Τρίτη 27 Απριλίου 2010

OI ΦΟΒΙΕΣ

           Καταλαβαίνω οτι το χθεσινό ήταν λίγο νεωτερίστικο. Και καταλαβαίνω όλους τους δισταγμούς κι όλες τις φοβίες. Φοβίες για κατασπατάληση ή ανησυχίες για την διαχείρηση. Όλα δικαιολογημένα και κατανοητά. ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΟΛΑ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗΣ.
          Παιδιά, μπορέι σε όλα να υπάρχουν διαφωνίες ή κρατήματα, αλλά πρέπει να παραδεχτείτε οτι το σύστημα, σας έχει ψιλοαλλοιώσει. Γουστάρετε όλοι την αντίδραση - και σωστά- αλλά στην κάθε πρόταση μπροστά, θα θέλατε ένα εκπρόσωπο του κοινοβούλιου ή ένα γνωστό όνομα, για να το βαράτε αφού το ψηφίσετε. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΟΜΠΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ. ΜΟΛΙΣ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑΝ ΘΕΣΗ, ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΧΑΒΑΛΕ. ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
        Όπως χαβαλέδες είναι όλοι αυτοί που μιλάνε για λαϊκή βάση. Κι ήθελα να ήξερα πότε την ψυχανεμίστηκαν. Αφού γίνανε μέτοχοι κι απέτυχαν, ή την πιστεύαν και πριν αλλά χάριν του κοντού είπαν να δουν κι ένα άλλο σχήμα; ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΡΙΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΜΑΤΑ: ΚΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΣΙΑ ΣΟΥ. ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ ΚΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΣ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΤΕΩΣ. ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
         Στην ουσία όμως, ξέρω πώς να φτιάξω κάτι. Και να το κάνω λαϊκό με σωστές δομές. Διότι ξέρω το κόστος του σίδερου και του μπετού. Κι είναι μια πανεύκολη κατασκευή σαν περιβάλλον χώρος. ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ; ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ; ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ. ΠΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ; ΟΤΑΝ ΧΤΙΤΗΚΕ Ο ΝΑΟΣ. ΑΥΞΗΘΗΚΑΜΕ Η ΜΕΙΩΘΗΚΑΜΕ; ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ;
        Ναι κύριοι το τούβλο. Χωρίς κανένα ανταποδοτικό αποτέλεσμα. Στην υπέρβαση των 500000 με τα 100 ευρώ άπαξ, ξαναλέω έχω καλύψει όλο το έργο. ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ . ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟ MARKETING ΚΑΙ ΤΟ SALESLING. EKTOΣ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ 30000 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ. ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟ 10% ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ.
      Αλλά αν είναι έτσι τα πράματα, πραγματικά δεν πρέπει να αγωνιζόμαστε. Διότι μιλάμε για ψεύτικα και παραποιημένα στοιχεία. ΑΦΟΥ Η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΠΕΘΑΜΕΝΗ - ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΟΣΜΟΣ- ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΗ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΟΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΤΟΥ. ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝΕ ΤΟ ΛΑΟ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΣΠΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΥΧΙΚΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΙ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ.
         Έλα που τα πιστεύω διαφορετικά τα πράματα. Ότι ξεκινάει ο κόσμος, δείχνει την διάθεση του στην - ξαναλέω- ΜΚΟ  κι υποχρεώνει τον επιχειρηματία - ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ - να προχωρήσει μια σιγουρότατη επένδυση. ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ: ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΑΡΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟ ΕΡΓΟ; ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ , ΑΣΧΕΤΩΣ ΟΠΑΔΙΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ, ΚΑΙ   ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ , - ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙ ΑΕΚΤΖΗΣ. Ο ΚΟΣΜΟΣΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΙ ΟΧΙ ΑΝΑΠΟΔΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ Η ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ. ΚΑΤΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
       ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΔΙΟΤΙ ΕΔΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΤΟ ΚΚΕ. ΚΑΙ ΝΑΙ ΜΕΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΤΑ. ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΨΩΝΙΖΟΥΝ. Ε, ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΑΛΛΑ ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΑ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΛΑΟΦΙΛΗΣ ΚΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙ.
              ΚΙ ΑΦΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ, ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ  ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΖΑΡΕΥΕΙ. ΔΙΚΟ ΜΑΣ . ΕΙΝΑΙ. ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΝΕΛΛΗ ΤΟΥ ΚΚΕ;  ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΔΝΤ. ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ.  ΑΡΧΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΛΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΑΝΔΡΕΣ.
           ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΕΚ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ. ΡΕ ΕΛΑΤΕ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΕΣΩ ΜΕΛΩΝ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. ΜΕΣΩ ΚΟΥΡΙΕΡ ΕΝΝΟΩ ΚΙ ΟΧΙ ΕΛΤΑ.
       ΥΓ. ΑΥΤΟΣ Ο ΔΧ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΤΕ, Η ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΠΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΑΛΑΚΕΣ; ΣΤΑΛΙΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟΣ; ΤΟΣΗ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ; ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΟΣΦΠ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ.

21 σχόλια:

  1. Βαζοντας 100 ευρω,500000 αεκτζηδες,τοτε με 50000000 οι επενδυτες θα κανουν ουρα ποιος θα πρωτοπαρει το εργο.Το ζητημα ειναι πως θα πειστουν ολοι αυτοι να βαλουν το 100αρικο,που δεν ειναι τοσο το ποσο,οσο το οτι τιθεται θεμα εμπιστοσυνης και υπομονης.Και σε αυτο δεν φταιει ο κοσμος...Πιστευω,πως αν δεν βρεθει ο ενας που θα αναλαβει το γηπεδικο,οτι ειναι η καλυτερη λυση και σιγουρη,απο πολλες πλευρες.Μα πανω απο ολα μην δουμε να ηγουνται της ΜΚΟ,ατομα γνωστα,"οραματιστες",και πανω απο ολα κανενας απο τους εμπλεκομενους με τα της ΑΕΚ την τελευταια 5 ετια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς monegascos: MA ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΣΤΟΝ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ. ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΙΔΡΥΜΑ. ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΥΠΟΠΤΕΥΟΤΑΝ; ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΠΟΛΛΟΙ. ΤΟΝ ΔΧ ΠΟΛΛΟΙ. ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ Η ΙΔΕΑ ΜΟΥ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΚΟ;
    ΛΕΩ ΔΗΛΑΔΗ: ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΙΑΤΩΝ, ΑΝΕΛΑΒΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ. ΟΛΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ.
    ΤΕΛΕΙΩΣΑ. Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. ΤΟ ΚΑΝΩ ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ. ΠΑΛΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΕΙΜΑΙ;
    ΑΣ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ. ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ. ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΕΚΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεωρω πως ειναι οτι καλυτερο για το γηπεδικο.Και θα φανει τελικα και ποσοι ειμαστε.Οσο για το ιδρυμα που αναφερεις,πιστευω πως υπαρχουν τετοια αμολυντα ακομα.Γιατι υπαρχουν και τα...αλλα.Και πιο σιγουρη δουλεια γινεται,και πιο καθαρη.Χωρια που αν υπαρχει ΑΜΕΣΑ το κεφαλαιο,τρεχει και η δουλεια πιο γρηγορα,μπαινεις "σπιτι σου" μια ωρα αρχιτερα.Μηπως ειναι ωρα να ξεκινησει κατι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ για την ΑΕΚ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι επαθες με τα εμπορικα κεντρα; Αυτα ειναι "αυθαιρετα". Το γηπεδο της ΑΕΚ θα ειναι; Γιατι; Θα εξεχει δυο μετρα απο το επιτρεπομενο υψος; Τι δουλεια εχουν τα εμπορικα,τα οποια ειναι φτιαγμενα μεν για το "λαο" και την τσεπη του,αλλα "σηκωθηκαν" απο το κεφαλαιο και οχι απο τους πληβειους.Και στο εμπορικο φευγοντας θελω να κατουρισω στον τοιχο του,οχι να γραψω το ονομα μου σε ενα τουβλο του.
    Αυτο θα ηταν ιδανικο και πολυ υπερανθρωπο.Δεν αμφιβαλω καθολου για την δημοκρατικοτητα,την ορθοτητα της προτασης. Το ανεφικτο της με μελαγχολει.Και δεν εχω απο καπου να πιαστω και να παρω δυναμη ωστε να συνεχισω να πιστευω σε ενα "ονειρικο σχεδιο" και φουλ χριστιανικο (με την καλη εννοια).
    Καμια κινηση λαικη για να πετυχει οτιδηποτε δεν πετυχε αφ'εαυτης.Με το αποτομο και ολοκληρωτικο "ξυπνημα" της συλλογικης συνειδησης.Ποτε. Καποιοι ειναι μπροστα.Καιποιοι κρατανε το φακο.Καιποιοι δειχνουν τον δρομο.Και εμπνεουν βεβαια.Ο κοσμος απο μονος του-δυστυχως-δεν προκειται να "αυτοεμπνευστει" και να "αυτοκαθοδηγηθει" στον σωστο δρομο, ποτε.
    Οποτε, αν δεν γουσταρει να βαλει τυην μουρη του και το "απαραιτητο κεφαλαιο του"-μαζι με αλλους- ο Μελισσανιδης,ας μπει τουλαχιστον μπροστα ο Βαρθολομαιος με τις εκλησεις και τις προσευχες του.Ας μπει ο Σαλας. Ας μπει ο-καθολου τεως,σωστα- βασιλιας Κωνσταντινος.
    Ποιος θα σηκωσει το λαβαρο; Ο Δ.Χ με το παπι.
    Οχι μονο δεν προκειται να πεισει ακομα και η φυγη του απο την Ερασιτεχνικη,ωστε μεσω αυτης και με αλλον προεδρο εκει να μαζευτει τετοιο ποσοστο κοσμου που να "σηκωνει γηπεδα απο μονος του" αλλα φοβαμαι οτι πρεπει να καταργηθει τελειως-οσο ατοπο κι'αν ειναι-ο θεσμος της Ερασιτεχνικης και της "μανας" και του "πατερα" γιατι ειναι συνυφασμενα στην συνειδηση του κοσμου-του οποιου ζηταμε την συμβολη και τον οβολο-με τα χιλια κακα της μοιρας της και με προσωποπαγη καταστασεις.
    Ποιος μπορει σημερα να εκλεγει εχοντας χιτλερικο μουστακι; Ποις μπορει να ξεκινησει εστω και περιπτερο να φτιαχνει με σημα την σβαστικα;
    Ουδεις.
    Νεα πραγματα.Νεες ονομασιες.Νεα προσωπα.Νεοι μπροσταρηδες.Η' ηγετες.Η κυμματοθραυστες. Οπως θελετε πεστε τους, αλλα εγω προσωπικα οχι μονο δεν μπορω να φανταστω τον φουκαρα και ομοιαζον με τυφλο-λαο,να πορευεται αυτοματα,αλλα εχει αποδειχθει διαχρονικα οτι τιποτα σημαντικο δεν επετευχθει απο την μαζα και μονο. Οποια και αν ηταν.Οση ποιοτητα και να κουβαλουσε.
    Πολυ θα ηθελα να εβλεπα,να ζουσα μια τετοια αυτονομη,αυτοκινητη,και ομοιογεννη,συμπαγη και με σωστη κατευθυνση μεγαλη μαζα ανθρωπων να πετυχενουν μεγαλα πραγματα,αλλα δεν προκειται ποτε να συμβει.
    Γιατι ο κοσμος των ανθρωπων ειναι σαν τον κοσμο της μελισσας.
    Ειδ'αλλως το ΚΚΕ θα επρεπε να ειχε 99% και τα προβληματα τα βασικα και αιωνες να ειχαν λυθει απο χρονια.Μακαρι.
    Αλλα εκτος απο ρομαντικος και ονειροπολος,εγω προσωπικα ειμαι και ρεαλιστης.
    Και πορευεσαι με αυτα που εχεις γυρω σου.Με οδηγο την γη των ανθρωπων,και οχι τον παραδεισο των αγγελων.Που πολυ αμφιβαλω και για αυτον.
    Και εκει ταγματα.Επιπεδα. Καταταξη.Ιεραρχια.Οραμα.Προσμονη.Εντολες.Καθοδηγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και για να παμε και πιο περα,ναι οι πραγματικοι ΑΕΚτζιδες ειναι καμια τριανταρια χιλιαδες. Ψαξτε να βρειτε ποιοι ειναι. Οι υπολοιποι "συμπαθουν την ομαδα",απλα "την γουσταρουν",η ταυτιζεται με τις πολιτικοκοινωνικες τους αποψεις,η απλα επιδη με μια σημαια στο σπιτι,η στο ταμπλω του αυτολκινητου,γινεται το"χρεος". Αλλα στο τελος-τελος- "και τι θελετε δηλαδη,να βαλουμε και το κεφαλι μας στον ντορβα,η να σουβλιστουμε σαν τον Διακο"; Και δεν εχουν αδικο. Υπαρχουν και πολυ πιο σοβαρα πραγματα.Και οσο ο κοσμος γινεται περισσοτερο πραγματιστης και υλιστης,τρεφοντας μονο δυο-τρεις αισθησεις του,ισα-ισα για να ζει να τρωει,να χεζει και να σαβουροπηδαει,ολο και περισσοτερο θα απομακρυνεται απο τον "κοσμο των ιδεων του Πλατωνα" και θα τρεχει με λαχταρα στα τραπεζια του Λουκουλου,εχοντας και μια μικρη απεχθεια για τον Λεωνιδα και το "απερισκεπτον της πραξης του".
    Οποτε το 100ρικο, το 200ρη,ετσι στον "βροντο" θα το βαλουν αναλογικα ελαχιστοι.Και στην καλυτερη περιπτωση οι 2 στους 10.
    Οι υπολοιποι θα αφησουν τους "μασκαραδες,λαμογια,απαταιωνες," που ενεπλακησαν μαζι της και βγηκαν κερδισμενοι, να βγαλουν οι ιδιοι το φιδι απ'την τρυπα και να πληρωσουν εκεινοι τα σπασμενα. Και αν δουν φως στο μαγαζι,τοτε θα ξαναμπει ο κοσμος σε αυτο.
    Γιατι ολοι σχεδον λενε-μετα και το κρυο ντουζ απο την παρεα του κοντου και την αποτυχια αλλα και κοροιδια- "δεν πατε να γαμηθειτε ρε. Βαλτε πρωτα εσεις. Καθαρειστε τα σκατα σας.Ξεκινηστε κατι με εργα και οχι με το στομα. Βαλτε το χερι στην τσεπη ΟΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΧΡΕΟΣ να κανεται και μετα συζηταμε και για την δικη μας σταση και συμβολη. Αλλα μεχρι τοτε,θα βλεπουμε βιντεο με τον Φαντροκ και τον Μπαρλο."
    Το ρητο,"δεν μπορεις να τους ξεγελας ολους για πολυ καιρο" ειναι ορθοτατο.
    Ενα μερος ναι. Και εμεις τωρα,δεν θελουμε το "ενα μερος" αλλα ΟΛΟΥΣ.
    Αντε βρεσ'τους ομως.
    Αναμεσα στην πιτσα και την πλασμα και το C.L. Χωμενοι στην αδιαφορια,σην "ασφαλεια" του διαμερισματος,στην-οχι και τοσο αδικαιολογητη- καχυποψια και στην εκ'του μακρωθεν συμπαρασταση.
    Δεν ειμαστε 800.000 λοιπον. Αλλα ουτε το ενα δεκατο αυτου. Αλλα εχουμε ολοι το δικαιωμα να λεμε οτι "ειμαστε ΑΕΚ" Και δεν το λεω ειρωνικα.
    "Ειμαι,αλλα μεχρι εκει. Τι θελεις τωρα";
    Και δεν μπορεις να του πεις και τιποτα.
    Μοκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. προς Χρήστο: Αδερφέ, είπα οτι κάνω την υπέρβαση. Δεν ισχυει τιποτα λογικά, αλλά και ΤΟΤΕ ΠΑΛΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΗΤΑΝ. ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΤΟ ΑΠΛΟ:
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ;
    ΑΡΑ; ΑΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ. ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απο ποτε οι "φραγκατοι" ,θελουν το Ο.Κ. του κοσμου για να προχωρισουν;
    Απο ποτε το κεφαλαιο χρειαζεται την οικονομικη,και ψυχολογικη στηριξη του κοσμου για να πετυχει αυτα που πετυχαινει;
    Απο ποτε τον δρομο τον δειχνουν οι πολλοι για να ακολουθισει μετα ο ενας; Η οι δυο;
    Δεν γαμιομαστε λεω εγω;
    Ηδου η ροδος,ηδου και το πηδημα.
    Βαλτε τα,για να τα βαλουμε.
    Αλλιως να μεινετε "μεγαλοι ΑΕΚτζιδες",ισα-ισα για να κανετε δηλωσεις για κατανωλωση.
    Δηλαδη οχι μεσα στους 30.000 αλλα στους αλλους. Τους βολεμενους.
    Και μαλιστα πολυ-πολυ καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Αι ιδεαι δεν αποθνησκουν".
    Ορθος ο Βαρθολομαιος.
    Μονο που "αναχωρουν" οταν δεν βρισκουν εδαφος.
    Κατι σαν την αναληψη του Σωτηρος.
    Δεν πεθαινουν.Φευγουν.
    "Τι να κατσω κανω -σου λενε- εκει κατω με τους μαλακες; Και σωστα.
    Ας αναχωρισει-αμα ειναι γραφτο της- και ετουτη η ιδεα.
    Δεν θα σκασουμε κι'ολας. Ξερουμε σε τι κοσμο ζουμε.
    Εδω πεθαινουν μωρα παιδια.Εξαερωνονται απο βομβες. Λιωνουν απ'την πεινα και τις αρρωστιες.Και χωρις την δυνατοτητα της αρχοντικης αναληψης. Δηλαδη,ανεπιστρεπτει.
    Δεν πανε να γαμηθουν λοιπον οι ιδεες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Άννα
    Τα καταφέραμε και στο Ζερλάν.
    Καλά που δεν έπαιζε ο σημαδεμένος και παίξαμε ποδόσφαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς Χρήστο: ΚΟΛΠΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ. ΕΙΔΙΚΑ ΑΙ ΜΕΓΑΛΑΙ ΙΔΕΑΙ. ΛΑΘΟΣ ΨΑΧΝΩ ΤΕΛΙΚΑ ΚΙ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΝΑΙΝΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σάκη, με το καλό να σηκώσουμε και την κούπα!!!
    Ας ελπίσουμε να μην παίξει και στον τελικό.
    Παρόλο που υπήρχε μόνο μια ομάδα στο γήπεδο, ήταν ωραίος αγώνας. Αυτή είναι ομάδα...μέχρι το τέλος, χωρίς να συντρέχει λόγος ,κυνηγούσε και το τέταρτο. Είναι η νοοτροπία. Άλλη κουλτούρα. Πόσο άσχημα ξεκίνησε η χρονιά και πόσο όμορφα θα καταλήξει.Και οι 3 κούπες πολύ κοντά, προεξέχοντος του άγιου δισκοπότηρου.
    Η Λυών, δεν αγωνίστηκε για το πρωτάθλημα για να είναι ξεκούραστη...σκέψου να ήταν και κουρασμένη.
    Άντε αύριο να έρθουμε και στα δικά μας. Να ονειρευόμαστε σεντόνια και καλή πορεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. προς Άννα: ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΠΑΝΤΩΣ. ΑΣΧΕΤΑ ΟΜΑΔΑΣ. ΠΡΟΣΩΠΟΛΑΤΡΗΣ. ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΕΝΑ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αννα,και εγω γουσταρω Μουρινιο με χιλια.Αλλα ειμαι με το θεαμα της Μπαρτσελωνα...Μπερδεμα,αλλα θελω τελικο με Μπαγιερν και Μπαρτσελωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιάννη, να το σηκώσει η Μπάγιερν όμως!!!
    Steven και Γιάννη, και δεν τον γουστάρω γιατί είναι αλαζόνας και τον φοβάμαι γιατί μπορεί να κάνει μπουρδέλο το παιγνίδι...
    Steven, προσοχή στα στοιχήματα με το γιό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προσωπικα,γουσταρω την αλαζονια του ιδιοφυους απο την αλαζονια του πληθους,δηλαδη του βλακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς Άννα: Εγώ σου το έχω πει οτι έχω βάλει στοίχημα υπέρ του Μουρίνιο. Σήμερα θα κανονίσουμε. Προς το παρόν είμαι καβάλα και του έχω κάνει χοντρή πλάκα. Ίσως σήμερα τα ακούσω εγώ, αλλά δεν πειράζει. Εξ άλλου γουστάρω τον χαβαλέ του μεγάλου μου ( ο μικρός έχει συνταχθεί με μένα )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γράφει ο Χρήστος"... Οι υπολοιποι "συμπαθουν την ομαδα",απλα "την γουσταρουν",η ταυτιζεται με τις πολιτικοκοινωνικες τους αποψεις,η απλα επιδη με μια σημαια στο σπιτι,η στο ταμπλω του αυτολκινητου,γινεται το"χρεος". Αλλα στο τελος-τελος- "και τι θελετε δηλαδη,να βαλουμε και το κεφαλι μας στον ντορβα,η να σουβλιστουμε σαν τον Διακο"; Και δεν εχουν αδικο. Υπαρχουν και πολυ πιο σοβαρα πραγματα..."

    Και έχει δίκιο. Όσοι και να είναι οι ΑΕΚτζήδες, δεν θα έδιναν όλοι τους 100€/τούβλο (λέμε τώρα), είτε διότι θα προτιμούσαν να τα δώσουν αλλού, είτε διότι δεν τους περισσεύουν ούτως ή άλλως, άλλωστε οι καιροί είναι δύσκολοι και σε λίγο θα αρχίσει να βρέχει αγγούρια.

    Μολαταύτα η ΑΕΚ είναι "μαγαζί γωνία" (Μπιγκ Μακ έφα - ωχ αμάν -) και πάντα μου έκανε εντύπωση πώς ήταν δυνατόν κατά κανόνα να μην υπάρχει ενδιαφέρον από ισχυρούς επιχειρηματίες ("μπροστινούς", όχι κρυμμένους πίσω από κοντούλες λεμονιές) για το τρίτο σε κόσμο ποδοσφαιρικό μαγαζί της χώρας.

    Παρ' όλο που εν Ελλάδι το ποδόσφαιρο ΔΕΝ είναι επιχείρηση, αλλά μέθοδος δημιουργίας στρατού - μοχλού πίεσης για τα συμφέροντα του ιδιοκτήτη και πάλι η ΑΕΚ θα ήταν καλή περίπτωση ακόμα και για τέτοια τιποτένια δράση.

    Αλλά αντί έστω αυτού του Κοκκαλοτσουκαλομοδέλου έχουμε την έμπαϊαρ (γουάου) να έχει μπει μέσα 4 εκατομμύρια € από τις σωβρακοφανέλες Γαυρο-Πούμα-Γλου του Ριβάλδου.

    Χρυσές ήταν οι ραφές; Τι κάνατε ρε πυροβολημένοι, περιμένατε να πουλήσετε μέσα σε έναν χρόνο 200.000 φανέλες Ρίμπο και τις προ-παραγγείλατε σούπερ υπερχονδρική με καλούτσικη έκπτωση θαρρώ, μη χάσετε το κελεπούρι;

    Μια φορά εγώ φανέλα ΑΕΚ με όνομα παίκτη απάνω δεν έχω πάρει ποτέ, διότι παίκτες έρχονται και παρέχονται, ο δικέφαλος μένει. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι οι Ριμπολάγνοι είναι λιγότεροι από όσους υπολογίσατε.

    Όπως και να έχει, σαν πολλοί έχουν μαζευτεί που δηλώνουν έβαλα Χ λεφτά στην ΑΕΚ πρέπει να τα πάρω πίσω, πόσα έχω χάσει, βάι, βάι, βάι μανόλα μ' κλπ. Πολύ πλυντήριο ρε παιδί μου.

    Εν κατακλείδι: .

    Στόχος της όποιας διοίκησης θα πρέπει να είναι πρώτα ιδιόκτητο γήπεδο και μετά το όποιο πΟΡΔάθλημα της Σούπερ Λίγδας.

    Αν δεν πει νοικοκυριό, μια ζωή η ομάδα θα προσπαθεί με τα ψέματα τύπου Χέρσεϊ, βάι, βάι, βάι μανόλα μ’ μύρισε ο παστορμάς κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΤΟΥΒΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΑΨΥΧΑ, ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΜΕ 500 - 1000 ΕΥΡΩ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ, ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΘΕΣΗ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥ 50%.
    ΕΤΣΙ, ΑΜΕΣΑ, ΜΠΑΙΝΟΥΝ 35000 ΘΕΣΕΙΣ * 750 Μ.Ο. ΚΑΡΕΚΛΑΣ = 26,250,000 + ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΠΑΞ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ. ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 35000 * 375 Μ.Ο. = 13,125,000 ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΓΙΑ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ. ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΙΘΑΝΩΝ ΕΣΟΔΩΝ = 5 * 13,125,000 = 65,625,000 + ΑΡΧΙΚΑ 26,250,000 = 91,875,000
    ΕΤΣΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΑ BASKET NA ΓΙΝΟΥΝ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ....
    ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΒΑΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΣΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΣ ΣΑΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΣΟΥ, ΣΤΑΘΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ, ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΟΥ....
    ΤΟ ΘΕΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ....
    ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΑΓΟΡΑΖΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ, 2 ΚΑΡΕΚΛΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΑΝ ΑΥΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ. ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΖΩ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΨΟΦΗΣΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.
    ΓΙΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ...
    BLANCO 21
    AEK FUTSAL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς polsemannen: Aδερφέ Κάρολε, η αγγουροβροχή έχει ήδη ξεκινήσει. Βάστα φανέλα Ρίμπο μην σε πετύχει κανένα. Τα χρέη της Empire είναι τουλάχιστον 8,5.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς Blanco21: Πολύ καλή πρόταση κι επαυξάνω. Το τούβλο που πρότεινα, το είπα για δυο λόγους: Για την σημειολογία του να υπάρχει το όνομα του κάθε φίλαθλου στο γήπεδο και διότι έτσι χτίσαμε την λέσχη των αποφοίτων του σχολείου μας. Εκεί βέβαια ο καθένας έβαζε ό,τι ήθελε μεν για την υποστήριξη ενός ταμείου υποτροφιών, αλλά δεν ετέθη θέμα λαϊκής βάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. sas peripenoume olous sas, tin Deytera stsi 20.30 to vrady, sto kleisto tou Handball, sto Geraka, gia na deite, mia AEK teleios diaforetiki, mporei na min exei megali poiothta, alla h kapsa ton paixton gia ton dikefalo, ta prospernaei ola....
    Exoume teliko protathlimatos B' Ethnikis Podosfairou Salas, me tin Salamina
    Blanco 21

    ΑπάντησηΔιαγραφή