Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΕΤΟΙΜΟΙ ΟΛΟΙ. ΦΩΤΙΣΜΟΣ. ΚΛΑΚ. ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.

            Τι; Την νέα ταινία του αθάνατου ελληνικού ποδοσφαίρου. Μια παραγωγή της ΕΠΟ, σε χορηγία του ΟΠΑΠ και υπό την αιγίδα του υπουργείου πολιτισμού. Με avant premiere την προηγούμενη Πέμπτη με τις απίστευτες φασαρίες στην διάρκεια του φιλικού της αλογοτροφής με το περιστέρι. Και μιλάμε για σύνολο 4 χιλιάρικα κόσμο. Οπότε γιά όποιον καταλαβαίνει, ήδη συνειδητοποιεί το τι θα βλέπει φέτος στα γήπεδα. Πού να υπήρχε κι ενδιαφέρον δηλαδή. Μέσα στο καλοκαίρι, σε ένα φιλικό με σχεδόν άδειο γήπεδο έγινε της πουτάνας. Πραγματικά αποφασισμένοι όσοι θα μπαίνουν φέτος μέσα στις αρένες.
           Η ταινία λοιπόν ξεκίνησε με εικόνα δράσης. Παρακρατικών, οργανωμένων, αστυνομικών που ζεστάθηκαν κι αυτοί. Όσο ανέτοιμοι ήταν οι αθλητές, τόσο τα αμπελόφυλλα του κιμά ήταν τσιγαρισμένα. Έτοιμα να τυλίξουν τον Πιλάβιο και το κονκλάβιο του: " Είμαι διατεθειμένος να ρίξω την μπουνιά στο μαχαίρι, κι αν ματώσω μάτωσα." Και πότε δεν ματώνει κάποιος που βαράει κοφτερή λάμα; Μα όταν το μαχαίρι είναι ψεύτικο. Παιδικό παιχνίδι. Που κι αυτό όμως " μαχαίρι" ονομάζεται.
         Και το λέω αυτό διότι επακολούθησε συνεδρίαση της ΕΠΟ, και μάλιστα της εκτελεστικής επιτροπής της, με σκοπό την αυστηροποίηση των κανονισμών σε θέματα βίας. Που αποφάσισε ( για όσους δεν τα έχουν διαβάσει ) ΤΡΟΜΕΡΑ ΠΡΑΜΑΤΑ:
                 - Περισσότερες αγωνιστικές τιμωρίας
                 - Μεγαλύτερα πρόστιμα
                 - Αφαίρεση βαθμών
         Ναι. Μιλάω σοβαρά. ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΛΑΤΙΝΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΙ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ. ΝΑ ΤΟΝ ΚΕΡΑΣΟΥΝ ΕΝΑ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, να δες, ΑΛΛΑ Η ΚΑΚΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ.
            ΓΙΑΤΙ;
             Διότι όλα αυτά τα ανωτέρω που διαβάζετε και μου τα στείλανε και μένα επισήμως, ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΝ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΕΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟ, που θα προβλέπει κι αυτός με την σειρά του τα ακόλουθα:
             - Την θεσμοθέτηση του ιδιώνυμου
             - Την λειτουργία ηλεκτρονικών συστημάτων στα γήπεδα
             - Την διεύρυνση των αρμοδιοτήτων των private security
              ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο,ΤΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 5/8, ΔΙΟΤΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΦΤΑΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, όταν θα έχουν αρχίσει οι διοργανώσεις, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ. ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ.
              ΑΡΑ; Άρα πάμε για του χρόνου για τον νέο κανονισμό. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΠΛΑΤΙΝΙ; Τον μαλάκα. ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΟΥ, που μια χαρά έχει την βούληση να χτυπηθεί με τα μαχαίρια, ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΤΕ; Φυσικά ο φελλός θα του μιλήσει για την αποφασιστικότητα και για άλλα παπάρια μάντολες. Γιατί;
                ΔΙΟΤΙ Ο ΦΕΛΛΟΣ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ. ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ. ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΡΕΝΕΣ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ.
            Όπότε οπλισθείτε με ολίγον θράσος παραπάνω και θαυμάστε την νέα ταινία. Μπορεί να είναι πιο φτηνή παραγωγή σε σχέση με παλιότερα, αλλά υπόσχεται πολλά στον άνθρωπο που αγοράζει γηπεδικά εισιτήρια. Με ένα τέτοιο θα συμμετέχεις σε κανονικό βαριετέ. Δυο νόμων που έχουν κοινά πολλά:
              ΤΡΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΑΝ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ.

24 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣ CONPATER: ΑΚΡΙΒΩΣ. Η ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΠΑΝΤΟΥ.
    ΓΙΑΤΙ;
    ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ.
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΝ. ΚΙ ΕΤΣΙ ΔΙΑΣΩΖΕΤΑΙ Ο ΓΡΑΙΚΟΣ. ΠΩΣ;
    ΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ.
    ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.
    Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ;
    ΜΕ ΤΟ ΣΑΡΑΪ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιο φιλικο και τι ξυλο επεσε;
    Δεν ξερω κατι.
    Αρχισαν τα προεορτια λες;
    Και με κοσμο περισσοτερο πεινασμενο-κυριολεκτικα και εξαγριωμενο φετος,εχει να γινει της μουρλης,σιγουρα.
    Μπορει να ειναι λιγοτεροι σαν αριθμος προσελευσης γενικα,αλλα σιγουρα θα ειναι "ποιοτικοτεροι" θεατες.
    Θεατες που θα συμμετεχουν κι'ολας.
    Κατι σαν το συγχρονο θεατρο, οπου ο θεατης οχι απλα παρατηρει τα δρωμενα αλλα παραμβαινει στην πορεια του εργου και αλλαζει τις εξεληξεις.

    Μηπως την Αθλητικη Κυριακη να την παρουσιαζει ο Γεωργουσοπουλος; Να εχει πιει και κανενα ποτιρακι-οπως συνηθιζει- και να γινεται χαμος.

    Υ.Γ Το ξυλο εχει να κανει με την αλλαγη στρατοπεδου του Περιστεριου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτα που ανακοινωσε το ΥΠ ΕΞ της Ρωσσιας, επρεπε να τα πει πρωτος ο εδω γατομουστακος ποδηλατης.
    Αλλα με τι ορεξη,με τι αρχιδια και με τι χρονο. Εχει αλλες δουλειες.
    Το ευτυχημα για τους Κυπριους ειναι οτι απολαμβανουν της διπλωματικης προστασιας της Ρωσσιας. Με πολυ προωθημενη και αιχμηρη ανακοινωση ειναι αληθεια που χωνει τον Ερντογαν στο καβουκι του.
    Μεταφραση της δηλωσης του Λουκασεβιτς (δηλαδη του Βλαδημηρου...δηλαδη...)προς τον Ερντογαν και την Τουρκια:
    "Τσου ρε Λακη. Εχουμε δουλειες να κανουμε εδω περα. Μη τραβας την κουβερτα περα απο εκει που φτανουν τα βρωμοποδαρα σου".

    Πως εμεις επιβιωνουμε μετα απο τοσες εσωτερικες λιποτακτικες πρακτικες χρονων και απανωτες μειοδοτικες διεργασιες;
    Μα "ο καλος θεος της Ελλαδας" που ειπε προσφατα και η Βαγγελα του υπουργειου.
    Απο τυχη. Gastone-land

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικα ρε παιδια,ολη την κωλοφαρδια του πλανητη εχει μαζεψει αυτη η χωρα.Να σε χτυπανε σαν χταποδι ολοι οι εξω και οι μεσα,να σε βαζουνε κατω να σε πατανε,να σε ριχνουν απο τον δεκατο οροφο,και συ να συνεχιζεις ακαθεκτος τις μαλακιες....Και τελικα θα αποδειχτει οτι ο Εβραιοσιωισμος που μας φταιει συνεχεια,μαλλον για μας δουλευει...
    Στο Βατοπαιδι εγινε καλο deal,και τι διπλωματικο σωμα και ΥΠΕΞ μου λετε εμενα....Εφραιμ κυριοι,και ετοιμαστε το εικονισμα για να μην μας πουν κι αχαριστους.
    Καντε οτι θελετε αλλα μην μπλεκεστε στις δουλειες μου λεει ο Πουτιν.Και η Κυπρος για την GAZPROM ειναι μια πελωρια πλωτη εγκατασταση,που συνδεει τους καλους φιλους Ισραηλιτες με την πουτανα την Ευρωπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ασφαλως. Οπως μια χαρα πλατφορμα ειναι και η Κρητη
    Και πολυ φοβαμαι οτι και εκει θα βρεθει "λυση".
    Ξερεις, οταν τα κοιτασματα η οι βασεις που θες να κανεις ειναι σε ηπειρωτικο εδαφος,εκει υπαρχουν αντιθεσεις,συνορα,διεκδικησεις,χαμος.
    Οταν ομως ειναι νησι,τα πραγματα απλουστευουν.
    Κανεις ενα ντου-εαν ειναι αμφιλεγομενο- και το καπαρωνεις για τα επομενα χρονια οταν θα χρειαστεις τα αποθεματα,βαζοντας εναν χωροφυλακα επανω (βλ. Κυπρος), η εαν ειναι μερος καποιας χωρας το αποσπας με την ανεξαρτησια και την αυτοδιοικηση την αυτοδιαθεση και τα λοιπα προοδευτικα.
    (στο Καστελοριζο ο ΓΑΠ,στην Γαυδο πριν καποια χρονια ο γερο-Μπους. "ετουτο το χωμα ειναι δικο τους(;) και δικο μας)

    Αλλα και ηπειρωτικη περιοχη να ειναι, νο προμπλεμ εαν οι κατοικοι και οι κυβερνησεις ειναι μαθημενοι χρονια στις δανειες δυναμεις,δηλαδη στην δανεια δουλεία. Οταν ερχεται η ωρα του ταμειου και ασφαλως δεν εχεις μια,κατι πρεπει να δωσεις για να μη βγεις μαχαιρωμενος απο το μαγαζι. Την βερα σου,το ρολοι,ενα κολιε της κυριας,παπουτσια,τα κλειδια του αυτοκινητου,κανενα χρυσο δοντι κλπ.

    Οπως Μακεδονια-Θρακη Ηπειρος.
    Εκει δεν εχει τα πετρελαια που εχει ο νοτος-αν και εχει αρκετα κοιτασματα στην Καβαλα και την Κερκυρα,αλλα εχει αλλα καλουδια. Βωξιτη,αλουμινιο,χρυσο,ουρανιο,νικελιο κλπ. Και το κυριοτερο προσβαση στην θαλασσαγια για τις βοριες "τυφλες χωρες" που δεν βλεπουν το Αιγαιοπελαγιτικο ηλιοβασιλεμα.
    Ολουρμο στο ντορβα με τα κουλουρια.

    * Απο την Αμερικη θα περιμενε υποστηρηξη ο Ταγιπ. Γι'αυτο και οι λεονταρισμοι. Αλλα προκανε ο ΡΩσσος και του τραβιξε το αυτι. Και θα πρεπει να ειναι λιγο μπερδεμενος ο Ερντογαν.
    "τι διαολο" σου λεει" "παει η Αμερικη; Δεν μιλαει,δεν λαλαει και εχω τον πουστη τον Ρωσσο και με σφαλιαρωνει; Πως αλλαξαν τα κοζα;"

    Ε,τι να γινει. Γινονται και αλλαγες στην πορεια. Διορθωσεις. Δεν ειμαστε και μηχανες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την εχω την πληροφορηση εδω και κανα μηνα.Υπηρχαν ομως αλλες προτεραιοτητες και δεν το`ψαξα.Προχθες,παλι κατι μου ειπαν και επρεπε να ασχοληθω.Τελειως συμπτωματικα χθες βραδυ μαθαινω απο τριτο ατομο πως κατι δεν παει καλα με εταιρια απο τις κορυφαιες στον κλαδο της.Συσσωρευμενα προβληματα κυριως οικονομικα θελουν αμεση λυση.Και εχει αμεση συναρτηση με τα problems προς Αμερικη μερια.Ο ιδιοκτητης της εταιριας βεβαια δεν εχει προβλημα,αφου υπολογιζεται πως θελει δυο τανκερ για να γεμισει τα μετρητα του.Και δεν μιλαω για τον Ρεστη,ο οποιος θα εχει ασχημα ξεμπερδεματα με τις εκτασεις.Εδω στο Gastone-land (Χρηστο φοβερο...),υπαρχουν καποια προβληματα που προς το παρον ψιλομπαλωνονται,αλλα δεν παυει το προβλημα οσο περνα ο καιρος να διογκωνεται.
    Γνωμη μου ειναι πως μαλλον ετοιμαζεται το εδαφος για αλλαγη σκυταλης,η για να το πω πιο κομψα,μαλλον θα αποκατασταθει η ταξη στον χωρο αυτο,οσον αφορα τις αλλαγες ονοματων.Τα "πρασινα" εγιναν "κοκκινομπλε",τα "κιτρινα" εγιναν "μπλεκοκκινα",σειρα μαλλον εχουν τα αλλα "μπλε" να γινουν "κοκκινομαυρα".....Θα δουμε,γιατι η απηχηση ειναι μεγαλη της εταιριας αλλα πιο μεγαλη του ιδιοκτητη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λεοναρντο:οποιος δεν με θελει να ερθει να μου το πει!!!!

    Κατι παιρνουν εκει στα Σπατα δεν εξηγηται αλλιως!

    Τι να σου πουν αλλο ρε γατακι που περσυ ο προεδρας σε ειχε δωσει ανταλλαγη ακομη και στο καφετζη για 50 εσπρεσσο?

    Πανιωνιο-Ξανθη-Πανσεραικο-Ηρακλη και Κυπρο και δεν ξερω εγω που αλλου σε εχει προτεινει ανταλλαγη ο τεραστιος. Οποιον παικτη ηθελε (λεμε τωρα) ο πρωτος που εδινε ανταλλαγη ΕΣΥ εισουν.
    Ο δευτερος ο εταιρος καπαδοκης ο Ροτζερ.

    Να σου θυμισω Τζαβελλα (με την προσφορα ΜΟΥΦΑ που δεν εγινε ΠΟΤΕ των 700 χιλιαδων?) Γεωργιαδη, Βελιο κλπ κλπ.

    Ξερεις ολους αυτους που χτυπαει στο μιλητο παραληρημα ο προεδρος μετα απο 3-4 ουισκακια.

    Μεχρι και στο Κομποτη επιστροφη ΤΣΑΜΠΑ για να γλυτωσει τις δοσεις της μεταγραφης σε εδινε..

    Το θεμα δεν ειναι ποιος ΔΕΝ σε θελει.

    Ποιος ΣΕ θελει ειναι το προβλημα μεγαλε, γιατι ψαχνουμε και δεν βρισκουμε κανενα.

    Τσαμπα σε δινει ο προεδρος (αρκει να σου πληρωνουν το συμβολαιο) και ΟΥΔΕΙΣ!!!

    Βεβαια ετσι οπως χειριζεται την περιουσια της ΑΕΚ ο μεγας οικονομολογος, εντυπωση θα μου προκαλουσε αν μπορουσε να πουλησει ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΙ και κατι.

    Μιλαμε για τον ανθρωπο που απο Μαιστοροβιτς(-80), Σκοκο (1,5), Μπλανκο (-200), Τζιμουρ (-350) καταφερε σε ενα χρονο να παρει ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΟ!!!!!!

    Οσο ο παταχτης (κατα το μπαταχτσης) της βιας χρεωσε τη ΑΕΚ για ενα παιχνιδακι στο κυπελλο με καποιον Ατρομητο, για να κανει το κομματι του.

    Δωσαμε το ποιοτικοτερο 40% της ομαδας δηλαδη ΔΩΡΕΑΝ!!

    Αλλα πηραμε κουπα οε-οε-οε-οε-ο

    Και μετα απορουν καποιοι γιατι λεει καθωνται μαζι στο ιδιο πανελ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι χωρες νοιωθουν-και ειναι- δεσμιες μιας ομαδας κορακιων και υαινων. Και προσπαθουν να αποτιναξουν τους ζυγους που τους επεβλιθησαν πονηρα και βρωμικα μεσω της υποσχεσης της γης της επαγγελιας. Και το μονο που βλεπουν στον κατηφορο που περνουν ειναι υπερχρεη και διαλυμενους κοινωνικους ιστους και της περιουσιες τους να καταβροχθηζονται απο μια χουφτα απατεωνων που δεν εμαθαν ποτε να δουλευουν,να παραγουν να επενδυουν και να ρισκαρουν, παρα μονο περιμενουν σαν κορακια τον πλουτο των κρατων -και κατεπεκεταση του κοσμου που ζει σε αυτα- να πεσουν μεσω "μπανκικων" κολπων στα αδηγφαγα στομαχια τους.

    Αλλο ενα παραδειγμα της τυρρανιας στην οποια υποκειται ο κοσμακης, ειναι ο μεγας απατεωνας Μαρντοφ (Εβραιος και αυτος, αλλα μην ανησυχειτε,ειναι μαλλον συμπτωση) που ειχε στησει την επιχειρηση-αερας,την δουλεια-πυραμιδα,που; Στο στομα του λυκου και κατω απο την μυτη των υποτιθεται επιβλεποντων. Μεσα στον nasdaq του οποιου ηταν και προεδρος,επιβραβευοντας τον το Εβραικο κατεστημενο δια την εξαιρετικην του πορεια εις τον δυσκολο και επιπονο δρομο της αρπαγης περιουσιων δια μεσω των fauds.

    150 χρονια φυλακη για τον κωλογερο. Ενας ζαμπλουτος συνεργατης του εβρεθει στην πισινω νεκρος και ο γιος απαγχονισμενος στην φτωχικη του επαυλη.
    Ολα αυτα το 2008-2009 μετα την κριση που ξεσπαασε κυρια στις ΗΠΑ. (ειναι που κανεις δεν ηξερε τιποτα και ολοι επεσαν απο τα συννεφα. Πηδημα που θελετε αρουραιοι)
    Δεν λυπαμαι καθολου μουλοι.

    Ειναι μια αρχη,δεν λεω. Αλλα πρεπει να γινει παγκοσμια συνειδηση η αυτοχειρια στην οποια υποχρεωνεται ο κοσμος μεσω της τραπεζιτικης και χρηματιστηριακης μαφιας.
    Και μονη λυση, το πεταγμα των ποντικων στους υπονομους της ιστοριας οπου ανηκουν.

    Σπασμωδικες,νευρωδεις αλλα οχι συντεταγμενες και ομαδον οι αντιδρασεις των κρατων.
    Αν δεν δουν καθαρα το ζοφερο μελλον το οποιο ειναι ηδη εδω,αν δεν συνειδητοποιησουν τον γκρεμο στον οποιο σπρωχνονται αυτα και οι λαοι τους, αν δεν σφιξουν τις γροθιες τους αποφασιστικα και με οπλο τον κοσμο ο οποιος αντι να ειναι η κινητιριος δυναμη τους εχει μετατραπει σε εναν θεατη ο οποιος εχει ηδη πληρωση και συνεχιζει να πληρωνει ενα εργο το οποιο παιζεται εναντιον του.
    Και βλεπει τις κρατικες δυναμεις να κοιτουν σχεδον αποχαυνομενες.

    Αν δεν κατανοησει πληρως το συνολο του κοσμου οτι του αρπαζουν τον πλουτο κατι παλιοτομαρα μιας φαρας και μιας νοοτροπιας,αν δεν κατανοησουν τα κρατη οτι συρικνωνονται,απαλειφονται,αλλοιωνονται καταστρφονται βγαζοντας τα ιδια τα ματια τους και εξαφανιζονται μαζι με τους κατοικους τους-των οποιων την περιουσια εχουν την υποχρεωση να προστατευουν-τοτε θα εχει μεινει μονο ενα συνολο απο αποφαγια. Ενας γκρεμισμενος κοσμος που θα θυμιζει ερημο με σπαρμενα κουφαρια.

    Δεν υπαρχει καμια "επενδυση" για τα τομαρια. Δεν υπαρχει καμια "παραγωγη". Δεν υπαρχει κανενα ρισκο.
    Καμια ιδεα. Κανενα προωθητικο προγραμμα, η προσπαθεια.
    Υπαρχουν τα γνωστα χρηματοοικονομικα κολπα τα οποια υπαρχουν απο τον καιρο της Βαβυλωνας.
    Τιποτα δεν αλλαξε.
    "Ασε τους αλλους να δουλευουν και να τσακιζονται και μεινε αναμεσα ειτε δανιζοντας αερα,ειτε κλεπτοντας τον πλουτο με το προσχημα της κερδοφοριας και της αποδοσης τοκων"

    Το ιδιο παραμυθι. Οι αεναοι τεμπελιδες των κοιλαδων.
    Οι μπαγαποντιδες της ερημου.
    Οι σκιωδεις μεταπρατες.
    Οι ανισοροποι και απανθρωποι.
    Οι κλεφτες που φωναζουν "κλεφτης"
    Οι δολοφωνοι που φωναζουν "πιαστε τον".
    Οι αιωνιοι γυρολογοι της αρπαχτης.
    Οι απαταιωνες-σκουπιδιαραιοι του κοσμου.
    Οι αποπατοι που ειναι στον αφρο
    Οι παντοτινοι ποντικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΖΑΚΙΑ
    Εχει ενδιαφερον. Κοινωνικο,εγκυκλοπαιδικο κλπ.
    Ριξτε μια ματια:

    "...Αν τα πράγματα δεν ήταν για τους Έλληνες τραγικά, θα μιλούσαμε για κωμωδία. Συνεχώς γίνονταν τα ίδια και πάντα με τον ίδιο τρόπο. Όλα αυτά όμως γίνονταν χωρίς προβλήματα μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 80.
    Μέχρι τότε οι Βαρδινογιάννηδες ήταν οι μοναδικοί αυτόχθονες ισχυροί παράγοντες του τόπου και "χορηγοί" του δικομματισμού. Μοναδικοί made in Greece μεγιστάνες και μοναδικοί "ευεργέτες" του κομματικού κράτους …Αναγκαστικά. Έπαιρναν από το κομματικό κράτος και έπρεπε να δώσουν "αντισταθμιστικά".
    Ήταν λίγο κομπλεξικοί ως "διορισμένοι" πλούσιοι, αλλά τι να έκαναν; Ζήλευαν τους πραγματικά αυτοδημιούργητους Έλληνες της διασποράς, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά πράγματα. Όταν δεν πήγαιναν στην πρεσβεία να πάρουν εντολές "επιτυχίας", έπνιγαν τον καημό τους σε παλιά κρασιά και μουχλιασμένα τυριά.

    Όμως, τα κόμπλεξ ήταν δεδομένα. Ήταν διορισμένοι της επιτυχίας. Ήταν πετυχημένοι, γιατί απλά κάποιος εκλεκτός των Αμερικανών έπρεπε να εμφανίζεται ως τέτοιος. Ήταν δισεκατομμυριούχοι, αλλά όχι κοσμοπολίτες. "Κατέκτησαν" τον κόσμο, χωρίς να τον δούνε. Δεν "ανακατεύτηκαν" με τον κόσμο και ως εκ τούτου δεν ήταν καλλιεργημένοι. Η "επιτυχία" τους πάντα περιοριζόταν στη μικρή διαδρομή μεταξύ της αμερικανικής πρεσβείας και των γραφείων τους σε μια οδό με συμβολικό όνομα …Στην "Αρματολών και κλεφτών". Ως εκ τούτου δεν "εξελίχθηκαν". Ζούσαν "απομονωμένοι" μέσα στην Αθήνα και με βάση τις αρχές και τις αξίες των συμμοριών των ορεινών της Κρήτης …Στην κυριολεξία τα "Ζωνιανά" της Εκάλης και του Ψυχικού. Αμφιβάλουμε αν μπορούσαν να συμμετάσχουν σε συμβατικές κοινωνικές εκδηλώσεις …Αν μπορούσαν να φάνε δημοσίως …Συστηματικά ακοινώνητοι …Γρύλιζαν και δεν μιλούσαν. Αυτά όχι σε κάποιον μακρινό αιώνα …Ακόμα και σήμερα δεν έχει αλλάξει τίποτε.

    Η προηγούμενη γενιά περνάει ατόφια τα χαρακτηριστικά της στην επόμενη. Βλέπεις τον Τζίγγερ και είσαι σίγουρος ότι στη ζωή του έγινε πραγματικά φίλος μόνον με αυτοκίνητα. Ένας ακοινώνητος άνθρωπος, που οι συναναστροφές του είναι πολύ συγκεκριμένες και αναπτύσσονται με μόνο κριτήριο τη "χρησιμότητα". Ένας άνθρωπος, ο οποίος "φίλους" έχει μόνον όσους είναι "χρήσιμοι" και είναι διατεθειμένοι να γίνουν δούλοι του. Ένας άνθρωπος, ο οποίος "φίλες" έχει μόνον γυναίκες, οι οποίες απαντάνε σε τηλέφωνα που είναι "χρήσιμα" για άνδρες. Λογικά μας φαίνονται αυτά. Ό,τι βλέπεις, αυτό κάνεις. Ο θείος του ο καπετάνιος ακόμα μεγαλώνει νύχι στο μικρό το δάκτυλο. Προφανώς το θέλει, για να ρίχνει αλάτι στα κατσίκια που κλέβει στα ορεινά της Εκάλης. Έλεος. Πουλάς, μέσω του Σταρ, lifestyle στους Έλληνες και μεγαλώνεις νύχι γιδοβοσκού; Είσαι μεγαλοπαράγοντας της κοινωνίας και κάθεσαι και μαλώνεις σαν χαμάλης με όποιον οπαδό ή δημοσιογράφο βρίσκεις μπροστά σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για να υπάρξουν όλοι αυτοί οι κραυγαλέα διαπλεκόμενοι ως επιχειρηματίες, θα έπρεπε να πάρουν μια κοινωνική "νομιμοποίηση". Αυτήν τη "νομιμοποίηση" μπορούσαν να τους τη δώσουν μόνον οι ήδη "νόμιμοι" Βαρδινογιάννηδες. Τη "νομιμότητά" τους θα την έπαιρναν από τους μόνους που μπορούσαν να τη δώσουν. Γι' αυτόν τον λόγο ήταν απαραίτητοι οι Βαρδινογιάννηδες στην Νέα Τάξη στην Ελλάδα. Μόνον ένας Βαρδινογιάννης τούς έδινε την απαραίτητη κοινωνική "νομιμοποίηση". Αυτός αποφάσιζε ποιον θ' "αναγνωρίσει" σαν ισότιμο "συνάδελφό" του. Ο συνεταιρισμός του Βαρδινογιάννη με τον Λαμπράκη, τον Μπόμπολα ή τον Μυτιληναίο, τούς "αναγνώρισε" σαν "νόμιμους" μεγιστάνες.
    Χωρίς αυτόν τον συνεταιρισμό ο Λαμπράκης θα παρέμενε ένας "ιδιόμορφος" εκδότης, που, όταν δεν θα έψαχνε παρέες στους λάκκους του ασβέστη, θα περιοριζόταν σε παιχνίδια πολιτικής επιρροής, όπως έκανε επί μισό αιώνα πριν. Δεν θα γινόταν και διαπλεκόμενος μεγαλοεπιχειρηματίας. Χωρίς αυτόν τον συνεταιρισμό ο Μπόμπολας θα παρέμενε μικροκατασκευαστής βόθρων, που απλά θα είχε αγοράσει και μια φυλλάδα. Χωρίς αυτόν τον συνεταιρισμό ο Μυτιληναίος μπορεί να έκοβε σήμερα εισιτήρια στο θέατρο της Ντενίση στα Ηλύσια. Ακόμα και ο Κόκκαλης από τον ίδιο σχεδιασμό επωφελήθηκε. Η δήθεν "αντιπαλότητα" του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό τον εμφάνισε ως ομοεπίπεδο και άρα ως "νόμιμο" "συνάδελφο" του Βαρδινογιάννη. Χωρίς αυτόν ο Κόκκαλης θα παρέμενε στο παραπέτασμα, γιατί δεν ήταν για τίποτε παραπάνω ο αγράμματος χαφιές της Στάζι.

    Ο κοσμοπολίτικος ελληνισμός, ο οποίος επί αιώνες παρήγαγε διάσημους κοσμοπολίτες μεγιστάνες, ήταν για πρώτη φορά "επαρχιώτικος". Οι μεγιστάνες του ελληνισμού ήταν για πρώτη φορά στην ιστορία όμοιοι ποιοτικά με τους μεγιστάνες των "δημοκρατιών" της υποσαχάριας Αφρικής ή των "Μπανανιών" της Λατινικής Αμερικής. Ο ελληνισμός, ο οποίος "παρήγαγε" κόμηδες στη Βιέννη και μαικήνες της τέχνης στη Μόσχα, έγινε ένα μικρό "κλειστοφοβικό" Μπαγκλαντές. Μεγιστάνες έγιναν η Σάρα, η Μάρα και το κακό συναπάντημα …Άνθρωποι του υποκόσμου …Άνθρωποι, που τα χρήματά τους τα ξόδευαν σε αυτοκίνητα, βίζιτες και μπουζουκλερί …Άνθρωποι, που, όταν έδιναν εκατόευρα στα κορίτσια των στριπτιζάδικων, νόμιζαν ότι μοίραζαν "υποτροφίες" σαν μεγάλοι ευεργέτες.

    Αναγνωρισμένοι "άρχοντες" μόνον στους πορτιέρηδες, στους παρκαδόρους και στους μαστροπούς.
    Από τη Σκάλα του Μιλάνου της Κάλλας η Ελλάδα "έπεσε" στην Αρένα και τη Βίσση. Από τα Maxim του Παρισιού, στα πατσατζίδικα της λαχαναγοράς. Για πρώτη φορά θα πρέπει να πήγαιναν οι Βαρδινογιάννηδες σε δεξιώσεις και να έβλεπαν χειρότερους από τους ίδιους. Οι παλαιές δεξιώσεις των Ελλήνων πλουσίων κοσμοπολιτών, στις οποίες υπήρχε απαράβατος κανόνας να μιλάς μόνον για τέχνη και ποτέ για χρήματα, έγιναν δεξιώσεις του ρεψίματος και της πορδής —…Πόσα βγάζεις; …Ποιος σου έδωσε το έργο; …Πόσο τον πλήρωσες;—. Στις μεγάλες δεξιώσεις την ελληνικής Πολιτείας οι άλλοτε ευεργέτες του λαού αντικαταστάθηκαν από τους ευεργετημένους του λαού. Νεόπλουτοι καραγκιόζηδες, οι οποίοι, τις σπάνιες φορές που ανέφεραν την λέξη "τέχνη", συνήθως αφορούσε τις ειδικές ικανότητες κάποιας Ρωσίδας, την οποία είχαν γνωρίζει την προηγούμενη νύχτα. Κοντά στον καπετάνιο εμφανίστηκαν παράγοντες με νύχια ακόμα μεγαλύτερα, για να ξύνουν τα αυτιά τους …για να μην πούμε τίποτε άλλο. Μπροστά στον Μπόμπολα αριστοκράτης είναι και ο κουλουράς της Ομόνοιας …Τουλάχιστον αυτός, λόγω δουλειάς, δεν αφαιρείται, για να δει τι βγάζει από τη μύτη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΑΜ Β'-ΥΔΡΟΧΟΟΣ."ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΒΑΡΔΗ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οικογένειες, οι οποίες επιλέγονταν ανάλογα με το πού και πόσο χρωστούσαν οι Αμερικανοί στους κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες της μεταπολίτευσης. Δεν ήταν μόνον ο Μητσοτάκης, που δικαιούνταν "τζάκια". Δικαιούνταν και ο Παπανδρέου. Δικαιούνταν και το "ηρωϊκό" ΚΚΕ. Όλος ο υπόκοσμος των μυστικών υπηρεσιών. Όλα αυτά "θεμελιώθηκαν" στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη. Θεμελιώθηκαν επί Δεξιάς, για να μην τα χρεωθεί το "αριστερό" ΠΑΣΟΚ των φτωχών "σοσιαληστών". Θεμελιώθηκαν στη διακυβέρνηση, την οποία επέβαλε με τις "σφαίρες" της η 17 Νοέμβρη και άρα η CIA. Τι κάνει έναν διαπλεκόμενο πραγματικό; Μα φυσικά η ιδιοκτησία ΜΜΕ. Η δυνατότητά του να "τυφλώνει" τον κόσμο και να τον παραδίδει λεία στην εξουσία, που εξυπηρετεί τον ίδιο.

    …Οι καναλάρχες, οι οποίοι ανταπέδιδαν την εξυπηρέτηση σε είδος …Οι καναλάρχες, οι οποίοι "θωράκισαν" τον δικομματισμό. Μεγάλη η χάρη τους. Μέχρι και το θλιβερό ανθρωποειδές με το όνομα Σημίτη τον εμφάνιζαν σαν "γοητευτικό". Επί μία δεκαετία σχεδόν τον εμφάνιζαν σαν τον "καταλληλότερο". Όσο πιο κοντό και άσχημο τον έβλεπε ο λαός, τόσο πιο πολλά δημόσια έργα μάς κόστιζε η "σαύρα" του Κολωνακίου, για να βελτιώνει την εικόνα της. Αυτοί οι καναλάρχες αποφάσιζαν όχι μόνον για το ποιοι θα μας κυβερνούσαν, αλλά και ποιοι θα συμμετείχαν στη Βουλή ως κοινοί βουλευτές. Οι "κολλητοί" κομματάρχες έστελναν τις λίστες των υποψηφίων στους Βαρδινογιάννηδες και αυτοί τούς "πρότειναν" στον λαό μέσω των καναλιών.

    Δεν υπάρχει βουλευτής, που να εκλέχθηκε τέτοιος, χωρίς να έχει περάσει από το "φίλτρο" των καναλαρχών. Πρώτα οι καναλάρχες γνώριζαν ποιοι θα εκλεγούν και μετά οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, που μετρούσαν τις ψήφους στις κάλπες. Μιλάμε για την απόλυτη "δημοκρατία" …Την απόλυτη τηλεοπτική "δημοκρατία

    Ο Τζίγγερ Βαρδινογιάννης, ο Γιάννης Λάτσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς αποτελούν το βασικό πλαίσιο προσώπων και ιδιοτήτων και πάνω σ' αυτό "χτίζεται" όλο το "καθεστώς" της χώρας. Το φιλοαμερικανικό "καθεστώς" της χώρας χτίζεται στο Αμερικάνικο Κολέγιο Αθηνών …Το "καθεστώς", το οποίο θεμελιώθηκε με την "αποστασία" και σήμερα ελέγχει τα πάντα. Τώρα οι Αμερικανοί δεν έχουν το πρόβλημα των Βρετανών να ψάχνουν μυστικά τους συνεργάτες τους στα στρατόπεδα. Δεν κατασκευάζουν τα νέα "τζάκια", αναζητώντας φτωχούς κι αδίστακτους κατσικοκλέφτες. Τώρα τα "τζάκια" είναι δικοί τους άνθρωποι κι απλά πρέπει ν' αναπαράγονται με τον ίδιο κι απαράλλακτο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Δωσε και μενα μπαρμπα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Λίγο στον Λαμπράκη και ειδικά στο τέλος, για το σχολείο, έχω σοβαρές ενστάσεις. Αλλά είναι για κουβέντα από κοντά. Πάντως το σχολείο είναι ελληνικότατο και δεν καλλιεργεί κάτι για την Αμερική. Το αμερικάνικο κολλέγιο είναι το λεγόμενο Pierce College, το παλιό θηλέων δηλαδή, που κανένα όνομα δεν έχει βγάλει στην πιάτσα. Ο δε Γιάννης Λάτσης δεν είναι απόφοιτος του κολλεγίου, ούτε και ο ΓΑΠ καθότι απεβλήθη στην πέμπτη γυμνασίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το μεγαλο δραμα ειναι αυτο.
    Τα πρωτα τζακια των περασμενων αιωνων δημιουργηθικαν στο εξωτερικο.
    Εδω ερχονταν μονο για φιλανθρωπιες. Εξ'ου και "μεγαλοι ευεργεται"κλπ

    Οι τωρινοι κατσικοκλεφτες αγραμματοι κανουν περιουσιες εντεταλμενα εντος Ελλαδος. Δηλαδη ριμαζοντας τον δημοσιο πλουτο.
    Δηλαδη αυτον που ανηκει σε εμενα,σε εσενα,σε ολους.

    Και αυτο δεν ειναι μια ευκαιριακη κατασταση που απλα παρουσιαστικε.
    Ειναι επι του δογματος της "Νεας ταξης πραγματων".
    Που τι λεει; Λεφτα εχουμε. Τι πρεπει ακομα να αποκτισουμε; Τον δημοσιο πλουτο. Τις δημοσιες περιουσιες. Τις δημοσιες γαιες. Τις δημοσιες εταιριες οφελειας.
    Δηλαδη πλεον, ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΥΠΟ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΟΧΗ. Με τοπαρχες αδιστακτους κοτζαμπασιδες.
    Που οσα "ιδρυματα" και "χαμογελα" και "χορηγιες" και "πτερυγες" να κανουν, το αιμα νερο δεν γινεται και προβια δεν αλλαζει. Θα παραμεινουν αιωνιοι κατσικοκλεφτες.

    Θα εχετε προσεξει το λεγομενο "χαμηλο προφιλ" το οποιο παρουσιαζουν. Την "μετριοπαθη συμπεριφορα". Το οτι δεν "γυροφερνουν στα καναλια και ζουν ζωες low profile" Χα! Εδω ειναι το θεμα.
    Δεν ειναι απο διαθεση μετριφροσυνης η οποια εχει καποιες ριζες.Ουτε απο χριστιανικη ηθικη. Ουτε γιατι επιρεαστικαν απο καποια επισκεψη σε καποιον Αγιοριτη μοναχο. Ουτε γιατι διαβασαν Σοπεναουερ, η Γκαιτε και επιρεαστικαν

    ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΟΥΝ ΑΠΛΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΕΝΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΔΙΠΟΔΟ.ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΤΡΟΦΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ.ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΜΟΥΓΚΑΝΙΖΟΥΝ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΙΓΥΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΚΟΥΜΠΟΥΡΙΑ,ΚΟΜΠΟΛΟΓΕΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ Η ΚΑΠΟΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ.

    Μιλαμε για αγροικους. Για ζωα του βαθεως δασους.
    Και δεν ειναι καθολου τυχαιο.
    Εαν θες να στρατολογισεις "ατομα" τα οποια να ειναι προθυμα να κανουν τα παντα-κυριολεκτικα-προκειμενου να πετυχεις τον σκοπο σου,ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΨΑΞΕΙΣ; Στην Φλωρεντια,σε πανεπιστιμια, σε μουσεια, σε μοναστηρια...που;
    Οχι. Στα δαση θα πας. Στα βουνα. Εκει που κανονες και νομοι δεν υπαρχουν.
    Σε απομακρυσμενα ορεινα κατσικοχωρια. Σε απροσπελαστα φαραγγια εκει που οι γιδες ειναι οι επισημες ερωμενες των κατσικοκλεφτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ενταξει. Δεν ειναι γραφομενα δικα μου τα πρωτα. Αρα ενστασεις χωρανε αρκετες και οπου θελουμε.
    Αλλα το κυριο ρεζουμε δεν μπορει να αλλαξει με την λιγη η πολυ συμμετοχη,καποιου, η με το αν καποιος εφοιτησε εκει και οχι παραπερα.

    Ειναι η πορεια των πραγματων,ειναι τα αδιασειστα και σωριδων στοιχεια,ειναι η εξαθλιωτικη πορεια των καταστασεων,ειναι η ευλαβικη συνεχεια στα προσωπα και στις οικογενειες,ειναι η συστηματικη απομιζηση και η συντεταγμενη ριμαδοποιηση τετοιες και τοσες που δεν αφηνουν καμια αμφιβολια οτι υπαρχει συγκεκριμενο σχεδιο.
    (δεν μπορει π.χ να πιστευουμε ορθοτατα οτι ενα Υπ. Εξωτερικων οφειλει να εχει ενα πλανο10-20 χρονων,ενα συγκεκριμενο μπουσουλα, η οτι ενα Υπ. Παιδειας,οφειλει να εχει συντεταγμενη και ξεκαθαρη πολιτικη για τα επομενα χρονια, η οτι οι εξοπλιστικες αναγκες ενος κρατος οφειλουν να ειναι με πλανο 10-15ετιας,αλλα παρόλα αυτα να πιστευουμε οτι παγκοσμια δεν υπαρχει κανενα πλανο,κανενας σχεδιασμος,καμια μεριμνα και ολα πανε στην τυχη και οπως κατσουν. Μη τρελαθουμε κι'ολας)

    Το οποιο βεβαια δεν αφορα μονο εμας εδω. Μην εχουμε και μανιοκαταδιωκτικες τασεις η οτι εχουμε το θληβερο προνομιο παγκοσμια στο εσκεμενο ξεπουλημα.
    Παντου γινεται τετοια προσπαθεια. Απλα εδω ευδοκιμει η προσπαθεια αυτη περαν καθε προβλεψης και εχει τα πιο εκπληκτικα αποτελεσματα γιατι δεν υφισταται η υπαρξη καποιου υποβαθρου τετοιου που να λειτουργει αμυντικα, η αποτρεπτικα. Ελειψει καποιας Αναγεννησιακης κουλτουρας-συμπεριφορας που θα μπορουσε κατα καποιον τροπο να εμβαπτισει τους κατοικους και την εν γενει συμπεριφορα τους σε εναν κωδικα αξιακο τετοιο που να λειτουργει αποτρεπτικα η ανασταλτικα για τις καθε ειδους "επιδρομες" η αλλοτριες" επισκεψεις, η χωρα ειναι ενα ερμαιο.

    Στις αλλες χωρες οι "νεοταξιτες" εχουν τα κολληματα τους. Τα εμποδια τους. Το παλαιυουν βεβαια. Και εχουν κερδισει μεγαλο εδαφος.
    Αλλα εδω,αδερφε, μιλαμε οτι οχι μονο δεν υπηρξε καποιου ειδους "ελεγχος" η "αντισταση" αλλα βρικαν δρομους στρωμενους με δαφνες.

    Ετοιμος ο ριμαγμενος πολιτισμικα, αποχαυνομενος πνευματικα και εξαθλιωμενος οικονομικα νεοελλην του λογγου και της ακρογιαλιας,τους αγκαλιασε ωσαν σωτηρες,τους ασπασθηκε σαν ελευθερωτες,τους ανεγνωρισε σαν θεμελιωτες.
    Ποιος; Τους βιαστες του. Τους χειροτερους των χειροτερων. Τους λεφτες του. Τους αρπαγες δερματων.
    Ενταξει. Κλεψε με. Δεν λεω. Αλλα δωκε και κατι. Αφησε και κατι. Φτιαξε και κατι. Οχι ολα κοψοχρονια. Οχι ολα εξω και εδω μεσα ριμαδιο. Τι θα κανουν τα παιδια; Πως θα ζησει ο κοσμος; Δουλος;
    Γιατι δεν το "κουβεντιαζεις" λιγο με τους εντολεις σου; Γιατι δεν παζαρευεις τιποτα,παρα μονο εκτελεις τυφλα,ρε κατσικοκλεφτη; Γιατι δεν προωθεις και κατι που να μπορει να εχει οφελος-εστω και απο σποντα- για τον κοσμακι; Γιατι κρεμας τα παντα με μιας;
    Γιατι αφου πονηρα κλεβεις κατσικες,δεν ψιλοκλεβεις κατι απο τους "εξ"; Γιατι δεν δινεις ενα περιθωριο καποιας εξελιξης περισσοτερο ευνοικης για τον κοσμο;
    Ποιον θα βαλουν στο στοχαστρο,οταν η πλεμπα τελειωσει; Νομιζεις οτι το εργο τελειωνει με εμας;
    Δεν βλεπεις οτι ο επομενος στοχος ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΒΡΕ ΜΟΥΛΕ;
    Μιλαμε για παρανοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και η Χριστινα που εμεινε στη ιδια ταξη λογω βλακειας βεβαιως βεβαιως.
    Και παρολες τις μαζεμενες δωρεες της μητρος με το ξυλινο χαμογελο, ΔΕΝ καταφερε να προβιβασθει!!!
    Και μετακομισε εις το εταιρον αμερικανικον..για να μετονομασθει Γουλανδρη.

    Τι μου θυμισες τωρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΑΔΕΡΦΕ, ΟΙ ΚΟΛΟΣΣΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ 3: ΩΝΑΣΗΣ, ΝΙΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΛΑΤΣΗΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΣΑΛΑ. ΚΑΙ ΟΙ 3 ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΕΞΩ.
    ΤΙ ΓΥΡΕΨΑΝ ΕΔΩ; ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΣΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΑΛΑΒΟ, ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΥ ΜΕΤΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ.
    ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ.
    ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΕΦΑΓΑΝ ΟΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥ ΒΕΛΙΝΕΚΟΥΣ, ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ( ολόσωστα όπως ανέφερες ).
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΚ : ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Kαι big John, steven.
    Και φυσικα ΟΛΟΙ οι καραβισιοι τα λεφτα εξω τα εκαναν, εχει βιομηχανια η Ελλαδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συμφωνω απολυτως.
    Εξω κανεις το χρημα και μεσα δινεις τις οποιες θεσεις εργασιας, η φιλανθρωπιες, η ιδρυματα η οτι αλλο.

    Αυτο λεω αλλωστε.
    Οι πρωην εκαναν το χρημα εξω και το εφερναν μεσα-εστω και ενα μερος του- και οι νυν κατσικοκλεφτες αρπαζουν τον εδω πλουτο και τον μεταβιβαζουν εξω (συνηθως τον κανουν και "κυκλο" με την μορφη ομολογων,αλλα και παλι η χωρα δεν τα βλεπει αυτα,ε'φοσον ειναι τα παντα στον αερα.)

    ( η περιπτωση Σπυρου Λατση ειναι ιδιομορφη. Ενω ειναι οντως γονος εφοπληστικης οικογενειας,ενγωσμενης δηλαδη, παρ'ολα αυτα δεν αντεξε στον πειρασμο και εφορμησε και εκεινος στο εσωτερικο πλιατσικο, παρ'ολο που ο γερο-Γιαννης ελεγε "στην Ελλαδα δεν κανουμε μπιζνες,μονο φιλανθρωπιες".
    Αλλα που να ακουσει. Ειναι πολυ το κεχρι. Και αλλα τα ενστικτα του ενος και αλλα του αλλου. Τελος παντων)

    Τι μενει εν τελει απο ολη αυτην την λαιλαπα; Τιποτα. Η ταχα χαρη που κανουν οτι "εχουν κοσμο στην δουλεψη τους" Εκβιαστικα δηλαδη. "Εχω ομαδα και μη μου κολλας γιατι..." "εχω καναλι και μη μου κολλας γιατι..." "εχω εργοστασιο και μη μου κολλας γιατι..."

    Βρε αντε να γαμηθουνε οι οπληφοροι οπλοφοροι. Με τα γουρουνοτσαρουχα και στο πατωμα κοιμουνται καθε βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Ο ΣΠΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 8 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΝΤΟΚΤΟΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΕΤΡΙΑΣ. ΣΟΥΠΕΡ ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ, ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΣ
    ( εγώ στην θέση του δυσκολεύομαι να ομολογήσω την θέση μου ), ΠΟΥ ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΟΡΝΤΕΒΡ ( νούμερο 6 της γης ) ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΣΟΡΟΠΙΕΣ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΔΙΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΓΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΞΕΧΑΣΑ ΠΡΙΝ. ΔΕΝ ΕΦΟΡΜΗΣΕ ΕΔΩ. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΛΑ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
    ΤΟ PRIVATE BANKING ΣΤΟ ΜΟΝΑΚΟ ΤΗΣ EUROBANK ΕΙΝΑΙ ΙΣΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΕΔΩ ΠΕΡΑ.
    ΚΟΙΝΩΣ ΣΤΑ ΗΜΙΟΣΧΕΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Να προσθεσω εδω για τον Σπυρο Λατση,οτι ηταν οξυτατη η κοντρα με τον πατερα του που κρατησε για χρονια.Ηταν μεγαλη η διαφορα νοοτροπιας.Στην Τζεντα ειναι ζητημα αν πατησε το ποδι του δυο φορες.Ειναι σοβαροτατος ανθρωπος,μετριοπαθης,απεχθανεται τα γκλαμουρ και τα φαινεσθαι,αλλα παραλληλα ειναι προεδρος του Global Finance,του μεγαλυτερου επενδυτικου οικου του κοσμου,κοινως...
    Οσο για αυτα που γραφει ο Χρηστος,συμφωνω.Και μην ξεχναμε οτι ακομα ψαχνουν ποιος εφαγε τον "Τζει-Αρ"...Να μην ξεχνιομαστε κιολας!
    Τοτε το `81-`82,που εγιναν τα της Petrola,ο μπαρμπα-Γιαννης τα μεζεψε και εφυγε για την αραπια.Αθυροστομος και πλακατζης ηταν,αλλα μεγαλος καταφερτζης.Ειχε για τα αρχιδια του πολλους "αυτοδημιουργητους",οπως αυτους που αναφερει ο Χρηστος.Εδω τους εκανε μια χορτα ο Μελισσανιδης που με το αλλο "μπλοκ" τους εφαγε στεγνα την Μεση Ανατολη και σφαζοντουσαν σαν τα κοκορια.Για να μην πουμε τις αλλαξοκολιες με τις μετοχες της Μοτορ-Οιλ με την ARAMCO.Οσο για τον Λαμπρακη,διαφωνω σε καποια σημεια,δεν παυει ομως σαν εφημεριδα να "επαιζε" μπαλα με ολα τα καθεστωτα.Τελικα οσοι εκαναν δουλειες με την χουντα βγηκαν αντιστασιακοι στο τελος.Μιλαμε οτι πρεπει να πεσει πολυ ξυλο σε αυτην την χωρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή