Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΜΠΑΤΕ - ΑΕΚ

              Πώς το είδατε; Ψύχραιμα, ή με μια σιγουριά οτι είναι παρατημένο κι οτι απλώς συμπληρώνουμε τον όμιλο;
              Οι δυσκολίες ήταν εκ των προτέρων γνωστές. Δύσκολη ομάδα η Μπάτε, καλογυμνασμένη, καλοδουλεμένη και οι καιρικές συνθήκες καθόλου ευνοϊκές για την ομάδα μας που έκανε ντέρμπυ το παιχνίδι με τον Πανθρακικό.

              Κι αυτό είδα κι εγώ. Ένα κακό πρώτο ημίχρονο, με περίεργους αγωνιστικούς προσανατολισμούς, αλλά με το χέρι της τύχης να μας προστατεύει. Το πέναλτυ με το οποίο προηγηθήκαμε δεν ήταν προϊόν πίεσης μας, αλλά κλασσικού ατομικού λάθους αντιπάλου. Κι αμέσως μετά να θαυμάζουμε το πόσο γρήγορα ο Νέμεθ κατόρθωσε κι έχασε την εκρηκτικότητα του. Τον ρούφηξε η ελληνική πραγματικότητα.
              Και μετά ΤΟ μπάχαλο. Αντί για ένα στοιχειώδες κοντρολάρισμα του ρυθμού, άρα με κοντά τις γραμμές, είχαμε γίνει αεροδρόμιο. Αυτό σημαίνει η αποβολή του Ντάνιελ, απο τους πιο φιλότιμους παίκτες μας γενικώς, στο κέντρο. Η κατάρρευση ερχόταν. Και βοήθησε πάρα πολύ ο Σάχα σ' αυτό. Και στα δύο γκολ ευθύνεται όσο κι αν η άμυνα είχε γίνει παιδική χαρά. Και το κερασάκι το πρόσθεσε κι ο Ούγγρος διατητής που ήταν εκτός ψυχολογίας αγώνα και τρομερά αυστηρός στην προστασία της έδρας.
               Δεν φταίει το κοράκι βέβαια. Αλλά να πω και την αμαρτία μου. Τόσα χρόνια ποτέ δεν θυμάμαι τον Ντούσαν να αποβάλλεται απο παιχνίδι. Δεν είναι ο προπονηταράς, αλλά κύριος είναι. Έβρισε τον τέταρτο κατά πως κατάλαβα. Το θεωρώ αστείο. Τι να κάνει ο ταμπελάκιας; Να πάρει απο τον άλλον την σφυρίχτρα;
               Παίκτη δεν μπορώ να ξεχωρίσω. Μια σοβαρή φιλοτιμία του Καράμπελα, του Καφέ και του Ενσαλίβα, με όλα το κουσούρια που κουβαλάνε βέβαια, αφού είναι παίκτες του 7. Μνεία θα ξανακάνω για τον Γιάχιτς που πραγματικά είναι χρησιμότατο πολυεργαλείο, γερό σκαρί και σκληρό μέταλλο. Τα τιμάει τα χρήματα που παίρνει χωρίς βέβαια να μπορεί να σηκώσει όλα τα διαβολοσκορπίσματα που τον περιστοιχίζουν. Είναι αστείο να στηριζόμαστε στο Νέμεθ και στον Άρτσε που είναι δανεικοί. Είναι αστείο να περιμένεις απο τον Σκόκο, που αν τον βάλω σε ζυγαριά απο τη μια θα έχω την μπάλα που ξέρει, κι απο την άλλη την αδιαφορία του. Για μουσική δωματίου είναι. Κι ο Χουανφράν περιμένει να συμπληρώσει τα τελευταία ένσημα του σαν κιτρινόμαυρος δημόσιος υπάλληλος.
                 Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Δεν ξεχάσαμε την μπάλα που ξέρουμε ή που έχουμε δει. Αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει να πάνε καλά οι συζητήσεις στο Σικάγο που προς το παρόν είναι σε καλό δρόμο. Όπως σε καλό δρόμο είναι και η προστασία της ομάδας απο τους διαιτητές. Γερό χέρι ανάλαβε. Ξέρω τι λέω. Έχουμε  Χαριλάου μπροστά. Κοιτάμε μπροστά.
    ΥΓ. Στην εκπομπή που πήγα, τρελάθηκαν οι ολυμπιακοί που είπα για την δαφνοστεφανωμένη αδερφή στη φανέλα τους. Μέχρι και τον Πλάτωνα ανέσυραν απο την αρχαία Ελλάδα. Τους ολυμπιακούς αγώνες και άλλα πολλά. Κι όλοι άντρακλες. Κι ήθελα να ήξερα, αν ο ΟΣΦΠ έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό, αναλογικά δεν έχει και τις πιο πολλές αδερφές; Ή αυτές διαλέγουν άλλες ομάδες γιατί το κοκκινάκι δεν τους αρέσει σαν χρώμα. Κι ο Μπάκας γιατί φορούσε κόκκινο κιλοτάκι; Ένας άλλος μου είπε οτι η ΑΕΚ έχει ιστορία με τους Εβραίους. Κι υπέγραφε και σαν Λένιν7. Δηλαδή μιλάμε για καραμπινάτο Εβραίο βάσει υπογραφής. Κι ο ΟΣΦΠ έχει μεγάλη ιστορία. Άνοιξα τα βιβλία και βρήκα πράγματι την τρούμπα στο λιμάνι κι όσους δεν μπορούσαν να την επισκεφτούν να ικανοποιούν τον πούστη της γειτονιάς. Ένας άλλος, ΠΑΟ αυτός, θίχτηκε και μου είπε να του ζητήσω συγνώμη που είπα οτι η ομάδα του είναι η πιο μισητή της χώρας. Γιατί ρε παιδιά; Απαγορεύεται το μίσος; Του είπα να μου την ζητήσει αυτός, που με έφερε σε θέση να μισώ την ομάδα του. Τα ακραία συναισθήματα δεν με εκφράζουν. Ευχαριστώ όλους τους αεκτζήδες που στηρίξανε την εκπομπή. Και να ξέρουν όλοι: Είμαστε παιδιά ενός ανώτερου θεού, όσο κι αν προσπαθούν να μας μικρύνουν. 

6 σχόλια:

  1. Hi Steven, I don't speak Greek but I have to admit that I really enjoyed your radio talk.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ο Σάχα έπαιζε σε όλη την διάρκεια του αγώνα όπως κάνει στις καλές του στιγμές, πολύ απλά ΔΕΝ θα έπαιζε σε αυτήν την ΑΕΚ, αλλά κάπου αλλού με πολύ υψηλότερο κασέ. Τριτοτέταρτοι θα βγούμε και να παρακαλάμε μην μας σκάσει καμιά 5άρα στην Λισαβώνα η ορεξάτη Μπενφίκα.

    Αναφορικά με τις Ολυμπιακοί:

    Δεν μπορεί κανείς να περιμένει ψυχραιμία, λογική και χιούμορ από τελειωμένους χουλιγκάνους. Ο Ολυμπιακός σαν ομάδα με την πολυπληθέστερη βάση οπαδών, μαζεύει και την πλειονότητα της μούργας.

    Γιατί;

    Μα γιατί ο μούργας, που η ζωή τον έχει χορτάσει σφαλιάρα, ψάχνει παρηγοριά στο κλωτσοσκούφι από την ομάδα που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να πάρει τίτλους.

    Έτσι έχουμε το φαινόμενο στην Ελλάδα ο κάτοικος της Άνω Πετροβουρλουμπάσαινας να δηλώνει "Ολυμπιακάρα ναούμ" και να μην υποστηρίζει την ομάδα του τόπου του. (Τον Α.Ο. Επαναστατικό Αστραπόβροντο Άνω Πετροβουρλουμπάσαινας).

    Αντίθετα μπορείς να βρεις άνετα π.χ. Λονδρέζο συνειδητοποιημένο οπαδό της Πρέστον (ποιας;) και μόνο.

    Ή σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή επαρχιακή πόλη, κατά κανόνα οι κάτοικοι υποστηρίζουν την τοπική ομάδα και μόνο, ανεξάρτητα από το σε ποια κατηγορία παίζει.

    Νεοελληνικός υδροκεφαλισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι φυσικό άμα δεν μπορείς να δείρεις το Γάιδαρο να δέρνεις το σαμάρι όπως λένε και στο χωριό μου.

    Βλέπω Παναθηναικό απο τότε που μπουσούλαγα και θεωρώ ότι μπορώ να υποστηρίζω την μεγάλη μου αγάπη χωρίς να θέλω να γίνομαι Μ Ι Σ Η Τ Ο Σ απο κανένα...

    Εκτός και αν η τροφή για μίσος είναι οτιδήποτε Πράσινο.

    Με φιλικούς χαιρετισμούς
    Ερμής απο Διόνυσο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γειά σου Ερμή και σ' ευχαριστώ για το σχόλιο. Δεν έχω τίποτα εναντίον σου όπως και με κανέναν. Θέλω ανεξάρτητο ποδόσφαιρο και τίμια δικαιοσύνη γι' αυτό που αγαπάμε όλοι μας. Η διοίκηση του ΠΑΟ επι Βαρδινογιάννη διέλυσε τον χώρο. Γι' αυτό υπάρχει αντιπάθεια για την ομάδα σου και τίποτα προσωπικό. Ο Κόκαλης ήρθε δεύτερος κι έγινε βασιλικότερος του βασιλιά. Απο τους καλύτερους μου φίλους είναι ο διευθυντής του ΠΑΟ, ο Φ.Β., που σου δείχνει τα προηγούμενα. Με τους γκάνγκστερς όμως δεν τα πάω καλά, κι έχουν κάθε λόγο να με φοβούνται. Σου ανταποδίδω τα φιλικά χαιρετίσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στήβεν καλησπέρα, είναι Παρασκευή βράδυ και μόλις βρήκα τον χρόνο να σου γράψω για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Είμαι ΑΕΚΤΖΗΣ και ΑΒΡΑΜΙΔΙΚΟΣ μέχρι το κόκαλο. Εχω τρία αγόρια (15,13 και 11 ετών). Ο μεγάλος είναι Ολυμπιακός και οι δύο μικροί είναι ΑΕΚ. Ακούσαμε την εκπομπή σου με τον Ν. Καραγιαννίδη οικογενιακώς. Μετά το τέλος της εκπομπής το αποτέλεσμα είναι ότι ο μεγάλος πλάκωσε στο ξύλο τον μικρότερο (11 ετών) γιατί τον αποκαλούσε δαφνοστεφανομένη αδερφή και του έριξε τόσο ξύλο που του έσχισε το δεξί φρύδι. Φυσικά τον πήγα στο Παίδων όπου εκτός απο το σχισμένο φρύδι οι γιατροί διαπίστωσαν και μία μικρή διάσειση και του κάνανε αξονική η οποία ευτυχώς δεν έδειξε τίποτα το ανησυχητικό. Αυτό που όμως με στενοχωρεί είναι η αντίδραση της γυναίκας μου (είναι Ολυμπιακός) η οποία πήρε όλα τα πόστερ, κασκώλ και φανέλες των μικρών και τα πέταξε στα σκουπίδια. Εγώ φυσικά της τα έχωσα και αφού πλακωθήκαμε στα χαστούκια και στις βρισιές κάλεσε την αστυνομία. Ευτυχώς ο αστυνομικός ήταν ΑΕΚΤΖΗΣ και πήρε το μέρος μου. Γίναμεαμε τσίρκο στην πολυκατοικία όπου μετά έγινε το έλα να δείς γιατί οι περισσότεροι είναι Ολυμπιακοί. Στο τέλος ήρθε και διαχειριστής ο οποίος είναι Παναθηναικός και εκεί ήταν που έφαγε και μία μπουνία από τον ενοικιαστή του πρώτου που είναι ΑΕΚ. Για να μην στα πολυλογώ όλοι τώρα είαστε πλακωμένοι με αποτέλεσμα να μην δίνουμε στον διαχειρηστή χρήματα για το πετρέλαιο. Σε παρακαλώ συμβούλεψέ με τι πρέπει να κάνω Α) με την γυναίκα μου, Β) το μεγάλο γυιό μου και Γ) με τον ΜισιτοΠαναθηναικό διαχειριστή.
    Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων για την απάντησή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Ανώνυμος

    !!!!!!!!!!!!!!

    Μη φοβάσαι, η ΑΕΚάρα θα ξαναπάρει πρωτάθλημα, όταν οι Minnesota Vikings πάρουν επιτέλους το Super Bowl. (Έχουν 6 νίκες 0 ήττες μέχρι στιγμής).
    Ο Στήβεν είναι ειδήμων του NFL και καταλαβαίνει τι λέω.

    Σίγουρα δεν κάνεις πλάκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή