Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΑΤΙΘΑΣΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

     Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα εξοχικό σπίτι. Που είχε κι ένα κοτέτσι. Με ό,τι αυτό φέρνει στο μυαλό του καθενός. Χαλικάκια, καλαμποκάκια, πετεινός, αυγά, κοτούλες κι ανακυκλούμενα σκατά για την διατροφή των πτηνών. Μια ωραία υγιεινή φύση, ή μια ωραία άρρωστη κοινωνία. Όλα καλά καμωμένα, μέχρι που από ένα αυγό, που το κλώσαγε μια χήνα σαν Φιλιππινέζα της μάνας κότας, ξεπήδησε ένα απίθανο παιδί: Το ατίθασο κοτόπουλο ( ΑΚ ).
     Στα πρώτα χρόνια της ζωής του ΑΚ, όλοι το βλέπανε με συμπάθεια. Παιδί ήταν, χαζοχαρούμενο, προκαλούσε το γέλιο με τις σαχλαμάρες ή τις αταξίες του. Και κανένα έμπειρο ή απλά πιο μεγάλο ζωντανό, δεν διαχώριζε το Α από το ΑΚ. Όλοι κοιτάγανε το Κ. Αυτό το γράμμα ήταν το οπτικό πεδίο αλλά και η βούληση για το μέλλον. Το Κ να παραμείνει έτσι κι όταν γινόταν κανονικό κοτόπουλο κάποια στιγμή, να μπορούσε να παρασημοφορηθεί είτε σαν βραστό, είτε σαν ψητό, είτε με χυλοπίτες, είτε με πατατούλες στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο του κτήματος. Μέλλον λαμπρό, ειδικά όταν στους καλεσμένους θα μπορούσε να παρουσιασθεί σαν αλανιάρικο.
     Όμως ο ΑΚ τα έβλεπε αλλιώς. Καβγάδες με τους διπλανούς, πεταρίσματα και θόρυβος την ώρα της κοινής ησυχίας, παράξενες ερωτήσεις προς τον βασιλιά του κοτετσιού: "Τώρα εσύ γιατί πηδάς την μάνα μου; Κι άντε και την πηδάς. Κι η θεία μου σου αρέσει;" Τρύπαγε και τα αυγά που ήταν για να κάτσει πάνω η γιαγιά μπας και ζεστάνει τον κώλο της, έχεζε εκεί που πήγαιναν να φάνε οι άλλοι συνκοτετσίτες, διαμαρτυρόταν για το προσφερόμενο νερό της στέρνας του κοινόβιου. Κάποια στιγμή έγινε καθολική κοτίστικη διαμαρτυρία. Και μπήκε στο παραπέτασμα ο ΑΚ.
     Έχασε τις παρέες και τις τροφές. Έγινε φτεροδειχτούμενος. Το κοτέτσι πλέον είχε ηρεμήσει: Είχε βρει έναν οφθαλμοφανή εχθρό κι απόχτησε άλλον ένα λόγο για να υπερασπίσει απερίσπαστο την πορεία του προς το μαγείρεμα. Όλοι θέλανε να πνίξουν τον ΑΚ, αλλά επειδή οι κότες ασχέτως φύλου, είναι και βαθειά θρησκευάμενες, εφάρμοζαν τις επιταγές του κοινωνικού DNA τους, που τους είχε εμφυσήσει ο Δημιουργός: Η ζωή του κοτόπουλου ανήκει σε Άλλον. Στον ανώτερο μεσίτη μεταξύ κοτόπουλου και θεού: τον άνθρωπο. Τον καλλιεργητή κότας. Που τον κοίταζαν ικετευτικά, αλλά αυτός έσπαγε πλάκα με τον ΑΚ.
     Γούσταρε την τρέλα του απομονωμένου κι έκανε και συνειρμούς για τον εαυτό του. Πόσο θα ήθελε κι αυτός να είναι ΑΑ ( Ατίθασος Άνθρωπος ) και δεν τα κατάφερε. Πόσο θα ήθελε να είναι κοτόπουλο στην θέση του κοτόπουλου κι ας ήταν και μόνος. Σαν την αρχή και το τέλος. Αλλά και σε όλη την διάρκεια της ζωής. Φυσικά τίναζε τις μαλακισμένες σκέψεις αυτές κι έμπαινε στη λογική: Τι να μάθει από ένα πουλερικό μωρέ; Άλλο ανθρώπινη κοινωνία κι άλλο κοτέτσι. Άλλες οι ευθύνες και οι γνώσεις για τις υποχρεώσεις με κρυστάλλινους νόμους, πρόστιμα και φορολόγηση των αυγών. Κι ευτυχώς, σκεφτόταν, τελικά που υπάρχει ο ΑΚ και ξεσκάμε εδώ στην επαρχία και πήγαινε ήσυχος για ύπνο. Ήρεμος για την ανημποριά του να αλλάξει ή να ανταλλάξει τις συνομοταξίες των ζώων του πλανήτη. Παρηγορούσε ο μαλάκας ψυχισμός τον μαλάκα εγκέφαλο. Ή και το ανάποδο.
     Όμως ήρθε εκείνο το μοιραίο Σαββατόβραδο. Προς Κυριακή πήγαινε η σελήνη. Που μέχρι και οι κότες μίλησαν. Λες κι είχαν ανθρώπινη φωνή. Πετάχτηκε από το κρεβάτι του ο ιδιοκτήτης του κτήματος. Τέτοιον ορυμαγδό δεν είχε ματακούσει. Τι στην ευχή έγινε κάτω; Μην ήταν επανάσταση στο κοτέτσι; Μην ήταν επιδρομή αλεπής; Μην ήταν λαθρομετανάστευση άλλων ζωντανών; Ή μήπως ήταν τελικά πάλι αυτός ο ΑΚ; "Τι διάολο να έκανε;" βολεύτηκε με την αυτοερώτηση. Τόσα χρόνια μεγάλωνε κότες ο ίδιος, με αυτές έκανε έρωτα, τέτοιον ντόρο δεν μπορούσε να τον καταλάβει. Κι είχε και κλειστά τα παντζούρια για να μην βλέπει την κουκουβάγια που ερχόταν κάθε βράδυ και του δημιουργούσε και κακά προαισθήματα. Η σοφία πρέπει να είναι πάντα στο ξέφωτο φυλακισμένη. Όχι να μπει και μέσα.
     Βγήκε έξω. Ο ΑΚ ήταν ο υπεύθυνος. Θεωρώντας κατώτερο όλο το κοτέτσι, είχε ανέβει στο κεφάλι της Μάρως, της τετράπαχης γουρούνας και μίλαγε με τον γάιδαρο που ήταν ξαπλωμένος. Στο πλάι δε του ζωικού καναπέ, ήταν παρατεταγμένα όλα τα κουνέλια του κτήματος και χτύπαγαν παλαμάκια με τα αυτιά τους. Ρε τι είχε γίνει; Στον άνθρωπο δεν τα είχε δει αυτά. Σε μας μπαίνει η φωνή από το αυτί, πάει στον εγκέφαλο και αυτός δίνει την εντολή στα χέρια . Υπάρχει μια λογική χρονική καθυστέρηση. Τα κουνέλια δρουν πιο γρήγορα; Μάλλον επειδή δεν έχουν εγκέφαλο,σκέφτηκε.
     Όμως ήταν ξεκάθαρο το πολίτευμα του κοτετσιού: Κανονική στάση ανατροπής. Οι εχθροί του ΑΚ, οι κότες κι ο πετεινός, να ουρλιάζουνε με μια φωνή διαπεραστική, ακατανόητη στα τετράποδα τα μαγεμένα από τον ΑΚ. Αλλοπαρμένοι μοιάζανε οι λίγοι μπροστά στην πλειοψηφία. Μια πλειοψηφία που είχε χρόνια καταλάβει τον ΑΚ, αλλά δεν είχε εισακουστεί στον κτηματία. Που έβλεπε μέχρι και τον σκύλο καθισμένο στα τέσσερα να ακούει την ομιλία συμφιλιωμένος με την γάτα, παρόλο που του έκλεβε μερικές φορές την τροφή. Όλοι με τον ΑΚ που είχε μάθει ξένες γλώσσες τον καιρό της φυλάκισης του αλλά και πώς να πηδάς ένα συρματόπλεγμα. Οι μόνοι που ήταν πια με τον κτηνοτρόφο έμοιαζαν να είναι οι κλασσικές κότες. Αυτές με τις οποίες δεν έσπαγε πλάκα.
     Και πήγε να πιάσει τον ΑΚ. Να διορθώσει το παλιό λάθος. Αλλά δεν πιανόταν ο άτιμος. Εκτός του ότι είχε μάθει ακροβατικά στο κοτέτσι, είχε και την υποστήριξη του κοινού του. Ο σκύλος έδειχνε τα δόντια του, η γάτα τα νύχια της κι ο γάιδαρος τις οπλές του. Και τα κουνέλια φώναζαν κάτι συνθήματα εναντίον του στιφάδο. Το δε γουρούνι τιναζόταν και πέταγε λάσπες παντού.
     Όμως ο ΑΚ δεν ήταν αχάριστος κι αφιλότιμος. Αναγνώριζε την κυριαρχία του, αλλά ήξερε ότι ο λόγος της διαφορετικότητας του, οφειλόταν στην πλάκα που έσπαγε παλιότερα ο ιδιοκτήτης του κτήματος. Χωρίς αυτόν δεν θα είχε το Α μπροστά στο όνομα του. Θα ήταν ένα σκέτο Κ. Που θα γινόταν στην καλύτερη περίπτωση μερίδα με βύσσινο σε ένα καλό γαλλικό μπιστρό των Αθηνών. Κι όλη η ιστορία ήταν άλλη .
     Διεκδικούσε δικαίωμα στον θάνατο σαν γνήσιο κοτόπουλο. "Κοτόπουλο γεννήθηκα , κοτόπουλο χωρίς σάλτσες θε να πεθάνω", ήταν το μότο του. Αυτό είχε πείσει και τα κουνέλια αλλά και τα υπόλοιπα ζώα για τα πιθανά εδέσματα των θανάτων τους. Κι όλα τα ζωντανά συμφωνούσαν. Δικαίωμα στον θάνατο χωρίς μαγείρεμα.
Και πέθαναν αυτά καλύτερα κι εμείς καλυτερότερα. Και ο κτηνοτρόφος. Έγινε μια μεγάλη μάχη για την επικράτηση στο κτήμα και τελικά σώθηκαν κάποια κοτόπουλα που από την αρχή ήταν εναντίον του ΑΚ. Απλά, την επόμενη μέρα τα διασωθέντα, δεν είχαν τροφή να φάνε. Κι είδανε από μακριά κάτι τύπους να πλησιάζουν. Τους φάνηκαν λίγο εξαθλιωμένοι και κυρίως πεινασμένοι. Κι είπαν να μην φωνάξουν μπας και δεν τα δουν. Ωραία θα ήταν αν είχαμε έναν ΑΚ, σκέφτηκαν. Και μετά…
( Εκ του κοτετσίου μου)
ΥΓ. Μην είστε κότες.  

28 σχόλια:

  1. Καλημέρα παίδες
    Περί κοτέματος ο λόγος και να δούμε αύριο τα δικά μας κτοπουλα τι θα κάνουν στο καμίνι.Θα καταφέρουν να δραπετεύσουν ή θα τα φάνε τα Αριανά με μπούκοβο ψιλοκομένο τραγανιστά τραγανιστά;
    Μια και ο Μανόλο δεν θέλει τις απότομες αλλαγές θα παίξουμε με το γνωστο 1-4-2-3-1 που λέει και ο ίδιος και ο θεός ας είναι Ισπανός.
    Στήβεν περιμένω την ιστορία με την φίλη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΤΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ..ΟΠΟΤΕ ΕΛΠΙΖΩ ΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οχι θα ηταν μαλακας ο Μανωλης να κανει αλλαγες σε προσωπα και συστηματα απο την πρωτη μερα.Να δει τι; Δεν τα βλεπει;
    Οποτε σου λεει, και πολυ σωστα,ας τους αφησω τωρα στην αρχη να δω τι ψαρια πιανουν και βεβαια να δωσουν-αν εχουν-απαντησεις και στον κοσμο για το μεχρι τωρα χαλι.
    Το μπαλακι σε αυτους πεταξε δηλαδη. Και οχι στον εαυτο του. "δεν θα με εκθεσετε εσεις εμενα κωλοπαιδα,αλλα εγω εσας." Ορθοτατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς Χαράλαμπο: Θα την κάνω ανάρτηση την ιστορία. Σε σχόλιο θα χαθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς Χρήστο: Ε, βέβαια. ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΔΙΩΞΑΝΕ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ; ΑΣ ΠΑΙΞΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ. ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ: ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ. ΔΙΟΤΙ Ο ΧΙΜΕΜΕΘ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΩΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΔΙΜΗΝΟ, ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΚΩΟΥΤΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ. ΚΙ ΑΥΡΙΟ Ο ΚΟΥΠΕΡ ΕΙΝΑΙ ΚΟΟΥΤΣ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Χαράλαμπο: Έχω μια τρέλα. Δεν μπορώ να βλέπω την ΑΕΚ με παρέα. Και τα παιδιά μου πολύ τα ανέχομαι. ΜΙΛΑΩ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. STEVEN ,ΜΙΧΑΛΗ , ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Δεν μπορω να βλεπω την ΑΕΚ με παρεα"
    Μιλησες κατευθειαν μεσα μου.
    Αυτην την "παραξενια" διατηρω και εγω.Απο μικρος. Βεβαια αν τυχει παρεα,δεν σηκωνεσαι να φυγεις,αλλα οσο ν'αναι, τοσο η χαρα,οσο και η αγωνια μοιραζεται, κοβεται σε αρκετα κομματια και δεν ειναι αυτο που θελω.
    Την θελω απεναντι μου. Εκεινη κα εγω. Prive.

    Οσο για το ΑΚ απο πανω, τι να πεις. Ερχεται ξεπουπουλιασμα που θα περαστει απο τα μμε σαν "αποτριχωση".
    "Το δικαιωμα στο θανατο χωρις μαγειρεμα" ειναι η μεγαλη κουβεντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δραματικές εξελίξεις φαίνεται να δρομολογεί η ήττα του Πανιωνίου από τον Εργοτέλη που συνοδεύτηκε από τις έντονες αντιδράσεις των οπαδών των «κυανέρυθρων», αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού.
    Εξελίξεις που δεν αποκλείεται να έχουν να κάνουν με την αποπομπή του Γιώργου Κιντή από τη θέση του προέδρου της Νεοσμυρνιώτικης ΠΑΕ, αφού κάτι τέτοιο άφησε να αιωρείται ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, σε συζήτηση που είχε με τους φιλάθλους.

    Το λαμόγιο που ήθελε να έρθει να μικρίνει την ΑΕΚ τον διώχνουν με τις κλωτσιές οι γατούλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημερα σ`ολους.Μια βδομαδα απων,καποιοι ξερουν τι σημαινει,που δεν εχει σχεση με το blog βεβαια.Της πουτανας το μαγγαλι γινεται πανελλαδικως,και στα ποδοσφαιρικα και στα πολιτικα."Ελα στο θειο...." επαθε ο Πατερας,"ελατε να σας γαμησουμε" λεει η κυβερνηση,"θα σας γαμησουμε μετα εμεις καλυτερα,μην πατε σ`αυτους...." λεει ο Σαμαρας,και γενικα υπαρχει μια εντονη σεξιστικη μυρωδια στην ατμοσφαιρα.Και τα ζωντανα-κατοικοι αυτης της χωρας δεν ξερουν τι να πρωτοδιαλεξουν,μυλος η κατασταση.
    Κι εδω κατω δεν παμε πισω,μια που μαζευτηκαν μπολικα πριγκηποπουλα για τον θρονο... Και δεν κλεινουν ψηφοδελτια,γιατι τους σιχαθηκε ο κοσμος,πρωτιστως...Και το αναφερω αυτο γιατι ξερω οτι παρακολουθουν το blog λογω ΑΕΚ,καιρο τωρα.Απασφαλισε και η μαμα την Τεταρτη,γιατι τα βαζουν με τον γιο,που θελει να βαλει ταξη,και που ειναι ο μονος ο οποιος ειναι αγνο παιδι και θελει πραγματικα να βαλει μια ταξη!!!!!!!!!!!! Αυξηθηκαν βεβαια οι πωλησεις ηρεμιστικων,αλλα μεχρι εκει,το ζωντανο δεν ειναι για παραπανω,τα `χουμε πει αυτα.Περιμενουμε τους Γαλλους να καθαρισουν και για παρτη μας.Εν τω μεταξυ,τελειως συμπτωματικα βρεθηκαν ο Σγουρος με τον Αδαμιδη,για το γηπεδικο,και επιτελους ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΦΟΥ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.Τελικα μετα το "ΘΑ",και το "λεφτα υπαρχουν" θα μεινει στην ιστορια....Αντε να δουμε τι θα δουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς Χαράλαμπο: Μαζί με τον Κιντή κι ο Πανιώνιος εκεί που ανήκει. ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΘΝΙΚΗ. ΤΟΠΙΚΟΥ ΜΙΛΑΩ. ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ Ή ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΊΚΟ.
    ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΑΕΚ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ. ΜΙΛΑΝΕ ΚΙ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΕΛΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΕΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς Monegascos: ΤΙΠΟΤΑ. ΠΟΙΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ; ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ; ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΙΜ ΕΠΕΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ. ΚΑΙ ΠΗΓΕ Η ΓΛΑΣΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ.
    ΕΞΕΤΑΖΟΥΝΕ ΤΟ ΝΟΜΟ. ΜΗΝ ΧΕΣΩ. ΡΕ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ; ΜΑΣ ΕΡΡΙΞΕΣ ΣΕ ΘΕΣΜΙΚΗ ΜΑΛΑΚΙΑ. ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΙ ΟΙ ΔΥΟ. ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ. ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς Χρήστο: Αδερφέ, το κείμενο ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ. Κναείς δεν έχει γνώμη για τις κότες. ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΩΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΕΤΕΙΟΙ ΜΕΤΑ. ΟΛΑ ΠΡΣΦΑΪΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαλακιες,να`χαμε να λεγαμε ειναι και οι δυο...Και το μεγαλυτερο εγκλημα ειναι οτι απαντες συζητουν για γηπεδο 30000 θεσεων και για κλειστο 5000.Ρε,φτιαχτε ενα γηπεδο της προκοπης στα 40000 καθισματα και αφηστε τα 5αρια του κλειστου,κι ενα με τρεις χιλιαδες καλα ειναι.Αλλα ολο παπαριες λενε,δεν συζητανε και τιποτα εδω που τα λεμε,πινουν εναν καφε,βγαζουν δυο φωτο για τον τυπο πετανε και καμια μαλακια οτι ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!!,και παμε στον επομενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπαστα φιλε,οχι και δεν αρεσε.Μια χαρα κειμενο ηταν και αναφορα γινεται στο πρωτο σχολιο.Και οι κοτουλες ζωντανα του Θεου ειναι......To τσιπουρο ερχεται την Τεταρτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Eιμαι ΑΕΚοταΑ καισ αγαπαω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ερχεται...ερχεται το τελος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιώργης ο Γαρατζέος17 Οκτωβρίου, 2010 11:20

    Φίλε, ήταν από τα καλύτερα κείμενα σου...άντε μη πάω και κουτσουλήσω πουθενά που δεν πρέπει από την τσαντίλα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα σε όλους
    Ε,να παραδεχτούμε οτι είμαστε κοτούλες και πλησιάζει η ώρα που θα γίνουμε ψητές στο φούρνο με πατάτες και μουστάδα.Άστο καλύτερα.
    Διαβαστε κι αυτό:
    ''Τηλεοπτικά συνεργεία του BBC, αλλά και από την Τουρκία, Έλληνες δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερς παρακολουθούν από κοντά την προσπάθεια ενός Ελληνοαυστραλού, που ερευνά με γεώτρηση για τον περίφημο θησαυρό του Αλή Πασά που εικάζεται πως είναι αμύθητος και θαμμένος κοντά σε χωριό στα Τρίκαλα.
    Μέχρις στιγμής, ενδιαφέρον έχουν εκφράσει τόσο το ελληνικό Δημόσιο που έχει εκδόσει τις άδειες και στο οποίο σύμφωνα με το νόμο ανήκει το 50% από ότι βρεθεί, αλλά και το τουρκικό κράτος, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, προτίθεται να διεκδικήσει το θησαυρό, καθώς ο φημισμένος Αλή Πασάς ήταν αξιωματούχος των Οθωμανών...
    Ο 65χρονος Ελληνοαυστραλός πάντως, που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του ακριβείς πληροφορίες για το θησαυρό, κάνει λόγο για 30 τόνους χρυσού σε νομίσματα, που ήταν η προσωπική περιουσία του Τεπενελνή και διέταξε να σκαφτούν υπόγεια δωμάτια για να τον αποθέσει...''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ: ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΤΟΥΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΟΤΕΨΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αν βρεθει τετοια ποσοτητα χρυσου Μπαμπη,θα ειναι η πιο τρανη αποδειξη οτι καλοπερνουσαμε τοτε και ουχι υποφεραμε.
    Πως μαζεψε απο ...ταλαιπωρους και φτωχους τονους χρυσου σε μια γενια ο Αλη;
    Νομιζω οτι θα το χρησιμοποιησει σαν επιχειρημα η τουρκια στην θεωρια της-την οχι και πολυ λανθασμενη-οτι ο πολυς κοσμος ηταν βολεμενος και με ακρουλες καλες.Και ηταν περισσοτεροι οι δυσαρεστηθεντες με την-εξωθεν υποκινουμενη- "επανασταση" παρα οι υποστηριζοντες το ξενοφερτο κινημα της απαλλαγης απο τον Οθωμανικο "ζυγο".
    Και θα ζητησει και ποσοστα απο τα ευρεθεντα ακουω. Σωστα. Το θαψιμο πολιτιμων λιθων,κοσμιματων,λιρων κλπ,ειναι ενα πρωιμο ειδος Ταμιευτηριου. Και οι τοκοι τρεχουν κανονικα.
    Αν δεν φτασουν τα πιθανον-λεμε τωρα-ευρεθεντα για την απαλλαγη των χρεων μας,μπορουμε να δωσουμε την Ακροπολη ολοκληρη. Νομιζω οτι εχει διατιμηθει ο Παρθενωνας. Αν ρωτισετε εκει στο Γερουλανο,θα σας πουν. Ειναι καποια-αρκετα-καλα δις.Θα γλυτωσουμε και τις καθε λιγο απεργιες στο Βραχο.
    Περιμενω να δω,μια Φελινικη εικονα πανω απο την Αθηνα. Με Σινουκ,δεμενος με συρματοσχοινα να μεταφερεται ολοκληρος ο ναος αυτουσιος και να περνα πανω απο τα κεφαλια μας για μια τελευταια καληνυχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Αδερφέ το είχε πει ο φελλός: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Αυτά εννοούσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ακριβώς αυτά βλέπει ο φελλός και σκέφτεται(;)αφού τότε παρά την μιζέρια τους είχαν τόσο χρυσό σκέψου τώρα τι υπάρχει.
    Βεβαια του ξεφεύγει ότι τότε δεν είχαν ανακαλυφθεί τα νησιά Κειμάν.
    Οι παίχτες μας σήμερα στο γήπεδο θα είναι όλοι κοκόρια.Από αυτά που φουσκόνουν τα φτερά τους για να μεγαλώσει ο όγκος τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Για όσους σκέφτονται την μετανάστευση καλό είναι να διαβάσουν τι δήλωσε η Μέρκελ:
    ''Οι προσπάθειες για την οικοδόμηση μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας στη Γερμανία, απέτυχαν.
    Η έννοια "multikulti" - όπου οι άνθρωποι "Ζούμε ο ένας δίπλα στον άλλον και είμαστε ικανοποιημένοι", απέτυχε είπε η καγκελάριος.
    Η ομιλία της έρχεται σε μια περίοδο όπου στη χώρα δημιουργείται ένα αντιμεταναστευτικό κλίμα. Αυτό φανερώνει και μια πρόσφατη έρευνα η οποία δείχνει ότι ένα 30% των Γερμανών πιστεύουν ότι η Γερμανία έχει υπερχειλίσει από ξένους!''
    Η Μέρκελ μπροστά στο ένθερμο κοινό της δήλωσε:
    "Στην αρχή της δεκαετίας του '60 η χώρα μας κάλεσε διάφορους αλλοδαπούς εργαζομένους για να έρθουν στη Γερμανία. Αυτοί τώρα ζουν στη χώρα μας ... Εμείς τότε είπαμε. Δεν θα μείνουν , κάποια στιγμή θα φύγουν, αλλά αυτό δεν έγινε πραγματικότητα"
    H Καγκελάριος δήλωσε ότι η Γερμανία παραμένει μια χώρα ανοικτή στον κόσμο, εντούτοις επισήμανε: "Δεν χρειαζόμαστε μια μετανάστευση που βαρύνει το κοινωνικό μας σύστημα".

    Εγώ πέρασα απο τα μέρη εκεί και την βίωσα την κατάσταση πως είναι.Ή Μέρκελ αν και ανατολικογερμανίδα βγάζει πολύ εθνικισμό.
    Αλλά ακόμη και έτσι πιστεύω οτι εμείς εδώ είμαστε πιο ρατσιστές..
    Έρχονται κι άλλα καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Προς Χαράλαμπο: Νομίζεις οτι αυτή θα το γλυτώσει το ξύλο;
    Μπες να δεις το βιντεάκι του Μιχάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αντε μωρη κουτση!!!
    καυλωσα σημερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή