Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ;

           Κάπου το θέμα πέρασε στα ψιλά. Μιλάω για την άρνηση κάποιων αθλητών να συμμετάσχουν στην εθνική ομάδα μπάσκετ που προφανώς προετοιμάζεται για κάποιο γεγονός. Δεν τα ξέρω κι ακριβώς αφού με το άθλημα αυτό, έχω κόψει πλέον τις καλημέρες. Γιατί ασχολούμαι; Διότι θέλω να καταθέσω την άποψη μου για ένα θέμα γενικότερο.
            Που έχει να κάνει με την ένδεχόμενη τιμωρία των παικτών διότι δήθεν προσέβαλαν το εθνόσημο. Δηλαδή τι έκαναν οι άνθρωποι ακριβώς; Αρνήθηκαν να σηκώσουν το ντουφέκι και λιποτάκτησαν μπροστά στον εχθρό ή δεν ακολούθησαν τις διαταγές των ανωτέρων; Τι έχουμε εδώ; Ρωσικό καθεστώς και πολιτική Τσαουσέσκου;
         Δεν κατάλαβα. Σε ένα κάργα επαγγελματικό περιβάλλον, είναι υποχρεωμένος κάποιος να τρέχει από εδώ κι από εκεί κατακαλόκαιρα ή οποτεδήποτε καβλώσει στους διοργανωτές - λαμόγια να στήσουν μια παραμύθα κάνοντας εμετό συνθήματα περί εθνόσημου, σημαίας και λοιπά εθνικίστικα; Αλλά κι ερασιτεχνικό να ήταν το σπορ, μπορεί κανείς να υποχρεώσει τον άλλον να γίνει περιοδεύων θίασος; Και να ακούει και μαλακίες για προδοσίες, περιφρόνηση της πατρίδας και άλλα τερατουργήματα.
            Είμαι αθλητής της τάδε ομάδας κι έχω σπάσει τα χέρια και τα πόδια μου όλη την χρονιά. Επίσης έχω γαμηθεί στο ντοπάρισμα. Και καταλαβαίνω οτι ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΑΞΙΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ. Και βγαίνω και δηλώνω οτι θέλω να ξεκουρασθώ. Κι εσύ έρχεσαι σαν ομοσπονδία και με πιέζεις; Κια θέλεις και να με τιμωρήσεις; Γιατί; Από σένα αμείβομαι; Χρωστάω τίποτα σε σένα; Ποιά Ελλάδα και μπαρμπούτσαλα; ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ; ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΥΡΙΕ.
           Και να το χοντρήνω και λίγο παραπάνω. Αν δηλαδή πάω και στείλω τα παιδιά μου στο εξωτερικό για σπουδές ή δεν χρησιμοποιήσω την δημόσια συγκοινωνία για τις μετακινήσεις μου, θα θεωρούμαι προδότης ή πρόσωπο από το οποίο το κράτος έχει διαφυγόντα έσοδα; Δεν έχουν σχέση αυτά; Σοβαρά; Πού ξέρω εγώ τι μαλακία μπορεί κάποιος πολιτικός να σκαρφιστεί και να την αμολύσει; Εδώ όλα τα περιμένω πλέον.
             ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΩΛΟΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΤΙΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.
              Και δεν υπερβάλω καθόλου. Αφού αυτή η τρελή η παλαιοπασοκική σκύλα ( Βασιλακόπουλος ) μιλάει οτι " οι αθλητές δεν έρχονται διότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο." Από ποιόν ρε μεγάλε; Ποιό είναι εκείνο το κακό παιδί που σε σαμποτάρει; Οι Γιαννακόπουλοι και οι Αγγελόπουλοι; Διότι κάτι άλλο στο ελληνικό μπάσκετ δεν υπάρχει. ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ, ΑΝ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΣΟΥ ΣΚΑΨΟΥΝ ΤΟ ΛΑΚΚΟ, ΑΝΑ ΑΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΣΕ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΜΠΟΥΚΙΑ, ρε άνεργε καρακλοκένταυρε. Αλλά άντε και νάναι κι έτσι. ΣΕ ΠΟΙΟ ΕΡΓΟ ΣΕ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ; ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΕΣΑΙ ΟΤΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ; ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΡΘΕΙ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΟΥ; ΡΕ ΣΑΛΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΕΡΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ.
          Να συμφωνήσω οτι το να παίξεις στην εθνική ομάδα είναι τιμή και αυτοσεβασμός. Και φυσικά και προοπτική για το προσωπικό αύριο κάποιου παίκτη, αφού πάντα ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ. Μέχρι εκεί. ΤΟ ΝΑ ΧΩΡΙΖΕΙ ο Βασιλακόπουλος ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ, ανάλογα με την διάθεση τους να παίξουν στα τουρνουά, ΣΕ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΚΑΙ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ  ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΑΣ ΧΡΗΖΕΙ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΣΤΟ. ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ ΤΟΥΣ.
          Θα μου πεις εμένα, αν τυγχάνω καλός επιχειρηματίας ( λέμε αν ) οτι πρέπει να αναλάβω κάποιο κρατικό πόστο; Όχι οτι θα το πεις, αλλά λέμε κατά projection στα ελληνικά. Σώπα βρε παπάρα. Σκέψου να είναι κάποιος Έλληνας και να παίζει άθλημα κάπου στο εξωτερικό. Και ξαφνικά, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΕΔΩ, να του έρθει μια πρόσκληση για την εθνική κι αυτός να μην δεχτεί, ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Τι θα του κάνεις; Θα του απαγορέψεις να παίζει εκεί;  Πώς θα τον τιμωρήσεις; Για πες μας ρε βλαμμένε. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΙ ΑΡΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. ΓΙΑ ΜΙΛΑ ΚΑΘΑΡΑ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟΠΑΣΟΚΕ. ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΜΠΑΣΚΕΤ. Άκου με την χρεοκοπία τρομάζει ο Έλληνας , άρα ας την πούμε default. ΑΝΤΕ ΚΟΠΡΙΤΟΥΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ.
       

4 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΜΠΑ, ΜΕΤΡΟΥΝ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ; ΜΑ ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ ΠΥΡΙΤΙΣ ΥΠΗΡΧΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτοι δεν μας ελεγαν οτι με 100000 αποδεσμευεται ο γεωργιαδης?
    παλι μαλακιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ dimitri

    150 ηταν φιλε αλλα ο ΒΛΑΚΑΣ ξεχασε να διαβασει οτι αφορα ΜΟΝΟΝ ομαδες εξωτερικου. Πραγματικα απορω πως του εχουν δωσει αδεια δικηγορου αυτος ουτε 2 γαιδαρων ΑΧΥΡΑ δεν μπορει να χωρισει κυριολεκτικα..

    @ conpater μετα την moddys ακολουθησε η standard + poors για τον μαυρουκο. Αυτα που λεγαμε... 14 τρις USD με τους Ρωσσους απο πανω να καραδοκουν, ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ

    Που πας ρε μαυρεεεεε... με τον Πουτιν απεναντι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδες,για να μην ξεχνιομαστε,πιστευω να θυμαστε που ελεγα για Βελγιο και Ιταλια για να μην πειραχθει η Ισπανογερμανικη συνεργασια.Παει περιπου εναμισης μηνα και κατι...
    Και εχει ερθει τωρα η κατασταση ετσι που η Γερμανια εχει εγκλωβιστει στα δικα της μονοπατια που ηθελε να εγκλωβισει τους αλλους.Και θυμαστε την λυσσαλεα μαχη της να βαλει στο χερι την Ιταλια,και ειχα τονισει οτι μαζι της πρεπει να μπει κι αλλη χωρα απο κεντροβορειο Ευρωπη.Και επειδη δεν υπηρχε αλλη διαθεσιμη θα βαζανε στο χερι το Βελγιο,που ειναι πνιγμενο στην "μποχα" των τραπεζοασφαλιστικων ομολογων,που κι εκει ειχε βαλει το χερακι της η Λαγκαρντ.Και ειχα τονισει και κατι αλλο,οτι η Ελλαδα θα την γλιτωσει απο σποντα γιατι εχει εναν πατο σαν τον κρατηρα στα Διδυμα...Και ερχεται τωρα η Γερμανια,με τα σουξου μουξου να ριξει στον κουβα ολη την Ευρωπη,και ο Πουτιν τριβει τα χερια του μαζι με τον Κινεζο.Τον οριτζιναλ,οχι τον λογιστακο τον δικο μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή