Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΤΑ ΕΥΚΟΛΩΣ....

....εννοούμενα, παραλείπονται. Κάπως έτσι έκλεινε σήμερα την αρθρογραφία της μια φυλλάδα, που φώτιζε το κοινό. Για την αναβολή της δίκης Ψωμιάδη μιλάω - και η εφημερίς, που έδινε και τις αιτίες αυτής της μεταφοράς της δίκης κάπου τον Σεπτέμβρη. Δηλαδή, τι παρέλειπε ο δημοσιογράφος; Πού να ξέρω κι εγώ; Το μόνο που ξέρω είναι οτι δημοσιογραφία που κλείνει με την φράση " ...και τα συμπεράσματα δικά σας..." είναι για πατσαβούρες.
              Κατανοώ βέβαια οτι ο συγκεκριμένος αρθρογράφος φοβάται μην τον κάνουν τόπι. Βλέπετε, μόνο ο Μάκης είναι μέσα. Ο στρατός του είναι έξω και δρα. Είπαμε, το κατανοώ. Αυτό που δεν κατανοώ, είναι το γιατί ο συγκεκριμένος γραφιάς το παίζει πληροφόρηση του κοινού και καλά, ενώ είναι μια κότα λυράτη. Τον έβαλε κάποιος με το ζόρι σ' αυτήν την δουλειά; Και πρόχειρα σκέφτομαι οτι θα μπορούσε να είναι ένας σπουδαίος master chef, που έχοντας και κλίση στο γράψιμο, θα μπορούσε να αυτοπροωθείται.
            Κι επειδή μάλλον τα εύκολα εννοούνται, εγώ θα πάω στα δύσκολα που το κοινό δεν εννοεί.
            Για ποιό λόγο θα γινόταν η δίκη του Μάκη; Μα για την κατάχρηση εν των ταμείων της ΑΕΚ των τόσων μύριων, θα πει η χοντρή μάζα. ΠΡΩΤΗ ΓΚΕΛΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ. Διότι τα δικαστήρια που εξέταζαν την οικονομική διάσταση του θέματος, έχουν τελειώσει. Τελεσιδικήσει, που λένε και οι μορφωμένοι της νομικής που εισάγονται στις σχολές έχοντας αποστηθίσει τόνους βιβλίων κι εξάγονται έχοντας αποστηθίσει τόνους άχρηστων νόμων, που κάθε μέρα αλλάζουν.
           Η δίκη του Μάκη θα γινόταν για το ποινικό μέρος της υπόθεσης. Δηλαδή για την ηθική δικαίωση της ΑΕΚ. ΜΟΝΟ ΓΙ' ΑΥΤΗΝ. Οπότε, αφού με τόσες καταδικαστικές αποφάσεις υπέρ ΑΕΚ, δεν βρέθηκαν τίποτε λεφτά ή περουσιακά στοιχεία για μεταγωγή στην εταιρεία, τι έμενε; Να μείνει μέσα ο κατηγορούμενος και να δικαιωθούν ηθικά οι διώκτες και μέχρι την τελική εκκαθάριση της εταιρείας - αυτή υπολογίζεται κάπου στις 10 Σεπτέμβρη - να γίνει κάποιος συμβιβασμός σε χρήμα ( κύρια σε κεφάλαιο ) κι ο Μάκης να μπορεί να εξέλθει της ταλαιπωρίας της φυλακής χρησιμοποιώντας τον ευεργετικό νόμο που ψηφίστηκε τον Γενάρη : Όποιος επιστρέφει λεφτά, ξεπλένεται.
               Καλά μέχρις εδώ; Θέλω να ελπίζω πως ναι. Επίσης θέλω να ελπίζω οτι και μερικά αστράκια ή φλασάκια, λαμπιρίζουν στα μυαλά των αναγνωστών.
              Ρωτάω λοιπόν: Τόσο πολύ κόπτονται κάποιοι για το ηθικόν του θέματος; Αφού είναι τοις πάσι γνωστό, οτι η εταιρεία διαλύεται κατά την συνέλευση της ΠΑΕ στις 10/06. Γιατί διαλύεται; Για να μην πληρώσει τα χρέη της προς το δημόσιο. Ελπίζω να συμφωνούμε σε αυτό. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟ; Δηλαδή αυτοί που κόπτονται για το ηθικόν της δίκης, θεωρούν τη λύση της εταιρείας ηθική; Ή μήπως αν κατορθώνανε να βρουν λεφτά από τον Ψωμιάδη στην διάρκεια της εκκαθάρισης, θα πληρώνανε το δημόσιο και θα προσπαθούσαν να ΜΗΝ λυθεί η εταιρεία; Για πες μου κάβουρα.
             Κι αφού θα μου πεις, θέλω να απαντήσεις απόλυτα σφαιρικά : Φυσικά ο Οικονομόπουλος κινείται για να πάρει πίσω το δάνειο του προς την ΑΕΚ, αλλά δεν έχει άλλους εντολείς; Ποιοί είναι οι άλλοι; Προς το παρόν, δεν είναι όλη η ΠΑΕ; Δηλαδή οι αχυράνθρωποι των μετόχων αλλά και οι ίδιοι οι μέτοχοι; Προφανώς. Αλλά, γιατί παρίσταται ο Ντέμης στην δίκη; Πήρε πτυχίο νομικής εκτός από manager εταιρείας; Ο Οικονομόπουλος δεν είναι εντολοδόχος του; Δεν ήξερε τι να κάνει χθες ο κοντός, κι είπε να πάει στο δικαστήριο , ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΡΙΞΕΙ ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΡΑ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ;
            Αγαπάει την ΑΕΚ, θα απαντήσει κάποιος. Κι εγώ την αγαπάω, αλλά προτίμησα να κάνω κάτι για το πουλί μου καθότι η καρδιά μου δεν είναι μονοδιάστατη. Θα μου πει αυτός ο κάποιος πάλι, οτι την αγαπάει περισσότερο από εμένα. Φυσικά θα σιωπήσω και θα περιμένω να δω πόσα διαρκείας θα έχω εγώ στην τρίτη κατηγορία και πόσα αυτός. Δεν βιάζομαι. Μπορεί " το γοργόν να έχει κάποια χάριν " αλλά ο πανδαμάτωρ χρόνος είναι εργαλείο στα χέρια μου. Τα dt είναι για τίποτα μπροστά στα ΔΤ.
             Κι αγάπη φυσικά δεν υπάρχει όταν παίζονται χρήματα. Διότι το ρεπορτάζ μπορεί να μιλάει για 60 χιλιάρικα του δικηγόρου, αλλά δεν μας λέει τίποτα για το 1,5 μύριο του Άραβα φίλου του κοντού που δόθηκε ατόκως προς την ΠΑΕ ΑΕΚ. Από αγάπη, δεν αμφιβάλω. Ίδια αγάπη που επέδειξαν κάποιοι εκ Γλυφάδας μεριάς, που την ώρα που η ομάδα είχε υποβιβαστεί κι είχε εμφανισθεί ο Μελισσανίδης κι είχε δρομολογηθεί η πτώχευση, πήγαν και πλήρωσαν 300 χιλιάρικα για να μην εκπέσει το 44. Άμα βέβαια αγαπάς την πατρίδα σου αυτό κάνεις. Μην μπούμε τώρα σε τρελές συζητήσεις : Οτι η μάχη στην Αλβανία κερδήθηκε λόγω στρατηγικής απόφασης. Όταν θέλεις να σώσεις το τομάρι σου, απλά το καρπούται η πατρίδα.
            Μπουρδέλο βέβαια το κράτος κι άρα θρέφει Ψωμιάδηδες και η δικαιοσύνη δουλεύει επιλεκτικώς. Ακούστηκαν κι αυτά τα βαρύγδουπα. Κι έπεσα από τα σύννεφα, κι ως γνήσιος Έλλην που αναρωτιέμαι γιατί δεν έχω αναπτύξει τον τουρισμό αεροναυσιπλοϊας κι έχω περιοριστεί στα κωλόμπαρα στο Φαληράκι ή στα Μάλλια ( sorry αν ξεχνάω άλλους πολιτισμένους προορισμούς ). Μουρδέλο, μαζί σας. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ; Εντάξει ο Οικονομόπουλος είπε εδώ να κάνει τον αγώνα του αλλά κι ο Ντέμης που πήγε στας Ισπανίας δεν άνοιξε τα μάτια του; Τι περίμενε; Εδώ τον Χριστό φάγανε σε παραπλέον μπουρδέλο, δεν θάτρωγε ο Φοίβος την συνεργασία με την Βανδή;
          Τώρα για να έρθουμε και στην απλή λογική: Τι πειράζει τα παιδιά αν η ΑΕΚ θα σκάσει για 200 μύρια ή απλά για 25; Δεν είναι με την δική μου λογική, οτι το κράτος ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟ; ΟΤΙ ΑΜΑ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ, ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ; Καλύτερα δεν είναι λοιπόν να χάσει 200 μύρια σε σχέση με 25; Αλλά κι αν αποφασίσει να κυνηγήσει κάποιους για να εισπράξει κάτι, δεν είναι προτιμότερο να κυνηγάει 200 σε σχέση με 25;
        ΕΓΩ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΩ ΑΥΤΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΙΣΑ ΜΕ ΤΟ ΛΕΠΤΟ ΕΝΤΕΡΟ. ΤΟ ΠΑΧΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΨΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.
        Πάντως ρε παιδιά, τα ευκόλως εννοούμενα πρέπει να παραλείπονται. Τώρα γιατί το ρεπορτάζ μίλαγε για άδολη αγάπη των εναγώντων για την ΑΕΚ στην δίκη, δεν το κατανοώ. Ή μάλλον το κατανοώ: Το ρεπορτάζ γράφει τα δύσκολα μπρε. Ησύχασα κι εγώ.
                         ΚΑΛΟ ΣΚ.

11 σχόλια:

  1. Spor Day: Εντυπωσιάστικε από το γήπεδο της Γιουβέντους ο Μελισσανίδης
    Μαθαινουν οι Ιταλοί για τις...εντυπώσεις του Μελισσανίδη και γράφουν στο tuttojuve (site Γιουβεντίνικο) Non solo in Italia, anzi, secondo il periodico greco SportDay, il magnate petrolifero Dimitris Melissanidis, patron dell'AEK dopo essere rimasto "impressionato dallo Juventus Stadium"

    Βλέπει και ο Κετσετζόγλου το πόσο εντύπωση έκανε αυτος ο ...εντυπωσιασμος του Μελισσανίδη στους Ιταλούς, οι οποίοι μέσω...Sport Day παρουσιάσαν τον εντυπωσιασμό που αναφέρουν οι Ελληνικές εφημερίδες. Και έτσι το "365" παρουσιάζει το "θέμα".: Ιταλικό site μιλά για τον...εντυπωσιασμό του Μελισσανίδη για το γήπεδο της Γιούβε"

    Πήρατε μια μικρή γέυση από το πως γίνονται τα ρεπορτάζ, πως "ανακαλύπτονται" τα θέματα αλλά και τι σοτάρισμα και μούφα τρώει ο κοσμάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Η πλάκα η μεγάλη είναι οτι ούτε τόχει δει το γήπεδο. Εκτός αν το είδε και του άρεσε τόσο πολύ, που είπε να σκάψει την Φιλαδέλεφεια. Υποθέτω οτι και εκεί, το τερέν είναι κάτω από το χώμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: Απίθανος Μπάκος. Διαβάστε τον. Φυσικά, την Κυριακή, προσοχή. Έχει γνώθι η ΕΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαι εφ'οσον καναμε τα διδακτορικά μας ως ΑΕΚτζίδες τα τελευταία χρόνια σε κάθε τι επιστητό (νομική, οικονομολογία,εγκληματολογία,διοίκηση επιχειρήσεων, λογιστική,ψυχολογία, κλπ) ήρθε η ώρα να κάνουμε την διατριβή μας ως τοπογράφοι και αρχιτέκτονες.
    "όχι δεν χωράει 30άρι γήπεδο στα Φιαλδέλφεια" "χωράει άμα βυθίσουμε τον αγ. χώρο" "ναι αλλά άμα πέσουμε πάνω σε αρχαία, την πατήσαμε", "πρέπει ομως για να γίνου δυο διαζώματα και έτσι θα κερδιθούν θέσεις" "ναι αλλά και αυτό δεν αρκεί γιατι οι συντελεστες παραμένουν χαμηλοί" "δεν χρειάζεται τίποτα απο αυτα. Θα πάρουμε χώρο απ'το άλσος" "δεν χρειάζεται να πάρουμε κανένα χώρο απ΄το άλσος.Τι σας φταίνε τα μερμήγκια. Θα το κάνουμε στο Ελληνικό " ο Νικολαίδης θα επιβεβαιωθεί.Δεν γίνεται γήπεδο με εμπ. χώρους στην Ν.Φ. "
    "μη σώσει".

    Κύριοι συναδελφοι...κύριοι συνάδελφοι παρακαλώ. την προσοχή σας.
    Προτείνω το εξής. Να γίνει ο αγωνιστικός χώρος στην Νέα φιλαδέλφεια και οι κερκίδες να χτιστούν στο Ελληνικό.
    Με τρισδιάστατη οπτικη τεχνολογία, με ολόγραμα δηλαδή οι θεατές που θα βρίσκονται στο Ελληνικό, θα "βλέπουν" μπροστά τους την ομάδα που θα αγωνίζεται εκείνη την ώρα στα "άγια χώματα". !!
    Και οι συριζάιοι λάτρεις της κάμπιας, θα κάνουν τουμπεκί, και οι απαιτήσεις των μυριάδων οπαδών που θέλουν γήπεδο με 80.000.000 θα ικανοποιηθούν, αλλά και ο όρκος μας να παραμείνει η ομάδα στα "άγια χώματα" θα κρατηθεί.
    Ορίστε. Τι παραπονιέστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: να σου πω : ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΙΚΟΙ, ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΙΟΣΥΝΗ, ΑΝΗΚΟΥΝ.
    ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΓΚΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην "Αγιορίτικη" παράγκα προφανώς.


    Ανεκδοτάκι:
    Ένα κοπάδι νυχτερίδες κοιμάται σε ένα δέντρο κατά τον γνωστό τρόπο δηλαδή ανάποδα.
    Ξαφνικά η μία γυρίζει και στέκεται όρθια πάνω στο κλαδί.
    Ανήσυχη μια δεύτερη που βλέπει το σκηνικό, σκουντάει τη διπλανή της και με αγωνία της λέει: Ρε Μήτσο, ξύπνα ρε, ο Θανάσης λιποθύμησε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς όλους: Τι γίνεται ρε παιδιά δίπλα; Μάθανε οτι ο tiger ήρθε στην ΑΕΚ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΣ GPK : Στην Τουρκία, αλλά μπήκα και διάβασα διάφορα. Σαλάτα τα έκανε ο χημικός Ταγίπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Ταγίπ ζήλεψε τη "δοξα" του ΓΑΠ. Ο εκεί Παπουτσής,δε, έκανε τον εδώ Παπουτσή να κοκκινησει από ντροπή,αφού μόλις πληροφορήθηκε δια της εικόνας ότι ο ομόλογός του στην Τουρκία,τα πήγε ακόμα καλύτερα. Όπως και να έχει,πάντα υπάρχει περθωριο βελτίωσης,αφού "το ξύλο βγήκε απ'τον Παράδεισο" και άρα συμφωνούν σε αυτό και τα χριστιανικά και τα ισλαμικά κεφάλια.
    Τα όμορφα κεφάλια όμορφα σπαζονται.

    Φυσικά όλα_όπως πάντα ξεκινούν "δι ασημαντον αφορμή" και σαν έτοιμοι από κάρο οι διαδυκτιωμενοι βγενουν λεφουσια στους δρόμους, σαν να πρόκειται για ενορχηστρομενη παράσταση...(γιατί,δεν είναι; ά
    λλο αν τα μέλη του θιασσου αγρον αγοράζουν)
    Ρε κοίτα που θα βγει αληθινός ο Παΐσιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ενα μεγάλο μπράβο στα παιδιά του handball για το double !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή