Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ

           Ξέρω τα απλά και τα προφανή. Όταν γουστάρεις να μπουκάρεις κάπου ή να αγοράσεις κάτι, υποχρεωτικά πρέπει να πληρώσεις. Το τζάμπα έχει πεθάνει ακόμα και για τα πιο ευτελή πράματα. Εκτός αν είσαι ρακοσυλλέκτης ή παλιατζής, και γουστάρεις να προμηθεύεσαι απο τους κάδους των σκουπιδιών τα απαραίτητα σου. Η ΑΕΚ όμως δεν θα βρεθεί εκεί ποτέ για τον απλούστατο λόγο οτι έχει πολύ κόσμο κι όταν υπάρχει αυτός φόβος δεν υφίσταται.
         Και εξηγούμαι. Αν η ομάδα μας είχε γήπεδο, προπονητικό κέντρο, τίτλους, καλύτερους παίκτες σαν περιουσιακά στοιχεία και μεγαλύτερη συσπείρωση κόσμου άρα και χρήμα στο ταμείο της, δεν θα είχε μια συγκεκριμένη αξία που εύκολα θα μπορούσε να προσδιορισθεί απο τους ισολογισμούς της; Σίγουρα. Όμως σ' αυτήν την περίπτωση, οι ιδιοκτήτες της δεν θα αξίωναν απο τον επίδοξο αγοραστή της πολύ περισσότερα χρήματα για τον περίφημο αέρα; Όπως γίνεται στα γωνιακά μαγαζιά ή σε εμπορικές εταιρείες που ναι μεν είναι υγιείς αλλά ο θέλων να τις αγοράσει βλέπει κάτι παραπάνω και επενδύει με στόχο τον μελλοντικό κερδισμό του. Και βέβαια τα σκάει.
          Σήμερα όμως η ΑΕΚ δεν έχει τίποτα απο τα παραπάνω, άρα έχει μηδενική αξία και γι' αυτό το λόγο οι σημερινοί ιδιοκτήτες παραχωρούν δωρεάν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Και φυσικά δεν αξιώνουν καθόλου αέρα. Όμως υπάρχουν τα χρέη που αυτές οι μετοχές κουβαλάνε.
         Άλλη κατάσταση δεν υφίσταται.Ή είσαι υγιής ή προβληματικός. Κι επομένως κύριε τίγρη, ή πληρώνεις την αξία για το οικοδόμημα που αγοράζεις αλλά και την υπεραξία του σ' αυτόν που το έκανε θελκτικό σ' εσένα, ή παίρνεις κάτι άνευ τιμήματος αλλά λούζεσαι τις υποχρεώσεις του που τυγχάνει όμως και να είναι διακανονισμένες.
       Ό,τι δηλαδή κάνει κι ο Λαυρεντιάδης της Alapis. Που αγοράζει προβληματικά μαγαζιά και μετά, αφού τα εξυγιάνει, τα πουλάει και κονομάει. Χώρια που τον χάσαμε κι αυτόν. Αεκτζής  αλλά προτίμησε να πάει και να μπει στον ΟΣΦΠ.
       Εδώ λοιπόν κύριε τίγρη είναι η αλήθεια. Ή πληρώνεις, αγοράζεις κάτι υγιές, επενδύεις και το κάνεις ακόμα μεγαλύτερο, κυρίως για δικό σου όφελος, ή πληρώνεις τα χρέη και σουλουπώνεις το πρόβλημα. Πάντως πληρώνεις σε κάθε περίπτωση.  Και μιλάμε τώρα οτι είσαι και τυχερός διότι το γήπεδο θα φέρει και το όνομα σου για μια ζωή.
        Τι άλλο λοιπόν μπορεί να γίνει; Πάτο πιάσαμε. Δεν υπάρχει πιο κάτω. Εκτός αν υπάρχουν άλλοι λόγοι που δεν γουστάρεις να ανακατευτείς. Ξέρω 'γω, επαγγελματικές συμφωνίες, έλλειψη χρημάτων  ή ανυπαρξία συνεργατών που θα τρέξουν το μαγαζί. Ή και παραδοχή οτι τα μεγέθη των άλλων δύο του ΠΟΚ δεν είναι αντιμετωπίσιμα πλέον. Ή, δεν γουστάρεις να πληρώνεις.  Η έλλειψη χρόνου αποκλείεται. Δηλαδή ο Κόκαλης τα ξύνει όλη μέρα; Ο Βγενόπουλος πώς τρέχει τόσες επιχειρήσεις; Θέλουμε απαντήσεις.  
            

1 σχόλιο:

  1. Μακάρι ο Τίγρης να διαβάσει τα λεγόμενά σου και να πάρει επιτέλους κάποια θέση. Πράγματι πιάσαμε πάτο. θέλουμε να ελπίσουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Ας αποδείξει ο Τιγρης τα ΑΕΚτζήδικα φρονήματα του και σίγουρα θα έχει τη στήριξη όλων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή