Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

ΣΟΛΩΝ ΚΑΡΥΔΑΚΗΣ

     2000. Η χρονιά, που ο μεγάλος μου ο γιος, πήγε στο σχολείο που είχα τελειώσει κι εγώ. Στα μέσα της, γνώρισα τον Καρυδάκη τον Φαίδωνα. Μεγαλύτερος μου κατά δέκα χρόνια, απόφοιτος του ίδιου σχολείου, αρχιτέκτονας μηχανικός. Και την γυναίκα του την Σίσυ, ιστορικό αρχαιολόγο. Μεγάλη ποιότητα σαν οικογένεια και πέραν του στυγνού κοινωνικού στάτους. Τα κρασιά τους , τα βιβλία τους και τα οράματα τους , κυρίως για τα παιδιά.
     Λόγω αυτών γνωριστήκαμε. Τα δυο αγόρια τους, έλαχε να είναι συμμαθητές του δικού μου, του Ιάσωνα. Τα δίδυμα τους, ο Αρμάνδος και ο Σόλων, ολόιδια. Δυο ξανθά ζουμπουρλούδικα παιδάκια, που τα μπέρδευα πάντα. Πήγαινα στο ψιλικατζίδικο και δεν ήξερα ποιος είναι ποιος. Τα Καρυδάκια μένανε από το σπίτι μου διακόσια μέτρα και πολλές φορές που είχαμε χάσει το σχολικό, ο Φαίδων τα μάζευε όλα και τα πέταγε στο σχολείο.
     Γινόταν μια ωραία κοινωνική παρέα στα σπίτια. Τα παιδιά παίζανε κι οι μεγάλοι πίναν τα ποτά τους, συζητώντας για το μέλλον και τις σχολικές αναμνήσεις που είχαν ενδιαφέρον μια που απείχαν χρονικά.
     Μια φορά παίζαμε μπάλα. Προσπαθώντας να μαρκάρω τον Σόλωνα ,ξεκίνησα μια γλίστρα κι έπαθα ένα διάστρεμμα από τα γερά. Ο Σόλων ήρθε από πάνω μου και μου ζήτησε συγνώμη. Χωρίς να φταίει σε τίποτα. Τον κοίταξα, χαμογέλασα, και πήγα να βάλω τους απαραίτητους πάγους. Ευγενικά παιδιά και τα δυο.
     Η ιστορία όμως τελείωσε ή θα γραφτεί με άλλα λόγια. Ο Φαίδων κοιτούσε έξω από το παράθυρο και δεν μιλούσε σε κανέναν. Η Σίσυ έκλαιγε συνεχώς. Δεν ήταν εύκολη η επίσκεψη μου στο νοσοκομείο την Δευτέρα. Πού να βρεις λόγια; Κάποια πράματα δηλώνονται με την σιωπή και μόνο μ’ αυτή.
     Ο Σόλων ήταν ακόμα στα χέρια της ιατρικής. Κουρεμένος εντελώς και μπλαβιασμένος, εγκεφαλικά και κλινικά νεκρός, περίμενε την λύτρωση. Πιστεύω ότι δεν πονούσε. Πονάγαν όλοι οι άλλοι και οι δυο συμμαθητές του που ζήσαν την στιγμή, και που δεν θα την ξεχάσουν ποτέ.
     Τα παιδιά, την περασμένη Παρασκευή, διασχίζανε την διάβαση της λεωφόρου Κηφισιάς στο ύψος της Φιλοθέης. Ο Σόλων κοντοστάθηκε να φτιάξει το μπουφάν του. Το αυτοκίνητο, που το οδηγούσε ένας εικοσιτριάρης, είχε ήδη παραβιάσει δυο κόκκινα φανάρια και πήγαινε για το τρίτο. Και το πέτυχε. Ο Σόλων έκανε προσπάθεια να το αποφύγει και το ίδιο έκανε κι ο οδηγός. Τριάντα μέτρα μακριά προσγειώθηκε το παιδί. Τριάντα μέτρα που ένωσαν το μηδέν και το άπειρο. Το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε. Όχι ότι αυτό θα έφερνε πίσω το παιδί.
     Ο οδηγός γλύτωσε το αυτόφωρο και την κατ’ ευθείαν φυλάκιση του. Την Τρίτη παραδόθηκε στην αστυνομία και κατέθεσε ότι ήταν μεθυσμένος. Είναι έξω με εγγύηση και περιμένει το δικαστήριο. Την ίδια μέρα, ο Σόλων άφησε την τελευταία του πνοή.
     Στην κηδεία της Πέμπτης, δεν μπορώ να βρω λόγια για να περιγράψω τον πόνο και την οδύνη. Των συγγενών, του Αρμάνδου, του Φαίδωνα και της Σίσυς, κι όλων των παιδιών του λυκείου. Δυο χιλιάδες άτομα κι ούτε ένα κιχ. Στον δρόμο για τον τάφο, η χορωδία του σχολείου τραγούδησε « το γελαστό παιδί» του Μίκη. Τεράστια αρμονία. Ο θόρυβος έγινε από τα δάκρυα του πλήθους. Τόσο φασαρία κάνανε οι σταγόνες καθώς πέφτανε στα πλακάκια. Αυτή τη φορά, τον Αρμάνδο, τον αναγνώρισα αμέσως. Ήταν και μόνος, δεν είχα περιθώριο να μπερδευτώ.
     Χτες, μια άλλη Παρασκευή, έγινε καθιστική διαμαρτυρία στην διάβαση της λεωφόρου. Η διάβαση που εξυπηρετεί έξι σχολεία και περίπου επτά χιλιάδες παιδιά καθημερινά. Εδώ και είκοσι χρόνια. Η διάβαση, που μέχρι και τα φανάρια της είναι ασυντόνιστα. Μόλις περάσεις το ένα ρεύμα, είσαι υποχρεωμένος να περιμένεις στη νησίδα για να ανάψει το πράσινο του πεζού για να διασχίσεις και το άλλο ρεύμα. Και βλέπεις εκατοντάδες παιδιά να συνωστίζονται πάνω σε ένα πεζοδρομιάκι ανάμεσα σε χιλιάδες βιαστικά αυτοκίνητα. Θέλει πολύ να γίνει ένα λάθος;
     Πόση καθημερινή αγωνία πρέπει να κατατίθεται σαν ψυχική φθορά και πόσοι Σόλωνες πρέπει να χαθούν για να γίνει το αυτονόητο; Μια απλή σιδερένια αερογέφυρα που είναι αίτημα εδώ και μια δεκαετία. Με ταυτόχρονη κατάργηση των φαναριών από κάτω, ΚΑΙ για να μην τολμάει κάποιος να διασχίσει τη λεωφόρο αλλά ΚΑΙ για να γίνει αποσυμφόρηση της κίνησης των αυτοκινήτων. Που είναι πολλά όλες τις ώρες της μέρας και της νύχτας.
     Θα μου πεις, ρε Αβραμίδη, πλάκα μας κάνεις; Το αυτονόητο ζητάς στην Ελλάδα; Στη χώρα της μπαρούφας και της επίπλαστης σοβαροφάνειας ; Στην χώρα που ζούμε όλοι κατά τύχη; Στην χώρα του κόψε το λαιμό σου και φτάσε σε ό,τι ηλικία θέλεις όπως μπορείς; ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΕΡΟΓΕΦΥΡΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΊΝΑΙ ΦΘΗΝΗ. ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΝ;.
     Φίλε Σόλωνα, θυμάσαι που σας έλεγα μαζί με τα παιδιά μου, να μην διασχίζετε την διάβαση αυτή απλά και μόνο επειδή άναψε το φανάρι των πεζών. Να περιμένετε να σταματήσουν και τα πρώτα αυτοκίνητα των λωρίδων. Και το τηρήσατε, δεν μπορώ να πω. Δεν σας είχα πει τίποτα όμως για να αντιμετωπίσετε ένα αποφασισμένο κι οπλισμένο δολοφόνο, που βέβαια καταστράφηκε κι αυτός, όσο κι αν μπερδέψουν τα στοιχεία οι δικηγόροι. Πρέπει λοιπόν, εκτός από τις τετριμμένες ευχές, να σου ζητήσω ΣΥΓΝΩΜΗ. Διότι φταίω που δεν έχω σπάσει μερικά μούτρα καρεκλοκένταυρων, όχι παρακαλώντας, αλλά απαιτώντας μια ασφαλή διάβαση με φάτσα τα σχολεία.
Θα μου πεις και δίκαια, «τώρα το σκέφτηκες μωρέ; Εγώ έφυγα, χωρίς να έχω προλάβει να ζήσω κάτι. Και δεν ήθελα να στενοχωρήσω ούτε τους γονείς μου, ούτε τους φίλους μου. Ούτε τον αδερφό μου, ούτε και τον παππού μου. Τους σκεφτόμουν όλους κι ήθελα να με χαίρονται και να τους βοηθήσω αύριο. Δεν ήθελα να ζουν για να με θυμούνται».
     Αγόρι μου έχεις δίκιο, και γι’ αυτό σου ζητάω συγνώμη. Ας γίνεις όμως το τελευταίο θύμα αυτής της ελεεινής διάβασης, ας γίνει η αερογέφυρα με το όνομα σου. (Γαμώ το, τα σιχαίνομαι τα «ας». Πώς με φέρνει η πραγματικότητα στις μπούρδες;) Να ξέρεις ότι είσαι ο ήρωας για όλα τα παιδιά που θα γλυτώσουν στο μέλλον, και κάθε φορά που θα διασχίζουν τη λεωφόρο θα μνημονεύουν το όνομα σου. Κι εσύ από ψηλά θα είσαι περήφανος για την άδικη θυσία σου. Το ξέρω ότι δεν σου φθάνει διότι ακόμα παιδικά σκέφτεσαι- πώς να το κάνεις αλλιώς στα δεκαπέντε σου;- και δεν μπορώ να σου απαλύνω τον πόνο. Όπως ούτε κι αυτών που μείνανε εδώ. Σου είπα, ότι δεν βρίσκω λόγια πια. Υπομονή, σε λίγο θα είμαστε πάλι η παλιά παρέα επάνω και θα θαυμάζουμε την αερογέφυρα σου. Καλό ταξίδι Σόλων.

50 σχόλια:

  1. Τα συλλυπητηρια ολων μας και παλι για τον χαμο του μικρου παιδιου και ευχομαι οι χαροκαμενοι γονεις και ο αδελφος του Σολωνα,να αντλησουν δυναμη οπως εκεινοι μπορουν ωστε να συνηθισουν στην μαυρη ιδεα οτι δεν θα τον εχουν ποτε πια κοντα τους.
    Προτεινω, ολα τα παιδια να φερουν στις μαθητικες στους τσαντες και να φορουν οταν περνουν τις διαβασεις της Καρμανιολου Κηφισιας μπλουζες-στοχους,οπως εκαναν στην Γιουγκοσλαβια τον καιρο που οι μπομπες εκει επεφταν στα κεφαλια τους χωρις διακριση και οι "επισημοι αξιωματουχοι" του Χαρου αμεσως εκαναν λογο για "παραταιρες απωλειες".Υπαρχει καμια διαφορα;
    Και αυτο να γινεται καθε μερα.Ανελειπως.Μεχρι να δουν την γεφυρα πανω απ'τα κεφαλια τους.Γιατι, ξεχναμε γρηγορα εδω,στη χωρα των λωτοφαγων.(για την "μιζα" να μην ανησυχουν,θα συμπληρωσουμε το απαιτουμενο ποσο απ'την τσεπη μας.Αλλωστε αυτο κανουμε τοσα χρονια.Ειμαστε κοροιδα και θυματα καθ'εξην).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 8ELW NA PISTEUW OTI O SOLWN EKEI PSILA POY EINAI PAREA ME TOUS AETOYS POU TOY ARESAN OPWS EIPES NA PERNAEI KALA KAI NA MAS BLEPEI.
    NANAI KALA OI DIKOI TOU KAI NA TVN 8YMOUNTAI K NA FIAXTEI (XERIS AS K 8A AYTA TA DYO KATASTREPSAN THN ELLADA)MIA GEFYRA KAI NA FEREI TO ONOMA TOY OPWS SWSTA EIPES .STHN ANAGKH AS TSONTAROYMAI OLOI ,OPWS O KA8ENAN MPOREI.
    E.M
    YG
    KAPOTE ELEGA OTI O XRONOS EINAI O KALYTEROS GIATROS M......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξυπνήστε όλοι εσείς που ψηφίζετε όλους τους σκατάδες που θυσιάζουν τα παιδιά μας με αντίτιμο ένα σκατοδιορισμό στο δημόσιο...
    Σόλων η ΑΕΚάρα μας θα γινει πάλι πρώτη, θα φτάσει ψηλά στο ουρανό ,,κοντά σου φίλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πεζογεφυρα:
    χορηγος-δωρητης:Γ.Προκοπιου
    προσφορα αρχιτεκτ.μελετης:Σ.Πολλαλης
    προσφορα στατικης μελετης:Φ.Καρυδακης
    προσφορα επιβλεψης:Δ.Αναγνωστοπουλος.
    Κατα τα αλλα ευαισθητοποιηθηκε το κρατος και ο Ρεππας...
    Σολωνα.. εισαι τωρα ενας αγγελος, οπως αγγελος ησουν παντα μ'αυτες τις πυροξανθες μπουκλες και τα αθωα ματια.Το ξερω πως μας βλεπεις.Μας χωριζει μονο μια διασταση. Εφυγες νωρις γελαστο παιδι της καρδιας μας. Μακρια απο τις ελαχιστες χαρες και τις απειρες λυπες αυτης της ζωης.Ηρθες απο τον Παραδεισο και επεστρεψες εκει.
    Το σωμα μας ειναι εδω μα η ψυχη ολων μας ειναι εκει μαζι σου. Διπλα σου.Παρεα.Σο
    Σολωνακο σ'αγαπαμε.
    Ζ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς Χρήστο: Φίλε, δεν υπάρχουν συλλυπητήρια. Χριστούγεννα έρχονται. Μπορείς να είσαι καλα; Γι' αυτό είναι η πιο μπαρούφα γιορτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Ε.Μ.: Ανέλαβε την χρηματοδότηση ολόκληρη επιτροπή που ξεπέρασε το κράτος, το επίσημο εννοώ. Φυσικά μιλάμε για παιδί, που απο τύχη δεν ήταν δικό μας στενά, αλλά ήταν δικό μας τελικά.
    Τα σύμβολα κι οι ιστορίες της προσφυγιάς, όπως επιμένουν κάποιοι να γράφουν ακόμα και σήμερα για παραμύθια μπαρούφες - το Φουντουκλί είναι 20 χιλιόμετρα απο την Πόλη και σφαγές δεν γίνανε μέσα σ' αυτήν, αλλά δίπλα της-. Και κάποιοι στην Πόλη φοβήθηκαν και φύγανε. Αν είχανε μείνει, και ξέρω οτι έμεινε ο τότε πρόεδρος του Πανιώνιου, δεν θα ήταν πρόσφυγες. Και φύγανε διότι δεν τους σκότωσαν. Πρόσφυγες ήταν κι αυτοί, επιτέλους σαλεμένοι. Και απο την Πόλη ή τα περίχωρα της.
    Η ιστορία γράφεται σήμερα, και μόνο αν έχεις κόσμο την αλλάζεις. Κι όταν λέω ιστορία μιλάω για το αύριο. Διότι εκεί βρίσκεται η ουσία. Τα υπόλοιπα είναι για την ταβέρνα και τον Ατικ ή για την χριστιανική θρησκεία. Για την αγάπη μέσω των σταυροφοριών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς Χαράλαμπο: Μα τελικά σαν πρόσφυγας, κατά λάθος Αεκτζής λόγω προπαγάνδας, έφυγε. Πρόσφυγας στο κράτος αυτό που φωνάζουν οι μειοψηφίες που πάντα έχουν δίκιο. Φυσικά στα φτερά του δικέφαλου, πότε πάνω για να βλέπει και πότε κάτω για να μην κρυώνει, θα γελάει - κι έτσι πρέπει- με τις βλακίες που του έλεγα. Ζήτησα συγνώμη δυο φορές αυτήν την εβδομάδα. Μάλλον θα πάω εκ δεξιών του Σόλωνα. Φυσικά θεός δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς ΖΑ: ΗΤΑΝ ΓΕΛΑΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΙ ΕΥΓΕΝΙΚΟ. ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ. ΚΑΘ' ΥΠΕΡΒΟΛΗΝ ΒΕΒΑΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ; ΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΤΑΚΛΙΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΩΛΟΓΕΡΑΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟΥ. ΑΥΤΑ ΕΧΩ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΑΚΗ ΠΑΝΟΥ ( ΣΤΟ ΘΟΛΩΜΕΝΟ ΜΟΥ ΜΥΑΛΟ ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΗΜΕΡΑ STEVEN ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ BLOG. ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ TO ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑ. ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΥΛΛΗΠΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΓΩ; ΠΟΛΥ ΤΕΤΡΙΜΜΕΝΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ ΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΔΙΚΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ ΓΑΜΩΤΟ, ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ, ΑΠΑΘΕΙΑ, ΚΑΙ ΣΤΑΡΧΙΔΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΕΠΑΣΕΙ ΤΟΝ ΣΟΛΩΝ ΚΑΙ Ο ΧΑΜΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΝΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημερα σε ολους.Καλως ηλθες στην παρεα μας φιλε ΜΑΤΖΟ. Steven, καθυπερβολη το "γελαστο παιδι",ναι. Καθ'υπερβολη γραφουν και οι ποιητες και τα λεγομενα τους αντηχουν και φωτογραφιζουν οχι μονο την αφορμη του γεγονοτος για το οποιο "γεννηθηκαν" τα λογια τους, αλλα εχουν διαχρονικη-λυτρωτικη αξια σε ολους τους καιρους. Οποτε, κατα μια-ειρωνικη- εννοια,μπορουμε ανετα -και πολυ ταιριαστα-να πουμε(η να σιγοτραγουδησουμε): "...θελει νεκροι χιλιαδες, ν'αναι στους τροχους(των αυτοκινητων),θελει και οι ζωντανοι να δινουν το αιμα τους..." για να συντηρηθει η "κυνοβουλευτικη ολιγαρχια κληρονομικου τυπου" που εχουμε-εκουσια- βαλει στο κεφαλι μας σαν "λεοντη" και καμαρωνουμε σαν ηλιθιοι βρυχωμενοι, αγνοωντας ασφαλως οτι ολοι οι αλλοι μας βλεπουν σαν ποντικια.
    Κανω εκληση στους-πνευματικους-κληρονομους αυτου του τοπου,τους Γερμανους, να ερθουν και να "σηκωσουν" τον Παρθενωνα και να τον στησουν εκει,στη Βαυαρια. Τους παρακαλουμε...η μολυνση δεν ειναι απ'τους ρυπους των καυσαεριων...κινδυνευει απο τα αμορφωτα-ασυνειδητα ανδρικελα που απολαμβανουν τον αττικο ουρανο καγχαζοντας σαν χιμπατζιδες. Σας παρακαλουμε ελατε αμεσως.Και οτι αλλο ζητησετε...μονο παρτε τα και αφηστε μας ησυχους και απαλλαγμενους απο καθε πολιτισμικο-πνευματικο βαρος και ετσι,ελευθεροι επιτελους να σερνουμε τα ροπαλα μας στις σπηλιες μας,σαν γνησια ανθρωποζωα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν πιστευω πως εχει σημασια το χωμα αν ειναι ελαφρυ η οχι.Ο,τι και να πουμε,μοιαζει σαν τυπικος επικηδειος ενω ποναμε πραγματικα τοσο πολυ..Ουτε πιστευω πως προκειται να αλλαξει τιποτα στο μπουρδελοκρατος! Αυτο που αφησε παρακαταθηκη ομως ο Σολωνακος μας ειναι να μαθουμε να εκφραζουμε την αγαπη μας,να αγκαλιαζουμε ο,τι αγαπαμε και να του λεμε "ΣΑΓΑΠΩ". Ποσο ευτυχισμενος θα ηταν ο Σολων αν εισεπραττε ολη αυτη την αγαπη των συμμαθητων,των γονιων,των καθηγητων του.. Κανεις δεν ξερει τι επιφυλασσει η επομενη στιγμη και τουλαχιστον μεχρι να ερθουν τα προδιαγεγραμμενα,ας εχουμε χορτασει την αγαπη.Το ανθρωπινο προσωπο του σχολειου υπηρχε πριν να συμβει το κακο; Ολοι εμεις αγκαλιασαμε το παιδι;Οχι,γιαρι η αγαπη μας ηταν αυτονοητη θα μου πειτε.Οχι,τιποτα δεν ειναι αυτονοητο.Ολα πρεπει να ειπονονται για να θεριευουν. Στηβεν κρατα την εικονα του τακλιν κι εκεινα τα μεγαλα ματια.Εισαι τυχερος. Εγω βλεπω μι λιμνη αιματος,ενα πληγωμενο αητοπουλο στην ασφαλτο και πεθαινω.Προσπαθω να παρω δυναμη απο σενα,κλεβοντας την εικονα σου και κανοντας την και δικη μου. Να τρεχει στο χορταρι και οχι να κειτεται στο οδοστρωμα. Δεν ξερω τι να πω,μονο πως υποφερω οπως οι περισσοτεροι που γνωριζουν το παιδι.
    Ζ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς Χρήστο: Μα γι' αυτό έχω πει στο παρελθόν και γραπτά: ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ. Φυσικά καθυβρίστηκα απο πλήθος κόσμου που γουστάρουν την Ακρόπολη να την είχαν καφενείο. Διότι έτσι την βλέπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς ΖΑ : Το τάκλιν ήταν σημειολογικό. Εγώ πέθανα κι όχι ο Σόλων. Το αόρατο χέρι που με πηγαίνει, είχε φροντίσει χρόνια πριν, να μου μείνει αυτή η εικόνα. Και ο Σόλων ένα τάκλιν έφαγε. Ζωντανός θα είναι για πάντα για τους δικούς του και με την αερογέφυρα του. Βέβαια εδώ υπάρχει δύναμη. Χιλιάδες άλλα παιδιά φεύγουν και δεν γίνεται τίποτα. Γι' αυτό η Ελλάδα είναι χαμένη. Και το είπε κι ο Γιωργάκης ο ταξιδευτής " λόγω των οικονομικών, κινδυνεύει η εθνική μας κυριαρχία". Για όποιον διαβάζει πίσω απο τις γραμμές.
    Το blog δεν πάει καλά σήμερα στατιστικά. Μάλλον το θέμα δεν ενδιαφέρει και πολλούς. Έπρεπε να σκυλοβρίζω την πλατεία ή να πω οτι ο οδηγός ήταν Πανιώνιος για να προκαλέσω. Πιστεύω να γίνομαι αντιληπτός στους κατάσκοπους. Δεν πειράζει όμως διότι έρχονται Χριστούγεννα και κάνω δώρα. Και θα το κλείσω το χόμπυ αυτό διότι προτιμώ το μικρόκοσμο μου. Βαρέθηκα την τόση παρακμή που εκλαμβάνεται σαν ποιότητα. ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΗ.
    ΤΑ ΑΕΤΟΠΟΥΛΑ ΔΕΝ ΠΑΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ. ΠΑΡΤΕ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΕΓΩ. ( ΕΝΑΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΚΙ ΑΣ ΛΕΤΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς Μάτζο: Καλώς ήρθες κι απο μένα. Όσο μικραίνουμε, τόσο περισσότερο ανάβει το καντήλι. Και χωρίς προσπάθεια. Πού να ήξεραν οι Χριστιανοί ποιοί είναι οι αυθεντικοί; Παραμύθι τρώνε και το πιστεύουν. Και το αναπλάθουν σε κάθε γιορτή. Ούτε το τι πιστεύουν δεν σέβονται. Κοινώς, ούτε τ' αρχίδια τους δεν αγαπάνε. Λογικό λοιπόν είναι να μεταλλάσσονται. Οι καθημερινές 100 επισκέψεις είναι απο τον πλανήτη πλην της Ελλάδας. Αυτό μου δίνει κουράγιο. Γιατί τα λέω αυτά; Λόγω αποδυτηριάκια που σε έστειλε εδώ. Άρα διαβάζεις πιο βαριά κείμενα. Ώρα καλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιώργης ο Γαρατζέος12 Δεκεμβρίου, 2009 17:39

    Όπως έλεγε και το γνωστό πανκ άσμα: Αυτή είναι η Ελλάδα, η χώρα της πουστιάς". Ναι ρε, αλλά άμα είναι κάνας δημαρχούλης να βγει ξανά, φτιάχνουμε και καμιά πλατεία/λατέρνα για να έχουν χώρο να χέζουν τα σκυλιά (ούτε γι' αυτό δε φτάνει το πράσινο στην Αθήνα πια, σημειωτέον), να βγάζουμε τις πλαστικές καρέκλες και τα τραπεζάκια και πάγκους με σουβλάκια και νεροπίστολα στην ετήσια εμποροπανήγυρι του Αγίου Π*****, γνωστού πολιούχου της περιοχής. Για υψηλότερα κλιμάκια (βουλευτάκος) προτιμούνται φαραωνικότερα έργα: Κάνα φράγμα γίγας, από το οποίο παράγεται ενέργεια επαρκής να φωτίσει τα κόκκινα φανάρια της γειτονικής πόλης/περάσματος για τους φαντάρους-μη βύσματα (οι δικοί μας δεν περνάνε, είναι ήδη αποσπασμένοι στα σπίτια τους), κάνας "μοντερνος" δρόμος σαν το θρυλικό Τρίπολη-Καλαμάτα που πριν προλάβει να πάρει πολλές ψυχές βυθίζεται μέσα στη λάσπη και τη διάβρωση (εδαφοτεχνικές μελέτες? κοστίζουν πολύ!). ΑΛλά προλάβαμε να τον εγκαινιάσουμε πριν τις εκλογές με τους ημί-πτωχους ιθαγενείς να πανηγυρίζουν ανεμίζοντας λάβαρα με το χρώμα του κόμματος: Καφέ, όπως τα σκατά. Άσε ρε steven, είμαι παρμένος και δε μιλάω πολύ. Η φάση με τον πιτσιρικά με έχει κάνει Τούρκο ρε. Μα καλά, που θα φέρω παιδί ρε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πριν λιγο επισκεφθηκε "τα παιδια της Γραμμου" ο Παππας και ειπε αναμεσα σε λυγμους οτι: "...δεν φταιμε εμεις...για ολα φταιει ο κοντος και η ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ που εκανε. ("...την οποια δειχειρηση εμεις οι μαλακες εν'λευκο του παραδωσαμε για 5 χρονια..." επρεπε να συμπληρωσει)
    Και γιατι βρε χρυσε μου ανθρωπε δεν τα λεγατε τοσο καιρο; Σας κραταγε απο καπου αυτη η κοντη μαιμου; Η υπολογιζατε στην "φιλια" και στους νομους της; Πως γινεται,ανθρωποι της θαλασσας εσεις,καραβονοικοκυραιοι,να σας "αρμενιζει" 4 χρονια αυτο το καρυδοτσουφλο; Μυστηρια πραγματα.
    Ακομα ειπε οτι θα ξεκινησει ο ελεγχος "...για να μαθουμε επιτελους ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ". (καποιον μου θυμιζει αυτο).
    Τελος παντων. Ας γινει οτι γινει,αρκει ΝΑ ΓΙΝΕΙ.
    Οχι τιποτα αλλο αλλα χανουμε και επεισοδια της "Κοζωνιαδας".Τι γινεται εκει περα;Ακομα στην Φλοριδα ειναι ο Τerry;Δεν βαρεθηκε το μπανιστηρι;Μιλησαν τηλεφωνικα οι δυο τους(Νοτιας-Κοζωνης)χωρις να αναφερθει που ηταν ο ενας και που ο αλλος.Σηκωνει ο ενας το τηλεφωνο απ'το Λονδινο και το κλεινει ο αλλος απ'το Μπουενος Αιρες.Τελευταιες πληροφοριες κανουν λογο για εμφανηση του Κοζωνη στο Ματσου-Πιτσου,με μια παραδοσιακη κουβερτα να προσπαθει να στειλει σηματα καπνου στη Νησο του Πασχα οπου ειχε φθασει την προηγουμενη νυχτα με κανο ο Πρασσας.Και του ζητησε να επικοινωνισει ευσπευσμενως με τον Νοτια-γιατι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΑΛΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΛΕΟΝ-ο οποιος βρισκεται στην NASA και "σαρωνει" το προγραμμα S.E.T.Ι.,ψαχνοντας για στοιχεια του Κοζωνη.
    ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΑΛΛΟΣ "ΧΡΟΝΟΣ". Ο ΕΝΑΣ-ΤΟ 2009-ΗΔΗ ΧΑΘΗΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ελλαδα η χωρα του πρασινου ηλιου
    του ΠΑΟΚ της ΑΕΚ της Καλαμαριας
    πατριδα θρησκεια,σουβλακι με πιτα
    datsun adidas και χανι της γραβιας.
    Ελλαδα των δηθεν λεω εγω.Ελλαδα του τσιφτεντελληνα,του cayenne, της κορνας και της κονκαρδας.Ελλαδα της μιζεριας του κιτς της μιμησης.Ελλαδα που καμαρωνεις για την ακροπολη και τα γυαλινα τερατουργηματα του Βοβου.Ελλαδα της μαγκιας του αδελφατου.Ελλαδα δολοφονικη που σκοτωνεις τα παιδια σου για να βγαλεις μετα τον σαμαριτισμο σου. Ελλαδα της προδοσιας του εμφυλιου και της επετειας..
    Κι εσυ μας λες θα κλεισεις τοblog. Μαποια επισκεψιμοτητα μετρας; εισαι στην χωρα της ανυπαρξιας. ΟΥΚ ΕΝ ΤΩ ΠΟΛΛΩ ΤΟ ΕΥ. Κανε ο,τι λεει η καρδια.
    Ζ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. είχα την τύχη να γνωρίσω τον Σόλονα πριν μερικά χρόνια. ήμαστε συνομίλικοι και γνωρίστηκα μαζί του και με τον αδερφό του στο Αθλητικό Κέντρο Ν. Ψυχικού που κάναμε ταε κβον ντο. αρχικά δεν κάναμε πολλή παρέα αλλά συμπαθούσα αρκετά και τα δύο παιδιά. ύστερα το καλοκαίρι τυχαία ήμαστε μαζί σε ένα πρόγραμμα απασχόλησης παιδιών όπου αρχίσαμε να κάνουμε περισσότερη παρέα. με τον καιρό συμπάθησα τα δύο αδέρφια περισσότερο. επίσης θυμάμαι που μια μέρα είχα πάει σπίτι τους. δυστυχώς σταματήσανε το ταε κβον ντο και χαθήκαμε.
    πριν από μια βδομάδα άκουσα για το γεγονός που έγινε στο φανάρι. αν και ένιωσα θλίψη δεν είχα ιδέα ποιος ήταν ο άτυχος. την άλλη μέρα πέρασα από το φανάρι και άφησα ενα λουλούδι. ήταν πολύ παράξενο. μία δύναμη μέσα μου έλεγε ότι ήταν χρέος μου. την ίδια μέρα το απόγευμα έμαθα το όνομα του άτυχου παιδιού. αρχικά δεν μπορούσα να το πιστέψω. με κυρίεψε ένα αίσθημα στεναχώριας. το είχα στο μυαλό μου όλη την ώρα. κυρίως σκεφτόμουν τους συγγενείς του, ιδίως τον δίδυμο αδερφό του. τέλως πάντων. σόλων θα μείνεις στην μνήμη μας.. καλό ταξίδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς Γιώργη: Ό, τι σου έχω πει κατ' ιδίαν ισχύει και με κάνεις να αισιοδοξώ διότι βλέπω νεότερο, που επειδή τα ξέρει - και γι' αυτό μπορεί και να γράφει τόσο απλά, καλά και μεστά - που πρέπεινα φέρει το παιδί εδώ. Διότι εδώ θα αναδειχθεί ο στίχος:
    Μέσα απ' τη ζέστα του σφαγείου
    και με στεφάνια δροσερά
    θ' ανταμωθούμε μια τρελή πρωτομαγιά
    και το πλυμένο σώμα πίσω απ' τα λουλούδια θα ενωθεί
    σαν ζαλιστούμε απ' των χορών μας το κρασί.
    ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΩΝ ΜΕ ΚΑΣΕΤΟΦΩΝΑ ΚΙ ΕΓΩ
    ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΊΑ ΣΩΡΙΑΣΜΕΝΗ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ
    ΟΛΑ ΕΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΑ ΜΑ Τ' ΑΓΑΠΑΩ Ο ΦΤΩΧΟΣ
    ΔΩΣ' ΜΟΥ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΑΧΟΣ.
    Τεράστιο κι απο τα κορυφαία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς Χρήστο : Είναι καλό που επιτέλους ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΠΑΣ. ΔΙΟΤΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ Η ΤΟΥΣ ΚΛΕΜΜΕΝΟΥΣ. ΧΡΗΣΤΑΡΑ ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΕΥΑ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΓΕΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΙ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΕΤΑ. ΦΥΣΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΣΑΝ ΤΑ ΒΡΙΣΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΟΛΛΑ.
    ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΤΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ; ΤΗΝ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ Ή ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ; Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΙΠΕ: ...ΑΙ ΙΔΕΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΘΝΗΣΚΟΥΣΙ... ΘΕΕ ΜΟΥ , ΤΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ.
    ΥΓ. ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΑΤΣΟΥ ΠΙΤΣΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΧΝΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προς ΖΑ : ...Παραπάει το πράμα με την τρελή που την λεν Ελλάδα
    Αλαλούμ τουρλουμπούκι και χαβαλές
    κι όποιον πάρει ο χάρος...
    Πού να βρεις φασολάκια στη λαϊκή
    πού να βρεις κουνουπίδια

    Σώπα ρε, τράβα στον ψαγμένο λαχαντολμά κι αγόρασε τον. Κι έχεις διπλό γεύμα. Άνθρωπο-φυτό. Σουβλάκι με πίτα. Κι όλοι με το χέρι ανοιχτό.
    Δεν μίλησα για το blog. Για το χόμπυ μίλησα να μιλάω ελεύθερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προς Ιάσονα Κ : ( Πιστεύω να ξέρεις αυτη τη γραμματική ). Το όνομα σου, όπως κι όλα τα αρχαιοελληνικά, σημαίνουν κάτι. Το δικό σου σημαίνει, θεραπευτής. Αν ένοιωσες αυτό που καταθέτεις και το λουλούδι μπήκε μακριά απο τις κάμερες, έχεις θεραπεύσει την ψυχή σου. Σου δίνω ευχές για καλό μέλλον, ο Αρμάνδος θα την βρει την άκρη δεν ξέρω για τους γονείς του, και συνέχισε έτσι. Μην γίνεις Καβαδίας σαν εμένα. Καρδιά χωρίς ψυχή. Ζω για να την βρω. Μην το ψαχνεις αυτό που σου είπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συγνωμη, ισως δεν διαθετω την απαραιτητη λογικη η΄ την απαιτουμενη παρανοια για να κατανοησω το σχολιο που μου απευθυνες. Και κυριως την αναιτιολογητη επιθετικοτητα και εμπαθεια. Δεν υπαρχει λογος και αιτια,ουτε καν αφορμη. Το χειροτερο αμαρτημα ειναι η αδικια. Εχει περασει ποτε απο το μυαλο σου εστω σαν αναλαμπη η πιθανοτης να κανεις λαθος στην αντιμετωπιση; Αλλα θα μου πεις η σωτηρια της ψυχης αφορα μονον τους εχοντες αυτη τη ρημαδα την ψυχη, και η διερευνηση της καρδιας αυτους που διαθςτουν καρδια και νου για να προβληματιζονται.
    Ζ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Kalo taxidi solwna!afti i zwi telika einai poly adiki..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Προς ΖΑ: Καμία επιθετικότητα και καμία εμπάθεια.Σε κάθε σχόλιο που απάντησα, μετά απο την κατ' αυθείαν απάντηση, έλεγα και τα δικά μου. Κι αναφερόμουν σε ανθρώπους φυτά, που ξέρουν τη μισή αλήθεια, ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, - και φαινεται αυτο αφού το είχαν ακουστά -. Δεν έπρεπε να ενοχληθείς. Για την ψυχή δεν ξέρω. Κατατέθηκε αρκετό καιρό πριν κι εκεί πέθανε.
    Τώρα για λογική ή παράνοια, δεν τα διαχωρίζω. Αυτά τα κάνουν οι γιατροί για να συνταγογραφήσουν φάρμακα και να εισπράξουν φακελλάκια. Τι σημαίνει ΖΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προς billymodena: Φυσικά είναι πολύ άδικη και δεν το παίρνει και χαμπάρι με τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. xerome poy 8a ginei h diavash
    me mperdepse h apanthsh sou gia toys prosfyges k malon 8a anaferese stous idrytes tou paniwnioy kata thn gnwmh moy, egw aplws anafera oti den proerxome apo prosfigikh oikogenia xwris auto na symeni kati gia ton ka8ena.
    e.m
    eisai latrhs ths arxaioellhnikhs 8rhskeias?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γιώργης ο Γαρατζέος12 Δεκεμβρίου, 2009 21:55

    Παιδιά, την κάνω, πάω με τα κολλητάρια τα παλιά. Το έχω ανάγκη πραγματικά...
    Α.Ζ. δε νομίζω η επιθετικότητα του steven να είχε εσένα στόχο. Είχε τον ίδιο ΜΕ εσένα.
    @ όλους+steven: Αφού είμαστε δικέφαλοι και με το ένα κεφάλι κοιτάμε στη δύση και το άλλο στην ανατολή, ακούω απόψε προς δυσμάς και σας στέλνω αυτό το "σύντροφο" για τέτοιες νύχτες. Εύχομαι να μη "φλωρεύω" το blog...

    http://www.youtube.com/watch?v=HKnxmkOAj88

    Για το Σόλωνα...

    Αύριο θα ακούσουμε προς ανατολή...Iyi geceler...κρατάτε γερά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. wreo kommati dialexes giwrgo bravo.
    e.m

    steve ligo asxeto alla epidi ar8rografis sto fila8lo xereis ama kanei poy8ena allou radiofwno o karagianidis apo tote pou efyge kakws apo ton real .ty

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ας ελθουμε στα "δικα μας" παιδες εν καμινω.
    Η ΠΑΕ και οι Μετοχοι(αυτο παλι δεν το καταλαβαινω...ειναι αλλο η ΠΑΕ και αλλο οι μετοχοι;)εξεδωσαν ανακοινωση:παρακαλουνται οι φιλοι της ΑΕΚ,οπως να κατεβουν απ'τα γραφεια της ΠΑΕ (και των μετοχων)διοτι-λεει-την Δευτερα 14 Δεκεμβριου(δεν διευκρινησαν ποιο ετος) θα αρχισει ο ελεγχος....και φευγοντας να κατεβασουν και τα σκουπιδια.
    Απ΄την αλλη ο φερομενος ως "Κοζωνης" επεσε ξανα απ'τα συννεφα,μαθαινοντας την ανακοινωση της ΠΑΕ(και των μετοχων,μη ξεχνιομαστε)για εισοδο ορκωτων την Δευτερα,χωρις την εγκριση του και χωρις να εχει υπογραφει και το ριμαδοπροσυμφωνο.Ουτε ο Πριαμος τετοια συμφορα. "Ωιμε!
    Αφου ειχα δικους μου ετοιμους και περιμενα την υπογραφη...τι διαολο".Απ'την αλλοι οι "δικοι μας" εδω,ειπαν να εκπληξουν εμας και τον "Κοζωνη" και να ζητησουν εκεινοι τον λογαριασμο."οχι βρε παιδια,αυτα ειπαμε οτι ειναι δικα μου...την αλλη φορα εσεις" "οχι μπαρμπα-Χαραλαμπε" του απαντουν εκεινοι..."...εμεις θα πληρωσουμε σημερα και εσυ την επομενη...σε παρακαλουμε πολυ.Μας προσβαλεις" "ο.κ. βρε παιδια...αν ειναι ετσι τι να κανω,δεν επιμενω.Αλλα μηπως δεν ειναι σωστο..." "Δεν δεχομαστε κουβεντα", του ξεκοβουν οι "δικοι μας"..."τελος.Αυτα ειναι δικα μας"
    Και τωρα...; Δεν θα πληρωσει ο "θειος"; ΔΕν "προλαβε"; Θυμιζει την τελευταια ατακα απ'την Ελλ. ταινια "Αλοιμονο στους νεους": "...τωωωωρα.. αμ' Αναστησαμε κυρ Χαραλαμπε..Αναστησαμε..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Προς Ε.Μ : Τελικά παρεξηγούμαι. Να σου πω. Σε ξέρω; Όχι. Γιατί λοιπόν να τα βάλω μαζί σου; ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΚΙ ΑΛΛΑ - ΔΙΚΑ ΜΟΥ- ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ, ΟΧΙ ΟΠΑΔΙΚΑ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ. ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ.
    ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΔΙ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ.
    ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΗΓΑΝ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ. ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΩ ΠΙΣΩ ΠΟΤΕ.Ο ΙΚΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΟΣ. ΑΙΩΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΡΑΧΟΣ ΚΑΙ Η ΓΗ ΚΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ. ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟΝ ΓΗΪΝΟ ΚΟΣΜΟ.
    Ο ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΚΠΟΜΠΗ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΣ. ΚΟΠΗΚΕ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ, ΣΕ ΚΑΝΑΛΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Προς Γιώργη: Μεγάλο κομμάτι. Ο δικέφαλος είναι ο μόνος προορισμός που του έμεινα πιστός. Για την ψυχή μου και την ιδέα του. ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΔΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΑΤΙΑ. ΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ. ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΗ ΖΩΗ;
    Ο ΖΑ, που δεν απάντησε, τα ερμηνεύει όπως θέλει διότι δεν καταλαβαίνει εμένα. Εγώ το μια πάνω και το μια κάτω, δεν το θέλω. Ούτε κι αντίπαλα δέη. ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΟ ΣΚΟΤΩΝΩ. ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Προς Χρήστο: Α, σύ δεν βάζεις μυαλό με τίποτα ( καλά κάνεις). Δεν πάνε νά λένε ό,τι θέλουν; Θα ξεκινήσει ο έλεγχος; Υπεγράφη το προσύμφωνο; Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΟΤΙ Η ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ (ΠΑΕ) ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟΧΟ ΠΙΑ. ΛΟΓΙΚΟΣ Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΠΑΕ ΚΑΙ ΜΕΤΟΧΩΝ. Η ΠΑΕ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ. ΚΟΖΩΝΗΣ; ΝΑΙ, Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΘΕΙ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ. ΚΙ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΡΙΒΑΛΝΤΟ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ, Ο ΖΙΚΟ ΝΑ ΞΑΝΑΦΟΡΕΣΕΙ ΣΟΡΤΣΑΚΙ ΚΙ Ο ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΗ. ΚΡΑΤΑΤΕ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΤΑΛΟΓΑ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΜΟΥ ΞΕΦΥΓΕ ΑΥΤΟ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. opws 8ades sto internet den ta vrikan.ante na doume ti 8a ginei.elpizw mono na mhn dikew8wi o dx
    e.m
    ug
    aplws merikes fores me mperdevei o tropos grafhs soy ,pote apantas atomika s enan k pote apantas se olous ;me mperdeuei
    e.m

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Steven απορω πως και δεν εκανες εκτενη αναφορα στους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ των δρομων, αυτους που βγαινουν ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ για να σκοτωσουν οπως λεει και ο Μπαζινας. Τις τελευταιες μερες μετα το συμβαν οποτε περναω απο το σημειο αντριχιαζω (συμβαινει αυτο καθημερινα) και διακατεχομαι απο αναμικτα συναισθηματα λυπης, ΟΡΓΗΣ και ΘΥΜΟΥ. ΘΥΜΟ για ποιον ομως; Γι αυτους που συστηματικα εχουν καλλιεργησει τη νοοτροπια του σταρχιδισμου στο ΝεοΕλληνα, του υπαρχω μονο εγω και ολοι οι αλλοι γυρω μου ειναι μυρμηγκια που τους τσαλαπατω; η μηπως ΟΡΓΗ για τους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ που καθημερινα βλεπουμε τριγυρω μας;
    ΥΓ1.Διαβαζω αποδυτηριακια και φιλαθλο ανελιπως απο 14 ετων μεγαλωσα με αυτον και συνεχιζω ακαθεκτος.
    ΥΓ2.Δεν ειναι ολοι οι γιατροι παρτουζιαρηδες, και φακελλακηδες. Υπαρχουν πολλοι πιστεψε με που μαχονται καθημερινα υπο αντιξοες συνθηκες να ΣΩΣΟΥΝ ΖΩΕΣ. Και ενιοτε (τις περισσοτερες φορες) το καταφερνουν αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Το "ξεσκαρταρισμα" συμπιπτει με την αλλαγη του χρονου.5 χρονια απ'το δυστυχο το "2004" και τις δεσμευσεις αποικιοκρατικου τυπου-υπογεγραμμενες παρακαλω-των μετοχων-ομηρων προς τον φωστηρα με το σορτσακι οτι δεν θα εχουν "λογο" και θα παρεχωρουν την διακυβερνηση του καραβιου για 5 (τι συμπτωση!) χρονια. Υπολογησε οτι τοσα του φτανουν. Τελικα δεν χρειαστηκε ουτε 4. Μεσα επεσε.Αυτο του το αναγνωριζουμε.Ουτε η Πετρουλα στον καιρο δεν πεφτει τοσο "μεσα". Ελα ομως που ενω ο χρονοδιακοπτης τελειωνει,δεν εχει προλαβει να απομακρυνθει...και κρυβεται στη γωνια.Και ενω δειχνει με το δαχτυλο στην παρεα που τοσο ωραια τη "δουλεψε" κανοντας της "...σσσσσσ...",εκεινοι νοιωθουν λιγο μαλακες και ρηγμενοι, οντας και πιο "περπατημενοι": "...πως εγινε αυτο ρε πουστη μου..." αναρωτιωνται ολοι εκει. "και χρεωμενοι και μαλακες και δαρμενοι..."; "θα μας επιβαλει ομερτα το τσογλανι"; Και ο αλλος, ο Δ.Χ. αφου τα "εσπασε " με τον κοντο, γιατι δεν τον αναζητα η οργανωση,δεν τον ξεμπροστιαζει,δεν τον θετει προ των ευθυνων του,παρα μονο λεει:"..παρασυρθηκαμε...λαθος που τον εμπιστευθηκαμε..." και λοιπον.; Καθαρισατε με αυτο; Τι θα πει παρασυρθηκατε;Τι εισαστε;Βαρκα στο μεσοπελαγο;Και τωρα; Τα σβυνουμε ολα; Τι λετε ρε;(που λεει και ο Θανοπουλος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ama to elege enas proedros to parasyr8hkame 8axame episodia apo thn original mexri na figi o neos prodotis twra pios 8a kanei k 8a figi k parasir8ikame?
    e.m
    elpizw h megalometoxoi na kanoun kati aytes tis wres k twra pou aposyr8ike k o bon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τελικα ο "μπαρμπα-Χαραλαμπος" απεσυρθει. Μαλλον οντως προσεβληθει που δεν τον αφησαν να πληρωσει και σηκωθηκε απ'το τραπεζι τσαντισμενος και...χαρουμενος
    Steven αναμενουμε αναρτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Προς Μάτζο: Φίλε τα ξέρω. Ο πατέρας μου τυγχάνει μικροβιολόγος. Η γενίκευση εξυπηρετεί την κριτική και το σταμάτημα της. Φίλαθλο διαβάζεις.
    Με τον Μπαζίνα δεν συμφωνώ. Ο διασκεδάζων δεν είναι αποφασισμένος δολοφόνος. Δολοφόνος γίνεται, δεν είναι εκ προθέσεως. Σε όλους μπορέι να τύχει. Στην Ομόνοια παλιά, πρεζάκηδες ή φτωχομπινεδιάρηδες πέφτανε στα αυτοκίνητα επίτηδες για να πάρουν την ασφάλεια. Σε πηδάγανε επειδή δεν μπορούσες να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας.
    Ο Μπαζίνας είχε τα χρόνια του για να κάνει καλύτερα την χώρα. Δεν την έκανε, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ. ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Δεν θα διαφωνησω οτι μπορει να τυχει στον οποιονδηποτε, απο μια πλευρα αλλωστε ισως ειναι φρονιμοτερο να μην μιλαμε η κρινουμε γιατι προκαλουμε την τυχη μας. Αλλα οπως και συ ειπες γινεται στην πορεια των ετων.
    Πιστευεις εσυ οτι μπορει ο απλος πολιτης να κανει καλυτερη την χωρα; Μονο ενα λιθαρακι μπορει να βαλει ο καθενας μας στο βαθμο που του αναλογει. Ελπιζω να κανω λαθος, αλλα ειμαι πολυ απογοητευμενος. Ομως δεν το βαζω κατω και ουτε προκειται!!!
    Κοζωνης: Δεν ξερω και πολλα μιας και δεν ειμαι γνωστης των οικονομικων θεματων της ΕΝΩΣΗΣ. Παρακολουθω αποσπασματικα. Το ενστικτο μου ομως λεει το εξης: Μακαρι η αποσυρση ναναι ολοκληρωτικη μηπως και δουμε ασπρη μερα. Τουλαχιστο να βρεθει λυση εκ των εσω χωρις να περιμενουμε τον θειο απ' το σικαγο. (αν και χλωμο το κοβω κι αυτο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Προς Ε. Μ. : Θα με μάθεις βρε. Σιγά σιγά. Μερικές φορές δεν αξίζει να ακους τεχνοκρατικά πράματα. Την αλήθεια να βλέπεις και να πετάς σαν τον δικέφαλο. Δεν είσαι η Μπαρτσα της Ελλάδας. Είσαι η ψυχή της , το ψέμα της προσφυγιάς. Κάποιοι ήταν εκεί κι επειδή φέρανε την οικοσκευή, εμείς είμαστε παραποιητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Δεν εξαφανιστηκα, ειμαι σε αθλια κατασταση λογω Σολωνα. Καταλαβαινω τις συνθεσεις,τις ψυχοσυνθεσεις,(απαντω στον Στηβεν που λεει πως δεν καταλαβαινουμε), κατανοω τι διαβαζω,νοιωθω τα παντα.Εχω τελειωσει κι αν κατι με κρατα ειναι ενα μονο που δεν εχω ερμηνευσει,πως νοιωθει ο θητης.. Ξερω μονο την ψυχολογια του θυματος... Προτιμω να με σκοτωσουν απο το να σκοτωσω λογω αρχης και οχι αδυναμιας. Βαραινω το blog και δεν ειναι προθεση μου, αλλα δεν εξαφανιζομαι χωρις απαντησεις, και κατι με ρωτησατε.
    Ζ.Α. : Ζω Ακομα;;;!
    Καλη συνεχεια σε ολους σας (και στην αγαπημενη μου ΑΕΚ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Προς Μάτζο: Δίκιο έχεις για το δυστύχημα.
    ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΛΕΨΙΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ.
    ΠΟΙΟΣ ΚΟΖΩΝΗΣ; ΙΣΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΜΑΘΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ. ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ( ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΝΔΡΟ ) ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΣΤΟ ΟΑΚΑ. Ο ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΑ ΠΙΕΙ ΠΟΥΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ; ΕΧΩ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΩΡΑ ΑΡΓΑ. Ο ΝΤΟΥΣΑΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Η ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ; ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΘΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΑΥΡΙΟ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΧΑΡΥ ΚΛΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Προς ΖΑ: Δεν βαραίνεις το blog. Δεν έχεις τελειώσει διότι ψάχνεις την ψυχολογία του αυτουργού; Περίεργο αυτό αλλά ίσως δικιολογημένο για το αύριο. Που είναι δεμένο με το χθες. Το χθες που είναι η δίψα του πάνω χεριού και προς θεού ο άλλος να γίνει θύμα. Μακριά απο μας.
    Τέλος πάντων, ώρα καλή και καλή συνέχεια και σε σένα. Ζεις ακόμα, όπως ζει και η ΑΕΚ που δεν την αγαπάμε. Εκείνη μας κάνει τη χάρη να κουνάμε ακόμα τα μυαλά μας που είναι το τελευταίο πούπουλο της αυτοκρατορίας, που ΕΓΙΝΕ ΕΤΣΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ.
    ΕΙΠΑΜΕ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ. ΚΙ ΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΟΝ ΦΙΛΑΘΛΟ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΘΑΛΑΣΣΩΝ. ΓΕΛΑΩ ΜΕ ΤΑ ΧΑΠΑΤΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΓΗΪΝΑ. ΤΟ ΣΗΜΑΤΑΚΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.
    ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΓΕΡΑ ΡΕ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ.( ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙΣ ΠΙΑ ). ΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ. ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ Η ΣΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ.
    Ζ ΣΚΕΤΟ. ΑΣΕ ΤΟ Α,ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΣΤΟ Ω. ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΡΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Γηπεδο πηγαινα και θα παω και αυριο. Ναι ειμαι απο τους ΜΑΖΟΧΕΣ, ΜΑΛΑΚΕΣ, που πανε ακομη να δουνε αυτο το συνοθυλευμα. Και μετα τι; Να βριζω απο μεσα μου και μαζι με τους υπολοιπους που καθονται τριγυρω; Να αναρρωτιεμαι πανω στη μηχανη δρομο για το σπιτι, ποτε επιτελους θα δουμε λιγο μπαλιτσα; (αληθεια ρε παιδια εσεις θυμαστε ποτε ηταν η τελευταια φορα; που γυρισατε σπιτι με χαμογελο λογω της ομαδας σας;). Τι να κανω ομως. Η ελπιδα πεθαινει τελευταια και εγω θα συνεχισω να ΕΛΠΙΖΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Προς Μάτζο: Κι εγώ θα είμαι εκεί μαζί με τα παιδιά μου. Βασικά δεν βρίζεις απο μέσα σου. Ψάχνεις να βρεις τι διάολο βλέπεις. Μερικές φορές μ' αρέσει να αλλάζει φανέλλες η ΑΕΚ και να παίζει με γαλάζια ή άσπρα. Να μην βλέπω τα κίτρινα. Ο μόνος τίμιος είναι ο Σάχα που παίζει με ροζ.
    Κοίτα ντεμπούτο για τον Αραμπατζή γαμώ το. ΥΠΟΜΟΝΗ- ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ - ΕΛΠΙΔΑ είναι οι χειρότερες λέξεις. Τι να κάνεις; Βρες τα αντίθετα και θα έρθει η λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. eixe grapsei ena a8r80 kai h ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ ΚΑΙτο διαβασα στο τροκτικο
    http://troktiko.blogspot.com/2009/12/blog-post_530.html

    m.e

    merikes fores ypografw me ellhnika me h em ,eimai o idios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. se kapious apo emas, lipi i an8ropia mas. kai o solonas itan aplos atixos...giati plirose me thn zwh tou ta la8h ton an8ropown.... ine adiko to 3erw.... mporoume na knaoume kt emis ??? 8a ka8omaste etsi? ......:( ti na pw.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. και εγω κολλεγιο παω........Δεν ειναι μονο ο Σολλονας ειναι και το κυνονικο μυνημα που πρεπει να εχουμε ολοι στο μυαλο μας ,αποδειξτε οτι ο ΣΟΛΛΩΝ πεθαναι απο βλακεια άλλου! μια συμβουλη απο εμενα για το λυκειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Προς ανώνυμο: Φίλε, δεν καταλαβαίνω τι ζητάς απο εμένα. Να αποδείξω την βλακεία; Πώς να το κάνω αυτό; Αν θέλεις γίνε πιο σαφής για την συμβουλή σου προς το λύκειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή