Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1843

            ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΥΤΟΥΣΙΟ. ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΕΙΑΣΤΑ.


     Διαβάστε τι έγινε στην ελληνική οικονομία το 1843, συγκρίνετε το με το σήμερα και θα αντιληφθείτε τι συμβαίνει στην παγκόσμια και στην ελληνική ιστορία, ανεξαρτήτως εποχών, προσώπων και ονομάτων. Η σύγκριση, μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει. Έχουμε και λέμε:

     Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα. Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος. (Σας θυμίζει τίποτα;)
     Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό των συνολικών εσόδων του ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού. (Αυτό μήπως;)
  
      Την άνοιξη του 1843, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα λιτότητας, τα οποία όμως δεν αποδίδουν τόσο ώστε να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα για την ετήσια δόση χρήματα. Έτσι, τον Ιούνιο του 1843, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό που χρωστάει και ζητά νέο δάνειο από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αποπληρώσει τα παλιά. Αυτές αρνούνται κατηγορηματικά. (Βρε κάτι συμπτώσεις...)
      Αντί να εγκρίνουν νέο δάνειο, εκπρόσωποι των τριών μεγάλων δυνάμεων (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία) κάνουν μια διάσκεψη στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος και καταλήγουν σε καταδικαστικό πρωτόκολλο. Οι πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων με το πρωτόκολλο στο χέρι, παρουσιάζονται στην ελληνική κυβέρνηση και απαιτούν την ικανοποίηση του. Αρχίζουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη και μετά από έναν μήνα υπογράφουν μνημόνιο (!), σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να εξοικονομήσει μέσα στους επόμενους μήνες το αστρονομικό επιπλέον ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δραχμών, που θα δοθούν στους δανειστές της. (Πάμε πάλι απ' την αρχή. Σας θυμίζει τίποτα;)
      Για να είναι σίγουροι ότι το μνημόνιο θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, οι πρεσβευτές απαιτούν να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα και να παίρνουν ανά μήνα λεπτομερή κατάσταση της πορείας εφαρμογής τους, αλλά και των ποσών που εισπράττονται. (Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...)
      Για να μην πολυλογώ, σας αναφέρω τα βασικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση μέσα στο 1843 σε εφαρμογή του τότε μνημονίου. Κάθε ομοιότητα με την εποχή μας είναι εντελώς τυχαία και πέραν των προθέσεων του ιστορικού:
1. Απολύθηκε το ένα τρίτο των Δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν 20% οι μισθοί όσων παρέμειναν.
2. Σταμάτησε η χορήγηση συντάξεων, που τότε δεν δίνονταν στο σύνολο του πληθυσμού αλλά σε ειδικές κατηγορίες.
3. Μειώθηκαν κατά 60% οι στρατιωτικές δαπάνες, μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των ένστολων και αντί για μισθό οι στρατιωτικοί έπαιρναν χωράφια.
4. Επιβλήθηκε προκαταβολή στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος και της "δεκάτης", που ήταν ο φόρος για την αγροτική παραγωγή.
5. Αυξήθηκαν οι δασμοί και οι φόροι χαρτοσήμου.
6. Απολύθηκαν όλοι οι μηχανικοί του Δημοσίου και σταμάτησαν όλα τα δημόσια έργα.
7. Καταργήθηκαν εντελώς όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους.
8. Απολύθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου, όλοι οι δασονόμοι, οι δασικοί υπάλληλοι και οι μισοί καθηγητές πανεπιστημίου.
9. Καταργήθηκαν όλες οι διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό.
10. Νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και οι καταπατημένες "εθνικές γαίες" με την πληρωμή προστίμων νομιμοποίησης.
11. Περαιώθηκαν συνοπτικά όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με την καταβολή εφάπαξ ποσού.
  
      Δεν είναι ανατριχιαστικά όμοια με την εποχή μας; Είδατε που οι οικονομικές συνταγές λιτότητας είναι σαν το παλιό καλό κρασί; Ίδιες, αιώνιες, ανυπόφορες. Κι επειδή ξέρω ότι θα ρωτήσετε "τι πέτυχαν με όλα αυτά;", σας απαντώ: Ο κόσμος εξαθλιώθηκε για μεγάλο διάστημα, οι ξένοι πήραν ένα μέρος των χρημάτων τους, η χώρα είδε κι έπαθε να συνέλθει, αλλά φαλίρισε ξανά μετά από πενήντα ακριβώς χρόνια, με το "Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν" του Χαριλάου Τρικούπη το 1893. Πάντως, το συγκεκριμένο μνημόνιο του 1843, από πολλούς ιστορικούς θεωρείται μία από τις σοβαρότερες αφορμές για το ξέσπασμα της επανάστασης της 3ης Σεπτέμβρη 1843, που έφερε Σύνταγμα στη χώρα.
(Αναλυτικά η ιστορία του μνημονίου του 1843, στα άρθρα του Τάκη Κατσιμαρδου στην Ημερησία 18,23/9 και 2/10).


46 σχόλια:

  1. Τάσος Θεσσαλονίκη28 Οκτωβρίου, 2010 02:10

    Η Ζωή Κύκλους Κάνει ...τώρα μας ψεκάζουν κατα κάποιους και για αυτό δεν αντιδρούμε ...τότε τι ; τελικά η γνώση της ψυχολογίας των μαζών είναι μεγάλο όπλο .. τρομακτικές οι ομοιότητες ! Αλλά δεν ανησυχώ λεφτά υπάρχουν και αν δεν υπάρχουν μαζί τα φάγαμε ..Να ψάξουμε να δούμε τι λέγανε οι "άρχοντες" στις μάζες ....Τελικά αυτή η χώρα μετά το Μ.Αλέξανδρο δεν απέκτησε ανεξαρτησία ποτέ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλη λευτερια συντροφοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρώτα θα πέσουν τα στομάχια μας και μετά βλέπουμε για επαναστάσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λετε αυτο το μνημονιο σημερα,να γινει αφορμη για επανασταση προκειμενου να τους δωσουμε πισω το Συνταγμα που μας εδωσαν τοτε;
    Ρε τι πλακα που εχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ πάντως έχω μπερδευτεί.Είναι ή όχι καλός προπονητής ο Κούπερ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Χρήστο
    Ναι Χρήστο,μετά από σαράντα χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
    Εγώ πάντως έχω μπερδευτεί.Είναι ή όχι καλός προπονητής ο Κούπερ;
    _____________________________________________

    ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ . ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΣΕ Η ΓΝΩΜΗ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΠΕΡΥΣΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.youtube.com/watch?v=z-fZArpKvIg&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
    Πρώτα θα πέσουν τα στομάχια μας και μετά βλέπουμε για επαναστάσεις...

    _______________________________________________

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ..ΑΚΟΜΑ Κ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΦΟΥ ΕΒΑΛΕ ΓΚΟΛ Κ Ο ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΑΠΛΟ ΜΑΓΟ ΜΑΝΟΛΟ..ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΔΡΥΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ..ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ ΜΕΝΙΡ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΑΡΑΤΖΕΕ Κ ΕΓΩ ΤΟ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚΑΡΑ ..
    ΠΟΣΑ ΜΑΤΣ ΕΙΧΑΜΕ ΓΥΡΙΣΕΙ Κ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΕΜΦΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ? ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΑΝΤΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Κ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ..ΑΡΓΗΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΧΑΛΑΛΙ..ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιώργης ο Γαρατζέος28 Οκτωβρίου, 2010 18:12

    Δεν είμαι ούτε πριγκηπικός ούτε βατραχικός, αλλά και δε δέχομαι ότι δουλειά δεν έχει γίνει. Μπορεί να είναι ελλειπής σε σημεία, αλλά σε κάθε ομάδα έτσι είναι.
    Βασικά θέμα ψυχολογίας ΝΙΚΗΤΗ είναι και ο μανόλο κάτι πάει να κάνει.
    Ο νερετβίτης έφερνε -ο ίδιος!- ένα ψυχολογικό φορτίο πολύ βαρύ για τους παίκτες. Ουδέποτε συνδέθηκε ψυχολογικά μαζί τους και αυτοί με την ομάδα -μέσω αυτού-.
    Πάμε μπρος και μακάρι να συνεχιστεί η δυναμική αυτή.
    Γκέλες θα γίνουν και για να δούμε κι εκεί τη διαχείριση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΙΩΡΓΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ..ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΒΛΕΠΕ ΑΛΛΑ Ο ΝΤΟΥΣΑΝ Κ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ..
    ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΑΥΤΟΣ ΟΜΩΣ , ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΕΝΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΧΕΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ..ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ..ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. προς γαρατζεο
    σωστη αναλυση ολα τα αλλα ειναι χαζομαρες και εμπαθειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. θωμα
    ρωτα καλυτερα αυτον που αποκλειστηκε απο το χαιδαρι η την μηχανιωνα η την λαμια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΔΗΜΗΤΡΗ,
    ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΒΕΒΑΙΑ..ΑΠΛΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ..
    ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΡΙΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ?ΠΕΣ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ Κ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Κ ΕΓΩ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΥΠΕΡ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ? ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Τομας
    Εγώ χαίρομαι που έβγαλες το πραγματικό προσωπο σου.Έτσι, τώρα μάλιστα.Παλικάρι για να μαθαίνεις ο Γιώργης έγραψε το πιο σωστό.
    Απλά θα πρέπει να ταξηνομίσεις στο μυαλο σου αν είναι καλός ή όχι ένας προπονητής αν απολκλείεται στο κύπελο ή όχι από υποδιέστερη ομάδα.ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΜΠΆΘΕΙΑ ΠΟΥ ΒΓΆΖΕΙΣ ΕΣΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ . ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΣΕ Η ΓΝΩΜΗ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΠΕΡΥΣΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟ ?
    ----------------------------------------------
    θωμα
    γραφοντας αυτο παραπανω ασχολεισαι και συ με τριτους
    αρα ποιος ειναι επισης ο κλασικος ελληνας?
    κοψε και συ τις μαλακιες και ειπαμε μεταξυ μας να μην βριζομαστε γιατι δεν εχουμε συμφεροντα απο κανενα μαλακα
    αποψεις αλλαζουμε εδω χωρις εμπαθειες μεταξυ μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ...και τελικά ρε παλικάρια πως φαίνεται ένας καλός προπονητής.Ο Κούπερ δηλαδή φεύγοντας απο την Βαλένθια τι έκανε προπονητικά;
    Ο Ράμος φεύγοντας από Σεβίλη τι έκανε ;Ο Βαλβέρδε ο φίλος του Μανόλο είναι ή όχι καλός προπονητής;Ο Κετσπάγια;
    Η συζήτηση αυτή έχει πολύ διάλογο και αντίλογο.
    Απλά εμείς βάζουμε αυτούς που συμπαθούμε στην κατηγορία των καλώ και αυτούς που αντιπαθούμε στους κακούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. To αρχιδι ο Προβοπουλος,αυτος ο προδοτης, βρηκε κι'αλλες λυσεις προχθες το βραδυ, καθως τον πηδαγε ο οδηγος του και τις ανακοινωσε. Θα τις ακουσατε φανταζομαι. Εκτος των αλλων,προτεινει να μειωθουν τα λεφτα που δινονται σε ΤΕΙ και ΚΑΠΗ, προκειμενου να βγουμε απο την κριση.
    Μαλιστα. Και λες τωρα: Αυτος ειναι τοσο μαλακας η μας δουλευει πλεον καθαρα; Το δευτερο βεβαια.Σε περιοδους εξαθλοιωσης οικονομικης,ρεμουλας τεραστιας και απολυτης απαξιωσης,αυτο που επιπλεει-εκτος απ'την πουστια-ειναι και η ξεδιαντροπια.
    Αφου και ενα μωρο ξερει που ειναι τα μεγαλα εξοδα και οι μεγαλες σπαταλες και πως αυτες μπορουν να περικοπουν. Αλλα θα πρεπει να εχει αρχιδια για να τολμισει κανεις να βαλει χερι εκει. Ειπαμε: Να ΕΧΕΙ αρχιδια. Και οχι να ΕΙΝΑΙ αρχιδι.
    Ο ανθρωπος που ενεπαιξε μια χωρα,και τα αποθεματικα της και με κινησεις εσκεμενες και ελεγχομενες και με υπο κρυφη συμφωνια με ξενους "επενδυτικους" οικους χρεωσε την χωρα δισεκατομμυρια ευρω και της ανοιξε την πορτα στον αμεσο ελεγχο του ΔΝΤ,αυτος ο αχρειος,λεει οτι πρεπει να κοψουμε να καφεδακια και τις βολτες απο τα γεροντια εκει στα ΚΑΠΗ,για να εξοικονομισουμε λεφτα,γιατι αλλιως χαθηκαμε!
    Οπως και προκαταβολικη αυξηση της παρακρατησης του φορου που δινουμε.Δηλαδη σε λεει κλεφτη που εχεις σκοπο να κλεψεις και με αυτο το μετρο προλαβαινει να σε κλεψει εκεινος πρωτου τον κλεψεις εσυ. Αντε και γαμισου κωλογερε.
    Οπως και να ενσωματωθουν τα κρατικα καναλια (σωστο αυτο)και να βγαζουν τα εξοδα τους απο τις διαφημισεις,οπως κανουν τα ιδιωτικα (καλα μεχρις εδω) ΚΑΙ το ποσοστο που δινουμε για αυτα μεσω των λογαριασμων της ΔΕΗ να δινεται απ'ευθειας για το εξωτερικο χρεος! Τι λες ρε βρωμοπουστα; Εσυ με 1 εκ. το χρονο μισθο και ολες τις ατελειες και εγω με το 70% των εσοδων μου-οσα ειναι αυτα τελος παντων-να τα δινω για τα δικα σας τα χρωστουμενα και αμαρτιες;
    Να μειωθουν τα εξοδα στα ΤΕΙ ακομα.Εχει δικιο. Τι τα θελουν τα συσιτια; Δεν μπορουν χωρις φαγητο οι φοιτητες; Πρεπει να μαθουν και να συμορφωθουν απο τωρα,στην αυριανη κατασταση που τους περιμενει.
    Τι λες μωρη τραπεζικη Μαγδαληνη; Τι λες μωρη οικονομικη Λωξαντρα;
    Και εχω υποσχεθει στον εαυτο μου εδω και καιρο,οτι, αν τον πετυχω πουθενα στο δρομο-σε καμια εισοδο-εξοδο απο τιποτα κεντρικα της τραπεζας εκει στην Αιολου π.χ.- θα ορμηξω να τον φτυσω και οτι αλλο προλαβω,πρωτου με μπουζουριασουν. Και θα δεχτω την αναλογη ποινη με αδιαφορια. Αρκει να την χαστουκισω την παλιοπουστρα.

    Μπραβο στη ομαδα για το προσωπο και τον χαρακτηρα που εδειξε σε ενα περιεργο παιχνιδι,με τοσες αλλαγες σε ασχημο γηπεδο. Μαλλον απο τα "καζα" που παθαιναμε,φαινεται να ξεφευγουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ρε παιδια εχω μια απορια: Αυτη η ομαδα ειναι του Μπαγεβιτς η του Χιμενεθ;
    Ο οσφπ ειναι ομαδα του Λινεν η του Μπαλμπερδε;
    οι "λαγοι" ειναι ομαδα του Δεκαγατου η της Νιοπλαινας.
    Να μας πει η Ντινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αν και στην αρχή σήμερα δαγκωθήκαμε απο το 1-0 στην συνέχεια δείξαμε χαρακτήρα και σε ένα κακό αγων. χώρο γυρίσαμε τον αγώνα.Μακάρι να ξεφύγουμε από τα ασχημα αποτελέσματα με τις μικρές αυτές ομάδες που μας κυνηγάνε χρόνια τώρα στο κύπελο και όχι μόνο.Ο αγώνας με τον Πανιώνιο είναι δύσκολος,πάντα ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Χρήστο
    Να σου πω εγω την άποψη μου;
    Εξαρτάτε από το αποτέλεσμα!
    Να ρσε ρωτήσω και κάτι;
    Ο Ντατόμο είναι επιλογή του πρώην ή όχι;
    Ο Καράμπελας αν σου έλεγα οτι θα έπαιζε όλο τον αγώνα αριστερό χαφ θα το πίστευες;
    Η Αγια Σοφία θα φτιαχτεί όσο ζούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ.ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΡΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ..ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ Κ ΔΕΝ ΦΟΡΑΩ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ..ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΣ ΤΩΡΑ.
    ΤΟ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΕΜΠΑΘΗΣ Η΄ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΜΟΝΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΩ ΕΣΕΝΑ Η΄ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ..
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΕΣΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΡΩΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΠΕΡ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΟΛΟ ΕΙΡΩΝΙΑ..ΑΡΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΕΜΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΕΝΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ..
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΗΤΑΝ ΜΑΥΡΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ..ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΩ..

    ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΑ ΚΑΝΕΝΑ.ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΓΡΑΨΕΙ , ΑΠΛΑ Κ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΤΟΠΟ ΤΟ ΝΑ ΛΕΣ ΜΑΛΑΚΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΡΙΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ..
    ΔΕΝ ΒΡΙΖΩ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ, ΜΟΝΟ ΑΝ ΠΡΟΚΛΗΘΩ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ..


    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ..
    ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΟΜΩΣ..

    ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΩΣ ΠΑΙΞΑΜΕ , ΑΚΟΥΓΑ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΛΟΙ,ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΜΕ ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ(ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ) ..ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΑ ΕΙΔΑ Κ Η ΑΜΥΝΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΤΡΥΠΙΑ..ΟΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ , ΑΡΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΑΤΣ..ΚΡΑΤΑΩ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ Κ ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΕΛΠΙΖΩ ΤΟΥ ΜΠΛΑΝΚΟ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ..
    ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΣΩΣ ΚΡΥΒΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ..ΕΧΘΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ,ΕΧΘΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΖΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ..ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ Κ ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ..

    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΚΑΛΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΤΗ ΤΟ 100% ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ..
    ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΤΗ..

    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ...Η ΟΜΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΗΤΑΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ Κ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ..
    Η ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ Κ ΕΠΕΙΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ ΕΣΤΩ Κ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΤΟΜΑΣ.
    ΥΣ:οση δουλεια έχεις εσύ με τον Κούπερ άλλη τόση έχω εγώ με τον Μπάγιεβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Στο συλλογο του Ιουστινιανου, των Παλαιολογων,των Κομνηνων,δεν χωραει κανενας "ηρωας",κανενας "πριγκηπας", κανενας "θεος" η οτι αλλο παρομοιο,υπερβολικο και αχρειαστο.
    Ολοι ειναι υπηρετες και ΚΑΤΩ απο το συμβολο.Απο το οποιο ΑΠΑΝΤΕΣ κερδισαν. Ακομα και ο οικονομικα χαμενος η καλυτερα κατεστραμενος θειος Λουκας,βρηκε τη θεση που του αξιζε.
    ειναι παρανοια να διαπληκτιζομαστε για περαστικους. Να κουβεντι;αζουμε,ναι. Να κριτικαρουμε,ναι. Αλλα να βριζομαστε μεταξυ μας και να μην αφηνουμε τις "προτιμησεις" η τις "συμπαθειες" μερικων υπηρετων να εμποδιζουν την πολυ καλη-κατα τα αλλα- σχεση που μπορει καλιστα να αναπτυχθει μεταξυ μας.
    Δεν λεω οχι στην αντιπαραθεση.Ουτε και στη ρηξη. Αλλα στα βασικα. επι της ουσιας. Οχι για τους περαστικους. Που αυτο ειναι ολοι. Απο τον πιο αριστο,εως το μεγαλυτερο λαμογιο.
    Και την θεση του ο καθενας την παιρνει ηρεμα και χαλαρα μεσα στο χρονο. Δειτε το παρελθον της ομαδας και ποσο καλα και δικαια τους εχει ολους τοποθετημενους.
    Οι επικαιρες αλλα και εφημερες κουβεντες ειναι ασφαλως απαραιτητες και αναποφευκτες. αλλωστε το σημερα ζουμε. Αλλα αλλο αυτο και αλλο να φτανουμε στα ακρα σχεδον για καποιους μαγκες,κονομιμενους,που ηρθαν,πηραν-αλλωτε και εδωσαν-και εφυγαν.
    Οδηγος ο δικεφαλος. Κανενας αλλος. "μαγος" η πουστης, "ηρωας" η "προδοτης", "θεος" η "δαιμονας".
    Σχολια και κριτικη για ολους. Κανεις στο απυροβλητο. Αλλα με μεζουρα την Κωνσταντινουπολη και οχι τα "κατω πατησια".
    Δεν προκειται για "κυρηγμα" ουτε για "υποδειξεις". Να μη παρεξηγηθω. Αναφερομαι και στον εαυτο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χρήστο δίκιο έχεις,η ιστορία θα δείξει για τον καθένα σε πια θέση πρέπει να τοποθετηθεί.Είτε μας αρέσει είτε όχι.Απλά δεν θέλω να πιστεύω ότι κάποιος απο εμας ''υπηρετεί''κάποιο σκοπο και όλα γίνονται στα πλαίσια της ''κουβέντας να γίνεται''.Ε,μερικοι είναι μυγιάγκιχτοι τι να κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Χρηστο,ο Προβοπουλος ειναι ακομα ενας δοτος διαχειριστης οπως και οι περισσοτεροι πρωτοκλασσατοι πολιτικοι μας.Αν θες να φριξεις πηγαινε στο ταχυδρομειο σου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σύμφωνα με πληροφορίες του “Πρώτου Θέματος”, φορολόγηση και γραφειοκρατία κάνουν μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα να σκέφτονται την έξοδο από τη χώρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο όμιλος Δαυίδ και η Coca Cola 3E από την οποία εχει εκφραστεί έντονος προβληματισμός και στην οποία υπάρχουν σκέψεις μεταφοράς των υπηρεσιών έξω.
    Όμως και ο “Τιταν” ιδιοκτησίας Κανελλόπουλου – Παπαλεξόπουλου – σύμφωνα με πληροφορίες του “Πρώτου Θέματος” εξετάζει να μεταθέσει την έδρα της στην Αίγυπτο, στην Ελβετία ή στην Κύπρο.
    Η τσιμεντοβιομηχανία που έχει μακρά παραμονή στην Ελλάδα επιβαρύνθηκε πέρυσι με 20 εκατομμύρια ευρώ μόνο από την έκτακτη εισφορά.
    Ο Τιτάνας γεννήθηκε το 1902 και σήμερα έχει παραγωγική και εμπορική παρουσία σε 12 χώρες ενώ απασχολεί συνολικά 6.000 εργαζόμενους με τζίρο 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γιαννη,
    το διαβασα. Αν και μπαινω συχνα στο blog, αυτο δεν το ειχα προσεξει.
    Πραγματι αναλυτικο,ρεαλιστικο και φρικτα πραγματικο.
    Πολλους απο τους ρολους αρκετων τομαριων η λουλουδιων,τους γνωριζει ο
    κοσμος-η τουλαχιστον ξερει τα ονοματα τους. Οπως τον ρολο των Rochild,το
    "βιολι" του Soros, το ρολο του Παπαχελα, την bildemberg κλπ. Τα
    περισσοτερα ονοματα ομωςοπως αυτο του fatyher Karloutsou,του
    Mανιατη,ακομα και αυτο του Ροντου και ολα αυτα που εμπλεκονται-χρονια
    τωρα-στα των κρατιδιων του πρωην ανατολικου μπλοκ αλλα και στην Ελλ.
    εξωτ. πολιτικη και τα οποια μας αφορουν περισσοτερο,ειναι αγνωστα στο
    ευρυ κοινο.Οπως και η αγαστη συνεργασια των ΜΚΟ με τις τριγυρω
    πρεσβειες υπο την μπακετα του state department. Το οποιο "ευρυ
    κοινο",μεθαυριο "ψηφιζει" παναθεμα το! Καλη του επιτυχια.

    Το μονο παρηγορο απο ολο αυτο το συρφετο που γυροφερνει τα τοσα χρονια
    εδω,ειναι οτι αφηνουν κανενα φραγκο στα νησια στα οποια εχουν μια
    ιδιεταιρη προτιμηση οπως βλεπουμε.Αλλα τι λεω. Και εκει με λεφτα δικα
    μου και δικα σου μαζευονται. Δεν βαριεσαι. Live your myth in Greek
    islands. Πορος,Συμη,Σκιαθος Καστελοριζο κλπ "Παρο Ναξο κι'Αμοργο, τρεχαντιρι μου γοργο..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Νεο jackpot στην Σερβια.10.000.000 ευρω!!!
    Τοσο εφτασε το ποσο της επικηρυξης για τους Mladic και Hadzic,οι οποιοι ειναι το αγκαθι για να μπει η Σερβια στην Ευρωπη.Ειδικα ο πρωτος,ειναι αυτος που συμπληρωνει την τριαδα Μιλισεβιτς και Καραζιτς,ο δε Hadzic,φτιαχνει το καρε....Σφαγεις ολοι τους,αμαχου πληθυσμου,και δικαιως κατηγορουνται.Αλλα....Υπαρχει ενα αλλα,που εχει να κανει μην την ΜΗ ΚΛΗΣΗ στο δικαστηριο ολων αυτων που βομβαρδησαν τους ΑΜΑΧΟΥΣ Σερβους ΥΠΟΥΛΑ και παντα απο ψηλα,αφου εδαφος δεν πατησαν....Δεν χρειαζεται να αναφερουμε ποιος ηταν ΥΠΕΞ της Ελλαδας τοτε.
    Και αναρωτιεται ο conpater,ποσο ξεφτυλισμενοι ειναι οι Ελληνες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Χαραλαμπε,η Coca-Cola 3Ε ειναι μια πολυεθνικη στη χωρα μας που βγαζει τα αντερα της.Πιστευεις πραγματικα οτι θα σηκωθει να φυγει μονο και μονο λογω της εκτακτης εισφορας? Αφου πρωτα αυτη ενημερωθει για κατι τετοιο,μετα ενημερωνεται αυτος που θα το ανακοινωσει στην χλεμπα για αυτοικανοποιηση...ο Δαυιδ,ειναι σεβαστο προσωπο στο club.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. allo ena taliro vathia xwmeno sto pato tou vatraxou


    ps : FTUSSAN GYRNA PISW - DEN EXW PION NA VRISW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. de ti mporw re mages tosi xara

    den einai dunaton na pigainoun ola toso kala

    trws to psolokryo kai eisai kai pisw me 0-1 enw rixnei karekles kai to gipedo einai vourkos

    kai ksupnane mnimes trhasyvoulou kai oropedia filis

    einai dynaton na to gyrnas me 5ara ?

    DEN GINETE , FERTE PISW TO VATRAXO GAMO TA KANTILIA OLA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. KAI epitelous , pame sto kompologadiko na paroume ena mpegleri sto manolo na arazei kai na to paizei pou kai pou

    de ginete na einai 95' dipla sti grammi tou plagiou kai na dinei entoles-kateuthinseis

    kai imarton re pousti manolo , 1-4 sto 80' kai esu akoma orthios mesti vroxi na zitas kai 5o?

    xalas ti piatsa kai mas agxoneis kai mas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,

    Ο ΣΟΥΠΕΡ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΣ ΜΑΝΟΛΟ ,ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ,ΗΤΑΝ ΟΡΘΙΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ,ΝΑ ΒΡΕΧΕΤΑΙ Κ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΙ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ ΤΟΥ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ Κ ΑΛΛΟ ΓΚΟΛ..ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟΥΣΙΕΣ Κ ΠΙΘΑΝΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ,ΑΥΤΟΣ ΖΗΤΑΓΕ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥΝ ΑΚΟΜΑ Κ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΕΠΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΙ Κ ΧΑΛΑΡΟΤΗΤΕΣ..

    ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΕΧΡΙ Κ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΡΥΦΟΣ ΦΟΡ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΤΟΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ..Ο ΔΡΥΙΔΗΣ ΜΑΝΟΛΙΞ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΙΚΡΟ ΓΑΛΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ..

    Υ.Γ ΜΑΤΣ ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Γ.Α.Π. "κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα".
    Πάγκαλος "μαζί τα φάγαμε (?)".
    Λοβέρδος "δεν έχω απάντηση για τους ανέργους και τους χαμηλοσυνταξιούχους".
    Παραγραφές, εξεταστικές που βγαίνουν πορίσματα όσα και τα κόμματα της Βουλής, ατιμωρησία, αδιαφάνεια, προκλητικότητα και ιταμότητα χωρίς όρια που μόνο ο κομματικός αμοραλισμός γνωρίζει.
    Λοιπόν, ή θα δράσουμε ή θα σκάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ..ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΙΚΟΥ Κ ΟΧΙ ΤΟΥ ΦΡΑΣΤΙΚΟΥ ΑΝΟΥΣΙΟΥ ΑΓΩΝΑ..ΑΛΛΑ ΠΩΣ? ΑΤΟΜΙΚΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ? ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Κ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ Η΄ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΟΥΡΑΣΗ ΨΥΧΙΚΗ..
    ΜΟΝΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ Κ ΕΝΩΜΕΝΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ..ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Thomas,
    Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι για γέλια ή μάλλον καλύτερα για κλωτσιές. Ένα χρόνο τώρα είδες ή άκουσες τίποτα για κουκουλοφόρους? Όχι. Μόνο στην μεγάλη - αυθόρμητη διαμαρτυρία 200.000 ανθρώπων όπου κανείς δεν γνώριζε τί ήταν ή τι ψήφιζε ο διπλανός του, τους ένωνε όμως η ίδια αγωνία ο ίδιος πόνος για το μέλλον περισσότερο των παιδιών τους, εμφανίστηκαν οι άνθρωποι του παρακράτους, με εντολές του κράτους φυσικά, και δολοφόνησαν τρείς (τέσσερις) ανθρώπους. Και όλοι παγώσαμε. Και δεν ξανατολμήσαμε τίποτα, με αποτέλεσμα πάλι αυτοί οι θρασύτατοι και ανερμάτιστοι κατεδαφιστές της χώρας να εμφανίζονται με τα ΜΜΕτζίδικα δεκανίκια τους και να επεφημούνται, να χειροκροτούνται από τον κομματικό τους στρατό, κατηγορώντας αλλήλους για το κατάντημα της χώρας. Φίλε Thomas, η Ιστορία είναι η πιό χαοτική επιστήμη. Όσο κι αν θέλουν κάποιοι να ποδηγετήσουν το μέλλον πάντα γίνεται κάτι που δεν το περιμένει κανείς. Δεν γνωρίζω εάν ο βουβός προβληματισμός εξελιχθεί σε οργή ή εάν βρεθεί κάποιος από το πουθενά που θα δώσει όραμα και ελπίδα.
    Υ.Γ. Στα πλαίσια της ανάμνησης των γεγονότων του παρελθόντος - απελευθερωτικοί αγώνες, εργασιακές κατακτήσεις - οι σύγχρονοι νεοέλληνες τις γιορτάζουν με λουκούλεια τριήμερα. Γι αυτό λοιπόν, για να πούμε την αλήθεια, εάν ψάχνουμε για ενόχους, πρέπει να κοιταχτούμε στον καθρέφτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ ΤΟ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΣΟΥ.

    ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΗΜΟΥΝ ΚΑΤΩ.ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ''ΑΝΗΚΟΥΝ'' ΠΟΥΘΕΝΑ..ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕ Η ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΩΡΑ..

    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ 200 ΧΙΛ. ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΤΑΝ ΕΙΡΗΝΙΚΑ Κ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ 50 ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ..ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΑ ΤΟ ΘΕΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΛΗΘΟΣ ΑΠΟ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΑΠΙΣΕΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ..ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ..

    Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΓΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ..
    ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Η ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΠΑΝΤΟΥ..ΤΟ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ ΣΚΥΛΙ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μονη λυση -οπως συναιβει και στο παρελθον αλλα και σε αλλες ταλαιπωρες απο το παγκοσμιο νταβατζιλικι χωρες-ειναι η πτωχευση. ελεγχομενη η μη ολικη η μερικη,οτι ονομα θελουν ας δωσουν,αλλα ο νταβας μονο με αυτον τον τροπο τελικα δεχεται να παρει αυτα που μενουν (οσα-οσα δηλαδη) και θα παψει (ως την επομενη φορα δηλαδη) τα ληστρικα τοκοχρεολυσια.
    Οι οικονομικοι νταβαδες ειναι ηδη κερδισμενοι. Απο καθε μνημονιο,απο καθε "δανειοδοτηση" στην ιστορια,σε καθε χωρα,εχουν κερδισει. Οποτε η ενδεδειγμενη κινηση πλεον ειναι η πτωχευση και αρα επαναπροσδιορισμος του χρεους. Αυτοματα μειωνεται αυτο κατα του λαχιστον 25% απο την επομενη μερα και ειναι συνεχως μειουμενο καθε μερα που περβαει. Δηλαδη οσο γρηγοροτερα συμφωνησει ο ληστης με τα λεφτα που θα του προτινεις ΕΣΥ ΠΛΕΟΝ οτι θα του καταβαλεις,τοσο το καλυτερο για κεινον αλλα και για την δεινοπαθουσα χωρα.Χωρια που αιρεται η οποια υποθηκευση και τα περιουσιακα στοιχεια αυτα με βαση το εσωτερικο δικαιο-το οποιο θα ειναι σε ισχυ πλεον και οχι οπως τωρα ανενεργο επιστρεφουν στο κρατος. Συν το οτι τα "ελευθερωμενα" χρηματα που θα πηγαιναν σε τοκοχρεωλυσια (κατα βαση ανυπαρκτα και τεχνιτα) θα μπορουν να δωθουν απροσκοπτα στην εσωτερικη αναπτυξη. Τα χρηματα που δινουμε απο το συνολο των καθε τοσο δανειων ειναι 97% εξυπηρετηση παλαιων δανειων και μολις 3$ σε αναγκες πληρωμων.(μισθοι συνταξεις κλπ). Δηλαδη ειναι παραμυθι χωρις δρακο το οτι "δανιζομαστε γιατι δεν εχουμε λεφτα να πληρωσουμε τους μισθους και τις συνταξεις". Δεν υφισταται κατι τετοιο. το συνοκλο των δανειων πηγαινει σε παλαιωτερα σε μια μια ατελειωτη πορεια σε σπειρα προς τα κατω. Το τελμα. Μονη λυση η αποτιναξη.
    Το ιδιο το τομαρι ο Κισιγκερ,σε μια συνεντευξη του στο News Week το 1982 ειχε πει οτι "πρεπει να αφερεθει αυτο το οπλο (η πτωχευση) απο τις δανιζομενες χωρες προκειμενου να γινεται ευκολοτερη και πιο ασφαλης (sic) η δανειακη διευκολυνση και η εξυπηρετηση των δοσεων(!!!). Χαρακτηριζει ΟΠΛΟ την δυνατοτητα της πτωχευσης. Και ετσι ειναι.
    Και εν τελει,το μνημονιο και οι του ΔΝΤ δεν ηταν ενα "αναγκαιο κακο" οπως λενε βλακες η φιλοι των προδοτων,αλλα μια πορεια προγραμματισμενη απο τον ΓΑΠ εδω και ενα χρονο,ενω αυτο θα μπορουσε καλιστα να αποφευχθει.Οταν τον Γεναρη η χωρα προοθησε ταομολογα της, ευελπιστουσε σε εισροη 4-5 δις, και απο δειχτηκε οτι η σητηση τους ηταν τετοια που θα μπρουσε να αποκομισει 20. Τελικα κερδισε 8. Και ομως υπο αυτες τις συνθηξες, ο παλιοπουστα ο καραφλος γιος του αλλου προδοτη,γυρναγε στην Ευρωπη και ζητουσε "στηριξη"!! Ντε και καλα δηλαδη οτι ειμαστε ενα βημα πριν τον γκρεμο. Και ο ιδιος βεβαια εγινε η αφορμη να καλπασουν τα spreads,το οποια ως τοτε ηταν χαμηλα και ουδε ενα προβλημα υπηρχε.
    Ελπιζουμε να δικαστουν επι εσχατι προδοσια και να κρεμαστουν στο Συνταγμα.

    Οσο για το παιχνιδι με τους Νιοινιους την Κυριακη,ισως να διαβασατε τις δηλωσεις του Αποσπορι: "εχουμε την δυνατοτητα να κανουμε την ζημια στην ΑΕΚ και να χαμογελασουν ο Ολυμπιακος και ο Παο"
    Καταλαβατε γιατι πρεπει να φανε 5-6-7 οσα περισσοτερα γινεται; Το ωδειο που εγινε και ποδοσφαιρικη ομαδα.Ριχτε τους στη β εθνικη τους μπαγλαμαδες. Τους γλυψοκωλιδες. Τους σαλιαριδες. Τους σφογγοκωλαριους του ΠΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ..
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΣΑΝ ''ΦΥΤΟ'' ΠΟΥ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΥΡΩ ΤΟΥ..ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ..
    ΑΣ ''ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ'' ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΠΑΣ Κ ΕΣΤΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΒΓΕΙ ΚΑΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ..ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ..ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΙΣΩΣ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΡΟ..


    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΠΟΛΙΟΣΠΟΡΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΡΦΙΤΣΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΥΣΙΑ..
    ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ Κ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ..
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ..ΜΕ ΗΤΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΣΤΗΝ Β' ΑΓΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ 15 ΠΟΝΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΔΙΑΒΑΖΩΝΤΑΣ ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ..ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ..ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Κ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ..
    ΚΑΙ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΖΥΓΑΡΙΑ ΤΟ ΝΑ ΣΟΥ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ Κ ΚΟΠΟΥΣ, ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΕΙΧΕΣ ΠΟΤΕ..
    ΟΠΩΣ Κ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ !! ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή