Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ


Η μοίρα και η τύχη με πήγαν στην Πορτογαλία. Μοίρα ήταν η δουλειά και η συμμετοχή μου σε μια έκθεση χημείας. Τύχη είναι να ανακαλύπτεις μια χώρα διαμάντι. Κι ειδικά όταν δεν έχεις ξαναπατήσει το πόδι σου εκεί και τραβολογιέσαι με κρύα καρδιά. Πραγματικά δεν είχα καμία διάθεση να πάω στον τόπο των εξερευνητών, χώρια που δεν είχε και κατ’ ευθείαν πτήση. Να ξυπνάς στις τρεις τα χαράματα και να τρέχεις μέσω Ζυρίχης; Αισθανόμουνα ότι ο Μαγγελάνος λιγότερο θα είχε ταλαιπωρηθεί τότε στα ταξίδια του.

Την αρνητικότητα όμως την άφησα καθ’ οδόν προς το αεροδρόμιο μας. Σκέφθηκα σαν την γκόμενα που την βιάζουν: Αφού δεν μπορείτε να το αποφύγετε, τουλάχιστον απολαύστε το. Που βέβαια δεν ξέρω αν εκεί οφείλονται οι ελάχιστες καταγγελίες των βιασμών, αλλά γνωρίζω στάνταρ ότι το ταξίδι αυτό πραγματικά με γέμισε.

Πορτογαλία βέβαια δεν είδα αφού ήμουν περιορισμένος στη Λισαβόνα. Με διαβεβαίωσαν όμως οι πιο έμπειροι ότι η πόλη είναι πραγματικά ενδεικτική της χώρας. Κύρια της κουλτούρας και του χαρακτήρα των ιθαγενών. Δεν είναι σαν την Αθήνα ή τη Νέα Υόρκη, πρωτεύουσες άχρωμες παγκοσμιοποιημένες τίγκα στις φυλές της Βαβέλ και την άναρχη δόμηση.

Και ξαφνικά, πατώντας το πόδι μου στην γη και παίρνοντας το ταξί για το ξενοδοχείο, κατάλαβα ότι βρισκόμουν στην Αθήνα τελικά. Όμως κάποιο αόρατο χέρι την είχε εκτοξεύσει στην άλλη άκρη της Ευρώπης και την είχε γυρίσει καμιά τριανταριά χρόνια πριν. Με κάτι απίστευτα μποτιλιαρίσματα σε στενά καλντεριμίσια σοκάκια, ολοφάνερη φτώχεια και τους οδηγούς των αυτοκινήτων έτοιμους ανά πάσα στιγμή να πλακωθούν . Την γλώσσα δεν την καταλάβαινα βέβαια για να δω την ποσότητα του σεξ που θα έκαναν οι τιμονιέρηδες μεταξύ τους, αλλά σαν Έλληνας μπήκα στην πραγματικότητα και στον χαβαλέ του πάντα φταίει ο άλλος κι αισθάνθηκα τόσο ήρεμα εκεί στις εκβολές του Τάγου, που άρχισα να σκέφτομαι πόσα εμφράγματα θα πάθαινε εδώ ένας πολιτισμένος βορειοευρωπαίος.

Κι αραχτός στο κάστρο του Άγιου Γεώργιου, στο ψηλότερο σημείο της πόλης, χάζευα μια απέραντη Πλάκα. Τα παλιά και τα μοντέρνα κτίρια ωραία παντρεμένα κάτω από απίστευτες ποσότητες κεραμιδιού. Εδώ μάλλον δουλεύει καλά η αρχαιολογική υπηρεσία, σκέφτηκα. Στενά δρομάκια με μπόλικες εκκλησίες και πολύ πράσινο. Μια απέραντη κυψέλη μου θύμιζε, με έντονη ζέστη που την απάλυνε το σταθερό ήρεμο αεράκι του Ατλαντικού. Εκεί που έβλεπες τις άπειρες δεξαμενές καυσίμων. Άλλη μια επτάλοφος πόλη, που σε σκλαβώνει με την πηγαία ευγένεια του φιλόξενου πληθυσμού της , παρότι τον αδικεί η εμφάνιση του. Ρε να ψάχνεις να βρεις μια ωραία γυναίκα επί τριήμερο; Και γενικά δεν κουβαλάω και την φήμη του γκαντέμη.

Με ένα ποτήρι παγωμένο άσπρο κρασί από το Πόρτο στο χέρι, άρχισα να στροφάρω. Βρισκόμουν στην κορυφή της παλιάς πόλης, στην Αλφάμα. Κι έβλεπα μια τεράστια σιδερένια γέφυρα να περνάει πάνω από το ποτάμι. Εκεί, στην απέναντι πλευρά, δέσποζε ένα πελώριο άγαλμα του Χριστού που κοίταζε εμάς. Τα χέρια του τα είχε ανοικτά, να σχηματίζεται σταυρός, σαν να μας προσκαλούσε στην αγκαλιά του. Έτσι νόμισα στην αρχή.

Ρώτησα τον ξεναγό του γκρουπ για τον συμβολισμό του μνημείου. Ντόπιος αυτός, περιορίστηκε να μου πει τα τουριστικά αλλά με πληροφόρησε ότι όλοι αυτοί που μένουν απέναντι, στην Αλμάντα, είναι μίνιμουμ ηλίθιοι. Να πληρώνεις ένα κάρο λεφτά για να χτίσεις σπίτι και να βλέπεις τα κοντέϊνερ του λιμανιού; Δεν είχα κανένα λόγο να διαφωνήσω αφού πλέον το κρασί με βοηθούσε να κατανοήσω ότι ως απέναντι των απέναντι, ήμουν ξεκάθαρα πανέξυπνος. Σκέφτηκα ότι μάλλον πρέπει εκεί να είναι κάποιος τόπος εξορίας και σαφέστατου διαχωρισμού του ντόπιου IQ. Γιατί δεν το έχουμε αυτό στην Αθήνα;

Και πλέον συνειδητοποίησα ότι δεν ήμουν στη Λισαβόνα. Βρισκόμουν ξεκάθαρα στην Κεφαλλονιά. Κάποιος έχει διακτινίσει το νησί του Ιόνιου στην άκρη της ηπείρου μας. Τώρα βέβαια δεν μπορώ να σας πω αν βρισκόμουν στο Αργοστόλι ή στο Ληξούρι αφού κι εκεί διίστανται οι απόψεις. Το μόνο που λέω είναι ότι ο δικός μας, ο Λασκαράτος, έχει γυρισμένη την πλάτη του στην επίσημη πρωτεύουσα του νησιού, ενώ στην Λισαβόνα ο Ιησούς έχει τα χέρια ανοιχτά διότι τελικά παρακαλεί για έλεος. Για την μαλακία που είναι ασύνορη. Δική μου σκέψη βέβαια αυτή. Δεν μου την είπε ο ξεναγός.

Θορυβώδης λαός, πολύ κοντά στην νοοτροπία του Έλληνα. Την επόμενη μέρα μας πήγανε να χαλαρώσουμε στην περιοχή Ντόκας. Σε κάτι παλιές αποβάθρες κάτω από την γέφυρα που αγνάντευα από ψηλά και που συνέδεε τους βλάκες με τους έξυπνους. Γέφυρα διπλή. Από πάνω αυτοκίνητα κι από κάτω τραίνα. Φασαρία; Πιο εύκολα κοιμάσαι σε σκυλάδικο της εθνικής οδού δίπλα στο μεγάφωνο. Όλοι φύγαμε με λαρυγγίτιδα προσπαθώντας να συνεννοηθούμε με τον διπλανό μας. Νόμιζα ότι ο εξαιρετικός βασιλικός μπακαλιάρος που φάγαμε, είχε μέσα του τον σεισμό. Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι τα κελύφη των πεντανόστιμων στρειδιών είχαν πάθει παραμόρφωση από τα ντεσιμπέλ. Κι ότι όλοι αυτοί οι θόρυβοι βοηθούσαν την σκορδάτη γαρίδα να γεννάει πιο πολλά αυγά από το κανονικό. Υποσχέθηκα να ανταποδώσω την χαλάρωση στην Αθήνα με αχνιστούς πετροσωλήνες δίπλα σε κομπρεσέρ που κάνει έργα.

Μπάϊρο Άλτο όμως πιο αργά για τραγούδι. Κάτι πηγαίες φωνές που σου σηκωνότανε η τρίχα κάγκελο. Χωρίς μικρόφωνα, κατά βάση λυπητερά τραγούδια και μια ευγένεια κοινού χωρίς οχλαγωγίες ή πίστες προσπάθειας να πέσουν οι κυτταρίτιδες. Εκεί που πια, χωρίς να καταλαβαίνεις γρι, με το παλαμάκι μόνο όπλο γινόσουν κι εσύ Βάσκο Ντε Γκάμα και παλιός φίλος που γύρισες από τα ξένα. Αμέσως μέσα στην παρέα και στα τσουγκρίσματα . Και μέσα στα obligado των ντόπιων ( ευχαριστώ, που βασικά σημαίνει ότι σου είμαι υποχρεωμένος ).

Ωραίος λαός . Μεσογειακοί Ατλαντικοί νησιώτες. Τεμπέληδες σαν εμάς. Τυχαία δεν χρεοκοπεί κανείς. Όπως και τυχαία δεν ενοποιείσαι. Είναι αυτό που λένε « βρήκε ο γύφτος την γενιά του κι αγαλλίασε η καρδιά του.» Ε, αυτό χάρηκα. Αισθάνθηκα ρε παιδί μου ότι δεν είμαι μόνος πια. Βρήκα πατρίδα για μετανάστευση. Πού να πάω; Στη Μέρκελ, ή στον αναφροδίσιο Όλι Ρεν; Ρε pigs και πάλι pigs. Μια χαρά είμαστε και μια χαρά περνάμε. Και φυσικά θα ξαναπάμε. Που να πάμε; Στο Μόναχο να δούμε το Νταχάου; Στην Κεφαλλονιά της Ευρώπης βρε, να κάνουμε πλάκα.

20 σχόλια:

  1. Για σκέψου το Στήβεν να το γυρίσεις σε ταξιδιωτικά ημερολόγια... τόχεις!
    Άσε που δε θα μαυρίζει η ψυχή σου με την ΑΕΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα το "μυστικο της ζως",της ευζωιας καλυτερα, το εχουν οι ζεστοι λαοι.
    Ως γνωστον, η ζωη δημιουργειται στα ζεστα και διατηρειται στα κρυα.
    Οι ζεστοι λαοι εφεραν τον ανθρωπο στο φως, οι κρυοι λαοι δουλευουν για να διατηρησουν τον ανθρωπο ζεστο.
    Τι απορειτε ρε μαλακες Βησιγοτθοι και Ουνοι;
    Αυτος ειναι ο προορισμος σας.

    Οι μαλακες και γυμνοι αισθητηριακα κρυοι βοριοι,δουλευουν για να μη πεθανουν απ'το κρυο και την ελειψη ηλιου. Και παραπονιουνται: "Γιατι δεν ειναι ολοι σαν και εμας";
    "επιθεση -λεει- εναντια στους νοτιους λαους". Ασφαλως.
    Γιατι σου λεει κυριε. Εμεις ειμαστε μαλακες που δουλευουμε σαν ζωα,εχουμε γινει ρολογια,ακομα και σημερα δεν εχουμε φυγει μακρυα απο τον ανθρωπο των σπηλαιων, που κυνηγουσε την ημερα και το βραδυ χωνοταν στην σπηλια.Δηλαδη στο "σπιτι". Και εσεις εκει κατω ζειτε με τα χωραφια,τα δεντρα,τις μελισσες,τα ψαρια,τα κρασια,τα σομπρερος,τους χορους,τις σαμπες,τις ρουμπες και τα ταγκο,τα τσιφτετελια και τους αναστεναριδες την χαλαροτητα,την ελειψη των χρονοδιακοπτων, την γιορτες στους δρομους κλπ.
    Θα σας εγαμισωμεν.

    Ελα ομως που "εκαστος εφ'ω εταχθει."
    Δεν αλλαζουν αυτα.
    Εκει ρε μουλοι, στο μαγκανοπηγαδο.
    Και εμεις εδω θα κανουμε τσιγαριλικια και πηδηματα στις παραλιες. Παλιομαλακες.
    Απο το Μεξικο και ολη την νοτια Αμερικη,εως την Μεσσογειο, την Αφρικη,και την Μεση Ανατολη εως τα απομακρυσμενα νησια του Ειρηνικου.
    Ξαπλα εμεις και εσεις τραβατε να βρειτε το νοημα της "αναπτυξης" χωμενοι σε στοες υπο το μηδεν.
    Βοδια του βορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι παμπονηροι; Ναι. Εχουν τα μεσα; Δυο φορες "ναι". Ειναι μισανθρωποι; Τρεις φορες "ναι.
    Τι δεν ειναι; Δεν ειναι υπομονετικοι. (οσο και αν σχεδιαζουν με πλανα δεκαετιων)Δεν ειναι σοφρονες και ακομα και στις αρπαγες. Δεν ειναι εξυπνοι ωστε να κοιμιζουν τον κοσμο,αντιθετα τον τσαντιζουν και του δινουν εργαλεια να επαναστατησουν; Γιατι; Γιατι ειναι αφρονες. Γιατι ειναι φαταουλες. Και η λαχταρα για μονοκρατορια,δεν μπορει να κρυφτει,οπως δεν μπορει να κρυφτει ο Παγκαλος πισω απο ενα στυλο της ΔΕΗ. Θελουν οι πουτανες να κρυφτουν και οι χαρες δεν τις αφηνουν.
    Στα ματια ολων πλεον το περιφημο "τραπεζικο συστημα" επαψε να ειναι εστω αυτο το "αναγκαιο συστημα" προκειμενου να πορευτουν οι οικονομιες και ο κοσμος. Οπως διαλαλουσαν με τα μεσα τους τοσα χρονια.

    Ακομα και στις καπιταλιστικες πρωτευουσες τους, ο κοσμακης τους περνει με τις πετρες. Ακομα και στις εδρες τους,οι φωνες περι "αλλαγης πορειας" αυξανονται "ανησυχητικα". Δεν ειναι "καποιοι" που αντιδρουν,ωστε με την μαυρη προπαγανδα να περιοριστουν.
    Δεν ειναι καποιοι θυλακες που εξεγειρονται στους δρομους ωστε με τα κατασταλτικα μεσα να "ηρεμησουν".

    Το πραγμα ηδη εχει ξεφυγει απο τον ελεγχο τους.
    Και δυσκολα θα μαζευτει.
    Οι καθε ειδους κρισεις,αν δεν ειναι κατασκευασμενες,αλλα μη προβλεψιμες,ακομα και αυτες ηταν ευκαιρια για κερδος. Ακομα και οι φυσικες καταστροφες,ηταν και ειναι ευκαιρια αισχρου πλουτισμου των λιγων και γνωστων πλεον.
    Το παραμυθι ομως κουρασε. Μια του κλεφτη,δυο του κλεφτη.
    Σαν τον βοσκο και τον λυκο στα προβατα.
    Παλιωσε το εργο.
    Δεν ξερω αν εχει καποιο εναλλακτικο σχεδιο μετατροπης της προβιας του λυκου σε αρνι. Ισως να πανε σε αλλα ζωα. Απο μπαρμπουνι σε χταποδι. Η απο καμηλα σε φωκια. Δεν ξερω.
    Το σιγουρο ειναι οτι ο ταλαιπωρος κοσμακης τους πηρε χαμπαρι. Και μιλα ξεκαθαρα πλεον για οτι μεχρι χθες -εσκεμενα- φανταζε σαν "συνομωσια",κατατασοντας τους υποστηρικτες αυτνω των "τρελων" θεωριων στην σφαιρα των γραφικων.
    Ηδη βλεπουμε πλεον, περα απο τις διαδηλωσεις-οχι μονο εδω βεβαια- αλλα και στις καθαρες θεσεις ανθρωπων που ειτε ανηκουν στους ξεζουμισμενους,ειτε στους μη ξεζουμισμενους (ακομα) μιλανε για αναγκη αμεση ορθωσης τοιχους στο αισχος που συνταλειται.
    Για οργανωμενη επιβολη οικονομικης κατοχης εδω και δεκαετιες και για αναγκη να αποδυναμωθει αυτη η απανθρωπη λαιλαπα η οποια σχεδιαζεται και εκτελειται απο συγκεκριμενα κεντρα. Και οχι πλεον οτι "ολα τυχαια γινονται και απο ασχετα και απανωτα λαθη φτασαμε ως εδω." Η καταστροφη ειναι τεχνη.

    Η αντοχη στα "δακρυγονα". Η αντοχη σε ενα καλοσχεδιασμενο μεν αλλα ατελες σχεδιο υποδουλωσης, το οποιο παιζει ενα μονοτονο τραγουδι δεκαετιες τωρα.
    Τεχνιτες κρισεις και "ερχομαστε μεις σαν γιατροι χωρις συνορα". Αλλα και χωρις αισθηματα. Με μισος απυθμενο για τον ανθρωπο. (οχι προς ολους. Μονο οσοι δεν ειναι "εκλεκτοι". Μη λεμε τα ιδια)

    Αλλα κατι δεν παει καλα στο σχεδιο.Για την ακριβια πολλα δεν πανε καλα. Και αναγκαζονται σε διορθωτικες κινησεις τετοιες που το μονο που προκαλουν ειναι το αυτοξεγυμνωμα και η εκθεση των πραγματικων προθεσεων.

    Και επερχεται συγχηση και εκνευρισμος. Και επαναπροσδιορισμοι. Και μικρες αντιθεσεις στο ενδον των Στοων. Ανθρωποι ειναι κι'αυτοι.Που λεει ο λογος. Μη τους βλεπετε ετσι υπερανω και ημιθεους. Εχουν τα προβληματα τους. Τα αγκαθια τους. Τους ασταθμητους παραγοντες. Και κυρια το μεγαλο μειον: Την αδηφαγια. Εχετε δει χοντρο που σερνεται ιδρωμενος απο το πολυ φαι και να σας λεει "εγω θα σε προστατεψω"; Τον πιστευει κανεις;
    Καντε διαιτα σκατομασονοι. Φαινοσαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτο λοιπον ειναι το πιο παρηγορο που συμβαινει. Ο "ασθενης" συνηθησε το ναρκωτικο, η δηλητηριο που εκχυνοταν μεσα του και πλεον εχει αναπτυξει αντισωματα. Με κυνηγας; Θα σε παρω και εγω στο κυνηγι παλιοπουστα. Με περιοριζεις στην εργασια; Θα βγω στο δρομο. Μου πλενεις το εγκεφαλο με παπαγαλακια και ΜΜΕ κατευθυνομενα; Θα χρησιμοποιησω το οπλο σου: Το διαδυκτιο και θα οργανωθω.
    Θα εκβιασεις; Θα θεσεις εκβιαστικα δηληματα; Στον πουτσο μας. Θα βγαλεις κρανιοφορους στο δρομο; Δυο φορες στον πουτσο μας. Συνηθισαμε πλεον.
    Θα φτωχινουμε "αν δεν"; Κανε οτι θες. Βαλε τα ομολογα στον πατο σου.
    Δικτατοριες; Μπα. Παλιωσε το εργο. Καποτε το 70 και το 80 ηταν της μοδας. Τωρα, που οι πληρωμενες πολιτικες γραβατες αυτοπεριοριστικαν στην μονιμη επωδο τους που τους εφερε ως εδω καθοδηγουμενους λεγοντας "ειμαστε η γενια της αντιστασης. Ειμαστε θιασωτες της "δημοκρατιας". Επιτελους μακρυα απο απολυταρχιες" κλπ αλλες μαλακες. Τωρα; Τωρα πειστε τους να βγαλουν τις ερπιστριες στο δρομο.

    Η τελος παντων υπερκεραστε τους και ριξτε καμια ατομικη βομβα,ετσι γενικα σαν προειδοποιηση.
    "Λαθη" γινονται αλλωστε.
    Η φτιαξτε κανενα πολεμο,γιατι το συστημα φρακαρε.
    Με ανεμογεννητριες και φωτοβολταικα δεν παει η δουλεια.
    Κατι σαν την Φουκοσιμα που εγινε μια αποτομη στροφη προς την "αναγκαιοτητα της αποπυρινικοποιησης και στην πρασινη αναπτυξη" οε-οε-οε. Πρασινες κατσαριδες.

    Σας εμαθε ο δυσμοιρος κοσμος.Πουστιδες. Οχι ολος βεβαια. Ειναι μεγαλο μερος που ζει στο σκοτος. Στον φοβο και στριμωγμενος αναμεσα στα ατομικα του μικροσυμφεροντα, τα οποια βλεπει να χανονται.

    Και ως γωστον, αυτος που προσπαθει να διαβιωσει και να σταθει στα ποδια του,να περιμαζεψει τα του οικου του,δεν εχει καιρο για σκεψη και η συλλογικη του συνειδηση βρισκεται στο μηδεν.
    Ωραιο το κολπο,δεν λεω. Μπραβο σας ωρε χρυσοφοροι "ταλαιπωροι" και αναζητωντες την γη της επαγγελιας (δηλαδη της υποταγης και της κονομας)και συνεχως παραπονουμενοι και συνεχως αιτουμενοι "δικαιοσυνη" και "παγκοσμια αδελφοσυνη"

    Γυρω "πληγες" σε ολους,μικροβια ρε παιδι μου πολλα,φοβος και τρομος,πολεμοι στα κεφαλια τους και πεινες, φτωχιες και εξαθλιωσεις,εξαναγκασμοι,αλοιωσεις, προπαγανδες,"τα παντα ολα",μεχρι να επικυριαρχισει το γενος το "εκλεκτον". Οπου πλεον θα επελθει η παγκοσμια αναγκαστικη "ειρηνη". Εφ'οσον κανεις πλεον δεν θα εχει την δυναμη να εξεγερθει. Και ολοι θα δουλευουν για τους θεοφωτιστους Ολε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. (Εχετε ξαναδει ανθρωπους να καινε τον κοσμο τους στα καμινια για να δημιουργησουν το αλλοθι τους και την δημιγουργια τυψεων στην παγκοσμια κοινοτητα και αρα της συγνωμης της και της επανορθωσης με καθε τροπο στους "βασανισμενους" του σημερα;
    Μιλαμε για πραγματικα αξιους. Για γιγαντες. Ποιος θα μπορουσε να το κανει αυτο; Μονο αν εισαι τρελος η ξερασμα. Η και φιλαργυρος.Η και θρησκολυπτος.
    Η μαλλον ολα μαζι).

    Α, και που'σται βρε. Παρτε μας μια πιπα.Κιναιδοι
    Ειναι αυτο που ισως δεν ειχαν υπολογισει τοσο καλα οι "χρυσοθηρες των Στωων".
    Γεμισαν οι κοιλιες τους τοσο, που το σεντονι της υποκρισιας δεν φτανει πλεον για ολους εκει μεσα. Και το τραβανε μια απο δω μια απο εκει.
    Τελωνες και Φαρισαιοι.


    Βεβαια αυτο δεν θελουν και πολυ να το μετατρεψουν σε οπλο τους. Σιγυριζοντας ταχα την κατασταση και βγαζοντας προς τα εξω το προσωπειο του "ελαφρως μετανοημενου" (οχι οι ιδιοι βρε. Τι λες; Αλλοι. Μπροστινοι. "Μπεους" εχουν ενα σωρο). Και να αρπαξουν τις μαζες που εγειρονται υπο την προστασια τους.
    Και φτου και απο την αρχη. Ειπαμε. Ειναι σαταναδες. Κανονικα ομως. Που τρεμουν στις ακατανομαστες λεξεις οι οποιες εχουν μπροστα το "αυτο". (αυτοοργανωση,"αυτοδημιουργια", "αυτοελεγχος" κλπ)
    Οπως ο διαβολος το λιβανι αποφευγουν τετοιες καταστασεις. Μονο για τους εαυτους τους τις κρατανε.
    Δηλαδη "αυτομαστιγωμα", "αυτοπηδημα", "αυτο κωλοδαχτυλιασμα", "αυτοτσιμπουκωμα" κλπ. Μεγαλο γραμμα το "Αλφα". Και ειδικα αμα ειναι 5 "αλφα" μαζι).
    Ακομα και οι διαβολοι εχουν ροπες και παθη.
    Μα τι ειναι η ζωη; Ενας αγωνας εναντια στην βλακεια και την κακοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελος παντων. Αναμενοντας τις ιδωτικοποιησεις που θα σωσουν την χωρα,οι οποιες θα αποφερουν στους...δανειστες 16 δισ. ευρω. Ενω μονο τα ομολογα που ληγουν φετος-περαν ολων των αλλων τοκων και κεφαλιοποιησεων των δανειων- πρεπει να καταβληθουν τοσα περιπου: 18 δισ. Και του χρονου 22 και του παραχρονου 28 δισ. Και παει λεγοντας.
    Οι "επενδυσεις" που θα γινουν ειναι οι εξης: Θα τιτλοποιηθουν οι αξιες και η περιουσια των πρωην ΔΕΚΟ και αλλω υπηρεσιων,θα κανουν τον γυρο του θριαμβου ανα τον κοσμο στο υπεροχο παιχνιδι των ομολογων,των αντασφαλισεων αυτων και τουμπαλιν,εως να κονομιθουν οσα γινεται περισσοτερα απο τους καρχαριες και στο τελος θα εχουν μεινει εδω κατι "επιχειρησεις"-ερειπια.
    Των οποιων ολα τα εξοδα λειτουργιας τους (συνταξιοδοτησεις εργαζομενων,ιατροφαρμακευτικες καλυψεις κλπ) θα τα καλυπτει το κρατος. Εγω εσυ και οι υπολοιποι 10 εκατομμυρια μαλακες που θα αναμενωμεν τα αποτελεσματα της "ανακαμψης"

    Ηδη η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με το που εψηφισθει το μεσοπροθεσμο,ανεστειλε την απεργια.Αμεσως. Μετα απο μερικες ωρες,το ανακοιωνσε. Δεν υπαρχει λογος πλεον,εφ'οσον πηρε τις διαβεβαιωσεις απο τον Αθανασιαδη τον "ανταρτη" πως "οτι και να γινει ειστε καλυμενοι".
    Οπως βεβαια και οι ΓΣΣΕ ΑΔΕΔΥ κλπ "κοινωνικαι δυναμεις" επαψαν καθε σκεψη δια αλλην απεργιαν.
    Δεν υπαρχει λογος πλεον.
    Τα εξοδα αυτων των εταιριων θα καλυπτονται απο ολους εμας,τα δε εσοδα απο τα χρημοτο-επενδυτικα παιχνιδια θα πηγαινουν στα χερια των "εξω".
    Αυτο και αν ειναι ευκαιρια.

    Οι εδω ραντιεριδες (κερδοσκοποι-κολαουζοι) θα ειναι οι υπεργολαβοι αυτων. Οι γνωστοι.Δρομοι,παραλιες,αρχαιολογικοι χωροι κλπ θα εισπρατονται τα εσοδα δια λογαριασμο των εξω. Και θα παιρνουν βεβαια το ακριβο μεριδιο στα κερδη.
    Μια χαρα.

    Και ενω δεν θα υπαρχει κατι αλλο προς πωληση,το 2014 ηδη το χρεος θα ειναι κοντα στα 500 δισ, η ανεργια πανω απο το 25% και το ελειμα στου διαβολου τη μανα.

    "παμε ολοι μαζι...στις καλτσες", καπου τον επομενο Σεπτεμβρη.

    Εν'οσο η ΑΕΚ κυνηγαει λεει τον Χιλντερμπραντ. Και οσο το τυρι ειναι αυτο,ερχονται και αλλες μεταγγραφες-απολυσεις απο οσους εχουν απομεινει στο ροστερ της και εχουν μια καποια μεταπωλητικη αξια. Και θα μεινουν ο Δελλας, ο Φουλης, ο Λυμπε, και μερικοι Ισπανοι τεμπελιδες.

    Προσπαθωντας και εδω,μεσω των ιδιωτικοποιησεων,του περιορισμου του σπαταλου "κρατους", για την "ανακαμψη" ωστε να γινει η κριση ευκαιρια.
    (Ηδη ο Αρης μιλαει για πρωταθλημα και ο Μακης επιλεχθει θριαμβευτικα απο τον Ηρακλη ως η ιδανικη διοικητικη λυση. Το οτι ειναι ηδη καταδικασμενος,του εχουν απαγγελθει νεες κατηγοριες και καταζητειται,ειναι απλα μια λεπτομερια,η οποια θα ξεπεραστει).
    Ολε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Δυσκολα θα υποβιβαστει καποια απο τις μεγαλες ομαδες"
    Ειπε ο Σοφοκλης Πιλατος. Ο οποιος οταν δεν πλενει τα χερια του με τα κατουρα της αποχετευσης της παραγκας,κανει δηλωσεις.

    Γιατι, που το ξερει; Εβγαλε πορισμα; Οχι. Απλα ξερει το σαπιον του πραγματος. Και τις κατευθυνσεις.
    Βρε μουλε, βρε ανθρωπακι της τρυπιας δεκαρας, ρε στρουμφακι,ρε ορθιο τιποτα, πως ανεχεσαι να σε παιζουν ετσι; Πως δεχεσαι ρε τιποτενιε να γινεσαι λινατσα για να σκουπιζουν τα ποδια τους οι "Μπεοι";
    Δεν εχεις σταλα φιλοτιμο ρε χεσμενο διποδο;
    Δεν εχεις αξιπρεπεια, εστω ελαχιστη;

    Δεν θα βρεις αλλου δουλεια; Η μηπως εκει που θα πας θα πρεπει οντως να δουλευεις; Τι σε φοβιζει;
    Τραβα στο χωριο σου,σπειρε ντοματες,κρατα και μια γιδα και τρεις κοτες και μεινε ορθιος.

    Αχρηστοι για οτιδηποτε. Ανικανοι για καθε επιχειρηση.
    Ουτε σε καρεκλα περιπτερου δεν ειναι ικανοι να κατσουν.
    Για μια δημοσια πολυθρονα γραφειου, μια καλη αργομισθια και ενα μαυρο υπηρεσιακο αυτοκινητο,ρε δουλακι;
    Τρομαρα σου μαλακισμενο υποκειμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Synopsis ολων των παραπανω: (εξαιρειται το σχολιο για τον Πιλατο. Μαλλον δηλαδη εξαιρειται. Ποτε δεν ξερεις με δ'αυτους)

    Γερμανοεβραικο-Γαλλοεβραικο.Υπο την επιβλεψη του Αγγλοεβραικου με σκοπο το Ευρωεβραικο. Και μαζι με το Αμερικανοεβραικο να γινει στο συνολο του το Παγκοσμιοεβραικο.
    Τι ειναι η Ελλαδα; Μια πετρα στο χωματοδρομο που ταραζει το καρο του Μπεν.
    Αlleluia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. entupwsiastika arxidi pou mazeyes 8 sxolia ai sto iaolo stevenaki-boulouko-sixameno-vrwmero pornidiaki :------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ανωνυμε
    εχεις δικιο, μην εντυπωσιαζεσαι απο τον πρακτορα των γαλλων και συνεχισε να του τα χωνεις γιατι πρεπει να ακουγονται παντα ελευθερες φωνες σαν την δικια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και τι σχολια. Ολα απο εναν. Τα δικα μου.
    Παλι καλα που εγραψα κατι και βρηκε φως και μπηκε.
    Γιατι να μην ειναι καμια 80αρια τα σχολια για να υπαρχει φαι για βρισιμο και "αντιπαραθεση" του κωλου;
    Γραψτε ρε παιδια. Μπαινει ο αλλος μεσα και δεν βλεπει κινηση και απογοητευεται. Δεν βρισκει λογο να πληκτρολογισει.
    "μα υπαρχει η αναρτηση,εαν θελει να τοποθετηθει" θα μου πεις.
    "Παπαρια" λεω εγω. Το θεμα δεν ειναι να "τοποθετηθει". Αλλα να κανει βαβουρα.
    Αλλα οταν δεν υπαρχει βαβουρα και θα πρεπει να κουβεντιασει η να σχολιασει θεσεις και αποψεις,εκει το πραγμα στραβωνει και δεν υπαρχει λογος για συμμετοχη.
    Δηλωνει την απογοητευση του δηλαδη "γιατι δεν υπαρχουν σχολια να κανουμε χαβαλε".
    οε-οε-οε.
    Κανε υπομονη. Καλοκαιρακι ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "ο θεος της Ελλαδας ειναι μεγαλος". Οχι δεν το ειπε ο Πλευρης. Το ειπε ο Βενιζελος. (Beni-salom για να μη ξεχνιομαστε)καταληγοντας την κουβεντα του και αφηνοντας τις τυχες της χωρας στις ορεξεις του θεου του Αιγαιου.

    "ανω σχωμεν τας καρδιας" επισης ειπε μετα απο λιγες μερες.
    Ε,βεβαια. Καθε οργανο στη θεση του. Η καρδια στον ουρανο και το στομαχι στη γη.

    Την επομενη φορα ρε αντισυνταγματικο βουβαλι,να κουβαλισεις την Ιερα Συνοψη,μερικα καρβουνακια,το θυμιατο και ενα πετραχηλι.

    Η για να μη σε δαιμονιζω με αυτα τα διαβολικα οργανα, να φερεις την "Τορα", το σκουφακι και εναν τσιμεντολιθο που να παριστανει ενα μερος απο το τοιχος των δακρυων.
    Και σε παρακαλουμε, παρε φορα και σπασε την βοιδοκεφαλη σου εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ03 Ιουλίου, 2011 21:42

    Ακούσατε τι δήλωσε Το φιλαράκι μας ο Γιούνκερ στο Focus ;
    Μα την αλήθεια φυσικά την οποία την λέμε τόσο καιρό εδώ μέσα.
    Αναλυτικά είπε:
    “η κυριαρχία της Ελλάδας θα περιοριστεί σημαντικά”. Οι Έλληνες πρέπει να προετοιμαστούν για “ξένες παρεμβάσεις” στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και στη διαχείριση του χρέους,
    “Για να διαχειριστούν το κύμα αποκρατικοποιήσεων θα χρειαστούν έναν θεσμό ανάλογο με το γερμανικό Treuhand” (ένας φορέας που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 90 ώστε να διαχειριστεί τις πρώην κρατικές εταιρείες της Ανατολικής Γερμανίας που είχε καταρρεύσει).
    “Δεν πρέπει να προσβάλλουμε τους Έλληνες, πρέπει όμως να τους βοηθήσουμε.(!!!!) Οι ίδιοι δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να δεχτούν ειδικούς από την Ευρωζώνη(;;;;;) για να βοηθηθούν στην εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων” προσθέτει.
    Και επίσης δήλωσε “πεπεισμένος” ότι τα μέτρα που επικυρώθηκαν πρόσφατα από τη Βουλή “θα λύσουν το πρόβλημα”.

    Πόσοι θα πεθάνουν στο μεταξύ δεν μας είπε…
    Στήβεν καλές οι ωκεάνιες σαρδέλες Πορτογαλίας αλλά σαν αυτές της Καλλονής δεν υπάρχουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ: Αδερφέ, δεν έφαγα σαρδέλλες αφού κι εγώ της Καλονής είμαι. Μπακαλιάρο βασιλικό, γαρίδα και στρείδια Ατλαντικού.Δεν υστερούσαν σε τίποτα σε σχέση με αυτά που τρώμε εδώ. Επίσης, οι ελιές τους είναι μάπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παραπονο παντως δεν εχουμε,ετσι?
    Πεφτουν οι φαπες συννεφο,και σε λιγο θα γινει καταιγιδα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. TELIKA I MALAKIA paei sinefo......pali kala pou einai kai o anwnimos pio panw kai ta xwnei sto karagiozi to poutanosperma to xristo pou mas exei pri3ei ta paparia ...

    ti einai auto to pragma ..!!!! oti kai na ipw8ei na kai o xristos o mlkas ts pareas pou 8a peta3ei tin pipa tou!!

    !!!!Tin epomeni fora kane kamia 50aria comments mlk e mlk!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εχεις δικιο. Καταλαβαινω τον εκνευρισμο σου,αλλα δεν ευθυνομαι εγω που εισαι αναλφαβητος.
    Την "ευλογια μου" τεκνον μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Pali petaxtike .....8a mou pite ipirxe preiptwsi na min??

    OXI FISIKA...

    Ti na kanoume ...ama den katalavenei t 3ekoliariko mounopano pws prepei na skasei kai na to voulosei epitelous giati mas t exei pri3ei ....

    telos padwn ....mia teleutaia 8ermi paraklisi ston chris ::

    plz SHUT THE FUCK UP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μπορεις να μου πεις με ποιον μιλας;
    Ρωτας και απαντας μονος σου;
    Εχετε ιντερνετ εκει στο ΠΙΚΠΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. pali petaxtikes na peis t pipa sou!!! ....
    fente den sou arese to pisokolito pousou kanan smr kai exeis kavles ....\

    den pirazei se sinxorw.. alla tn epomeni fora zita apo kana arapi na s parei gia na iremisoume kai emeis ligo palio malaka!!!

    oso gia to internet den ftanei pou sas t kaname dwrea to ximwna se sena kai ti parea sou sto pikpa exeis kai enstaseis !!!

    DROPI!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή