Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ

             Σήμερα είμαστε πιο ψύχραιμοι κι είναι λογικό. Βρίσαμε, φωνάξαμε, βγάλαμε τα σώψυχα μας, αλλά... Το αλλά είναι οτι υπάρχει αύριο, το θέλουμε, το έχουμε ανάγκη και πρέπει να το διαμορφώσουμε. Εμείς, ο κόσμος της ΑΕΚ. Για την ΑΕΚ και για τα παιδιά μας.

            Μιλάω πολύ σοβαρά. Απο την στιγμή που δεν υπάρχει διοίκηση, σημαίνει οτι οι υπάλληλοι είναι ανεξέλεγκτοι και κάνουν ό,τι τους καπνίσει. Οι παίκτες υπερασπίζονται τον εχθρό που είναι ακόμα εντός, φυσικά στο παρασκήνιο αφού ούτε καν στο γήπεδο δεν πατάει, και βάζουν συνεχώς τρικλοποδιές σε όποιο έργο προσπαθεί να κάνει ο προπονητής. Για αγώνες με τον Θρασύβουλο καλός ήταν πάντα.
               Ο προπονητής βγαίνει και λέει οτι αν μείνει, θα φύγουν πέντε παίκτες. Και ρωτάω εγώ: Όχι το ποιοί, αλλά το πώς; Ποιός είναι αυτός που μπορεί να κάνει εκκαθάριση σε πάγια στοιχεία της ομάδας;  Μπορεί να εισηγηθεί, μπορεί να μην χρησιμοποιεί αυτούς που δεν του κάνουν , αλλά μέχρι εκεί. Διότι αν τους κράζει ο ίδιος ο διευθυντής τους ( σίγουρα έχει δίκιο) , τότε η ομάδα μας χάνει σε εναλλακτικές λύσεις απο τον πάγκο αλλά και σε περιουσιακά στοιχεία. Κι ο διευθυντής υπάρχει ναι μεν για παραγωγή θεάματος, αλλά και για προστασία της εταιρείας. Όχι μόνο για να σώζει το τομάρι του. Μιλάω τελείως τεχνοκρατικά.
             Όταν λοιπόν δεν υπάρχει διοίκηση, ο προπονητής καπελώνει όλη την ομάδα. Ο τημ μάνατζερ, που λέγεται Δημητριάδης, βγαίνει και λέει στους δημοσιογράφους οτι " οι πέντε που πρέπει να φύγουν είναι εσωτερικό μας θέμα". Συμφωνώ αλλά ρωτάω : Την πόρτα των αποδυτηρίων στους Θρακομακεδόνες γιατί την ανοίγεις στους πέντε φιλάθλους που ανέβηκαν να διαμαρτυρηθούν; Τα αποδυτήρια της ομάδας, δεν είναι εσωτερικό θέμα; Εσυ πώς προστατεύεις τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας; Και ο τημ μάνατζερ καπελώνει την εταιρεία.
             Όταν δεν υπάρχει διοίκηση, τότε αναλαμβάνει δράση ο κόσμος με τα γνωστα περιστατικά σπασίματος αυτοκινήτων και λοιπές μπουκαδόρικες κινήσεις. Και βέβαια δεν πάνε τίποτα ευγενικοί τύποι αλλά "επιστήμονες".
              Μιλάμε λοιπόν για πλήρες και ασύνορο μπουρδέλο, που θέλει όχι σουλούπωμα αλλά γκρέμισμα και ξαναχτίσιμο εκ θεμελίων.
             Αν λοιπόν ο Κοζώνης είναι σοβαρός θα ξεκινήσει απο το οργανόγραμμα. Ποιός ελέγχει τον προπονητή και το έργο του. Ας πούμε ο τεχνικός διευθυντής που δεν υπάρχει. Αυτός είναι το δεξί χέρι της διοίκησης και ΔΕΝ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. Ποιός ελέγχει τον έφορο, τον γιατρό, τον γυμναστή αλλά και τον κόσμο, για να περιοριστώ στα στοιχειώδη.
               Το ακριβές οργανόγραμμα της ΑΕΚ, το έχω παραδώσει εκεί που πρέπει, πέρσι το καλοκαίρι. Με κάθε λεπτομέρεια. Για διαιτησία, ΕΠΟ, Λίγκα, επικοινωνία,εμπορικό, οικονομικό, διαφημιστικό, κοινωνικό, ευρωπαϊκό, αγωνιστικό και διαχείρηση του κόσμου. Ξέρετε πού είναι εταιρικά η ΑΕΚ;  Σαν ένα μπακάλικο του 1945.
               Φίλοι και φίλες, η βόμβα έσκασε. Τώρα κοιτάμε τα χαλάσματα και μαζεύουμε τα συντρίμμια. Αγάπη και μυαλό έχουμε. Ψυχραιμία και σκέψη. Ο καθένας πρέπει να βοηθήσει απο την θέση του. Κυρίως με ενωσίτικη διάθεση . Για μας και για την ΑΕΚ μας.
     ΥΓ. Διαβάστε τα σχόλια του Μονεγάσκου

4 σχόλια:

  1. Σε συνέχεια της απάντησης σου και του παρόντος άρθρου, θα συμφωνήσω μαζί σου σχεδόν σε όλα. Να ρωτήσω και το άλλο. Ο Μανωλάς που παραιτήθηκε, μήπως ,τελικά, είδε πως είναι η κατάσταση με προπονητή, χρήμα, διοίκηση, σκατόπαιδα/παίκτες, Δ.Χ. και είπε "this is not for me mate, I abandon the ship..." με άψογη ναξιώτικη προφορά και επανήλθε στην φάρμα του στο νησί να εκτρέφει πρόβατα με τον Κονιτόπουλο? (ο θεός να μας φυλάει από αυτή την οικογένεια/παράγκα. Έχουν κάνει περισσότερο κακό στο νησιώτικό τραγούδι απ' ότι ο Κόκκαλης στο ποδόσφαιρο...).
    Δεν έπρεπε, όμως, να τον κρούσσει τον κώδωνα ο ψηλός και να μιλήσει ξεκάθαρα για τους λόγους που τιγκανά?
    Εκεί που διαφωνώ μαζί σου είναι ο εξωραϊσμός της εικόνας της ΑΕΚ με το να τη χαρακτηρίζεις ος "μπουρδέλο", με τον κίνδυνο να πέσεις σε αντίφαση. Ο ίδιος τα λες καλά (συμφωνώ μαζί σου και σαν συνάδελφος μηχανικός) για την ανάγκη οργάνωσης της ΠΑΕ, αλλά από που ως που είμαστε μπουρδέλο? Εκεί έχουν ξεκάθαρους ρόλους. Ξέρει ποιός ανοίγει τα πόδια, ποιός φέρνει τους πελάτες, ποιός λέει σε ποιάν να ανοίξει τα πόδια, ποιός μαζεύει το χρήμα, ποιός επιβάλλει τις αποφάσεις της διοίκησης και προστατεύει, ποιός καθαρίζει τα φλόκια, ποιός προμηθεύει τις καπότες, ποιός κρατάει το μπλοκάκι με τα τηλέφωνα, ποιός κάνει τις μεταγραφές και τις ακαδημίες και πάει λέγοντας. Στην ΑΕΚ μόνο πόδια ανοίγουμε εδώ και 16 χρόνια και όλοι κάνουν τον νταβά (χωρίς όμως να τραβάνε και μαχαίρι όταν χρειάζεται, μόνο ξύλο τρώνε από τον δαφνοστεφανωμένο νταή, απόγονο του στόλου).
    Δράμα.
    Επίσης, όντως, ο νερετβίτης δε μπορεί να κάνει τίποτα (και αυτό είναι το μόνο ελαφρυντικό που του καταλογίζουν όλοι όσοι τον ανέχονται ακόμα, που είναι, πιά, λιγότεροι από συγκέντρωση της ΚΟΕ), χωρίς διοίκηση. Βασικά δεν έπρεπε να σηκώνει το δαχτυλάκι του γι αυτά τα θέματα. Πρέπει ο Θανόπουλος να μπει στα αποδυτήρια και να ρίξει πρόστιμα και ψυγεία, όχι ο προπονητής. Αλλά που...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς γαρατζέο ( τι όνομα είναι αυτό;- Πες μου το μικρό σου συνάδερφε μηχανικέ): Θα σου πω κάτι για τον Μανωλά. Όταν παραιτήθηκε , αφού είχε προτείνει τις δικές του σκέψεις που απορίφθηκαν απο την διοίκηση, μας εκμυστηρεύθηκε σε παρέα παλαιών βετεράνων ( άσχετων με την ΑΕΚ ), οτι όλοι ψάχνανε το πώς θα φτιάξουν εταιρείες για να εκμεταλλευθούν την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ ήταν σε δεύτερη μοίρα. Όλα τα ονόματα στην διάθεση του οποιουδήποτε. Ο Μπάγιεβιτς τον στήριζε. Περίεργο αυτό διότι ήταν υφιστάμενος του!!!
    Συμφωνώ και επαυξάνω οτι το μπουρδέλο έχει σούπερ ντούπερ οργάνωση. Δεν μπορούσα να βρω κάτι πιο πικρόχολο. Άνθρωπος είσαι, στερεύεις.
    Δεν μπορεί να κάνει ο Θανόπουλος τίποτα. CFO της Pepsico ήταν, δεν ήταν υπεύθυνος για το κάθε λαμόγιο που κυκλοφορεί στην ΑΕΚ, ούτε και για τον εχθρό που είναι ακόμα εντός. Τον προπονητή τον είχε ασπίδα κι αυτός. Φαύλος κύκλος, σου λέω. Μεγαλέξανδρος χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργης ο Γαρατζέος30 Οκτωβρίου, 2009 17:17

    Γιώργη με λένε, Α.Τ.Μ. Ε.Μ.Π. Το ψευδώνυμο προέρχεται από την καταγωγή μου (βάλε σε μηχανή αναζήτησης τη Γαράτζα). Τελικά η φυγή του Μανωλά έπρεπε να μας είχε υποψιάσει...τώρα βλέπω. Φωτιά και τσεκούρι χρειάζεται εκεί μέσα, όχι απλά νοικοκύρεμα.
    Μπορούσες, πάντως, να βρεις κάτι πιο πικρόχολο και περιγραφικό...το ΤΕΒΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργης ο Γαρατζέος30 Οκτωβρίου, 2009 18:03

    Συμπληρώνω με το ακόλουθο ανησυχητικό. Εντάξει, φωτιά και τσεκούρι, αλλά αυτό προϋποθέτει και υπομονή. ΑΝ πέσουν, είναι έτοιμος ο μέσος ΑΕΚτσής για 20ετία χωρίς πρωτάθλημα? Ομάδες πρωταθλητισμού δε στήνονται σε 1 καλοκαίρι...και δεν πιστέυω ότι ο μέσος ΑΕΚτσής αντέχει τόσο (αν και θα 'πρεπε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή