Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΧΩΡΑ

      Ένας πρωθυπουργός εκ των δύο τελευταίων είπε πάλι αλήθεια : "Διοικώ μια διεφθαρμένη χώρα." Ποιος ; Δεν είμαστε σίγουροι ποιος είναι πιο φιλέλληνας. Αλλά πιο πριν δεν υπάρχει τέτοια δήλωση από κανέναν. Άρα λοιπόν πιο παλιά, ή ήμασταν αδιάφθοροι, ή οι προηγούμενοι δεν είχαν καταλάβει τι ακριβώς διοικούσαν.
     Είναι καλό αυτό σαν εξέλιξη. Να ανακαλύπτουν οι πολιτικοί τι είμαστε. Βελτιώνονται σαν επάγγελμα αυτοί, κι εμείς γνωριζόμαστε καλύτερα με την ηγεσία. Άμα δεν ξέρει ο ένας τον άλλον, πώς να γίνει καλό γαμήσι; Αν γίνεται γαμήσι άνευ γνωριμίας, μπορεί να θεωρηθεί βίζιτα και δεν τα θέλουμε αυτά στην Ελλάδα που είμαστε πολύ υπέρ της οικογένειας.
       Είμαστε λοιπόν διεφθαρμένοι; Βεβαίως. Όλοι έχουμε λαδώσει μια δημόσια υπηρεσία κι όλοι έχουμε γλύψει ένα πολιτικό για κάποιο ρουσφέτι. Όλοι έχουμε μπαζώσει ένα ρέμα κι έχουμε φτιάξει μια κατάσταση με τον γνωστό του γνωστού ή με όποια γνωριμία έχει ο καθένας εις βάρος του διπλανού συμπολίτη μας. Είμαστε σκατάδες, πώς να το κάνουμε. Την ψήφο δεν την είδαμε ποτέ σαν όπλο. Την βλέπαμε πάντα σαν παράπλευρο εισόδημα.
      Αλλά έχουμε δημοκρατία . Κι άρα πηγαίνουμε και ψηφίζουμε. Και φυσιολογικά βγάζουμε κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν. Αναπαράγουμε συνεχώς τον εαυτό μας στην διακυβέρνηση. Κι άρα, λογικά έχουμε έναν αρχηγό που ο μπαμπάς του τα έπαιρνε σε κάτι κούτες από πάνες, και τα σημαντικά στελέχη του είτε πεθάνανε στην αίθουσα του ειδικού δικαστηρίου είτε εξαφανίσθηκαν από την πολιτική ζωή του τόπου. Όπως επίσης, λογικά είχαμε παλιότερα κι έναν συνωμότη που μαγείρευε τα λογιστικά στοιχεία και εξαπατούσε όλη την Ευρώπη. Κι επίσης λογικά είχαμε μετά κι έναν τεμπέλη που χωρίς να κάνει τίποτα, βρέθηκε μπλεγμένος με τα κομματικά στελέχη του. Το ένα με τους μοναχούς και το άλλο με κάτι συμβάσεις που τις θεμελίωνε η γυναίκα του. Η εποχή του μπιφτεκιού χωρίς το μπιφτέκι.
      Και πλέον μία είναι η λύση. Ο διεφθαρμένος λαός να εξαφανισθεί. Να καεί σε μια συμπαντική φωτιά Και μαζί με αυτόν, μέσα κι εγώ, να χαθεί η πολιτική επιλογή του. Δηλαδή οι τύποι που γεννιούνται από την κάλπη και τα ψεύτικα λόγια που ρίχνουν σαν ωάρια για την πολιτική εξωσωματική γονιμοποίηση.
       Αλλά αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει. Πάντα πρέπει να υπάρχουν κάτοικοι σε μια χώρα, για να πουλιούνται κι όπλα για την εδαφική κυριαρχία και για την σημαία της. Κι όπως όταν μια ποδοσφαιρική ομάδα δεν παράγει αποτελέσματα και χρειάζεται ένα σοκ για να συνέλθει φεύγει ο προπονητής διότι δεν μπορεί να αλλαχτεί όλο το ρόστερ, έτσι και σε μια χώρα, ή καταργείς την ψήφο από έναν διεφθαρμένο λαό και του τραβάς ένα ΔΝΤ, ή φεύγει ο τύπος που βγαίνει φόρα μόστρα και κατηγορεί για την πλάκα των αφεντικών του 15 εκατομμύρια κόσμο.
      Και τι πληθυσμό! Αυτόν που ενημερώνεται από ΜΜΕ που θα έπρεπε να έχουν κλείσει προ πολλού λόγω χρεών αλλά κυριότερα που μασκαρεύουν αυτήν την απίστευτη δήλωση. Και που σαν διεφθαρμένοι, λογικά έχουμε αυτήν την δημοσιογραφία και πιστεύουμε ότι υπογράφουμε συμβόλαια για αλλαγή από το 1981 και μετά νοιώθουμε εθνικά υπερήφανοι με την αντίσταση και τον διαρκή αγώνα για βελτίωση των υποδομών πάνω στις οποίες εναποθέτουμε την ασφάλεια των αρχιδιών μας.
      Που μας τα έχει κόψει ο κοινοβουλευτικός νταβατζισμός. Και πρακτικά αυτογαμιόμαστε και ζούμε μόνιμα σε έναν φαύλο κύκλο εκλογομαχίας για κάτι καλύτερο. Που το πληρώνουμε συνεχώς περισσότερο, σαν την πράσινη ανάπτυξη ή τα σχέδια για να πάμε να δούμε τι γίνεται στην σελήνη ή σε καμιά μαύρη τρύπα μακριά από εδώ. Μιλάμε για πολύ σοβαρά πράματα τώρα σαν την φοράδα που χέστηκε στο αλώνι κι έψαχνε ώρες ατέλειωτες να βρει χαρτί υγείας να σκουπίσει τον κώλο της. Για το μυαλό της δεν ανησυχούσε.
      Όχι κύριοι που πήρατε το πηδάλιο. Δεν είναι διεφθαρμένος ο λαός. Απλός μαλάκας είναι, που πιστεύει, που ελπίζει, που είναι υπομονετικός και ψύχραιμος. Και δεν έχει καμιά διαφορά από τους άλλους λαούς. Διότι όλοι ψάχνουν με λιγότερο κόπο να βγάλουν περισσότερα και να είναι καλοπερασάκηδες. Εξ άλλου, αν δεν ήταν όλοι οι λαοί ίδιοι, δεν θα προωθείτο το σχέδιο της παγκόσμιας διακυβέρνησης και της παγκοσμιοποίησης. Δεν θα έβγαινε αυτό το σχέδιο από την γνωστή λέσχη Μπίλντελπμεργκ που γουστάρει για κάποιον ουτοπικό λόγο να επιβάλει τους όρους της.
      Φυσικά το ξέρετε κι αυτό βουλευτάκια και το φροντίζετε ιδιαιτέρως με τα συστήματα της συνεχούς μειούμενης παιδείας και της εξαφάνισης της ιστορίας. Φτωχά λεξιλόγια, ανακάτεμα ηθών κι εθίμων, διαγωνισμοί μουσικής σε μια μόνο γλώσσα κι έντυπα που πλέον πουλάνε πληροφόρηση λόγω των εσώκλειστων δώρων. Και βάλε μπάρμπα πουστρηλίκι και σκάνδαλα στο μίξερ να έχει κάτι να ασχολείται ο μαλάκας που δεν πρέπει να ακούσει αυτόν τον χαρακτηρισμό. Το "διεφθαρμένος" περνάει πιο εύκολα. Εξ άλλου οι μισοί δεν ξέρουν και τι σημαίνει η λέξη αυτή. Όλα νόμιμα τα κάνανε με βάση το υπάρχον σύστημα.
       Και δεν πάω να δικαιολογήσω τίποτα για τον λαό. Έχει τις ευθύνες του. Αλλά όταν σε κοιτάει ένα παιδί στα μάτια και σου λέει να του πεις κάτι για το μέλλον κι εναποθέτει τις ελπίδες του πάνω στον μεγαλύτερο, τον πιο έμπειρο και μορφωμένο, σημαίνει ότι περιμένει να το κατευθύνεις εσύ. Διότι αυτό είναι ο λαός. Ένα κακομαθημένο παιδί. Κι αν δεν το κατευθύνεις σωστά, τότε, ή είσαι ανίκανος, ή εκ του πονηρού εκπορευόμενος. Και πηγαίνω στο δεύτερο λόγω του βεβαρημένου παρελθόντος σου κύριε με την φαλάκρα και το μουστάκι και τον σοσιαλισμό του πούτσου που σε μάθανε να υποδεικνύεις για να κλέβεις ψήφους.
       Θέλεις ο λαός να είναι διεφθαρμένος; Είναι, στο λέω εγώ. Όμως ο αρχηγός του λαού έχει όλα τα ελαττώματα του πόπολου στο μάξιμουμ. Καλπογενετικά πάει αυτό. Άρα είναι το κορυφαίο σπόρι της σήψης και της διαφθοράς. Κι επειδή δεν μπορεί να φύγει ο αρχηγός με εκλογές που χαλιναγωγούνται από τα δημοσιογραφάκια τα πληρωμένα για την παραπληροφόρηση, πρέπει να φύγει με κλωτσιές. Διότι ποτέ των ποτών κανένας πούστης από την πολιτική συντεχνία που συντηρείς, δεν έβαλε τις δομές για να μην είναι αυτός ο λαός απλά μαλάκας, κι όχι συνέχεια μηχανορράφος μπας και κάνει την δουλειά του. Όποια κι αν είναι αυτή. Κεφάλι του ψαριού. Βρε εκλογές της κλωτσιάς έπρεπε να έχουμε, όχι της κάλπης. Κι αρχηγό αυτόν που σουτάρει δυνατότερα.

16 σχόλια:

  1. ...Συνέχεια από την προηγούμενη ανάρτηση:
    Οι παιχτες μας πάντως πινουν μόνο ''μέλανα ζωμό''!Γι αυτό όταν πέρασε ένα φεγγάρι ο Τσέκος από ΑΕΚ μεριά τους κακοφάνηκε με τα ξενόφερτα που έφερε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. exoume tous pio pollous mpatsous kat'analogia alla oi geitonies einai afulaxtes kai ta tmimata mn epandrwmena eparkws

    exoume oso strato exei kai n germania alla ta sunora einai afulaxta kai ta stratopeda mn epandrwmena eparkos

    exoume tous pio pollous dimosious ypallilous alla gia na kaneis mia douleia sto dimosio ,sou vgainei n panagia n' ta skas gia grigorosimo

    kai oloi autoi oi axristoi tempelides einai fusika oi mpeton arme psifoforoi ton duo mpourdelokomatwn pou mas ferane edw pou mas ferane

    oso gia to lao , perasane tis 150.000 oi aitiseis symetoxis sta diafora reality tis poutsas pou taizoun me ti sesoula oi kanalarxes

    tin idia stigmi pou sti gallia , oi polites apo to dimotiko ews tous suntaksiouxous exoune vgei stous dromous ypostirizontas o enas ton allo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kalimera

    taksidaki simera , ennoeite xwris diodia

    http://www.youtube.com/watch?v=fwOihKvJQ64&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=VBjGJCemsds&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ23 Οκτωβρίου, 2010 16:54

    ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΟΡΘΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΓΙΑ ΠΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ ΘΑΝΑΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ: ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΩ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ; ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ.
    Ο ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥ 1843.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...Δεν εχει αλλαξει τιποτα απο το 1837 και μετα.Μονο τα προσωπα αλλαζουν λογω φυσης.Και σημειο αναφορας πλεον δεν ειναι το `67,ειναι το `81,και μετα απο λιγα χρονια θα ειναι το 2009.Και τα χαπατα θα καθοντε ακομα να χειροκροτουν τον καθε διαχειριστη,που με ομορφο λογο θα τον πηδανε.Δεν θα αλλαξει τιποτα και ποτε,αν δεν γινει ο Ελληνας,σε πρωτη φαση,Γαλλος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς il.conpater.xi: Σωστά τα λες. ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ; ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΗΣΙΓΟΤΘΟΣ, ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΑ ΤΡΑΒΑΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Ελληνας εχει εγκλωβιστει σε ενα κυκεωνα σκεψεων και αδιεξοδων,μη πραξεων,αλλα και ανοχης μεχρι εσχατων.Λειτουργει πρωτιστως ψυχολογικα και συναισθηματικα,κι αυτο ειναι που πληρωνει συνεχεια.Πρεπει να κανει την υπερβαση,κατι δυσκολο για τις συνηθειες του,ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ.Δεν ξερει τι ειναι Ελληνας,και δεν φταιει αυτος που δεν το ξερει.Στο σεντονι σου σημερα,το αναφερεις κι εσυ.Και εν πασει περιπτωσει,δεν γινεται να γυρισουμε στο ΑΛΦΑ,ας πηδησουμε καποια γραμματα για το κοινο οφελος,και τα καλυπτουμε στην πορεια.Ειναι πολυ ισχυροι αυτοι που τον εμποδιζουν να ανασυνταχθει,και βαλεται εκ των εσω συχνοτερα.Η ισοροπια ειναι αγνωστη λεξη γι αυτον,και το ξερεις,πως λοιπον να ξεκινησει κατι οταν δεν γνωριζει που ειναι η αρχη????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς il.conpater.xi: Συμφωνώ σε όλα που λες, αλλά η δράση πράγματι θέλει μερικά γράμματα να παραληφθούν. ΠΡΑΓΜΑΤΙ. Υπάρχει αρχή, κι άλλος την προσδιορίζει σαν Ελλάδα κι άλλος σαν σφαλιάρα κι άλλος σαν ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ. ΕΤΣΙ ΑΔΕΡΦΕ, ΕΠΙ ΓΚΑΝΤΙ, ΕΦΥΓΕ Η ΑΓΓΛΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ.
    ΚΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΝ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τωρα το`πες σωστα,κατα συνειδηση.Που την ξυπναει σιγα-σιγα μεσα του ο Ελληνας,γιατι του πατησαν τον καλο.Γκαντι δεν εχουμε,τους πατησε ολους το τραινο,και δεν χρησιμευει σε τιποτα να φτιαχτει καποιος να κανει τον Γκαντι...οπως ειθιστε στην χωρα μας.Ειναι τοσο απλο να γινει κατι,μα τοσο απλο,που δεν το βλεπει κανεις,αρκει να υπαρχει θεληση και να σταματησει ο ραγιαδισμος που διακατεχει τον Ελληνα.Δεν ισχυει αυτο που λενε τα Αμερικανοπουλα,"....τι κανεις εσυ για την πατριδα",εδω πρεπει να καταλαβουμε το τι κανουμε εμεις για τα παιδια μας.Δεν ειναι ετσι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς il.conpater.xi : καλημέρα, πήγα για ύπνο διότι ήμουν ράκος.
    Άνοιξες μεγάλο θέμα. Απλά επιγραμματικά ( χωρίς να δικδική το αλάθητο του Πάπα ): Πατρίδα θεωρώ όλο τον πλανήτη. Αν όμως τον μικτήνω και τον κάνω την χώρα μας, αν μπούμε στη λογική "τι κάνουμε για τα παιδιά μας;", μιλάμε για εσωστρέφεια κι οτι καλώς ο ένας πηδάει τον άλλον. Το κάνει για τα παιδιά του ! Το πρόβλημα του Έλληνα είναι οτι δεν απέκτησε ποτέ συλλογική συνείδηδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν κανω κατι για τα παιδια μου,εις βαρος των υπολοιπων,τοτε σε βαθος χρονου κανω διπλο κακο στα δικα μου.Συλλογικη συνειδηση σημαινει οτι εχω σαν αυτονοητο το να μην πηδαω τον αλλον,με διπλη συνεπαγωγη η φραση για αμφοτερους.Το ζητουμενο ειναι να προσδιοριστει το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.Ναι,ολος ο πλανητης μια γειτονια,μονο που δεν υπαρχει παντου το ιδιο μυαλο και οι ιδιοι χαρακτηρες.Εν κατακλειδι,η συλλογικη συνειδηση που δεν εχει ο Ελληνας,οφειλεται στο γεγονος πως ουδεποτε καταλαβε οτι εχει δυναμη μεσα του οση εχουν, ας πουμε, οι Αμερικανοι σε οπλικα συστηματα....Για το "καλο των παιδιων τους" δημιουργουν καταστασεις σ`ολο τον κοσμο,για το καλο των παιδιων του ο ΜΑΛΑΚΑΣ ο ΕΛΛΗΝΑΣ δεχεται οτι του δινουν να μασησει.Ετσι νομιζει τουλαχιστον,ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟ..."ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ".Ειχε και εχει μονο το "να εχω εγω,αλλα να μην εχει ο αλλος..!!!"
    Υ.Γ Η ομαδα που νικησε τον ΠΑΟ,ειναι ομαδα του Χιμενεθ η του Μπαγιεβιτς? Ειχε τακτικη η οχι? Αν ειναι ετσι να ξερουμε να το παμε μια-μια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΕΚΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΝΑ ΠΑΝΥΓΗΡΙΣΩ Η' ΑΚΟΜΑ ?

    ΤΖΙΜΠΟΥΡ ΤΖΙΜΠΟΥΡ ΧΥΣΤΟΥΣ ΜΕΣ ΤΗΝ ΜΟΥΡ !!!!!!!!!!!!!!!

    ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ..ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΜΟΥ!!!!!

    Υ.Γ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΡΥΜΕΝΝΟΣ Ο ΓΚΕΡΕΙΡΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?
    Υ.Γ Ο ΝΤΑΤΟΜΟ ?
    Υ.Γ Ο ΜΑΚΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΡΑΣ..

    ΣΤΗΒΕΝ ΕΠΕΣΕΣ ΕΞΩ !!! ΕΥΤΥΧΩΣ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΣ il.conpater.xi:Ο Έλληνας δεν έχει δύναμη διότι είχε 400 χρόνια τουρκιά που καλλιέργησε τον ατομικισμό. Και στην Αμερική τα ίδια βέβαια γίνονταν σε επίπεδο μεταναστών, αλλά εκει δούλευε ο φόβος του συστήματος. Μόλις ο Έλληνας γύρναγε εδώ ξαναγινόταν ξέφραγο αμπέλι. Υποθέτω καταλαβαίνεις γιατί. Κι υποθέτω να ξέρεις οτι χωρίς παιδεία, ο άνθρωπος είναι ένα ζώο. ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΥΤΟ ΣΗΜΕΡΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΥΓ, ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΡΟΣ THOMAS SILLYWIZARD: Βεβαιότατα και γουστάρω να πάω στην ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΙ ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΩΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΕΣ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΦΩΝΑΖΩ " ΕΙΜΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ".
    ΒΡΕ ΜΕ ΡΩΤΑΓΕ Ο ΙΑΣΩΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΦΩΝΑΖΩ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΝΩ ΕΛΕΓΑ ΔΙΠΛΟ. ΚΑΙ ΤΟΥΛΕΓΑ, ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΜΟΥ.
    ΖΗΤΩ Ο ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή