Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Η AΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ

          Διάβασα μετά περισσής προσοχής την ανακοίνωση- απάντηση της σούπερ λίγκας για την απόφαση του ΓΓΑ. Επίσης διάβασα και την αντίστοιχη της δεύτερης και τρίτης εθνικής. Που δεν περίμενα και να είναι διαφοροποιημένη. Τα πρώτα συμπεράσματα μου είναι οτι οι άνθρωποι καταρχήν είναι φλύαροι και κατά δεύτερον αγράμματοι. Επίσης οτι δεν χτυπάνε καμιά ουσία.
         Παρλάρουν για τις προτάσεις που έχουν καταθέσει. Και ρωτάω, σε ποιά χώρα ζουν; Πιστεύω να ξέρουν οτι δρουν στην Ελλάδα. Που ο καθένας κάνει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι. Και που τα πάντα οφείλονται στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Επομένως τι περιμένουν απο το κράτος; Να τους δώσει την άδεια για να πάρουν μέτρα κατά της βίας; Ή να τους μαλώσει αν τα μέτρα που πήραν , δεν πέτυχαν. Ή μήπως να τους απαγορεύσει να λάβουν μέτρα που είναι για το κοινό καλό; Ελάτε παιδάκια της λίγκας, αθώα αρνάκια που καθίσατε στο τραπέζι και θέλετε να μιλήσετε με το κράτος. Που το έχετε γραμμένο στα πιο παλιά σας παπούτσια. ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ. ΔΙΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑΘΕΣΑΤΕ, ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΑΤΕ  ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΞΤΡΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
        Μιλάτε επίσης για τα επεισόδια της 28ης αγωνιστικής κι οτι χρειάζεται πιο πολλή δουλειά. Για τα επεισόδια των άλλων αγωνιστικών; Όταν η δαφνοστεφανωμένη έσπασε την Καβάλα; Όταν ο Άρης την ίδια πόλη; Δε λέω άλλα διότι γράφω κείμενο κι όχι χρονικό σφαγών. Τι κάνατε γι αυτά; Γιατί δεν πήρατε μέτρα ; Πλάκα μας κάνετε με τη μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών; Πάρτε ένα αεροπλάνο , πάτε στην Ευρώπη και ρωτείστε τι κάνανε εκεί. Επιτέλους τόσους ξένους αγοράζετε και τόσες γνωριμίες έχετε. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ; ΜΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΛΑΚΑ, ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.
       Μιλάτε οτι βάλατε κάμερες. Σώπα ρε. Και πόσοι έχουν πιαστεί απο αυτές; Για πέστε μου ένα νούμερο. Και τι έχει γίνει μετά; Και δεν μιλάω για ένα πλαστικό μπουκάλι, ούτε για κάποιο καπνογόνο. Μιλάω για σπασίματα, λέϊζερ, πιστόλια στιλέτο και χίλια άλλα. Αυτές οι κάμερες τι στο διάολο κοιτάνε και δεν βλέπουν τίποτα; Που τη μιά δεν έχουν φιλμ και την άλλη έχουν πρόβλημα στην ηλεκτρονική τροφοδότηση τους. ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΩΡΑ.
       Και τέλος λέτε για αντισταθμιστικά οφέλη των χρημάτων του ΟΠΑΠ. Δηλαδή ρε μάγκες, πόσα βγάζει ο οργανισμός απο τα στημένα σας που τα πλασάρει στα κουπόνια του; Και πόσα θα χάσει αν τα πετάξει έξω; Όσα είναι. ΕΣΕΙΣ ΠΟΣΑ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΠΕΙ Η ΧΟΡΗΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ; ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΤΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΑΣ. Άσε δε το άλλο που λέτε, οτι οι ομάδες ναι μεν παίρνουν κάτι αλλά τελικά υφίστανται απο τις απανωτές αυξήσεις των μετοχικών κεφαλαίων τους. Σιγά ρε μοσχόμαγκες. Αφού είναι έτσι, ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ; ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΤΑ ΜΕΙΖΟΝΑ ΛΟΓΟ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΓΑ.
        Και καλά θα κάνει ο 6 στα 6 άκυρα άλματα Κουκοδήμος, να μην ασχολείται με πράματα που δεν τα ξέρει κάνοντας μια αντιπολιτευτική κορώνα. Διότι θα έπρεπε να στρατεύεται με την απόφαση αυτή ή ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ ( αφού έτσι πρέπει σώνει και καλά )  ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ. Επίσης ο Πιλάβιος δεν πρέπει να ανακατεύεται κι αυτός διότι ευθύνη του είναι η εθνική ομάδα και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Βέβαια μπλέχτηκε κι αυτός διότι φοβάται μην χάσει τα 3 μύρια της ομοσπονδίας. ΚΑΛΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ; Άκου θα πάρει μέτρα τον Ιούνιο. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΦΙΛΕ; ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ( δεν είμαι και σίγουρος για φέτος ) ; ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΝΤΕΡΜΠΥ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ ΣΑΧΛΑ; ΘΑ ΚΟΙΤΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΙΔΕΕΣ; ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΔΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ; ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ, ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ; ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΓΑ, ΠΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΣ; ΜΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ Η ΒΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗ.
      ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΣΑΣ. ΠΟΥ ΣΕ ΒΑΛΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΡΧΙΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΔΑΣ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΟΠΛΟΒΑΣΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ Η ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, που πρέπει να το φτιάξετε προτείνω, για να έχετε κι άλλα έσοδα για το υπερθέαμα που προσφέρετε. Για σκεφθείτε το, έλα τζάμπα ιδέες σας δίνω ΣΑΝ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΧΗΝΑ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ κι έτσι πρέπει.
        ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΑ ΛΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

9 σχόλια:

  1. Μιλαμε οτι οι ανθρωποι δεν παιζονται με τιποτα.Διαολου καλτσα ειναι ολοι τους.Εδω θα φανει αν εχει αντερα ο ΓΓΑ,η θα τα κανει κοκορετσι για παρεα στο αρνι την Κυριακη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργης ο Γαρατζέος01 Απριλίου, 2010 10:00

    Σήμερα ξύπνησα, πλύθηκα, ντύθηκα, έφτιαξα την τσαντούλα μου και κίνησα για δουλειά. Δεν πέρασα μπρος από το ψιλικατζήδικό για να δω τις φυλλάδες, οπότε ακούω ράδιο στ' αμάξι.
    Oh my God! Παραλίγο να ρίξω το αυτοκίνητο μου επάνω στη ΓΑΔΑ από αυτά που άκουσα! Οι σερίφηδες θα με κάναν σουρωτήρι, πιστεύοντας ότι το corolla μου είναι γεμάτο εκρηκτικά και εκτρέπεται της πορείας του με σκοπό να μετατρέψει αυτό τον κακάσχημο όγκο μαρμάρου, σαν πελώριο μνήμα (που είναι uh?....), σε οικόπεδο Καππαδοκίας και Φωκών.
    Αιτία η στιγμιαία σκοτοδίνη που έπαθα όταν άκουσα ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κατατέθηκε η πρόταση για την ΑΕΚ να γίνει λαϊκής βάσης.
    Ωφ αμάν και μπιρ αλάχ. Ως πότε παλικάρια θα ζούμε στα στενά, ο καιρός γαρ εγγυς κι έτσι...
    Το έχουμε αναλύσει πολλάκις εδώ το θέμα, απλά στον φίλτατο κο Κανελλόπουλο λέω (ξανά):
    Για βγάλε τσι μετοχές, ωρέ, στον πάγκο τση λαϊκής (βάσης) να δούμε πόσο θα πιάσουν. Κάνε έναν προϋπολογισμό (λχ 12.000 διαρκείας...), βγάλτον στη φόρα, να ξέρουμε ούυυυυυλοι εμείς οι ανίδεοι πόσα μπικικίνια περιμένεις να μαζέψεις. Και βγάλε τσι μετοχούλες να τσι αγοράσουμε. Πόσα θα μαζευτούν? Αν δε μαζευτούν τι θα κάνετε? Για να την αγοράσει ο λαός την ΑΕΚ, πρέπει να τα χώσει και, κατόπιν, να αιμοδοτεί διαρκώς. Για να δούμε πόσα θα στάξει ο ΑΕΚτσης...
    Και, πληηηηζζ, κάντε γρήγορα τη διαδικασία, να τελειώνουμε με αυτές τις νεφέλες, μπας και προλάβουμε να προτετοιμάσουμε την ομάδα για του χρόνου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ο χρυσος μας φερνει πιο κοντα"
    "αν κποιος αγνωστος στο δρομο,ξαφνικα σας χαρισει λουλουδια,ειναι γιατι τον αγγιξε το impals"
    Θα τις θυμαστε ασφαλως αυτες τις ατακες απο παλιες διαφημισεις.
    Μαζευτικαν οι προεστοι,για πρωτοι και μοναδικη φορα να προστατευσουν το δικαιωμα τους να αρμεγουν το κρατος.Μονο γι'αυτο. Τιποτα αλλο. Τοσο καιρο πεθαινουν ανθρωποι,κοβονται δαχτυλα,βγαινουν πιστολια,καταστρεφονται περιουσιες και τα μουλαρια ολων των ενωσεων-οργανωσεων-επιτροπων-οργανισμων κλπ που ασχολουνται με το σηχαμα το Ελλ. ποδοσφαιρο,ξαφνικα ομονοησαν σε μια ανευ προηγουμενου συσκεψη και ομοπνοα,ομοηχα,ομοδοξα και ομοπγενοποιημενα αποφασησαν οτι πρεπει να κανουν τα παντα να κρατησουν τα μπικικινια.
    Φτανω στο σημειο-θεε μου σ'χωραμε- να περιμενω κανεναν νεκρο,η και περισοτερους τωρα στα "πλαυ-οφφ" ωστε να σφυξουν ακομα περισσοτερο οι κωλοι και να γινει ονειρο απατηλο η επαναχρηματοδοτηση των γουρουνιων για να συνεχισουν να κυλιουνται στη λασπη.
    Δεν δινω και μεγαλες πιθανοτητες βεββαια σε αυτο,γιατι ξερω σε ποια χωρα ζω.
    Η κρατικη χρηματοδοτηση σε ενα ιδρυμα,σε μια σχολη,σε ενα κεντρο ερευνων, μπορει να κοπη μαχαιρι,σε μια νυχτα.Παμπολες φορες το εχουμε δει αυτο.Νο προμπλεμ. Για πηγαινε κοφ'την ομως στον υποκοσμο του ποδοσφαιρου.Για μπες στον σταυλο με τα γουρουνια και καθαρισε τον,να δουμε τι μετρας και ποσο αξιζεις. Εκει σε θελω καβουρα.
    Θα γινουν τα απαραιτητα τηλεφωνα, και το σαπιοκαραβο θα συνεχισει τη ροτα στα ηρεμα λασπονερα.Σιγα μην γινει ο καθαρτης ο Πιλαβιος.Με τι πλατες,τι στηριξη και τι ξεκαθαρες εντολες. Σαν χεσμενοι θα δεχθουν τις εντολες-απειλες απο τους βοθρατζιδες του ποδοσφαιρου και θα συνεχισουν ολα τον δρομο τους κανονικοτατα και ελληνικοτατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργης ο Γαρατζέος01 Απριλίου, 2010 11:34

    Χρήστο, σου θυμίζω και το άλλον τηλεοπτικό σποτ, από τότε που οι ιθαγενείς του Γιουνάν μπεηλίκ ψήφισαν αναφανδόν για την "Αλλαγή":
    "Ο επιμένων Ελλη-ΝΙΚΑ".
    Ελληνικά θα γίνουν όλα, όπως πάντα. Μην ανησυχείς. Greek style, που για τους κουτόφραγκους σημαίνει κάτι άλλο. Αυτό που εμείς αποκαλώμεν "Ottoman style". Αλλά για κάτσε...οθωμανοί? Ποιοί ήταν αυτοί? Εμείς? Μπα. Όχι. Μη. Ουχ. Αχ. Αμάν αμήν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ασχετο. Θυμαστε επισης την διαφημηση της "Ασπις Προνοια" με τον τυπο που σηκωνεται απ'την καρεκλα του να χαιρετισει τον υπαλληλο και η γραβατα του βουταει μες'την κουπα με τον καφε πανω στο γραφειο. Σαν να εβλεπα τον Ζαγορακη. "...για καλο και για κακο...ασπις"
    Επισης να πουμε για το επιτυχημενο,εμπνευσμενο και διαχρονικα επικαιρο πρωτοσελιδο του "ποντικιου" :
    " εΛΕΦΤΑρια η ΔαΝαΤος " Τελειο.

    Μ.Πεμπτη σημερα και σημαινει οτι οπου ν'αναι φτανει η ημερομηνια γεννοκτονιας των αμνοερριφιων.
    Τελικα οτι επιασε στα χερια του ο χριστος,το πηρε και το σηκωσε;Πικρες παντου.Στη μανα,στον πατερα,στους φιλους,στους συγχωριανους.Σκοτουρα ηταν για τους ρωμαιους,προβλημα για τους Εβραιους,μαυρη τυχη για τα αρνια και τα προβατα.
    Οι μονοι που ευεργετιθηκαν ηταν οι κατα καιρους υποψηφιοι με σταυρικο θανατο μελλοθανατοι.
    Σιγα-σιγα με τα χρονια,προτιμηθηκε η αγχονη.Αναιμακτα και γρηγορα. Και η γκιλοτινα.Ευκολα, και με εισητηριο στην πλατεια. Αυτα ειναι.
    Πως να πεις καλη ορεξη στον ιουδα που συντρωγει διπλα σου; "...do it quikly..." λεει στον μετεπειτα αγιο του δωρου του πασχα.Και εκεινος μετα απαγχονιστηκε μετανοιωμενος που επεστρεψε το δωρο του Πασχα στους προυχοντες.
    Σημερα,με 30% μειωση δωρου,δεν αξιζει να κρεμαστεις,μπορεις ομως να κοιταχτεις στον καθρεφτη και να ριξεις ενα ωραιο φτυσιμο.
    Και να βγεις στην πλατεια για να δεις την Ελλαδιτσα κρεμασμενη σαν σφαγιο.Και νυμφιος δενπροκειτε να ερθει,αφου τα χαπατα της χωρας προλαβαν και παντρευτικαν γερμανοτσολιαδες,δοσιλογους,πουστιδες,τζακια,λαμογια, και συνευρισκονται σε αυτην την ατελειωτη και αεναη παρτουζα, χρονια τωρα ,διχως τελος.
    Ας τελειωσουμε με εναν συγκλονιστικο διαλογο απο τον "Τελευταιο Πειρασμο":
    Ο Χριστος εχει κατεβει με την βοηθεια μικρου αγγελου απο τον σταυρο,απαλλλαγμενος απ'τα βασανα,τον κρατα απ'τον χερι και τον οδηγει προς το ζεστο σπιτι,την αγαπημενη Μαγδαληνη και την οικογενειακη θαλπωρη. Στο δρομο ρωτα εκεινος, παρατηρωντας την φυση τριγυρω: "...βρισκομαι στον παραδεισο;" "οχι.Η γη ειναι αυτη" του απαντα" "...και πως αλλαξε ετσι;" "...δεν αλλαξε αυτη.Εσυ αλλαξες" "η ισορροπια γης και καρδιας.Αυτος ειναι ο δρομος του θεου"
    Να εισαι καλα οπου κι'αν εισαι, μεγιστε Ν. Καζατζακη. Ειμαι σιγουρος οτι δεν θα εισαι ακινητος ουτε μες στον ταφο σου.Στο πισω μερος των μαρμαρων που σε κλεινουν,γραφεις.Και ξερω οτι καποτε θα διαβασουμε αλλο ενα υπεροχο διηγημα γραμμενο με τα κοκκαλα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οχι μονο να παρουν αλλα να δινουν κι ολας .. ευτυχως που ειχε ch.l αυτο το 2ημερο και ξεκαυ...με!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σας.
    Θα ήθελα να πω σε όσους εκδράμουν προς επαρχία για τις μέρες του Πάσχα,ας πάνε και κάτι στους συγγενείς που θα τους φιλοξενήσουν.
    Μη πάνε με άδεια χέρια,είναι γαιδουριά.
    Καλό μήνα και καλές γιορτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιώργης ο Γαρατζέος01 Απριλίου, 2010 18:15

    Σάκη, ήδη πήρα τσουρέκι τερκενλή για πεσκέσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιουργάκ'
    Καλουσόρ'σιν του πισκιέσ'

    ΑπάντησηΔιαγραφή