Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ

           Επέστρεψα κι εγώ απο το πασχαλινό εορταστικό διάλειμμα. Καλή παρέα υπήρχε, μπόλικο φαγητό και ποτό και αρκετά μεγάλη δόση ξεσκάσματος. Βέβαια καθώς μεγαλώνω όλα μου φαίνονται τόσο κοινότυπα και τόσο ίδια. Δεν πειράζει όμως, και μόνο που φεύγεις απο την Αθήνα, ξαναγίνεσαι παιδί, συναντάς κι αγαπητούς ανθρώπους που δεν έχεις την τύχη να τους έχεις πιο κοντά κι όλα ωραία και καλά.
        Η επιστροφή, μας ταλαιπώρησε λιγάκι λόγω κίνησης. Απουσίαζε και το ΚΚΕ, τα διόδια δουλεύανε κανονικά κι άρα απολαύσαμε τις αυτοκινητοουρές. Και το λέω αυτό, διότι στην αναχώρηση τη Μεγάλη Πέμπτη, ναι μεν φάγαμε αρκετό μποτιλιάρισμα αλλά υπήρχε μια ροή. Και δεν πληρώσαμε και φράγκο καθότι το " ένα είναι το κόμμα " είχε κλείσει τους σταθμούς των χαρατσιών. Οπότε και χρόνο γλύτώσαμε αλλά και χρήμα. Και πολύ σωστά. Διότι τα διόδια υπάρχουν για να συντηρούν τον δρόμο. Δεν υπάρχουν για να προπληρώνουμε τα έργα που ΔΕΝ  έχουν γίνει και να είμαστε έρμαια στον ιδιώτη που αφού έχει τσεπώσει τα λεφτά, αν του καυλώσει μπορεί και να τα κάνει στο φινάλε.
        Να μην γκρινιάζω όμως απο τώρα. Έχουμε μέρες μπροστά μας για να αγχωθούμε και να ταλαιπωρηθούμε. Ήδη απο αύριο μπαίνουμε θέλοντας και μη σε μια πρωτόγνωρη μέγκενη. Με την ψήφιση του φοροεισπρακτικού, με το χέρι ανοιχτό προς τους εταίρους, με τις φορολογικές δηλώσεις και με την ύφεση που κάνει τις δουλειές σοβαρό σημείο αιμορραγίας. Και με τα αποτελέσματα αμφίβολα χωρίς βάθος χρόνου, αλλά περισυλλογή μέρα με τη μέρα. Έχω και τις συναλλαγές με πλήθος υπηρεσιών λόγω του θανάτου, μια ευχάριστη παρέα θα προχωράει και θα γράφει ένα πολύ ανιαρό βιβλίο: Του ανθρώπου που πρέπει να αποδείξει οτι δεν είναι ελέφαντας.
         Οι μέρες αυτές δεν μου δώσανε και ειδήσεις για την ομάδα μας. Κι είναι λογικό. Με όσους μίλησα, όλοι ήταν φευγάτοι. Και αναμένοντες την περιβόητη συνέντευξη της Παρασκευής, που θα πάρουμε ένα πλάνο πιο χειροπιαστό. Και μετά ο καθένας θα πάρει τον δρόμο του για τις συλλογικές και τις προσωπικές υλοποιήσεις. Οι παλαίμαχοι για την παλινόστηση, οι ξένοι για την νέα πορεία, τα παιδάκια-ταλέντα για την διαπραγμάτευση, ο Ισλανδός με το κοφτερό μάτι του για να φορτώνει καράβια με παικτούρες κι ο Σέρβος για την ανάληψη του. Το έργο στήνεται με τα αποτελέσματα που εγώ θεωρώ οτι θα γελάσει κάθε πικραμένος χαζοχαρούμενος.
        Επίσης θα ακούσουμε και για τη λαϊκή βάση με ενδιαφέρον μια που όπου νάναι θα έρθουν και οι πιο παλιοί της Μπάρτσα για να μας φωτίσουν περί του μοντέλου. Στη Νέα Σμύρνη θα έχουμε την παράσταση. Κι αυτό παίζει δυνατά και θα σας ενημερώσω σχετικώς. Ενδιαφέρον υπάρχει λοιπόν γενικώς, αφού θα εμφανισθεί και η μεταγραφολογία που θα βάλει και τα κερασάκια. Επίσης θα αρχίσει και η νηστεία η σωστή, η μετά το Πάσχα, μπας και ξαναεπανέλθουμε.
       Αμπελοφιλοσοφίες γράφω είναι προφανές για να βρω την φόρμα μου σιγά- σιγά. Εύχομαι σε όλους τους εχθρούς και φίλους χρόνια πολλά και καλά, και μια ευχάριστη Πεντηκοστή. Να είστε καλά και να προσέχετε αυτούς που αγαπάτε.

13 σχόλια:

  1. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ steven και
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργης ο Γαρατζέος05 Απριλίου, 2010 23:37

    Επέστρεψα στη βάση.
    Λιώμα.
    4,5 ώρες στο δρόμο, καλύτερα να παρακολουθείς ΟΣΦΠ να παλεύει να βάλει γκολ στη Γκζάνθη...
    Μιά χαρά η ελληνική επαρχία, ιστορίες για αγρίους, οριτζινάλε καταστάσεις και μονόφθαλμοι νταλικιέριδες να σουβλίζουν ευρωπαίες με δανεικά κάμπριο. Δε σας κάνω πλλλλλλλάκα. Έγινε.
    Δεν γκζέρω αν ο Ιησούς ανεστήθη, αλλά δεν τρέχει κάστανο. Καλά τα είπε, ακόμα κι αυτά που το ιερατείο κράτησε για παρτη του και πέρασε από το μπλέντερ με τα παλίμψηστα για το πύμνιον. Μεγάααααλη ανάρχα ο τύπος και ρόζα λούξεμπουργκ η Μανταλένα.
    Ξέρετε πως τα 4 ευαγγέλια επιλέχθηκαν (ως σωστά για ΕΣΑΣ) από το παπαδαριό και τους πολιτηκάντηδες? Στη σύνοδο της Νίκαιας τα άφησαν όλα πάνω στην αγία τράπεζα (να ταν καμιά 20ρια?) και το πρωί επέστρεψαν και βρήκαν επάνω της αυτά που ήθελε ο Θεός. Τα άλλα κάτω από το τραπέζι, ένα πράμα σαν τις συναλλαγές με το ελληνικό δημόσιο. Ohhhhhh yeahhhh....
    Κρατάω πάντα τη στιγμή που τάκανε λίμπα στο ναό-μαγαζί και περιμένω κάποιον να το ξανακάνει. Μήπως θα είναι ο σούρδος με την φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, που δεν υπάρχει, λέει, ο αρχιεπίσκοπος πάσης αγελάδος? (να σαι καλά εκεί πάνου ρε μπαρμπαλέξη, κι ας πήρες μαζί σου το ΕΝΑ κόμμα...).
    Νόουπ....
    Καλώς να ορίσετε πίσω ούλοι, ασφαλείς και υγιείς, με δύναμη να αντιμετωπίσετε τα τρέχοντα και τα επερχόμενα, προσδοκώντας ανάσταση νεκρών (μπάι δε γουέι, ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ).
    Είστε ψυχούλες...λογικόν, αφού είστε και ΑΕΚάρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς Γιώργη: Καλώς τον πιστό φορολογούμενο πάλι πίσω. ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΛΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ. ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ. ΜΕΧΡΙ ΚΙ Ο ΚΟΚΑΛΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΝΕΟΣ, ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΔΙΟΤΙ ΤΟ BLOG ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ.
    ΟΤΑΝ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΕΥΤΗ, ΤΙ ΝΑ ΝΟΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΟΥ; ΕΙΠΑ ΝΟΜΙΣΕΙΣ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΒΑΡΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλως τα παιδια απο την εξοχη...Χρονια καλα σε ολους,υγεια να χετε για καλη χωνεψη.Τι τραβαει και το καυμενο το στομαχι,ποσα να αντεξει και ποσα να χωνεψει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργης ο Γαρατζέος06 Απριλίου, 2010 00:18

    Για τη χώνεψη συστήνω καλό τσίπουρο. Ήπια ένα αγίασμα από το Καϊμάκ τσαλάν μετά τον οβελία (βρήκα στο ψήσιμο νέο σύστημα, καμιά φορά τα πολυτεχνεία χρησιμεύουν και σε κάτι...), το οποίο ενώ θα περίμενες λόγω κλίματος και υψομέτρου να είναι σκληρό και βαρύ ήταν, ήταν, ήταν....τι ήταν. Βασιλιάς δικατάτορας, Γαρατζέος Ευπάτωρ την είδα. 2 ποτηράκια και πέταγα, λες και περπατουσα σε μηδενική βαρύτητα, κεφάλι κρύσταλλο και χαμόγελο ως τ' αυτιά.
    Ταμάμ χωνευτικόν, συστολέας χρόνου, διαστολέας αντίληψης...
    Τα συγχαρητήρια μου στο μπάρμπα κείθε πάνου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργης ο Γαρατζέος06 Απριλίου, 2010 00:33

    Προς steven: Ναι ναι, κι εμείς έχουμε τον Ιούδα μας, πιστοί στην ελληνοχριστιανική παράδοσην (ΑΕΚ=ΕΛΛΑΣ...κορέκτ...). Ο δικός μας βέβαια πήρε τα 30 αργύρια, αλλά ήταν γατόπαρδος, σιγά μη κρεμαζότανε....τις τύψεις του τις διασκεδάζει...τώρα?
    Ο αμνός (από Α, όπως ΑΕΚ) χάθηκε ως αποδιοπομπαίος στην έρημον της Zuper λιγκ επί 16 χρόνια, αλλά αυτός εκεί, με τον Άνα και τον Καϊάφα, τον Πόντιο τον Πιλάτο και τον Ηρώδη να τους κάνει τον...ηγήτωρα του αγωνιστικού τμήματος, τον αρχιτέκτονα αυτού του αισχρού πορδοβουλώματος που ονομάζεται ΟΣΦΠ-πρωτάθλειος 13άκις.
    Όχι μόνο πιστεύουμε στο θάυμα, συγχωρούμε κιόλας, γυρίζουμε και το άλλο (κώλο)μάγουλο να μας κάνει ντα ντα ο θείος.
    Ρε μπας και είσαι γνωστικιστής και δεν το ξέρεις? Ο Δ.Χ. αρχιεπίσκοπος και το Αδαμίδι στον άχαρον ρόλο του Σαύλου, χωρίς θείαν αποκάλυψη όμως, μιά ζωή Γκόλφω... 00.01 Κυριακής του Πάσχα, Ξανασταυρώνεται...δε χρειαζόμαστε τα νεφελίμ, μπορούμε και μόνοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργης ο Γαρατζέος06 Απριλίου, 2010 00:35

    Φυσικά οι 12 φυλές του Ιζραήλ (εεεεεε της ΑΕΚ εννοώ) θα συνενωθούν στη λαϊκή βάση? Anarchy in the Εϊ-Ι-Κέι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλως ηλθαμε πισω στην πολη-κρατος.
    Τριημερο ξεκουρασης,με καλο καιρο.Χρειαζοταν.
    Νεα απο την ομαδα δεν υπαρχουν. Ο 36χρονος δικηγορος,που δεν μας λεει γιατι δεν διακανονιζεται το δανειο της Morgan, καλει για ανανεωσεις.Με τι λεφτα;
    Εφτασε και η ψαροκασελα απο την Ισλανδια,οπου οπως ειναι γνωστο,δεν ειχε καμια τετοια προυπηρεσια.Στην ενασχοληση του δηλαδη με εξευρεση μικρων,συσταση ακαδημιων ποδοσφαιρου κλπ. Ψαρευε. Θα μαθει εδω ομως. Στου κασιδη το κεφαλι.Με 1 χρονο δοκιμη.Οπως και ολοι οι υπαλληλοι της ΠΑΕ θα ελεγχονται και θα τσεκαρονται η αποδοτικοτητα και η αφοσιωση τους.
    Την δικη του αποδοτικοτητα ποιος θα την κρινει; ο Χατζιχρηστος βεβαια.Και εκεινον παλι,ποιος θα τον κρινει; Κανενας.Σταματα εδω η σειρα ελεγχου.
    Το σχεδιο "λαικης βασης" που λεγαμε,νατο. Εσκασε μυτη. Τον επεισαν τον Τακη. Που θελει να κανει μνημνοσυνο με ξενα κολυβα. " μπαινω μπροστα,βαζω και 3 εκ. "
    Και γιατι δεν τα εβαζες οταν τα ειχε-και εχει ακομα- αναγκη η ομαδα βρε παιδι του μπαμπα; Να πληρωσουν οι μαλακες ασφαλως.Δημοκρατικα και ανοιχτα; Οπως γινεται παντα; Σωστος.
    Αφου ειμαστε και αδελφο σωματειο με αυτο της Μπαρτσα,αυτο θα βοηθησει στην αποροφηση της ιδεας του "συμμετεχειν" και θα διαβουμε πιο ομαλα τα νεοελληνικα χαρακτηριστικα που εμποδιζουν οποιαδηποτε ενωση, συνασπισμο,συμπραξη κλπ. Με καταλανικη φωτιση θα φτασουμε στα 3.457 μελη και τα 6-7 χιλ. διαρκειας και θα ξεκινησουμε απο το μηδεν.
    Απο το 1924. Σαν να μη περασε μια μερα.
    Επανιδρυση.Αυτη τη φορα οχι απο του Μπαιρακταρη,αλλα απο την Δεκελειας.
    Το αποτελεσμα το γνωριζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κωστας-Φλωρινα06 Απριλίου, 2010 12:20

    Γιωργηηηηη, το τσιπουρο ειναι ορεκτικον και οχι χωνευτικον.Φαγωμενος που το 'πιες, δεν το μπορεσες να το αξιολογησεις.Και οταν ερχεσαι προς τα πανω, θα πινεις ανευ γλυκανισου.Τα χορταρια κρυβουν πολλα, καμια φορα.Ααα, και με λιτο μεζεκλικι παντα,χωρις κρεατικα.Παντως με δυο αν ειχες ελλειψη βαρυτητος....μαλλον κανα ΄΄μεταβρασμενο΄΄ θα σε τραταρισε ο μερακλης ο μπαρμπας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιώργης ο Γαρατζέος06 Απριλίου, 2010 12:58

    Και ορεκτικό και χωνευτικό. Στη Κρήτη (απ' όπου και κατάγομαι κατά το ήμισυ...) το παίζουν δίπορτο και στο τρατάρουν και μετά το φαϊ. Καλά, θα μου πεις ότι στο τρατάρουν όλο το 24ωρο, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Ένα ποτηράκι ρακί βοηθάει, αποδεδιγμένα, στη χώνεψη. Θέλει προσοχή στο πόσο και τι κρασί έχεις πιεί κατά τη διάρκεια του γεύματος φυσικά, μη γίνει το στομάχι σου ρακοκάζανο, που ΔΕ ΛΕΕΙ.
    Εννοείται το προτιμώ ΑΝΕΥ γλυκάνισου, πέστο καταβολές (Κρήτη δεν παίζει ποτέ γλυκάνισος), αλλά συμφωνώ ότι μόνο έτσι καταλαβαίνεις την πραγματική γεύση του.
    Κοίτα, το προαναφερθέν ήταν από πιστοποιημένη πηγή. Πίνω πάντα μία καλή γουλιά πρώτα, με καθαρό οισοφάγο (κατά το δυνατόν) να κοζάρω που "τσιμπανε" τ' αρώματα. Το αγίασμα αυτό μετά από 2-3 sec ανέβασε μία αιθέρια μυρωδιά στη μύτη (κομμάτι σπάνιο...) και τσίμπησε διακριτικά με μεγάλη διάρκεια και σταθερή, μικρομεσαί ένταση στον πίσω ουρανίσκο. Άρωμα αιθέριο.
    "Εδώ είμαστε", είπα.
    Α, ναι, η έλλειψη βαρύτητας οφείλεται μάλλον στη ντάγκλα από τον ήλιο. Καθ ότι ψήστης ήμουν στο πεδίο της μάχης και όχι κάλυψη-απόκρυψη στη γκουζίνα ή στα μετόπισθεν. Το βράδυ έβραζε η πελοπονησιακή φαλάκρα μου, οπότε άρπαξα από τον ήλιο.
    Βασικά έπαιξαν "συνεργιστικές" επιπτώσεις από αγίασμα και ήλιο.
    Αλλά αφού μετά καθάρισα άμεσα, ήταν στάνταρ καθαρό πράμα.
    Εδώ, πάντως, τη βγαίνω ελαφρώς "τροτσκιστικά" στην παρέα του μπλογκ, καθότι ουζάρουν υπό την καοθοδήγα -ή μάλλον προτροπή- του steven.
    Εγώ τσίπουρο-ρακί.
    Αλλά είπαμε, 2 ΑΕΚτσήδες, 3 γνώμες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς Γιώργη: Όχι άδερφέ, καμία προτροπή. Πέταξα τη λέξη ούζο και ξεκίνησε η παρέα. Μου αρέσει το τσίπουρο πολύ, αρκεί να είναι ξερό, παγωμένο και νάχει και μπούκοβο κοντά. Και την τσικουδιά γουστάρω αρκεί να υπάρχουν ωμά κρητικά σαλατοειδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιώργης ο Γαρατζέος06 Απριλίου, 2010 17:14

    Steven, μου βάζεις ιδέες τώρα...(ΥΓ: δε μου φάνηκες ποτέ για άκαμπτος στις αλκοολικές προτιμήσεις σου. Το αντίθετο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ...θα ειχε περισσοτερο ενδιαφερον στο blog αν ασχολουμαστε πιο πολυ με τα της οινοποσιας παρα με τα της ΑΕΚ...Βεβαια γνωμες και αποψεις θα υπαρχουν πολλες,οπως και για την ΑΕΚ,αλλα μετα τα 6-7 ποτηρακια ολοι "συμφωνουν"!!! Ενω με την ΑΕΚ αντε βγαλε ακρη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή