Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

ΕΡΗΜΙΑ

            Φίλοι καλά τα λέτε και δεν υπάρχει καμιά ερημιά στο blog. Απλά τρέχω να προλάβω τις εξελίξεις για την πληροφόρηση. Και δεν θέλω να αστοχήσω. Και για να είμαι δίκαιος, οφείλω να πω, οτι ένας φίλος πιστεύω, με το ψευδώνυμο Καζαμίας, τα είχε γράψει σωστά. Σαν να ήθελε να μας προειδοποιήσει για κάτι, που τότε το βλέπαμε ανοργάνωτα και θολά.
            Έπεσε μέσα; Όχι, πολύ γρήγορα έπεσε έξω. Διότι ο Καζαμίας, όσα και να ξέρει παρασκηνιακά, χρησιμοποιεί όνομα που παραπέμπει σε πρόβλεψη και σε ρομαντισμό. Και ό,τι όνομα κουβαλάς, είτε απο σένα διαλεγμένο,  είτε απο την κολυμπήθρα επιβεβλημένο, ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ. Οι άνθρωποι είναι δούλοι του ονόματος τους. Όπως δούλοι είναι και της φάτσας τους.
            Τι δεν υπολόγισε; Οτι έχεις να κάνεις με αμερικανάκια - πόσο γελοίος μπορεί να είναι ένας Έλληνας όταν υποτιμάει την πλανηταρχία- κι αυτά όποτε γουστάρουν σε τρώνε για πλάκα. Εντάξει η αντίσταση, αλλά να έχει κάποιον σκοπό. Όταν η αντίσταση γίνεται για να χρεωκοπήσει μια ομάδα ή μια χώρα, τότε είσαι μαλάκας αντιστασιακός ή επαναστάτης χωρίς ουσιά. Διότι σε νοιάζει μόνο το προσωρινό καλό κι όχι το αύριο. Κοινώς η πάρτη σου.
              Και αγαπητοί, ποιός είπε οτι με πεντακόσιους συμβούλους, δικηγόρους τριβόλους ή απόφοιτους του Χάρβαρντ, δεν γίνεται να χρεωκοπήσει μια κατάσταση; Δηλαδή η σημερινή κρίση δεν είναι αποτέλεσμα όλων των golden στελεχών, που αγωνίζονταν για τον εαυτούλη τους; Δηλαδή κοινά, απλά ελληνικά, οι τίποτες δεν γίνανε ποιητές της ελληνικής επανάστασης; Βαρέθηκαν τη ζωή τους κι είπαν να κάνουν κάτι να τους καταγράψει και μια ιστορία. Αντί να αυτοκτονήσουν. Οι ευεργέτες τι είναι; Τα σούπερ λαμόγια που για να αθωωθούν, είπαν να κάνουν κι ένα νοσοκομείο ή ένα σχολείο. Που μέχρι να το κάνουν, πόσους δεν είχαν καταστρέψει;
            Και μην κρυβόμαστε. Ο αδύνατος, που δημιούργησε τότε παλιά την κοινωνία, εξακολουθεί να διοικεί με τον τρόπο του και κύρια με τη νομολογία του, για να δείξει οτι είναι κάποιος. Όσο βάζεις κάνόνες, τόσο περισσότερο μου δείχνεις την ανημποριά και την επιθυμία να εκμεταλλευτείς το δαιδαλώδες σύστημα για πάρτη σου, την ώρα που ο αγνός τρέχει στα γραφεία για να του εξηγήσουν τι στο διάολο αποφασίσθηκε. Και να ξέρετε φίλοι, οτι οι περισσότεροι μαλάκες ή κακεντρεχείς, κρατούν και κραδαίνουν ένα πτυχίο.   
           Συγχωρείστε με για τον τρόπο προσέγγισης του θέματος. Έχετε όμως ένα επίπεδο και καταλαβαίνετε τι λέω. Στόχος μας είναι να σηκώσουμε την μπλέμπα κι όχι να κατεβούμε σκαλιά. Δεν θα μιλάω για την ΑΕΚ αυστηρά και μόνο, ή για τον ΔΧ, ή για τον Κοζώνη ή για την παρεούλα του - που δεν εδειξαν καμια φερεγγυότητα- και θα αποκλείω τον γνήσιο λαμογίστικο χαρακτήρα καθενός που περπατάει αυτά τα εδάφη. ( Ελ- λάδα = το έδαφος του ήλιου)
          Και ΑΕΚ σημαίνει Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως. Δηλαδή Αγωνιστική  Ομοψυχία της πρωτεύουσας της Αυτοκρατορίας. Που την πολέμησε το κοράνι, που την έστειλε εδώ που δεν υπάρχει καν αλληλοσεβασμός, και που το αθλητικό χάρισμα το έχουν όσοι σήμερα είναι παράγοντες αυτής της χώρας. Δηλαδή η ιστορία, πήρε κάτι ιερό και το έριξε τροφή στα θηρία. Δηλαδή η ιστορία, αυτή η κοινή βίζιτα του δεκάρικου, πήρε την σφαγή και την έκανε συνωστισμό. Την έκανε μια απλή θύρα 7. Που κι αυτή, βούτηξε δυο Αεκτζήδες θύματα, και τα έκανε δαφνοστεφανωμένες. Που σύσωμη η Ελλάδα, πρόδωσε τον ελληνικό στρατό τότε, με βάση τις επόμενες εκλογές.
           Και τι είναι η Ελλάδα; Τα βουνά κι οι λίμνες; Οι ακτές ή οι χαράδρες; Για μένα αυτό είναι. Αλλά εγώ είμαι Αεκτζής, δηλαδή μαλάκας ηττοπαθής. Ενώ η Ελλάδα είναι ο Κόκαλης, ο Κοσκωτάς, ο Παπανδρεόυ, οι μίζες της Siemens, η Μύκονος κι όλα τα κορίτσια που γίνονται βιζιτούδες κι όλοι αυτοί που αθωώνονται ενώ συντηρούν την πορνεία. Μιλάμε για την καραμπινάτη χώρα της πουστιάς.
           Φίλοι είμαστε τυχεροί  που η ιδέα διαλύεται. Για να μην μπλέξουμε. Διότι κι αν αύριο αναλάβει ο Μελισσανίδης, τίποτα δεν θα είναι ίδιο, σαν αυτό που μας έκανε καλύτερους ανθρώπους και σαν αυτό που λειτούργησε σαν όραμα. Αύριο θα γίνει εμπορία του συναισθήματος και ισολογισμός ισοσκελισμένος, μέχρι την ώρα που θα γίνει πραγματικός έλεγχος. Φίλοι η ΑΕΚ μας χάθηκε. Πια παίζουν μπαρούφες άλλες και κανονικό πλιάτσικο.
         Τύπου Πανιώνιου. Και είμαι περήφανος που πρώτοι διαβάσατε εδώ για το κατάπτυστο πανώ, σήμερα χάλασε ο κόσμος στα ραδιόφωνα με την φωνή σας και που ο " τρίχας αιώνιος", δηλαδή η κωλοπετεινίτσα των τριων δρόμων, απολογείτο δια στόματος φιλάθλων της, ενώ η επίσημη διοίκηση του, ούτε και πήρε χαμπάρι τίποτα σε κάποιο σημείο του χθεσινού αγώνα. Κι είναι λογικό. Διότι ο Τσακίρης είναι εφοπλιστής κι όχι πρόσφυγας. Αν είχε σχέση με τον Πανιώνιο - διότι υπάρχουν και κάποιοι σωστοί- θα είχε κάνει τα δέοντα.
           Είμαστε περήφανοι γι' αυτό που αγαπήσαμε και γι' αυτό που μας προσέφερε. Αλλάξανε τα δεδομένα, κι όσοι γνήσιοι άνθρωποι και να μπουν στην εταιρεία, πάντα θα έχουν μια τάση ρεβανσισμού για να συσπειρώνουν τον κόσμο, που κι αυτός με την σειρά του γουστάρει όχι θέαμα κι όραμα, αλλά εκδίκηση για την εκδίκηση. Απαξιώνοντας απλά, αυτό που όλοι παίξαμε κι αγαπήσαμε. Δηλαδή το ποδόσφαιρο. Δεν είναι εύκολο να κινείσαι επιτυχώς στον τομέα σου όταν σε καίει το συναίσθημα για τον ανταγωνιστή. Όταν δεν βγάζεις την ψυχή σου για σένα, αλλά τοποθετείσαι κάπου για να πηδήξεις τον αντίπαλο σου. Μπορεί να τον διαλύσεις, αλλά κύρια διέλυσες αυτό για το οποίο κάποιος σε παραδέχεται. 
         ΥΓ. Καλά του έκανε του Αραούχο και του μπλάβιασε το μάτι ο Εστογιανώφ. Η Ουρουγουάη είναι ΑΕΚ και δεν μασάει. Δέστε την ιστορία του παγκόσμιου κυπέλλου.
         ΥΓ. Προσπαθώ να απαντήσω στα σχόλια με την ανάρτηση. Σήμερα έτρεχα στο νοσοκομείο. Αναπνέει, αλλά εγκεφαλικά νεκρό το παιδί. Κι οι γονείς αναπνέουν. Χωρίς μηχανική υποστήριξη.

34 σχόλια:

  1. Στηβεν,το ζητουμενο ειναι να τρεξει την ομαδα μια καινουργια πρασινη παρεα η να τυλιχτουν ολοι τους σε μια κολλα χαρτι?Σαν να παρατραβηξε το αστειο με τα χρεη,και απο πανω να εχουν και λογο και αποψη για το πως θα σωθει η ομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαραλαμπε,αντε και την φτιαξαμε την επιστολη και την στειλαμε.Τι θα βγει? Τι περιμενεις να βγει πραγματικα? Το πολυ πολυ να σκουπισουν τον κωλο τους...Δεν θελει επιστολες,αποστολες θελει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς Μονεγάσκο: Γιάννη, να ξέρεις οτι μάχομαι αλλά πολύ κουράγιο δεν μένει. βαράω ανάμεσα σε τοίχους κι αισθάνομαι μπάλα του δωματιακού τένις. Είναι αγάπη και τρόπος σκέπτεσθαι, αλλά υπάρχει και το αλλά. Αν πεθάνει μια εταιρεία, δεν αλλάζει η σκέψη. Μας έμαθε πια. Ξεχνάς μωρέ το Ταμ-Ταμ επειδή ήρθε η Κόκα-κόλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδω πλεον χρειαζοντε δραστικα μετρα και οχι ρομαντισμοι και συναισθηματισμοι.Πρεπει να ξεμπροστιαστουν ολοι τους.Χρειαζεται βοηθεια απο ολους αυτη η προσπαθεια,και μαλιστα απο ανθρωπους που εχουν την δυναμη να μπορουν να δημοσιοποιουν την ολη σαπιλα που θα βγαινει στη φορα.Υπαρχουν αυτοι,το θεμα ειναι αν θελουν να το κανουν η απλα τους αρκει να λεγονται δημοσιογραφοι γραφοντας μονο τις συνθεσεις των ομαδων και να παιρνουν συνεντευξεις απο τον καθε μαλακα που παιρνει 500χιλιαρικα για να κοβει βολτες στο γκαζον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πίκρες μεταμορφωμένες σε γλυκόπικρα χαμόγελα.
    Συγκατάβαση στο ανθρώπινο όριο.
    Η ύπαρξή μας αποτέλεσμα των σκέψεών μας.
    Κάτι διάχυτες αισθήσεις είμαστε, όπως λέει ο ποιητής, χωρίς ελπίδα να συγκεντρωθούμε.
    Συγγνώμη δεκτή. Εδώ και μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Μονεγάσκο: Ρε Γιάννη ο ένας κρατάει τον άλλον. Αυτό είναι η μαφία. Δεν τα ξέρεις; Ο τελευταίος τροχός της αμάξης είναι ο αμειβόμενος. Κάτι Πακιστανοί είναι που παίζουν στην ΑΕΚ. Σου ξαναλέω: Η ΑΕΚ πρέπει να φύγει απο τους Αεκτζήδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιάννη, αυτή η σαπίλα πως θα βγει στη φόρα? Πως μπορούμε εμείς να βοηθήσουμε σ'αυτην την κατεύθυνση? Δεν εξαρτάται απο μας. Κωνσταντίνε, δώσε μας τα φώτα σου, ως ειδικός.Μπορεί να υπάρχει ένα παραθυράκι που να μας επιτρέπει να δράσουμε. Ως οπαδοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς Άννα: Όταν επικρατεί το επιθυμητικόν
    ( αισθήσεις) επι του λογιστικού ( να συγκεντρωθούμε) ξέρεις πού πάμε. Αναγνώριση μετά θάνατον. Δεν είναι κακό για μας, αλλά για την ΑΕΚ κάκιστον. Ζητώ συγνώμη, βάσει Πυθαγόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραια,να φυγει.Να παει που και σε ποιους? Απο το να συνεχιζεται αυτη η συφιλιασμενη κατασταση δεν ειναι προτιμοτερο να δωθει ενα τελος? Και εντοιαυτη περιπτωσει καποια στιγμη θα πρεπει να σταματησει να ειναι η ΑΕΚ πλυντηριο για καποιους γαμω το χτικιο μου με αυτη την ομαδα....Αμα δεν μπορει καποιος δημοσιογραφος να ξεκινησει να ξετυλιξει το κουβαρι,που υπαρχουν 3,4,να πανε να γαμηθουνε ολοι τους,και να κανουν και πιατσα στη Συγγρου,και να χωσουν τα στυλο τους εκει που ξερουν...Ποια μαφια ρε Στηβεν,ετσι ειναι η μαφια? Θα τριζουν τα κοκκαλα του δον Κορλεονε!! Ενα ματσο λυγουρια ειναι,οπως φαινεται,που μολις μιλησει ο πρωτος οι αλλοι θα τρεξουν να τα ξερασουν πριν προλαβει να βαλει τελεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε βρισκω απαισιοδοξο Steven.Δεν αναφερομαι στην τρεχουσα πορεια της ομαδας,ουτε στο Γολγοθα που πρεπει να περασει.Αυτα ειναι δυσαρεστα και απογοητευτικα ουτως η αλλως.Αλλα αυτο που πρεσβευει ο Συλλογος,δεν σκοτωνεται με αποφασεις και σφραγιδες,οσο υπαρχει κοσμος ζωντανος και μεγαλωμενος με αυτην την νοοτροπια.Η ΑΕΚ ειναι εκει και υποφερει αλλα ειμαστε και εμεις εδω.Και ειμαστε οι ΙΔΙΟΙ που ζησαμε και μας εζησε η ΑΕΚ εδω και τοσα χρονια.Και πριν,τις καλες εποχες ηταν ΚΑΙ εταιρια.Απλα τωρα βεβαια ειναι κυριως εταιρια.Αυτο που δεν θελουμε δηλαδη.Και ολογος που απετυχε το κατα τα αλλα επικερδες μοντελο.Γιατι στιγνος τεχνοκρατισμος,πρακτικη αριθμητικη και σκληρο μανατζμεντ δεν χωρουν στην ΑΕΚ.Στον ρομαντισμο δεν περνιεται "λουρακι".Στην ελευθερη και ανησυχη ψηχη δεν μπαινουν μεζουρες κερδους και ερυνες αγορας.Εινα ΑΔΥΝΑΤΟΝ.
    Υ.Γ Προς επομενους ιδιοκτητες της εταιριας(και μονο αυτης):Αυτο,κατα μια ειρωνικη εννοια ειναι και η λυση στο "οικονομικο"προβλημα και αυτο της επιβιωσης της εταιριας.Η φτιαξια του συλλογου και αυτων που πιστευουν σε οτι πιστευει,ειναι να βρισκεται μακρυα απο στρογγυλα τραπεζια,φαγοποτια,κανονισμους μοιρασματα και υπολογισμους.Αφηστε το "αλητακι" να τριγυριζει ελευθερο στις αλανες της γειτονιας του, αν θελετε να ειναι χαρουμενο και εσεις να αισθανεστε ησυχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αννα,εμεις μονοι μας δεν μπορουμε να κανουμε κατι.Εμεις μπορουμε να ειμαστε διπλα σε αυτους που θα κινησουν αυτες τις διαδικασιες,και να ειμαστε ενεργα διπλα τους.Νομικα δεν ξερω,ουτε με ενδιαφερει να μαθω στα 42μου.Η οποιαδηποτε ομερτα του κωλου που εχουν αυτα τα ληγουρια θα σπασει με την πρωτη κληση του εισαγγελεα.Ολοι αυτοι δεν φτανουν ουτε στο μικρο δακτυλακι του Ψωμιαδη,που να θυμησω οτι επαιζε μπαλα μονος του,κι οχι σαν αυτους που μαζευτηκαν 10 νοματαιοι...Επιμενω οτι υπαρχει τροπος,δυσκολος αλλα υπαρχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Oσο για την "κινηση" που αναφερατε παιδια ασφαλως και ειναι εφικτο.Εκεινοι(οι καθε "εκεινοι") ειναι οι ιδιοκτητες της ΠΑΕ η της ΚΑΕ η της ΦΑΕ ΛΑΕ η ΒΑΕ και δεν ξερω τι αλλο,αλλα της ΑΕΚ σκετα και απολυτα ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ.Οχι φιλολογικα,αλλα και ξερα-νομικα τελειως(εδω το ξερει και ο Bob βρε παιδια: "...η ΑΕΚ ανηκει στον κοσμο της και μονο, με κληρονομικο δικαιωμα..")
    Ξερετε, πολλες φορες απο συνηθεια η αδιαφορια, μας ξεφευγουν τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ και τρεχουμε να επαναπροσδιορισουμε την θεση μας σε σχεση με κατι.Δεν υπαρχει μυστικο.Ενας ειναι ο τροπος:"Ξαναδιαβαζουμε"τις ριζες του.Ξεκολαμε την πυξιδα για να δειχνει εκει που εδειχνε.Υπαρχει" μια "αρχη" που λεει οτι, ο ποιο απλος τροπος τεινει να ειναι και ο ποιος αποτελεσματικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εδω υπαρχουν εταιρεις απειρες που στο προιον τους προσπαθουν να εμφυσισουν και λιγη ιδεα λιγη ψυχη λιγη ανθρωπια προκειμενου να αποκτισσουν υποσταση και καλυτερη προσβαση στην αγορα.Ο κοσμος παντα θελει να υπηρετει κι'αλλωτε να υπηρετειται απο ιδεες και οι πολυεθνικες τους "το δινουν"-ψευτικο και ουτοπικο βεβαια αλλα πιανει-με σκοπο το κερδος.Αυτοκινητα με "προσωπικοτητα",σερβιετες-"συντροφοι που δεν εγκαταλειπουν ποτε", απολυμαντικα "φιλοι μας", πλυντηρια "συμμαχοι" και τοσα αλλα κουραφεξαλλα που ομως πουλανε τρελα. Εδω ομαδες ποδοσφαιρικες η αλλες διχως ιστορικη συνειδηση και πολιτισμικες ριζες "αρπαζουν" οτι βρουν προχειρο και το φορανε για να βγουν στην αγορα. Και κοιτα να δεις Η ΑΕΚ η καργα φωρτομενη με τα στοιχεια εκεινα που θα επιτρεπουν εισοδο στην αγορα της πολλων επενδυτων,παρ'ολα αυτα ειναι στην "απ'εξω" Και ο λογος ειναι "καλες οι ιδεες αλλα οι ανωδυνες και αοριστες.Τα στοιχεια της ΑΕΚ ειναι επικινδυνα"-της οποιας την αποιδεολογικποιηση μπορω να κατανοησω μονο σαν μερος ευρυτερου σχεδιου "καλης γειτονιας"(εδω γελανε).Ενας αλλος "συνωστισμος" περιμενει την ΑΕΚ και αφορα την ιδια.Πρεπει να παλαιψουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αννα,Χαραλαμπε,Χρηστο,Γιωργη...Το πραγμα ειναι απλο.Ο Κοζωνης ζηταει εγγυητικη 15εκ.Του ειπαν οτι τα χρεη ειναι το πολυ 34εκ.,και ο ανθρωπος σου λεει για να σας πιστεψω δωστε μου την εγγυητικη,και οτι βγουν παραπανω στην πορεια δικα σας.Για μενα λογικοτατο.Το παραλογο που ειναι? Αφου ολοι αυτοι ξερουν οτι τα χρεη δεν ειναι 34,ειναι 134,τοτε γιατι συνεχιζουν τις συνομιλιες?Εδω δεν εδωσαν ΤΕΛΙΚΑ ουτε την εγγυητικη των 5εκ.,θα δωσουν των 15? Αν ολοι αυτοι ηταν ενωμενοι,θα αφηναν την υποθεση να φτασει μεχρι εδω με κινδυνο να ξεμπροστιαστουν? Αρα,αυτος που ανακαλυψε τον Κοζωνη ειναι καποιος που ηθελε να φτασουν εκει τα πραγματα,γιατι αλλιως θα τον επαιρνε κι αυτον η μπαλα...Εστω οτι ο Κοζωνης την παιρνει την ομαδα με το προσυμφωνο,τον δενει κατι να μην την κανει αυριο μεθαυριο με ελαφρα πηδηματακια? Βγαζει μια ανακοινωση οτι με κοροιδεψαν,αλλα μου ελεγαν αλλα βρηκα,γεια σας...Παλι σε αυτη την περιπτωση γινονται βουκινο ολοι οι εμπλεκομενοι.Μην το ψαχνουμε,ΚΑΠΟΙΟΣ θελει να βγουν ΟΛΑ στη φορα,και διαλεξε την καλυτερη περιπτωση.Η ιστορια με τον Εβραιο φυσικα και δεν ειναι τυχαια,ειναι η θεωρητικα,εναλακτικη λυση με τυχον ναυαγιο του Κοζωνη.Μονο που αυτη την βρηκε¨τυχαια¨ο ΣΙΧΑΜΑΣ.Ολα τυχαια γινονται σε αυτη την ομαδα,με την διαφορα οτι τωρα μονο τυχαιο δεν ειναι οτι καποιοι πιεζουν τον Κοζωνη να ζητησει την 15αρα.Τι ακριβως δεν καταλαβαινετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ξενύχτης Νομικάριος08 Δεκεμβρίου, 2009 03:31

    Μερικές σκέψεις κι από μένα, και με την ιδιότητά μου ως νομικού (Άννα, δε θα σου χαλάσω χατήρι!!)
    Πρώτα από όλα έχω πειστεί ότι οι (α)μέτοχοι είναι τόσο ανίκανοι, που τελικά καταντούν επικίνδυνοι. Δε γουστάρω πλέον ούτε να με σώσουν-που δε μπορούν-ούτε να δώσουν πάλι όραμα, το οποίο θα είναι ο φερετζές της πλήρους ανικανότητάς τους(νεανική ομάδα, υποδομές κι άλλα τέτοια). Άμα θέλω πραγματικό όραμα, διαβάζω Χρηστάρα και απογειώνομαι! Εδώ τους έπιασε κορόιδο ο κοντοπούτανος και τους έφαγε τόσα φράγκα, τι άλλο να πω;Και ο βλάκας είναι κατ'εξοχήν επικίνδυνος σε κάθε διαπραγμάτευση, όσο απλή κι αν είναι, πόσο μάλλον σε αγοραπωλησία ΠΑΕ. Πλέον αμφιβάλλω και για τις ικανότητες του Νοτιά και θα εξηγήσω γιατί.
    Εδώ όμως μιλάμε για γκάου. Επιβεβαιώνουν ότι στην κοινωνία που ζούμε τα φράγκα απονέμονται όπως και η εξωτερική εμφάνιση σε κάθε άνθρωπο, και μάλιστα χωρίς γονιδιακές καταβολές:εντελώς τυχαία!!
    Τι στο διάολο εξετάζανε δύο μήνες την οικονομική επιφάνεια του Κοζώνη;Όταν συναντιούνται δύο επιφανείς επιχειρηματίες(λέμε τώρα)για την αγοραπωλησία μιας "μαγαζί-γωνία" ΠΑΕ, και μάλιστα ο ένας διασχίζει κοτζάμ Αμερική για τη συνάντηση, το λογικό είναι να έχει προηγηθεί μια εξαντλητική προεργασία από το επιτελείο τους, η συνάντηση και μόνο αποτελεί σημείο χωρίς επιστροφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νομικαριε,καλα το πας...για συνεχισε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ξενύχτης Νομικάριος08 Δεκεμβρίου, 2009 03:51

    Προσωπικά δεν πείστηκα από τα ντοκουμέντα της πλευράς Κοζώνη, θα περιμένω βέβαια και αύριο.Είναι όμως δυνατόν το όνομα της κωλοτράπεζας αυτής για παράδειγμα να το μαθαίνει ο Νοτιάς την ώρα της τελικής συνάντησης;Ή το έίδος της επιστολής; Οι δικηγόροι τους κι όλοι οι εμπλεκόμενοι, πώς προετοίμασαν το έδαφος;Μιλάμε για...Φλοριδιστάν!!!Ύποπτη είναι και η τελική πρόταση του Κοζώνη: Είναι μια πρόταση,η οποία ο ίδιος και η ομάδα του ξέρει ότι θα απορριφθεί. Μέχρι και ο Δ.Χ. το κατάλαβε: Αν οι α-μέτοχοι είχαν διάθεση για εγγυητική 15 εκ., θα βάζανε τα λεφτά στην εταιρεία! Εδώ όμως δε βάζανε πέντε...
    Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι τα χρέη είναι τουλάχιστον 50 εκατομμύρια, αυτό υπονοεί εξάλλου και ο Μπόμπ. Εδώ όμως έχουμε το εξής παράδοξο: Αντί οι α-μέτοχοι ή τουλάχιστον οι τίμιοι από αυτούς, να επιθυμούν σφόδρα τον έλεγχο, αφού κάποιος ή κάποιοι έφαγε-αν τα δικά τους λεφτά ,αυτοί ΤΡΕΜΟΥΝ!!Εντάξει, ο έλεγχος θα τους κάνει ρόμπες, θα αποκαλυφθεί το μέγεθος της βλακείας τους, όμως παρόλα αυτά η στάση τους είναι ακατανόητη. Τι υποπτεύομαι; Kάποιοι από αυτούς ή και όλοι μετά τη φυγή του κοντού (μέγας ύποπτος υπεξαίρεσης!), παρόλο που διαβεβαιώνουν για το αντίθετο, τσεπώνουν σιγά σιγά πίσω το αρχικό κεφάλαιο που είχαν βάλει το 2004. Γι' αυτό και τα λεφτά του καλοκαιριού σωθήκανε τέλη Νοεμβρίου, παρά το cost cutting 5 εκατομ. (κωλόφλωροι!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νομικαριε,εστω οτι δεν θελουν να γινουν ρομπες,καποια στιγμη δεν θα τους σκασει η βομβα στα χερια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ξενύχτης Νομικάριος08 Δεκεμβρίου, 2009 04:09

    Ένας τίμιος μέτοχος(π.χ. Κανελλόπουλος), έστω ηλίθιος, θα διευκόλυνε τον έλεγχο, υποβάλλοντας για παράδειγμα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, χωρίς να περιμένει τον κάθε Κοζώνη, αφού (και) δικά του λεφτά τρώνε! Αντ'αυτού όμως;Σιωπή, για να μη θυμίσω συνεχείς προσπάθειες να ματαιώσουν το ντιλ, έστω και με αστειότητες (e-mail καλοκαιρινά Θανόπουλου κ.α.). Τότε γιατί ψάχνουν αγοραστή από το καλοκαίρι; Μα νομίζω, για να δείξουν κινητικότητα και ενδιαφέρον για την ΠΑΕ κι έτσι να κερδίζουν χρόνο και να γλιτώνουν το ξύλο! Βρήκαν μάλιστα και απροσδόκητο σύμμαχο στα σχέδιά τους, την Ορίτζιναλ, που για δικούς της λόγους(φυσικά δεν αναφέρομαι σε όλα τα παιδιά της Οργάνωσης, αλοίμονο!)δεν τους πλακώνει στο ξυλίκι, όπως θα έπρεπε κι όπως έκανε κάποτε με τον Ζήτα, αλλά κάνει...υπομονή. Αφού το Πρωτοδικείο έρχεται ολοταχώς!!
    Κλειδί στις εξελίξεις και τη σωτηρία της ΠΑΕ, και της ιδέας Χρήστο, είναι η πάση θυσία διενέργεια του ελέγχου! Δεν έχω πρόβλημα να παίζουμε στην Δ΄ με τα Λεχαινά, έχω πρόβλημα όμως οι υπαίτιοι της κατρακύλας της ΑΕΚάρας να ζητούν και τα ρέστα (κυριολεκτικά!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Νομικαριε σωστο το σκεπτικο σου,αλλα...Τι θα κερδισουν αν παρατεινουν τον χρονο παραμονης τους στην ΑΕΚ? Μπορουσε ο Κανελλοπουλος να παει στον εισαγγελεα η θα εσπαγε τον ορκο σιωπης που ειχαν δωσει? Αυτο που παραξενευει ειναι,οταν την εκανε ο Ντεμης δεν βγηκε κανεις να τον ταρακουνησει και να του ζητησει τα ρεστα για την κακοδιαχειρηση.Και μην μου οεις οτι φοβοντουσαν τις αντιδρασεις γιατι αλλο που δεν ηθελε η original να την βγει στον Ντεμη...Αρα κατι αλλο συνεβη,και το αφησαν το θεμα,και εμπλεξαν τα μπουτια τους.Αν κανεις δεν θελει τον ελεγχο,απο την παρεα,ποιος μπορει να τον κανει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ξενύχτης Νομικάριος08 Δεκεμβρίου, 2009 04:29

    Εξάλλου με όλους αυτούς την πτώχευση τη θεωρώ αναμενόμενη, αν όχι δεδομένη! Να πάει να γαμηθεί στο κάτω κάτω η Εταιρεία, αν αυτοί έχουν αποσβέσει τα...τρομακτικά έξοδα, στα οποία υποβλήθηκαν, για να μας "σώσουν"!!!Σακούλα τη μπουρού monegasce μου; Ο Μελισσανίδης, που είναι γάτος με λουστρίνια, θυμάστε τι λέει; Ότι πουλάνε χρέη!!Κι όχι έσοδα, συνεχίζω εγώ!!
    Κλειδί όμως των εξελίξεων νομίζω είναι επίσης και η μαζική, λαική αντίδραση του κόσμου της ΑΕΚ, η οποία θα ασκήσει τρομακτική πίεση στις εξελίξεις. Άλλωστε μιλάμε για θρασύδειλα, τιποτένια ανθρωπάκια. Προσοχή:Δεν αναφέρομαι σε οργανωμένη, κατευθυνόμενη βία, τύπου Κάντζας (θυμάσαι Ντεμάκο;), αλλά σε πηγαία αντίδραση του ΑΕΚτζήδικου λαού, ο οποίος στην πλειοψηφία του τσακίζεται για το μεροκάματο και απαιτεί να μην τον εμπαίζουν απλοί κληρονόμοι μεγάλων περιουσιών, οι οποίοι ΕΧΟΥΝ, αλλά δεν ΕΙΝΑΙ! Ίσως το blog μας μπορεί να κινητοποιήσει πολλά αδέλφια και να βοηθήσει στο να γίνει ένα μεγάλο συλλαλητήριο, το οποίο θα καθαρίσει τον κόπρο του Αυγείου, ο οποίος από το 2004 λυμαίνεται την εξόριστη ομάδα της Βασιλεύουσας!! Τα παραπάνω τροφή προς σκέψη, απλά πιθανολογώ, έτσι; Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν εχω λογους να αμφισβητησω το σκεπτικο σου νομικαριε,απλα μου φαινεται πολυ απλο για να ειναι αληθινο.Εγω να ρωτησω κατι,αν κανενας απο αυτους,ΚΑΝΕΝΑΣ,δεν ζητησει τον ελεγχο,ποιος μπορει και δικαιουται να τον ζητησει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γιώργης ο Γαρατζέος08 Δεκεμβρίου, 2009 09:48

    Καλη μέρα προς άπαντες συν-bloggers και ειδικώς τους ξενύχτηδες! Ρε θηρία, τέτοιο πόνο νοιώθετε που σας κρατάει ξύπνιους. Λογικό. Η υπομονή του κόσμου, προφανώς, τελείωσε. Παιδάκια (προφανώς με παπάκια) πήγαν ψες στη Γράμμου και γράψαν στον τοίχο αυτά που όλοι σκέφτονται. Απ΄ότι είδα, ούτε ένα σύνθημα για το βάτραχο (ο οποιος είναι τελειωμένος ούτως ή άλλως, sitting duck αμερικανιστί), αλλά μόνο για τους πραγματικούς υπαίτιους αυτού του θεάτρου σκιών. Ο κύβος ερρίφθη και thanks uncle Bob...το πέταγμα μίας πεταλούδας στην Κίνα ΟΝΤΩΣ μπορεί να προκαλέσει τυφώνα στην Αμερική...
    Υγ: Χρήστο μου, κάποιοι από τους α-μετόχους φάγαν και κάποιοι πιαστήκαν κορόιδα. Μου κάνει εντύπωση ότι τα κορόιδα καλύποτυν (ακόμα) αυτούς που τους τα φάγαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κωνσταντίνος08 Δεκεμβρίου, 2009 09:53

    Στήβεν,

    Τα όσα αναφέρεις στο κείμενο «Ερημιά» αλλά και πολλά από αυτά που κατά καιρούς έχεις ενθέσει με ήπιο (σπάνια…) ή «βάναυσο» τρόπο στα κείμενά σου, κρύβουν τελικά τη μελαγχολική αλήθεια για τη χώρα με 98% ηλιοφάνεια που ο μόνος ήλιος που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια είναι ο ξεφτισμένος ήλιος του ΠΑΣΟΚ.
    Και βρισκόμαστε πλέον μπροστά στο δίλημμα: να συνεχίσω να ασχολούμαι έστω και από απόσταση με την ΑΕΚ και το ποδόσφαιρο, με κίνδυνο τα παιδιά μου (που έγιναν ΑΕΚτζήδες και, προφανώς φταίω εγώ γι αυτό) να γυρίσουν κάποια στιγμή και να με μουντζώσουν ή να το γυρίσω σε άλλες ασχολίες και χόμπυ που δε θα ταράζουν την ζωή μου; Σε μια τέτοια περίπτωση θα ζω με την ψευδαισθησία ότι έχω διατηρήσει ένα επίπεδο αλλά θα υπάρχει ένα κομμάτι της ψυχής μου που θα με εγκαλεί: Χαμένα θα πάνε αυτά τα 48 χρόνια βουβής αφοσίωσης στην ιδέα της ΑΕΚ; Ναι ρε, γιατί όχι; Χαμένα να πάνε!

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ ποτέ δεν μπόρεσε να κάνει πράξη αυτό που ο Ελύτης έγραψε στο έργο του «Μαρία Νεφέλη»:
    Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά.

    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημέρα σε όλους
    Σήμερα κοιτόντας τα γεγονότα με ψυχραιμία καταλήγω ότι η ΑΕΚ όχι μόνο δεν πέθανε αλλά ζεί και μεγαλουργεί.
    Η ΑΕΚ είναι μέσα μας και όσο ζούμε εμείς και οι απόγονοι μας θα ζεί και θα υπάρχει.
    Όσο θα ξενυχτάμε από πόνο ή χαρά γι αυτή θα υπάρχει.
    Όσο θα τσακωνόμαστε γι αυτήν θα υπάρχει.
    ΑΕΚ είναι η ψυχή σου, όχι το σώμα σου.
    Η ΠΑΕ ΑΕΚ κινδυνέυει να σβήσει.
    Η ΠΑΕ ΑΕΚ αντιπροσωπεύει το υλικό κομάτι της αέναης ΑΕΚ.
    Είναι το σώμα αλλά όχι η ψυχή.
    Το σώμα είναι άρωστο. Η εταιρεία ΑΕΚ είναι άρωστη.
    Το πλιάτσικο ετών, η κακοδιαχείρηση, οι εγωισμοί και η αλαζονία,η ανικανότητα και η αδιαφορία οδήγησαν την ΠΑΕ ΑΕΚ σε άλλο ένα οριακό σημείο.
    Η ΙΔΕΑ ΑΕΚ μπορεί να μεγαλουργήσει;
    Φυσικά. Δια μέσου ενός υγιή οργανισμού.
    Η ΠΑΕ ΑΕΚ μπορεί να μεγαλουργείσει;
    Φυσικά κοιτόντας τα λάθη του παρελθόντος και οργανόνοντας σωστά το μέλλων.
    Ποιός θα τα κάνει αυτά;Η ΑΕΚ θέλει έναν Ηγέτη.
    Θέλει έναν Μελισσανίδη να έχει όραμα και να κρατήσει την ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ της ομάδας μας.
    Ο κοντός απέτυχε συν της αλλης διότι πήγε να αλάξει αυτή την κουλτούρα.THIS IS NO AEK.
    AEK είναι σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια.
    Εναν ηγέτη που να κρατά την παράδοση και την κουλτούρα της εταιρείας ΑΕΚ.
    Ηγέτη και έναν πρόεδρο που να μην είναι απαραίτητα ΑΕΚτζής αλλά ΙΚΑΝΟΣ.
    Και φυσικά στην πορεία σχέδιο ώστε οι ικανοί αυτοί άνθρωποι να είναι μέσα από την ίδια την ΑΕΚ.
    Νους υγειής εν ΄σώματι υγειή λέγανε οι Ελληνες.
    Ο νους είμαστε όλοι εμείς, καιρός να φτιάξουμε και το σώμα μας, όπως και να ονομαστεί(ΠΑΕ, FC, ΚΑΕ)ΑΕΚ θα είναι.
    ΕΞΕΛΙΞΗ και ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ μαζί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλημερα παιδια.
    Ορθες οι ερωτησεις,σωστες και ευλογες οι αποριες,απο ολους μας.Εχουν κοινα στοιχεια.Βασικα.Σε γενικες γραμμες λεμε τα ιδια.Και αυτο σημαινει οτι χρησημοποιουμε την απλη κοινη λογικη προκειμενου να βγαλουμε καποια συμπερασματα,να πιθανολογισουμε και αν γινεται να προτεινουμε.
    Ας κανουμε τον Κλουζω και σιμεγα. Γιατι τγεχουν τωγα απο την πλευγα Κοζωνη να αποδειξουν τα αυτονοητα-οπως θα επγεπε και ο ιδιος ο Μπομπ πυ τωγα καιγεται λεγοντας: "θελει να βαλει τελος στο να διασυγεται το ονομα,η υποληψη και η οικονομικη του υποσταση"Δυο μηνες βγε χαπατα,τι αλλο σας απασχολουσε;
    Οσο αφογα την εμμονη των φγαγγατων μετοχων να μην ζητουν "ξεκαθαγισμα" για να δουν ποιοι τους τα εφαγαν,δεν νομιζω οτι στεκει ο συλογισμος του Νομικαριου οτι παιγνουν τωγα αυτα που τους πηγαν πγιν και στεγνωσε το ταμειο.Αν τα στοιχεια τους οτι τους υπεξαιγεσαν-μεσω ιδγυσης αλλων εταιριων πχ. κλπ.)χρηματα,εχουν αποδειξεις-η εστω ισχυγες ενδειξεις,τοτε ο δγομος του εισαγγελεα ηταν και ειναι ο καλυτεγος τγοπος και να εξαγνισθουν απ'τον κοσμο της ΑΕΚ και να θεωγουνται πια ΜΟΝΟ βλακες-θυματα του κοντου με την ποδια-και οχι λαμογια και απαταιωνες,κατι που κανει κακο στις υπολοιπες και κυριες επαγγελματικες ασχολιες τους.Πεγα απο το οτι θα μπογουν να αξιωσουν επιστγοφη των ποσων αυτων,με πολυ καλη την πιθανοτητα να συμβει αυτο. Ομως:μονο αν εχουν ισχυρες ενδειξεις.Αλλιως η οντως ειναι ηλιθιοι,η οντως-παγα το μεγεθος τους-εγιναν και αυτοι ψιλικατζιδες και λαμογια.
    Υ.Γ. παντως και στις δυο πεγιπτωσεις,εμεις σας λεμε: Γε, δεν πατε να ραμηθειτε..::(το "ρ" με "γ")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλημερα Χαραλαμπε. Γι'αυτο ακριβως μιλαω και εγω. Εχω γραψει καποια πραγματα εναν γενικο "μπουσουλα" για κατι τετοιο.Σιγα-σιγα με το χρονο προστειθενται και αλλα στοιχεια.Σε επομενη συναντηση μας θα σας το δωσω να το δουμε ολοι μαζι,να πουμε τις ιδεες μας,να κανουμε τις προτασεις μας αναμεσα στα ουζα.
    Δεν μιλαω για καμια "αρχη διαχειρησης κρισης" ουτε κατι εκτακτο και παροδικο.Μιλω για κατι μεγαλο,σταθερο και διαρκες.Θα τα πουμε προσεχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δυο μηνες ειναι πολυ μεγαλος χρονος για την συζητηση και την διαδικασια εξαγορας μιας εταιρειας.Και στον χρονο αυτο μεσολαβουν πολλα(μερικες φορες αυτα ειναι και το ζητουμενο..να αποκαλυθφουν συμπεριφορες,να δοκιμαστουν και να τεσταριστουν εκατερωθεν,να αναδειχθουν κρυφα στοιχεια που σε μια συντομη χρονικα διαδικασια δεν θα εβλεπαν το φως,κλπ.) Ομως συν ολα αυτα,ο χρονος φερνει και κουραση,απογοητευση και το κυριωτερο ελλειψη της αρχικης διαθεσης(χωρια τις τρικλοποδιες και τις αναποδιες που σερνει μαζι του) με αποτελεσμα αλλοιως να υπολογιζουμε και αλλοιως να καταληγουμε.Αν ειναι να καταληξουμε καλυτερα απ'ότι υπολογιζονταν,παει καλα.Αν ειναι ομως να κατρακυλισουμε ακομα χαμηλοτερα,τοτε κλαφτα Χαραλαμπε!
    Οπως και να εχει,ο χρονος "...γλυπτης των ανθρωπων παραφορος..." ξεμπροστιαζει τους παντες. Εδω κανει τα παιδια γερους και δεν θα αποκαλυψει τις προθεσεις και τις πραξεις δεκα νοματαιων;
    Οσο για τον Μελισσανιδη τα ειπαμε αλλη μερα. Το χρεος του το γνωριζει.το ξερει.Την διαθεση την εχει ειναι φανερο. Και το κυριοτερο την γνωση και τον τροπο που ο Συλλογος θα βρει ξανα την σωστη περπατησια.Και δεν μιλαω μονο για τιτλους και πρωτιες,αλλα κυριως για την επαναφορα και την επανατοποθετηση της ΑΕΚ στις βασεις και τις αρχες υπο τις οποιες ιδρυθηκε.Δηλαδη,κοινη πορεια,του κοσμου με την διοικιση.Και λογω καταγωγης και εμπειριων,τα γνωριζει καλα.Υπο αυτο κυριως το σκεπτικο θεωρουμε τον Μελισσανιδη ως "πιο καταλληλο" και οχι επειδη εχει "περισοτερα φραγκα".Αν θελαμε μονο "φραγκα",θα τρωγαμε ολημερης φραγκοσυκα.Την προθεση δεν ξερω αν εχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ας χαλαρωσουμε λιγο.
    Περιμενοντας τα στοιχεια του Terry Koz.(ελπιζω να μη παρουσιασει τιποτα κρανη με κερατα και σπαθια με λαβες απο κοκκαλο μαμουθ,επικαλουμενος τους προγονους του). Αν και σε αυτη την περιπτωση,τους "αλλους" τους εχω ικανους να πουν οτι "θα τα εξετασουμε ενδελεχως και επιμελως με την νομικη-οικονομικη και βιοιατρικη ομαδα μας και θα δημοσιοποιησουμε τα αποτελεσματα της εξετασης με ανθρακα-14,καθως και θα συμβουλευτουμε τον μεγα μαγιστρο Χαντζιχριστουριαν(ειναι Αρμενικης καταγωγης,γιαυτο και η "βιζιτα" του στη ΑΕΚ ειναι και αυτη Αρμενικη)καθως και τους μελλοντολογους μας Β. Λεουση και πατρο-Κοσμα,καθως επισης τα βιβλια των Μαγια και του Νοστραδαμου.Επισης-αν χρειαστει-θα ταξιδεψει μερος της επιστ.ομαδας μας εις την Ιρλανδια,για να γινουν αυτηκοοι μαρτυρως τοων τοπικων θρυλων και παραδωσεων,ωστε να βεβαιωθει η γνησιοτητα των προσκομησθεντων αποδεικτικων στοιχειων.
    Απ΄΄την αλλη, η οργανωση ανηρτησε πανο στον αγωνα βολευ με τον Πανελληνιο-ιδιο σε μεγεθος με αυτο του Τσακιρη- που εγραφε"ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΑΤΕ,ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ." Προφανως αποδεκτες του "μηνυματος" δεν ηταν οι παικτες του Πανελληνιου.(λετε να ηταν οι παικτες τις ΑΕΚ;)Ποιοι τους πολεμουν;Οι αμετοχοι;Μπα...αυτοι δεν ασχολουνται με τιποτα.Ο κοντος.αυτος εχει αλλο καιμο.Ο Κανν/λος;Μα ειναι μαζι τους.Ο τιγρης; αυτος απεχει.Ο Ντουσαν;και αυτον ακομα τον αφησαν στην ταλαιπωρια του.Ποιος μενει; το 99% του κοσμου της ΑΕΚ. Α,τοτε ενταξει...no problem !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγόρια καλημέρα
    Σας βρίσκω λίγο πιο αισιόδοξους σήμερα. Κωνσταντίνε, διαφωτιστικό το κείμενό σου και εξηγεί επαρκώς την οικονομική τρύπα.Σ'ευχαριστώ.
    Χαράλαμπε, μεγάλη καρδιά έχεις. Απ'ότι βλέπω δε θα περιοριστούμε σε μία επιστολή διαμαρτυρίας. Υπάρχει διάθεση για κάτι περισσότερο.
    Χρήστο, σε βλέπω σύντομα ν'αλλαζεις επάγγελμα. Επιθεωρητής Χρήστος εν δράσει...Δώσε, αν θέλεις, ένα μικρό δείγμα απο το σχέδιο, να γελάσει λίγο το χειλάκι μας.
    Κωνσταντίνε, καλωσόρισες στο blog. Kράτα ζωντανή στην ψυχή σου την ΑΕΚ, γιατί έτσι μόνο θα συνεχίσει να υπάρχει.

    ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΩΣΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Xρήστο, υποθέτω ότι το πανο αναφερόταν στους αντιπάλους τύπου Πανιωνίου και λοιπών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Εφτασαν σαν τους μαγους με τα δωρα τα στοιχεια που απαιτουσε η πλευρα Νοτια.Ελπιζουμε να μην ειναι οντως κρανη και σπαθια απ'την Ισλανδια.
    Aπορια ευλογη:και γιατι δεν τα εδειχνε τοσο καιρο στον Νοτια που ηταν εκει στο Αμερικα; Τωρα τα μαζεψες Τερρυ? Στηθηκες στη γωνια του o'hare lake park και κρατωντας την φωτογραφια της γιαγιας με τα σουτζουκακια εκενες εκκληση στην ανθρωπια των συμπολιτων σου;Μηπως ισχυει αυτο που λεγαμε τις προαλλες βρε παιδια;"δωστε μου απο ενα δολαριο ο καθενας και θα σας δειξω τον τροπο να γινεται πλουσιοι"; Εστω και ετσι,παλι καλα. Ειμαι πραγματικαμ περιεργος να δω τι στοιχεια ειναι αυτα που δεν τα εδειχνε εκει και θελει να μας τα απλωσει εδω,σαν να ειναι τραχανας.(δεν πιστευω Terry να ειναι καμια συστατικη επιστολη απο το θυσαυροφυλακιο του Σκρουτζ μακ Ντακ-αλλου μεγαλου Σκοτσεζου απογονου;Γιατι αν ειναι ετσι,να φερω και εγω μια δικια μου απ'τη Μανη που θα λεει οτι ειμαι κατοχος μεγαλης και διεκδικουμενης εκτασης με φρυγανα και αγριελιες και οτι μπορουν οι τοπαρχες της περιοχης να με εξουσιοδοτησουν οπως την εκμεταλευθω κατα το δοκουν και με "προικισει" και μενα με πιστοληπτικη ικανοτητα,ο αρχοντας-απογονος του Πετρομπεη,Νικολας Μαυρομηχαλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλημερα Αννα. Το θεμα ειναι να μην "υποθετουμε" και να μην "εικαζουμε". Τετοια μηνυματα με σκληρο και καθαρο λογο,θα πρεπει να εχουν και ΞΕΚΑΘΑΡΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ. Ειδ'αλλως τι καθεσαι και τα γραφεις; και παριστανεις την Πυθια,οταν απευθυνονται στο απειρο;Γιατι δεν λενε καθαρα αυτο που γραφουν;γιατι το αφηνουν κολοβο το μηνυμα;
    Στην "καλυτερη" περιπτωση αυτο ειναι "τζαμπα μαγκια" και στην χειρωτερη μπορει να δημιουργησει παρεξηγισεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ευχαριστώ θερμά Steven.
    Αεκτζήδικους χαιρετισμούς και στα μέλη του χώρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή