Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

ΤΙ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;

           Σήμερα θα τρελαθούμε τελείως. Οι μέτοχοι που έμειναν, ακόμα και ο Κύριος Χατζηιωάννου και ο κύριος Γκούμας, αναλαμβάνουν δράση. Ξαναδραστηριοποιούνται και προχωράμε πολύ ομαλά. Γι' αυτό και δεν χρειαζόταν έλεγχος κανονικός. Είδατε που τζάμπα είχαμε αγχωθεί; Τα πράματα είναι τέλεια και το βεβαίωσε αυτό ακόμα και ο κύριος Κούλης. Είμαστε μια υγιέστατη εταιρεία που είναι απόλυτα λογικό να έχει χρέη. Τα κέρδη πάντα με φόβιζαν.

            Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, ο κύριος Κοζώνης θέλει κι αυτός να συμμετάσχει στην ευημερία. Ετοιμάζεται να έρθει στην πατρίδα και να μιλήσει και σε διακαναλικό δίκτυο για τις ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές. Η υγεία πάντα προσελκύει.
              Εκτός απο αυτά, βρέθηκε κι ένας καινούργιος υποψήφιος απο την Αγγλία, που δεν κρατιέται κι αυτός. Θέλει να μπει τώρα, να βάλει 11 εκατομμύρια, να πάρει παίχτες άμεσα για να ενισχύσει την ομάδα μπας και βγει πέμπτη, αλλά και να διώξει τον προπονητή. Εκεί είναι ο όρος του. Εκεί μωρέ θα τα χαλάσουμε; Μπαίνει ο Κιντής μπροστά και προχωράμε.
               Καταλαβαίνετε τι συμβαίνει; Ξαφνικά όλοι θέλουν να πάρουν αυτήν την υγιέστατη εταιρεία. Απο εκεί που ψάχναμε πρόεδρο με το τουφέκι, ξαφνικά πλακώσανε χιλιάδες λύσεις. Μόνο αυτός ο Μελισσανίδης δεν συγκινείται. Θα έχει τελειώσει άλλο πανεπιστήμιο αυτός, πουν την μακροοικονομία την διδάσκουν αλλιώς. Εκεί που το μαύρο το λένε άσπρο και αντιστρόφως. Και βέβαια δεν χαλάει η μανέστρα διότι τα πάντα είναι θέμα κωδικοποίησης. Και μάλλον παραμένει κι ο Θανόπουλος. Διότι πού να τρέχεις τέτοιες μέρες;
               Ρε σεις τζάμπα μιλάγαμε , βριζόμασταν και αγχωνόμασταν. Κουκούτσι μυαλό δεν έχουμε και γι ' αυτό δεν καταλάβαμε οτι ένα κόλπο ήταν των μετόχων για να δουν τις αντιδράσεις μας. Του κόσμου εννοώ , ανοργάνωτου και οργανωμένου. Είναι πολύ μπροστά οι άνθρωποι. Τώρα προχωράμε αποφασιστικά και δυναμικά. Στο μπακάλικο για την γαλοπούλα και την γέμιση, τις πατάτες και τις σαλάτες. Τζουτζούκια μου, δεν βλέπαμε τίποτα. Λύθηκαν όλα.
               Φαρδαίνουν τα ράφια για τους τίτλους που ΘΑ ΚΑΤΑΚΤΗΘΟΎΝ. Οι αντίπαλοι μας ενισχύονται για να μας αντιμετωπίσουν. Τρέμουν όλοι. Παραγγέλθηκε καινούργιο θησαυροφυλάκιο για να χωρέσει τα χρήματα που έρχονται με αεροπλάνα και πλοία. Γίνεται χαμός.
               ΜΑΚΑΡΙ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΕΚΟΥΓΕΝΝΑ ΤΑ ΦΕΤΕΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
             ΥΓ1. Το κείμενο θα ξαναδημοσιευθεί την 1-4-2010.
              ΥΓ2. Φίλοι και φίλες , αύριο την κάνω για εξωτερικό. Βέβαια τον υπολογιστή θα τον έχω μαζί ενημερώνοντας το blog όσο μπορώ. Η βοήθεια σας θα είναι αποφασιστική για την πληροφόρηση μου που μάλλον θα είναι ελλιπής. Θα σας καλώ στα τηλέφωνα σας. Ευχαριστώντας σας εκ των προτέρων, ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ.
                    

32 σχόλια:

  1. Στήβεν καλά να περάσεις
    Όσο για την πληροφόρηση μάλλον παραπληροφόρηση μην ανησυχείς, είπαμε οι ΜΕΤΟΧΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ! Αλλα μας λένε και άλλα κάνουν ΥΠΟΓΕΙΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KALA NA PERASETE.
    XRONIA POLLA SE OLOYS ME YGEIA K XARa K ME ENAN GERO PROEDRO STHN PAE

    e.m

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καποτε σουχα πει ναγορασουμε εμεις την ΑΕΚ. Γελασες, τωρα ομως τα γραφεις μονος σου. Οπως και ναχει σου ευχομαι καλες γιορτες με ζεστα ζεστα ρουχα.

    Ringo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς Ringo: Εννοείς κάτι που δεν πιάνω; Είχες πει να αγοράσουμε την ερασιτεχνική. Ποιοί δηλαδή; Τα δυο μας; Για εξήγησε μου και δώσε μου και το πλάνο ανάπτυξης και μέσα. Για την ξιφασκία μιλάω φυσικά. Μην πάρω μόνος μου τα σπαθάκια σαν την ΠΑΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς Xenos: Τι έπαθες; Και πρώτη φορά, και black-out? Ζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς όλους: Παιδιά θα παίρνω τηλέφωνο, διότι κάτι θα μου λέτε. Εκεί στα καταφύγια μόνο αετοί θα υπάρχουν κι αυτοί όχι δικέφαλοι. ΛΕΩ ΝΑ ΚΑΝΩ CLUB ORIGINAL ΕΚΕΙ. ΤΙ ΛΕΤΕ; ORIGINAL ΕΛΒΕΤΙΑΣ. ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ; ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ Ο ΔΧ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργης ο Γαρατζέος23 Δεκεμβρίου, 2009 22:03

    Α ρε steven...καλά να περνάς και καλή ξεκούραση. Πρόσεχε στο σκι, μη φας καμιά χοντρή τούμπα. Όχι τίποτ' άλλο, αλλά δεν έχουμε ομάδα σκι στην ΑΕΚ και θα χρειαστείς την οργάνωση...
    Κλό γέμισμα μπαταριών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στηβεν,διπλα απο το φυλακιο στα συνορα με την Αυστρια,ειναι μια σουβλακερι που την εχει ενας Ελληνας απο το Φυντανοχωρι.Δεν του κανεις μια ερωτηση μηπως ενδιαφερεται για την ΑΕΚ? Πατριωτακι ειναι μηπως θελει να επαναπατριστει....Κατι μου χε πει πριν κανα τριαρι χρονια αλλα δεν του δωσα σημασια,γιατι νομιζα πως με δουλευε...Για κανε ενα κοπο δεν ξερεις τι γινεται καμια φορα!!!Καλα να περασετε,καλα Χριστουγεννα,καλες γιορτες,και την ωρα επικοινωνιας την ξερεις,μετα τις 12 το βραδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς όλους : Πάω σε ένα χωριό ψηλά στο βουνό. Έχει -36 και είναι σε υψόμετρο 1600 μέτρα. Φυσικά σκι δεν κάνω διότι είμαι σοβαρός άνθρωπος. Κάνει η σύζυγος και τα παιδιά. Θα μου πείτε όλοι αυτοί δεν είναι σοβαροί; Όχι βέβαια, αφού θέλουν να δαμάσουν την φύση με ένα πέδιλο. Γιατί τους πάω; ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ. ΚΙ Ο ΞΥΠΝΙΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΤΑΤΟ ΜΕΤΡΟ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ. ΜΑ ΕΤΣΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ; ΓΙΑΤΙ; ΘΑ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ; ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΕ ΠΙΤΑ, ΝΤΑΤΣΟΥΝ ΑDIDAS ΚΑΙ ΧΑΝΙ ΤΗΣ ΓΡΑΒΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι αμετοχοι ενωνουν τις πορδες τους ξανα για να βαψουν αυγα Χριστουγεννιατικα;
    Πανικος στο "Γκαλακτικα" Στη γεφυρα επικρατει αναβρασμος. Ο καπταιν Σποκ ειναι σε καταστολη απο τα χαπια.Ηδη νομιζει οτι ειναι απογονος του Βεργκιγκεντοριξ και οτι υπερασπιζεται το Γαλατικο χωριο.
    - Απανω τους παλικαρια μου..."
    Οι αξιωματικοι και το πληρωμα κουνουν το κεφαλι τους απογοητευμενοι και τρομοκρατημενοι.
    Τα ρανταρ σφυριζουν. Ενα μεγαλο αστροπλοιο απο απεναντι πλησιαζει με ταχυτητα και σε τροχια συγκρουσης.
    Ο υπαρχος γουρλωνει τα ματια
    - Ειναι απ'τον πλανητη των αιλουροειδων,,,σας το ελεγα...
    -Μα τον Τουτατις! Ερχεται ο καταραμενος.
    -Να αναγγειλουμε εγκαταλειψη σκαφους...γρηγορα τα σκαφανδρα και μεσ στις καψουλες..." λεει αλλος
    -τι λετε ρε...εδω θα μεινουμε.Ο Θεος ειναι μεγαλος..."
    -Και εμενα τι με νοιαζει;Τωρα θα κατσω να τον μετρησω;...Αδελφια..γρηγορα στις βαρκες...στις καψουλες ηθελα να πω.."
    -Εισαι χεστης. Θα κανουμε ελιγμο και θα ξεφυγουμε απο πισω τους...σε λιγο αυτοι θα εχουν το προβλημα"
    -Εισαι βλημα..." απαντα αλλος "...δεν βλεπεις οτι μας εχουν "λοκαρει"...καντε τους ανιξερους.Ηρεμια.Μπορει να τους μπερδεψουμε.Χαιρετηστε τους.Βγαλτε και τους κουραμπιεδες...μας βλεπουν.
    Ξαφνου απ'τα φινιστρινια εμφανιζονται σε μικροτερα σκαφη κατι μικρα τιγροειδη,με μουσουδα και μουστακι. Παγωνουν ολοι. Τωρα;
    -Ψυχραιμια. Κοιτατε μπροστα.
    -Σας το'λεγα οτι θ'αρθουν λεει αλλος. "..και δεν μπορουμε και να συνεννοηθουμε με δ'αυτα.Ξερει κανεις μηπως τι γλωσσα μιλανε";
    Ολοι σηκωνουν τους ωμμους.
    -Ποιος να τ'ολεγε οτι θα την βρισκαμε απο αιλουροειδη στη μεση της ζωνης της Ανδρομεδας...που να το πουμε; Στη γη θα μας κανουν ανεκδοτο.
    Νεκρικη σιγη στη γεφυρα και μαυρες σκεψεις σε ολων τα αδεια κεφαλια.
    Υ.Γ.Καλες γιορτες Steven,καλη παραμονη οπου κι'αν πατε και καλη επανοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΧΑΜΗΛΟ

    Προτεινω, να τους επιβλεπεις φοροντας μασκα και αναπνευστηρα, μεσα σε μια φουσκωτη zodiac!
    Υ.Γ. Η φωτο στην αναρτηση με τον ιπταμενο γαιδαρο ειναι ολα τα λεφτα.Τελεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς Χρήστο: Είσαι φλέβα. Ξέρω τι σου λέω. Και θα κάνω την απαραίτητη γνωριμία. Με τον Ροζέ Βαντίμ. Μιλάω πολύ σοβαρά. Φίλε είσαι Νάμα. Και το κυριότερο , με πηγαίο γράψιμο. Και το γραφείο τύπου θέλει στελέχωση. Κατάλαβες πιστεύω. Οι ευχές πάντα προσωπικές που θα σου πω. ( Γιορτάζει και η σύζυγος ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ξενύχτης Νομικάριος24 Δεκεμβρίου, 2009 01:55

    Για να μη "χώσω" γιορτινές μέρες για τους α-μετόχους που μας τύχανε και την περιπέτεια που μας έβαλαν, με ζοφερό μάλιστα το μέλλον να διαγράφεται, συμφωνώ απόλυτα (και βάλε!!) με Χρήστο, Χαράλαμπο. Αν δεν προείχε η σωτηρία της ομάδας μας, θα ήθελα να πλήρωναν το τίμημα της ανικανότητας και της αδιαφορίας τους, τελικά της ανηθικότητάς τους, απέναντι στην Ιδέα τόσων εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Ίσως ακούγομαι σκληρός, αλλά είμαι βέβαιος ότι είμαι δίκαιος: Ας τα εύρισκαν μπροστά τους όλα όσα προξένησαν! Τα ξεχνάω όλα όμως, αν ο Άγιος Βασίλης μας λυπηθεί και μας στείλει για τον καινούριο χρόνο έναν...Τίγρη!!Ηγετικό, επιθετικό, περήφανο, λαίμαργο, να προξενεί τον φόβο σε όποιον θέλει να τον βλάψει. Να μας προστατεύει από τον οποιονδήποτε και να μας δίνει εφήμερες χαρές, εγώ τουλάχιστον δεν τις απαξιώνω. Έναν τέτοιον Τίγρη στο κάτω κάτω τον αξίζουμε με όλα όσα έχουμε περάσει την πενταετία του "ρομαντισμού" (τρομάρα τους...). Χρόνια πολλά σε όλους, καλά Αεκούγεννα κι εγώ μιας και θα είμαι εδώ τις μέρες αυτές θα ξαγρυπνώ στο blog μας προσδοκώντας κάποια καλή είδηση, Στίβεν ευχές σε σένα, τη σύζυγο και τα Αεκόπουλά σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα σε όλους
    Γιορτινές μέρες, να περάσουμε όλοι καλά και ευχές πολλές να βγεί η ομάδα μας από τον βούρκο.
    Καλά Χριστούγεννα σε όλους στο Blog,
    ευχές για λαμπικάρισμα στα μυαλά των ''κραταιών΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λόγω της ημέρας ...

    Οι πόνοι της Παναγιάς

    Πού να σε κρύψω, γιόκα μου, να μη σε φτάνουν οι κακοί;
    Σε ποιο νησί του Ωκεανού, σε ποια κορφήν ερημική;
    Δε θα σε μάθω να μιλάς και τ' άδικο φωνάξεις.
    Ξέρω πως θάχεις την καρδιά τόσο καλή, τοσο γλυκή,
    που με τα βρόχια της οργής ταχιά θενά σπαράξεις.

    Συ θάχεις μάτια γαλανά,θάχεις κορμάκι τρυφερό,
    θα σε φυλάω από ματιά κακή κι από κακόν καιρό,
    από το πρώτο ξάφνισμα της ξυπνημένης νιότης.
    Δεν είσαι συ για μάχητες, δεν είσαι συ για το σταυρό.
    Εσύ νοικοκερόπουλο -όχι σκλάβος ή προδότης.

    Tη νύχτα θα συκώνομαι κι αγάλια θα νυχοπατώ,
    να σκύβω την ανάσα σου ν' ακώ, πουλάκι μου ζεστό
    να σου τοιμάζω στη φωτιά γάλα και χαμομήλι,
    κ' ύστερα απ' το παράθυρο με καρδιοχτύπι να κοιτώ
    που θα πηγαίνεις στο σκολιό με πλάκα και κοντύλι

    Kι αν κάποτε τα φρένα σου μ' αλήθεια, φως της αστραπής,
    χτυπήσει ο Κύρης τ' ουρανού, παιδάκι μου να μη την πεις!
    Θεριά οι ανθρώποι, δε μπορούν το φως να το σηκώσουν!
    Δεν είν' αλήθεια πιο χρυσή σαν την αλήθεια της σιωπής.
    Χίλιες φορές να γεννηθείς, τόσες θα σε σταυρώσουν!

    Κώστας Βάρναλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Aγόρια, της ΑΕΚ παληκάρια ,χρόνια πολλά. Να χαίρεστε ότι αγαπάτε και να περάσετε καλά.
    Την ομάδα μας δεν τη σώζουν τα Χριστούγεννα.
    Στην περίπτωσή της ταιριάζει η ευχή για Καλή Ανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Kαλες Γιορτες Αννα.
    Οπως και σε ολα τα παιδια.
    Τι γιορταζουμε μη με ρωτας,δεν γνωριζω. Προσπαθω να "γιορτασω" και να συμμετασχω στην υποχρεωτικη μαζικη χαρα των χριστουγεννων.Την γιορτη του Βασιλοπουλου, του Τζαμπο και των λοιπον φουρνων-ζαχαροπλαστειων.
    Αλλα μου ειναι δυσκολο και δεν θελω να μου "τραβανε" το χαμογελο με το ζορι(σε ολους μας πιστευω) και τετοιες μερες νιωθω αμηχανα και ενοχα.
    Κατα μια παραφραση της γνωστης ρησης του Θεμιστοκλεους(του αρχαιου,οχι του κοντο-νεου)δηλωνω με τυψεις : '...δεν με αφηνει να χαρω, η πεινα του "Μιλτιαδη".
    Υ.Γ. Αναμενοντας τον Terry Koz...live( και οχι alive...ακομα)
    Δεν θα μου κανει εντυπωση αν εμφανιστει με καουμποικο καπελο,καρω πουκαμισο και μαντιλι στο λαιμο μιλωντας με τον στομα στραβα,σαν τον Χατζιχρηστο(αλλη συνωνυμια και εδω! Εννοω τον "γνησιο" Χατζιχρηστο...τον Κωστα.) Και να τον πλαισιωνουν δυο κοπελαρες σαν την ξαδερφη των "Ντιουκς" και να παιζουν καντρυ μιουσικ. Εμπαινε Χαραλαμπε! (οχι εσυ Χαραλαμπε του blog.Ο αλλος εννοω,ο "Αμερικανος").

    Ελπιζω να μη σας μπερδεψα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μια και πιασαμε τα ποιηματα και μερες που ειναι, ας αφιερωσω και εγω ενα, σε ολους αυτους, που αδυνατουν να γιορτασουν αυτες τις μερες.(μεσα σε αυτους και η πολυπαθη ΑΕΚ)


    Να κοιμασαι νηστικος σε μια σοφιτα
    να εισαι ο τεμπελης του σπιτιου
    να γινεσαι σκουπιδι
    οταν ανοιγεται ενα λερωμενο στομα.
    Θα σηκωσω το γιακα
    για να φυγω σαν ληστης
    απο το δικο μου σπιτι.
    Θα κοιμηθω στους δρομους
    για να νοιωσω ολακερη την πολιτεια
    να τουρτουριζει μαζι μου.
    Στο παλτο μου εχω ενα λεκε
    αλλα ειναι καλο που δεν τον βλεπω
    θα το ξαπλωσω χαμω
    και θα στρωθω πανω του
    να πιω λιγη βραδυα
    στη γωνια του ερημου κηπου.
    Θα αισθανθω τη σεληνη
    οπως δεν αισθανθηκα τιποτε
    στη ζωη μου.
    θα την αισθανθω στα χειλη μου
    σαν ενα αχλαδι.
    Στα μαγουλα
    σαν αλλα μαγουλα.

    Γιωργος Σαρανταρης (εκ Κωνσταντινουπολης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς Χρήστο
    Ακόμα και να μην γουστάρεις να γιορτάσεις τα Χριστούγεννα για σένα αυτό είναι μια γιορτή.
    Μια γιορτή ότι κάνεις αυτό που εσύ θέλεις, και όχι αυτό που από μικρούς μας επιβάλουν σπέρνοντας στις ψιχούλες μας ενοχές.
    Γιορτή για τα παιδάκια στον πλαστικό αυτό κόσμο μας, γιορτή και για μας που ρίχνουμε και ένα αρνάκι στο φούρνο έτσι για το καλό των ημερών!
    Ότι ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ φίλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χρόνια πολλά σε όλους. Χρήστο με έχεις συγκινήσει. Σαν κι εσένα νιώθω εγώ κι ... Δώρο θέλω να σου κάνω κάποιους στίχους ...

    Διατίθεται απόγνωσις
    εις αρίστην κατάστασιν,
    και ευρύχωρον αδιέξοδον.
    Σε τιμές ευκαιρίας.

    Ανεκμετάλλευτον και εύκαρπον
    έδαφος πωλείται
    ελλείψει τύχης και διαθέσεως.

    Και χρόνος
    αμεταχείρηστος εντελώς.

    Πληροφορίαι: Αδιέξοδον.
    Ώρα: Πάσα.

    Χρήστο γιορτές είναι, υπομονή θα περάσουν ...


    (Κάποια από τους "εορτάζοντες")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. καλά Χριστούγεννα,
    υγεία και ευτυχία σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. προς Ανωνυμη:Ευχομαι να μην νοιωθεις τοσο ασχημα τουλαχιστον,οσο περιγραφει το ποιημα σου.
    Οι πηγες της χαρας ειναι για τον καθενα μοναδικες και αδυνατον να οδηγησουμε καποιον σε αυτη εκ του ασφαλους. Η 'παραγομενη" χαζο-χαρα των δυτικοφερτων "χριστουγεννων" εξυπηρετει μονο τσεπες. Το καθημερινο καθηκον γινεται πλεον σπανιο,,μια δυο φορες το χρονο.Και ειναι εορτασιμο γεγονος!(κατ'αυτην την εννοια,ναι πρεπει να γιορταζουμε και να χοροπηδαμε ασφαλως).
    Και ο κανονας γινεται "λαμπερη" απ'τα λαμπιονια των χριστουγεννων εξαιρεση.Και ζωντας "συμβολικα" και "λογω των ημερων".
    Ετσι,συμβολικα λοιπον,ας μη κατεβασουμε "καντηλια" στο δρομο με το ι.χ.,αλλα αποχαυνομενοι απ΄τα κοψιδια και τα μελομακαρονα,ας παρουμε το υφος της αγελαδας στο λιβαδι. Ετσι-συμβολικα, ας μη συχτηρισουμε τις εταιρειες που κονομανε με τα sms και ας στειλουμε και εμεις αυτη τη φορα,ενα μηνυματακι στο "χαμογελο του παιδιου".Ετσι,"συμβολικα" λοιπον,ας μη βρισουμε τον Πακιστανο στα φαναρια,ας μη δυσανασχετησουμε-συμβολικα- με αλλο ενα απλωμενο χερι μπροστα μας,ας αγανακτησουμε-συμβολικα- με τις ασχημες ειδησεις των ημερων-παντα τρωγοντας πιτσα (και ρευομενοι κοκα-κολα,αλλα με τροπο),ας σηκωσουμε-συμβολικα- κανενα σκουπιδι απ'τον δρομο σχολιαζοντας τους "καφρους" που τα πετα(με),ας ευχηθουμε με μεγαλυτερη δυναμη περνοντας εξω απο καποιο νοσοκομειο,να "μη γινουμε σαν κι'αυτους Παναγια μου"ριχνοντας μια συμβολικη ματια στα παραθυρα του.
    Ακομα και η παγιδα στην οποια μπορει να πεσουμε,νοιωθοντας απλα 'καλυτερα" μονο και μονο γιατι "ελεησαμε"-μερες που ειναι-και λεμε και καμια καλημερα πιο υποκριτικα χαμογελαστη,δειχνει την ενδεια μας στις υπολοιπες 360 μερες του χρονου.
    Εγω,αυτο 'ανακαλυπτω" στον εαυτο μου καθε χρονο τα χριστουγενα.Και ειναι κατι που με λυπει.
    Ο "συμβολισμος" ειναι που σκωτωνει την πραγματικη προσφορα και το δωσιμο.
    ποτε δεν τα ειχα καλα με τα "συμβολα".
    Και οι "συμβολικες πραξεις" μου τη δινουν στα νευρα.
    Προτιμω τις "συμβολαιογραφικες πραξεις" του Μπομπ.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προς ολο τον κοσμο,καλησπερα και χρονια πολλα,καλα Χριστουγεννα με υγεια και...χρημα...!!Μανο,μερες πουναι...Χρονια πολλα,ακομα και στο σιχαμα καλα Χριστουγεννα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ξενύχτης Νομικάριος25 Δεκεμβρίου, 2009 01:14

    Καλά Χριστούγεννα-Αεκούγεννα σε όλους, με ειρήνη σε όλο τον κόσμο, αγάπη και ανθρωπιά!!Χρηστάρα, "λογοτέχνη" της παρέας μας, έξτρα ευχές για την ονομαστική σου εορτή, ας ελπίσουμε του χρόνου η ομάδα να είναι εντός κάποιου στόχου τέτοιες μέρες (που φτάσαμε...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γιώργης ο Γαρατζέος25 Δεκεμβρίου, 2009 11:18

    @ όλους: Χρόνια πολλά, καλά χριστούγεννα και υγεία υγεία υγεία!
    @ Χρήστο: Να χαίρεσαι την ονομαστική σου γιορτή, μόνο μην πας να τη γιορτάσεις στην Ιερουσαλήμ, διότι τότε θα γίνεις Χατζής...και θα σε μπερδεύουμε με τον...ξέρεις ποιόν...Χρόνια πολλά ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γιώργης ο Γαρατζέος25 Δεκεμβρίου, 2009 11:20

    @ όλους: ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟΤΑΤΗ συνένεντευξη de profundis από τον πατριώτη μου ΑΕΚτσή...
    http://www.aek365.gr/article.php?id=39779

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Χρήστο, χρόνια σου πολλά. Υγεία, αγάπη, επιτυχίες και πρωταθλήματα.Να σε χαιρόμαστε.
    Steven, χρόνια πολλά για το κορίτσι σου.
    Κάποια, χρόνια σου πολλά.
    Χαράλαμπε, Γιώργη, Κωνσταντίνε, Γιάννη, χρόνια σας πολλά αγόρια. Να χαίρεστε ότι αγαπάτε.
    Για τους περαστικούς του blog, χρόνια πολλά και να γίνουν μόνιμοι.
    Μπίκο, χρόνια πολλά και σε σένα. Μετάφερε ευχές στην οργάνωση για υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλά Χριστούγεννα σε όλους
    ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ
    Γιώργη ο Γεωργέας είπε την αλήθεια στην πραγματική της διάσταση.
    Εμείς όλοι διαστρεβλώνουμε τα γεγονότα και ρίχνουμε ευθύνες δεξιά και αριστερά σαν τις αδέσποτες σφαίρες...
    Ας χαλαρώσουμε λιγάκι με αυτούς που φταίνε λιγότερο!
    Και του χρόνου παιδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Χρηστάρα χρόνια σου πολλά
    και ΕΥΤΥΧΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κάτι χαρούμενο...
    http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10523&subid=2&pubid=6733954

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σας ευαχαριστω ολους και εναν εναν ξεχωριστα.
    Να εχετε μια ευχαριστη και ξεκουραστη μερα.
    Steven,να χαιρεσαι τη γυναικα του σπιτιου και της καρδιας.
    Καλες τσουλιθρες και καλες τουμπες εκει και με προσοχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή