Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

ΝΕΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

           Ο τέως οικονομικός διευθυντής  του Ζάρα, που τυγχάνει δικός μας σήμερα, ο κύριος Δημαράκης, ισχυρίζεται οτι όλα πάνε καλά με τις διαπραγματεύσεις στο Σικάγο. Μακάρι λέω εγώ και εις ανώτερα και εις άλλα με υγεία. Και τα άλλα είναι να απαλλαγούμε απο την πολυμετοχικότητα κατ' αρχάς και να μιλάει ένας. Όχι να γίνεται έκτακτο meeting για μια απλή δηλωσούλα.
             Έχω ορισμένες απορίες που πρέπει να τις καταθέσω. Πιστεύω οτι δίνουν τροφή για ανταλλαγή απόψεων. Γιατί οι συζητήσεις ξεκίνησαν να δημοσιοποιούνται πριν καν ξεκινήσουν; Αν αποτύχουν, δεν θα ξαναφέρουν μιζέρια και απογοήτευση στον κόσμο αλλά και στην ομάδα κυρίως; Γιατί ο κύριος Κοζώνης θέλει να καλύψει τα σαράντα εκατομμύρια των χρεών αλλά και να επενδύσει κι άλλα τόσα για να ισχυροποιηθούμε; Μπορεί κάποιος να κάνει απόσβεση τόσων χρημάτων σε μια φαλιμέντο αγορά, που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο; Η απάντηση είναι όχι και γι' αυτό το λόγο ψάχνομαι.
             Δεν θεωρώ τίποτα εκ του πονηρού, διότι μπορεί να βρισκόμαστε μπροστά σε μια περίπτωση τύπου Γιαννακόπουλου αλα μπάσκετ ΠΑΟ. Να γουστάρει να τον φωνάζουν προεδράρα στον δρόμο. Με πειράζει κάτι τέτοιο; Σαν προσωρινότητα όχι. Αλλά πιστεύω οτι γουστάρουμε την μακροημέρευση κι όχι μια απλή κατευόδοση ζητιανιάς. Τι θέλω να πω; Οτι την ΑΕΚ την θέλουμε δυνατή και αυθύπαρκτη. Με τους χορηγούς, τον κόσμο, τα τηλεοπτικά, τα έμμεσα οφέλη απο τα κοινωνικά έργα να συντηρείται μόνη της κι όχι συνεχώς απο την τσέπη κάποιου τρελού, που απ' οτι ξέρω δεν είναι και διαπλεκόμενος. Και ξέρετε για ποιούς μιλάω.
                 Η ΑΕΚ για να είναι υγιής, πρέπει κι ο ιδιοκτήτης της να βρίσκει ψωμί ή παντεσπάνι σ' αυτήν. Πικρή αλήθεια αλλά έτσι είναι. Η αλήθεια είναι μια, καθαρή αντικειμενική, στην ουσία. Οι πολλές οπτικές υπάρχουν μόνο για να μπερδεύουν την ιστορία. Παντού ισχύει αυτό. Όχι μόνο για μια εταιρεία.
              Δηλαδή, δεν θέλουμε την ΑΕΚ σαν τον ΟΣΦΠ ή τον ΠΑΟ σε όλα τα τμήματα τους. Δηλαδή καταχρεωμένους στους ιδιοκτήτες τους όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή κι όπως επιμελώς αποκρύπτεται απο το σύνολο του τύπου ή τους ορκωτούς λογιστές που δήθεν κάνουν σχολαστικούς ελέγχους. Προσέχτε τι λέμε τώρα. Αν το κράτος  είχε ελεγκτικούς μηχανισμούς η ΑΕΚ δεν θα είχε φτάσει σ' αυτό το σημείο. Διότι όταν χρωστάς ΦΠΑ ή ΙΚΑ, απλά δεν έχεις ενημερότητα και δεν μπορείς να κάνεις μεταγραφές. Μιλάω για την εποχή Ψωμιάδη. Όπως επίσης αν συνεχώς γίνεται ταμειακή διευκόλυνση απο τον ιδιοκτήτη προς την ομάδα, είμαι σίγουρος οτι δεν γίνεται απόδοση χαρτοσήμου προς το δάνειο που χορηγεί ο ιδιοκτήτης προς το περιουσιακό του στοιχείο. Σαν τα πρόστιμα. Επιβάλλονται μεν, πληρώνονται δε; Σκεφθείτε. Η δημοσιογραφία είναι μέχρι την αποκάλυψη. Ποτέ αν η ποινή τηρείται. Ο Ψωμιάδης καταδικάσθηκε. Σε τι; Σε φυλάκιση χωρίς αναστολή και μη εξαγοράσιμη. Και λοιπόν; Πού είναι; Μέσα, ή στο σπίτι του στο Ψυχικό και δεν μπορεί κανείς να τον βρει;.
                Παιδιά. Αν φύγει ο Κόκαλης ή ο Γιαννακόπουλος τότε θα δούμε τι σόϊ υγεία υπάρχει εταιρικά. Μην απελπίζεσθε διότι πάντα είμασταν η πιο υγιής ομάδα με δικό μας γήπεδο κι όχι δανεισμένο πληρωμένο απ' όλους μας οικόπεδο προς τους πλούσιους καταστροφείς του ελληνικού ποδοσφαίρου.
                Επίσης δεν καταλαβαίνω στις συζητήσεις του Σικάγο, τι ρόλο παίζει ο Δημητριάδης ή ο Χατζηχρήστος. Γιατί να ενημερώνονται; Κάνανε κάποιο ταχύρυθμο μάθημα στα οικονομικά, κι αντί να ενημερώνονται οι γνήσιοι επιχειρηματίες Αεκτζήδες των Defenders που ξοδεύουν πολλά κάθε χρόνο- δεν ανήκω εκεί εγώ- και τα ξέρουν καλύτερα τα εταιρικά;
              Κι η ομάδα να είναι μόνη της αύριο στο Χαριλάου. Ποιός θα την συνοδεύσει; Ποιός θα πάρει μια απόφαση στην αποστολή αν συμβεί κάτι; Οι απλήρωτοι υπάλληλοι; Ο τεχνικός διευθυντής; Ο προπονητής; Δεν είναι εικόνα ομάδας αυτή. Βέβαια πιστεύω οτι το διπλό θα τα πάρουμε. Με στοιχειώδη φιλοτιμία. Κουράγιο. Φως στην άκρη του τούνελ βλέπω. Κι ελπίζω οτι είναι η έξοδος κι όχι το φως του τραίνου που έρχεται καταπάνω μας.
 ****** Έχουν φαγωθεί οι ΟΣΦΠ που χαρακτήρισα το σήμα τους. Ρε λέτε να είναι και να βάρεσα φλέβα; Αν είσαι σίγουρος δεν αντιδράς τόσο πολύ. Σαν τον άντρα που μιλάει πολύ. Δεν αναρωτιέσαι γιατί το κάνει αυτό;    

5 σχόλια:

  1. Αν τελικά ολοκληρωθεί η μεταβίβαση, ένα είναι σίγουρο.Αποκλείεται η νέα κατάσταση να είναι χειρότερη από την τωρινή.
    Όσο για τους λόγους που κάποιος θα έβαζε λεφτά στην ΑΕΚ,μην ανησυχείς.Έτσι κι αλλοιώς λογικός και σωστός επενδυτής δεν θα ασχολούνταν με το βόθρο που λέγεται ελλάδα.
    Επί πλεόν,όσοι ασχολούνται με τις ΠΑΕ,πάντα κάπου αλλού αποσκοπούν.Οπότε ας επωφεληθεί και λίγο η ΑΕΚ,έστω και ξώφαλτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς iojik : Εγώ ξέρω οτι κάθε νέα μεταβίβαση ήταν χειρότερη για μας. Τέλος πάντων καλά πάμε αλλά θέλουμε και το αύριο. Σωτήρα δεν θέλουμε διότι απο αυτούς είμαστε στο γκρεμό. Θέλουμε κερδοσκόπο για τον εαυτό του. Μέσω ημών, γι' αυτόν και για μας. Το σταθερό κέρδος του θα είναι η ησυχία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να είναι υγιής μια ομάδα στο Χελλένικ κλωτσοσκούφ πρέπει να είναι άρρωστη. (Χελλένικ σχιζοφρένεια)

    Να έχει κάποιον εκ DDR ορμώμενο, (ονόματα δε λέμε) να καλύπτει τα ελλείμματα που δείχνουν τα στοιχεία της ICAP για την ΠΑΕ βρε κουμπάρε. Να συντηρείται και ο στρατός των αγγειοπλαστών, (τσουκαλάδων) βρε αδελφέ.

    (Δεν περισσεύει φράση για να την συνδυάσω με την λέξη «μπατζανάκης»).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΥΓ.

    Κατά κανόνα, όσοι δηλώνουν παντού και συνεχώς σε βαθμό μονομανούς αυτισμού ότι είναι "και πολύ άντρες ναούμε" κρύβουν ομοφυλοφιλικές ορέξεις.

    Γούστο τους και καπέλο τους, τσιφτιά τους και μαγκιά τους οι ορέξεις βέβαια, αλλά ας μην ζαλίζουν τον περίγυρο προσπαθώντας να αποδείξουν κάτι που δεν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό λέω κι εγώ, αλλά απο την στιγμή που δεν ξέρουμε και τα γούστα της κρεβατοκάμαρας - η γυναίκα του Πετζετάκη, Ιταλίς, μου επιβεβαίωσε οτι ο μεγαλύτερος πούστης είναι ο νεοέλληνας που δεν το παίρνει και χαμπάρι, διότι τον χώνει στις κότες,- περιοριζόμαστε να λέμε για τα οργανωμένα μηχανάκια και τους ιδιωτικούς ασφαλίτες του Καραϊσκάκη που το παίζουν υψηλή προστασία. Του Σάββα του άντρακλα, του κερατά του Ευρωπαίου, που λογικά προσκύνησε. Έχεις ξααναδεί τόσο ευτυχισμένο ηλίθιο; Να σου πω και κάτι άλλο. Σε αγώνα αποφοίτων του σχολείου μου κι επειδή τόπαιζε μάγκας στα παιδάκια, σ' εμας δηλαδή, τέρμα εγώ, επιθετικός αυτός, του έχω σπάσει τα μούτρα. Είχα και καφέ ζώνη τότε. Το 1981, πολλά χρόνια πριν δω σήμερα μια μουστόγρια να το παίζει άντρας με την προστασία του νταβατζή του. Αλλά βλέπω και σήμερα τον Δημητριάδη. Σα μοσχαροκεφαλή είναι. Τρία βενζινάδικα χαμένα στον τζόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή