Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΓΚΑΛΟΣ

      Και μέσα στον γενικό χαμό, νάσου κι ο Πάααγκαλος. Και κοιτώντας την ένδειξη της ζυγαριάς του σωματικού μου βάρους, βουτάω και μια μεζούρα για να μετρήσω την περιφέρεια του βυζιού και του στομαχιού μου. Και με βρίσκω να υστερώ σε σχέση με τον πολιτικό. « Μαζί τα φάγαμε», αλλά εγώ ακόμα στην ζυγαριά κι αυτός στην γεφυροπλάστιγγα με τα τριαξονικά; Τι διάολο έγινε; Είχα πιο ταχύ μεταβολισμό;
       Φυσικά δέχομαι ότι μαζί υπογράψαμε το συμβόλαιο της δημοκρατικής εξουσίας και μαζί καθίσαμε στο τραπέζι των διορισμών στο δημόσιο. Αλλά ο πούστης εγώ, παρόλο που δεν είχα κανένα πρόβλημα υγείας, γιατί διατήρησα τα κιλά μου κι αυτός έγινε σαν μοσχογούρουνο που έτσι και το βάλεις στην ψησταριά θα είσαι ένοχος σπατάλης κάρβουνων; Τι είχαμε στο γαμημένο τραπέζι; Λαχανίδες για μένα και γι’ αυτόν μακαρονάδες με μπεσαμέλ;
      Και δεν πιάνω και τον κώλο του. Εγώ λοιπόν, κάθομαι ακόμα κανονικά στον καμπινέ. Αυτός βολεύεται στην κανονική διάσταση της χέστρας; Ή είναι σε επικοινωνία με κατασκευαστές ειδών υγιεινής μπας και του φτιάξουν θρονόχεστρο; Μήπως επίσης είναι σε επικοινωνία με ειδικούς υδραυλικούς, σαν αυτούς των εξεταστικών επιτροπών, μπας και περάσουν οι κουράδες του από την κανονική διατομή του δικτύου αποχέτευσης και δεν προκληθεί γενικό black out στην ΕΥΔΑΠ; Κι είχα διαβάσει κάπου ότι οι γυναίκες θεωρούν σεξουαλικότατο σημείο στο ανδρικό κορμί τον κώλο. Μάλλον γι’ αυτό τελικά είμαι ακόμα παντρεμένος με την ίδια γυναίκα. Ο κώλος μου παρέμεινε μικρός, δεν διεμορφώθη σε παγκάλιο.
     Αλλά κακά τα ψέματα, αυτός ο παλιός αριστερός, έχεσε κάποιαν αλήθεια. Δηλαδή, « διορισμούς δεν θέλατε; Αυτούς κάναμε.» Δηλαδή, εν γνώσει μας, παίρναμε υπεράριθμους κι ουσιαστικά άχρηστους για να απασχοληθούν σε κάποιες θέσεις εφευρέσεις. Με όλα όμως τα δικαιώματα του μισθού, της σύνταξης και της μονιμότητας. Εντάξει ρε νούμερο. Εγώ ζήταγα κι εσύ προχώραγες διότι είχες ανάγκη τον διορισμό για την ψήφο. Συνυπευθυνότητα και σωστά, λόγω υπερασπισμένης δημοκρατίας.
     Καταλαβαίνω λοιπόν από τα λόγια σου ότι ο ελληνικός λαός είναι ένα γουρούνι και προφανώς εκλέγει κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν. Γι’ αυτό είσαι εκεί. Τι; Δεν το δέχεσαι αυτό; Αφού λοιπόν είσαι καλύτερος κι ήξερες τα σωστά, γιατί δεν έβαζες ένα τέλος εγκαίρως; Γιατί δεν εξηγούσες στο λαό το σωστό; Γιατί δεν μίλαγες στον χαχόλο λαουτζίκο; Γιατί τον ήθελες τόσα χρόνια βλάκα κι αιθεροβάμονα; Και στο φινάλε, δεν εκλεγόσουν μόνο για τα ρουσφέτια αλλά και για να δείξεις, έστω και περιορισμένα, τον σωστό δρόμο. Που πάντα είναι κόντρα στο λαό.
     Όμως γνωρίζοντας τα πάντα, τα συνυπολόγισες κι αποφάσισες να αυξήσεις τις διαστάσεις σου εις υγείαν του μαλάκα. Για όσα χρόνια σε έπαιρνε. Μέχρι να έρθουν οι Βησιγότθοι και να αναγκαστείς να τα βάλεις τελικά με αυτό που μισείς: Τον λαό που σε ψήφιζε. Και να τον θεωρήσεις ίδιου επιπέδου ένοχο με σένα, εσένα το παραφουσκωμένο μπαλόνι, που υποστήριξες σταθερά την οικογένεια Παπανδρέου που γάμησε την χώρα κανονικά σαν παιδεία, σαν υγεία, σαν λαμογιάρικη κοινωνικότητα και πλέον την ξεπουλάει κανονικότατα. Τιμωρώντας τον συνταξιούχο ή τον Έλληνα που θέλει ακόμα να παραμείνει εδώ. Τώρα είπες την αλήθεια σου. Τώρα που δεν χωράει άλλος αέρας μέσα σου. Τώρα που η καμπύλη από το λαιμό μέχρι το τέλος της κοιλιάς σου, είναι ίδια με αυτήν του δημόσιου χρέους..
Και τα είπες. Σε ποιόν; Στον λαό βέβαια, μια που τώρα είσαι ασπίδα για τον επικεφαλής σου πράκτορα και καταλαβαίνεις ότι είσαι πια αναλώσιμος. Και ρωτάω: Άλλαξε ο λαός; Έχει πλέον διαπαιδαγωγηθεί και καταλαβαίνει πιο καλά τις μαλακίες που λες; Ρε ούτε τώρα, δεν μπορείς να κάνεις το σωστό; Να αυτοτιμωρηθείς με μια παραίτηση δηλαδή. Τι κάθεσαι εκεί στην θεσούλα σαν μπούλης και καλύπτεις τον φελλό που κάνει ταξίδια; Γιατί εκτελείς εντολές εναντίον της χώρας και του λαού; Κι ο λαός, θα πληρώσει την ευθύνη του. Εσύ, που δεν παραιτείσαι, πώς ακριβώς θα πληρώσεις; Μέσω των εκλογών;   Ρε άει στο διάολο. Φύγε μπας και καταλάβουμε την συνυπευθυνότητα σου.
     Θεωρητικά μιλάω βέβαια. Διότι πρακτικά κι εσύ, είσαι ένα φοβισμένο μοσχάρι που μιλάει ξένες γλώσσες. Με ανθρώπινη φωνή. Και γουστάρω που λόγω πάχους και βάρους θα μείνεις εδώ. Πώς να κουνηθείς άλλωστε; Για την συνέχεια του αγώνα, που όποιος κι αν ήταν αρχηγός σου, συμφωνούσες πάντα. Αλλά, που και που, τράβαγες και καμιά κορώνα για τα μάτια του κόσμου για να σε νομίζουμε άνθρωπο κι όχι παχύδερμο με κρυμμένους χαυλιόδοντες μέσα στο στόμα. Αυτή είναι η διαφορά σου με το μαμούθ. Εκείνο πάντα προειδοποιούσε. Εσύ με τα αόρατα κοφτερά σου δόντια, αφού παραγέμισες την σαπιοκοιλιά σου με τους ψηφοφόρους του Ασπρόπυργου, βγαίνεις κι έχεις γνώμη ακόμα και για μένα; Που ποτέ δεν σε ψήφισα.
     Πού βρε όρνιο, τα φάγαμε μαζί; Ποιο είναι το έργο που έχεις προσφέρει σε κάθε υπουργείο που σε διορίζανε τα λαμόγια οι αρχηγοί σου και στα οποία προσέφερες την δύναμη σου παρασύροντας τους αδαείς που σε ψήφιζαν; Μιλάς για να πεις κάτι απλά; Βγες έξω στον δρόμο αν τολμάς, αδηφάγο τέρας. Που αντί να το βουλώσεις, ήρθες να μας κάνεις και μάθημα για το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα. Ό,τι ζήταγες, δεν στο πλήρωνα κι εγώ και οι άλλοι; Μπας και γίνουμε καλύτεροι. Εσύ τι έκανες; Έκανες τον λαό καλύτερο για μην σε έχει ανάγκη, ή τον κράτησες σαν την φάτσα σου για να εκβιάζεις κομματικά για την θεσούλα σου;
     Φυσικά δεν περιμένω απαντήσεις. Διότι ακόμα και για το πάχος σου, θα έχεις θεσμική άποψη. Και καλά κάνεις από την μεριά σου. Κι όσο ζεις να μιλάς. Μπας και σταματήσεις να τρως μόνο. Άλλο ψάχνω να βρω. Τι στο διάολο υπάρχει στην γαμημένη την Ελλάδα. Υπάρχει διάθεση αντίστασης ; Υπάρχει κάτι σαν φως ή όλοι είμαστε Πάγκαλοι; Υπάρχει κανείς που έχει την διάθεση να κόψει παντσέτες από το γουρούνι που μιλάει ακόμα; Υπάρχει κανείς που μπορεί να βγει μπροστά και να διαλύσει τις ασπίδες των κοτσαμπάσηδων επιχειρηματιών που διαλύσανε την χώρα;
     Και σκέφτομαι θετικά. Όλο και κάτι θα υπάρχει. Όλο και κάτι θα γεννηθεί. Όχι τόσο πολύ για τους χρηματοδότες των πολιτικών. Αυτοί εξ άλλου μπορεί και να έχουν ήδη μεταναστεύσει. Τις ασπίδες τους όμως, τους πολιτικούς, να μην τις κατάσχουμε; Κάτι Πάγκαλους, να μην τους έχουμε στην πασχαλινή σούβλα; Ένας άντρας δεν υπάρχει στην βουλή; Άντε μια γυναίκα ή έστω ένα τραβεστί. Κάτι που να προτάξει θάρρος για να χτυπήσει τουλάχιστον το θράσος. Που από το 1981, με εξαίρεση μια πενταετία, είναι κάτι θρασύτατα γουρούνια επάνω και με την μάσκα του σοσιαλισμού και της φιλολαϊκής πολιτικής, σήμερα μιλάνε για συνυπευθυνότητα με το λαό. Ρε άντε να πάνε να γαμηθούν. Θα πληρώσω βεβαίως αλλά θέλω και τα γουρούνια σε πασχαλινά γλέντια στην Αλαμάνα να προσφέρονται σαν έδεσμα στον λαό. Εγώ περνώντας, σίγουρα θα σταματήσω να πάρω ένα κοψίδι.   

27 σχόλια:

  1. Τασος Θεσσαλονίκη09 Οκτωβρίου, 2010 01:45

    Επικροτώ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ TOY, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΤΟΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΧΥΔΕΡΜΙΣΜΟ ΣΑΝ ΕΛΟΓΟΥ ΤΟΥ. ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ , ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ, ΑΝΤΙΔΡΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ. Η ΖΥΓΑΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΓΕΡΝΕΙ ΥΠΕΡ ΤOY ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΟΥΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΚΑΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς Τάσο θεσαλλονίκη: Στις 21 θα είμαι επάνω. Παίζει ο μεγάλος μου μπάλα. Κανόνισε με την παρέα. Στις 22 πάω Φλώρινα για την λατρεμένη μου. Κώστα ακούς; ΜΠΟΥΚΟΒΟ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΜΕ ΞΥΝΟ ΝΕΡΟ. ΑΠΙΘΑΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς ΟΡΓΟΥΕΛ: Πώς ορίζεις την διαφορά μεταξύ πλήθους και λαού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ ΤΑΣΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΞΕΧΑΣΑ. ΣΤΙΣ 21/11 ΕΝΝΟΟΥΣΑ. Ο ΚΩΣΤΑΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ " ΤΟ ΑΤΙΘΑΣΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ". ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑ ΤΙΣ 16/10, ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΣΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙ. Ο ΠΩΛΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ. ΟΛΕ. Ο ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΠΟΥ ΜΠΛΕΧΤΗΚΕ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ, ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΧΗΔΟΝΑ. ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΠΑΡΩΝ ΒΕΒΑΙΑ, μην με θεωρείτε τόσο υπερήλικα, ΑΛΛΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΑΚΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τωρα επρεπε να το βαλεις που ειναι στα "ντουζενια" του....Αλλα θα μου πεις,συνεχεια ειναι,τωρα θα σταματησει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΛΗΘΟΣ ΕΙΝΑΙ "ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ".ΜΑΖΑ ΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΗ ΒΟΡΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ. ΛΑΟΣ "ΤΟ ΧΤΕΣ", ΠΟΥ ΜΕ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΡΑΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΣΤΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΚΑΠΩΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟ ΛΕΩ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΛΑΟΣ ΚΑΙ "ΤΟ ΑΥΡΙΟ" ΑΛΛΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς monegascos: Έννοείς οτι είναι τμήμα του λαού; Δεν δέχομαι τέτοιες κουβέντες. Φώναξε " πρόεδρε", κι η μισή Ελλάδα θα γυρίσει. ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚ. ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ.
    ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑΜΑΙ ΚΑΤΩ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΣ ΟΡΓΟΥΕΛ: ΛΑΟΣ-ΠΛΗΘΟΣ, ΚΟΛΩΝΑΚΙ-ΚΟΛΩΝΟΣ. ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.
    ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ. ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ. ΣΤΙΣ 24 ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΡΝΕΙ. ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.ΧΑΧΑ. ΤΟ ΠΙΑΣΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ. ΣΤΙΣ 24 ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ. ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΙΜΩ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ ΦΙΛΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΣ ΟΡΓΟΥΕΛ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ. ΗΜΟΥΝ ΤΟΤΕ 11 ΧΡΟΝΩΝ.
    Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑΣ, ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ. ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ.
    ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ.
    ΝΑΙ , ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. ΣΤΟ ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ ΙΣΩΣ Ή ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΙΚΗ.
    ΣΕ ΕΚΤΙΜΩ ΚΙ ΕΓΩ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ. ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για το γιο της μαμας λεω εγω...Ποιος λαος!!! Στ`αυτα μου ο λαος,εδω εχουμε να κανουμε με ζωντανα πασης φυσεως...Καλως να`ρθεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΣ monegascos: Γιάννη μου, αν μπορεί κι ο Χρήστος κάτω. 22 βάλτο, πριν παίζει ο Χιμένεθ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κανονιστε εσεις,εγω εδω ειμαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. kalimera

    kerdisame xtes sto basket ton ilisiako me 11 pontous

    xwris na paiksei kai o granti

    psilokali omada exoume ,alla akoma eimaste xwris psilo

    epitelous sovaro play-maker, o castle an kai 39 ta vazei akoma
    o makis me ta 3ponta tou mallon tha mas swsei kai fetos kai o gekos einai autos pou krataei tin omada

    simera stis 6 paizoume to deutero mats tou tournoua

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αν περιμενες απο το χοντρο τσιπα,εχασες. Ειναι απλα η τρανη αποδειξη της ελληνικης 'δημοκρατιας',δηλαδη της ελευθεριας που απολαμβανουν τα ζωα του κυνοβουλιου,εναντι τις δικτατοριας στην οποια υποκεινται τα αλλα ζωα απ'εξω,δηλαδη ολοι εμεις.
    Ας τολμισει ενας απο εμας να πει 'μαζι τα φαγαμε' για καποια κομπινα,η λοβιτουρα του σε μια εταιρεια,η μια κλοπη που διεπραξε στο παρελθον,η οποια αλλη παραδοχη παρανομης δρασης-ειδικα εναντι του δημοσιου-και θα δεις που θα βρεθει την επομενη ωρα και για ποτε θα τον μπουζουριασουν και θα τον καθισουν στο σκαμνι.
    Για τους αντιπροσωπους ομως τις κυνοβουλευτικης δικτατοριας-την οποιαν εμεις επιλεξαμε και επιτρεπουμε,να μη ξεχνιωμαστε-δεν τρεχει καστανο. "ναι κυριε,εκλεψαμεν,εφαγαμεν,εσκασαμεν εις την μασαν,και αυτο συνεχιζουμε και τωρα,και οσο θα μας παιρνει. Και μη μου παριστανεις τον μαγκα,τον τιμητη και τον εκπληκτο, αφου 'μαζι τα φαγαμε'.το ηξερες,το εβλεπες,το ηθελες και αδιαφορουσες για τις συνεπειες. Τωρα γιατι σκουζεις; αφου σε εκανα συνενοχο και μαλιστα δεν χρειαστικε να προσπαθησω καθολου να σε πεισω για αυτο,αλλα το αντιθετο,τετοια 'αντιπροσωπιση' ηθελες και επιδιωκες,τωρα βγαλε το σκασμο και πληρωνε σα μαλακας για το υπολοιπα 500 χρονια.
    Και αν απορεις και ενιστασαι για την ανιση κατανομη στα βαρη και την μη συμμετοχη και ημων των 'αντιπροσωπων' σου,εις την εξαθλοιωτικη-ομολογουμενως-φορολογηση και στο γκρεμισμα των-οποιων-ονειρων σου,θα πρεπει να σου υπενθυμισω οτι η δημοκρατια σου χαχολε,ειναι "αντιπροπωπευτικη",δηλαδη ισχυει δι ημας μονον και ουχι για εσας,καθ'οτι αυτο ειναι αδυνατον,οπως απεδειξε και με το αποτυχημενο πειραμα του και ο Περικλης,πριν 2.500 χρονια. Ειναι πολυτιμο πολιτευκα και επισης,δυσλειτουργικο με τη μαζα. Ακομα,πρεπει να σου πω,μικρε κλεφτακο και τεμπελακο, οτι 'ουδεν λαθος αναγνωριζεται μετα την απομακρυνση απ'το ταμειο.' Το οποιο ταμειο, εγω κρατω. Εσυ,κρατα την καλπη."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ενα κουνηματακι 4,6R ειχαμε πριν καμια ωρα εδω κατω με επικεντρο τα νησια των πουλιων.Το οτι περασε για βολτα ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ,ελεγχεται ως ανακριβης,μην εισαστε εμπαθεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σοκ έχει προκαλέσει επίσημο έγγραφο του ΙΚΑ, που βγήκε στην δημοσιότητα, και το οποίο αναφέρει ότι λόγω κόστους καλύτερα να γίνει ακρωτηριασμός σε διαβητικό ασθενή παρά να του χορηγήσουν τα ειδικά παπούτσια.


    Είναι ένα πρωτοφανές περιστατικό που δεν θα περίμενε να δει κάποιος από μία, ουσιαστικά, δημόσια υπηρεσία. Άνθρωποι που πληρώνουν το ΙΚΑ για να τους προσφέρει ιατρική βοήθεια, δεν μπορούν, πλέον, να απαιτούν τίποτα λόγω… υψηλού κόστους. Σύμφωνα λοιπόν με το ίδρυμα, θα ήταν πιο… οικονομικό να ακρωτηριαστεί ένας διαβητικός ασθενής, παρά να του χορηγηθούν ειδικά παπούτσια να οποία βοηθούν στο να πάρει παράταση ένας πιθανός ακρωτηριασμός.

    Το συγκεκριμένο έγγραφο αναφέρει:
    «Η έκτακτη ειδική επιτροπή της διοίκησης, έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι με τη χρήση των διαβητικών παπουτσιών δεν αποφεύγεται ο ακρωτηριασμός του ποδιού απλά καθυστερεί για ένα δύο χρόνια και το αναμενόμενο όφελος θα είναι μικρότερα από το προβλεπόμενο κόστος. Επομένως το συγκεκριμένο είδος δεν χορηγείται από το ίδρυμα».

    «Η προβλεπόμενη ετήσια δαπάνη που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του ιδρύματος ανέρχεται ενδεικτικά στο ύψος των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για περίπου 10.000 ασθενείς»

    Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Αθ. Καρούνου, τα στοιχεία που δίνει το ΙΚΑ φανερώνουν εγκληματική άγνοια. “Επικαλούνται στοιχεία που δεν έχουν επιστημονική βάση. Αντίθετα, το παράδειγμα της Γερμανίας έχει δείξει μείωση των ακρωτηριασμών έως και κατά 85% με την εφαρμογή τριών μέτρων: Της ιατρικής διάγνωσης και παρέμβασης, της χορήγησης θεραπευτικών υποδημάτων και κατάλληλης υπόδησης και της εκπαίδευσης του ασθενούς”

    ________________________________________________

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΟΥ ΠΑΓΚΑΛΕ ΑΔΗΦΑΓΟ ΚΗΤΟΣ..
    ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΕΣΥ Κ ΟΛΟ ΣΟΥ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ν' ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΣΤΗΒΕΝ! ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ '80 ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΣΕ ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΣΥ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΕΣ ΚΛΠ. ΝΑ ΦΡΙΞΕΙΣ!!! ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ. ( Δυστυχώς τα κείμενα που θα επακολουθήσουν - κάθε Σάββατο - θα είναι πια για μας, τους αδιάφορους Πάγκαλους. Φυσικά, μέσα κι εγώ ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Για την κατάντια του Ελληνικού κράτους αρκεί κάποιος να διαβάσει παρακάτω επίσημο έγραφο του ΙΚΑ:

    «Η έκτακτη ειδική επιτροπή της διοίκησης, έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι με τη χρήση των διαβητικών παπουτσιών δεν αποφεύγεται ο ακρωτηριασμός του ποδιού απλά καθυστερεί για ένα δύο χρόνια και το αναμενόμενο όφελος θα είναι μικρότερα από το προβλεπόμενο κόστος. Επομένως το συγκεκριμένο είδος δεν χορηγείται από το ίδρυμα».

    Με λίγα λόγια πιο καλά να γίνει ακρωτιριασμός που κοστίζει λιγότερο!!!!Εκεί καταντήσαμε να υπολογίζουμε τα αν θα κοπούν τα μέλη ενός ανθρώπου με διαβήτη ή όχι ανάλογα το κόστος.Και φυσικά μιλάμε χωρίς μα χωρίς καμία έρευνα.
    Καλά λίγη τσίπα δεν έχουν πάνω τους;Τι γαμήσια μας λες ρε Στήβεν;Αυτά μπορεί και να τους αρέσουν.Κόψιμο μελλών χρειάζεται για να δουν την πραγματικότητα ποια είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. “Κυβερνώ μια διαφθαρμένη χώρα”.
    ΠΟΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΕΣΚΑΣΕ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΓΙΟΥΝΚΕΡ;
    Ο ευρών κερδίζει βρόμικο απο το ολυμπιακό Στάδιο στην μεριά του Ιασό που κατά δήλωση του Τόμας είναι και το καλύτερο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προς Χαράλαμπο: Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ. ΛΕΕΙ ΓΙΑ " ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΠΑΝΤΣΕΤΕΣ" Ή ΝΑ "ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΟΨΙΔΙΑ". ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΒΑΡΕΣΕΙ ΜΙΑ ΜΠΟΥΝΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΟΡΟΦΟ ΚΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ; ΚΑΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ. ΕΚΕΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ. ΔΙΟΤΙ ΣΑΝ ΟΠΑΔΟΙ, ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Στην Ελλάδα μάγκες θωρούνται τύποι σαν τον Γ.Κουρή που έφτιαξε καβάντζα τον Κόντρα αφού χρωστάει ένα κάρο λεφτα στην εφορία και σε εισφορές.Μην στραβώσει κάτι με τον Αλτερ.Όλα αυτά ανενόχλητος φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΠΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ: ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΠΟΠΟΝΩΤΙΚΑ. ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ. ΑΣ ΠΟΥΜΕ, ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ΚΑΛΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ, ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ; ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΠΟΣΟΙ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΥΓΑ Ή ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Οι βαθμοί του "χοντρός"

    Χοντρός, θεόχοντρος, Πάγκαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή