Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

O KΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ

                   Παιδιά είμαστε απογοητευμένοι. Το ξέρω. Διοικητικά είμαστε χάλια, οικονομικά ακόμα χειρότερα κι αγωνιστικά δεν μπορώ να πω οτι για όλα φταίει η διαιτησία. Προσέχτε. Δεν παίρνω τίποτα πίσω απο όσα έχω γράψει για τους άχρηστους που το παίζουν ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο μέλι. Δηλαδή οτι σε μας εφαρμόζουν άριστα τους κανονισμούς ενώ στους άλλους παίζει το ανθρώπινο λάθος. Αυτά είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.

             Και μη μασάτε με τις μαλακίες που ακούγονται, οτι μια ζωή η ΑΕΚ είναι στην κλάψα. Οι πρόσφυγες βεβαίως και κλάψανε όταν έπρεπε να το κάνουν. Όταν δηλαδή ένιωσαν το συναίσθημα της καταστροφής και της εκδίωξης απο την πατρίδα τους αλλά κι όταν είδαν την πούστικη υποδοχή απο τους "αυθεντικούς Έλληνες" .  Δηλαδή τι έπρεπε να κάνουν; Να ευχαριστούν την κεντρική Ελλάδα για την πολιτική της που υπαγορεύτηκε απο την υπόγεια συμφωνία των Εβραίων, δηλαδη του Ατατούρκ και του Βενιζέλου; Κι όταν η ΑΕΚ αδικείται δεν πρέπει να μιλάει;
             Όταν ο Βαρδινογιάννης πηδούσε τον ΟΣΦΠ, οι οπαδοί του δεν χαλάγανε τον κόσμο; Τώρα που γαμεί και δέρνει αυτός, έτσι και του τύχει καμιά ανάποδη διαιτησία, δεν ξεσηκώνεται με τα έντυπα του και με τους Τσουκαλάδες του; Γιατί; Επειδή υπάρχουν στις τάξεις του αρκετοί πρόσφυγες; Τι μαλακίες είναι αυτές;
                 Η πιο κλαψιάρα ομάδα είναι ο ΟΣΦΠ διότι είναι ελληνική καθαρόαιμη. Φωνάζει για το σύστημα και  για το κατεστημένο, που πάντα ήταν ο ίδιος. Φωνάζουν οι οπαδοί του για το θέαμα που βλέπουν κι  ευτυχώς που κατέβηκε ένας Ντούσαν και τους έκανε να πάρουν μυρωδιά κι απο μπάλα. Μέχρι τότε βολευόντουσαν με κάτι κουνίστρες τύπου Αναστόπουλου, ή με κάτι παλληκάρια τύπου Αλέφαντου που κι αυτός αδικήθηκε απο την διαιτησία με πρόεδρο Κόκαλη, κι ενώ όλη η Ευρώπη είχε δει την αδικία, δεν ξαναβρήκε ομάδα να δουλέψει. Μιλάμε για ποδοσφαιρικό μύστη που όταν ο πρόεδρος του του είχε προτείνει 5000 ευρώ για αμοιβή, αυτός του  είχε πει να βάλει και κάτι παραπάνω νομίζοντας οτι ο άλλος του μίλαγε για ετήσιες απολαβές ενώ του έδινε το μηνιάτικο.
                 Η ΑΕΚ δεν είναι στην κλάψα. Καταλάβετε το και χωνέψτε το. Άστε τι λένε τα δημοσιογραφικά φερέφωνα. Πάρτε έναν Ευρωπαίο και φέρτε τον να δουλέψει στο χάος της Ελλάδας. Θα αποτύχει. Πάρτε την κουβέντα του Λάτση: η Ελλάδα είναι μόνο για διακοπές. Σοβαρός άνθρωπος δεν επιβιώνει εδώ. Κλαψιάρης ήταν κι αυτός; Δέστε τι είναι δίπλα σας. Δέστε τους πολιτικούς και τους number one επιχειρηματίες. Δέστε το λαό. Στην κλάψα δεν είναι συνεχώς;
                   Να μην ξεφεύγω όμως. Άλλο διαμαρτύρομαι κι άλλο τα παρατάω. Άλλο αποσύρομαι διακριτικά κι άλλο τα τινάζω όλα τελείως. Η ΑΕΚ σήμερα έχει 20000 διαρκείας. Και κάνω έκκληση ειλικρινή. Ο καθένας απο αυτούς, που θεωρητικά θα πάει στο γήπεδο, να πάρει έναν φίλο του μαζί. Σήμερα στο ματς με την Κομοτινή. Να διπλασιάσουμε τον πληθυσμό και να τετραπλασιάσουμε την φωνή μας. Να δουν όλοι, οτι οι καταστραμμένοι παραμένουν ενεργοί συμπαραστάτες κι όχι απόντες καναπεδάτοι που ούτε καν αυτοί δεν ενδιαφέρονται κι άρα γιατί να ενδιαφερθούν οι αλλόθρησκοι.
                Να φοβηθεί το μάτι αυτών που προσπάθησαν να μας βγάλουν γρήγορα απο τον τίτλο για να παίξουν το μπραντεφέρ μόνοι τους. Και αποφάσισαν οτι είναι προτιμότερο να έχεις έναν εχθρό παρά περισσότερους. Παιδιά, η ομάδα παίζει σ' ένα άθλιο γήπεδο, το καταλαβαίνω, αλλά δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Πρέπει να πάμε όλοι για να βοηθήσουμε τους κατιμάδες που φοράνε τις φανέλες του Βιέρα, του Νικολούδη, του Ντούσαν, του Μαύρου, του Ιντζόγλου, του Μανωλά, του Μπατίστα, του Κετσπάγια, του Χρηστίδη και τόσων άλλων που μεγάλωσαν την δεξαμενή.
                 ΑΕΚ δεν σημαίνει τίτλοι χαρισμένοι. Σημαίνει θέαμα, συνεχής βελτίωση και καινοτομία τύπου Φάντροκ. ΑΕΚ σημαίνει επίθεση και σαράντα φάσεις.Όχι κλέψιμο αποτελέσματος τύπου ΠΑΟ ή  τύπου ΟΣΦΠ γερά με τσαμπουκά. ΑΕΚ σημαίνει ιδιόκτητο γήπεδο χτισμένο με τα χέρια των προσφύγων κι όχι κρατικά γήπεδα χαρισμένα στους παλαιοελλαδίτες που η αυθαιρεσία ήταν και είναι τρόπος ζωής κι αντίληψη προσωρινής ευφορίας. Όλοι στο γήπεδο με στόχο 50000 μόνιμους. Ο κόσμος της ΑΕΚ πρέπει να είναι δίπλα στην ομάδα  ό,τι διαφωνία κι αν υπάρχει περί των στοιχείων του ισολογισμού της ΠΑΕ. Πάμε γήπεδο. Προσπαθείστε το.

18 σχόλια:

  1. Συμφωνώ με τα παραπάνω αναγραφόμενα, εκτός από αυτά που γράφεις για τους παλαιολαδίτες, τα οποία να σβήσεις, γιατί πάρα πολλές χιλιάδες από αυτούς έδωσαν τη ζωή τους για να ελευθερωθεί η Μικρά Ασία ανεξάρτητα αν... κλπ
    Θέλω να στείλω επιπλέον σχόλια (νομίζω ενδιαφέροντα) για τους φιλάθλους μας, κοινοποιήσιμα... 1 έως 11/2 σελίδες Α4. Πώς μπορώ; Περιμένω απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θανάση σου έχω απαντήσει επισήμως. Περιμένω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΑΕΚ (κατά την άποψή μου προς φίλους ΑΕΚ)

    - Όταν η ΑΕΚ μέχρι τώρα (φέτος) αποδίδει καλά ή έστω παίζει καλύτερα από τον αντίπαλό της “ΧΑΝΕΙ” (π.χ. Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Ξάνθη : εννοείται και με αντιπαλότητα των διαιτητών (ανάβει κόκκινο λαμπάκι και τρελαίνονται ... “παίζει καλά η ΑΕΚ;” ... δεν είναι δυνατόν...και εκεί αρχίζουν όλα τα απίθανα...), γιατί ο Ολυμπιακός (ιδιαίτερα) και ο Παναθηναϊκός προηγούνται, έχουν περισσότερους φιλάθλους άρα και ψήφους. Μα είναι δυνατόν; Ναι στην Ελλάδα είναι. Οι διαιτητές σφύριξαν πολιτικά (νομίζω, κάνω και λίγο πλάκα). Γιατί να σφυρίξουν υπέρ της ΑΕΚ όταν βγάζει βουλευτή για το ΣΥΡΙΖΑ..., ενώ ο Κόκκαλης βγάζει στον Πειραιά 4-5 βουλευτές και δήμαρχο.
    - Άρα λοιπόν οι φίλαθλοί μας να μην παραπονιούνται αν η ομάδα προσπαθεί να κερδίζει χωρίς να παίζει καλά. Όπως π.χ. με τον Πανθρακικό (έπρεπε στο τέλος να τη χειροκροτήσουν για το νέο σύστημα παιχνιδιού (δεν παίζει καλά, αλλά κερδίζει...) και όχι να τη γιουχάρουν. Και τώρα στα σοβαρά :
    - Μην χτυπάτε τον Μπάγιεβιτς, είναι η ψυχάρα της ΑΕΚ, παίζει και κρατά άμυνα για τη Διοίκηση, τους παίκτες, τους ανεγκέφαλους φιλάθλους κι άλλους.
    Τί βγήκε και είπε; Ότι το ρόστερ είναι καλό και αρκετό και ότι πάμε για πρωτάθλημα. Μα τί έπρεπε να πει ότι τού έφυγαν τρειςκαι 1/2 από τους παίκτες κλειδιά της ομάδας που πετούσε και τού ήλθαν μετριότητες και μάλιστα την τελευταία στιγμή και τί θα έκανε; Τί θα γινόταν; Για μένα ο Τσιμπούρ, όπως και κάνα δύο άλλοι ήταν βαλτός, από τους άσπονδους φίλους της ΑΕΚ ...κλπ τους αγαπητικούς που λέμε δηλαδή της ΑΕΚ...οι περισσότεροι τούς ξέρουν... Τί; Η ομάδα με τον Μπάγιεβιτς να πάει καλά;....κλπ (βέβαια έκαναν όπως αποδεικνύεται κακούς υπολογισμούς... γιατί υπάρχουν στην ΑΕΚ ακόμη άνθρωποι που φυλάνε Θερμοπύλες...εκτός αν στο τέλος τους εξαφανίσουμε κι αυτούς).
    Και μόνον ότι είπε (ο Μπάγιεβιτς) για καλό ρόστερ και πάμε για πρωτάθλημα (...ήταν λάθος) άναψε τα πάσης φύσεως αντίπαλα κόκκινα λαμπάκια ... μέχρι να μην υπάρχει τέτοια προοπτική... Οι άνθρωποι έχουν γίνει επιστήμονες στο ρίξιμο... το θεωρούν έλλειψη σεβασμού, προσβολή στον άρρωστο εγωισμό τους και τα άνομα συμφέροντά τους ... εννοείται πάντοτε με τη βοήθεια πολλών άτιμων και επίορκων συντελεστών που μολύνουν διαρκώς την κοινωνία μας παντού... και σε όλους τους τομείς...
    - Γιατί κύριε Χατζηχρήστο συμπεριφέρεστε κατ' αυτό τον τρόπο; Τί εκπροσωπείτε; Για ποιον δουλεύετε; Προφανώς όχι για την ΑΕΚ. Τί σας φταίει ο Μπάγιεβιτς;
    Απ' ό,τι κατάλαβα δουλεύετε για την πάρτη σας και όποιον σας χρηματοδοτεί...εννοείται πάντα για την ιδέα της ΑΕΚ ...π.χ. τον κύριο Τροχανά, τον Ντέμη, όταν ενδιαφέρθηκε για την ΑΕΚ ο Μελισσανίδης, τον κύριο Αθηνή (αυτός είναι καλός) κλπ...
    Θέλετε και άλλες μετοχές στην Ερασιτεχνική; Δεν σάς κάνει ο κύριος Νοτιάς; Μήπως δεν καταλαβαίνετε ότι με τα ψέμματα και επιπλέον έσοδα από μεροκαματιάρηδες ή έστω μικροεπιχειρηματίες δεν κρατιούνται οι Μεγάλες ομάδες (στην Ισπανία : ΝΑΙ...εδώ : ΟΧΙ...).
    Τί έχετε κάνει μέχρι τώρα στο μπάσκετ;..... και επιδιώκετε να κάνετε κάτι ανάλογο στο ποδόσφαιρος. Συγχαρητήρια μεγάλε κύριε Χατζηχρήστο.
    Σαν μεγαλύτερος, σας λέω, να μην ξανασχοληθείτε με Μπάγιεβιτς (κύριε Χατζηχρήστο), δεν τό αξίζετε και δεν είστε σωστός, είστε άδικος και πολύ ασχολήθηκα μαζί σας (ασχολήθηκα μόνον για τους φιλάθλους που σας ακούν – παρακολουθούν... αν σάς ακούν και για την εφημερίδα SCORE που εκτιμώ ότι στο τέλος θα μείνει χωρίς δουλειά, όταν προβάλλει το Χατζηχρήστο και πολεμά εκ του ασφαλούς τον Μπάγιεβιτς.
    - Ο Μπάγιεβιτς είναι προπονηταράς αλλά όχι μάγος. Είναι φανατικός με την ΑΕΚ, αλλιώς έπρεπε ήδη να έχει φύγει και κανείς ΑΕΚτσής δεν πρέπει να τού δημιουργεί προβλήματα, ούτε να βρίζει τους παίκτες (αυτός προσπαθεί και θέλει περισσότερο από όλους μας να πάει η ομάδα καλά και γιατί αντί να τόν αφήσετε να τούς βρίσει αυτός, τόν αναγκάζετε να τούς υπερασπιστεί για να μην διαλύσει την ομάδα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν αυτό θέλετε, συνεχίστε... το αποτέλεσμα είναι εκ των προτέρων γνωστό ....“Χατζηχρήστος” με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
    - Προσωπικά πιστεύω – έχω οδηγηθεί στο συμπέρασμα, ότι πάρα πολλοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να διώξουν τον Μπάγιεβιτς από την ΑΕΚ και τελικά να τόν πάνε στον Παναθηναϊκό (ραδιοφωνικοί σταθμοί, ο γνωστός Γιωργάκης του Real, η ΕΡΤ του Παναθηναϊκού, ο Γάτας κλπ...) ακόμη και οι τελευταίες διαιτησίες με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Ξάνθη εκεί οδηγούν (βλέπω τις φάσεις των αγώνων αυτών... και δεν το πιστεύω, ότι οι διαιτητές σφύριζαν κατ' αυτό τον τρόπο...μα είναι τόσο προκλητικοί... γιατί άραγε; Ποιος τούς καθοδηγεί; Και όταν διαλύσουν την ομάδα, θα δώσουν ένα ή δύο σφυρίγματα ευνοϊκά, όπως με Πανθρακικό για να πουν, να , η ΑΕΚ με μια μικρή ομάδα ευνοήθηκε. Ανεξάρτητα αν έπρεπε ο Πανθρακικός να παίζει με 10 παίκτες από.... ή μάλλον όλα τα σφαλτσοσφυρίσματα είναι συμπτώσεις... όπως αναφέρουν άσπονδοι φίλοι του Μπάγιεβιτς και άνθρωποι τύπου Χατζηχρήστου....) και όμως ο άνθρωπος Μπάγιεβιτς ανθίσταται και δεν τό βάζει κάτω, χτυπά τη γροθιά του στο μαχαίρι... και θα πρέπει να ακούει τον κάθε κύριο Χατζηχρήστο, με τις μπούρδες που λέει... όπως και κάθε ανεγκέφαλο...
    Προσπαθεί (ο Μπάγιεβιτς) με μέτριας αξίας παίκτες να κάνει σιγά – σιγά ομάδα (να τούς κάνει παίκτες αξίας). Δεν τούς είχε από την αρχή μαζί του και ορισμένοι κάνουν ακόμη προετοιμασία διαμέσου των παιχνιδιών (Άρτσε, Λεονάρδο, Γιάγιτς, Χέρσι, Γκερέιρο). Ο Βραζιλιανο – πολωνός που αξίζει και ξέρει πολλή μπάλα, φαίνεται του γλυκού νερού, αλλιώς θα τόν είχαν πάρει μεγαλύτερες ομάδες προ πολλού (και αυτόν προσπαθεί ο Μπάγιεβιτς να τον επαναφέρει – φτιάξει ... εννοείται σφίγγοντας τα δόντια...).
    Από την υπόλοιπη ομάδα ένα ή δύο που αξίζουν, το είχαν πάρει απόφαση από πέρσι, ότι πρέπει να φύγουν. Η επιθυμία αυτή έγινε εντονότερη φέτος με παράδειγμα Τσιμπούρ και ιδιαίτερα τον Κυριάκο.
    Ποιος να τούς κρατήσει και με τί; (που είναι απλήρωτοι τρεις μήνες κλπ) Ακόμη και ο πιτσιρικάς που δεν υπογράφει το νέο συμβόλαιο, το ίδιο. Ο σειρήνες είναι παντού (εσωτερικό – εξωτερικό) και συνεχώς πλησιάζουν, ηχούν λίαν προκλητικά για όσους αξίζουν.
    Ο Καφές και ο Βραζιλιάνος που είναι μεγάλοι παίκτες μια παίζουν, τρεις όχι, γιατί είναι τραυματισμένοι ή απροετοίμαστοι.
    - Και όμως ο Μπάγιεβιτς, προσπαθεί, αν και αρκετοί νιώθοντας ανασφάλεια, κοιτάζουν δεξιά – αριστερά, δεν αποδίδουν, δεν τά δίνουν όλα, μήπως τραυματιστούν. Γιατί αν ο Μπλάνκο π.χ. τραυματιστεί, ποιος θα του δώσει το επόμενο μεγάλο συμβόλαιο;
    - Τέλος, όταν οι παίκτες αποδίδουν (υπόψη το ότι κάθε 3 ημέρες δίνουν αγώνα χωρίς κατάλληλη προετοιμασία) έρχεται η κατάρα του ελληνικού ποδοσφαίρου “παραγοντική διαιτησία” και τους κλέβει το ψωμί. Τα πριμ, τα άλλα πριμ, τους βαθμούς που χρειάζονται για το πρωτάθλημα, τον εγωισμό – προσωπικότητά τους ... κλπ και σας ερωτώ; ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ; Με τί κουράγιο; Με τί ψυχικό σθένος – πάθος; Με τί δύναμη; Τί να πιστέψουν; Ποιον να πιστέψουν; Και άλλα πολλά...μαζί με αυτά που προανέφερα.
    - Τελειώνοντας οριστικά, συνιστώ σ' αυτούς που πραγματικά αγαπούν την ΑΕΚ να στηρίξουν τον προπονητή – τεχνικό επιτελείο και τον κύριο Θανόπουλο ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων – απόδοσης μέχρι να ξεκαθαρίσει και βελτιωθεί η κατάσταση και η ομάδα βρει τον εαυτό της με τους παίκτες που τελικά θα μείνουν ή θα αποκτηθούν και πραγματικά θα τά δίνουν όλα για την ομάδα (έστω κι αν είναι νεαροί στην ηλικία), π.χ. κάνουν προπόνηση σε ένα βάλτο ... πώς να φανεί το έργο του προπονητή, εκτός από τους συχνούς τραυματισμούς των παικτών (βέβαια δεν άκουσα ποτέ τον Μπάγιεβιτς να το προβάλλει σαν διακιολογία, όπως έκαναν οι προηγούμενοι και δικαιολογημένα). Άρα το συντομότερο πρέπει να γίνει το νέο προπονητικό κέντρο, έστω και αν δεν έχει 1 ή 2 όρους ευνοϊκούς για τον επιχειρηματία κύριο Νοπά (εννοείται όχι κλέψιμο). Ο άνθρωπος σώζει με τα λεφτά του την ΑΕΚ και απέδειξε μέχρι τώρα ότι δεν είναι ριξάκιας, όπως μερικοί άλλοι που αφού έκαναν ........., την κοπάνησαν και όχι μόνον (συνεχίζουν ακόμη και τώρα να κάνουν.....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. - Η ΑΕΚ δεν είναι απλώς μια ομάδα. Εκφράζει – θυμίζει επιπλέον πάρα πολλά. Είναι και Ιστορία.....που πολλοί δεν τήν ξέρουν, διαφορετικά θα τή σέβονταν... Αλλά τί λέω τώρα; Οι ίδιοι άνθρωποι – όμοιας νοοτροπίας κατέστρεφαν τη Μικρά Ασία ως ΠΑΤΡΙΔΑ... στην ποδοσφαιρική ομάδα θα κολλήσουν τώρα...(και για την ιστορία...) ... Οι Τούρκοι; Ποιοι Τούρκοι ρε παιδιά; Οι Τούρκοι ήταν της πλάκας και οι άλλοι (ξένοι) εξυπηρετούσαν τα συμφέροντά τους....
    Άρα η ομάδα πρέπει να επιβιώσει (νομίζω ότι κινδυνεύει σοβαρά), όπως μπορεί καλύτερα...μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση και να γίνει ομάδα που να μπορεί να χτυπά και τους διαιτητές. Μερικοί να αφήσουν τις προσωπικές τακτικές και να σοβαρευτούν αν τήν αγαπούν και ό,τι αυτή εκφράζει. Οι φίλαθλοί της και ιδιαίτερα η νεολαία της να συνεχίσει, όπως στην αρχή, να υποστηρίζει – στηρίζει την ομάδα (ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων) και να απομονώσει τους ανεγκέφαλους – θερμόαιμους, γιατί μπορεί να διώξουν – ξενερώσουν παίκτες που αξίζουν, με αποτέλεσμα να τή διαλύσουν...
    Και εσύ, νεαρέ Παπασταθόπουλε, καλά είσαι εκεί που πήγες.... Η ΑΕΚ θα συνεχίσει να ζει και θα μεγαλουργήσει, χωρίς εσένα, γιατί ευτυχώς μέχρι τώρα υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά τήν αγαπούν και ανεξάρτητα από τις αντιξοότητες – δυσκολίες, μπορούν να συνεχίζουν να δουλεύουν με την ψυχή τους.

    Ευχαριστώ,
    ελπίζω να βοηθάω.

    ΥΓ Δεν είμαι εκπρόσωπος του Μπάγιεβιτς, ούτε καν γνωστός του. Δεν έχω μιλήσει ποτέ μαζί του, ούτε τον έχω δει προσωπικά. Μπορεί να υπερασπίσει τον εαυτό του και μόνος του. Καλύτερα από μένα. Αγαπώ το ποδόσφαιρο, γιατί έχω παίξει και προσφέρει πάρα πολλά σαν άθλημα στη νεολαία μας. Αγαπώ την Ιστορία και γνωρίζω τί σημαίνει Κωνσταντινούπολη – Μικρά Ασία, καθώς και τα εγκλήματα που έγιναν τότε από ανεγκέφαλους Έλληνες που διεκδικούσαν το αλάθητο του Πάπα και εξαπατούσαν την Πατρίδα – Έλληνες (εγώ δεν τούς ξεχωρίζω). Άρα, ξέρω τί εκφράζει η ΑΕΚ συνειδητά και νομίζω, ότι βλέπω τα πράγματα ψύχραιμα... Αν καταφέρουν οι τακτικιστές – φιλοτομαριστές και ανεγκέφαλοι ΑΕΚτσίδες να διώξουν τους Νοτιά – Θανόπουλο – Μπάγιεβιτς “θα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια”. Τί ανάγκη έχει ο Νοτιάς; Και επιτέλους σ' αυτή τη χώρα θα πρέπει να σεβόμαστε τις αξίες και τους σωστούς ανθρώπους – παλικάρια – επαγγελματίες, τύπου Μπάγιεβιτς. Για μένα ο άνθρωπος είναι τρελός με την ΑΕΚ, δεν την αγαπά μόνο και πραγματικά απορώ πώς μένει με τέτοιες συνθήκες (όταν θεοί και δαίμονες έχουν βαλθεί να ξεσκίσουν την ΑΕΚ και τον ίδιο.
    Οι πραγματικοί ΑΕΚτσίδες να ξεσηκωθούν και να κάνουν αυτά που πρέπει (ξέρουν) και προπαντός υπομονή μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση (εγώ πιστεύω, ότι εδώ παίζεται – είναι στο νήμα, το αν η ΑΕΚ θα διατηρηθεί στα επίπεδα μιας μεγάλης ομάδας ή θα γίνει Πανιώνιος). Ένα πρώτο βήμα στο ΟΑΚΑ 25.000 φίλαθλοι, υποστηρίζουν ομάδα, χάνει – κερδίζει, χωρίς βωμολοχίες και γιουχαΐσματα, αλλά με έξυπνα συνθήματα που θα παρακινούν τους παίκτες να τά δίνουν όλα (κάποιοι που έχουν γνώσεις να ασχοληθούν με την επιλογή κατάλληλων – έξυπνων συνθημάτων – τραγουδιών, ακόμη και για Νοτιά – Θανόπουλο – Μπάγιεβιτς .... κάτι που να τούς ανεβάζει να συνεχίσουν, να τούς στηρίζουν, ότι έχουν υπομονή και περιμένουν η ομάδα να ανέβει, να πάει μπροστά........... για το προπονητικό κέντρο κλπ). Αυτά είναι και στοιχεία – ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ για την προσέλευση νέων επενδυτών. Και άλλα πολλά........Αν δεν διαθέτουμε εμείς οι ΑΕΚτσίδες 20 ευρώ Κυριακή, παρα Κυριακή για την ομάδα, με ποιο δικαίωμα απαιτούμε από το Νοτιά να βάζει εκατομμύρια (κλεμμένα τα έχει ο άνθρωπος; Να βοηθήσει μπήκε και τόν άφησαν μόνο του κάτι ξεφτέρια, μεγάλοι ΑΕΚτσίδες, στα λόγια μόνο, τύπου ...........).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θανάση σ' ευχαριστώ. Μακάρι να καταλάβουν κι άλλοι Αεκτζήδες το τι λες. Όμως δεν περιμένω τίποτα. Άτολμοι είναι και γουστάρουν να είναι πίσω απο τον οποιοδήποτε Χατζηχρήστο. Εδώ τον υποστήριξαν εναντίον του Μελισσανίδη για να μην χάσουν τον ντεμάκο. Γουστάρουν γαμιά αλλά ελεγχόμενο. Το πήδημα το θέλουν μαλακία. Ώρα καλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν είχα σκοπό να γράψω από τώρα, γιατί θα ήθελα να το έχω μελετήσει περισσότερο, (μόλις φάγαμε το 2ο )αλλά θα ήθελα να απαντήσω σε ορισμένα πράγματα και στους δύο σας.
    Είμαι 38 ετών και πάω γήπεδο από τα 14,έχω πάει σε όλα εκτός Ξάνθης.
    Θα αναφερθώ για αρχή σε δύο από τα θέματα που αναφέρατε.
    1.Χατζηχρήστος-ORIGINAL:Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτόν έχουμε,εδώ οι άλλοι έχουν τσουκαλά,κάποιον ρουφιάνο όπως λένε του Βαρδινογιάννη,πρόεδρο στην Παλεφίπ και κάποιον μανάβη παλαιότερα ο Πάοκ
    που όπως λένε το λεξιλόγιο του ήταν το πολύ 1000 λέξεις.
    Χωρίς αυτόν κύριοι ο λαός της ΑΕΚ δεν θα ήτανε αυτός που είναι εδώ 25 χρόνια τώρα (όσο τουλάχιστον πάω γήπεδο)να την ακολουθεί παντού,να τον παραδέχονται όλοι οι αντιπάλοι άσχετα αν το λένε ή όχι και οι παίχτες στις δηλώσεις τους μετά από κάποιο εκτός έδρας αγώνα να αναφέρονται πρώτα στον λαό της ΑΕΚ.Έχει χύσει και αυτός πολύ ιδρώτα για να γίνει ο λαός της ΑΕΚ αυτός που είναι και έχει κάνει πολλές θυσίες.
    Ασφαλώς και έχει κάνει λάθη όπως ο καθένας μας.
    Δεν του αξίζει η κριτική που του κάνετε, ότι ντε και καλά επηρεάζει παιδάκια ή ξεσικώνει τα "πλήθη" κατά του Bajevic ή σπέρνει διχόνοια στην όμάδα.Δεν ύπαρχουν αυτά που λέτε γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να τα κάνει.Δεν μπορεί σχεδόν κανείς να επηρεάσει τόσο πολύ ένα αγόρι 17 ή 19 χρονών, πόσο ενός μεγαλύτερου,σαν παράδειγμα σαν φέρνω το θέμα του γηπέδου,όπως σας είναι γνωστό ο Χατζηχρήστος είναι οπαδός της Ν.Φιλαδέλφειας, πόσοι είναι αυτοί που φωνάζουνε για Ν.Φιλαδέφεια ? το πολύ χίλιοι.
    Απλώς έχει μία άποψη όπως όλοι μας και επειδή είναι, αυτός που είναι, αυτές τις απόψεις γράφουνε οι εφημερίδες (που αρκετές φορές κάνουν το μαύρο άσπρο).
    Αυτός στην τελική αφιέρωσε την ζωή του στην ΑΕΚ (μέγα σφάλμα) δεν παντρεύτικε, είναι σχεδόν 55 ετών και βγάζει μεροκάματο με το παπάκι του.

    Δεν κάνω τον δικηγόρο του, απλώς προσπαθώ να είμαι όσο πιο αντικειμενικός μπορώ.

    2.Βajevic: Μιλήσατε κε.Steven σήμερα στον Real για, ιδέες-ιδανικά- αξίες κ.α. (σας άκουσα μέχρι τις εφτά )όλα αυτά ο κος Βajevic τα πρόδωσε.
    Εμείς αν η γυναίκα μας πάει με άλλον για τους Χ λόγους, δεν την ξαναμαζεύουμε πίσω.
    Γιατί δεν βγήκε να πει σαν άνδρας ότι δεν μπορώ άλλο φεύγω για τους Χ λόγους,μέχρι σήμερα δεν μας έχει εξηγείσει γιατί έφυγε, κατά τη γνώμη μου μόνο για τα λεφτά.Να είστε σίγουρος πως αν έλεγε ότι κύριοι φεύγω γιατί είναι η ευκαιρία της ζωής μου και πάω να χοντροκονομίσω οι αντιδράσεις θα ήταν πολύ πιό ήπιες.
    Να σας θυμίσω μερικά γεγονότα για τον ΑΕΚτζη Βajevic:
    -Tελευταία χρονιά πριν φύγει του λέει ο Sliskovic (έπαιζε Πανηλειακό τότε αν θυμάστε)πάρε με κλειστά μάτια Γιαννακόπουλο-Djorjevic,και αυτός του απάντησε θα βρω καλύτερους.
    -Την ίδια χρονιά και ενώ ο Τροχανάς έχει κλείσει τον Νικολαίδη με 300μύρια (το έιχε και η ψΩΡΑ πρώτη είδηση)την χαλάει ο ΑΕΚτζης γιατί του έπεφτε κοντός(χάνουμε το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ) και την επόμενη χρονιά που έχει στο στήθος τον δαφνοστεφανομένο το παρακαλάει μέχρις εσχάτον να πάει στον Πειραιά και η τελευταία του δήλωση τότε ήταν,πως παίχτες που δεν θελουνε να έρθουνε στην ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ δεν τους θέλουμε ούτε εμείς.Αν είχαμε το κοντό τότε θα το χάναμε το πρωτάθλημα ?
    -Παρακάλαγε την μισή ομάδα να την πάρει στο Πειραιά (Μανωλά,Τόνι,Σάμπα)
    -Πρώτο παιχνίδι στη Ν.Φιλαδέφεια με φόρμα του GAYρου
    -Τους πανηγυρισμούς με το Άρη στο ΟΑΚΑ για το Χ που πήρε και χάσαμε το πρωτάθλημα

    Υπάρχουν πολλά ακόμα τα οποία δεν μπορώ να τα θυμηθώ τώρα.

    Στην συνέχεια θας σας γράψω και για το πόσο καλός προπονητής είναι.

    ΜΦΧ

    Μάνος 21

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε είμαστε απο την ίδια μεριά του ποταμού. Φυσικά ξέρεις οτι το νόμισμα έχει δύο όψεις και στην ζυγαριά μπαίνουν τα σωστά και τα λάθη. Με τον Χατζηχρήστο τα μέχρι τώρα δεν έχω ασχοληθεί πουθενά και δεν πρόκειται να το κάνω εκτός αν με προκαλέσει ο κοινούς νους μου. Όπως η προδοσία των εκλογών της ερασιτεχνικής υπέρ Ντέμη κι εναντίον Μελισσανίδη. Όπως που δεν μπορεί να μαζέψει τους παρακρατικούς της ΑΕΚ κι η ομάδα να τρώει πρόστιμα ή τιμωρίες έδρας. Του βγάζω το καπέλο για τους αγώνες του για την ομάδα και για τα ορατά θετικά. Για τον Ντούσαν δίκιο έχει- διάβασε κείμενο μου τότε στον Φίλαθλο, μάθε για το προσωπικό μου πλάκωμα με τον Τροχανά -, όμως θέλω λύσεις κι όχι απλά θεωρίες να φύγει με οποιοδήποτε κόστος για την ομάδα που πια μοιάζει με μπουγαδοκόφινο. Ξέρω πόσο "καλός" προπονητής είναι. Ξέρω όμως τι είναι σήμερα, που σκοτώνονται όλοι για ίδια μικροσυμφέροντα. Είμαι εντελώς ανεξάρτητος και πιο οργανωμένος απο τους συνδεσμίτες. Η διαφωνία είναι χρήσιμη. Το οτι είναι χωρισμένος δεν μου λέει τίποτα. Έχεις αναρωτηθεί τι κάνει σήμερα ο Μπάμπης ο Καρανούτσος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. - Με αφορμή αναγραφόμενα από φίλο “Μάνο 21” που αφορούν στον κύριο Χατζηχρήστο (σιδηρό Πρόεδρο ΑΕΚ έγραφε προχθές μια ... φυλλάδα, προφανώς για γλύψιμο, για να πάρει σίδηρο ή δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί άλλο, πιθανόν για να πάρει δύναμη από κυβερνητικό εκπρόσωπο ΑΕΚ, κάθε μέρα κανει δύο δηλώσεις – έχει καπελώσει – καταργήσει τους πάντες, διοικηση κλπ, φαντάσου να είχε αναλαβει και κάποιο πόστο (ζήτησε από 230.000 ΑΕΚτσήδες να βάλουν από 1 ευρώ για να σώσει ομάδα μπάσκετ................). Λέγω τα εξής :
    α. Δεν επιθυμώ να αντιδικίσω με κανένα, απλώς εξέφρασα την άποψή μου , ελπίζοντας να βοηθήσω (εννοείται, ότι δεν παίρνω πίσω τίποτα απ' αυτά που έγραψα για Μπάγιεβιτς και πιστεύω, ότι θα δικαιωθώ).
    β. Δεν επιθυμώ να αναφερθώ στον εν λόγω κύριο περαιτέρω για τους λόγους που ήδη έγραψα, αλλά με προκαλείτε... Αν θέλετε να δεχθώ και ορισμένα επαινετικά από αυτά που γράφετε γι' αυτόν...
    γ. Είμαι όμως κάθετα αντίθετος και εξοργίζομαι, το θεωρώ απαράδεκτο και πάρα πολύ ύποπτο να λέει, “υποστηρίζω την ιδέα – ομάδα ΑΕΚ, θέλω να πάει μπροστά – καλά κλπ” και να καταφέρεται διαρκώς εναντίον Μπάγιεβιτς ... και να αναφέρεται μειωτικά για την ηθική του... (τί επιδιώκει; σας αφήνω μόνο σας να τό σκεφτείτε..., μήπως εκβιάζει καταστάσεις για να εξασφαλίσει περισσότερη εξουσία – [τώρα έχει υπό το μηδέν και κάνει μεγάλη ζημιά ]–να εξασφαλισει έσοδα – μισθό ... κλπ)... δηλαδή ΧΤΥΠΑΕΙ τον αρχηγό της ομάδας, τον καθοδηγητή, τον προπονητή κλπ. Κάποτε για λογαριασμό ολόκληρων στρατών – λαών, μονομαχούσαν μόνον οι αρχηγοί και αποδέχονταν το αποτέλεσμα της μονομαχίας τους (άρα χτυπάει κατά το χειρότερο και πλέον ύπουλο τρόπο ΑΕΚ. Οι παίκτες – μαχητές της που χτυπιέται μειωτικά ο αρχηγός τους, τί κάνουν; Τόν αμφισβητούν...πώς αισθάνονται;... Πώς συμπεριφέρονται;... Όπως ο βαλτός Τσιμπούρ ΕΠΕΙΔΗ Η ΟΜΑΔΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ... “μιλάω τώρα για τους αγαπητικούς της ΑΕΚ”... ή που θέλουν ορισμενοι (παίκτες) να φύγουν, γιατί και αυτοί είναι βαλτοί (;) ή δεν ανέχονται αυτή την άρρωστη κατάσταση).”
    Τί άλλο να πω κύριε για να σας πείσω για την ανακολουθία αυτού του ανθρώπου... Αν εσάς στη δουλειά σας για τον α' ή β' λόγο, προσπαθήσουν να σάς ξεσκίσουν – διαλύσουν, τί θα κάνετε; (περίοδος Τροχανά – Μπάγιεβιτς – φυγή Μπάγιεβιτς από ΑΕΚ).
    ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΘΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΙΑ, εδώ η ομάδα προσπαθει να ορθοποδησει μεσα απο πολλες δυσκολιες,για να μη διαλυθει και εμείς ασχολούμεθα με το Χατζηχρήστο. Τον σιδηρου Πρόεδρο... Άραγε, σε τί διαφέρει από τους διαιτητές που προσπαθούν να χτυπήσουν την ΑΕΚ,ποιος κανει τη μεγαλυτερη ζημια ο απεξω η ο απομεσα και μαλιστα με υπουλο τροπο (ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΑ ΕΓΩ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ, άλλοι τόν παρακαλούσαν (πονηροί – υστερόβουλοι και καλοί, όπως ο κύριος Νικολάου...που ειναι ψυχαρα για την ΑΕΚ)......και αυτος τό ανέχθηκε με αγαπητικές εκφράσεις ... (εγώ δε θα βλέπω τον πάγκο... πήραμε προπονητή αόρατο κλπ.... μπαρούφες λίαν επιεικώς,για να μην πω τίποτα πιο βαρύ). Εγώ βέβαια προσωπικά, θα τόν επέλεγα (Μπάγιεβιτς) 100 φορές και δε θα τόν άφηνα να πάει στον Ερυθρό Αστέρα και Άρη και τώρα θα μιλούσαμε για άλλα πράγματα. Αυτό πιστεύω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. - Και τέλος, σ' αυτή τη χώρα ψάχνουμε με το κερίαγια επαγγελματίες σε όλους τους τομείς. Θέλετε να μιλήσω για πολύ μεγάλο αριθμό από τους πολιτικούς μας ... αυτούς που κατέστρεψαν την Πατρίδα Μικρά Ασία – Θράκη σχετικά πρόσφατα (1918 – 1923) και συνεχίζουν να τήν καταστρέφουν και οδήγησαν στο θάνατο – καταστροφή – απόγνωση εκατομμύρια Ελλήνων για να μην χάσουν την καρέκλα τους και αυτούς που προσκυνούσαν... (ναι φίλε μου την καρέκλα τους και .........και ξέρω τί λεω).
    Σας πείραξε ο προπονητής τιυ Άρη (Μπάγιεβιτς) που έφερε ισοπαλία την ΑΕΚ πρόπερσι και δεν πήρε το πρωτάθλημα ΑΕΚ. Τί έπρεπε να κάνει δηλαδή; Αυτά που κάνουν οι Έλληνες διαιτητές σήμερα και έχουν βαλθεί να ξεσκίσουν – διαλύσουν την ΑΕΚ (επειδή κάπου ή σε κάποιους πιστεύουν ή εξαρτώνται – προσκυνούν και παίρνουν άνομες εντολές και τίς εκτελούν. Ξέρω από ποδόσφαιρο και βλέπω – αντιλαμβάνομαι). Και τί θα έλεγαν οι φίλαθλοι του Άρη; Και επειδή αγαπούσε την ΑΕΚ έπρεπε να μην δουλέψει κλπ όταν τον αγνούσαν ως προπονητή και ως άνθρωπο κάτι λεβέντες............μην πω τώρα; (Μέχρι εδώ και δεν συνεχίζω αυτή την κουβέντα, γιατί δεν οδηγεί πουθενά “ο νοών νοείτω”).
    - Με την ευκαιρία του κυρίου Κοζώνη που δείχνει ενδιαφέρον για την ΑΕΚ και ιδαίτερα για γήπεδο και προπονητικό κέντρο (δυο λέξεις) :
    α. Μακάρι να αναλάβει αν δεν κρύβεται τίποτα άλλο από πίσω (χρειάζεται διερεύνηση).
    β. Συμφωνώ απολύτως, χωρίς αυτά δεν χτίζονται μεγάλες ομάδες και μέχρι εδώ πολύ σωστά (π.χ. ο Ολυμπιακός και γήπεδο και προπονητικό κέντρο έφτιαξε, αλλά ούτε ομάδα έφτιαξε και μπήκε και πολύ μέσα οικονομικά και το πώς παίρνει τα πρωταθλήματα, το ξέρουμε όλοι,....... δηλ. Ενισχύεται πάρα πολύ οικονομικά από αγώνες Ευρώπης...
    - Αν θέλουμε για την ΑΕΚ κάτι πιο καλό, πιο βελτιωμένο, ώστε να εχει περισσότερους φιλάθλους, περισσότερα έσοδα και από άλλες χρήσεις,..................... για να γίνει η μεγάλη ομάδα που όλοι ονειρευόμαστε, έχω πρόταση την οποία κοινοποίησα στη διοίκηση ΑΕΚ παλιά αλλα και πρόσφατα,οπως παρακατω:
    α. Φιλαδέλφεια (είναι μικρή), χώρος ΟΔΔΥ απορρίφθηκε –αποδειχθηκε ασύμφορος[ημουν συμφωνος].
    β. Η ΑΕΚ νομίζω ανήκει σε 2.000.000 Έλληνες, από όλη την Ελλάδα και όχι μόνον στη Νέα Φιλαδέλφεια (μακάρι να μπορούσε να γίνει εκεί το γήπεδο αλλά.........................................).
    γ. Χρειάζεται λοιπόν ένα γήπεδο τουλάχιστον 50.000 θέσεων που να γεμίζει κάθε Κυριακή αγώνα. Πλέον κατάλληλη θέση νομίζω Ελληνικού (προσφέρεται έτοιμη στο πιάτο – εύκολη η κατασκευή – όχι πολλές χωματουργικές εργασίες κλπ). Υπάρχει ευχέρεια για κατασκευή βοηθητικών χώρων και εγκαταστάσεων για ερασιτεχνική.
    Επίσης, προσφέρεται για κατασκευή πολλών εμπορικών εκμεταλλεύσεων, οι ο οποίες θα φτουρίσουν αποφασιστικά – θα προσφέρουν πάρα πολλά (για μια μεγάλη ομάδα).
    δ. Φίλαθλοι επιπλέον αυτών που προσέρχονται σήμερα, θα προσέρχονται και από γύρω περιοχές – Νέα Σμύρνη και Μεσόγεια (περιοχη προπονητικού κέντρου).
    ε. Κατασκευή σύγχρονου προπονητικού κέντρου, ώστε πόλος έλξης μεγάλων, ξένων, παικτών και Ελλήνων, καθώς και νέων ταλέντων (και εκεί εμπορικές εκμεταλλεύσεις – έσοδα από παιδιά που θέλουν να μάθουν ποδόσφαιρο κλπ. για να βγαίνουν τα έξοδα. Μπορούν να γίνουν και εγκαταστάσεις – υποδομές ερασιτεχνικής για νέα ταλέντα,προερχομενα απο γυρω περιοχη.
    στ. Στο χώρο του γηπέδου Ν. Φιλαδέλφειας (σε β' ή γ' χρόνο η και παράλληλα μπορουν να γινουν ορισμένες λειτουργικές μικροκατασκευές και σιγά σιγά υπόλοιπες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπορούν να γίνουν :
    1.Πρώτα απ' όλα κατάλληλη αίθουσα – μουσείο με φωτογραφικό υλικό, βίντεο με ιστορία ΑΕΚ και σοβαρές στιγμές της (εννοείται ότι το μεγάλο μουσείο πρέπει να γίνει στο κυρίως γηπεδο , εκτός αν αλλιώς αποφασιστεί........,απο πλεον αρμοδιους εμου...).
    2.Γήπεδο 5 – 10.000 θέσεων ή και 1 – 2 ακόμη μικρογήπεδα για τμήματα υποδομών από νεολαία περιοχής.
    3.Εγκαταστάσεις για ερασιτεχνική ΑΕΚ ή τμήματα υποδομών αυτής (οι κύριες εγκαταστάσεις ερασιτεχνικής, μπορούν να γίνουν στο κυρίως γήπεδο, ώστε η ερασιτεχνική ΑΕΚ να επανδρώνεται – εμπλουτίζεται από νεολαία Ν. Φιλαδέλφειας – περιοχές προπονητικού κέντρου).
    4.Αίθουσες και γραφεία ερασιτεχνικής ΑΕΚ και διοίκηση αυτής (και εδώ εμπορικές χρήσεις για να βγαίνουν έξοδα)
    5.Στους χώρους Ν. Φιλαδέλφειας και προπονητικού κέντρου, να δίδονται μεσοβδόμαδα και όταν οι συνθήκες τό επιτρέπουν, αγώνες της α' ή β' ομάδας με εισιτήριο συμβολικό 3-5 ευρώ (για να βγαίνουν έξοδα).
    ΝΟΜΙΖΩ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ (εννοείται σιγά σιγά με υπομονή και με στήριξη από όλους και όχι σαμποτάζ – ύποπτες ενέργειες........ για ιδιοτελείς σκοπούς και προσωπικές – άρρωστες – παχυδερμικές τακτικές ...μιας ομάδας αρρώστων ... που τολμούν να βάζουν μπροστά την ιδέα της ΑΕΚ...για να.....να.....να.............).
    Ευχαριστώ, ελπίζω να μην έκανα κατάχρηση του διατιθέμενου χώρου και να βοηθάω. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο, προκαλώντας τη σκέψη των αγνών φίλων της ΑΕΚ (ορθολογικά), που γνωρίζω απο πρωτο χερι , ότι είναι πάρα πολλοί και εκτός Αττικής, κεντρική και βόρεια Ελλάδα.
    ΥΓ : Και λίγη πρόσφατη ιστορία σχετική με ΑΕΚ – Φιλαδέλφεια :
    α. Όταν αποφασίστηκε – ανακοινώθηκε να πάνε οι πρώτες μεραρχίες – σύνταγμα Πλαστήρα ... κλπ στη Σμύρνη, οι φαντάροι δεν κρατιότανε, ο ενθουσιασμός ήταν απερίγραπτος και όλοι φώναζαν Σμύρνη – Σμύρνη – Σμύρνη.
    β. Ελληνικά στρατιωτικά τμήματα μέχρι 20 Σεπτεμβρίου '22 βρίσκονταν στην Τσαλτάτζα της Θράκης, 35-45 χμλ από Κωνσταντινούπολη, οπότε αποφασίστηκε η εκκένωση Ανατολικής Θράκης (με συνθήκη Μουδιανών, αρχικά ... ). Λίγο πριν την καταστροφή της Μικράς Ασίας είχε αποφασιστεί – προπαρασκευαστεί η κατάληψη της Κωνσταντινούπολης και μακάρι να είχε γίνει, αψηφώντας την άρνηση και τα συμφέροντα των μεγάλων. Νομίζω, ότι πολλά πράγματα θα γίνονταν μετά διαφορετικά. Ίσως και να γλιτώναμε την καταστροφή (τελικά η υπόψη απόφαση ... όπως λειτούργησε... απέβη εις βάρος της Μικράς Ασίας και της Θράκης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς φίλο κ.Θανάση:
    δεν μου απαντήσατε επί της ουσίας,αναφέρατε μόνο ότι ο Σέρβος (με βολεύει καλύτερα στο γράψιμο έτσι)έπεξε για την τότε ομάδα του,ας συμφωνίσω,εμένα όμως,όπως και πολλούς άλλους πιστεύω,με πείραξαν οι πανυγηρισμοί του(αν δεν τους έχετε δει,μπορείτε στο UTUBE).Πόσοι ποδοσφαιριστές δεν πανηγυρίζουν τα γκολ εναντίον της παλιάς τους ομάδας με θητεία ένα ή δύο χρόνια?
    Για τα παραπάνω που έγραψα δεν μας είπατε τη γνώμη σας.
    Για την φετινή ΑΕΚ ποιός φταίει? ο Χ/χρήστος?
    (να σας θυμήσω πως με τις 260.000 που μάζεψε πέρυσι συμμετείχε η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα της Α1)
    Ότι ο "καλύτερος προπονητής της Ελλάδας,όπως το λένε οι αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι,έχει τσακωθεί με τους μισούς παίχτες δεν λέει τίποτα?Δεν μπορεί να έγειναν τώρα ξαφνικά όλοι παλιόπαιδα.
    Από τα μέσα Ιουλίου έλεγε ότι θέλω επιθετικό για δίπλα στον Μπλάνκο γιατί δεν έχω,ο Τζιμπούρ με τι ψυχολογία να ξεκίνησε άραγε τη χρονία? Παρόλα αυτά δεν δημιούργησε πρόβλημα στην προετιμασία και τον ξελάσποσε με το πέναλτι που πήρε στην Βουλγαρία.Εκείνο το καιρό,δεν ξέρω αν το γνωρίζατε,υπήρχε το ραμαζάνι,και του είπε ότι είμαι κουρασμένος και τον τελείωσε ο ΑΕΚτζης προπονηταράς.Μήπως γιατί ήταν μεταγραφή του Νικολαίδη? Πληροφοριακά σας λέω ότι από τότε που σταμάτησε ο κοντός καλύτερο επιθετικό δεν είχαμε.
    Α ξέχασα ήθελε την κοπέλα τον Μάντζιο τον κωλόγαβρο.
    Για το σημερινό ρεζίλι αυτός δεν φταίει καθόλου,πάνε να τον φάνε τον φουκαρά.
    Έχει κάνει ΤΑ εγκλήματα φέτος και σχεδόν καμία κουφάλα δημοσιογράφος δεν μιλάει (οι περισσότεροι φυσικά είναι άμπαλοι,αμφιβάλω αν έχουν παίξει δέκα φορές μπάλα στην ζωή τους)
    Τον πούλο λοιπόν όσο είναι ακόμα νωρίς μήπως και μπούμε στα play-off και σώσουμε την χρονιά.

    ΜΦΧ
    Μάνος21

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στη συνέχεια του προχθεσινού και ζητώ συγνώμη ,αλλά κρίνεται λίαν απαραίτητο :
    “Ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται”. Η αγάπη μας για την ΑΕΚ μάς κάνει να ονειρευόμαστε και να προτρέχουμε , να γινόμαστε παρορμητικοί:
    1. Μακάρι να γίνει το deal. Εκτιμώ, ότι ο κύριος Κοζώνης δεν θα είναι μόνος. Οι παλαιοί μέτοχοι και ιδιαίτερα οι ανενεργοί να μην δημιουργήσουν προβλήματα – ό,τι ήταν να δώσουν στην ΑΕΚ, τό έδωσαν. Οι φίλαθλοι το ίδιο. Γιατί γκρινιάζουν πολύ. (Πιστεύουν, ότι μπορεί να γίνει χειρότερα; Και ένας που μπαίνει υπό αυτές τις συνθήκες, υπόψιν, διακινδυνεύει τα όποια λεφτά του. Και επιπλέον, πρέπει να υπάρχουν και οι προαπαιτούμενες ενδείξεις – δεσμεύσεις. Θα δείξει. Και στην πορεία βλέπουμε. Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι τεράστια δύναμη και δεν μπορεί να τήν αγνοήσει κανένας........ και επιπλέον εκτιμώ, ότι θα γίνει κάποια ενημέρωση.
    Χρειάζεται οπωσδήποτε διερεύνηση των σχεδίων και της οικονομικής δυνατότητας του κυρίου Κοζώνη και των συν αυτώ. Εκτιμώ, ότι ο κύριος Νοτιάς θα τα διερευνήσει αυτά και για λόγους υστεροφημίας (αυτό έχει δείξει μέχρι τώρα, αλλιώς....... ό,τι έκαναν και οι άλλοι...... και τώρα διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ θα ήταν ο ..........(να μην ρίξω λάδι στη φωτιά)
    2. Προαπαιτούμενα και απαραίτητες δεσμεύσεις :
    α. Εάν δεν γίνει το κυρίως γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια ....(εκτιμώ τελικά πως δεν θα γίνει εκεί, γιατί δεν βγαίνει επιχειρηματικά, δεν μπορεί να στηρίξει μία πολύ μεγάλη ΑΕΚ), πρέπει να είναι χωρητικότητας τουλάχιστον 50.000 θέσεων – άρτιας κατασκευής και συγχρονότατο.
    β. Η αποπεράτωση στο συντομότερο δυνατό χρόνο του προπονητικού κέντρου που πρέπει να είναι σύγχρονο και πολύ καλά οργανωμένο – θελκτικό, ακόμη και για μεγάλους ξένους παίκτες.
    γ. Η δέσμευση, ώστε σε 3-5 χρόνια να εξασφαλίσει την κατασκευή εγκαταστάσεων στη Ν.Φιλαδέλφεια και (όπως στη χθεσινή μου επιστολή) για αξιοποίηση του χώρου, ίσως και για μια νέα ομάδα β' κατηγορίας, παράρτημα της πρώτης και ως πνεύμονας αθλήσεως της νεολαίας περιοχής (τιμής ένεκεν και εννοείται με το αζημίωτο). Δυνατόν η ονομασία του Κέντρου αυτού – ομάδας...... ΑΕΚ Νέας Φιλαδέλφειας.
    δ. Τουλάχιστον 2 με 3 καλές μεταγραφές τον Ιανουάριο (επίθεση – κέντρο και άμυνα).Δεν νομίζω ότι χρειάζεται πάλι βιασύνη και για να ξεκαθαρίσει απολύτως το υπάρχων προσωπικό.
    ε. Η δέσμευση, ότι το νέο γήπεδο θα έχει ως τίτλο (σε δύο σειρές) αδιαπραγμάτευτο : ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ – ΠΟΝΤΟΥ (ενδεχομένως υπό εξέταση). Με την έναρξη λειτουργίας του, ΑΠΟΦΑΣΗ για μετονομασία της ομάδας σε ΑΕΚ Μ-Α-Π.
    3. Να μην ξεχάσουμε όλοι, ότι ο κύριος Κοζώνης και οι συν αυτώ, είναι πρώτα απ'όλα επιχειρηματίες και μετά ΑΕΚτσίδες(αν δεν βγαίνουν σε βάθος χρόνου δεν θα μπούν.Γιαυτό ορισμένοι να είναι προσεκτικοί γιατί θα μείνουμε τελικά όλοι με τον .......στο χέρι.Δηλαδή να μην πουλάνε ΑΕΚφροσύνη με τα λεφτά του άλλου π.χ.αν δεν μπορεί ή δεν βγαίνει με γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και ληφθεί άλλη απόφαση να μην στυλώσουν τα πόδια ......κλπ.)
    Περιμένω, όπως όλοι μας με αγωνία τις αποφάσεις των και σχετική ενημέρωση. Συνιστώ ψυχραιμία και εγρήγορση , χωρίς παρορμητικές κινήσεις και ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ άλλο λόγο.
    Αγαπητέ Steveν σ' ευχαριστώ
    . (ελπίζω να μην ξαναγράψω,.........γιατί εκτός των άλλων, πρέπει να παρακαλώ και την κόρη μου να μου τα γράψει, με καθυστέρηση 2-3 ημερών).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΥΓ : Για το αποτέλεσμα στη Φυλή :
    α. Όποιος είδε τον αγώνα, θα καταλάβει τί εννούσα στην α' επιστολή μου :
    (1) Ο ένας δεν μπορούσε να βγάζει γκολ (παρόλο που ήταν ο πρώτος σκόρερ – δεινός κλπ και τόν έχει αναλάβει ο πρώτος μάστορας για επιθετικούς και ασχολείται διαρκώς μαζί του κ.ά.).
    (2) Ο άλλος, ο τεράστιος Σκόκο, δεν μπορούσε να κάνει μία πάσα ή σέντρα στα 20 μέτρα ... (πότε τον κατάλαβα; όταν στο ματς με Ατρόμητο, αψυχολόγητα και μη σεβόμενος τίποτε – κανένα, έχοντας μία κίτρινη, πέταξε την μπάλα εν ψυχρώ εκτός – τάχα επειδή τσατίστηκε).
    (3) Οι φάσεις έβγαιναν – δεν μπορούσαν να μην βγουν (τους τό έμαθε το ποίημα). Πού τό χαλούσαν; Στο τέλος ή λίγο πριν από αυτό, όπως προανέφερα.
    (4) Κάνα δύο είναι διαρκώς τραυματισμένοι στους προσαγωγούς και για ψήλου πήδημα είναι εκτός (στο γιατρό)...... και άλλα πολλά (π.χ.πάρα πολύ σοβαρό, ότι οι παίκτες είναι για πολύ καιρό απλήρωτοι και βλέποντας το τί γίνεται νιώθουν ανασφάλεια και δικαιολογημένα).
    β. Εδώ δεν τιμωρήθηκε με βαρύ χρηματικό πρόστιμο ή διακοπή συμβολαίου ο Τσιμπούρ, γιατί; (Η διοίκηση ούτε που το διανοήθηκε. Οι άνθρωποι δεν εγκατέλειψαν ... αλλά μέχρι εκεί. Θέλουν να πουλήσουν και να φύγουν με τη μικρότερη ζημιά και για την υστεροφημία τους. Ιδιαίτερα μετά τους αγώνες με Ολυμπιακό – ΠαναθηναΙκό – Ξάνθη που τούς μαύρισαν το μάτι τα παιδάκια με τα μαύρα και αυτοί που τούς πατρονάρουν. Έχασαν κάθε ελπίδα. Αυτή όμως ήταν νομίζω και η επιδίωξη όλων όσων είχαν κάποιους λόγους να ξεσκίσουν την ΑΕΚ.....Δεν μιλάω για τους άλλους....).
    Αν οι παραπάνω (παίκτες) τιμωρηθούν και κάνα δυο άλλοι ... με....... θα τούς φταίει ο Μπάγιεβιτς (έτσι κύριοι του Score. Αν δεν αναλάβει ο κύριος Κοζώνης, σάς βλέπω χωρίς δουλειά .... χτυπάτε το Μπάγιεβιτς, την εύκολη λύση και γλύφετε το Χατζηχρήστο, τη μοναδική λύση...με ό,τι αυτό συνεπάγεται).
    γ. Ολοι περιμέναν όλα από Μπάγιεβιτς, κρυβόμενοι από πίσω του (ένας παίκτης προχθές...παρακαλούσε τους άλλους ζητώντας 1.600 ευρώ). Οι παλαιοί μέτοχοι και ο φίλος Χατζηχρήστος κάνουν το παιχνίδι τους, φανερά και κρυφά......οι μάνατζερ των παικτών, σίγουρα τούς επηρεάζουν αρνητικά......να μην πω, ότι... ....κιόλας ή έχουν βρει λύσεις από τώρα για τους παίκτες τους. Δεν μπορεί το Σκόκο, το Μπλάνκο, το Σάχα (είδατε τα δύο γκολ που έφαγε στη Λευκορωσία).......κλπ να τούς τσίμπησε ξαφνικά μύγα (μέχρι προχθές ήταν άριστοι).
    δ. Είναι αυτή η δουλειά του Μπάγιεβιτς; που τα δίνει όλα ή αυτή που έδειξε η ομάδα στα ματς με Μπενφίκα, Ολυμπιακό κλπ (βέβαια τα παιχνίδια αυτά τά παρακολουθούσαν και πολλοί ξένοι σκάουτερ.... ο νοών νοείτω).
    ε. Εγώ έπαθα μπλακ άουτ... έβλεπα τον αγώνα και δεν τό πίστευα. Ο βοηθός του Μπάγιεβιτς φώναζε όλο το β' ημίχρονο και δεν τόν άκουγε κανένας (τα ευκόλως εννοούμενα, παραλείπονται...).
    στ. Ο Μπάγιεβιτς, για να καλύψει τη διοίκηση και για να μη διαλύσει την ομάδα – ιδιαιτέρως αυτό, έβαλε πολύ νερό στο κρασί του – το ίδιο έκανε και πέρσι (αφού όλοι οι άλλοι κρύβονταν και όχι μόνον, τού έκαναν και σκληρό πόλεμο... αντί να τόν στηρίξουν και να τόν ευγνωμονούν... Τί λέτε; Τούς ενδιέφερε η ΑΕΚ; Ο μεγάλος Μανωλάς – τον πιστεύω – γιατί έφυγε, αν και τον παρακαλούσαν όλοι, ακόμη και ο Μπάγιεβιτς. Ο Μπάγιεβιτς ούτε να φύγει δεν μπορούσε... γιατί; ... (εκτός από την τρέλα – αγάπη του για την ομάδα. Εδώ τα έδινε όλα με Άρη και με μικρότερης αξίας παίκτες......και πάλι ο νοών νοείτω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ζ. Και το φοβερότερο, πάνω στα άλλα, ήλθε και η λαίλαπα της διαιτησίας (πιστεύω, ότι δεν ήταν αθώα...πλάκα κάνω...) που της έδωσε (ΑΕΚ) το τελειωτικό χτύπημα επιτείνοντας – μεγεθύνοντας – επεκτείνοντας τα προβλήματα.
    Τί να υπογράψει ο μικρός συμβόλαιο; Τόν είδατε τί έκανε στον αγώνα... ούτε έτρεχε, φύλαγε τα πόδια του, δεν έκανε ένα κοντρόλ ή μια σωστή πάσα. Το επόμενο συμβόλαιό του πρέπει να είναι μεγάλο .....και θέλει να είναι ο αρχηγός της επόμενης 10ετίας -έτσι δεν έχει δηλώσει (και ο Θεός να βάλει το χέρι του και μακάρι ο Κοζώνης να αποδειχθεί αυτό που λένε).
    Τέλος.... αγαπητέ Ντούσαν, το ξέρω, ότι είσαι Μεγάλο Παλικάρι και δεν έχεις ανάγκη της συμβουλής μου (είμαι λίγο μεγαλύτερος). Ξέρω, ότι αγαπάς την ΑΕΚ...γιατί αλλιώς...
    “Για την ΑΕΚ ρε γαμώτο” ...ψηλά το κεφάλι και κατά το δυνατόν ψυχραιμία. (Εγώ στη θέση σου θα είχα φύγει... και δεν λέω, ότι θα έκανα πολύ χειρότερα). Κάνε λίγο ακόμη υπομονή, μήπως και κάνει ξαστεριά. Ρίξε λίγο ακόμη νερό στο κρασί σου. Ξέρω, ότι δεν έχεις τίποτε προσωπικό με τους παίκτες που σε έχουν πικράνει – στεναχωρήσει. Αυτά που γράφει το Score “περί εμπνεύσεως κλπ στους παίκτες” είναι ΜΑΛ.... ... Θέλεις με την ψυχή σου να κάνεις καλά τη δουλειά σου – ΥΠΕΥΘΥΝΑ (όπως μέχρι τώρα) και δέκα φορές περισσότερο για την ΑΕΚ αλλά...
    - Σκέψου όμως και τη θέση των παικτών αυτών...μήπως έχουν και λίγο δίκαιο και ότι είναι πιτσιρικάδες – φτωχόπαιδα... είναι μακριά από τη πατρίδα τους και ίσως δεν μπορούν να φερθούν διαφορετικά... Δεν ήταν ΑΕΚτσίδες και εχθές,.....δεν είναι Γεωργέας, ούτε Καφές,...... ήρθαν στην ΑΕΚ για τα λεφτά... έδειξαν, ότι έχουν φιλότιμο.....και ποδοσφαιρικό εγωισμό (κυρίως πέρσι, όχι όμως πάντα γι' αυτό εξάλλου έφυγε και ο Δώνης,άλλο βέβαια το ρόστερ, για να μην κάνουμε άκαιρες συγκρίσεις , και σε ορισμένα παιχνίδια φέτος). Δεν μπορούν να συνεχίσουν όμως ανασφαλείς, χωρίς προοπτική και χωρίς λεφτά. Αρκετοί περιμένουν το επόμενο μεγάλο συμβόλαιο. Ποιος θα τους τό δώσει;
    Τέλος – τέλος, προτείνω χωρίς να το παίζω ξερόλας: πρώτα – πρώτα, να δοθούν στους παίκτες οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις και λεφτά και να τά δώσουν-δώσετε όλα, για να ισορροπήσει η κατάσταση (επόμενους αγώνες).
    Σε δεύτερο χρόνο, να γίνει διερεύνηση των παικτών για το τί θέλουν (όχι παράλογα πράγματα, όσα μπορούν να διαθέσουν οι νέοι ιδιοκτήτες, ώστε να μην φύγουν παίκτες που αξίζουν και θέλουν να μείνουν. Για όσους είναι ντεμί... να τούς πει η ΑΕΚ, τί διαθέτει κι αν θέλουν, να δοκιμάσουν να φέρουν πρόταση......κλπ. Παράλληλα, ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ – ΟΛΑ - ΟΛΑ , αλλιώς.....καραντίνα.....πρόστιμο.....διακοπή συμβολαίου κλπ. Τά ξέρετε καλύτερα.
    Εύχομαι τα καλύτερα. Έχετε περάσει και χειρότερα, αλλά βέβαια τώρα δεν έχετε την ίδια υπομονή.
    Αν ο κύριος Κοζώνης ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙ...ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΜΕΓΑΛΗ, ΟΠΩΣ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ (θα σας γράψει η ιστορία) και να μπουν στη θέση τους ομάδες που δεν αξίζουν (με ή χωρίς διαιτητές),καθώς και τα πάσης φύσεως λαμόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε Μάνο 21 δεν είχα διαβάσει τη δεύτερη απάντησή σου και επειδή δε θα ξαναγράψω, σού απαντώ,κατά το δυνατόν, επιγραμματικά:
    α. Για πανηγυρισμό Μπάγιεβιτς του Άρη με ΑΕΚ, δεν είχα δει τη φάση... δέχομαι αυτό που λες. Μην κολλάς όμως...είναι δυνατόν ο Μπάγιεβιτς να μην είναι ΑΕΚ,από την όλη πορεία του μέχρι τώρα; Είχε ανάγκη,κάθε τόσο,να μπαινοβγαίνει στην ομάδα και να δέχεται τη βλακεία(λίαν επιεικώς) του κάθε....(βάλε ότι θέλεις).Και μόνον που κάθεται υπό αυτές τις συνθήκες ΑΕΚ κάτι λέει. Τού υποσχέθηκαν λαγούς με πετραχίλια και μετά τήν έκαναν.....και όχι μόνον......και τον άφησαν μόνο με παίκτες....όπωςέχω προαναφέρει και θα μπορούσα να πω και άλλα πολλά.Του πήραν παίκτες από τέταρτη και άνω επιλογή. Εκτός από Αραούχο που ήταν νομίζω τρίτη επιλογή. Και πιστεύω, ότι μένει στην ΑΕΚ βάζοντας πολύ νερό στο κρασί του (πρωτόγνωρο, από τις περισσότερες ομάδες έφυγε για πολύ μικρές δυσλειτουργίες..............).
    Υπόψη,επίσης,ότι τον είχαν αγνοήσει,τον έβρισαν,τον απείλησαν, κάθε τρεις και λίγο προσπαθούσαν να τον μειώσουν......γιατί; 'Εχετε συγκρουσθεί ποτέ με τους γονείς σας ,την αγαπημένη σας,τη γυναίκα σας, τα παιδιά σας; 'Εχετε ποτέ βρίσει τα Θεία; Εννοείται όχι διαρκώς και εκ συστήματος,ούτε τους είπατε ποτέ και για κανένα λόγο ότι έχουν μειωμένη ηθική, γιατί τότε θα μιλούσαμε για άλλα πράγματα........Μέχρι εδώ νομίζω αρκετά.............
    β. Για τον κύριο Χατζηχρήστο:είναι αξιέπαινος για την προσπάθεια που κάνει,αλλά αυτό όμως πιστεύω για την ΑΕΚ είναι κατάντια........και υπό ορισμένες προυποθέσεις βέβαια
    ...θα μπορούσα να το κάνω και εγώ..............Και αντί να βοηθήσει – στηρίξει ή τουλάχιστον να μην μιλήσει...αισθάνεται την ανάγκη ,διαρκώς και εκ συστήματος (τα συμπεράσματα δικά σας).......να κοροϊδέψει, να βρίσει, να μειώσει, να κατηγορήσει για την ηθική του, τον αρχηγό – κουμανταδόρο των παικτών.........με αποτέλεσμα...να γκρεμίζει και τη μόνη ελπίδα να πάει καλά η ομάδα για να βοηθηθεί και η ερασιτεχνική....Για τις απορρέουσες παρενεργειες έχω γράψει.....(μπορείτε να μου πείτε τι επεδίωκε-επιδιώκει ο άνθρωπος; ρητορικό.....)
    Στο τέλος – τέλος, ας τα κρατούσε όλα...για να τα πει όταν αυτός θα φύγει, αν φύγει από την ομάδα. Εννοείται, ότι δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί του. Σε χαιρετώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ-Φίλε Ντούσαν(Αν λαμβάνεις μήνυμά μου):
    --Το θεωρώ τελείως απαράδεκτο(ελπίζω να μην παρεξηγείσθε για τον ενικό) ν' αρχίσεις ξανά το ΤΣΙΓΑΡΟ(Προσοχή γιατί είσθε και δάσκαλος.Αναμένω σύντομα δήλωσή σας για άρνηση του τσιγάρου).Σας μιλάει...πρώην καπνιστής με τέσσερα πακέττα την ημέρα.Το έχω κόψει 12 χρόνια
    και έχω βρεί την ΥΓΕΙΑ μου.ΛΕΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ με αφορμή το κάπνισμα,ότι η ανθρώπινη βλακεία δεν έχει όρια και ότι ήταν ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της ζωής μου.Τώρα και σ' αυτή την ηλικία (μεγαλύτερος από εσάς)δεν έχω πρόβλημα ναξυπνήσω,να γυμνασθώ-περπατήσω1με2ώρεςτην ημέ- ρα,να διαβάσω-γράψω,να θυμώσω-μαλώσω( με ένα-δύο ακόμη τα βγάζω πέρα),να στενοχωρηθώ κλπ.(κολλάει ο άνθρωπος.....του μπαίνουνε ιδέες ,που γίνονται έμμονες -ανεξέλεγκτες συνήθειες).
    --Συνέχισε όπως μέχρι τώρα και μην λυγίσεις—εγκαταλείψεις.Δούλεψε όπως όταν επανήλθες ,με πάθος και δύναμη-μετέδωσέ τααυτά στους παίκτες και ακόμη περισσότερα(τα υπόλοιπα όπως στις
    προηγούμενες επιστολές μου).Μή με παρεξηγήστε...απλώς συμπάσχω.Σας θεωρώ μέσαστην πρώτη
    5άδαΕυρώπης -Τα παιδιά που δυσανασχετούν-αποδοκιμάζουν είναι ΑΕΚτσίδες καιδικαιολογημένα.
    --Για τα παιδιά,όμως που βρίζουν,κτυπούν αυτοκίνητα και απειλούν,να δείρουν παίκτες και προπο-
    νητή.....το πιθανότερο κάποιος να τους κατευθύνει......και δυστυχώς δεν τους έχει μάθει κανείς ότι
    όταν είναι περισσότεροι και το κάνουν είναι ΑΝΑΝΔΡΙΑ.Ιδιαίτερα για εμάς τους Ελληνες που
    έχουμε ως κύρια χαρακτηριστικά τη λεβεντιά και το φιλότιμο- τσίπα.(Μπορεί σιγά-σιγά να τα χάσουμε ;Εγώ όμως πιστεύω ότι έχουμε την καλύτερη νεολαία στον κόσμο.Οχι δεν είμαι αιθερο-
    βάμων και ξέρω τι λέω).
    --Για τα ΠΑΙΔΙΆ που βρίζουν κλπ. θέλω να τους ρωτήσω:Τιθα έκαναν αν τουςάφηναν στη δουλειά τους απλήρωτους για 4-5 μήνες;Είχαν συμβόλαιο και τους έταζαν άλλοι,καλύτερες συνθήκες εργα-
    σίας,περισσότερα λεφτά και ασφάλεια -σιγουριά;Είχαν μεγαλύτερ.-καλύτερ.μάνατζερ,που τους έλε- γαν πως να φερθούν και τι να κάνουν για να πετύχουν το στόχο τους ή να εκβιάσουν καταστάσεις
    κλπ.(Μπορεί και αυτοί,όπως οι παίκτες ,να έκαναν λάθη....και δεν ξέρω τι άλλο...”ο νοών νοείτω).
    --Οσο για τον “κύριο”(εντός εισαγωγικών),που σ' απεκάλεσε “βάτραχο” ...φαίνεται ότι είναι πολύ
    μεγάλος άνδρας...εκ του ασφαλούς βέβαια,όπως πάντα( μόνο που θέλει λίγο κούρεμα και ξύρισμα).Μέχρι εχθές που δεν τον “έπαιρνε” σε αποκαλούσε “αθέατο”,τώρα που νομίζει ότι τον
    “παίρνει”,έγινε άνδρας και θέριεψε και σε αποκαλεί”βάτραχο”.Εκτιμώ ,ότι δεν θά τολμούσε ποτέ
    μόνος του να σε αποκαλέσει έτσι μπροστά σου....Για ποιον δουλεύει άραγε;......Προφανώς,για την
    ιδέα της ΑΕΚ.Ενα μισθό θέλει να βγάλει ο άνθρωπος,ως θεσμικός πρόεδρος της ερασιτεχνικής,
    άντε και κάτι παραπάνω γι'αυτόν και τα φιλαράκια του και οι άλλοι να πάνε να......να.......χάσουν μερικά εκατομμύρια.Ο κος Κοζώνης που σας θέλει κύριε Μπάγιεβιτς είναι Μαλάκας ; ή άσχετος, ή θέλει να χάσει τα λεφτά του ;( Και εκτιμώ ότι θα σας στηρίξει με παίκτες και συνέπεια)
    Προφανές όμως είναι ότι δεν είναι εμπαθής,κομπλεξικός και αλαζόνας,και σέβεται την ΑΕΚμετην οποία θέλει ν' ασχοληθεί. Εκτιμώ ότι άν μάθει από κοντά ,αυτά που κάνει ο “κύριος”αυτός(αν αναλάβει τελικά) θα του κόψει.....(βάλτε ότι θέλετε)....,εγώ λέω κουστούμι απομάκρυνσης. Αυτός
    νομίζει βέβαια ότι εκτελεί άψογα το θεσμικό του ρόλο και ότι είναι πρόεδρος της ερασιτεχνικής ,
    όλων τωνΑΕΚτσίδων ...και του προπονητή της ΠΑΕ.(Πρόεδρος του 25%ΠΑΕ΄χωρίς να βάλει μία).
    --Δύο ερωτήσεις θέλω να κάνω σ' αυτόν τον “κύριο”...(εχθές έκανα τον καλό). α. Αν είχε βγεί προ-
    εδρος στην ερασιτεχνική ο κος Μελισσανίδης,σήμερα θ' αναγκαζόταν...(ΚΑΤΑΝΤΙΑ)...να ζητάει
    χρήματα για την ομάδα Μπάσκετ και λοιπά τμήματα της ΑΕΚ;(ή θα πετούσαν τα τμήματα αυτά;)
    Γιατί δεν βγήκε άραγε; Ποιός είναι σήμερα πρόεδρος της ερασιτεχνικής; και τι σημαίνει αυτό;.....
    β.Εχει ποτέ νοιώσει -αισθανθεί νά τον βρίζουν εκ του ασφαλούς άλλοι και τι διδάσκει,ως μεγάλος
    άνθρωπος στη νεολαία μας;(Ευχαριστώ, δεν χρειάζετε ν' απαντήσει.Τα ερωτήματα είναι ρητορικά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. --Εγώ είμαι συνειδητά Ελληνας σύγχρονης κοπής , αν και μεγάλος στην ηλικία και χριστιανός
    ορθόδοξος .Και τα δύο τα θεωρώ ως τίτλους τιμής που πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να τα κατακτήσουμε. Δεν υπήρξα ποτέ λαμόγιο,ήμουν πάντα τίμιος μέχρι αηδίας, χωρίς να είμαι
    μαλάκας, δεν ήμουν ποτέ παραδόπιστος, γιατί ήμουν ολιγαρκής και όχι πλεονέκτης ....κλπ, και όταν βλέπω να δημιουργούνται συνθήκες ή καταστάσεις που μπορούν να κάνουν τή νεολαία μας
    και λοιπούς συνέλληνες ΖΟΝΤΟΒΟΛΑ ή ΚΟΠΑΔΙ εξάγριώνομαι και θέλω να επεμβαίνω,
    αισθάνομαι την υποχρέωση.
    --Κύριοι της εφημερίδας SCORE,νομίζετε ότι απευθύνεσθε σε άσχετους-ανυποψίαστους.”Σίγουρα
    εσείς ζείτε και λειτουργείτε ευρισκόμενοι “στον κόσμο σας” και όχι ο Μπάγιεβιτς και σας καλώ
    να ενημερώνετε τον κόσμο της ΑΕΚ αντικειμενικά-χωρίς παραπλανητικές έννοιες.Αραγε για ποιόν
    δουλεύτε;.Προφανώς ,μόνον για την πάρτη σας και καλά κάνετε και για..την ΑΕΚ που φαίνεται ότι
    υποστηρίζετε;
    STEVEN σ' ευχαριστώ. Ελπίζω να μην σου δημιουργώ μεγάλο πρόβλημα.Εχω κατα-
    λάβει ότι διαφέρουμε σε ορισμένα πράγματα.,αλλά είσαι σωστός και εντάξει(έγραψα όσα ήθελα).
    ΥΓ:Την πέμπτη όλοι οι αγνοί ΑΕΚτσίδεςστοΟΑΚΑ,για ναμην επιτρέψουμε μίαομάδαανεγκέφαλων
    παιδιών ή επιτήδειων κομπλεξικών-τακτικιστών-πάρτημαστων ναδιαλύσειτηνομάδα(ανεξαρτήτως
    αποτελέσματος-Υπόψιν οι ελλείψεις της ομάδας στην άμυνα από τα λαμόγια της Ευρωπαικής διαι -
    τησίας) και να διώξει τον προπονητή μας...;Εξάλλου απ' ότι έμαθα ήθελε να φύγει και τού ζήτησαν οι νέοι ενδιαφερόμενοι να μείνει.Άρα,να μην επιτρέψουμε να τονδιώξουν τα πάσης φύσεως παιδιά
    ...και μαζί μ'αυτόνεξαφανιστούν ο κύριος Κοζώνης και οι συν αυτώ ή άλλοι τυχόν ενδιαφερόμενοι
    (το πρόβλημά μας νομίζω,τώρα, είναι η σωτηρία και η ψυχολογική στήριξη της ομάδας γιανα πετύ-
    χουμε ό,τι μπορούμε καλύτερο. Μακάρι να είναι η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα με play offs).

    ΑπάντησηΔιαγραφή