Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΦΩΝΗ ΕΚ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ

             Το παράδειγμα της ΑΕΚ είναι φοβερά διδαχτικό για τον χαρακτήρα μας. Είμαστε έθνος ανάδερφον. Δεν χρειάζονται εξηγήσεις σε αυτό. Αρκεί να κοιτάξεις την στάση της " μεγαλύτερης οργάνωσης οπαδών της ΑΕΚ " απέναντι στον αρχηγό της. Μεγαλύτερης...Μαλακίες. Αυτοί που αγόραζαν διαρκείας, πάντα δεν ήταν παραπάνω από τους οργανωμένους; ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ. Απλά δεν είχαν κανένα λόγο να οργανωθούν. Διότι στον αιώνα τον άπαντα, οργάνωση σημαίνει αγώνας για εξουσία. Ελπίζω τώρα, όλα αυτά που έλεγα, να έχουν γίνει αντιληπτά από τους μικρούς φίλους της ΑΕΚ. Σαν αυτό που διεμήνυσε ο " δάσκαλος οδήγησης " οτι κομμένο το σύνθημα : ήρθε η original και είναι εδώ μαζί σου.
             Και φυσικά δεν θα ασχοληθώ με όλα τα γραφικά που γράφουν δεξιά κι αριστερά οι επαγγελματίες της ενημέρωσης. Αυτά είναι σαν τις οικονομικές σελίδες των εφημερίδων, που τουλάχιστον είναι άλλο χρώμα κι επομένως άνετα τις τραβάς εύκολα για να τυλίξεις λέπια ψαριών. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. Γιατί υπάρχουν; Εδώ είναι το θέμα; Εδώ είναι η απορία; Υπάρχουν. Όπως υπάρχουν κι Έλληνες βουλευτές που λένε κάθε πρωί στα κανάλια οτι κυβερνούν. Την ώρα που κοιμάται ο Ράϊχενμπαχ.
            Και την ώρα που κοιμάται κι ο sugar. Προτιμώ αυτό, από το tiger. Το " τίγρης " μου θυμίζει έμπλαστρο. Το " sugar " έχει κάτι από την παλιά εποχή, που προσκηνιακά ήταν κάτι αυτοκίνητα.
            Που βέβαια, προσπαθεί να φτειάξει το επιτελείο του. Δεν είναι πολλοί που βάζουν εύκολα το κεφάλι τους στον ντορβά ούτε κι αρκετοί που θα μπαίνανε στο κλουβί με την τίγρη ακόμα και παρουσία θηριοδαμαστή. Για όσους ξέρουν από κίνδυνο. Λαμόγια θα υπάρχουν πάντα κι ένα μικρό πεσκέσι πάντα υπάρχει διαθέσιμο. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ BUDGET ΒΕΒΑΙΑ. Αυτό που οι μεγάλες εταιρείες, το λένε κομψά " έξοδα δημοσίων σχέσεων. "
           Τι γίνεται; Α, όλα κι όλα. Μέχρι να αναλάβει η ομάδα εργασίας το blog, εγώ δεν είμαι εδώ για ειδήσεις. Είμαι για κριτική. Ελληνικά πράματα : ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΠΑ. Κάτι σαν τα φακελάκια στον γιατρό. Που είναι ένοχος από όλους. Το μαύρο χρήμα στον Αλβανό που δουλεύει στα χωράφια ή στον τεχνίτη που έρχεται στο σπίτι, είναι εντάξει αφού
" κινεί την οικονομία ". Ενώ ο γιατρός τα βάζει στον κώλο του και δεν τα χρησιμοποιεί. Μα ο γιατρός κάνει λειτούργημα και δεν θάπρεπε. Κάτσε στο σπίτι χωρίς ρεύμα για μια νύχτα και πες μου αν ο ηλεκτρολόγος δεν κάνει λειτούργημα.
            Και πολύ σωστά ο Χρήστος έγραψε το " έκλασε ο τίγρης κι όλοι χέστηκαν. " Εννοώντας βέβαια, οτι αφού έκλασε, μάλλον θα έγινε η πέψη της τροφής κι άρα θα ξαναβγεί στο κυνήγι. Που δεν χρειάζεται όμως αφού οι καθώς πρέπει ενημερώθηκαν από εδώ - πίσω από τις γραμμές είναι αλήθεια - οτι στις συνελεύσεις θα υπάρχουν και Γεωργιανοί που κάτι τύπους σαν τους φουσκωτούς των Εξαρχείων τους έχουν για να τους φέρνουν στο τραπέζι οδοντογλυφίδες. Μια ματιά αρκεί και μια φωνή " είμαστε Πατήσια, μαζέψτε μας τα χύσια ". Όχι οτι κουνήθηκαν οι Σπαρτιάτες Άγηδες όταν έμαθαν οτι κατεβαίνει ο Μέγας Αλέξανδρος κι αφού είχαν νικήσει τους Κωστέτσους των Αθηνών, αλλά κάπου αναρωτήθηκαν τι άλλο θα γίνει. Ε, δεν έγινε και τίποτα. Απλά το σπίτι του ποιητή Πίνδαρου στις Πλαταιές έγινε οικοδομικό υλικό για κάτι μερεμέτια στις οπλές των αλόγων. Ιστορικά είναι αυτά, δεν είναι δικά μου.
         Διθυράμβους βέβαια δεν χρειάζεται να γράψω. Και γι' αυτό παραμένω στον τάφο. Εξ άλλου, όλως τυχαίως η καταγγελία εις βάρος του Άρη αποσύρθηκε, μόλις αγανακτισμένοι οπαδοί πήγαν στο γιαουρτάδικο. Πώς έγινε αυτό; Που τόσο καιρό δεν είχε γίνει; Ε, κάθε μέρα θέλεις παγωμένο γιαούρτι με γεύση μούσμουλο ( θυμηθείτε την ανάρτηση " μούσμουλα " ); Πας στο μαγαζί, βρίσκεις εντάξει τον κατάλογο, αλλά να μην μπορείς και να κάνεις και μια τροποποίηση; Στην ταβέρνα όταν πάτε, δεν βγάζετε γούστα; Ας πούμε, θέλω μια φέτα αλλά θέλω να βάλεις λάδι, πιπέρι και ρίγανη. Τι θα σου ο Νταβερνιέ; Την έχουμε μόνο σκέτη;
           Λοιπόν, δεν θέλουμε Αεκτζήδες να σκύβουνε σε αγκαλιές. ΟΙ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ . ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΨΙΝΑΚΗΣ , ΠΟΥ τον γαμούσε ο Ρουβάς, ΑΛΛΆ ΕΙΠΕ ΤΟ ΚΩΛΟΔΑΧΤΥΛΟ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΒΑΖΕΙ Η ΒΙΖΙΤΟΥ. Τρέχει κάτι για μένα; ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΗΝ ΤΡΕΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ, που μάθανε την ΑΕΚ εξ αποστάσεως. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ , που την ιδοκτησία της την έχει κάτι αντίστοιχο με τον τέως αντιπρόεδρο μας, που μέχρι και η βιζιτού γυναίκα του τον άφησε. ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΗ. Θα με καταγγείλει ο ΄Φλωρινιώτης δηλαδή.
           Δεν θα ακυρώσω δίκες. ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ. Θα ακυρώσω γυναίκες που πάνε ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΑΝΤΡΕΣ. ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΩ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, που τι παίζουν υπέρ του εργάτη ενώ είναι είναι στο pay roll του αφεντικού. Θα ακυρώσω τον Σαμαρά κι όλα τα τσόλια, που δήθεν είναι υπέρ της δημοκρατίας. Ο,ΤΙ ΘΕΛΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ, για την πλάκα μου. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΓΡΑΦΩ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΜΙΛΑΩ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΓΑΜΑΩ, χωρίς να κάνω παιδιά.
             Τι κάνει ο Μελισσανίδης;  ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ. ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΝΟ. ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΑΠΛΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟΝ ΑΧΟ ΤΩΝ ΓΝΗΣΙΩΝ ΚΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΡΩΤΑΕΙ: Πώς την θέλεις την πουτάνα;
             Κι εγώ είμαι στα μπουρδέλα: ΤΗΝ ΘΕΛΩ ΠΟΥΤΑΝΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΑΛΛΑ ΣΩΣΤΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ. Και κλείνω κι ένα μάτι.
            Τι γίνεται μετά; Τα έχουμε πει.  Ο χάπιας τι ρόλο θα μπορόύσε να έχει σε ένα μπουρδέλο; Ο Σάββας; Ο οποιοσδήποτε διαιτητής;  Το κοινό; ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ, μέσω ανέχειας, ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΕΙ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ; ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ; ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΡΟΚ ή ΤΟ ΖΕΜΠΕΚΙΚΟ; Πλάκα κάνουμε τώρα;
                                    Φυσικά κάνουμε πλάκα, ΑΦΟΥ Η ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΗ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ.
          

7 σχόλια:

  1. Eνα κατεστραμένο περιβάλον, ένα ερειπωμένο περιβάλον,είναι το Ιδανικό περιβάλον για έναν προσφυγα, ο οποίος κυρίως αυτός έχει τα "εργαλεία" αλλά και την δύναμη να δημιουργίσει κυριολεκτικά εκ του μηδενός.
    Καθόλου παράξενα λοιπόν, η ΑΕΚ είναι αυτή που θα πρωτοστατήσει και θα λάβει καρπους από το νεοανοικοδομηθέν περιβάλον που αναπόφευκτα θα δημιουργηθεί.

    Μεγάλη ζημιά, μεγάλη καταστροφή,αυτή που επήλθε στη μνημονιακή Ελλάδα,ζημιά η οποία είναι έργο δεκαετιών και όχι μερικών πρόσφατων αστοχιών ή απλά κάποιων πρόσφατων "προδοσιών".
    Χρόνια όλοκληρα "δουλεύαμε" όλοι μαζί για να φτάσουμε στο σχεδόν ερειπωμένο σήμερα.

    Απ΄τα χαλάσματα, ΠΑΝΤΟΤΕ ξεπηδουν ωραία πράγματα.
    Οταν όλα είναι "ίσωμα", αποκλείεται να μην υπάρξει ανάπτυξη.Νομίζω είναι ευκολονόητο. Πιο ε'υκολα πας από το 0 στο 1 παρά από το 1 στο 10 όπως κακώς και τεχνιέντως είχε γίνει μονόδρομος πουστιάς ως σήμερα.
    Οχι ότι θα εξαλειθφουν οι πουστιές και οι πούστιδες. Ποσώς. Αλλά θα μείνει αρκετός εέυθερος χώρος και για τους πραγματικους ανθρώπους να απλώθουν κάπως,γιατί ζούσαν χρόνια "διπλωμένοι".
    Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να βλέπουμε όλο και πιο ωραία, και πιο ζωντανα παραδείγματα ανθρώπων πραγματικών "χτιστών" της ζωης και οχι τόσο τους "προκατ" κονδυλιοφάγους αλήτες.

    Οχι η κακώς λοιπόν εννοούμενη ανάπτυξη, όχι η καραμέλα που πιπιλίζουν όλοι σήμερα και που καμιά σχέση δεν έχει με την ανάπτυξη,αλλά η πράγματική, που ξεκινά από την μίμιση των προτύπων,από την ογκούμενη αλληλοστήριξη και την δυκτίωση των ανθρώπων με διαφορετικους "συντελεστές". Οχι με συντελεστή το "βόλεμα στο δημόσιο", την "εύκολη αρπαχτή στο δημόσιο ταμείο", το "σταριλίκι της δεκάρας" και την λεζάντα του κώλου.
    Αλλα με επιστροφή στα απλά και τα έως χθες δεδομένα και ξεχασμένα.
    Να μη τα απαριθμούμε, όλοι τα έχουμε στο νου μας.

    Ολο και περισσότερο θα βλέπουμε,μέσα από τις χιλιάδες γκρεμισμένες ζωές περιπτώσεις ανθρωπων που ξεκίνησαν ξανά την ζωή τους η άντεξαν τον τυφώνα και ρίζωσαν.
    Και αυτές οι περιπτώσεις αναπόφευκτα θα βλέπουν το φως της δημοσιότητας,αφού και τα πουστροκάναλα θα κάνουν την αναγκαστική στροφή επιβίωσης,από το περιτό στο απαράιτητο.
    (Ηδη βλέπουμε εκπομπες-και θα γίνονται όλο και περισσότερες-με τέτοιο περιεχόμενο. Φιλοξενώντας ανθρώπους που πραγματικά "τα καταφέρνουν" και όχι ανθρώπους-καταφερτζίδες, που συνηθως βλέπαμε).

    Πλέον,στον Τιτανικό μας, το πρόσωπο της ημέρας παύει να έιναι ο χορτάτος και ανυποψίαστος χορευτής που γυροφερνει την ντάμα του με τους ήχους της ορχήστρας,αλλά ο άλλος, αυτος που βρίσκεται στη θάλασσα με την σανιδα παραμάσχαλα, και εν μέσω κυμμάτων κάνει σχέδια για την επόμενη μέρα.

    Οπως συνέβαινε και στο παρελθόν σε πάμπολες ανάλογες περιπτώσεις, όπου τις καταστροφές και τους πολέμους τουςακολουθούσε η πραγματική έκρηξη με κύριο χαρακτηριστικό τον ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ,έτσι και τώρα θα συμβεί.
    Η επόμενη "δεκαετία του '60" δεν είναι μακρυά.
    Και η ΑΕΚ θα είναι μπροστάρισα σε αυτό. Οπως ήταν μπροστά στον χαλασμό και ΠΛΗΡΩΣΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.

    Ο Πάγκαλος είχε "δίκιο". Εστω και από την ανάποδη και χωρίς να εννοεί αυτο φυσικά. "Το μνημόνιο είναι ευκαιρία, είναι ευλογία για τον τόπο"
    ΕΥΤΥΧΩΣ που πτωχεύσαμε. Οχι μόνο οικονομικά.Αλλά πνευματικά, κοινωνικά,σαν κοινωνία και σαν μέλη της. Ευτυχώς μπατιρίσαμε γενικώς και σωθήκαμε.
    Και τέλος,"Ευτυχώς που υπάρχουν πουτάνες", όπως λέει και η φωνή εκ του τάφου παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ωραίο με την περίπτωση της ΑΕΚ- εκτός όλων των άλλων- είναι και το εξής:
    Ο Μελισσανίδης ούτε καν έχει ανοίξει- επισίμως- το στόμα του.
    Ποτε και πουθενα δεν υπάρχει δήλωση περι ΑΕΚ.
    Και όμως, όλος ο κόσμος της ΑΕΚ δουλεύει σαν να είναι ιδιοκτήτης της.
    Ολοι εργάζονται πυρετωδώς για να κάνουν αυτό που έως χθες ήταν το απευκταίο τους.
    Σαν ζόμπι, προχωράνε αργα και σταθερά στον μονόδρομο που τους έχει χαραχτεί, από το "πνέυμα" που τους κατέλαβε.

    Ποτέ άλλοτε τα αρκετά τελευταία χρόνια δεν είδαμε τέτοια ομονόηση και τέτοιο συγχρονισμό,σαν να πρόκειται όχι για πολλούς ετερόκλητους συμφεροντολογους ανθρωπίσκους,αλλά για έναν οργανισμό. Σαν μυρμιγκια δουλεύουν πυρετωδώς, σε ένα έργο που δεν ρωτάνε ούτε "πως" ούτε "γιατί". Οπως τα μικροσκοπικά δημιουργήματα του Μεγαλοδύναμου.

    Στο δρόμο για την Δαμασκό,είδαν το "φως" το αληθινόν και αίφνης έγιναν πολέμιοι του ίδιου τους του εαυτού.
    Τη φωνή του θεού δεν την άκουσαν. Νομίζουν ότι την άκουσαν. Ακόμα και η ιδέα ότι παρακολουθούνται,είναι ικανοί να τους μετατρέψει σε αυτοσχέδιες βόμβες. Μιλάμε για μουτζαχεντίν.
    Τρομερά πράγματα.

    Το μόνο που δεν έχουμε δει ακομα, είναι παρεταγμένους τους ΑδαμιδοΚασνακιδοΚετσετζογλοΠαπαδοΝτεμοοριτζιναλοΚαπετανοπουλοΧατζιχριστιδες στο Σύνταγμα να αυτομαστιγώνονται σαν Φραγγισκανοί μοναχοί.

    Εως χθες ετερόκλητα ρεμάλια,ανυπόφορα αδιάφοροι,μέτριότατοι διαχειριστές του χάους, ανίδεοι αντάμα με λαμόγια,σήμερα όλοι μαζί στον κοινό αγώνα για κάτι το όποίο τους ξεπερνά, υπακούοντας σε μια ανωτέρα εντολή.
    Εχουν μπει στους σταύλους και φτυαρίζουν τα βουνά από τα κόπρανα,με μια "χαρά" και με μια προσίλωση πραγματικά αξιοθαύμαστη!
    Τι σου είναι η φύσης ρε παιδί μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουνε όλοι αυτοί περάσει σε ένα άλλο επίπεδο συνεννόησης.
      όπως βλέπουμε στις ταινίες τους εξωγήινους να συνεννοούνται με την σκέψη,κάτι τέτοιο!Με το πνεύμα.
      Οι άλιεν της ΑΕΚ.
      Σε λίγο μπορεί να τους δούμε και με μεγαλύτερα κεφάλια με σχήμα σαν τα πεπόνια του Άργους αφού πλέον όλα τα κάνουν πνευματικά και ο εγκέφαλος τους δεν θα χωράει σε συνηθισμένο μέγεθος κεφαλιού.
      Ε ρε πλάκα με τα λαμόγια...

      Διαγραφή
  3. itan pou 8a klines avramidi...kovi i poutana to gamisi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: Για την πουτάνα δεν ξέρω καθότι ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΟ ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΙ ΤΟΥ ΝΤΑΒΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΥ.
    ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ;
    ΟΤΑΝ ΜΑΘΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟ ΑΤΕΚΝΕ ΑΝΙΚΑΝΕ, ΛΑΓΟΧΕΙΛΟ ΠΟΥ ΣΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΕ ΣΤΡΑΒΗ ΠΙΠΑ. ΚΑΡΑΦΛΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ.
    ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΑΥΤΗ, ΣΚΕΨΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΠΑΔΟΣ ΣΟΥ.
    ΦΑΛΑΚΡΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ.

    ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ ΝΟΥΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ τελείωσε η ΑΕΚ ...τώρα τι να λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο STEVEN.ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ ΤΗΣ ''ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ''.ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΑ ΜΜΕ.ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΝΑΝ ΑΙΜΑ.ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΝ ΦΥΤΟΦΑΓΑ ΖΟΜΠΙ. Η ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΦΑΓΩΘΟΥΝΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥΣ ''PARTY IS OVER''.STEVEN ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑ ΤΟ BLOG ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή