Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Ξαναφτάσανε τα Χριστούγεννα. Καμία αμφιβολία δεν είχα. Τι είναι η γιορτή; Πλοίο του Αγούδημου να φτάσει ή να μην φτάσει στο νησί της άγονης γραμμής; Εδώ μιλάμε για πολύ γόνιμο έδαφος. Τους ανθρώπους. Και μοιραία η σπορά θα πιάσει τόπο και θα καρπίσει. Έστω σαν μεταλλαγμένο προϊόν.
          Και πιάνει πάντα. Κάθε χρόνο. Δεν χρειάζονται γεωπόνοι να αλλάζουν τα λιπάσματα ή να προτείνουν εναλλακτικές καλλιέργειες για εμπλουτισμό του αγρού με ιχνοστοιχεία. Οι ανθρώπινες γιορτές είναι μεν εποχιακές σαν τα φρούτα, αλλά είναι παντοτινά σταθερές. Αδιάφορες για τον καιρό. Χιόνια οι βόρειοι και τάρανδους με έλκηθρα; Μπάνια οι Αυστραλοί με κόκκινα jet ski. Βάζουν τα αγιοβασιλιάτικα σκουφάκια οι άνδρες, οι γυναίκες τα στρίνγκ με τη κόκκινη φούντα στον κώλο, κι όλοι βουρ στον πατσά.
       Και τις μέρες αυτές, βγαίνουν τα πιάτα της ελεημοσύνης, που ονομάζεται εντέχνως καλοσύνη. Στους άπορους, στους άστεγους, στους μετανάστες. Οι δήμοι προσφέρουν τα δωρεάν εδέσματα και χαρίζουν ευτυχία. Μόνο τα Χριστούγεννα πεινάνε κάποιοι. Βάζουν οι δήμαρχοι και τα φωτισμένα ελατάκια, δυο δυο, στις λεωφόρους κι έχει ολοκληρωθεί η απλοχεριά αγάπης. Αυτά τα διπλά ελατάκια, μου θυμίζουν κάποια δίδυμα που χώρισαν επειδή ένα αυτοκίνητο μεθυσμένου πιστού, πανηγυρίζοντα για την γέννηση, έπεσε πάνω στο ένα από τα δυο.
        Τι να λέμε όμως; Η γιορτή είναι εδώ, ενωμένη δυνατή κατά σοσιαλισμό ή ταπεινή κατά νεοφιλελευθερισμό. Και θες δεν θες θα την γιορτάσεις. Είδα την ταμπέλα σ’ ένα κατάστημα: It’ s Christmas, μου φώναζε επιτακτικά για να μπω και να με καταπιεί. Η απόλυτη γιορτή της παγκοσμιοποίησης. Πάτε να δείτε τι γίνεται στην Τουρκία. Απέναντι από τους μιναρέδες υπάρχουν μπάλες, λαμπιόνια, ελάφια και αρλούμπες και ταρατατζούμ.
        Κυρίως κατανάλωσης. Επιβεβλημένου φανφαρονισμού και ψεύτικου χαμόγελου. Πραγματικής θλίψης και διχασμού προσωπικότητας. Τόσα φωτάκια και τόσα μπιχλιμπίδια για να δείξουν τι; Ότι χαίρονται οι πιστοί για τον Θεάνθρωπο ή για να θαμπώσουν τον απ’έξω και να μην καταλαβαίνει τι γίνεται μέσα στο σπίτι; Μα κι αυτός το ίδιο πρόβλημα έχει. Τα ίδια έχει κάνει στην δική του σπηλιά. Το δράμα του κρύβει που δεν λύνεται με καμία γιορτή. Και γιορτή δεν υφίσταται όταν υπάρχουν εκκρεμότητες.
        Κι η θρησκεία αυτές τις ημέρες δεν πάει πολύ δυνατά. Λογικό είναι. Η γέννηση δεν θεωρείται θαύμα. Είναι φυσιολογικό γεγονός και συμβαίνει και στους ανθρώπους. Υπάρχουν και τα κοσμικά ρεβεγιόν, πού να τρέχουν τώρα οι παπάδες να λειτουργήσουν; Αυτοί λειτουργούν στο θάνατο κυρίως και στην ανατροπή του σκορ. Δηλαδή το μόνο που δεν έχουμε δει ακόμα. Είναι πολύ μαλάκας ο άνθρωπος με το παιδί που αποχτά. Θα έπρεπε να χαίρεται όταν το χάνει, διότι πού θα πάει; Αργά ή γρήγορα θα σηκωθεί από τον τάφο.
       Κι όπως γίνεται και σε κάθε ανθρώπινη γιορτή, για να χαρεί ο σεπτός πιστός, χρειάζεται και μια σφαγή. Ένας στον αγώνα και χιλιάδες μεσ’ το χώμα. Ό,τι διαθέτει ο καθένας αυτήν την εποχή. Έλατα, γαλοπούλες, αρνιά ή ψάρια. Ό,τι βρίσκεται πρόχειρο στην κάθε περιοχή ή στο κοντινό σούπερ μάρκετ. Ή στο πατάρι του κάθε εορτάζοντα. Πάντως ακόμα στα δένδρα, τους καρνάβαλους της εποχής, δεν έχουμε κρεμάσει παντόφλες. Πιστεύω κάποια στιγμή να εξελιχθούμε σαν είδος και να παράγουμε πασούμια με κρεμαστάρια. Για να τα παίρνουμε από το δένδρο μπαίνοντας στο σπίτι και να τα αφήνουμε πάνω του φεύγοντας. Και τα παντοφλάκια να είναι πολύχρωμα για να σπάει κι η πρασινίλα. Το φενγκ σούι είναι απαραίτητο.
              Είναι βίζιτα πληρωμένη και τσόντα απαραίτητη. Είναι σμόκιν με παπιγιόν και μίνι φούστα για να φαίνεται το καλσόν κι η κιλότα με τα στρας. Και το βαθύ ντεκολτέ. Λες κι όλα αυτά αλλάζουν την μορφολογία του οργάνου . Ή το κάνουν πιο θελκτικό. Αυτό που βλέπεις 364 μέρες του χρόνου, ξαφνικά με δυο φτιασίδια θα σε κάνει να νομίζεις ότι πέτυχες τον πρώτο αριθμό του λαχείου κι άνετα μπορείς να σηκωθείς και να φύγεις. Τα Χριστούγεννα μάλλον είναι η γιορτή της αναζήτησης της χαμένης ελευθερίας. Ανάλογα με το μυαλό του καθενός και πού την τοποθετεί .
       Και να σου βγάζει τόση θλίψη αυτή η γιορτή. Οικογένειες που πρέπει να βρεθούν και να περάσουν υποχρεωτικά μαζί. Συγγενολόια που δείχνουν τα ψεύτικα ξεδοντιάρικα χαμόγελα τους. Συνυπάρξεις επιβεβλημένες κι όχι διαλεγμένες. Έρωτες που χωρίζουν λόγω ημερών. Ερημιά και μοναξιά που φωτίζεται ιδιαίτερα. Αβάσταχτες καταστάσεις που βρωμάνε καμένα βούτυρα για μελομακάρονα ή χοληστερίνες από χοιρινά. Δεν έχω καταλάβει πώς γλεντάνε οι άνθρωποι στις γιορτές παίρνοντας κιλά και που όταν πρέπει να τα χάσουν μετά, κατηγορούν τις γιορτινές αργίες. Δεν θα ήταν καλύτερο να μην είχαν έρθει οι γιορτές;
         Βέβαια ο κάθε ένας είναι ελεύθερος να μην γιορτάσει. Να προστατευθεί. Μπα, έχουμε κι ελευθερία στην κοινωνία; Έχεις παιδιά, έχεις βαφτιστήρια, έχεις γνωριμίες. Έχεις τσουνάμια χριστουγεννιάτικα. Εδώ, όχι στο Μάτσου Πίτσου. Πώς να ξεφύγεις; Κι αν το κάνεις, να σε πουν αντικοινωνικό; Αντίθρησκο να σε ονομάσουν αυτή την εποχή αποκλείεται. Έχεις καιρό μέχρι το Πάσχα. Εκεί παίζει πιο γερά αυτός ο δράκος του παραμυθιού.
           Και τα πράματα γίνονται χειρότερα αν κλειστείς στον εαυτό σου ή κάνεις μια βόλτα μόνος . Όταν όλα τα μαγαζιά είναι πια κλειστά αλλά φωτισμένα με τα λαμπιόνια που σε πυροβολούν αναβοσβήνοντας σαν τρελά. Σαν να σου εκπέμπουν το δικό σου SOS. Σα να σου λένε: Άνοιξε ψυχή, κλείσε ψυχή. Μαύρισε , ξεμαύρισε. Σου δίνουν και ρυθμό, όπως γίνεται στα σκυλάδικα που οι α(η)οιδοί ανάμεσα στον καλαματιανό της μπουτάρας, κατεβάζουν τα χασισωμένα ματάκια και με απίστευτη πουτανιά ψάλουν την Άγια Νύχτα.
          Τι να κάνεις λοιπόν μπροστά στις βιτρίνες; Το παίζεις πόρτα κλειστή. Και μαραζώνεις και σκέφτεσαι: Τι είναι αυτό που όταν το χρειάζεσαι το πετάς κι όταν δεν το χρειάζεσαι το μαζεύεις; Για να βάλω και το κουίζ της ημέρας και να εντυπωσιάσετε στο τραπέζι με τις γνώσεις σας. Τα Χριστούγεννα λέω εγώ- λόγω διδασκαλίας του Υιού που ποιος την άκουσε;- αλλά κάνω λάθος. Η σωστή απάντηση είναι η άγκυρα. Η άγκυρα της αλήθειας. Της αλήθειας; Τι είναι πάλι αυτό; Εντάξει τότε. Καλά Χριστούγεννα λοιπόν. Και του χρόνου το έλατο σας να είναι ροζ. Αμάν με αυτό το πράσινο πια. Βαρέθηκα τόσα χρόνια. Βάλτε και λίγο χρώμα στα Χριστούγεννα σας.

31 σχόλια:

  1. Προς όλους: Φίλοι και φίλες, ευχαριστώ για τις ευχές σας. Κι εγώ με την σειρά μου, εντεύχομαι με θέρμη και ζεστασιά. Είδα κι έπαθα να συνδεθώ εδώ πάνω με τα συστήματα, αλλά τα κατάφερα. Έχει και μια ταχύτητα σαν τις διαπραγματεύσεις για το αύριο της ομάδας μας, βράστε τα. Τέλος πάντων να περνάτε καλά και να ξεφεύγετε.
    Χρηστάρα χρόνια πολλά για την ονομαστική γιορτή σου κι ευχαριστώ για τις δικές σου που τις μεταβίβασα στην σύζυγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xronia polla se olous
    e.m
    ps
    mporeite na xanavalete to url gia to stoixhma kai thn eperwthsh ths lianas kanelh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρονια πολλα αδελφια, χρονια πολλα Στηβεν και καλες διακοπες!

    Την επομενη φορα να πας Ιαπωνια που οι ταχυτητες φτανουν και τα 80mbps(! ! !)

    Μπορει να ειναι Χριστουγεννα αλλα στην ΑΕΚαρα μας περιμενουμε απο τωρα την Ανασταση. . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργης ο Γαρατζέος26 Δεκεμβρίου, 2009 10:20

    Α ρε steven... τι Λωζάνη τι Κοζάνη δηλαδή...μόνο μην τους παραγγείλεις κάνα γιαπράκι, γιατί τότε τι ταχύτητα θα 'χουν οι ελβετόψυχοι...καλές γιορτές και να χαίρεσαι τ' ασκέρι σου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα σε όλους
    Για να δείς μια άσπρη μέρα η λύση είναι μια:
    Ελβετία και χιόνια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα σε όσουν είναι ακόμη εδώ
    Τα μάθατε; Δεν τα μάθατε;
    Ο φίλος μας ο Μπομπ δεν βρήκε κανάλι να πεί αυτά που θέλει!
    Αρα μην κάνετε ζάπινκ αδίκος σήμερα...
    Αντι για αυτήν μπορούμε να δούμε τις βουτιές του Στήβεν στα χιόνια της Ελβετίας στο Youtube!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαραλαμπε γεια σου.
    Μηπως δεν ηταν για τις "27" Δεκεμβρη και καναμε λαθος;
    Εχω την εντυπωση οτι εχει κανονιστει για την ημερα των "ΦΩΤΩΝ". 11 η ωρα νομιζω...στη μαρινα Ζεας.Θα εμφανιστει-επειτα απο θαυμα βεβαιως-με την μορφη σταυρου. Τον λεγομενο "Κοζωνοσταυρο".Θα τον πεταξουν απο ενα Αμερικανικο πολεμικο που βρισκεται ηδη εκει και θα πεσουν με τα σωβρακα οι μετοχοι στο παγωμενο νερο για να τον αρπαξουν και να παρουν την χαρη του.Και οχι ενα και δυο καναλια...διακαναλικη βουτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατι τσιγγανες μαγισσες ειπαν οτι ο Βουδας του Σικαγο θα μιλησει στις 10μμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Χρήστο και εν απομείναντες
    και μένα μου ρίξαν τα χαρτιά πριν λίγο και μου είπαν το ίδιο!
    Το κανάλι δεν λένε για να μην κάνουν σαμποτάζ οι μέτοχοι. Καναλοπειρατεία...
    Ο Παππάς με φούμο στα μούτρα και παραλαγή και απο δίπλα ο Κούλης στο ρόλο του υποστηρικτή να του κρατά τις δεσμίδες.
    Πίσω ο Ντέμης με το στρατιωτικό κούρεμα και με χειροβομβίδες στα χέρια και μετά ο Πόλυς να έρχεται με ένα χοβερκραφτ με δίπλα του τον Γκίκα..
    Άμα μπορείς Αλαφούζε μετάδωσε την συνέντευξη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ...ο τοπος και το μεσο που θα μεταδωσει το διαγγελμα ειναι αγνωστα προς το παρον.
    Ο δημοσιογραφος που τολμησε να φτασει ως εκει,μετα απο σωματικο ελεγχο απ'τους ανδρες ασφαλειας μετεφερθει με κουκουλα-για ευνοητους λογους-στον τοπο της συνεντευξης.
    Σε λιγες ωρες,με τον ενα τροπο η τον αλλο,θα μαθουμε τα αιτηματα,τις απαιτησεις και τις απειλες -ισως- του νεου αρχηγου-μαχιτη της Al Kaeda.
    Πληροφοριες αναφερουν οτι ειναι η ιδια οργανωση οπου πριν τρεις μερες απετυχε να καταλαβει το αεροσκαφος της Delta airlines και να το κατευθυνει προς το Manhatan και το κτηριο των γραφιων του Ν. Νοτια.
    Αλλα το σχεδιο απετυχε λογω υπεραλοντος ζηλου. Συγκεκριμενα ο παρολιγο "μαρτυρας" του Αλλαχ και πιστος ακολουθος του Αρχηγου Αλ-
    Χαραλαμπ-Κοζ-Ονουι, απετυχε να ενεργοποιησει τις βομβες που εφερε,διοτι παρεσυρθει απ'το ασμα της οργανωσης που ακουγε με ακουστικα "...οταν κοιτας απο ψηλα,μοιαζει η Ελλαδα,"ζωγραφια"...και εσυ την πηρες σοβαρα.Μοιαζουν τα Σπατα με σπιρτοκουτα,μοιαζουν μυρμηγκια οι μετοχοι...και τα καναλια στην πρωτευουσα,ψαχνουν τον Μπομπ με την αποχη..."

    Ρε δεν ντρεποσαστε Χατζιαβατες, που καταντησατε την Ενωση καραγκιοζη.Κανατε την ομαδα γυφτισα,παλιοτσαρλατανοι.
    Σηκω κοπελα μου και πηγαινε στην Τουρκια να παιζεις με την Γαλατα και την Φενερ.Τουλαχιστον εκει το "οθωμανικο δικαιο" ειναι φανερο,αρα και πιο δικαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στην ιστοσελιδα "sport24"(!!!) τελικα θα δωσει την συνεντευξη του ο Μουφτης του Σικαγο Αλ-Χαραλαμπ-Κοζ-Ονουι.
    Κανενα "σκαι" και κανενα "mega" κανενα "αλτερ"...ουτε ΕΤ-1. κριμα...
    νομιζα οτι θα την μετεδιδε το Annimal Planet σαν ντοκιμαντερ για Γκνου και κροκο-δειλους Cayman της λιμνης o'Hare.
    Η τηλεοπτικη συρραφη του κουστουμιου του γαμπρου απ'το Σικαγο θα γινει αργοτερα.
    Ηταν εκει βεβαια τουλαχιστον μια μερα καποιος δημοσιογραφος απ'την συγκεκριμενη ιστοσελιδα.Ισως και αλλοι,απο αλλα μεσα.Και γιατι δεν γνωστοποιουσαν απο πριν το "πως" και το "απο ποιους" θα μεταδωθει; Περιμεναν 1 ωρα μολις πριν την προκαθορισμενη ωρα της να μαθουμε;
    Τι ειναι; Μαφιοζοι που για να συναντηθουν πρεπει να παιρνουν διαφορετικα μεσα μεταφορας για να βρεθουν και να αλλαζουν αυτοκινητα κατω απο γεφυρες και μεσα σε γκαραζ;
    Τι πουλατε ρε; Ναρκωτικα; Ρωσσιδες; Παιδια; Προς τι τοση μυστικοτητα;
    Εκτος και αν εκανε πλειστηριασμο μεχρι την τελευταια στιγμη για το ποιο μεσο θα προτοπρολαβει τα πρωτα αποκλειστικα πλανα.Για τα εξοδα "ανακατασκευης" του "o'hare lake",αρχιζοντας απ'τις κασσες και τα πορτοπαραθυρα.
    Ρε τι γυφτιες ειναι τουτες ρε ;
    Εγω ξερω οτι οταν θες οσο γινεται ολο και περισσοτεροι να μαθουν για σενα,το τι θες,το αν μπορεις και ποιοι ειναι οι στοχοι σου και οι δυναμεις σου,-και το κυριοτερο οταν "σπηλωνεται το ονομα σου" οπως λες-διαλεγεις ενα μεσο το οποιο "απλωνεται" παντου και μπορει να σε ακουσει και ο πιο απομακρυσμενος,ο πιο ανιδεος.
    Και δικαιολογιες που προφανως θα επικαλεστει ο ιδιος και οι δημοσιογραφοι,περι τεχνολογικης αδυναμιας και "τεχνικων δυσκολιων",εγω τα "γραφω στον κλειδωνα".
    Και να ελεγες και τιποτα,παει στο διαολο.Παλι τα ιδια και τα ιδια θα αναμασησεις.
    Εκτος και αν μας εκπληξεις ευχαριστα...που δεν το βλεπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρηστο,τι ωρα θα την παιξει την συνεντευξη το...24?Χαραλαμπε ξερεις εσυ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είμαστε σε αναμονή,
    μεχρι να τα πει και να τα μεταφράσουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. wx ama den milaei ellhnika o bob thn.....................

    e.m

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οπου ν'αναι θα "ξεφουρνισουν" τα κουλουρια του Κοζωνη, Γιαννη.
    Τα πασπαλιζουνε με αχνη.
    Πιστευα οτι περιμενε την σημερινη ημερομηνια γιατι ειχε τριπλο τζακ-ποτ, εδω το Τζοκερ.9 εκ. γιουρο. και 10 τα τηλεοπτικα, νατα τα 19 του Μπομπ. Αλλα και σημερα τζακ-ποτ ειχε...οποτε παμε για την Πρωτοχρονια που θα εχουν γινει 15, συνολο 25 δηλαδη. Εχει βαλει τους δικιγορους του και εκεινοι οσους γνωριζουν,να συμπληρωνουν δελτια νυχθημερον.Δεν μπορει. Κι'αν σου κατσει...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ισως πίνει το απογευματινό του καφέ ελληνικό που του έφτιαξε η κυρά.
    Να κεράσει και τα παιδιά κάνα συκαλάκι γλυκο χειροποίητο από το χωριό που του στείλανε το καλοκαιρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τελικά ή θα είναι κανα κελεπούρι και θα φανούμε τελείως μαλάκες ή θα φανεί τελείως μαλάκας αυτός ο Παπαδημητρίου που τον στηρίζει τόσο πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι εγινε ρε παιδια,ακομα αυτη η συνεντευξη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το 24 έχει αποκλειστικότητα το 365 τα λέει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. parousuase leei 95 ekat dollars

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημερα,καλημερα.
    Τρεξτε να ασφαλιστειτε στην Allianz.
    Καθε χρονος που περνα ο Μπομπ προσθετει στο σακουλι του 1 εκ$. Παρουσιασε-ενα απο τα χρεογραφα-συμβολαια το οποιο στην τρυφερη ηλικια των 48 του χρονων,ηταν 5 εκ.$ και στην μεστη ηλικια των 65 εχει φτασει τα 22 εκ.$.Εγω ηθελα να ηξερα,γιατι δουλευω;Κορακοζωιτος Μπομπ.Να τα χιλιασεις...για το καλο μας!
    Ενας ο δημοσιογραφος που πηρε την συνεντευξη(ενας αλλα λυκος.Δηλαδη "Τριανταφυλλοπουλος".Οχι ο γνωστος.Αλλος)
    Μεχρι τωρα που μιλαμε,ωρα 10 το πρωι,δεν υπαρχει πουθενα αυτουσια και ολοκληρη η συνεντευξη.Ουτε καν στο "σπορτ24" το οποιο εχει θραυσματα μονο,των "ιερων κειμενων".
    Και δυο-τρια link οπου μας λεει "πατηστε εδω" για να δειτε φωτο απο την συναντηση, "πατηστε εδω" για να δειτε μια φωτο απο τα χρεογραφα...και "εδω" για να δειτε την παγωμενη με νερο λιμνη στον πολο της Σεληνης..."εδω" για να δειτε την προσεδαφηση του "odysseus" στον Αρη..."εδω" για να δειτε τον καταπλου του "Santa Maria" στις ακτες του Αγιου Δομινικου το ετος 1492...και αλλα πολλα.
    Κανενα καναλι και ενας δημοσιογραφος.Οπως λενε ανθρωποι του Μπομπ,ηταν να ερθουν δυο τελεοπτικα συνεργεια,αλλα μαλλον "εμποδιστικαν"...οι αμετοχοι εκαναν τα παντα για να εμποδισουν την συνεντευξη-οπως λενε-αλλα η αληθεια θα λαμψει.
    Αμετοχοι,οι οποιοι τοσο καιρο ξεκατινιαζονται και δεν ομονοουν με τιποτα βγαζοντας ο ενας με fax,e-mails,επιστολες κλπ. τα ματια του αλλου.
    Τι διαολο. Ακομα και ο Παπαδοπουλος με τον Παττακο,τετοια επιρροη στα "μεσα" δεν την ειχαν. Ο Θεοδωρακης ακουγονταν εστω και με τροπο σε μπουατ και συναυλιες.
    Το δραμα σου ειναι μεγα. Ειμαστε μαζι σου "θειε". "...καβαλα παμε στον καιρο..."
    Φωτεινη ελπιδα μας και καμαρι της Ναυπακτου.Αγωνιστη μεγα και ταπεινε μαχητη της ελευθεριας. Συνεχισε την παλη σου κατα του ερεβους.Ειμαστε πλαι σου.
    Φτανει ο καιρος.
    Φτανει ο καιρος που θα σημανει η ωρα της μεγαλης επιστροφης.Θα σε ρενουμε με ανθη και δαφνες καθως θα κατεβσαινεις απ'το αεροπλανο εκει,στο Ελ. Βενιζελος.
    Ε-Ε- ΕΡΧΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημέρα σε όλους
    Ο θείος από την Αμερική κάτι μας έδειξε το 24 κάποια από αυτά μας παρουσίασε. Τα υπόλοιπα σε καμιά ώρα ,για έκπληξη όπως στα παιδάκια.
    Μια μικρή προσέγγιση θα ήθελα να κάνω πάνω στο θέμα έχοντας κάποιες γνώσεις.
    Αυτό που μας παρουσίασε , Χρήστο και λοιποί είναι ένα επενδυτικό πρόγραμμα της συγκεκριμένης εταιρείας-παρόμοια υπάρχουν πολλά και στην Ελλάδα-που από μόνο του δεν λέει και πολλά.
    Λέει κάποια πράγματα όμως.
    Αρχικά ότι αυτός που το έχει , βγάζει λεφτά. Διότι το να κάνεις επενδυτικό και να τοποθετείς 1.000.000$ το χρόνο σημαίνει ότι έχεις εισοδήματα(πιθανά από διάφορες πηγές) λογικά 5 φορές περισσότερα και πάνω. Ίσως και 10Χ.
    Ποτέ δεν επενδύουμε σε 1 μόνο πηγή, στην Αμερική το ξέρουν αυτό καλά.
    Στην φωτογραφία του συμβολαίου, στην πρώτη στήλη είναι το επενδυόμενο ποσό κάθε χρόνο, στην δεύτερη το συσσωρευμένο κεφάλαιο και στην τρίτη στήλη το ποσό που καταβάλει η ασφαλιστική σε περίπτωση πρόωρης εξαγοράς του.
    Δηλαδή τα χρήματα αυτά δεν είναι στα χέρια του και αυτό που δεν μπορώ να πω είναι πόσος χρόνος απαιτείται για την είσπραξη του ανάλογου ποσού.
    Πιθανόν μήνες, εξαρτάται από τους όρους ή την πολιτική της εκάστοτε εταιρείας.
    Το αρχικό ποσό κατάθεσης είναι 5.000.000$ και είναι ασφάλιση θανάτου.
    Ερωτώ λοιπών. Αν κάποιος έχει ‘’αβάντζα’’ 100.000.000$ περιουσία ζωντανός, κάνει μόνο 5 μύρια ασφάλιση θανάτου;
    Όχι λέω εγώ, λογικά πολύ περισσότερα. Άρα ή δεν τα έχει(τα 100) ή έχει κάνει πρόσθετες(θανάτου) σε άλλες εταιρείες. Έτσι γίνεται στην Αμερική.
    Οπότε φτωχός δεν είναι σίγουρα, το οικονομικό βάρος της ΑΕΚ δεν φαίνεται να μπορεί μόνος του να αντέξει.
    Το δικό μου συμπέρασμα, με μικρή επιφύλαξη είναι ότι έρχεται για μια καλή διαχείριση των εσόδων της ομάδας τώρα και μελλοντικά(π.χ. γήπεδο) επενδύοντας ένα ποσό , σίγουρα ΟΧΙ τα λεφτά που διαλαλούν οι εκπρόσωποι του δεξιά και αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αν ποτε ερθει,η με οποιοδηποτε τροπο εμπλακει τελικα στην υποθεση ΑΕΚ,δεν προκειτε να "παιξει" με δικα του χρηματα,γιατι πολυ απλα ειναι μετρημενα κουκια.Περισσοτερα μεν απ'τον μεσο Αμερικανο,ναι,αλλα κουκια.
    Πως ειναι δυνατον να χαψουμε οτι,οι οικονομιες μιας ζωης ενος μεταναστη ειναι δυνατον να τοποθετηθουν για την αγορα των χρεων μιας ομαδας στην αλλη ακρη του κοσμου,εδω δηλαδη; Να φτιαξει κανενα ξωκλησι στη Ναυπακτο,μαλιστα.Κατανοητον.
    Δεν ειμαστε χαπατα που λεει και ο Steven( που εισαι αληθεια εσυ;Χαθηκες; Α,ρε μπαγασα...περνας καλα κει 'πανου";).
    Τα ποσα αυτα που αναγραφονται στο ασφαλιστηριο(αληθεια,ποιος για να αποδειξει την οικονομικη του ρευστοτητα,θα προσκομιζε ενα...ασφαλιστηριο συμβολαιο;)δεν ειναι μετρητα.Ειναι προσδοκομενα και κλημακουμενα ποσα"εαν"οταν"κλπ. Ενδεικτικα δηλαδη.Αναλογο εγγραφο μπορει να επιδειξει ο καθενας μας,απλα με μικροτερα νουμερα βεβαια.
    Δεν ειναι μπατιρης,αυτο το ξερουμε. Οπως δεν ειναι και μαλακας.Αυτο οφειλουμε να το εχουμε υπ'οψην μας.Ανθρωπος που ανθιζει οικονομικα στην ζουγκλα του Σικαγο,δεν ειναι κιριζι.
    Τα κεφαλαια που χρειαζεται η ΑΕΚ δεν τα εχει με τιποτα.Αλλωστε το λεει και ο ιδιος: "...θα ψαψω να βρω τα λεφτα και θα εγγυηθω για αυτα ετσι ωστε να...".
    Οπως δεν αρνηθηκε οτι συνεργαζεται με την κολλοσιαια τραπεζα των 3 υποκαταστηματων(αυτη τι εγινε Steven,εκλεισε;)και ακομα οτι υφισταται το fund που προσφατα ξεμπλεξε με την δικαιοσυνη αλλα τωρα ειναι λευκο σαν ασβεστης σε αυλη της Μυκονου.
    Φοραει τα ιδια ρουχα,η εγω το νομιζω;Ειναι σιγουρα χθεσινη η συνεντευξη,η εχει πεθανει και απλα υπενθυμιζει στην Allianz τα ποσα που πρεπει να καταβαλει;
    Αλλα παλι-οπως λες Χαραλαμπε,-5 εκ. αποζημιωση για θανατο;
    Και αρνι για το πασχα να την ειχε κανει την ασφαλεια,τοσα χρονια,μεχρι την Λαμπρη του 2010,θα κονομαγε περισσοτερα. Τι διαολο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Οι μετοχοι συνεχιζουν τα "πλανα"τους ακαθεκτοι,παρακολουθοντας τον Μπομπ και τα χαρτια του.Καθε λιγο τους ξεφουρνιζει και απο ενα.Το μαρτυριο της σταγονας.Και σχεδιαζουν τις επομενες κινησεις τους.Μια εκ'των οποιων θα ειναι η διοργανωση πανιγυρης εις τα γραφεια,εντος των ημερων,με εορταστικα events,κουκλοθεατρο,ψητο γουρουνοπουλο Καλαματας,αφθονο κρασι και τραγουδι. "...ελα βρε Χαραλαμπη,να σε παντρεψουμε.Να φαμε και να πιουμε και να χορεψουμε.-Δεν την θελω -Θα την παρεις..."
    Επικειται και συγκεντρωση οπαδων στη Γραμμου,σημερα στις 6μμ.
    Και ο Μπομπ συνεχιζει τους "βομβαρδισμους" του.
    Το επομενο αποδεικτικο στοιχειο,ισως ειναι ενα τιμολογιο εισπραξης οφειλων για την επισκευη σε καρεκλες που εκανε ο πατερας του πριν 54 χρονια οταν διατηρουσε το μικρο ξυλουργειο στην W.Washington street.
    Ισως να παρουσιασει και τις αποδειξεις απο επιστροφη φορου της γυναικας του,επειτα απο απανωτες αγορες σε τουλια,βελονες και μαλι για πλεξιμο.
    Ολα πιανουν.Ποτε δεν ξερεις. Ο ελεφαντας γιατι φοβαται το ποντικι;
    Γιατι φοβαται την σκια του. Η μπορει και γιατι εκεινος εχει χεσει κοντα στην φωλια του και μυριζει.
    Υ.Γ.1 "...παιζουμε χωρις τερματοφυλακα..." δηλωσε σκωπτικα ο Μπομπ.Αυτο λεμε και εμεις τοσο καιρο βρε Χαραλαμπε...που παμε με το Σαχα;
    Υ.Γ.2 Στις μεχρι τωρα-φρεσκες- δυο-τρεις φωτο με φοντο τους λευκους δρομους εξω απ'το γνωστο παραθυρο,δεν βλεπω εκεινη τη φλαμουρια και σφιγγεται η καρδια μου...τι να απεγινε η καιμενη; Ξυλα για το τζακι;
    Εχω πολλους λογους για να επισκεφτω τις ΗΠΑ.
    Θα ηθελα να επισκεφτω το Σικαγο,μονο και μονο για αυτο.Να δω τη φλαμουρια,να την αγγιξω δακρυζοντας και να χαραξω στον κορμο της το "ΑΕΚ".Και να δω' γυριζοντας κατα το παραθυρο, την φιγουρα του καλοσυνατου Μπομπ,με το καρουδακι υποκαμισο,να μου γνεφει γλυκα και να με προσκαλει για καφε και cookies, φτιαγμενα απ'τα χερακια της κυρα Χαραλαμπαινας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γιώργης ο Γαρατζέος28 Δεκεμβρίου, 2009 15:33

    Ρε Χρήστο, το θέμα είναι ότι εδώ που μας έχουν φέρει οι αμέτοχοι/κερατάδες, κάθε λύση φαίνεται καλύτερη. Προτιμώ έναν άνθρωπο που δεν έχει τα κεφάλαια, αλλά θα ψάξει να βρει τον τρόπο (και τα 19 μίλλιονς που πρέπει να βάλει αποτελούν σημαντικό ποσό προς απόσβεση) από τους αμεχτόχους/κερατάδες των 10 ολυμπιακών, που θα μας ρίξουν καταχρεωμένους στη Β' εθνική με τον φόβο, την αδιαφορία και την ασυνεννοησία τους. Α, ναι, στο μεταξύ θα έχωμεν εξυγιανθεί. Χο χο χο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ Χρήστο
    Όπως είπα από μονο του το χαρτί αυτό δεν λέει και πολλά.
    Δεν ξέρουμε καν αν είναι σε ισχύ,αν έχει εξαγοραστεί από το 3έτος π.χ.Όυτε όροι ούτε τίποτα. Θα μπορούσε να είναι και κάτι που δεν ξεκίνησε ποτέ!Προσφορά..
    Χρήστο τα ποσά δεν είναι προσδοκόμενα αλλά ρεαλιστικά με την προϋπόθεση της κατάθεσης των αναλόγων κεφαλαίων-εκ μέρους του ασφαλιζόμενου- ετησίος.Πληρώνεις,παίρνεις.
    Εάν όντως ισχύει το πρόγραμμα είναι μια ένδειξη ότι έχει εισοδήματα.
    Άλλο εισοδήματα, άλλο λεφτάς.
    Όταν λέμε λεφτάς να είναι τουλάχιστον στο μέγεθος Νοτιά Τώρα ότι ο μετανάστης που έρχετε να σώσει την ΑΕΚ χαλόντας τις οικονομίες μιας ζωής είναι για καλτ σινεμά.
    Αφελείς υπάρχουν πολλοί, κάποιοι θα τον πιστέψουν.
    Ο τύπος πάντος επαναλαμβάνω έρχεται(;) σαν εργολάβος,Αμερικάνος και όχι Ισραηλινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γιώργης ο Γαρατζέος28 Δεκεμβρίου, 2009 15:50

    Για κάτσε, τι coffee and cookies. Όχι ρε, είναι 2 φορές έλληνες αυτοί...αρνί κλέφτικο, μουσακά με τηγανισμένη μπάμια, τζατζίκι με γιαούρτι πρόβειο και άνιθο, γεμιστά με κιμά και έφεση στο κολοκύθι και, για επιδόρπιο, "ελληνικό" (my ass...) καφέ με γαλακτομπούρικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γιώργης ο Γαρατζέος28 Δεκεμβρίου, 2009 15:55

    Ώπα, για τον Καφέ ξανασκέψου το...Άχρωμος, άοσμος και άγευστος είναι, νερομπούρμπουλο...κι ας τον πάνε όλοι οι προπονητές του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Και ο Νιζινσκι συνεχιζει τις πιρουετες του.:
    "...μονο απο την θεληση των μετοχων και οχι απο την δυνατοτητα η την διαθεση του καθε ...Κοζωνη..."
    ωπα-ωπα- μπαμπακο !!

    "...ειχε δηλωσει οτι θα δωσει 300 χιλ. γιουρο.Προδφατα στην "ΩΡΑ" ειπε οτι θα μας δωσει 1 εκ. γιουρο.Δεν εχουμε δει ουτε ευρω ως τωρα..."
    (...τα λεφτα μου ρεεεε....τα λεφτα μου ρεεεε..." που ελεγε και ο Παπαγιαννοπουλος)

    "...να ερχονται 50.000 στο γηπεδο και να κοιτουν την ομαδα και οχι τα προσωπα.Αυτο ειναι κατι που ξεκινησε σανμ κουσουρι(δεν ειναι το μονο που εχεις βρε) που εγινε συνηθεια."
    Αυτα δηλωσε, το "συνηθισμενο κουσουρι της ΑΕΚ" Δ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Moλις ειδα τα πρωτα αποσπασματα απ την συνεντευξη του Χαραλαμπου, που περιμενα περισσοτερο κι απ τον αι βασιλη.
    Να λοιπον,τικαταλαβα.
    ο bobbυ θ αγορασει την Α Ι Κ (ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ 700 ΦΟΡΕΣ)(ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ ΙΣΩΣ) και θα τηs φτιαξει γηπεδο στο FILADELFIA μπας κι αγαπησουν οι αμερικανοι το ποδοσφαιρο....
    ...γαμωτο μαλλον μουφας και αυτος
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΕΚΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή