Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

AEK - ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Τα όνειρα φέτος ήταν πιο πολλά. Ο καρκίνος είχε αποχωρήσει κι είχε αναλάβει ένας άνθρωπος, όχι βέβαια τόσο έμπειρος σαν τον ποδοσφαιριστή ή τον γιό του μπαμπά, αλλά είχε διατελέσει CFO στην Pepsico. Άρα οικονομικά θα πηγαίναμε πιο νοικοκυρεμένα, τα χρήματα θα μένανε στην ομάδα μια που ο κοσμος για άλλη μια φορά έβαλε πλάτη. Προπονητής υπήρχε σοβαρός, δεν υπήρχε εκείνο το νούμερο που και σαν ποδοσφαιριστής ήταν απλώς δρομέας, οι προδοκίες ήταν δεδομένες.
Οι τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις ήταν βέβαια βιαστικές αλλά μαρτυρούσαν την τεράστια διάθεση του προπονητή να πάει γι' αυτό που τόσο μας λείπει, που όμως δεν είναι και αυτοσκοπός διότι όλοι θα πρέπει να θυμούνται το πώς διαλύθηκε το μπάσκετ κι ας είχε κατακτήσει μετά απο κάμποσα χρόνια έναν τίτλο. Ναι, κύριοι υπάρχει και το του χρόνου. Δεν είναι μόνο το σήμερα κι αύριο βλέπουμε.
Οι μεταγραφές ήταν λάθος διότι προσπάθησε ο άνθρωπος να επενδύσει σε ποδοσφαιριστές. Αυτό το κάνουν σε χώρες που υπάρχει κράτος και δικαιοσύνη και το ποδόσφαιρο δουλεύει ανεξάρτητα, όπως η δημόσια ασφάλεια, η εργασία, η παιδεία και η υγεία. Στην Ελλάδα πρέπει να κάνεις μεταγραφές διαιτητών, να δίνεις χρήμα στους χορούς τους ή να έχεις το μηχανισμό να τους κάνεις διεθνείς κι άσε την UEFA να βγάλει μετά το φίδι απο την τρύπα για τις μαζικές εισβολές των φιλάθλων που θα γινόντουσαν προκειμένου να τους τουλουμιάσουν. Γιατί ο ευρωπαίος μπορεί να είναι ψυχρός αλλά μαλάκας δεν είναι και δεν γουστάρει να γίνει όταν πληρώνει για να διασκεδάσει.
Εντάξει Δαλούκα, που στα 10 μέτρα δεν είδες το χέρι; Ή το φάουλ του Τοροσίδη στο κέντρο; Εντάξει Κάκο, που την ίδια φάση και απο την ίδια απόσταση, την μια την έκανες χέρι και την άλλη κανονικό γκολ; Το πέναλτυ δεν το είδες αλλά το off-sight του Μπλάνκο, που ήταν δέκα εκατοστά παράβαση, με πόση ανακούφιση έτρεχες σαν την αλλοπαρμένη για να μην χαλάσεις την μανέστρα; Εντάξει εσύ ο άλλος, που δεν είδες το πέναλτυ του Άρη κόντρα στον Πατέρα; Ή μήπως να μη μιλήσω για τον Κουκουλάκη που στην κακή ΑΕΚ εναντίον του ΠΑΟ κι εκείνος έπνιξε το πέναλτυ στο Καφέ και δεν είδε και το φάουλ του Σαλπιγγίδη πριν το γκολ. Κι ο Δημητριάδης πήγε και του έδωσε και συγχαρητήρια.
Αρκετά ρε Βασάρα με τα όργανα σου. Που φέτος δεν ανακοινώνονται ούτε βαθμολογίες παρατηρητών, ούτε και τιμωρίες. Ρε αν το μουσείο του ΠΑΟ ή του ΟΣΦΠ θέλουν κύπελλα, να σας στείλω μια διεύθυνση ενός μαγαζιού που πουλάει τέτοια αντικείμενα να αγοράσετε μερικά και να γεμίσετε τις τροπαιοθήκες των σωματείων. Οι οπαδοί τους δεν θα το πάρουν χαμπάρι σας διαβεβαιώ.
Μπράβο στον Περικλή Βασιλάκη που μίλησε σωστά. Οι υπόλοιποι είναι στη ΝΕΤ που έχει τα διακαιώματα των σάτυρων κι άρα δεν πρέπει να τους κακοκαρδίζουν. Αφείστε τους αυτούς να μιλούν για ανθρώπινα λάθη που όμως πάντα γίνονται εναντίον της ΑΕΚ. Και μετά απο κανά δυό Κυριακές όταν θα πάμε να παίξουμε με την Τραχανοπλαγιά θα μας ευνοήσουν, ενώ δεν θα το χρειάζομαστε, και θα βγουν όλα τα νούμερα να αναρωτιούνται γιατί φωνάζουμε κι εμείς αφού κι εμείς παίρνουμε σφυρίγματα.
Άκη Ζήκο, δεν παίζουν οι διαιτητές σαν χεσμένοι μόνο μέσα στο λιμάνι. Παντού χεσμένοι είναι μην και δεν βγουν οι εντολές. Κάνω λάθος;

1 σχόλιο: