεντάρα, να έχεις προηγηθεί και να χάνεις 3-1 στο ουδέτερο τηγάνι! Την χρονιά αυτή είναι που κερδίσαμε την Πόρτο 6-1 και σταματήσαμε στην Ευρώπη απο τη Νότιγχαμ των σερί ευρωπαίκών τίτλων του μεγάλου Μπράϊαν Κλαφ.
         Τα χρήματα του θείου τελείωναν σιγά σιγά. Η ποδοσφαιρική ομάδα μοιραία πέρναγε στην παρακμή , ο Δομάζος κι ο Βιέρα είχαν  φύγει κι ο Νικολούδης είχε εκδιωχθεί ( σε ματς με τον Πανσερραϊκό στο γήπεδο μας ο Λουκάς είχε κατέβει κι είχε ζητήσει προσωπικά την αλλαγή του - δεν θέλω τώρα λεπτομέρειες ). Οι απαιτήσεις όμως παρέμεναν μεγάλες. ΚΙ ΕΤΣΙ ΕΧΤΙΣΕ ΤΗΝ ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΛΣΟΣ. Τα εγκαίνια το 79 της νέας θύρας συνοδεύτηκαν με το 0-1 απο την αλογοτροφή με γκολ του Όρε.
        Δεν θέλω να πω πιο πολλά. Γιατί όμως ήταν ο πρόεδρος των προέδρων;
             1. Για την πρόσληψη του Φάντροκ και του Τσικ.
             2. Για την μεταγραφή τόσων και τόσων αστεριών και φυσικά για την δημιουργία μιας ομάδας ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΑΛΑ. Και χωρίς να μπαίνω σε υπερβολές, ΤΗΝ ΘΕΩΡΩ ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ που όλοι πάλι παραλυρούσαμε. Γιατί ανώτερη; Λόγω τεχνικών μέσων, λόγω ανδρικού μέταλλου, σούπερ κόντρα διαιτησία ( σιγά να μην τόλμαγε άνθρωπος να πάει κόντρα στον Sugar ) και παικτών ανώτερων τεχνικά.
          3. Για την χωρίς καμία ανταποδοτικότητα παροχή χρημάτων.
          4. Για την συσπείρωση του Αεκτζή, την ευρωπαϊκή πορεία και τους τίτλους.
           Ο Λουκάς Μπάρλος πήρε το δάνειο για την σκεπαστή ( 8 μύρια ) με υποθήκη του σπιτιού του στο Ψυχικό. Το δάνειο κατέληξε στα 25 και το σπίτι σώθηκε απο ένα ανέλπιστο λαχείο. Φυσικά πουλήθηκε αργότερα μπιρ παρά, για να μετακομίσει κάπου αλλού και να ξεπληρώσει κι άλλα χρέη απο ένα ιταλικό εστιατόριο δίπλα στον Ευαγγελισμό ( Da bruno ) με το οποίο προσπάθησε κάπως να ρεφάρει.
           Ο θείος Λουκάς έχασε το σπίτι του, άλλοι κέρδισαν απο την μεταπώληση της ΑΕΚ, κι άλλοι έφτιαξαν σπίτι.
          Ο άνθρωπος μας πέθανε το 1999, ΤΥΧΕΡΟΣ ΔΙΟΤΙ  ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΡΥΣΕ ΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟΤΕΡΟ ΤΩΝ ΓΕΛΟΙΟΤΕΡΩΝ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΓΡΑΝΙΤΣΑ, ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΚΕΠΑΣΤΗ . ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟ, ΟΛΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΣ. Που αν είχε μείνει μόνο η σκεπαστή ( ολόσωστα Τόλη και δεν το είχα σκεφτεί ) , ΘΑ ΧΤΙΖΑΜΕ ΠΑΠΑΔΕΣ ΜΕΤΑ.
        ΥΓ. Ένας άλλος λόγος που δεν γουστάρω τα αφιερώματα, είναι οτι πολλοί θα μπερδέψουν τα ΧΑΡΊΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ με τον "ΑΝΘΡΩΠΟ" ΛΟΥΚΑ. Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ας πούμε, είναι τεράστιος συνθέτης. ΤΕΛΟΣ. Μέχρις εκεί.
*********************             ΣΠΟΤΑΚΙΑ        ****************************
1. " Είναι υποχρέωση μας να παλεύουμε ΜΕ ΤΙΜΗ για την φανέλλα της ΑΕΚ". ΜΕ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ Η ΔΗΛΩΣΗ ΧΙΜΕΝΕΘ. Μια φορά απο έναν Αεκτζή, ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΔΗΛΩΣΗ, ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ.
2. Το ματς της Κυριακής πήγε στις 9. Ξέρετε γιατί; ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ. ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΑΠΛΗ ΑΣΥΝΕΝΝΟΗΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΛΙΓΔΑΣ. ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΛΑΝΕ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ.
3. Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος θεωρείται μια κανονική μετριότητα. Είναι αστυνομικός κι απο τα δημοσιογραφικά στέκια ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΤΙΜΙΟΤΑΤΟΣ.
4. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΙΣΗΤΗ ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ.
         
                              ΟΥΖΟ ΣΤΙΣ 24. ΠΕΡΙ ΤΙΣ 2. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΜΟΥ. ΜΟΛΙΣ ΜΑΘΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΩ.

   ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΕΣ.

59 σχόλια:

  1. Ρε Χρήστο και Δημήτρη χαλαρώστε λίγο.
    Πρέπει δηλαδή για κάτι να τσακωνόμαστε πάντα;
    Είπαμε τώρα που έφυγε ο Μπάγιεβιτς, που κατά πολλούς ήταν η αιτία διχασμού,να σταματήσουμε.Εσείς βρήκατε άλλο τρόπο να κοντράρεστε!Πάμε Κυριακή να πιούμε τα ούζα και τα κρασάκια μας και θα δούμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΙΩΝΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ
    ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΣ
    Ο ΛΟΥΚΑΣ ΜΠΑΡΛΟΣ.
    ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ.ΤΥΧΕΡΟΙ ΗΤΑΝ ΟΣΟΙ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ.ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΣΤΙΒΕΝ ΑΛΛΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΣΠΙΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντέρμπυ - ΑΕΚ 2 - 3. Κάπου το 1978. Ήμουν 15 χρονών. Οι μετά το ματς δηλώσεις του Λουκά Μπάρλου, λόγια αξέχαστα, γεμάτα φλόγα και απέραντη συγκίνηση. Κάπου στο YouTube. Τώρα δεν το βρίσκω. Άλλες εποχές, άλλα ήθη.
    Ευχαριστούμε Στήβεν.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τον Μπάρλο εγώ δεν μπορώ να πώ πολλά καθώς τον πρόλαβα μεν αλλά μικρό παιδί τότε.Αργότερα από αναφορές κατάλαβα το έργο του στην ΑΕΚ και φυσικά από τους αγώνες τις ΑΕΚ που είδα από την σκεπαστή.Ναναι καλά όπου είναι ο μακαρίτης,στις καρδιές μας είναι σίγουρα.
    Διαβάστε και αυτό που έγινε στην...Ελλάδα φυσικά!

    ''Αθώοι μετά από 88 χρόνια κρίθηκαν οι έξι που καταδικάστηκαν σε θάνατο το 1922 (μετά τη Μικρασιατική καταστροφή) κατηγορούμενοι για εσχάτη προδοσία.
    Ο Άρειος Πάγος ακύρωσε την απόφαση του Έκτακτου Στρατοδικείου Αθηνών του 1922 και έπαυσε την ποινική δίωξη καθώς τα αδικήματα έχουν παραγραφεί κάνοντας δεκτή την αίτηση του εγγονού του Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη, Μιχάλη.
    Το 1922 οι πρώην πρωθυπουργοί Δημήτριος Γούναρης, Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης και Νικόλαος Στράτος, οι υπουργοί Νικόλαος Θεοτόκης, Γεώργιος Μπαλτατζής, Ξενοφών Στρατηγός, Μιχαήλ Γούδας, και ο αρχιστράτηγος Μικράς Ασίας και Θράκης Γεώργιος Χατζηανέστης παραπέμφθηκαν στο Έκτακτο Επαναστατικό Στρατοδικείο Αθηνών.
    Από αυτούς οι Χατζηανέστης, Γούναρης, Στράτος, Πρωτοπαπαδάκης, Μπαλτατζής και Θεοτόκης καταδικάστηκαν σε θάνατο και οι Γούδας και Στρατηγός σε ισόβια καθώς κρίθηκαν υπεύθυνοι για τη Μικρασιατική Καταστροφή.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Που ειδες Μπαμπη την τσακωμαρα;
    Ειλικρινα δεν καταλαβαινω.
    Βριστικαμε μηπως, η παιξαμε ξυλο;
    Κουβεντα κανουμε. Εστω και μαλακοκουβεντα.
    Σιγα να μη προσεχουμε μηπως σκισουμε τις ζαρτιερες μας.
    Ζωντανοι ανθρωποι ειμαστε.
    Εστω και "συγκρατημενοι".
    Με τετοια αναρτηση απο πανω και ασχολουμαστε με εμας;
    Εδω μυριζει ΑΕΚ. Κατευθειαν απ'την πηγη.Δροσερη και καθαρη.
    Και το παραπανω κειμενο,γεματο μνημες και συγκινισεις μεγαλων ημερων,ηρθε την καταλληλη στιγμη να μας υπενθυμισει-σε περιπτωση που ισως διαφευγει- το τι συλλογος ειναι αυτος,τι εχει καταφερει και ποσο εχει επιρρεασει την ποδοσφαιρικη-και οχι μονο-Ελλαδα. Με υψιστη προσφορα και προσωπικη θυσια του "θειου Λουκα".
    Και βαζοντας τα πραγματα στην θεση τους οσο αφορα στις εννοιες "προσφορα" και "αφοσιωση".
    Και στριβωντας κανεις το κεφαλι στο θληβερο σημερα,κανει τις εικονες αυτες της δεκαετιας του 70 πολυτιμες σαν φαρμακο.
    Ασφαλως και δεν στεκομαστε στο παρελθον.το οποιο παντα πεθαινει και μενουν μονο οι -απαραιτητες- μνημες αλλα και οι δυνατοτητες παραδειγματισμου. Τις οποιες δεν βλεπουμε καθ'οτι πηξαμε απο ορθολογιστες στη μια μερια και λαμογια στην αλλη.
    Ο ρομαντισμος σε ολο του το μεγαλειο. Και τυχεροι οσων τα χρονια της νεοτητας τους πορευτικαν παραλληλα με εκεινες τις εποχες και ειναι πλουσιοι απο τετοιες βαθεια γνησιες ΑΕΚτζιδικες εικονες.
    Αλοιμονο στους νεους; Ισως ναι. Ισωςκαι οχι. Οπως τα παιδια του Steven π.χ. που κρατιουνται απο ιστοριες,μνημες τριτων,αφηγησεις και μια υποσχεση για μια ΑΕΚ ξανα μεγαλη.
    Απ'την αλλη,- δεν μπορει να γινει αλλιως αφου η ΑΕΚ επανερχεται καθε 10-15 χρονια περιπου,- ειναι πολυ πιθανο οι σημερινοι ΑΕΚτζιδες να δουν και την ΑΕΚ ψηλα,περιφανα και με καθολικη αποδοχη (εδω ειναι και το ξεχωριστο του "να εισαι ΑΕΚ) εκει που ανηκει.
    Οι πρωτιες της ΑΕΚ (οχι μονο οι βαθμολογικες) ειναι ενα δωρο. Που δινεται με φειδω. Οχι απλοχερα.Γιατι συνοδευονται απο ομορφια. Καθε ειδους. Σαν κοσμημα τις φορας ετσι και εχεις την τυχη να συναντηθεις μαζι τους.
    Κανενας Αετος δεν στεκεται στη φωλια του για παντα. Κανει και τις χαμηλες πτησεις του,αλλα επιστρεφει παντα εκει ψηλα.
    Το σημερινο δεν ειναι-δεν μπορει να ειναι-ενα μνημοσυνο στο παρελθον και στον λουκα Μπαρλο.Ειναι μια υπενθυμιση του τι μπορει να κανει κανεις διαθετοντας καρδια,ορεξη,μερακι. Πληρωνοντας τον λογαριασμο στο τελος βεβαια.
    Αλλα οι μεγαλοι και οι σωστοι ετσι κανουν.
    Αγαπας και δενεσαι με κατι και το τραβας ως το τερμα.
    Πολυ δυσκολο.Αξιεπαινο. Αξιοζηλευτο. Και πραγματικα αντρικιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. wraio to ar8ro soy steven.oti kai na peis gia ton MPARLO einai ligo.

    e.m

    mporei na exhghseis ti enoeis mayth thn frash Που αν είχε μείνει μόνο η σκεπαστή ( ολόσωστα Τόλη και δεν το είχα σκεφτεί ) , ΘΑ ΧΤΙΖΑΜΕ ΠΑΠΑΔΕΣ ΜΕΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. me vasi to syntelesti tis skepastis , tha ektizes analoga olo to gipedo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Οι νεκροι δεδικωται" Μπαμπη.
    Αντι να βουτιξουν τον Βενιζελο σαν πρωταιτιο,βρηκαν 6 γιδια και τα εσφαξαν. Υπο την ασφυκτικη πιεση του κοσμου βεβαια ο οποιος πεπεισμενος ο μαλακας απο τους πολιτικους-στρατηγους που σχεδιασαν την αιματοβαμενη εκστρατεια οτι " ο στρατος επροδωθει",ζητουσαν "να πεσει το αιμα αυτων εις τα καφαλια μας. Πυροβολισων-πυροβολισων αυτους".
    Και οπως εγινε. "Βρεθηκαν" οι υπαιτιοι,πληρωσαν,καθαρισαμε,παμε για υπνο.
    Τι λαος ειναι τουτος Παναγια μου.
    Να πουμε οτι ο Θ.Παγκαλος- ο θειος του σημερινου σαπιοκοιλια- ηταν ο σκληρος υποστρατηγος και επικεφαλης της ανακριτικης επιτροπης εκεινου του διακστικου θεατρου. Ο οποιος αργοτερα-οπως παντα γινεται-εδηλωσε :"Δεν παραδεχομαι οτι διεπραξαν συνειδητη προδοσια...αλλα υπηρξαν μοιραια και αναγκαια θυματα εις τον βωμον της πατριδος"
    Δηλαδη ο μεν Θ.Παγκαλος ο παλιος ελεγε "μαζι τους "φαγαμε", ο σημερινος Θ.Παγκαλος δηλωνει παρομοιως: "μαζι τα φαγαμε". Αλλη μια αποδειξη της ιστορικης συνεχειας της φυλης και το ομοαιμου της μαλακιας που μας δερνει.

    Παντως ειχε και ενα καλο η ολη αυτη ιστορια της αλυτρωτικης ιδεας και της αιματοβαμενης καταληξης της. Αν δεν συνεβαινε η Μικρασιατικη καταστροφη,δεν θα ειχαμε την εδω ιδρυση της προσφυγικης ΑΕΚ.
    Τι σου ειναι η Ελλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. xaralampe
    εχει δικιο ο χριστος δεν μαλωνουμε (ασχετα που ο χριστος νομισε οτι τον ειπα μαλακα)
    αν δεν πουμε και καμμια μαλακια συγκεκαλυμενη δεν γινεται και σοβαρη κουβεντα
    steven
    καλη προσπαθεια για τον μπαρλο αλλα λιγη, επρεπε να παρεις τον χρονο σου για να το γραψεις με περισσοτερα στοιχεια
    ο μπαρλος δεν ηταν αεκ αλλα εγινε μεγαλυτερος απο ολους, ειχε αλογα με ονοματα παιχτων, βιομηχανια βωξιτες
    ισως γραψω κατι για τον μπαρλο μια αλλη φορα με περισσοτερα στοιχεια
    κουιζ¨ενα αλογο του μπαρλου ειχε την ονομασια ΒΛΑΧΟΣ για ποιον παιχτη επροκειτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. steven
    ο προεδρος την προεδρων
    μεγαλη κουβεντα θελει συζητηση
    υπηρχαν επισης ο σπανουδης και ο γκουμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. den htan apofash toy benizeloy na proxwrhsoyn pros thn agira ,o benizelos eixe xasei tis ekloges tote.
    pws mporeis na dioikhseis ena strato poy einai sthn grammh eki sexir kioutaxia afion karaxisan kai to strathgeio sou nanai sthn smurnh?
    einai san na pezei h aek paixnidi k o ernesto na deinei odhgies apo to spiti tou mesw radiofonikhs ekpomphs
    e.m
    oloi fernoun ey8ynes alla tis ligoteres gia mena o benizelos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημερα σε ολους και καλη τυχη στην ομαδα μας σημερα.
    Οσο και να παιζεις,την χρειαζεσαι την πουτανα.
    Λεω και παλι,μακαρι να μας εχει αφησει η κακοδαιμονια που ειχε φωλιασει με την προηγουμενη κατασταση.
    Φτωχια= γκρινια. Αλλα και φτωχια + γκρινια= ατυχια και γκαντεμια.
    Δεν τα παει και πολυ καλα η Αντερλεχτ στο Βελγιο. Για την αληθεια,ειναι σε ασχημη κατασταση. Και αυτο ειναι και καλο και κακο.

    Αημητρη ασφαλως και δεν νομιζω οτι με λες μαλακα. Και ουτε και με νοιαζει βεβαια αν συμβαινει κατι τετοιο.
    Ο καθενας εχει τον χαρακτηρα του. Και η παρεα-που ολο μεγαλωνει εδω μεσα- αποτελειται απο ατομα και οχι απο ομοειδης ομαδες.
    Αυτο που μας ενωνει ειναι -κατ'αρχας- η αγαπη για την ΑΕΚ. Απο εκει και περα, οτι ερθει μεταξυ μας, ηρθε. Αλλα κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να λεει η να κανει πραγματα μονο και μονο να ειναι αρεστος στους πολλους. Αυτο θα ηταν και αντιΑΕΚτζιδικο αλλωστε.
    Με αυτην την εννοια λοιπον ο καθενας ειναι ελευθερος να ξεδιπλωσει τα χαρακτηριστικα του ανετα και χωρις φοβο.
    Εσυ π.χ εισαι η στριμενη πεθερα στην οικογενεια του blog.
    Λεμε "μαυρο". "ασπρο" λες. Λεμε ασπρο,"μαυρο" εσυ. Λεμε "ασπρομαυρο", "διαλεξτε ενα χρωμα" λες παλι.
    Τι θα ηταν η ζωη χωρις χρωματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. DIMITRI ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΙΜΗΣ;


    RCHI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιώργης ο Γαρατζέος21 Οκτωβρίου, 2010 10:48

    Δημήτρη, ΒΛΑΧΟ αποκαλούσαν τον παπαϊωάννου. Έχει πολλούς η Ημαθία.
    Δε γκζέρω αν ο θείος Λουκάς είχε βγάλει κάποιο άλλο άλογο του Μίμη ή κάτι τέτοιο, αλλά θεωρώ πιθανό να χρησιμοποίησε το παρατσούκλι του μέγιστου σκίστη των διχτυών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς e.m.: Εχει και μαλιστα τιε περισσοτερες. Ο δημιουργος της μεγαλης ιδεας την οποια εφυτεψε και αργοτερα θερισαν με τα γιαταγανια τους οι Τουρκοι.Την οποια παρακολουθουσε σαν τον Βουδα απο την Γαλλια. (γιατι ολοι αυτοεξοριζονται σε μια χωρα που ολοι εμεις ονειρευομαστε να παμε ρομαντικες διακοπες; Λετε αν γινω ευθυνοφοβος,ριψασπις,αφιλος και προδοτης να μου δωσουν passport για το Παρισι και μενα με ολα πλρωμενα;)
    Δηλαδη ο υπευθυνος της σημερινης Ελλαδικης καταστροφης και της χρεωκοπιας και της κατοχης του ΔΝΤ και του μνημονιου εδω σημερα ειναι ο Γιωργακης τωρα και οχι ο Αντρεας ο γλετζες,ο Σημιτης η μαιμου και ο ανηψιος ο μπουχεσας πριν;
    Ποιοι τα εφεραν ως εδω;
    Γιατι εγω μονος μου δεν μπορω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιώργης ο Γαρατζέος21 Οκτωβρίου, 2010 10:52

    E.M. μεγάαααααααααλη συζήτηση και -φυσικά- τρομερά επώδυνη και με κίνδυνο παρεξηγήσεων.
    Συμφωνώ ότι απ' όλους τους εμπλεκόμενους ο βενιζέλος είχε το μικρότερο μερίδιο στις καταστροφικές αποφάσεις.
    Μεγαλύτερο είχαν οι γερμανοδανοί "βασιλιάδες" μας και τα τσουτσέκια τους. Αυτούς έπρεπε να κρεμάσουμε στο σύνταγμα, αλλά που...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. το αλογο βλαχος ηταν πραγματι για τον παπαιωαννου
    χρηστο
    αν διαβασεις το αρθρο μου δεν ανεφερα την λεξη μαλακας αρα δεν σ ειπα και μαλακα (υπαρχουν και ορια, εχουμε πιει ενα ουζο δεν μπορω να πω μαλακα καποιον που εχω συναναστραφει)
    πιστευω να τελειωσε αυτο
    οσον αφορα την << στριμμενη πεθερα>> ειναι πολυ καλυτερο σαν αναλυση του ανωμαλου χιουμορ απ αυτο που ειχες γραψει χτες και πιστευω οτι αυτη η αναλυση προερχεται απο εσενα και δεν την διαβασες απο καπου οπως εγραψα χτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. o θωμας που ειναι ρε παιδια 11η η ωρα και δεν εχει γραψει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γιώργης ο Γαρατζέος21 Οκτωβρίου, 2010 11:02

    Χρήστο, δίκιο έχεις, αλλά στο περίπου. Ο βενιζέλος πήγε ως εκεί που τον έπαιρνε (αλλιώς ελλάδα θα ήταν μέχρι τα τέμπη και τη φαλκονέρα ακόμα), οι άλλοι μετά το ρίξαν στις κόκκινες μηλιές (ενώ φωνάζαν "οικαδε" προεκλογικά). Μην ξεχνάς ότι οι εθνοκαθάρσεις είχαν ήδη ξεκινήσει (αρμένηδες, συροχαλδαίοι και πόντος). Δηλαδή να τους άφηνε να τους κατασπαράξουν?
    Λάθος του ήταν κυρίως ο εσωτερικός χειρισμός. Το project έπρεπε να βρει τρόπο να το στηρίξει και στις συνειδήσεις αυτού του ΜΑΛΑΚΑ, αλλά και κουρασμένου τότε, λαού. Όχι να πάει ταξίδια στις παρισίους. 2ο μεγάλο λάθος του ήταν που ξεσηκώθηκε (αν και μάλλον δεν τον έπαιρνε να πει όχι) να στείλουμε στρατό στην κριμαία. Αυτό το πληρώσαμε μετά με τα ντήλια και τη βοήθεια των σοβιετικών, που μας τη φυλάγανε, στα μεμέτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. dimitri είπε...
    o θωμας που ειναι ρε παιδια 11η η ωρα και δεν εχει γραψει
    -------------------

    tora molis gyrisame apo tin omonoia pou eixame paei na panigirisoume prokatavolika to apopsino diplo
    opou na nai tha grapsei

    HAHAHAHAHHAHAHA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. http://www.youtube.com/watch?v=vYVf200zKfw


    http://www.youtube.com/watch?v=lPagj-O6TOk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,
    ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΤΗΚΑ..ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ Κ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ..

    ΧΑΧΑΧΑΧΑ.. ΜΙΧΑΛΗ ΕΦΤΑΣΑ Κ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ..ΤΩΡΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ ΜΟΥ Κ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΗΡΕΜΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΜΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ..
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΞΕΚΙΝΑΩ ΓΙΑ ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΥΓΗΡΙΣΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΠΑΛΙ , ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ EUROPA LEAGUE ..
    ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΝΥΓΗΡΙΣΩ ΔΕΟΝΤΩΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ , ΤΟΤΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ.
    ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΤΕΡΩΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΑΝ ΜΥΘΟΣ , ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ,ΙΣΩΣ ΜΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΟΝΟ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ,ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΚΙΟΛΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ..
    ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΠΑΡΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΝ ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ, ΑΛΛΑ 100% ΑΛΗΘΙΝΑ Κ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ..
    ΑΥΤΟΣ Ο ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Κ ΑΥΤΗ Η ΣΤΟΡΓΙΚΗ,ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ,ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ..

    Υ.Γ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ,ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν μπορουμε να ζηταμε ευθυνες απο Γερμανοδανους βασιλιαδες ρε παιδια. Και πολυ περισσοτερο δεν μπορουν να δικαστουν για...προδοσια. Αστεια πραγματα. Αφου ειναι αλλοεθνεις και αλλων συμφεροντων υπηρετες. Δηλαδη απλα εκαναν σωστοτατα την δουλεια τους.
    Μπορει ο ...Δανος η ο Γερμανος να "προδωσει" την Ελλαδα;
    Το ιδιο δεν μπορει να ειναι ποτε "προδοτης" ενας Σερβος για την Ελληνικη ΑΕΚ.

    Η ικανοτητα του Βενιζελου στο παρακσηνιο ηταν πραγματη μνημιωδης. Αξεπεραστη.Και εκει οφειλονται κυριως οι διπλωματικες νικες. Αλλα οφειλεις να βλεπεις και τα ορια. Και το αγριεμενο πλεον βλεμα του Ατατουρκ. Εφτασες την Ελλαδα εκει μπορουσε με βαση τα δεδομενα της εποχης. Μπαστα. Οχι Σασα. "Μπαστα".Φρενο.
    Αλλα που. "Οταν χορτασει η ψειρα βγαινει στο γιακα". Και να τα αποτελεσματα.
    (εδω να πουμε,παρ'ολη την γκρινια μας και τα παραπονα μας,οτι ειμαστε Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ Νοτιοευρωπαικη χωρα που ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ,συνεχως και αδιαλειπτως τα τελευταια 100 χρονια.Ολοι οι αλλοι γυρω εδωσαν εδαφη. Η Ελλαδα ΠΗΡΕ.Ετσι για να ξερουμε που βρισκομστε δηλαδη και ποιοι ειναι οι "χαμενοι" και οι "κερδισμενοι" τοσο καιρο. Το οτι συνεχως γκρινιαζουμε και κλαιμε,ακομα και σημερα,αυτο ειναι θεμα νοοτροπιας.)

    Η βασικη Μητροπολιτικη Ελλαδα ειναι η νοτια Στερεα και η Πελοπονησσος.Απο την Λαμια ως τη Μανη δηλαδη. Τα υπολοιπα ειναι δωρα. Η και κτησεις διπλωματικες, ικανων ανθρωπων οπως ο Βενιζελος.Ανταποδοτικα οφελη κλπ.
    Οι χωρες που "κρεμονται" στο γεωπολιτικο χαρτη ( αν δειτε τον παγκοσμιο Ατλαντα ) οπως η Ιταλια, η Ελλαδα κλπ, οσο πλησιαζουμε προς την θαλασσα,προς νοτια, τοσο πιο ξεκαθαρα γινονται τα πραγματα στο θεμα της "ιδιοκτησιας". Τα πραγματα μπερδευονται οσο ανεβαινουμε πιο πανω,οπου εκει,ελειψει θαλασσας, τα ορια ειναι δυσδιακριτα και αρα συνεχως διεκδικουμενα απο τους γειτονους.
    Βεβαια το ζητουμενο ειναι η προσβαση στην θαλασσα και ολα οσα απορρεουν απο αυτην την ευεργετικη θεση. Αλλα επειδη ειναι toο much να ξεκινησεις να κατακτας την καρδια κατευθειαν,πηγαινεις απο τα βορεια ακρα. Και οπου φτασεις.Τελος παντων.
    Το οτι εχουμε Μακεδονια,Θρακη,Ηπειρο, Ιονια νησια,Κρητη και τα ανατολικα νησια δικα μας μπρος στη μουρη των τουρκων,ειναι ενα πραγματικο θαυμα. Και τα θαυματα οπως ξερουμε κρατανε "τρεις μερες".
    Θα ερθουμε στα "ισα μας" σιγα-σιγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. θωμα
    ειχε πολυ κοσμο στην ομονοια η ησουν εσυ και ο mike μονο?
    ποιος εχει πει οτι δεν εχουν πει αρνητικο για τον μπαρλο?
    κανενας παλαιοτερος μηπως θυμαται τιποτε εξω απο την 18?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Οσο αφορα στο θεμα του γηπεδου-οταν με το καλο αυτο φτιαχτει- συμφωνω απολυτως με το "Αγια Σοφια"
    Μπορει σαν ονομα να ακουγεται λαικιστικο η πιασαρικο αλλα τι να κανουμε; Αυτη ειναι η ιστορια μας. Να την αρνηθουμε; Να αλλαξουμε και το εμβλημα αν ειναι ετσι, γιατι ειναι Βυζαντινοχριστιανικο. Αυτα ηταν αλληλενδετα τοτε και δεν νοειται το ενα χωρις το αλλο.
    Αλλωστε ειμαστε εμεις πρωτοι,σαν φιλαθλοι,που υιοθετησαμε το προσωνυμιο "Ναος" για το γηπεδο μας,κανοντας ευθεια αναφορα στην Μεγαλη Εκκλησια.
    Ασχετα αν μετα το πηραν και αλλοι αλλοθρησκοι εδω περα και αποκαλουν ετσι την καθε σκατοφωλια τους.
    Αλλο ονομα πιο ταιριαστο και αναλογου βαρους δεν μπορει να υπαρξει.
    Οι μεγαλοι ΑΕΚτζιδες που προσεφεραν και ειναι πολλοι,μπορουν να τιμηθουν με την αναγραφη του ονοματος τους σε καθε θυρα.
    Αλλα το ονομα του γηπεδου οφειλει να ειναι καθολικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΔΗΜΗΤΡΗ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ Ο ΜΙΚΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ,150 ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΑΙ 460 ΝΙΓΗΡΙΑΝΟΙ Κ ΣΕΝΕΓΑΛΕΖΟΙ..ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΠΟΥΛΑΓΑΝ ΚΑΤΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΒΑΤΡΑΧΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΝΕ Κ ΤΟΥΣ ΕΞΗΓΟΥΣΑΜΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ..

    ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ Κ ΑΥΤΟΥΣ..ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΦΕΥΓΑΜΕ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ Κ ΠΑΝΥΓΗΡΙΖΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ..
    ΜΗΝ ΕΚΠΛΑΓΕΙΣ ΑΝ ΔΕΙΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ ΜΕ ΤΣΑΝΤΕΣ DOLCE & BANANΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΑΚΑ..

    ΧΡΗΣΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ..ΑΛΛΟ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ Κ ΑΛΛΟ ΕΓΡΑΨΑ ΑΠΟ ΒΙΑΣΥΝΗ..ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ..
    ΤΟ ΑΓ.ΣΟΦΙΑ ΘΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Κ ΕΜΕΝΑ..ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ AEK COCA COLA STADIUM ΠΑΡΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. To μεγαλυτερο λαθος ηταν εκεινο το 60-40. Το οποιο τοσο ταλανησε αργοτερα την ομαδα.
    Και εγινε 90-10 με "παρεμβαση" Μελισσανιδη.
    Ουδεις αλανθαστος. Και οταν πρατεις,κανεις και λαθη.
    Οπως και να εχει,το προσημο του ειναι θετικοτατο.
    Για καποιον που χανει το σπιτι του για να φτιαξει εξεδρες και μετα να του τις γκρεμισει ο αρχιδογρανιτσας,μονο και μονο για αυτο,δεν μπορεις να πεις τιποτα.
    Αλλο "υποθηκη το σπιτι" και αλλο "18 μπανια στο σπιτι". Αρχιδι κοντοπουτανε που τολμας και μιλας για προσφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προς Kypiotis: Αδερφέ είναι φθινόπωρο του 1976, δεύτερος γύρος. Η τηλεόραση δεν το έχει κι εγώ την επόμενη μέρα γράφω χημεία και το ακούω κρυφά στο ραδιοφωνάκι. Το σκορ πάει 0-1, 0-2, 1-2, 1-3. ΟΛΟΙ ΑΝΑΒΔΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΡΙΟΥΔΑ ΣΕ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥ CHARLIE GEORGE. ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ . Η ΚΕΦΑΛΙΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ 3 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΑΜΑ.
    ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΧΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ SPORTDAY, αφιέρωμα στην " ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ" ( εκείνοι το λένε, όχι εγώ ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Προς dimitri: Δεκτό το να γράψεις περισσότερα για τον Μπάρλο. Κι όπως είδες δεν μπήκα σε λεπτομέρειες διότι είναι αχρείαστες ( συνάντηση για Αρδίζογλου, 3 άλογα για Τσολακάκη, μπαρμπουτιέρες κλπ. ).
    Το άλογο " βλάχος" ήταν για τον Παπαϊωάννου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Προς dimitri: Είπαμε να περιορισθούμε στο "ο νεκρός δεδικαίωται".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Προς Χρήστο: Με το πιστόλο στον κρόταφο ο Ρουμπής για την αλλαγή του νόμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. steven
    εχω την εντυπωση οτι εχω ενα cd με φασεις και την αποκρουση του στεργιουδα απο αυτο το παιχνιδι
    μπορουμε να το βαλουμε εδω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΕΝΑ ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ 1843. ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΑΥΤΟΥΣΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. steven είπε...
    Προς dimitri: Είπαμε να περιορισθούμε στο "ο νεκρός δεδικαίωται".

    --------------------------------------------
    το σεβομαι απολυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Προς dimitri: To ίδιο πρέπει να έχουμε. Θα κοιτάξω τεχνικά πώς γίνεται αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. αν μελετησετε το μνημονιο του 1843
    εχει πολλες ομοιοτητες με το σημερινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ειμαι 36 χρονων και δεν εζησα την ΑΕΚ που εζησες αρχισα να καταλαβαινω οτι ειμαι ΑΕΚ καπου το 1981-82 αλλα με ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΣ με το αρθρο σου.ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΡΩΣΕΣ.

    ΠΟΣΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ Ε?

    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΜΑΣ

    ΠΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Προς Ανώνυμο: Αδερφέ εγώ και σ'αυτή την ηλικία σαν παιδάκι συμπεριφέρομαι στο γήπεδο με την κίτρινη φανέλλα.
    Πάντως την Κυριακή φοβάμαι. Μακάρι νάμαι μόνο εγώ ο φοβιτσιάρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΚΑΙ ΕΓΩ ΦΟΒΑΜΑΙ ΣΤΗΒΕΝ..ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΦΩΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ 3 ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΝΥΓΗΡΙΣΩ..

    ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΛΕΩ ΟΤΙ Κ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΒΑΖΕΛΟΥ ,ΑΛΛΑ Κ ΜΕ ΤΟ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ , Η ΒΑΖΕΛΑ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ..ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ Κ ΣΤΙΣ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΟΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ Η ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΦΑΡΔΟΥ..ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΩΛΟΦΑΡΔΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΕΡΕΩΜΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ειναι φανερο πλεον οτι η Νιοπλαινα θα το παει στη συντηρηση. "Απορια ψαλτου,βηξ ξηρος" λεμε.
    Να μη ξεχναμε ομως οτι ειμαστε η μοναδικη ομαδα που εχει δυο μπουκαδορους μπροστα που παιζουν ταυτοχρονα. Οιπερισσοτερες ομαδες δεν εχουν καν εναν. Και εχουν τις ικανοτητες να ανοιξουν αμυνες σαν κονσερβοκουτι.
    Αν ο Ισπανος δασκαλεψει καλα την αμυνα πισω,οπως εκανε και με τον Αρη και μπαλωσει τις αδυναμιες,δεν φοβαμαι. Αντε να βαλουν ενα. Θα φανε τρια τουλαχιστον απο τα παιδια μας που τωρα μαλιστα ειναι και "απελευθερωμενα".
    Αυτη ειναι η λεξη που χρησιμοποιουν απαντες εκει. "ελευθερωθηκαμε", "ανασαναμε". Τι γινοταν τοσο καιρο ρε πουστη μου εκει περα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΡΕ ΧΡΗΣΤΟ ? ΕΦΥΓΕ Ο ΚΟΡΣΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ..

    Ο ΠΑΟ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Κ ΣΤΟΥΣ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ , ΑΛΛΑ Κ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΤΩΝ ΛΕΤΟ,ΓΚΟΒΟΥ,ΝΙΝΗ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ..

    ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΛΙΓΟΣΤΩΝ ΦΑΣΕΩΝ,ΠΟΛΛΩΝ ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ..

    ΑΝ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Κ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΒΑΖΕΛΑΣ , ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΘΩΣ ΕΝΑ Η' ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ..
    ΑΝ ΚΛΕΙΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΙΣΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @Thomas
    Είδες τον αγώνα του βάζελου χτες;
    Αν έτρεξε ,έτρεξε στο τελευταίο τέταρτο.Είναι έλειψη δυνάμεων αυτό;Και το θέμα κακη προετοιμασια δεν είναι τόσο απλό,αν δεν ξέρεις τι έχει κανονίσει ο προπονητής με τον γυμναστή.
    Ο βάζελος χτες δεν ήταν κακός,απλά δεν είχε λύσεις στο γκολ.Και είχε τον χεσμένο Νόμπλια στον πάγκο που βέβαια θα τον έχει και την Κυριακή.(αυτό δεν το λέω σαν πλεονέκτημα).
    Η άποψη μου είναι ότι λόγο του ότι είναι ντέρμπι,λόγο οτι ο βάζελος ελεγχει την διαιτησία μέσω Πατέρα,λόγο κοινής έδρας, είναι ένα παιχνίδι υψηλού κινδύνου να το χάσουμε.
    Τώρα αυτά τα τρία που λες μακάρι να έρθουν ,πιστέυω όμως τα λες γιατι σου είπε ο Δημήτρης να μην πανυγηρίζεις με τα 4 του Αρη.Δεν το πιστεύεις πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ ΞΕΚΙΝΑΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ Κ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΦΥΣΙΚΑ Κ ΘΑ ΠΑΝΥΓΗΡΙΣΩ ΤΑ 3..ΧΙΟΥΜΟΡ ΕΚΑΝΑ..ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΜΗΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΝΥΓΗΡΙΣΩ..

    ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΧΘΕΣ Ο ΠΑΟ ΚΑΘΟΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΠΙΕΖΕΙ..ΚΑΙ Η ΚΩΛΟΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΧΑΜΗΛΟΚΩΛΗΔΕΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ Κ ΚΑΡΑΒΟΥΤΑΣ..ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΕΨΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥΝ Κ Ο ΒΑΖΕΛΟΣ ΣΑΝ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ..ΓΙΑ ΑΥΤΟ Κ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΗΡΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ Κ ΠΙΕΣΕ..ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ Η ΚΑΖΑΝ ΒΑΣΙΚΑ..

    Ο ΠΑΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η΄ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ Κ ΘΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η' ΘΑ ΜΠΕΙ ΦΟΥΡΙΟΖΟΣ Κ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Προς THOMAS SILLYWIZARD: ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΟΙ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΘΩΜΑ ΑΛΛΑ ΚΙ ΟΛΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @Thomas
    Οπως και να μπει ο βάζελος είναι ένα ντέρμπι άρα και παιχνίδι υψηλού κινδύνου για μας.Τώρα τα λες καλά,νίκη έστω και με μισό γκολ.
    Να το πω και διαφορετικά.Η παρουσία Χιμένεθ στον πάγκο έναντι Νόμπλια είναι πλεονέκτημα.
    Θα έχουμε και τον κόσμο μαζί.
    Τα παλικάρια μας η οργάνωση θα γυρίσουν απο την εκδρομή στο Βέλγιο''εφοδιασμένα''αφου θα πεταχτουν μια μέχρι το Αμστερνταμ να καλύψουν την χασούρα από το ντου της αστυνομίας που τους πήρε τα 4,5γρ(500 κιλά κατά μπίκο).
    Γενικά υπάρχουν αρκετά θετικά στοιχεία ωστε να κερδίσουμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΤΗΒΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ..ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ..ΟΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟ..
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ..ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΧΟΥΜΕ Κ ΑΠΟΥΣΙΕΣ Κ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ Κ ΑΛΛΑΓΕΣ...
    ΜΑΚΑΡΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΜΑΝΟΛΟ ΟΣΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ..ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ..

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ..ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ 3-0 ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ..ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ..
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΔΙΝΕΙ Η ΚΑΘΕ ΝΙΚΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. steven είπε...
    Προς THOMAS SILLYWIZARD: ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΟΙ.

    -------------
    aderfe , mia xara upomonetikoi tha maste

    edw kaname derby kai xaname kiolas ta mats me kalithees (ouragos B' ethnikis) , kerkyres ,volous kai kolous
    kai twra einai eukaireia na ksanampoume sto prwtathlima

    alla kai na xasoume , de trexei tipota , kai tin alli mera AEK tha maste

    den einai mono to agwnistiko ,auti ti stigmi mallon ginete n pio sovari prospatheia ton teleutaion eton gia to gipedo enw teleionei kai to giofyri tis artas sta spata

    exei arxisei kai pairnei mpros n mixani

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ Κ ΧΘΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ..
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΦΑΒΟΡΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ..
    ΟΥΤΕ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΟΥΤΕ Η ΦΟΡΜΑ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Προς Mike21hlk: Μάλλον σε μπέρδεψα. Όταν είπα "υπομονετικοί", εννοούσα ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΟΥΤΟΥΡΟΥ.
    ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. steven είπε...
    Προς Mike21hlk: Μάλλον σε μπέρδεψα. Όταν είπα "υπομονετικοί", εννοούσα ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΟΥΤΟΥΡΟΥ.
    ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    ---------------

    logo apoxis gia tous gnostous logous ,eixa xasei epafi me to gipedo (to podosfairiko)

    alla auta pou eida me ti ksanthi , diladi tin omada na mi deixnei tipota kai to kosmo na arkeite sti niki , pisteuw pos tha eimaste opos prepei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. an n omada PROSPATHISEI ,tha xeirokrotithei aneksartitos apotelesmatos

    auti tin aisthisi exw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Προς Mike21hlk: ΟΡΘΟΤΑΤΑ. ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΕ 10 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ 3 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, και με απουσίες, ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΝΟΚ ΑΟΥΤ Ο ΜΑΝΩΛΑΣ..ΜΕ ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΑΜΥΝΑ..ΓΚΕΤΖΟΓΛΟΥ Η΄ΚΑΛΑΜΙΩΤΗΣ..

    ΟΠΩΣ Κ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚΑΡΑ..ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ,ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ..

    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ Η ΖΕΝΙΤ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ 4 ΣΤΗΝ ΧΑΙΝΤΟΥΚ..


    Υ.Γ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΔΙΠΛΟ Η ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟ ΕΠΑΙΞΑ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΒΙΛΛΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. http://www.youtube.com/watch?v=fzCWcxAMVfk&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΤΤΑ , Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΚΟΚΟ..ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΒΟΥΝΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΒΑΖΕΛΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΖΕΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΜΗ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΕΚΕΙ.ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΑΛΑΜΠΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.ΕΛΠΙΖΩ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή