Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ;

           Γεγονός. Πώς να σωθεί το ρημάδι το ποδόσφαιρο, όταν στην κορυφαία θέση του , δηλαδή στην προεδρία της ΕΠΟ, κάθεται ένας άνθρωπος σαν τον Σοφοκλή Πιλάβιο. Που δεν έχω τίποτα με τον τύπο προσωπικά κι ούτε αμφισβητώ το ήθος του. Όμως η κουβέντα γίνεται, διότι όταν θέλεις νομικές συμβουλές πας σε έναν δικηγόρο. Όταν έχεις θέμα υγείας, τραβάς σε γιατρό. Όταν σου έχει χαλάσει το πλυντήριο δεν πας σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων.
           Όταν λοιπόν θέλεις να καθαρίσεις αλλά κυριότερα να αναδιοργανώσεις ένα οικοδόμημα σαν το ποδόσφαιρο, το πρώτο πράμα που κάνεις είναι να τοποθετήσεις στο βολάν, ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΣΑΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΤΑ GUTS ( άντε να το πω κομψά σήμερα ) ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΠΟΥ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ  ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΝ ΣΚΟΠΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ.
          Εδώ τι έχουμε; Άλλη μια ελληνική δυσπλασία. Διότι ο Σοφοκλής διορίσθηκε εκεί λόγω Πατέρα, κι όντας ένας άνθρωπος, όχι ήπιων αλλά καθόλου τόνων θα έλεγα. Κι αφού τον έκανε ό,τι ήθελε ο αρχηγός του μαζί με τον Μπέο για το νταμπλ των κομμένων δάχτυλων, αποδεχόμενος την μοίρα του, συνέχισε να κάθεται στην καρέκλα και στο φετεινό πρωτάθλημα ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΜΠΑΡΙΣΜΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ. Και πιάνω μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Διότι αν αρχίζω και κατεβαίνω και σε μικρότερες κατηγορίες, τότε ίσα που θα αρχίσετε να πηδάτε από τα μπαλκόνια σας.
           Όπως λοιπόν ο Τσοχατζόπουλος διώκεται για παθητική δωροδοκία, έτσι κι ο Πιλάβιος βρίσκεται στην κατάσταση της παθητικής ανοχής για την βρώμα που έχει σκεπάσει ολόκληρο το οικοδόμημα στο οποίο προϊσταται. Βέβαια είναι συσσωρευμένη η βρώμα - ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΤΑ - αλλά αυτό δεν είναι ελαφρυντικό στοιχείο. ΔΙΟΤΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΛΛΑ ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΑ ΚΙ ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ.
         Και σήμερα έχουμε θεατρινισμούς. Να κλείσω το μαγαζί για δύο εβδομάδες, να βγάλω έναν πύρινο λόγο για κάθαρση στα λαμόγια και στους βλαχοδήμαρχους και να πλακωθώ στα ραντεβού με τους πολιτικούς που δήθεν ενδιαφέονται από φέτος να καθαρίσουν τους στάβλους. Κι επειδή για την στάση του Πιλάβιου δεν προβλέπεται μαυρομύτα και ποινή σχετική, δεν χρειάζονται δικαστήρια ή ανακριτές ή υπερκοριοί. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ. Διότι η κουβέντα του " θα παραιτηθώ ", είναι σάλια κι όχι έργα. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΡΩΜΑ, κι ειδικά όταν δεν την έχει κι ανάγκη, ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΚΑΠΕΛΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ.
          Άμα όμως δεν φύγει, τότε παίρνει το τιμόνι στα χέρια. Βουτάει τον ισχυρό λεφτά και φιλτράρει τις απόψεις του για το τι σόϊ διοργάνωση γουστάρει. Καταργεί άμεσα τις πολύ γρήγορες παραγραφές για όλα τα αδικήματα που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο και λύνει τα χέρια της αθλητικής δικαιοσύνης. ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ , Ο ΕΠΟΠΤΕΥΩΝ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ( ναι καλά διαβάσατε. Ο αδερφός του Κανελλόπουλου που διώκεται - αντιπρόεδρος του Μπέου - ήταν ο επι κεφαλής της κάθαρσης. Για να δείτε μέχρι πού βρωμάει το σύστημα. ). Διαλύει όλους τους οργανωμένους συνδέσμους και τους προσαρτεί υποχρεωτικά πίσω από κάθε σύλλογο, αποδίδοντας ελεύθερα τον έλεγχο στις ΠΑΕ, που δήθεν δεν μπορούν να ελέγξουν τους στρατούς τους. Κι επαγγελματοποιεί την διαιτησία.
        Να πω κι άλλα; Δεν χρειάζεται κούραση. Να τα συνοψίσω; ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΊΚΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΥΦΛΑ. Πέντε πράματα είναι όλα κι όλα και μετρημένα κουκιά.
        Εδώ όμως έχουμε τα " το επόμενο πρωτάθλημα δεν ξέρω αν θα αρχίσει " και " είναι υποχρέωση μου να μιλάω με όλους τους προέδρους, αλλά παραδέχομαι οτι σε κάποιους ίσως να έδωσα παραπάνω αέρα λόγω χαρακτήρα και ιδιοσυγκρασίας..." Δηλαδή ο πρόεδρος των προέδρων, δεν έχει καταλάβει ακόμα οτι δεν έχει καμιά υποχρέωση αλλά ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΟΥ. Ο ΕΧΩΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ( δεν ασχολούμαι με την μορφή του ), ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΕΣΥ ΣΑΝ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΤΕΛΙΚΑ;
       Μα θα μου πείτε οτι εκκρεμούν δικαστήρια. Και λοιπόν; ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ, ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΙΞΟΥΝ ΦΕΤΟΣ. ΑΠΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ , αφού όλοι οι καρεκλοκένταυροι της ΕΠΟ ζητούν δέκα πιστοποιητικά αλλά δεν ξέρουν να τα διαβάσουν και προφανώς μέσα στα καθήκοντα τους είναι και να βγάζουν και κάτι παραπάνω αφού προφανώς κι αυτοί έχουν την υποχρέωση να μιλούν με τους προέδρους, αφού μιλάει κι ο διευθυντής τους.
       Κατάλαβες Σοφοκλή τι λέμε; Εσύ έχεις το καρπούζι αλλά και το μαχαίρι. Και στους πολιτικούς, πας με προτάσεις συγκεκριμένες. Που δεν χρειάζεται να τις σκεφτείς. Έτοιμες πάρτες από τον Πλατινί και παίξε το πρωταθληματάκι σου σαν διοργάνωση του champions league. Και τότε θα δεις αν θα ξανακουνηθεί κανάς τσουκαλάς μέσα στα γήπεδα. Κι αν φοβάσαι για την ζωή σου, ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΤΡΕΙΣ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ εκτός από τους πρόεδρους που χρόνια τώρα παρακαλούνται " να αφήνουν τα όπλα τους εκτός της αιθούσης των συνεδριάσεων" . Δεν πιστεύω να κατάργησες την ταμπέλα Σοφοκλή. Ε, τώρα άμα δεν θέλεις να πάρεις τέτοια μέτρα, τότε παραιτήσου και τράβα να τα λες με τη μαμά σου.
      ΥΓ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΑΡΑΣΣΩ ΤΗΝ ΑΤΑΡΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ  ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΑΠΟΨΗ; ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΑΛΑΚΙΑ, που χρειάζεται για να γίνεται χαβαλές.
        Φάνηκε πως  όχι. ΣΩΣΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΛΕΩ, ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ.
           ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ; ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ. Ο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΑΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.
      Η ΨΗΦΙΣΜΕΝΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ, ΤΟΥ ΤΕΜΠΕΛΗ, ΤΟΥ ΑΝΙΔΕΟΥ ΤΙΠΟΤΑ, ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ.ΤΟΥ ΠΑΡΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ, ΠΟΥ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ.
          ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΕΟΣ ΕΙΝΑΙ.
                       ΔΕΙΧΤΟ ΡΕ ΠΑΛΙΟΠΑΠΑΡΑ ΕΛΛΗΝΑ, αν θέλεις να θεωρείσαι οτι το έχεις.

10 σχόλια:

  1. Και τι πρεπει να γινει ρε παιδια? Να καθομαστε να περιμενουμε το τελος απραγοι? Ισως να ειναι εξω οπως τα λεει ο Γιωργης,ισως να ειναι οπως τα λεει η spotless,μπορει και κατι αλλο...Εδω κατεβαινουμε γκρεμο και περιμενουμε ποτε θα σκασουμε στον πατο.Καλη η ιστορια,καλα τα παραμυθια αλλα η επιβιωση ειναι επιβιωση.Γιατι θα πρεπει να περιμενω ποτε θα ξεβολευτει η πλειοψηφια,ποτε θα ξυπνησει για να αρχισω να ελπιζω.Για τα αρχιδια τους μας εχουν μεσα εξω,η διαφορα εξω ειναι οτι ζεις πιο ανθρωπινα απο οτι εδω.ΠΟΙΟΣ ΖΕΙ ΜΕ 1000ε,εστω 1500ε σημερα ? Με νοικι,φροντηστηρια,και οτι αλλο...Να μην μιλησουμε μηπως θες και κανα γιατρο καθε μηνα η τα εξοδα αυτοκινητου.Και δεν αναφερω παραλογα πραγματα νομιζω...Το εξω,εχει το τιμημα του και ισως ειναι ακριβο.Η κοσμος που το σκεφτεται βλεπει μια μαυριλα μπροστα του εδω.Να περιμενει να τον πλακωσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτη την στιγμη,οι μονες χωρες που προσφερονται για κατι τετεοιο ειναι η Νορβηγια,η Σουηδια,και ο Καναδας.Μιλαμε για οικογενειακη μεταναστευση.Για ατομικη,παω 5-6 χρονια στο Καταρ,μαζευω χρημα και ερχομαι οταν στρωσει η κατασταση εδω,ΑΜΑ ΣΤΡΩΣΕΙ...Και φυσικα μονο ροδινα δεν ειναι τα πραγματα.Να ειμαι τυχερος αμα βρω δουλεια εδω? Βρηκα π.χ,και παιρνω 800ε,και χεστηκε η φοραδα στ`αλωνι.Ειναι καλυτερα να καθεται η οικογενεια καθε μερα και να κοιταει ο ενας τον αλλον η βουρ για εξω και οτι βγει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα.
    Ο Πιλατος ειναι ηθικα μεμπτος. Και οπως ο συνονοματος του εκει στην Ιουδαια,ειναι το πιο ανευθυνουπευθυνο προσωπο. Που πλενει τα χερια του και βγαζει τον Μακη-Βαραβα εκτος.
    Το να παριστανει τον τροχονομο στους πιστολαδες και να ισοροπει αναμεσα στα γουστα και τα καπριτσια τους,ειναι -εκτος απο δουλεια- και συμμετοχη στην αηθη και βρωμικη κατεστημενη σαπιλα.
    Της οποιας αρχει. Ειναι ο μπροσταρης. Ειτε του αρεσει,ειτε οχι. Εκτος και αν νομιζει οτι ειναι σε αλλη χωρα.
    Σε καποια απο αυτες που θελουν να μεταναστευσουν πολλοι.
    Και εχουν πολλους λογους και καθε δικαιωμα. Οχι μονο η φιλη Spotless Mind,αλλα καθως υπολογιζεται 90% απο τους εδω ιθαγενεις, δηλωνουν την επιθυμια τους να φυγουν. Τρομερο σαν νουμερο. Αλλο το ποσοι τελικα θα καταφερουν να δραπετευσουν. 9 στους 10 λενε θελω να φυγω. Τι μεγαλυτερη ηττα απο αυτη μπορει να υπαρχει;

    Και για την επικειμενη μεταναστευση-που ηδη εχει ξεκινησει- να πουμε οτι αρχισαν να μυριζονται τον πληθυσμιακο στροβιλο που περιμενει την Ευρωπαικη Ενωση, πρωτοι οι Δανοι. Που εγραψαν στα παπαρια τους την συνθηκη Σενγκεν και εκλεισαν τα συνορα. Με φειδω μεγαλη και μετα απο ελεγχο περναει κανεις στα ενδοτερα για να δει την γοργονα του λιμανιου.

    Για λογους "εγκληματικοτητας" ειπαν. Απο ποιους; Μα η ποιο κοντινη χωρα ειναι η Νορβηγια. Απο εκει κανεις δεν θελει να φυγει. Αρα; Αρα περιμενουν στιφη,μιλιουνια απο τον κατεστραμενο νοτο. Αλλα και απο Ιρλανδια. Οπου το 2010,100 χιλιαδες απο 20-30 χρονων δηλωσαν οτι σκοπευουν να φυγουν σε αλλη χωρα να βρουν δουλεια.
    Για την Πορτογαλια δεν μιλαμε. Ηδη ο μισος πληθυσμος φτιαχνει βαρκες με σπιστοξυλα,προκειμενου να αποπλευσει για οπουδηποτε αλλου.

    Με το σταγονομετρο λοιπον η εισοδος στην Δανια.
    Το ιδιο θα γινει γενικα στις βορειες και ματσωμενες χωρες που δεν εχουν καμια διαθεση να δεχθουν τον αμαχο πλσμο που εκδιωχνει απο τις πατριδες του η μαιμου ο Τρισε, ο μαμπουινος Γιουνκερ, ο σακατης ο Σοιμππλε και ολη αυτη η ληστοσημορια.

    Μια-μια οι χωρες θα αρχισουν το μαζεμα και την περιφρουρηση των συνορων. Και καλα θα κανουν. Ο νοτος εχει μετεβληθει σε μια μεγαλη Αλβανια. Που αναμεσα στους αμετρητους απελπισμενους,θα στριμωχτουν και θα ζητησουν νεες "ευκαιριες" και ενα καρο τομαρια,λοπωδυτες,εκβιαστες κλπ. Αντε να ξεχωρισεις ποιος θελει τι. Μυλος.

    * Συμφωνω απολυτα με τον τελευταιο "ανωνυμο",περι φυλετικης αντιπαραθεσης. Πολεμου θα ελεγα καλυτερα.
    Δεν ειναι αναγκη να βγαινουν οπλα. Αυτα βγαινουν στο τελος παντα,αλλα ακομα και χωρις την παρουσια τους, τα αποτελεσματα των "πολιτικων" που ασκουνται,τα βλεπουμε ολοι. Οχι μονο τωρα. Παντα ετσι γινοταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπαρχουν "πολιτισμενοι λαοι"; Οχι. Πολιτισμενοι ανθρωποι μονο.

    Ποιοι προτασουν την ελευθερια διακινησης (δουλων);
    Η λεγομενη "Δυση; Ποιοι; Αυτοι που εκαναν και κανουν λουτρα αιματος. Οι σφαγεις. Οι κλεφτες,οι αρπαγες των εθνων. Αν ειναι ποτε δυναμων!

    Ολες οι προηγουμενες αυτοκρατοριες που ξερουμε αυτο δεν εκαναν; Ειχαν δουλους που τους εστιβαν για λογαριασμο της κεντρικης Αυλης.
    Η σημερινη αυτοκρατορια,γιατι να πιστεψω οτι δεν θελει κατι τετοιο,παρα καμωνεται την λευθερη διακινηση εμποριου,ανθρωπων ιδεων,αγαθων και ολα αυτα τα κουλα; Γιατι να μη θελει απλα οτι ηθελαν ολες οι προηγουμενες; Και μαλιστα που σημερα εχει τα μεσα και τους μοχλους πολυ περισσοτερο απο οτι πριν;

    ΤΟ παραμυθι της παγκοσμιοποιησης των λαων, της ελευθερης διακινησης ειδων και προιοντων ειναι η κουρτινα, το αλλοθι για επιβολη καποιας φυλης. Καποιου εθνους. (που συνεχεια χρησιμοποιει τους νεκρους του σαν δικαιολογια.)
    Γιατι εγω, μονο χρηματοπιστωτικα προιοντα βλεπω να διακινουνται. Και μαλιστα σκουπιδια. Απο μερικα καρτελ. Απο τις ιδιες πηγες. Δεν βλεπω καμια "ιδεα" να διακινειτε. Καμια πολιτιστικη διακινηση. Και κανενα οραμα που να κανει βολτες στις χωρες δεν βλεπω. (Εκτος απο το οραμα του Ησαια)

    Ομολογα,χρεωγραφα και τοξικα αποβλητα βλεπω να περνανε πανω απ'το κεφαλι μου.cds. Αλλα "αξιογραφα". Οικους ανοχης-αξιολογησης. Με χωρες-πλυντηρια. Το μεγλαλυτερο απο ολα ειναι εδω. Καμια Μαλαισια και ουτε τα νησια Κευμαν πιανουν μπαζα μπροστα μας.
    Το μεγαλυτερο ξεπλυμα γινεται εδω.

    Μια σειρα απο ονοματα και ορολογιες μαθαμε ολοι.
    Εντατικα μαθηματα απο-ανθρωπισμου γινονται.
    Ακομα και η πιο απομακρυσμενη γραια, ο πιο ανιδεος,μαθαινει πλεον με εντατικους ρυθμους τι ειναι τα πιστωτικα γεγονοτα,τα σουαπς, οι Μουντις, οι Μοργκαν,τα σπρεντς, οι αξιολογισεις Caa η Ccc (κατηγορια "σκουπιδια" στην οποια ειναι οι μεγαλυτερες Ελληνικες τραπεζες. Δεν πιστευω να νομιζει κανεις απο εσας,οσοι εχετε καποιες καταθεσεις στην τραπεζα, οτι αυτες υπαρχουν; Α, νομιζα.)

    Ολα μακρυα απο τον ανθρωπο και οτι τον χαρακτηριζει.
    Οτι εχει σχεση με την ανθρωπινη υποσταση και τις σχεσεις,τους δεσμους που -θα επρεπε- να διεπουν τις διαφορες κατηγοριες η φυλες, η υποομαδες ανθρωπων,ολα αυτα στον κουβα.
    Οχι ανθωποι.
    Ορθια πορτοφολια με κατσουφιασμενες μουρες κυκλοφορουν πλεον στους δρομους. Μελλοντικοι η νυν η πρωην τραπεζικοι καταδικοι με τσαλακωμενη ηθικη και καταρακωμενη ψυχολογια,κυκλοφορουν σαν ζομπι στους δρομους,ψαχνοντας τροπους και δρομους να κρυφτουν απ'την λαιλαπα καινα εξασφαλισουν λιγο γαλα και λιγο ψωμι για το σπιτι.
    Ριμαγμενες ζωες.

    Το παραμυθι της Ενωμενης Ευρωπης, ειναι το αλλοθι, για την παντα επεκτατικη Γερμανια, που καθως φαινεται θα ειναι για τριτη συνεχη φορα η υπαιτιος χωρα σε περιπτωση πολεμου. Η επιμονη της αλλα και η συνεπεια της στα καταστροφικα ραντεβου της ιστοριας ειναι πραγματικα συγκινητικη.

    Κατα τα αλλα, "ας μην ειμαστε εθνικιστες" και "μην υποδαυλιζουμε την δημοκρατια" και "μην ξυπναμε μνημες".
    Μονο οι εχοντες τα ηνια μπορουν να καυχονται για την εθνικη τους καταβολη η ταυτοτητα. Εγω και συ οχι. Ειναι ολισθημα και αμαρτημα.

    Βρε αντε γαμηθειτε,σκουπιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργης ο Γαρατζέος07 Ιουλίου, 2011 12:45

    @ spotless mind: Ελα βρε, συνομήλικοι είμαστε. Μπήκες στην αγορά εργασίας νωρίς...
    Νομίζω ότι κανείς εδώ δεν πιστεύει ότι είτε εδώ είτε οπουδήποτε αλλού υπάρχει ο παράδεισος. Παντού μέγγενη. Αλλά σε κάποια μέρη υπάρχει ελπίδα ότι πας μπροστά.
    @conpater: Σωστός. Κι εγώ ακριβώς εκεί+κεντρική ευρώπη (λόγω κράτους πρόνοιας στο θέμα των παιδιών) το ψάχνω. Το Ομάν έχει κάποιο ενδιαφέρον επίσης.
    Συμφωνώ επίσης ότι ο βαθύς νόστος καλύπτεται -για κάποιο καιρό τουλάχιστον- από ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ με το οικονομικό και το εργασιακό θέμα. Οπότε, βουρ για έξω και ότι βγει.
    Εμείς λέμε να βάλουμε 10 δραχμές στην άκρη και να ανοίξουμε κάνα μπητσμπαρ σε καμιά παραλία. Σε αυτό τον ντόπο μόνο ταβερνιάρης ή γκαρσόνι μπορείς να εργάζεσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σας μεταφερω ενα σχολιο που διαβασα σ ενα αθλητικο σαιτ ενος αναγνωστη και το βρισκω πολυ ενδιαφερον οσον αφορα μια πρωτη αναλυση της συνεντευξης του Νικολαιδη

    ------------------------------------------------

    Γιατί αυτός που του ζήτησε τη συνάντηση δεν ήταν τόσο αφελής να πάει να βάλει μόνος του το κεφάλι του στο στόμα του λύκου. Ο Ντέμης είχε την τρέλα του και ήξερε ο άγνωστος (γνωστός) ότι δεν το είχε και πολύ να βγει μετά τη συνάντηση και να τον δώσει στις αρχές. Και τότε γιατί κάλεσε τον Ντέμη; Γιατί γνώριζε επίσης ότι Ντέμης και ΑΕΚ αποτελούσαν το τελευταίο οχυρό για να διαφεντεύσουν για πάντα ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο και κατέβαλαν κάθε προσπάθεια να τον πάρουν με το μέρος τους. Ήταν ο μόνος από τον οποίο κινδύνευαν και είχαν δυο λύσεις. Ή να τον εξοντώσουν ή να τον πάρουν με το μέρος τους. Το πρώτο θα ήταν μεγάλο λάθος λόγω του λαϊκού ερείσματος που διέθετε ο Ντέμης. Το δεύτερο, παρά τον κίνδυνο που περιέκλειε, αν πετύχαινε θα ήταν το ιδανικό. Αποκαλύπτοντάς του λοιπόν τον τρόπο δράσης τους ταυτόχρονα του έταξαν και λαγούς με πετραχήλια αν τους ακολουθούσε. Αλλά ήξεραν ότι ακόμα κι αν ο Ντέμης τα έπαιρνε στο κρανίο και αποφάσιζε να τους δώσει, δεν είχε την παραμικρή απόδειξη για όλο αυτό, όπως δεν την έχει και σήμερα. Οπότε τι να πάει να καταθέσει τώρα; Ότι πριν από δέκα χρόνια του την έπεσαν για να τον κάνουν σύμμαχο; Με τι αποδείξεις; Λες και δεν ξέρουμε όλοι πόσο γερά θεμέλια είχε το οικοδόμημα της παράγκας ώστε να μη κινδυνεύει από κανέναν να την ταρακουνήσει. Τότε γιατί μίλησε, έστω και τώρα, θα αναρωτηθεί κανείς. Γιατί εμμέσως πλην σαφώς έδωσε ένα χτύπημα στα ύφαλα του σκάφους των πειρατών, το οποίο δεν είχαν υπολογίσει. Οι αμφιβολίες άρχισαν να γίνονται νερά που μπαίνουν από παντού στο πειρατικό τους. Κι αν δεν μπλοφάρει ο Ντέμης και έχει από τότε κάποια στοιχεία που καταθέτοντάς θα έρθουν να δέσουν με τα άλλα, τα σημερινά και πάρει ο διάολος και τους τότε ηγέτες της άθλιας παράγκας; Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι αρκετά από τα τότε πρωτοκλασάτα στελέχη της παράγκας 1 βρίσκονται στο κατηγορητήριο και για την παράγκα 2. Θα έλεγα καλό είναι να μη βιαζόμαστε για τίποτα. . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το να βγαινει τωρα,μετα απο 15 χρονια και να παριστανει τον μαρτυρα,δεν εχει κανενα νοημα.
    Η μαλλον εχει ενα νοημα: Οτι ηξερε,καλυπτε και ηταν σιωπηρα συμετοχος. Δηλαδη συνενοχος.
    Το γιουσουφακι της αυλης.
    Και δεν ντρεπεται να το λεει.

    Και αφου σε εστειναν απο το 96 γιατι σκαρφαλωνες στα καγγελα;
    Και μετα γιατι ανελαβες την ΠΑΕ και την υπερχρεωσες αφου πρωταθλημα ΗΞΕΡΕΣ οτι δεν θα παρεις;
    Γιατι δεν μας ελεγες να "γινουμε Ολυμπιακοι" απο το 96 να τελειωνουμε;
    Γιατι δεν ελεγες στον ομοτραπεζο σου Σωκρατη,εκει στο Καραισκακη, να σου δωσει ενα πρωταθληματακι,παρα παριστανες τον Ντ'Αρντανιαν στους μαλακες;
    Τι κοντομαλακιες μας τσαμπουνας τωρα;

    Μεγαλε, κατοπιν εορτης και οταν ολα εχουν συμβει και ολοκληρωθει συμφωνα με το σχεδιο, οι γνωμες σου,οι εκτιμησεις σου και οι "αποκαλυψεις" σου ειναι για να τις ανακατεψουμε με χαρουπια και να ταισουμε τα γρουνια στο σταυλο.
    Δηλαδη για πεταμα.

    Δηλαδη μπορουσε να κανει το απλο: Σε καλουν τα μεσανυχτα καποιοι στο σπιτι τους. Προφανως δεν σε θελουν να μιλησετε για την χλωριδα της Παρνηθας.
    Πας λοιπον με ενα κασετοφωνακι-εκτος και αν πηγε με το κοντομανικο οπως τον βλεπουμε.
    Και ξετυλιγεις την κουβεντα επιτηδες αναφεροντας ονοματα και εκμαιευοντας στοιχεια.
    Και τα βγαζεις προς τα εξω.
    Ολα αυτα βεβαια,αν δεν εισαι δουλος και αναρχιδος.
    Τι ειδους "λογο τιμης" εδωσες στο να μην αναφερεις το στημενο παιχνιδι εις βαρος της ομαδας της οποιας εισουν αρχηγος και σαν παικτης και σαν διοικηση;
    Προσπαθω να καταλαβω δηλαδη για τι "τιμη" μιλαμε;
    Υψηλη; Κανονικη;

    Και τελος παντων- οπως σωστα λεει και το παραπανω κειμενο- ως τι εκλειθεις; Για να σε ενημερωσουν για το μεγεθος της πουτσας που θα φας;
    Για να σε καταστησουν γνωστη και αρα συμμετοχο;

    Τι ειδους ομερτα δηλαδη ειναι αυτη που ορκιστηκες και με τι ανταλλαγματα, η υποσχεσεις;
    Ασε μας βρε κοντη μουμια.

    Και τελος παντων εστω και τωρα,αν κληθει απο κανεναν εισαγγελεα, θα καταθεσει για προσωπα και ονοματα; Οχι.
    Γιατι πολυ απλα δεν θα κληθει απο πουθενα. Και αν αναφερει οτιδηποτε-σε περιπτωση που κληθει- θα τον γεμισει αγωγες και μηνυσεις.

    Αρα; Αρα παριστανω τον Δον Κιχωτη.

    Και ολοι πιστευουν οτι τελικα δεν πηρες μεταγγραφη στον γαυρο,αρνουμενος τα εκατομμυρια και εμεινες πιστος στο κιτρινομαυρο.
    Ενω στην πραγματικοτητα,στην ΑΕΚ ποτε δεν ηρθες. Ουτε απ'εξω δεν περασες.
    Ακομα σε περιμενει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η κερκυρα ζητησε για τον κωνσταντοπουλο 150.000 και τα εσοδα ενος αγωνα
    η ομαδα δεν μπορει να τα δωσει και καταλαβαινετε τι γινετε .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι σιγα. Αυτο ελειπε να μην εχει 150 ψωροχιλιαρικα.
    Εδω κυνηγαει τον Χιλντεμπραντ. Τι μου λες τωρα;
    Εμενα μου εκαναν κρουση-μιας και φευγει και ο Νταντομο και ετσι χηρευει η θεση του αρ. μπακ- να κλεισω συμβολαιο με 750 ευρω το διμηνο, τρεις πιτες με γυρο την εβδομαδα και μια σκηνη δωρο για να καταλυσω στο Συνταγμα με τους αγανακτισμενους.
    Το σκεφτομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θριαμβος! 50 προσωπα που εμπλεκονται στο σκανδαλο siemens ξεψαχνιστικαν,εκ των οποιων 30 βρεθηκαν οτι εχουν σχεση με χρηματισμο και εξ'αυτων οι 14 υπεστισαν την βασανο της ψηφισης η μη εναντιων τους κατηγοριων και τελος η δημοκρατια με τα αποπαιδια της, την διαφανεια και την δικαοσυνη ενικησαν,εφ'οσον τελικα 6 απο αυτους, οι εξης 4, ο Ακης και ο Μαντελης θα νοιωσουν στο πετσι τους την βασανο του δικαστηριου και θα πεσει βαρυς ο πελεκης της Πελεκη και της δικαιοσυνης της ζαρτιερας.
    Δηλαδη θα πανε στην βουλη μεσω της οποιας εκαναν την περιουσια τους,θα πιουν εναν καφε,θα ριξουν απο μια κλανια και θα αναχωρισουν για καποια ιδιωτικη παραλια για κανενα μπανακι,αφου ειναι καλοκαιρακι πια.

    Οχι με πετρες ρε Τζεφρυ αβαφτιστε. Με καδρονια. Με στιλιαρια. Με λαστιχοπουτσες θα σας παρει ο κοσμος.
    Θα γαμηθειτε ετσι κι'αλλιως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή