Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

MONSANTO

Κατεβαίνει ο γεωπόνος- ειδικός στον Ινδό αγρότη, που καλλιεργούσε σόγια κάπου έξω από το Δελχί, και τον ρωτάει:
-Πόσα κιλά καρπού βγάζει το χωράφι σου;
-Περίπου εκατό, απαντά ο άλλος.
-Θα ήθελες να σου δώσω κάτι σπόρους δωρεάν και να βγάλεις τρεις χιλιάδες κιλά;
-Πλάκα μου κάνεις; Φέρτους τώρα.
    Η συμφωνία ήταν καλή. Και η χρονιά για τον Ινδό θα γινόταν καλύτερη. Η σοδειά θα ήταν μεγαλύτερη και θα μπορούσε και η Μπουργκάνα, η γυναίκα του, να αγοράσει κι άλλες χρωματιστές χαλκομανίες για το μέτωπο της.
    Κι έτσι έγιναν όλα. Χώρια που αυτός αγόρασε και τζιπ και πήδηξε και μερικές ξανθιές εισαγωγής από τη Νορβηγία. Ανέβηκε αγροτική τάξη και το έπαιζε κάποιος, την ώρα που ξεπάτωνε τους διπλανούς καλλιεργητές πουλώντας πολλαπλάσια ποσότητα κι εισπράττοντας πενταπλάσια χρήματα. Αλλού βγήκε το πρόβλημα. Στο χωράφι του.
    Κάθε χρόνο, μετά τον θερισμό, κράταγε καμιά δεκαριά κιλά σπόρους για να ξανασπείρει. Η καινούργια όμως σόγια, που είχε μοσχοπουλήσει, δεν είχε γεννήσει νέους σπόρους. Ήταν στείρα. Τι θα καλλιεργούσε του χρόνου; Και την ώρα που σήκωσε να τηλεφωνήσει στον γεωπόνο- πωλητή, κατάλαβε ότι είχε μπει στο τσεπάκι του ξένου. Αυτός πια είχε τους σπόρους για τη νέα καλλιέργεια του βιοτεχνολογικού προϊόντος, κι αυτός θα καθόριζε και την τιμή τους. Τι να κάνει κι ο αγρότης; Αγόρασε.
    Κι ένα χρόνο μετά, απέκτησε κι άλλο πρόβλημα. Όλοι οι αγρότες, εκεί λίγο έξω από το Δελχί, είχαν αγοράσει τον ίδιο σπόρο, είχαν την ίδια παραγωγή με τον δικό του και σε ποιότητα και σε ποσότητα, κι ήταν όλοι μαζί πια στο τσεπάκι του γεωπόνου. Όλοι περίμεναν να κονομήσουν αλλά λόγω υπερπαραγωγής του προϊόντος, δεν υπήρχε η αντίστοιχη ζήτηση και οι τιμές πέφτανε. Κι άλλα χρήματα θα ξόδευαν οι αγρότες στις χωματερές για τον ενταφιασμό της περίσσειας σόγιας. Καταχρεωμένοι όλοι τους. Στον γεωπόνο για τους σπόρους, και στις τράπεζες για τα δάνεια που πήραν για καινούργια λούσα. Και χωρίς κανένας να έχει κρατήσει τους σπόρους της παλιάς φυσικής και αγνής σόγιας.
    Όταν λοιπόν βασίλεψε η εξαθλίωση, ξαναήρθε ο γεωπόνος:
    -Θέλεις να αυξήσεις την παραγωγή σου;

    -Όχι βέβαια. Δεν πιάνω τιμή. Θέλω να μην έχω φθορά λόγω ζιζανίων. Έχουν αυξηθεί λόγω παραγωγής κι η κυβέρνηση δεν μας δίνει παραπάνω φυτοφάρμακα για προστασία.

    -Σου έχω το προϊόν. Σπόροι σόγιας μπολιασμένοι με γονίδιο βατράχου που αντέχει το φυτοφάρμακο ΜΟΥ. Μπορείς να ρίξεις όσο δηλητήριο θέλεις. Δεν παθαίνει τίποτα. Όχι σαν πριν, που το απορροφούσε η σόγια και κιτρίνιζε. Νέο προϊόν, αποτέλεσμα έρευνας με σίγουρη τιμή φιξαρισμένη, και για σένα και για μένα. Τώρα, και τον σπόρο από μένα και το φυτοφάρμακο. Στην αγορά θα το παρουσιάσεις σαν εμπλουτισμένο.
      Η συμφωνία έγινε κι ήταν όλα καλά τον πρώτο χρόνο. Μετά βέβαια, όλοι οι αγρότες κάνανε τα ίδια και ξαναβρέθηκαν όλοι καταχρεωμένοι στον ίδιο φορέα που έλεγχε τα πάντα παγκόσμια. Αυτήν την φορά πούλησαν τα χτήματα τους. Πού; Στην περίφημη εταιρεία Μοσάντο. Τον διαπλανητικό κολοσσό που κατέχει χιλιάδες βιοτεχνολογικούς κλώνους για χιλιάδες προϊόντα. Και που ανάγκασε τη νορβηγική κυβέρνηση, να φτιάξει το πρώτο καταφύγιο φυσικών σπόρων, μια είδηση που πέρασε στα ψιλά. Μπας και σωθούν τα είδη του Νώε ή του Δευκαλίωνα, ανάλογα με την πίστη του καθενός.
      Αλλά η πίστη είναι πιο καλή, όταν στηρίζεται σε πρωτόγονες ερωτήσεις: Τι χρειάζεται ο άνθρωπος για να ζήσει; Δύο πράματα, άντε τρία βάσει σημερινών συνθηκών: Πόσιμο νερό, σπόρους κι ενέργεια. Και μια παγκόσμια εξουσία, ποτέ δεν ξεκινάει από το νούμερο ένα. Ξεκινάει από το τρίτο κι ανεβαίνει για το παγκόσμιο σάλωμα.
      Πρώτα η ενέργεια στην οποία εξισώνει τις τιμές του πετρέλαιου και της πράσινης εναλλακτικής. Μετά η βιοτεχνολογία για τον έλεγχο των σπόρων, και τέλος τα νερά. Και χωρίς καμιά διάθεση από μέρους μου συνωμοσιολογίας ή καταστροφολογίας, να καταθέσω τα δυο σοβαρά λάθη του μαλάκα που κατοικοεδρεύει στον γλόμπο: Του αγρότη που θέλει να πλουτίσει ευκολότερα και γρηγορότερα, και του «σκεπτόμενου» που δέχεται τα πάντα για το καλό του και το καλό όλων μας.
      Κι αυτό είναι το καινούργιο μότο: Το καλό μας, που όμως δεν το ξέρουμε. Το βρήκαν άλλοι. Σαν τις δέκα εντολές. Τις οδηγίες της ΕΟΚ για το πώς πρέπει να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Το τσιγάρο με βαρόμετρο την υγεία του παθητικού καπνιστή. Την ελεγχόμενη χρήση πυρηνικής ενέργειας. Τα εμβόλια για την υποτιθέμενη γρίπη. Τα κοτέτσια που πρέπει όμως να δηλωθούν σαν ημιυπαίθριοι χώροι. Τον αθλητισμό με το ελεγχόμενο σύστημα αντιντόπινγκ. Την εναλλακτική ενέργεια αλλά με χρήση LPG. Τα πανεπιστήμια που εξοπλίζουν τον κόσμο με άχρηστη πληροφορία για ένα καλύτερο αύριο με θέα στην απόλυτη θεά: Την θεά της πουστιάς.
      Η θεά του μαλάκα για το κοινό καλό. Που αυτά πια ταυτίζονται. Σαν την δημοκρατία με την ελεύθερη σκέψη αλλά χωρίς ομιλία. Σαν το ηλεγμένο ψάρι της ιχθυοκαλλιέργειας το τίγκα στην φορμόλη και το παράνομο αντιβιοτικό. Και πόσα άλλα. Με γνώμονα μόνο την εξαθλίωση την τελική. Να παρακαλάνε όλοι να έρθει ο οποιοσδήποτε στρατηγικός επενδυτής μπας και βρεθεί δουλειά. Να παρακαλάει ο μαλάκας, κι ο έξυπνος να περιμένει πληρώνοντας μόνο έναν μηχανισμό-έμβολο: Τα ΜΜΕ. Τίποτε άλλο δεν έχει ανάγκη. Ο έξυπνος είναι σαν το νερό. Περιμένει γνωρίζοντας ότι τελικά η διάβρωση θα γίνει πραγματικότητα.
      Και στην αρχή το κοινό θα είναι χαρούμενο. Κάποιοι θα φύγουν ευτυχισμένοι. Μέχρι το νάμα να είναι πια εμφιαλωμένο. Τότε, όλοι ζωντανοί νεκροί. Σαν τον Ινδό αγρότη και τον τεχνοκράτη γεωπόνο εκατομμυριούχο. Αλλά πάντα με δημοκρατικές διαδικασίες σαν αυτές της πολιτείας Γιουνάν στην Κίνα ή της πίσω πόρτας. Τι, νομίζετε ότι η Μοσάντο δεν την βρήκε; Ναι μεν η Ευρώπη δεν επέτρεψε τις μεταλλαγμένες καλλιέργειες, θέμα που έρχεται κάθε χρόνο στην συνδιάσκεψη των υπουργών γεωργίας, αλλά ταΐζει τα ζώα της με βιοτεχνολογικές τροφές. Κοτόπουλα και βόδια που είναι πια μια μάζα κρέας κι απλά έχουν ένα στόμα για να τρώνε. Χωρίς μάτια και χωρίς αυτιά.
      Πάντα θα υπάρχει ο εφιάλτης, που φυσικά δεν υπήρξε ποτέ σαν ιστορία. Άλλα θέλανε να πουν στα παιδάκια. Σήμερα που υπάρχει με τη Μοσάντο στην διατροφική αλυσίδα, πάλι άλλα λένε. Τι; Για το καλό μας. Ηλεγμένο προϊόν έρευνας και δηλητήριο στο σώμα μας κι ίσως και στην σκέψη. Σκέψη; Πού να ξέρω τι άλλο κάνει η βιοτεχνολογία;  

      31 σχόλια:

      1. tis proales xazeua sto Discovery ena typo pou epsaxne epi 2 xronia sto miso planiti na vrei authentikous sporous revythia

        oi dikoi mas oi malakes oi agrotes pou sunostizonte sti DEH kai sti eurobank , ti sporous tha kratisoun ?
        thermosifones ?

        ΑπάντησηΔιαγραφή
      2. Τελικα,ποιοι ειναι οι ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ?
        Αυτοι που τα ξερουν ολα αυτα,τα βλεπουν,τα σκεφτονται,προβληματιζονται?
        Η ολοι οι αλλοι,που δεν νοιαζονται,δεν τους ενδιαφερει,δεν τους απασχολει,ΣΤ`ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΑ...???
        Μπριζολα να`ναι κι ας ειναι και σταβλισια.Τσιπουρα απο το ιχθυοτροφειο με 4 ευρω γεματη λιπος.Σογιελειο για νοστιμια,κι ας ξερουν οτι ειναι απο μεταλλαγμενους σπορους.Καλαμποκαλευρο,κι ας φτανει το 80% της παραγωγης να ειναι "πυρινικοι" σποροι.Κοτοπουλα και αρνια ταισμενα με ξηρα τροφη οπως και οι αγελαδες για γρηγοροτερη παχυνση,και οταν τα τρως νομιζεις οτι τρως την σαμπρελα του αυτοκινητου μαζι με μπολικο λιπος...Αυγα απο ορνιθοτροφεια,που κροκος και ασπραδι κοντευουν να εχουν το ιδιο χρωμα.Ντοματες χωρις σπορια,αγγουρια και πατατες τιγκα στο δηλητηριο,που τα τρως και κανει εκρηξη το στομαχι.
        Βιολογικα προιοντα σου λεει ο αλλος,δηλαδη λιγωτερα φυτοφαρμακα,ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ,σαμπως τους ελεγχει και κανενας? Οι ιδιοι που τους πoυλανε τους σπορους ειναι και οι ΕΛΕΓΚΤΕΣ......Γαματα.....

        ΑπάντησηΔιαγραφή
      3. Η ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΚΑΡΙΑ ΑΙΩΝΙΑ ΟΔΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΟΝΤΟΣ.
        ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΔΙΠΟΔΑ ΚΤΗΝΗ. ΘΝΙΣΗΓΕΝΗ, ΜΕ ΥΦΕΡΠΟΝΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΕ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ.

        ΑπάντησηΔιαγραφή
      4. Θα απαντησεις στο ερωτημα?

        ΑπάντησηΔιαγραφή
      5. ΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΗΛΕΠΑΡΑΘΥΡΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΕΓΩ ΚΥΡ monegasco.
        ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ.Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΣΤΗ ΓΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΠΡΙΣΕΙ.

        ΑπάντησηΔιαγραφή
      6. Κυρια και λιβανια....
        Ναι,ηρθε να προβληματιστει,να αγχωθει,να στενοχωρηθει,να πικραθει,να αγανακτει,να ψαχνει,να...να....!!! Περισευει λιγο ευτυχια,κανα-δυο κιλα,την θες η εισαι πληρης?

        ΑπάντησηΔιαγραφή
      7. steven εγραψε αυτο.....
        ΠΑΝΤΩΣ, ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ, ΘΕΛΩ Η ΑΕΚ, Ο,ΤΙ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙ ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΡΜΑΤΩΝ ¨Η ΜΑΝΑΤΖΑΡΑΙΩΝ.
        =======================================

        ΜΕ 5 ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΟΟΟΟΟΟΟΟΛΟ ΤΟ ΖΟΥΜΙ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ Η ΚΑΘΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΣΕΝΤΟΝΙ.
        ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.ΞΑΝΑΠΕΣΤΟ.ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΞΕΚΙΝΑΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΟΛΑ.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΗΣ.

        ΑπάντησηΔιαγραφή
      8. ΧΑΧΑΧΑ ΜΕ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΠΕΡΙΚΑΛΩ.ΑΝ ΜΟΥ ΜΑΤΑΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΩ ΚΥΡΓΙΕ.ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΑΝΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ.ΤΟ ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΚΑΙ Η ΦΑΙΑ ΟΥΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ?
        Η ΚΟΠΡΙΑ ΚΟΠΟΙΣ ΚΤΑΤΑΙ.

        ΑπάντησηΔιαγραφή
      9. Οπως νομιζετε...sir!!! Μια μικροδιαφορα υπαρχει με την τυροκαυτερη,αλλα κι αυτη ειναι ελεγχομενη.
        Και η κοπρια,φυσικα,κοποις κταται,μαζευε-κουβαλησε,απλωσε,ριξε,ποτισε....Υπαρχει εργο,κινηση sir,αρα και καματος.Και η ξεκουραση απαραιτητη,και μετα α`ι` σιχτιρ και βαλε Πανταζη και ξεκολα ,να αναπαυθουμε-αποχαυνοθουμε...

        ΑπάντησηΔιαγραφή
      10. Γιώργης ο Γαρατζέος25 Σεπτεμβρίου, 2010 10:54

        Μονεγάσκο+όργουελ: Βάσιμο και προαιώνιο το ερώτημα του μονεγάσκου. Όχι, όμως, είτε τζατζίκι, είτε τυροκαυτερή, είτε φάβα είτε μουστάρδα, το νιονιό είναι εκεί για να το δουλεύουμε. Άλλος στις 1500 στροφές (2-3%), τζατζίκι μυαλό να βαράει πυράκια (ρίξε στο κορμί μου σπίρτο να πυρποληθωωωωωωωω), άλλος στις 6000 (8-9%). Έχουμε ένα 90% αυτού του εργαλείου στο δρόμο προς τη θέωση. Και 0,1% παραπάνω να βάλεις έως τη μέρα που θα αποδημήσεις εις τόπον χλοερό κι ευήλιο καλό είναι...
        Και το άλλο: Τώρα που έχω κι εγώ παιδί, παλεύω να ακονίζω το δικό μου μπας και του περάσω τίποτα.
        Αν του κληροδοτήσεις τζατζίκι, αυτός/η/α θα κληροδοτήσει/ουν ΣΚΑΤΑ και δεν του/ς αξίζει...

        Το καίριο ερώτημα είναι παραπέρα:
        ΟΚ, δεν έχεις τζατζίκι στο κρανίο. Σε αυτή τη ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΜΠΟΥΣΤΙΑΣ (panx romana) πες ότι κοιτάς μέσα από τη χαραμάδα και βλέπεις έστω ΚΑΠΟΙΑ πράματα:
        1. Παίρνεις ένα ματσούκι, ένα παλαιστινιακό τσεμπέρι στα μούτρα και 2-3 μπουκάλια με μολότωφ και τους τη μπέφτεις?
        2. Καταπίνεις τα πάντα όλα και όσο αντέξεις?
        3. Παίρνεις τα βουνά ή την ξενιτιά και αποστασιοποιείσαι?

        Και συνεπακόλουθα, εφόσον πας με τα 2 και 3, κρύβεσαι ή ετοιμάζεσαι για το μεγάλο ντου (δες γαρατζέοι...) όταν οι μάρκες (ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ) είναι ΟΛΕΣ πάνω στο τραπέζι και παίξει χάος προς την αλλαγή?

        Εγώ τι κάνω?
        Ωπ, συγγνώμη, η γυναίκα μου μου φωνάζει ότι πάλι λέρωσα το καπάκι της τουαλέτας και πρέπει να πάω να το καθαρίσω...

        ΑπάντησηΔιαγραφή
      11. Γιώργης ο Γαρατζέος25 Σεπτεμβρίου, 2010 11:18

        Κοινώς ας ορίσουμε την ευτυχία πρώτα, που είναι εν μέρει υποκειμενική (λχ εγώ γουστάρω ρεμπέτικα εσύ Πανταζή και ο άλλος AC DC και τη βρίσκουμε αλλιώς) αλλά το αντικειμενικόν της φάσης έγκειται στο θέμα της προσωπική βελτίωσης που ανέφερα παραπάνω και στο τι κληροδοτούμε. Λέω τώρα...

        ΑπάντησηΔιαγραφή
      12. Γιώργης ο Γαρατζέος25 Σεπτεμβρίου, 2010 11:58

        Διόρθωση:
        όχι "Panx romana", αλλά "αντίδραση":

        http://www.youtube.com/watch?v=S5B99AbViSs&feature=related

        ΑπάντησηΔιαγραφή
      13. Προς όλους: ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ, ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟ ΚΡΕΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΓΗ. ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑΪΖΟΝΤΑΙ. ΚΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΝ ΜΥΕΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΟ.

        ΑπάντησηΔιαγραφή
      14. Γιώργης ο Γαρατζέος25 Σεπτεμβρίου, 2010 13:28

        Γι αυτό στου λέω προσφυγάκι...
        4 στρ ζωτικός χώρος...(εκτός σχεδίου δόμηση), άιντε 6-8.
        Το μποστάνι σου, τα κοτοπουλάκια και το γουρουνάκι σου, άιντε καμιά αίγα και σε 20-30 χρόνια θα είσαι βασιλεύς...
        Δεν θα πετάς ΤΙΠΟΤΑ, μόνο συσκευασίες στους μπλε κάδους...
        Κλειστός κύκλος δηλαδή μας σώζει μόνο. Από τη ΣΠΕΙΡΑ στο ΜΗΔΕΝ που δεν είναι ΟΥΔΕΝ και πάμε να μετράμε τα ψηφία του π με τη ρακή που μου έστειλε ο μπάρμπας μου από τον κάμπο μας που είναι καρσί με το γείτονα του Γκαντάφι αγόρι μου.
        Οι λοιποί, σχιστομάτιδες, αμερικανάκια και αδερφές ευρωπαίες να τρώνε ιπτάμενες αγελάδες, υποχθόνια κοτόπουλα και υποβρύχιες κατσίκες...

        ΑπάντησηΔιαγραφή
      15. http://www.youtube.com/watch?v=edOTqpghFR4&feature=player_embedded

        goalara !!!!

        ΑπάντησηΔιαγραφή
      16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

        ΑπάντησηΔιαγραφή
      17. Αντίστροφα μετράει η συνεργασία της ΑΕΚ με την PUMA, καθώς όπως σας ενημερώσαμε από χθες, η ΠΑΕ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με άλλες τρεις εταιρίες ένδυσης, που θα προμηθεύουν με εμφανίσεις, ρούχα και άλλο υλικό, το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ. Έτσι λοιπόν, μία ιστορία που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2007, αναμένεται να λάβει τέλος τους επόμενους μήνες.

        Καλά φάγαμε καλά ήπιαμε,ρίξαμε και ένα γ..ι και φύγαμε

        ΑπάντησηΔιαγραφή
      18. Πρασινα αλογα,ροζ ελεφαντες,ιπταμενες αγελαδες... Εγω παντως,σημερα,εφτιαξα ενα ζυγουρι γιουλμπασι,που παταγε στη γη,και δεν ειχε αφησει χορτο για χορτο.Κατι καλεσμενους που ειχα φυγανε με τεσσερα δαχτυλα στο τελος απο το πολυ γλυψιμο...
        Χαραλαμπε,θεωρω οτι οι εμφανισεις της PUMA,ηταν απ`τις χειροτερες,εμφανισιακα,που εχει φορεσει η ομαδα.Ευελπιστω σε κατι καλυτερο με την νεα συνεργασια.Οπως και να`χει και οι φανελες παιζουν τον ρολο τους στο ποσο σοβαρος εισαι...

        ΑπάντησηΔιαγραφή
      19. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΛΟΧΩΡΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΣΑΝΤΕ. ΤΟΥ ΣΑΛΤΑ.ΠΙΔΑ ΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΑ? ΤΗ ΝΥΦΗ ΤΗΝΕ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΡΩΤΑ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΤΟ ΣΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΤΑΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΦΑΓΙΑ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΡΘΑΝΕ. ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΝΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟΡΑΦΗ. ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΡΕΖΙΛΙ ΣΤΟ ΜΑΧΑΛΑ.

        ΑπάντησηΔιαγραφή
      20. Προς Χαράλαμπο: ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΑΘΩΟΙ. ΤΟ SUB-EMPIRE. ΒΡΕ ΘΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ.

        ΑπάντησηΔιαγραφή
      21. Προς monegascos: ΕΧΕΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΦΑΝΕΛΛΑ ΣΤΟ ΠΗΔΗΜΑ; ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ. ΤΗΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΗΝ ΜΠΛΟΥΖΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ;

        ΑπάντησηΔιαγραφή
      22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

        ΑπάντησηΔιαγραφή
      23. Φυσικα και εχει.Και μην που πεις οτι ειναι ιδια η μπλουζα με το δικεφαλο στα πλευρα του `93 με την μαλακια της KAPPA το `97 (νομιζω),η με την αλλη παπαρια την "χρυση" της ADIDAS.Γιατι αμα πω για την περσινη και την φετινη μπαρουφα,οπως και την αλλη την ριγε πριν χρονια που ηταν οι παιχτες σαν τους Νταλτον,θα πιασουν παλι την κλαψα μερικοι για το ριγε και τι τους θυμιζει....
        Την φανελα του Τακη δεν την θυμαμαι,αλλα θυμαμαι την κιτρινη με την QPR....

        ΑπάντησηΔιαγραφή
      24. @Steven
        Στην ιστορία πάντα ανήγει η κερκόπορτα,ομως η πλάκα είναι οτι οι κακοι είναι μέσα...

        ΑπάντησηΔιαγραφή
      25. ΠΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ: ΜΕΣΑ , ΕΞΩ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ

        ΑπάντησηΔιαγραφή
      26. Ποτε ησουν πιο σοβαρος,τοτε η τωρα? Οσο πιο μπιχλιμπιδωτη ειναι η μπλουζα,τοσο πιο εφε θες να κανεις γιατι εισαι ανυπαρκτος....

        ΑπάντησηΔιαγραφή
      27. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,

        ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΑΕΚΑΡΑ ΜΟΥ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΟΥΜΕ Κ ΕΜΕΙΣ ΛΙΓΟ..

        Υ.Γ Ο ΓΑΥΡΟΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΜΙΑ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΠΑΟΚ Κ ΥΣΤΕΡΑ ΜΕ ΕΜΑΣ ΚΑΘΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ..ΤΥΧΑΙΟ.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ..

        Υ.Γ ΜΑΚΑΡΙ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΗΣΑΜΕ ΦΡΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΑ 4 ΓΚΟΛ..

        ΑπάντησηΔιαγραφή
      28. ΚΑΡΓΙΟΛΑ ΛΕΓΑΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ. ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΤΟΥ ΜΟΥΝΙΟΥ ΤΟ ΝΤΑΧΤΙΡΙΝΤΙ. ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ. ΠΧ. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΔΥΟ ΚΟΜΟΔΙΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΡΓΙΟΛΑ.

        ΑπάντησηΔιαγραφή
      29. ΠΟΣΑ ΜΑΣ ΕΤΑΞΕ Ο ΜΠΕΟΣ? 3 ? ΜΕΣΑ ΕΠΕΣΕ..
        ΠΟΣΑ ΗΘΕΛΕ Ο ΝΤΟΥΣΑΝ Κ Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΓΙΑ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ? 5 ΣΤΑ 5 ? 1 ΣΤΑ 4 ΜΕ 2 ΗΤΤΕΣ ΑΠΟ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΕΣ..
        ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΟΣΑ ΘΑ ΦΑΜΕ?

        Υ.Γ Ο ΝΤΟΥΣΑΝ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΤΕ...

        ΑπάντησηΔιαγραφή