Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ;

           Είναι γεγονός; Είναι αλήθεια; Έτσι φαίνεται, κι έτσι ακούστηκε με την δήλωση του Μανόλο " γιατί όχι και τo πρωτάθλημα;" Κι εμείς μαζί λοιπόν, αλλά με μια απορία : Στην ΑΕΚ, εξακολουθεί ένας προπονητής να βάζει τους στόχους; Καλά πριν , αλλά και τώρα; Κι άραγε, το πρωτάθλημα είναι πιο εύκολο απο το κύπελλο; Στο οποίο κύπελλο, τα αποφασιστικά παιχνίδια μάλλον θα είναι αργότερα, που και η δουλειά του προπονητή θα έχει αρχίσει να φαίνεται, αλλά και πιθανόν να έχουν γίνει και κάποιες διορθωτικές κι ενισχυτικές κινήσεις τον Δεκέμβριο.
          Φυσικά σαν ΑΕΚ τα θέλεις όλα. Κι όχι μόνο διότι υπάρχει η χρόνια ανομβρία. Κυριότερα για νέους φιλάθλους. Ή και για προσέλκυση νέων χορηγών ή κι επενδυτών. Αλλά βέβαια απο κάπου πρέπει να ξεκινήσεις. Δεν μπορεί να είσαι χρόνια και σε οποιοδήποτε επίπεδο ανύπαρκτoς και της καρπαζιάς και ξαφνικά να γίνεις αυτοκράτορας. Και χωρίς να έχουν πέσει χρήματα, με συγκεκριμένες ελλείψεις σε καίριες θέσεις του ρόστερ και χωρίς παρασκήνιο. Μόνο και μόνο επειδή ήρθε ένας νέος προπονητής. Γνωρίζοντας αυτά, δεν είναι πιο εύκολο το κύπελλο;
           Τέλος πάντων , θα δούμε. Όπως είδαμε κι άλλη μια καινοτομία; Τον θεσμό της προαιρετικής προπόνησης εν όψει Πέμπτης. Δεν το κακίζω. Έτσι έκρινε ο νέος , έτσι αποφάσισε. Και πιστέυω κιόλας , οτι δεν θα λείψει πρακτικά κανένας παίκτης. Αλλά ρε παιδί μου, έχεις κι αυτήν την Θράκη μπροστά σου. Τι αφήνεις την κατάσταση λάσκα; Είναι κουρασμένοι θα πεις. Εντάξει, δεν είπα τίποτα. Αλλά μάζεψε τους και κάντους μια  πιο ελαφριά προπόνηση. Ή παίχτε φατούρο. Καθίστε μαζί και μιλείστε. Για μπάλα. Για τον επόμενο αντίπαλο.
                Που για την αλογοτροφή, είχε ο Μανόλο δει όλα τα ματς. Για την Κομοτηνή; Με μια προπόνηση μόνο; Και προβλέπεται κι άλλη καταπόνηση λόγω βροχοπτώσεων. Πλάνο; Η φανέλλα δεν κερδίζει πια απο μόνη της. Κι η ομάδα μας χρειάζεται μια λογική συνέχεια απο τον Κυριακάτικο θρίαμβο. Δεν μπορούμε να έχουμε πάλι τα περσινά με τους Θρασύβουλους.
                 Κι ούτε τους φανφαρονισμούς που διαβάζω τύπου " θεός ο Μανόλο". Είχαμε πολιτικόν αξίωμα κάποτε στον πάγκο μας , τώρα αποκτήσαμε θεοκρατικόν; Από αυτούς βέβαια που αργότερα θα πλακώσουν τις κωλοτούμπες. Τα ξέρουμε τα έργα αυτά κι όχι ειδικά απο τηνΑΕΚ. Γενικά απο την ελληνική πραγματικότητα.
              Για αυτό λίγη αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει. Και στον επαναπροσδιορισμό του budget των στόχων ( ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ) και στις δηλώσεις του προπονητή ( παρορμητικός μου φαίνεται λίγο ) και στην ήρεμη και μέσα σε λογικές απαιτήσεις φετεινή πορεία μας. Που είναι απόλυτα λογιοκό κι όχι κανένα σπουδαίο κατόρθωμα να προχωρήσπουμε στο κύπελλο. Διότι το " είναι θεός" αλλά " τι να κάνει κι αυτός, μόλις 10 μέρες είναι στην ομάδα", δεν συνάδουν μεταξύ τους. Και τα λέω απο τώρα.
              ΥΓ1. Όπως σας έχω πει, απο αύριο θα είμαι στοιν Άγιον όρος με επιστροφή την Κυριακή. Το blog όμως δεν θα μείνει κλειστό. Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα αναρτήσω μέσω web master  δύο μηνύματα που έχω στο ταχυδρομείο για το μνημόνιο του 1843 και για το ΦΕΚ που νομιμοποιεί το υπογραφέν σημερινό μνημόνιο. Είναι πολύ ενδιαφέροντα και τα δυο και νομίζω οτι δίνουν τροφή στην σκέψη και στην κουβέντα του χώρου αυτουνού.
                    Το κινητό μου θα δουλέυει για όποιον θα ήθελε να επικοινωνήσει μαζί μου. Υπολογιστή φορητό απλά δεν παίρνω.
                   ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΔΙΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ. ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ, ΜΕ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΤΩΝ ΑΠΑΤΑΙΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΑΣ. Την Κυριακή θα βγω με ατμοπολοϊκό ταξί και θάμαι πίσω για την κριτικη του ματς με τον "γνήσιο".

23 σχόλια:

  1. Παρενθεση...
    Τι κοινο εχουν τα παρακατω ονοματα,Tschad,Rotschilds,Soros,Rodos,Lazard,ΔΡΑΓΩΝΑ,ΝΤΟΡΑ...
    Καλυτερα με σουβλακια και τυροπιτες,παρα να με φανε τα ψαρια...Προλαβες μεγαλε,προλαβες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκει που θα μιλαγε ο Παπανδρεου,στην πλατη υπηρχε ενας πινακας με θεμα του 1821. Οταν μιλαγε δεν υπηρχε.....Νεφελιμ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @conpater: ΜΙΑ ΑΛΑΣΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς Ανώνυμο: Τα προγράμματα ανίχνευσης για σχόλια υπάρχουν. Αυτοί που βρίζουν δεν ανησυχούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αννα και γιαννη
    σας ευχαριστω πολυ και σεις οτι επιθυμητε με υγεια και χαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Στήβεν
    Δεν ξέρω αν έχεις φύγει ή όχι ακόμη,καλό ταξίδι να έχεις ..και προσοχή στην μπανιέρα μην σου πέσει το σαπούνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @dimitri
    eisai gia kage aurio?Μετάφραση:είσαι για καφέ αύριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χαραλαμπε
    παμε αν θελεις
    να πουμε και του mike να ερθει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ , ΟΣΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ Κ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ..ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ , ΧΩΡΙΣ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ..ΕΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2002 , ΑΦΟΥ ΠΡΟΠΕΡΣΙ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΟΠΩΣ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το χάσαμε από την μαλακία του Σάχα που πέταξε γρήγορα την μπάλλα στον Εντίνιο.Που να το σκεφτεί να πάθει κράμπα.Το χάσαμε με την στραβοκλωτσιά του Πελετιέρι στο πέναλντυ.Το χάσαμε μπροστά σε όλο τον ΑΕΚτζήδηκο κόσμο.Ναι είναι ένας τίτλος που τον είχαμε αγκαλιά και μας ξέφυγε απο μια κεφαλια ενός παίχτη που δεν παίζει πια στο Ελληνικό πρωτάθλημα και ενός πέναλντυ από ένα μεσόκοπο τερματοφύλακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΩΣΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΑΛΑ ΥΠΗΡΧΕ Κ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ..ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ , ΕΧΕΙ Κ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ..ΠΡΑΓΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΣΠΑΝΙΑ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ..ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΓΑΝΕ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ..
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΝΙΚΑΓΑΜΕ 2-0 ΕΝΑΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Κ ΑΥΤΣΟ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΜΕ ΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΥΤΑΝΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΕΙΧΕ ΕΓΚΛΩΒΙΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟΝ ΚΩΛΟΓΑΥΡΟ..
    ΜΕΣΑ ΗΜΟΥΝ ΟΠΩΣ Κ ΕΣΥ Κ ΟΛΟΙ ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για παμε...

    http://www.youtube.com/watch?v=IfDISFLjGbU&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ...παλι με χρόνια και καιρούς πάλι δικά σου θα'ναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ειμαστε τοσο χαρουμενοι με την "νεα" ομαδα του Μανωλη, που δεν θα πειραχτουμε και πολυ με την πιθανη φυγη του Σκοκου. Ειδικα αν τα τσεπωσουμε γερα απο τιποτα Πορτογαλους. Ποιος δεν σκεφτεται την μεγαλη προσπαθεια της διοικησης να τα "βγαλει περα" και να "μπαλωσει παλιες αμαρτιες κανοντας το καλυτερο δυνατο";
    "Τεσσερις προσπαθειες εκανε η διοικηση,με την τελευταια να φτανει στις 900 χιλ. γιουρο" γραφει η "Ωρα για δουλεμα" και αμεσως μετα : "... α
    ν φυγει το Γεναρη, η ομαδα δεν θα παρει φραγκο..." ΑΛΛΑ "...φυσικα σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να υποκυψει σε τρελες απαιτησεις".
    Ο ερχομος Χιμενεθ αλλαξε τις ισοροπιες στο τμημα αλλα και αυτες μεταξυ της διοικησης και του κοσμου. Και τα ως τωρα καλα αποτελεσματα,αλλα και αυτα που προσδοκουν στο αμεσο μελλον,μπορουν καλιστα να καλυψουν τον θορυβο απο την πωληση του Αργεντινου.
    Αλλωστε και ο Μανωλης θα κοιταξει την ομαδα κατα τετοιον τροπο ωστε να μη στηριζεται σε καποια πριμαντονα αλλα σε ολους. Και απο αυτην την αποψη ο Σκοκος δεν ειναι καταστροφη αν φυγει. Ειδικα αν φερει μερικα χαρτια και με αυτα-ενα μερος τους δηλαδη-χρησιμοποιηθουν για την μεταγραφικη ενισχυση που πιθανον να εχουν υποσχεθει στον προπονητη.
    Ασφαλως και αν τα λεφτα απο καποια προταση ειναι τοσα που υπερκαλυπτουν την αξια του παικτη και αυτα που εδωσε η ομαδα για να αγορασει τα δικαιωματα του,τοτε καλως να αποχωρισει. Πως αλλιως δουλευουν οι εταιρειες δηλαδη; Αρκει να μην αδειαζει κανεις την δεξαμενη,αλλα να την κρατα σε ικανοποιητικη σταθμη.
    Αυτο που θελω να θιξω εδω ειναι αλλο. Οι επαναλαμβανομενες κωλοτουμπες των φυλλαδων τυπου "Ωρα",δηλαδη του 95% αλλα και του αναλογου ποσοστου των ραδ. σταθμων και αλλων μεσων αποκτησης μεροκαματου
    Απο τα συλλαλητηρια στα οποια καλουσε τον κοσμο η εφημεριδα,θα παμε ηρεμα και απλα στην "κερδοφορα συμφωνια για την πωληση του Σκοκο που θα φερει ανασα στα ταμεια αλλα και νεους παικτες στο οπλοστασιο του Χιμενεθ".
    Και θα πει τωρα καποιος αδαης: "μα γιατι δεν υποστηριζαν αυτο ακομα και τοτε και αντι για μαζωξεις στο δρομο και φασαριες, να εδειχνε στο κοσμο πως συμφερον της ομαδας ειναι να πουλα με περισσοτερα λεφτα απο οσο αγοραζει κατι; Και πως μονο ετσι θα παψουν τα προβληματα και θα σταματισουν επιτελους να κυνηγανε λαμογια και να καταγγελουν "ατασθαλιες" και "διασπαθισεις",κοιτωντας τα αδεια ταμεια";
    "Ο αρτος ημων τον επιουσιος", ειναι η απαντηση. Πουλωντας οπαδιλικι,τυφλωση,καθημερινοτητα,ετσι βγαζουν τα λεφτα τους εκει. Και οχι "χαρασοντας γραμμες" και "εχοντας σταθερες", ουτε "βλεποντας μπροστα ανεξαρτητα το κοστος" ουτε και "κρατωντας μια τιμια σταση,ανεξαρτητα με το που φυσαει ο ανεμος". Αυτα ειναι μαλακιες.
    Οπου παει ο κοσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βεβαια υπαρχουν και οι φυλλαδες που "κατευθυνουν" τον κοσμο.Αλλα αυτες αφορουν περισσοτερο πολιτικα εντυπα. Εκει που πρεπει ο λαος-πολτος να κρατειται σε σταθερη θερμοκρασια και πηκτικοτητα.
    Στα αθλιτικα -ο θεος να τα κανει- εντυπα- υπαρχει αλλοι νομοι. Ο της αγορας και της ζητησης. Και ο "οπου φυσαει ο ανεμος παω". Εδω δηλαδη, οι οπαδοι κατευθυνουν τις εφημεριδες και οχι το αναποδο. Κοιτουν τον οπαδο στα ματια.Και αναλογως, οι φιλιπινεζοι εκδοτες-συντακτες πρατουν.
    Και αυτο γιατι, οι ιδιοι ανθρωποι ειναι που αγοραζουν τις μεν και τις δε. Αλλα με τη διαφορα οτι ο πολιτικος οπαδος μπορει να "μεταστραφει", μπορει να αλλαξει "γνωμη" ακομα και μεσα σε ενα βραδυ και απο πρασινος να γινει μπλε, η και τουμπαλιν. Σαν χαμαιλεων. Αλλα στο ποδοσφαιρο (κυριως) δεν αλλαζεις ομαδα η προτιμησεις ποτε των ποτων. Οποτε εκει θα πρεπει να αλλαξουν οι εφημεριδες η οι δημοσιογραφοι αντι για σενα. Και να ερθουν αυτοι στα δικα σου μετρα.
    Κατα μια πιο γενικη αποψη,σχεδον "θεατρικοκοινονιολογικοπολιτικη" που θα ελεγε και ο Γεωργουσοπουλος, εδω εχουμε να κανουμε με την εκδικηση του προλεταριατου,του λουμπεν,του μικροαστου,εναντι στα μεγαλα συμφεροντα που καθε τοσο τον μεταστρεφουν,τον καταπνιγουν και τον αλοιωννουν με τα μεγαλα εκδοτικα και αλλα συγκροτηματα του. "εσεις θα χορευετε στο ρυθμο που θα δινουμε" λενε περιχαρεις οι ποδοσφαιροοποαδοι" στους εχοντες την πενα,το μικροφωνο και αρα την εξουσια. "μπορει οπουδηποτε αλλου να μας τραβατε περα-δωθε, αλλα εδω,στα οπαδικα-ποδοσφαιρικα θα σας τραβαμε εμεις σαν ταλιατελες,παλιολουγκρες. Και θα γραφετε και θα λετε οτι θελουμε και οχι αυτο που θελετε εσεις,πουσταρες"
    Η αληθεια ειναι οτι κατα μια εννοια,προκειται για μια μεγαλη και διαρκη στο χρονο νικη.Μια επικρατηση-επιτελους-του μικρομεσαιου εναντι στους εχοντες τα προσταγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπαμπη μου,δεν περιμενω τιποτα. Ενα μερος της ιστοριας ειναι αυτο.Και παραλληλα ενα ονειρο.Μια ουτοπια. Και μαλιστα κομματι της ομαδας που με παθος υποστηριζεις και που στον Δικεφαλο ευχεσαι τα παντα και το καλυτερο.
    Το δεχεσαι, η η ΑΕΚ αρχιζει απο το 1924;
    Οταν με το καλο γινει η ποδοσφαιρικη "Αγια Σοφια", εσυ μπορεις να μεινεις απ'εξω,με το φοβο οτι μπορει να σου πεσει το σπαθι του μαρμαρωμενου βασιλια στο κεφαλι,εκει που θα καθεσαι αμεριμνος στην εξεδρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. http://www.youtube.com/watch?v=y_oVoqHCt2M&feature=player_embedded#!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μεχρι το πρωτο απεγνωσμενο κραξιμο του ταλαιπωρου δικεφαλου,συμφωνουμε.
    Απο κει και περα, το βιντεακι πρεπει να σβυστει ως μη γενομενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γιώργης ο Γαρατζέος28 Οκτωβρίου, 2010 11:31

    Χαράλαμπε, ευχαριστώ...απορούσα αν το βίντεο αυτό υπήρχε στο youtube. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιώργης ο Γαρατζέος28 Οκτωβρίου, 2010 11:41

    ..επί τη ευκαιρία, απόψε δεν περιμένω πολλά.
    Γκέλα ή με το ζόρι πρόκριση.
    Δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα και 8-9 βασικοί είναι εκτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή