Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ

           Φίλοι και φίλες καλημέρα απο την χιονισμένη, αλλά με πολύ μαύρη συννεφιά, Ελβετία. Ακριβώς σαν την διοικητική κατάσταση της ομάδας μας και την ψυχή μας. Βεβαίως και δεν υπάρχουν κάποια νέα, ειδικά απο εδώ, παρά μόνο η αλλαγή ιδιοκτησίας της "Ώρας". ΑΕΚ θα παραμείνει όπως μου είπε ο άνθρωπος που μπήκε στο εγχείρημα, αλλά θα δούμε τι γραμμή θα ακολουθήσει.

           Ο Μπίκο ανέφερε οτι δίνεται μάχη στους δρόμους, σώμα με σώμα. Προφανώς θα εννοεί την επίσκεψη στα γραφεία του Παπά. Και το αποτέλεσμα ποιό είναι; Τρίχες κατσαρές. Η κατάσταση θα είναι στάσιμη μέχρι το καλοκαίρι. Η χρονιά δεν έχει πρόβλημα να βγει οικονομικά. Απο εκεί και πέρα είναι τα κρίσιμα. Να μην ξεχνάμε οτι η παραίτηση ή η απόλυση του προπονητή είναι πάρα πολύ πιθανή, ίσως και άμεσα. Τα αγωνιστικά δεν είναι η κύρια αιτία - όχι οτι δεν έχει κι αυτός κάνει τα΄λάθη του - . Το πρόβλημα είναι οι δηλώσεις του κι οτι υποστήριξε σχεδόν ανοιχτά την λύση Κοζώνη.
            Νομίζω οτι πλέον μείναμε μόνοι μας. Δηλαδή ο κόσμος της ΑΕΚκι απο αυτόν όσοι έχουν κουράγιο ακόμα. Φυσικά δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά παρά μόνο μαζικά συλλαλητήρια μέσα στο γήπεδο δείχνοντας την διαφωνία μας και την συσπείρωση μας. Αν κάποιος έχει αποφασίσει να βουλιάξει το καράβι, αυτό δεν σώζεται με τίποτα, ειδικά τώρα που αποδείχθηκε οτι ο έλεγχος ήταν κάτι μόνο για να κερδηθεί χρόνος. Θα μου πείτε και τι έγινε με τον χρόνο; Δεν ξέρω πλέον πώς δουλεύουν τα μυαλά κάποιων.
         Σωτηρία υπάρχει μόνο στη λύση Μελισσανίδη. Στα μέσα του Ιανουαρίου, θα ξέρω ακριβώς τα πλάνα του. Σήμερα γυρνάει απο την Αμερική, απόλυτα ενημερωμένος για την φαρσοκωμωδία. Οι πιέσεις που θα του αναπτυχθούν θα είναι πολλές. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ και καταλαβαίνετε τι εννοώ. Ακόμα και μέσω πρωτοδικείου, που νομίζω οτι δεν είναι και κακιά λύση, πέραν του μονόδρομου. Το σχέδιο Κιντή επίσης, καλό είναι, αλλά δεν ταιριάζει πια στην ομάδα μας. Για την Προοδευτκή είναι σούπερ.
        Αγαπητοί, δεν έχω πολλά να σας πω. Θα ευχηθώ υποχρεωτικά τα τυπικά: Καλή χρονιά σε όλους με υγεία κυρίως. Το 2010 θα είναι η πιο δύσκολη χρονιά και επαγγελματικά, και οικονομικά αλλά και για την ομάδα μας. Μακάρι να με διαψεύσουν τα γεγονότα, αλλά λόγω του πεσιμιστικού χαρακτήρα μου, μου αρέσει να ξεκινάω πάντα έτσι, για να απολαμβάνω τις λιγοστές χαρές που κάποια στιγμή έρχονται κι αυτές. Ελπίζω για όλους σας οι τυπικές ευχές μου να γίνουν ουσιαστικές.
       Σας χαιρετώ και θα τα πούμε απο κοντά το Σάββατο που επιστρέφω στην κολασμένη Ελλάδα.

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

ΜΗΝ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ

            Φίλοι και φίλες σας συνιστώ τις γνωστές τρίχες ευχές που θα ακουστούν στα κοσμικά ρεβεγιόν: Ψυχραιμία, υπομονή κι ελπίδα. Μιλάω για την ομάδα μας. Που έχει γίνει πεντακοσια κομμάτια. Άλλα λένε οι οπαδικές εφημερίδες , άλλα οι θεωρητικά αντικειμενικές κι άλλα τα διάφορα sites. Παίζουν την παρούσα ειδησεογραφία για να τσιμπήσουν κανά φυλλαράκι κι αποφεύγουν τις προβλέψεις όπως ο διάολος το λιβάνι. Ποτέ δεν κατάλαβα τι πρόβλημα έχει αυτός με το συγκεκριμένο μυρωδικό.


             Η ιστορία Κοζώνη είναι μια μπαρούφα και μισή. Δεν υπάρχουν τέτοια πράματα στο παγκόσμιο εμπορικό στερέωμα. Αντί να μπει σαν κατακτητής με βάσει την ασύλληπτη περιουσία του, ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΕΚ, να φωνάζει κάποιον δημοσιογράφο, ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ και να εμφανίζει κάτι χαρτοπετσέτες για τα επενδυτικά προγράμματα που έχει και τρέχα γύρευε. Κι εγώ λέω οτι και την ΑΕΚ την βλέπει σαν επένδυση, κι αφού μπει μέσα, τότε θα δούμε τι θα γίνει με την λαϊκή οργή και την διάθεση αρωγής εκ μέρους του κράτους.
            Φυσικά ο κόσμος πάλι διχάσθηκε. Δεν θέλει και πολύ. Τη μια Ντέμης, την άλλη έλεγχος, την τρίτη ΔΧ, την παράλλη μάνα εξ Αμερικής και βάλτε μάρκες στη ρουλέτα μπας και κάτσει το μηδέν. Μιλάμε για επίτηδες προκληθείσα παράνοια με συγκεκριμένα εντεταλμένα όργανα, ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ, αλλά το καράβι είναι πρακτικά ακυβέρνητο και πηγαίνει στη λύση που έχουμε όλοι συμφωνήσει  εδώ στην επικοινωνία μας. Το αποτέλεσμα βέβαια είναι η λίμνη να γίνεται στέρνα και να περιορίζεται ο ουσιαστικός χρόνος για ανάκαμψη.
           Οι σημερινοί μέτοχοι με τα χιλιάδες λάθη τους δεν θα έχουν πρόβλημα να βγάλουν την χρονιά. Πέμπτοι απο το τέλος στο μπάσκετ και πέμπτοι απο την κορυφή στο ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον δεν πηδάνε απο το σκάφος και ψάχνουν μια λύση καλή για το μέλλον μας που τελικά, ΚΑΙ θα τους δώσει το περίφημο χολλυγουντιανό τέλος των έργων καταστροφής - εκεί που ο ήρωας τελικά φιλιέται με την συναγωνίστρια γκόμενα -  ΚΑΙ δε θα χρεωθούν την ολοκληρωτική καταστροφή. Διότι η καταστροφή έχει γίνει, να μην κρυβόμαστε.
              Περιγράφεται στις γραμμές του Κιντή για όσους καταλαβαίνουν. Η ΑΕΚ δεν θα έπρεπε να αγωνίζεται για σωτηρία αλλά για επικράτηση. Με τα φτερά ανοιγμένα συμβολικά και με τα σύμβολα που κρατάει. Και τα φτερά είναι ο κόσμος της που έχει πλέον απογοητευθεί ενώ έτρωγε συνέχεια παραμύθια και πλήρωνε στηρίζοντας απανωτές μαλακίες κι επιλογές καταβαράθρωσης. ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΕΜΗ ΤΟΝ ΗΘΕΛΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, ΕΣΤΩ ΣΑΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΣΟΥΚΑΛΑ.
           Η ΑΕΚ θέλει έναν Κάρτραϊτ διαμεσολαβητή σαν την υπέρτατη λύση. Κάποιον που δεν έχει ανάγκη κανέναν και θα καθίσει τους μεν απέναντι στις υποχρεώσεις τους και τους δε απέναντι στα καθήκοντα τους. Με πλάνο συγκεκριμένο και με πρόβλεψη αποφυγής των παγίδων που μπορεί να προκύψουν. Ή που θα στηθούν απο την καύλα αντιπάλων ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ( ο νοών νοείτω). Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα. Και δεν θα προσφέρουν τίποτα τελικά παρά μόνο συνεχείς εκκλήσεις για τις ευχές της νέας χρονιάς.
           Δεν συζητάς με το κράτος και τους εκπροσώπους του. ΠΟΤΕ. Δεν ασχολείσαι με τους φορείς και τις μαλακίες περί fair-play. Αυτά είναι αφού πάρεις την εξουσία στα χέρια σου κι αποφασίσεις να κάνεις και την πτέρυγα στο νοσοκομείο με αντίστοιχα οφέλη. ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Ο ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΑΝ ΑΝΤΙΓΟΝΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΩΜΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ. Τα ευγενικά είναι για άλλες χώρες που δουλεύει κάτι.
            Και δεν υπάρχουν πολλές επιλογές ή εναλλακτικά πλάνα. Οι εποχές που πηγαίναμε στο γήπεδο και βλέπαμε τα τσικό πριν, τελειώσανε. Μιλάμε για αρένες που η αντιμέτωπιση τους πρέπει να είναι αντίστοιχη. Φυσικά με τον κόσμο ενωμένο.
               Τώρα τι μου ήρθε σήμερα; Εκμεταλλεύτηκα τα χιόνια κι έκανα κάποια τηλέφωνα για να μάθω τι σόϊ παρασκήνιο υπάρχει πίσω απο τις μαλακίες που ανακοινώνονται και τι κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά στέκια. Η αίσθηση είναι οτι υπάρχει χρόνος για να δουλέψουμε μέχρι το καλοκαίρι σε μια καταστραμμένη χρονιά.   Ίσως να ξεκρεμάσουμε το μενταγιόν, αγαπητέ Καζαμία. Το θέμα είναι να μην βάλουμε κουδούνα λερωμένη με πίτσες αλλά τον φυσικό αρχηγό απο την πατρίδα μας.
             Δεν υπάρχουν αντίπαλοι. Εμείς τους γιγαντώσαμε με τα λεφτά που για άλλη μια φορά πετάχτηκαν χωρίς έλεγχο. Χωρίς προγραμματισμό και σταθερό πλάνο.
            ΥΓ. Και κύριε Κιντή, καλό είναι να τα λέτε όλα και να κάνετε ρίξεις. Αυτές δημιουργούν τα παραγματικά πλάνα σωτηρίας με επαναφορές των υπεύθυνων στα μέτρα. Προς το παρόν κι εσείς απο το καράβι πηδήξατε και την ένωση θα έπρεπε να την κατευθύνατε αλλιώς κι όχι να επιμένετε σε προσωπικές κόντρες.

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ

           Φίλοι και φίλες, γεια σας και πάλι και ξανά χρόνια πολλά και καλά. Εδώ, στην Ελβετία, δεν έχω την παραμικρή πληροφόρηση. Ούτε εφημερίδες, ούτε περιοδικά, ούτε περίεργα τηλέφωνα. Τα διάφορα sites που μπήκα δεν με διαφώτισαν κάπως. Και τελικά δεν κατάλαβα αν ο Κοζώνης μίλησε, αν θα προχωρήσει ή αν κατατόπισε τον κόσμο για τις εγγυήσεις και τις προθέσεις του. Περιμένω λοιπόν απο εσάς.

              Tο χωριό που βρίσκομαι ( λέγεται Villars ) είναι σε ύψος 1100 μέτρα στην γαλλική περιοχή της χώρας. Κανά εικοσάλεπτο νοτιοανατολικά της Λωζάννης. Βρίσκομαι φιλοξενούμενος σε φιλικό σπίτι απο το οποίο για δυο μέρες δεν μπορούσαμε να ξεμυτίσουμε. Επικρατεί χιονοθύελλα , πολικές θερμοκρασίες κι ασύληπτη ομίχλη. Όπως καταλαβαίνετε τα ποτά και τα χαρτιά δίνουν και παίρνουν. Και κάτι επιτραπέζια παιχνίδια κι ομηρικές μάχες στο τάβλι και στο σκάκι.
                Η αποτοξίνωση λοιπόν απο τα κιτρινόμαυρα αλλά και γενικοτερα τα ελληνικά θέματα είναι αναπόφευκτη. Καλό είναι αυτό αρκεί να μην σε βρει καμιά κεραμίδα με την επιστροφή στα πάτρια χώματα. Προς το παρόν με βρήκε φραγή κλήσεων στο κινητό μου διότι η ξύπνια η λογίστρια μου ξέχασε να πληρώσει το λογαριασμό. Κι ο ΟΤΕ με αντιμέτωπισε - και σωστά - σαν πιστωτή της ΑΕΚ. Συνοπτικές διαδικασίες και τέρμα οι συνομιλίες.
               Νέα λοιπόν δεν έχω, αλλά διαβάζοντας τα ειρωνικά σχόλια των αθλητικών κιτρινόμαυρων πεδίων, μου διαμορφώνεται η άποψη οτι η ομάδα μας είναι στα ίδια. Αν κάνω λάθος, διορθώστε με. Γυρνώντας πίσω στις 2/1, με περιμένουν όλες οι εφημερίδες για διάβασμα και σχολιασμό που μερικές φορές είναι και πιο επικοδομητικός ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ.
              Παρακαλώ λοιπόν για τις ειδήσεις σας. Σας εύχομαι ξανά, να περνάτε καλά.

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Ξαναφτάσανε τα Χριστούγεννα. Καμία αμφιβολία δεν είχα. Τι είναι η γιορτή; Πλοίο του Αγούδημου να φτάσει ή να μην φτάσει στο νησί της άγονης γραμμής; Εδώ μιλάμε για πολύ γόνιμο έδαφος. Τους ανθρώπους. Και μοιραία η σπορά θα πιάσει τόπο και θα καρπίσει. Έστω σαν μεταλλαγμένο προϊόν.
          Και πιάνει πάντα. Κάθε χρόνο. Δεν χρειάζονται γεωπόνοι να αλλάζουν τα λιπάσματα ή να προτείνουν εναλλακτικές καλλιέργειες για εμπλουτισμό του αγρού με ιχνοστοιχεία. Οι ανθρώπινες γιορτές είναι μεν εποχιακές σαν τα φρούτα, αλλά είναι παντοτινά σταθερές. Αδιάφορες για τον καιρό. Χιόνια οι βόρειοι και τάρανδους με έλκηθρα; Μπάνια οι Αυστραλοί με κόκκινα jet ski. Βάζουν τα αγιοβασιλιάτικα σκουφάκια οι άνδρες, οι γυναίκες τα στρίνγκ με τη κόκκινη φούντα στον κώλο, κι όλοι βουρ στον πατσά.
       Και τις μέρες αυτές, βγαίνουν τα πιάτα της ελεημοσύνης, που ονομάζεται εντέχνως καλοσύνη. Στους άπορους, στους άστεγους, στους μετανάστες. Οι δήμοι προσφέρουν τα δωρεάν εδέσματα και χαρίζουν ευτυχία. Μόνο τα Χριστούγεννα πεινάνε κάποιοι. Βάζουν οι δήμαρχοι και τα φωτισμένα ελατάκια, δυο δυο, στις λεωφόρους κι έχει ολοκληρωθεί η απλοχεριά αγάπης. Αυτά τα διπλά ελατάκια, μου θυμίζουν κάποια δίδυμα που χώρισαν επειδή ένα αυτοκίνητο μεθυσμένου πιστού, πανηγυρίζοντα για την γέννηση, έπεσε πάνω στο ένα από τα δυο.
        Τι να λέμε όμως; Η γιορτή είναι εδώ, ενωμένη δυνατή κατά σοσιαλισμό ή ταπεινή κατά νεοφιλελευθερισμό. Και θες δεν θες θα την γιορτάσεις. Είδα την ταμπέλα σ’ ένα κατάστημα: It’ s Christmas, μου φώναζε επιτακτικά για να μπω και να με καταπιεί. Η απόλυτη γιορτή της παγκοσμιοποίησης. Πάτε να δείτε τι γίνεται στην Τουρκία. Απέναντι από τους μιναρέδες υπάρχουν μπάλες, λαμπιόνια, ελάφια και αρλούμπες και ταρατατζούμ.
        Κυρίως κατανάλωσης. Επιβεβλημένου φανφαρονισμού και ψεύτικου χαμόγελου. Πραγματικής θλίψης και διχασμού προσωπικότητας. Τόσα φωτάκια και τόσα μπιχλιμπίδια για να δείξουν τι; Ότι χαίρονται οι πιστοί για τον Θεάνθρωπο ή για να θαμπώσουν τον απ’έξω και να μην καταλαβαίνει τι γίνεται μέσα στο σπίτι; Μα κι αυτός το ίδιο πρόβλημα έχει. Τα ίδια έχει κάνει στην δική του σπηλιά. Το δράμα του κρύβει που δεν λύνεται με καμία γιορτή. Και γιορτή δεν υφίσταται όταν υπάρχουν εκκρεμότητες.
        Κι η θρησκεία αυτές τις ημέρες δεν πάει πολύ δυνατά. Λογικό είναι. Η γέννηση δεν θεωρείται θαύμα. Είναι φυσιολογικό γεγονός και συμβαίνει και στους ανθρώπους. Υπάρχουν και τα κοσμικά ρεβεγιόν, πού να τρέχουν τώρα οι παπάδες να λειτουργήσουν; Αυτοί λειτουργούν στο θάνατο κυρίως και στην ανατροπή του σκορ. Δηλαδή το μόνο που δεν έχουμε δει ακόμα. Είναι πολύ μαλάκας ο άνθρωπος με το παιδί που αποχτά. Θα έπρεπε να χαίρεται όταν το χάνει, διότι πού θα πάει; Αργά ή γρήγορα θα σηκωθεί από τον τάφο.
       Κι όπως γίνεται και σε κάθε ανθρώπινη γιορτή, για να χαρεί ο σεπτός πιστός, χρειάζεται και μια σφαγή. Ένας στον αγώνα και χιλιάδες μεσ’ το χώμα. Ό,τι διαθέτει ο καθένας αυτήν την εποχή. Έλατα, γαλοπούλες, αρνιά ή ψάρια. Ό,τι βρίσκεται πρόχειρο στην κάθε περιοχή ή στο κοντινό σούπερ μάρκετ. Ή στο πατάρι του κάθε εορτάζοντα. Πάντως ακόμα στα δένδρα, τους καρνάβαλους της εποχής, δεν έχουμε κρεμάσει παντόφλες. Πιστεύω κάποια στιγμή να εξελιχθούμε σαν είδος και να παράγουμε πασούμια με κρεμαστάρια. Για να τα παίρνουμε από το δένδρο μπαίνοντας στο σπίτι και να τα αφήνουμε πάνω του φεύγοντας. Και τα παντοφλάκια να είναι πολύχρωμα για να σπάει κι η πρασινίλα. Το φενγκ σούι είναι απαραίτητο.
              Είναι βίζιτα πληρωμένη και τσόντα απαραίτητη. Είναι σμόκιν με παπιγιόν και μίνι φούστα για να φαίνεται το καλσόν κι η κιλότα με τα στρας. Και το βαθύ ντεκολτέ. Λες κι όλα αυτά αλλάζουν την μορφολογία του οργάνου . Ή το κάνουν πιο θελκτικό. Αυτό που βλέπεις 364 μέρες του χρόνου, ξαφνικά με δυο φτιασίδια θα σε κάνει να νομίζεις ότι πέτυχες τον πρώτο αριθμό του λαχείου κι άνετα μπορείς να σηκωθείς και να φύγεις. Τα Χριστούγεννα μάλλον είναι η γιορτή της αναζήτησης της χαμένης ελευθερίας. Ανάλογα με το μυαλό του καθενός και πού την τοποθετεί .
       Και να σου βγάζει τόση θλίψη αυτή η γιορτή. Οικογένειες που πρέπει να βρεθούν και να περάσουν υποχρεωτικά μαζί. Συγγενολόια που δείχνουν τα ψεύτικα ξεδοντιάρικα χαμόγελα τους. Συνυπάρξεις επιβεβλημένες κι όχι διαλεγμένες. Έρωτες που χωρίζουν λόγω ημερών. Ερημιά και μοναξιά που φωτίζεται ιδιαίτερα. Αβάσταχτες καταστάσεις που βρωμάνε καμένα βούτυρα για μελομακάρονα ή χοληστερίνες από χοιρινά. Δεν έχω καταλάβει πώς γλεντάνε οι άνθρωποι στις γιορτές παίρνοντας κιλά και που όταν πρέπει να τα χάσουν μετά, κατηγορούν τις γιορτινές αργίες. Δεν θα ήταν καλύτερο να μην είχαν έρθει οι γιορτές;
         Βέβαια ο κάθε ένας είναι ελεύθερος να μην γιορτάσει. Να προστατευθεί. Μπα, έχουμε κι ελευθερία στην κοινωνία; Έχεις παιδιά, έχεις βαφτιστήρια, έχεις γνωριμίες. Έχεις τσουνάμια χριστουγεννιάτικα. Εδώ, όχι στο Μάτσου Πίτσου. Πώς να ξεφύγεις; Κι αν το κάνεις, να σε πουν αντικοινωνικό; Αντίθρησκο να σε ονομάσουν αυτή την εποχή αποκλείεται. Έχεις καιρό μέχρι το Πάσχα. Εκεί παίζει πιο γερά αυτός ο δράκος του παραμυθιού.
           Και τα πράματα γίνονται χειρότερα αν κλειστείς στον εαυτό σου ή κάνεις μια βόλτα μόνος . Όταν όλα τα μαγαζιά είναι πια κλειστά αλλά φωτισμένα με τα λαμπιόνια που σε πυροβολούν αναβοσβήνοντας σαν τρελά. Σαν να σου εκπέμπουν το δικό σου SOS. Σα να σου λένε: Άνοιξε ψυχή, κλείσε ψυχή. Μαύρισε , ξεμαύρισε. Σου δίνουν και ρυθμό, όπως γίνεται στα σκυλάδικα που οι α(η)οιδοί ανάμεσα στον καλαματιανό της μπουτάρας, κατεβάζουν τα χασισωμένα ματάκια και με απίστευτη πουτανιά ψάλουν την Άγια Νύχτα.
          Τι να κάνεις λοιπόν μπροστά στις βιτρίνες; Το παίζεις πόρτα κλειστή. Και μαραζώνεις και σκέφτεσαι: Τι είναι αυτό που όταν το χρειάζεσαι το πετάς κι όταν δεν το χρειάζεσαι το μαζεύεις; Για να βάλω και το κουίζ της ημέρας και να εντυπωσιάσετε στο τραπέζι με τις γνώσεις σας. Τα Χριστούγεννα λέω εγώ- λόγω διδασκαλίας του Υιού που ποιος την άκουσε;- αλλά κάνω λάθος. Η σωστή απάντηση είναι η άγκυρα. Η άγκυρα της αλήθειας. Της αλήθειας; Τι είναι πάλι αυτό; Εντάξει τότε. Καλά Χριστούγεννα λοιπόν. Και του χρόνου το έλατο σας να είναι ροζ. Αμάν με αυτό το πράσινο πια. Βαρέθηκα τόσα χρόνια. Βάλτε και λίγο χρώμα στα Χριστούγεννα σας.

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

ΤΙ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;

           Σήμερα θα τρελαθούμε τελείως. Οι μέτοχοι που έμειναν, ακόμα και ο Κύριος Χατζηιωάννου και ο κύριος Γκούμας, αναλαμβάνουν δράση. Ξαναδραστηριοποιούνται και προχωράμε πολύ ομαλά. Γι' αυτό και δεν χρειαζόταν έλεγχος κανονικός. Είδατε που τζάμπα είχαμε αγχωθεί; Τα πράματα είναι τέλεια και το βεβαίωσε αυτό ακόμα και ο κύριος Κούλης. Είμαστε μια υγιέστατη εταιρεία που είναι απόλυτα λογικό να έχει χρέη. Τα κέρδη πάντα με φόβιζαν.

            Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, ο κύριος Κοζώνης θέλει κι αυτός να συμμετάσχει στην ευημερία. Ετοιμάζεται να έρθει στην πατρίδα και να μιλήσει και σε διακαναλικό δίκτυο για τις ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές. Η υγεία πάντα προσελκύει.
              Εκτός απο αυτά, βρέθηκε κι ένας καινούργιος υποψήφιος απο την Αγγλία, που δεν κρατιέται κι αυτός. Θέλει να μπει τώρα, να βάλει 11 εκατομμύρια, να πάρει παίχτες άμεσα για να ενισχύσει την ομάδα μπας και βγει πέμπτη, αλλά και να διώξει τον προπονητή. Εκεί είναι ο όρος του. Εκεί μωρέ θα τα χαλάσουμε; Μπαίνει ο Κιντής μπροστά και προχωράμε.
               Καταλαβαίνετε τι συμβαίνει; Ξαφνικά όλοι θέλουν να πάρουν αυτήν την υγιέστατη εταιρεία. Απο εκεί που ψάχναμε πρόεδρο με το τουφέκι, ξαφνικά πλακώσανε χιλιάδες λύσεις. Μόνο αυτός ο Μελισσανίδης δεν συγκινείται. Θα έχει τελειώσει άλλο πανεπιστήμιο αυτός, πουν την μακροοικονομία την διδάσκουν αλλιώς. Εκεί που το μαύρο το λένε άσπρο και αντιστρόφως. Και βέβαια δεν χαλάει η μανέστρα διότι τα πάντα είναι θέμα κωδικοποίησης. Και μάλλον παραμένει κι ο Θανόπουλος. Διότι πού να τρέχεις τέτοιες μέρες;
               Ρε σεις τζάμπα μιλάγαμε , βριζόμασταν και αγχωνόμασταν. Κουκούτσι μυαλό δεν έχουμε και γι ' αυτό δεν καταλάβαμε οτι ένα κόλπο ήταν των μετόχων για να δουν τις αντιδράσεις μας. Του κόσμου εννοώ , ανοργάνωτου και οργανωμένου. Είναι πολύ μπροστά οι άνθρωποι. Τώρα προχωράμε αποφασιστικά και δυναμικά. Στο μπακάλικο για την γαλοπούλα και την γέμιση, τις πατάτες και τις σαλάτες. Τζουτζούκια μου, δεν βλέπαμε τίποτα. Λύθηκαν όλα.
               Φαρδαίνουν τα ράφια για τους τίτλους που ΘΑ ΚΑΤΑΚΤΗΘΟΎΝ. Οι αντίπαλοι μας ενισχύονται για να μας αντιμετωπίσουν. Τρέμουν όλοι. Παραγγέλθηκε καινούργιο θησαυροφυλάκιο για να χωρέσει τα χρήματα που έρχονται με αεροπλάνα και πλοία. Γίνεται χαμός.
               ΜΑΚΑΡΙ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΕΚΟΥΓΕΝΝΑ ΤΑ ΦΕΤΕΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
             ΥΓ1. Το κείμενο θα ξαναδημοσιευθεί την 1-4-2010.
              ΥΓ2. Φίλοι και φίλες , αύριο την κάνω για εξωτερικό. Βέβαια τον υπολογιστή θα τον έχω μαζί ενημερώνοντας το blog όσο μπορώ. Η βοήθεια σας θα είναι αποφασιστική για την πληροφόρηση μου που μάλλον θα είναι ελλιπής. Θα σας καλώ στα τηλέφωνα σας. Ευχαριστώντας σας εκ των προτέρων, ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ.
                    

ΚΑΖΑΜΙΑΣ

            Τα σχόλια δεν τα διαβάζουν πολλοί. Κι είναι λογικό. Τα παροράματα δεν κάνουν τη μόρφωση, απλά την αποκατάσταση. Πρέπει λοιπόν να βάλουμε κάποια πράματα σε τάξη. Όπως τα είπαμε με κάποιον επώνυμο φίλαθλο του Πανιώνιου που μας έμαθε ιστορία κι έκοψε και τον Φίλαθλο λόγω εμού. Φυσικά όλοι τα ξύσαμε.
           Ο κύριος λοιπόν, που γράφει σαν Καζαμίας, ξαναχτύπησε χθες το βράδυ. Ενώ είχε δηλώσει οτι " ελπίζω να μην ξαναχρειασθεί να επανέλθω". Κι είχε κι ένα απειλητικό ύφος στην δήλωση του αυτή. Δηλαδή και "ξανά", και "χρειασθεί" και "επι" και να "έλθει". Τέσσερα σε ένα και ξεπέρασε και τα προϊόντα της πυτιρίδας. Φυσικά δεν κατάλαβα γιατί επανήλθε, διότι δεν το εξήγησε.
           Στην επάνοδο αυτή λοιπόν, είπε για μένα οτι γράφω κατά το "δοκούν" και κατά το "προσδωκόμενον".  Ρωτάω λοιπόν ευθέως. Όταν γράφει κάποιος, δεν γράφει κατά το θεωρείν; Ως τι γράφει; Ως εξυπηρετώντας συμφέροντα άλλων; Αστοχία φίλε. Σκέφτεσαι σαν τους υπαλλήλους σου που γράφουν στο διαδίκτυο. 
         Αλλά πάμε για το δεύτερον. Σου αρέσουν τα "νι" τελικά. Προσδωκόμενον; Με ξέρεις; Τι δουλειάν κάνω, ποιά είναι η ΔΙΚΗ ΜΟΥΝ  Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, και ποιές οι γνωριμίες μου; Φιλαράκο ξεκίνα απο τον Τάκη, κάνε στροφή στον Κούλη, γύρνα στον Φράγκο του Πώλη, τριγύρνα στους Defenders, τράβα στον Πατρίκ της λίγκας, και μετά να σε καλωσορίσω στον Sugar παρέα με το Λάτση. Και μετά ρώτα και τον Μάλλιαρη. Ναι του συνδικαλισμού. Και τα unfair του κουτσουμπολιού στα γυρίζω παρέα με τα τζάκια. Και μάθε για τα πετρέλαια μερικές λεπτομέρειες. Ποιός σήκωσε το τηλέφωνο και μίλησε πού. Και κατάλαβε οτι ο ευπατρίδης κι ο Καρτραϊτ είναι πιο σημαντικοί απο τον πρόεδρο. Εκτός αν ο ΔΟΛ αύριο χαθεί που πέθανε η πριμαντόνα. Και γουστάρω τον Μίμη όταν είναι Μίμης. Και γουστάρω τον οποιονδήποτε που είναι αυθεντικός. Κι ας είναι και κάργα μαλάκας. Δεν προσβάλω κανέναν. Προσβάλω τον μαλάκα, που το παίζει κάτι,ενω δεν είναι. Λες να πάω στο χωριό και να ζητήσω σούσι;
                    Τι να προσδοκώ λοιπόν; Θέση; Για ποιό λόγο; Για λεφτά, ή για αναγνωρισιμότητα; Δεν με ξέρουν αυτοί,που πρέπει να με ξέρουν; Είναι ανάγκη να με ξέρει και ο ΔΧ; Ή κάποιος που του στέλνεις εξουσιοδότηση για να μην φας ξύλο; Την έστειλες αγορίμνα μου. Είμαι εναντίον της θανατικής ποινής διότι πιστεύω οτι το γαμήσι στην φυλακή είναι η καλύτερη τιμωρία. Είδες τι δημοκρατικός είμαι;
            Και δεν γουστάρω τα σχόλια σου. Σταμάτησα να ασχολούμαι μαζί σου, διότι σου είπα τρεις φορές να επικοινωνήσεις μαζί μου και με απαξίωσες. Με θεώρησες λαμόγιο κι οτι προσδοκώ κάτι. Δεν με ξέρεις και δεν κρατάω τίποτα  διότι ανήκεις στο παρελθόν, ενώ εγώ τρέχω αλλού και δεν θα κάτσω να "θαυμάζω το έργο του ΔΧ", επειδή εκεί πήγατε, συγνώμη, πήγε το έργο. Και γουστάρεις Κοζώνη για να τα πάρεις πίσω λόγω οσφυοκαμξίας. Σέβομαι τον ανίκανο και σαφέστατα τίμιο, τον λυπάμαι ναι, τον ευχαριστώ για την θυσία, αλλά δεν τον κάνω πρότυπο για τα παιδιά μου.
           Το αθλητικό κέντρο που αναφέρεις δεν με απασχολεί. Στάθηδες, Τζίνηδες και Κομνηνοί παρέα με συνδρομητικά κανάλια, δεν με απασχολούν. Μην πλακώσω τι είναι ο καθένας απο αυτούς. Μιλάω με τον σωστό και τον Γαντζούλα. You know about that? Και τα 35 της Αγιάς Σοφιάς. Εσείς τι προτείνετε; ΟΔΔΥ, 650 ΧΙΛΙΆΡΙΚΑ ΜΙΣΘΩΜΑ ΚΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΗ ΤΗΝ ΑΕΚ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΛΑΝΕΣ ΚΙ 118000 ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ;  ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΚΥΡΙΕ ΚΑΖΑΜΙΑ.
           ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΑΝΑΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΕΔΩ. ΜΙΛΑΩ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΝ  SUGAR ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ. ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΤΙΣ ΔΩΣΑΤΕ. ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟ. ΑΛΛΑ Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΚΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ. ΑΠΟ ΜΕΝΑ.
          ΥΓ. ΑΠΑΝΤΕΙΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ BLOG , Η ΧΑΘΕΙΤΕ. Ή ΠΕΣΤΕ ΤΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΕΔΙΑ. ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ. ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙΤΕ Η ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΝΟΥΜΕΡΟ; ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΩΡΑ ΚΑΛΗ


           

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟ ΚΛΙΜΑ

             Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του προπονητή μας στους Θρακομακεδόνες. Εκπρόσωποι της Original συναντήθηκαν με τον Ντούσαν και αντάλλαξαν απόψεις. Περί των αγωνιστικών θεμάτων, του ιδιοκτησιακού και του μέλλοντος κάποιων παικτών και του ιδίου. Φυσικά δεν μπορώ να ξέρω τις στιχομυθίες αλλά αυτό το οποίο καταγράφεται, είναι το πολύ καλό κλίμα. Μιλάω για πολιτισμένο κι όχι υποχρεωτικά φιλικό.

           Έχει την σημασία του αυτό. Χωρίς να ξέρω αν οι συγκεκριμένοι ομοϊδεάτες μας, έδρασαν αυτοβούλως ή με κεντρική γραμμή, είναι πολύ σημαντικό αυτές τις τραγικές μέρες που βιώνουμε στην ΑΕΚ, να αρχίζεις να βλέπεις κάποια σύμπνοια - ξαναλέω - ακόμα και μεμωνομένη. Διότι πλέον στις τάξεις της Original φαίνεται οτι εμφανίζεται κάποιος προβληματισμός περί του προπονητή αλλά και κάποια διάθεση να μπουν στην άκρη οι κόντρες.
             Θα μου πείτε βέβαια οτι στην Τρίπολη πέσανε μπινελίκια. Δεν έχει σημασία. Είναι πάνω στον εκνευρισμό του αγώνα και συγχωρείται πανεύκολα. Η τελική στάση μετράει, που ήταν μια βουβαμάρα εκκωφαντική. Και μια διάθεση περισυλλογής. Όμως βοηθάει και η στάση του Μπάγεβιτς, που δείχνει να περνάει αυτό το μαρτύριο, σαν να ζητάει έμπρακτα συγνώμη για τα παλιά. Και δεν πηδάει απο τό καράβι όντας απλήρωτος και μόνος, με τον Δημητριάδη και τους παίκτες.  Κι ο κόσμος έχει ένα κριτήριο που δεν λαθεύει εύκολα. Και σωστά τον ευχαριστεί. Φυσικά θα υπάρχουν και οι πρκισμένοι.
              Κι είναι σημαντικό πιστεύω, να κλείνουν τα μέτωπα σιγά-σιγά. Και το μέτωπο Μπάγεβιτς- Original μας έχει ταλαιπωρήσει πολύ και μας έχει διχάσει κιόλας. Κι αυτήν την στιγμή η ΑΕΚ μας χρειάζεται όλους ενωμένους για την ύπαρξη της. Και τους οργανωμένους και τους ανοργάνωτους. Φυσικά με δικαίωμα κριτικής αλλά στην σωστή της διάσταση.
                Διότι πιστεύω οτι ακόμα δεν είμαστε κοντά στη λύση. Εντάξει περιμένουμε τον έλεγχο. Εντάξει κάποιοι θα πάνε στο ανάθεμα. Μετά τι γίνεται; Διότι αυτό μας ενδιαφέρει. Ακόμα και δικαστικά μέτρα να παρθούν, η ΑΕΚ δεν μπορεί να βασίζεται σ'αυτά και δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει. Διότι και με τον Ψωμιάδη και με τα εικονικά τιμολόγια πιασμένα απο το ΣΔΟΕ, τι έγινε; Απολύτως τίποτα. Κι ο οδηγός για τον Σόλωνα έξω είναι και διώκεται για βαρειά αμέλεια.
             Γιατί τα λέω αυτά; Διότι ο κύριος Παπάς περιμένει τον έλεγχο για να πάρει αποφάσεις. Ο κύριος Κοζώνης μακιγιάρεται για τις 27 και την τηλεόραση του Σκάϊ, η ερασιτεχνική δεν θέλει οφίτσια στην εταιρεία - και πολύ καλά κάνει αφού άλλο πράμα ο ερασιτεχνισμός κι άλλο ο επαγγελματισμός - , κάποιοι επώνυμοι πρώην παράγοντες ετοιμάζουν κίνηση σωτηρίας, η Morgan περιμένει τα λεφτά της κι ο κύριος Νοτιάς με την αγωνία για το προπονητήριο ετοιμάζεται για την γαλοπούλα του.
                    Και φυσικά όλα αυτά δεν είναι σοβαρά πράματα, ούτε ελπιδοφόρα για άμεσες λύσεις. Διότι οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο πρωτοδικείο που δεν είναι τόσο κακή λύση αν υπάρχει ενότητα. Που ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΦΕΥΓΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Η οποία, εντάξει ορίζει κάποιον απο τις λίστες που τις παραδίδονται, κι ο οποίος τι κάνει; Ακριβώς ο,τι γίνεται και σήμερα. Ψάχνει χρήματα και νέους ιδιοκτήτες. Δηλαδή δεν είναι Γιάννης αλλά Γιαννάκης. Κι επειδή η χρονιά μοιάζει εντελώς χαμένη, η φτώχεια , η γκρίνια και η μιζέρια θα συνεχισθούν μέχρι το καλοκαίρι. Καλό λοιπόν είναι το κλίμα να είναι ενωτικό ανάμεσα μας στον κόσμο δηλαδή, αλλά  και ανάμεσα στον κόσμο και τον προπονητή. Διότι θα βαδίζουμε με κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
             Και το θέμα μας είναι η νέα σαιζόν. Και μην νομίζετε οτι το βλέπω κοντόφθαλμα. Με τι ρόστερ, με τι στόχους και με τι εγγυήσεις θα προχωρήσουμε. Ο κόσμος έχει παρακουρασθεί. Ήδη πέφτει η αθρόα προσέλευση στο γήπεδο, αν αρχίσουν να μειώνονται και τα διαρκείας, καταλαβαίνετε όλοι τον φαύλο κύκλο. Νέα παιδιά πλέον δεν προσεγγγίζουν τον δικέφαλο, χάνονται τα χορηγηγικά και τα εμπορικά οφέλη και η λίμνη γίνεται αρχίζει να ξεραίνεται.
            
              ΥΓ. Φυσικά και ο Sugar έκλεισε το τηλέφωνο. Ακόμα δεν ήρθαν, συμμαχίες ζήτησαν; Βρε σεις , ΔΕΝ ΣΥΜΜΑΧΟΥΝ ΤΑ ΑΙΛΟΥΡΟΕΙΔΗ. ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ. Κι ο Ντούσαν θα έπρεπε να είναι λιγότερο ανασφαλής και να μην πέφτει σε λούμπες. Έχει δουλέψει και στον Κόκαλη και ξέρει πώς συμπεριφέρονται όχι οι μεγιστάνες, αλλά οι έχοντες τουλάχιστον 100 για το χόμπυ τους ή για την επένδυση τους.

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΗΣ 15ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

             Για τον δικό μας, σας τα είπα χθες. Ένας πολύ κακός διαιτητής γενικά είναι ο Παπασταμάτης που ζει στον κόσμο του. Δεν μελετάει ούτε τι κρισιμότητα έχει το παιχνίδι που πρόκειται να σφυρίξει, ούτε κοιτάει τον αγωνιστικό χώρο για να καταλάβει αν θα παιχθεί ποδόσφαιρο, πόλο ή κατς. Και το απέδειξε χθες. Όχι οτι είναι δικιολογία για την ΑΕΚ, αλλά στο 0-0 όταν δεν σου επιτρέπει να προηγηθείς ( ξεκάθαρο πέναλτυ στον Άλβες )  και μετά ΝΑ ΑΝΟΙΧΘΕΙ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ και να βρεις διαδρόμους, είναι κομβική η παρέμβαση. Επίσης στο 2-0, το γκολ του Μπλάνκο ( είναι και γκαντέμης εκτός απο άσχετος ) είναι κανονικότατο παρ'όλο που δεν θα άλλαζε την τακτική του Αστέρα.
           Στο Χαριλάου χτυπήθηκαν τα συμφέροντα. Ο ένας είχε τον Παμπορίδη, ο άλλος είχε τον Γενναίο . Τελικά κέρδισε ο Άρης και καταλαβαίνετε τι πρόκειται να γίνει στον δεύτερο γύρο, εκτός απο τη ρεκόρ συγκομιδή των βαθμών για τις δυο κορυφαίες ομάδες του πλανήτη. Πάντως αν ο Παμπορίδης δεν πάει σπίτι του για το πέναλτυ που δεν έδωσε στον Άρη, καλό είναι να συνεχίσει την καριέρα του σαν διαιτητής σνούκερ. Διότι δεν είδε την προτεταμένη χεράρα και την σφαλιάρα στη μπάλα, απο δυο μέτρα και σε τείχος.
          Ο διαιτητής Χαραλαμπίδης στο ΟΑΚΑ άψογος. Έδωσε το ανύπαρκτο πέναλτυ για να πάρει μπρος η αλογοτροφή και κατακύρωσε το δεύτερο γκολ για να μην αγχωθεί περαιτέρω ο Πατέρας. Αρκετά τον έχει τρελάνει ο Παύλος με το Νόμπλια. Και σιγά βέβαια μην έβγαζε και κίτρινες κάρτες σε παίκτες του ΠΑΟ για διαμαρτυρία. Ο άνθρωπος σπίτι του ήθελε να πάει σαββατόβραδο, αλλά καλό θα ήταν να μένει εκεί όταν διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες.
             Στην Κρήτη ο Τριτσώνης έσκισε. Και τον κανονισμό  και τα μάτια μας. Αυτός δεν ασχολείται με τον καινούργιο ΚΑΠ, διαβάζει αυτόν που διάβαζε ο μπαμπάς του πριν 20 χρόνια. ΟΙ ΑΓΚΩΝΙΕΣ ΚΥΡΙΕ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΑΙΞΙΜΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ. Έτσι χάρισε δυο κόκκινες ( απο μια στην κάθε ομάδα ), αλλά με την δεύτερη θα κέρδιζε πέναλτυ ο Εργοτέλης. Κι αν δεν είχε μετρήσει και το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ μια που ήταν επιθετικό φαουλ, θα σας έλεγα για το τελικό αποτέλεσμα. Μην ανησυχείτε ο Γκαγκάτσης παραιτήθηκε, αλλά δουλεύει ακόμα.
           Δεν θέλω να τρελαθούμε άλλο. Σαν Έλληνες έχουμε την διαιτησία που μας ταιριάζει για το ποδόσφαιρο που παίζουμε και για τους παράγοντες μας. Απλά να αναφέρω επίσης οτι το δεύτερο γκολ της Καβάλας δεν έπρεπε να μετρήσει ( Σιδηρόπουλος ), αλλά κύριε Τσακίρη κι ο Μάκης δεν είναι χθεσινός. Τα κουμάντα σας μέχρι τώρα τα παρακολουθούσε.  Και το πέναλτυ υπέρ του Ατρόμητου- που ΔΕΝ δόθηκε- ήταν καραμπινάτο ( Γιαννόπουλος ).
        

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ

          Φίλοι  και φίλες είναι πασιφανές οτι δεν μιλάμε για γαστρεντερίτιδα, αλλά για καρκίνο στο παχύ έντερο και μάλιστα μη εγχειρήσιμο διότι έχουν γίνει και μεταστάσεις. Δεν υπάρχει ούτε αρχή, ούτε μέση, ούτε τέλος. Και καταλαβαίνω οτι δεν έχει πάτο το βαρέλι. Όπως δεν είχε ούτε έναν διακριθέντα παίκτη η σημερινή ενδεκάδα.

          Υπάρχει ένας ρεπόρτερ της ΑΕΚ, το όνομα του είναι Κυφωνίδης, που είναι εξαιρετικά αξιόλογος σαν άνθρωπος αλλά εντελώς ξένος με το αντικείμενο ποδόσφαιρο. Γιατί το λέω αυτό; Διότι είδε στο ματς με την Μπενφίκα, μετά φυσικά το 2-0, σημεία αγωνιστικής βελτίωσης. Ενώ δεν πήρε πρέφα οτι η Μπενφίκα κάθισε διότι δεν είχε κανένα ενδιαφέρον ενώ αντιθέτως ο Αστέρας κυνηγάει τα μπαράζ για την καλύτερη ανάπτυξη του. Και φυσικά έχει τα ολόθερμα συγχαρητήρια μου.
          Η ΑΕΚ τήρησε την παράδοση να χάνει στις γιορτές. Σας τα έχω γράψει όλα. Και δεν έχει καμία σοβαρή απουσία σήμερα που ουσιαστικά να της έλειπε, στην άμυνα, στο κέντρο ή στην επίθεση. Κάποιος μπορεί να πει για τον Σκόκο. Όχι παιδιά. Το γήπεδο αυτό το σημερινό είναι  για άντρες με ψυχή και πιστεύω να καταλαβαίνετε τι προσπαθώ να σας πω.
           Είδα τον κόσμο μας, δηλαδή την Original,  πάρα πολύ θετικό και πρέπει όλοι να την ευχαριστήσουμε. Και προτείνω να αλλάξει κάπως ο κανονισμός. Οι παίκτες μας να αγωνίζονται χωρίς φανέλες και να είναι γυμνοί απο την μέση και πάνω. Σαν κάποιους ηρωικούς φιλάθλους μας. Αυτοί οι φίλαθλοι πρέπει να φοράνε τον δικέφαλο στην καρδιά κι όχι αυτοί που αμείβονται με τις αργομισθίες τους. Το οτι κάποια στιγμή πλακώσανε τα μπινελίκια γενικά, ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΚΑΝΑ. Διότι δεν υπήρχε ούτε στοιχειώδης φιλοτιμία. Στο τέλος βέβαια η νεκρική σιγή ήταν και η καλύτερη εξωτερίκευση των συναισθημάτων και η τεράστια βουβή αποδοκιμασία.
             Το διοικητικό χάος δεν είναι πια δικιολογία για μια ομάδα καφενειακή εντελώς αδούλευτη. Το τεχνικό τημ δεν έχει κανένα ελαφρυντικό. Δεν είναι δυνατόν να μπερδεύει τους έτσι κι αλλιώς λίγους ποιοτικά παίκτες που "διάλεξε ο Θανόπουλος" με ένα σύστημα γελοίο, με ένα συνεχές παικτικό ροτέϊσον και με την διαρκή του ανασφάλεια για διαχείρηση κάποιου, έστω και για σκοπιμότητα, αποτελέσματος. Διότι κύριοι ηλίθιοι οι απο πάνω σας είχαν χάσει. Ενω εσείς μετράτε 7 λιγότερους βαθμούς απο τον Δώνη. Και φυσικά θα έπρεπε να βλέπατε οτι ο Σάχα αυτήν την εποχή, είναι εντελώς ντεφορμέ και κίνδυνος θάνατος. Και θα έπρεπε και να δίνετε ευκαιρίες σε ελληνόπουλα και να τον προστατεύετε ή να δούμε και το Λούκατς που είμαι σίγουρος οτι δεν τον πήρε ο Θανόπουλος, χαβαλέδες με σοβαροφανές προσωπείο τραγωδίας.
            Δυο λόγια για την διαιτησία. Ήταν σε άλλο γήπεδο. Αλλά μιλάμε για Παπασταμάτη, δηλαδή για εντελώς άσχετο. Τα έχουμε ξαναπεί. Υπάρχει πέναλτυ στον Άλβες στο 0-0, το γκολ του Μπλάνκο είναι κανονικό στο 2-0, και το τέλος  δεν πρέπει να ανακοπεί κι ο Τσέζαρεκ που πάει για πρώτος σκόρερ και του κόβεις ψωμί. Τα μαρκαρίσματα και ο ελειπής πειθαρχικός έλεγχος είναι πταίσματα για κάποιον που κρατιέται στην κατηγορία χαριστικά και θα αποδοθούν στο βαρύ γήπεδο.
           Δεν έχω θυμό όπως βλέπετε. Είμαι ψύχραιμος, διότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα. Και τον Ριβάλντο θα τον πληρώσουμε γερά.
          ΥΓ. Το παραμύθι της γαστρεντερίτιδας είναι για τα παιδάκια. Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο. Και θα έπρεπε ο παιδεραστής να είναι πιο προσεκτικός. Στην δουλειά αυτη είμαστε αλλά απο την άλλη πλευρά.
            

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

ΙΣΤΟΡΙΑ


      - Θέλω να ανανεώσουμε το συμβόλαιο σου.
      - Ευχαριστώ πολύ. Το θέλω κι εγώ.
      - Με πόσα θα παραμείνεις στην ομαδάρα μας;
      - Θα ήθελα 100 δραχμές.
      - Εντάξει, θα πάρεις  500. Δηλαδή δεν θα πάρεις, αλλά για τόσα θα υπογράψεις.
      - Τι ψέμματα θα πω;
      - Σε ποιόν μωρέ; Και θα ανέβει η αξία σου στο χρηματιστήριο σαν παίκτης, και θα καλύψεις και το όποιο πόθεν έσχες σε απασχολεί στην φορολογική σου δήλωση. Α, ξέχασα να σου πω οτι τον έξτρα φόρο που θα σου έρθει, θα τον πληρώσω εγώ.
      - Κι εσύ πρόεδρε με το ταμείο της εταιρείας τι θα κάνεις;
      - Τα μαύρα που θα διαχειρθώ εγώ, αγόρι μου, χρειάζονται για την ομάδα. Οι συναλλαγές που απαιτούνται να γίνουν για το καλό μας, δεν δίνουν παραστατικά. Δεν ξέρεις με τι απατεώνες συναλλάσσομαι κάθε μέρα. Μην ασχολείσαι. Εσύ την μπαλίτσα σου παικταρά μου και συγχαρητήρια για το νέο συμβόλαιο. Σε μπουρδέλο είμαστε σου λέω, δεν το έχεις δει;
*********************************************************************************
    -Πόσο κάνει ο καναπές;
    - 10 δραχμές.
    - Εντάξει θα τον πάρω 100.
    - Τι λες μωρέ;
    - Άκου. Τα 90 παραπάνω που θα τιμολογήσεις, θα τα εισπράξεις κανονικά. Θα πληρώσεις και τα 45 του φόρου και θα έχεις κέρδος τα υπόλοιπα 45. Αυτά βέβαια δεν σου ανήκουν όλα. Εσύ απο την αρχική τιμή των 10 ( με κόστος καναπέ 5 ), θα έβγαζες κέρδος καθαρό 2,5 μετά την εφορία. Τώρα με την συμφωνία μας, σου προτείνω καθαρό προσωπικό κέρδος τριπλασιασμένο, ας πούμε 7,5. Τα έχεις ήδη. Σε μέναν ανήκουν τα 37,5 απο την συναλλαγή μας. Και για να είμαστε και δεμένοι δεν τα θέλω μπροστά. Δώσε μου τα 15 μόνο και τα υπόλοιπα στο τέλος της διαχειριστικής χρήσης. Ρε μαλάκα, σε εμπιστεύομαι. Εσύ το τιμολόγιο προς την εταιρεία θα το πληρωθείς cash. Εγώ υπογράφω. Και μέχρι να μου δώσεις τα υπόλοιπα, βάλτα και σε ένα πρόγραμμα repos και πάρε και τον τόκο. Σου δίνω ιδέες.
********************************************************************************
             ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΜΠΤΟ; ΝΟΜΙΜΑ ΟΧΙ. ΗΘΙΚΑ ΝΑΙ. ΠΑΝΤΩΣ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΕΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ Ο,ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΝ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΝ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΟΝ ΒΓΑΛΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΠΡΟΣΟΧΗ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΓΑΛΑΝΕ, ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ.
               ΠΩΣ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΑΥΤΟ; ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΛΕΩ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

ΣΑΣ ΤΟ ΧΑΡΙΖΩ

           ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΦΡΟΥΡΟ
            ΜΟΝΟ ΛΙΓΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΔΙΨΑΣΜΕΝΑ
            ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΜΟΥ ΑΡΑΞΑΝΕ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΟΥ ΝΕΡΟ
            ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΧΟΡΤΑΣΩ ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ
      
             ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΒΡΕΘΗΚΑ ΠΟΥΨΑΧΝΑ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ
             ΣΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΟΝ ΚΡΥΜΜΕΝΟ
             ΠΑΩ ΝΑ ΤΗΝ ΨΗΛΑΦΙΣΩ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΡΩ
             ΚΙ ΑΥΤΗ ΜΕ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕ ΒΛΕΜΜΑ ΞΕΝΟ

              ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΖΩΗ ΝΑΤΑΝ ΚΑΙ ΞΩΤΙΚΑ ΠΟΥΛΙΑ
              ΚΑΙ ΚΡΑΧΤΕΣ ΠΟΥ ΣΩΣΙΒΙΑ ΔΙΑΛΑΛΟΥΝΕ
               ΑΓΟΡΑΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΕ ΔΥΟ ΓΥΜΝΑ ΠΑΙΔΙΑ
               ΚΙ ΕΚΕΙΝΑ ΖΑΡΩΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝΕ

                 ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΜΑΣ ΓΕΡΑΣΑΝ ΝΩΡΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟ
                  ΚΙ ΑΥΤΟ ΟΣΟ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΑΒΑΡΙΑ
                   ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΛΙΓΟ ΚΙΦ ΜΑΡΟΚΙΝΟ
                   ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΟ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

       @@@ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΝΑΣ ΜΠΑΤΙΡΗΣ ΜΟΥ ΖΑΛΙΖΕ ΤΑΥΤΙΑ
                    ΠΩΣ ΗΣΟΥΝΑ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΗ
                    ΣΤΟΥΣ 4 ΑΝΕΜΟΥΣ ΣΚΟΡΠΙΣΑΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ
                     ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΨΑΞΩ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΧΑΜΕΝΗ;

                      ΣΤΟΝ ΩΜΟ ΤΟ ΔΙΣΑΚΙ ΜΟΥ ΣΕ ΣΑΣ ΞΑΝΑΓΥΡΝΩ
                       ΦΩΤΙΑ ΝΕΡΟ ΑΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΧΩΜΑ
                        ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΕ ΠΛΗΣΤΕΙΡΙΑΣΜΟ
                          ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΚΙ Η ΠΑΡΤΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ.



                      Φίλοι στην κατεβασιά τίποτα δεν είναι τυχαίο. Άρα κι όπως έρχονται οι στίχοι. Κάποιοι τυχαίοι μπήκαν στο blog αυτό και καθάρισαν μόνοι τους. Είναι εκκωφαντική η σιγή της ποιότητας και η σιωπή του ικανού που μια ζωή χάνεται σ' αυτήν την χώρα που την διοικούν αγριεμένα πρόβατα. Ζώα που τα έχουν φέρει σε κατάσταση ενστικτωδούς άμυνας και δαγκώνουν κι επειδή το κάνανε, θεωρούν οτι επαναστάτησαν και πρέπει να διοικήσουν. Και μετά θέλουν να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Ξεχνώντας όχι το παρελθόν τους, αλλά τον εαυτό τους. Φίλοι και φίλες, δεν πάμε μπροστά διότι ο κάτοικος αυτής της χώρας, δεν σέβεται ούτε το όργανο του. Ό,τι έχει ο καθένας. Κι όταν δεν υπάρχει αυτοσεβασμός, πώς να σεβασθείς τον διπλανό, την ιστορία, το νόμο ΤΗΝ ΓΗ ΠΟΥ Σ'ΑΥΤΗΝ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΑΓΑΠΗΤΟΙ, ΟΙ ΞΕΝΟΙ , ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ. ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΓΑΠΗΣΑΝ. ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΦΡΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΜΕ ΕΤΣΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΜΕ. ΦΥΣΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΦΑΝΙΣΜΟ.
                ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ ΘΕΛΩ. ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ - ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΣΕ - ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ. ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑ :
              ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ, για όποιον μπορεί να διαβάζει πίσω απο τις γραμμές. ΚΑΙ Η ΑΕΚ ΑΓΑΠΙΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ , ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ - ΞΑΝΑΛΕΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ - ΚΙ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ , ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΟΛΟΙ, ΟΤΙ ΗΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ.
           ΟΠΟΙΟΣ ΟΡΜΗΞΕ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΜΟΙΔΕΑΤΗΣ, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΗΔΗΜΑ. ΘΕΛΕΙ ΠΑΛΟΥΚΩΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΕ ΞΥΛΟ. Ο,ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΑΛΙΑ ΔΗΛΑΔΗ. ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΠΛΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΒΑΖΑΝΕ ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ. ΕΓΩ ΤΟ ΘΕΛΩ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΤΟΥΡΚΙΚΑ.
             ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ. ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΚΙΦ ΜΑΡΟΚΙΝΟ. Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΑΚΟΜΑ.  Ζητώ συγνώμη, αλλά σε προετοιμασία βρίσκομαι και βάζω το φούμο. Και δεν αποτυγχάνω εύκολα, Καζαμία.
       ΥΓ. ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ, ΘΑ ΜΕ ΒΡΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΤΕΥΩ ΕΥΚΟΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ. ΚΙ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ΒΕΒΑΙΑ. ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ Η ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΟΜΗΡΟ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΧΑΤΖΗΔΕΣ;                        

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

H ΚΑΜΠΗ

            Αυτές τις κρίσιμες στιγμές, θέλει κουράγιο και σοβαρή σκέψη για δημοσιεύσεις που εύκολα μπορεί να σε οδηγήσουν σε καταστροφολογία, που είναι και το αγαπημένο χόμπυ του λαού μας. Επίσης εύκολα μπορεί να αρχίσεις και τα ταρατατζούμ για την κάθαρση που επιτέλους ήρθε.

            Πρακτικά, την εικόνα την έχετε αυτήν την στιγμή. Η ερασιτεχνική έχει θεωρητικά το 44% της εταιρείας και ο Θανόπουλος έχει παραιτηθεί απο την προεδρία. Το οτι παραμένει ακόμα διευθύνων σύμβουλος χλευάζεται απο κάποιους ανίδεους που φυσικά δεν έχουν την παραμικρή ιδέα απο διοίκηση επιχειρήσεων. Φυσικά κι αυτό θα τελειώσει με την ολοκλήρωση του ελέγχου. Το λέω αυτό διότι κάποιος πρέπει να δεσμεύει την εταιρεία με την υπογραφή του, αλλά και τώρα να γινόταν αντικατάσταση, χρειάζεται ΔΣ και δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβέρνησης. Αυτά δεν γίνονται τόσο γρήγορα, όσο γρήγορα δηλαδή φεύγουν οι επενδυτές του 2004.
             Το πρώτο σχόλιο μου είναι οτι η ΑΕΚ γίνεται φτωχότερη που χάνει αυτήν την μετοχική ομάδα. Είναι άνθρωποι με επιχειρηματικό κύρος και με οικονομική επιφάνεια. Μπορεί να γίνανε λάθη απο την απουσία εκ μέρους τους σοβαρού ελεγκτικού μηχανισμού, ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΒΑΛΑΝΕ. Και μπορεί να μην χάσανε τα σπίτια τους, όπως ο μέγας Μπάρλος, αλλά όχι μόνο χρήματα δεν βγάλανε, αλλά χάσανε κιόλας. Και το κακό είναι οτι μάλλον θα ακούνε για ΑΕΚ και θα φεύγουν ακόμα μακρύτερα στην ηρεμία του καναπέ. Ομάδα δεν αλλάζεις εύκολα.
             Το δεύτερο σχόλιο είναι οτι η ΑΕΚ χάνει και σε στελέχωση θέσεων. Διότι ο Θανόπουλος - κι αυτός με τα λάθη του - ΚΑΙ έγινε η ασπίδα του προπονητή, ΚΑΙ του έκανε το 90% των χατηριών του, ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΘΗΚΕ ΕΝΟΣ ΑΣΤΟΧΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΙΌΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, ΘΑ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΑΝ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ. Προσέξτε εδώ σας παρακαλώ, είναι πολύ λεπτό το σημείο. Σε μια εταιρεία τα πάντα είναι αλληλένδετα. Η αγωνιστική καταβαράθρωση, έφερε την γκρίνια κι αυτή με την σειρά της την απροθυμία των νυν μετόχων να στηρίξουν το budget. Και ξεκίνησε ο μεγάλος κατήφορος. Κι είναι γνωστό τι γίνεται άμα σε πάρει η κατηφόρα.
             Δηλαδή ο Θανόπουλος ενήργησε σαν οπαδός πρόεδρος κι όχι σαν τεχνοκράτης με την κίνηση του αυτή. Στηρίχθηκε στον προπονητή, μέτρησε τα κουκιά απο τους χορηγούς και τα τοιαύτα, υλοποίησε το περσινό γράμμα ( " καλύτερα τρίτοι παρά δεύτεροι, ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΑ" )  --- φυσικά η ΑΕΚ μίκρυνε απο το δόσιμο του παιχνιδιού, πιστεύω να κατανοείτε--- κι αυτήν την στιγμη η σαιζόν για να κλείσει θέλει περίπου 2 εκατομμύρια, με το 1,5 να το δίνουν οι τελευταίοι αποχωρήσαντες. Είπα οτι ήταν λάθος διοικητικό. Αυτό λοιπόν του χρέωσαν οι σημερινοί πρακτικά εξωθώντας τον στην παραίτηση. Δηλαδή: ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ. ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΚΕΙΝΗ.
             Χαιρετώ ένα μεγάλο Αεκτζή κι εύχομαι καλή επιτυχία στην καινούργια του δουλειά. Φυσικά θα ακούσετε πάρα πολλά απο εδώ και πέρα. Δρυός πεσούσης... Αλλά ακόμα και που μένει μέχρι να βγει το φύλλο της εφημερίδας και δεν φεύγει τώρα για να γίνει πραγματικά της πουτάνας ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ, είναι για μπράβο.
             Βέβαια η ΑΕΚ δεν θα χαθεί. Διότι έχει κόσμο. Αλήθεια; Πού είναι; Στα πρόσφατα καλέσματα της Original γιατί δεν ανταποκρίθηκε και θα ανταποκριθεί τώρα; Επειδή εδώ είναι ποδόσφαιρο; Λάθος. Ο κόσμος πάντα χρειάζεται έναν ηγέτη που βέβαια να έχει και χρήματα. Εκεί μπορεί να ανταποκριθεί. Σε έναν σύνδεσμο οπαδών δεν έχει καμία ανταπόκριση, να το πω ομαλά.
              Φυσικά και ο Δημήτρης Χατζηχρήστος είναι έξυπνος και πολύ οργανωτικός και με πολύ καλό λόγο. Και γι' αυτό αρνήθηκε να αποδεχθεί την πρόταση του Παπά για την προεδρία. Τόσο καιρό λένε " μέτοχοι, αμέτοχοι τον πούλο κι έξω απο δω ", τώρα θα πήγαινε για κωλοτούμπα; Όχι. Και  μεγαλομέτοχος είναι πλέον, ο ισχυρός της ΠΑΕ, και ίσως αύριο με πρωτοδικείο να γίνει με το ζόρι πρόεδρος ή άνευ δικαστικής οδού να επιλέξει τον front man του. Γιατί για κάτι τέτοιο συζητάμε πλέον.
                Και υπάρχουν και τα χρήματα πια. Δηλαδή αυτός πληρώνει πλέον. Κι είναι όλοι απλήρωτοι. Και οι παίκτες ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. Και  ο πληρώνων είναι κι ο αποφασίζων. Και περιμένω αυτήν την εξέλιξη και μόνο, για να δω τους πραγματικούς χαρακτήρες  και την συνέπεια των ηγετών. Τώρα ποιός θα μπει στο τηγάνι σαν κόουτς; Ας πάει ο Φλεβαράκης που έχει συνηθίσει.
        Φυσικά υπάρχει και η λύση Κοζώνη με τα εκατομμύρια, που όμως γουστάρει τον προπονητή. Και τον Κοζώνη τον θέλει η Original. Μύλος;  Βρε όχι απλά είναι τα πράματα. Ο τάδε θα βαφτισθεί επιχειρηματίας και θα μπει στα επίσημα με σκοπό  να με βρεί.
       ΥΓ1. Ο Παπάς φυσικά δεν έχει την στήριξη που περίμενε. Περιμένω να δω αν θα γίνει πρόεδρος σε αντάλλαγμα.
       ΥΓ2. Οι οπαδικές εφημερίδες φυσικά ξέρετε οτι άγονται και φέρονται και το πόσο ευάλωτες είναι φαίνεται απο την κυκλοφορία τους.
       ΥΓ3. ΚΑΖΑΜΙΑ, τις μετοχές σου τι θα τις κάνεις εσύ; Δεν μου απάντησες και στα πριν. Περιμένει το κοζανίτικο κεφάλι μου.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΑΕΚ

          Κριτική σημαίνει οτι θεωρητικά είσαι σοβαρός άνθρωπος, θα σε ακούσουν σοβαροί άνθρωποι και θα κρατήσουν τα καλά σου και θα αποβαλλουν τα κακά σου ή τα εμπαθή σου. Δεν μπορώ λοιπόν να κάνω κριτική για τον σημερινό αγώνα διότι παραδέχομαι μετά απο δυο μήνες οτι δεν ξέρω ποδόσφαιρο. Οι ευκαιρίες και η καλή μετάδοση του αγώνα , δεν με πείθουν. Αν είμαι σοβαρός άνθρωπος, δεν ασχολούμαι με παρακολούθηση του αγώνα, αλλά παίρνω μια εφημερίδα και διαβάζω το σκορ. Που λέει τα συγκεκριμένα πράματα.

            Φυσικά το παιχνίδι το είδα ( μετά το 20 ) αλλά είδα την πραγματικότητα. Απελευθερώνεσαι μετά την σίγουρη ήττα και κάνεις πλακίτσα με το ρόστερ που επέλεξε ο Θανόπουλος. Και δικιολογημένα γελάει ο προπονητής με την ομάδα που θα πρέπει να φέρει το διπλό στην Τρίπολη. Στην Λισαβώνα παίζαμε για την ιστορία μας. Στο χωριό παίζουμε για την αναγκαιότητα και για τα λεφτά. Και βαρέθηκα να παίζω γυναικουλίστικα παιχνίδια κι όχι ανδρικά. Δηλαδή αναίμακτα κι οχι πολεμικά. Η διοίκηση δίνει τον τόνο της πορείας, αλλά ο προπονητής τον τόνο της αξιοπρεπούς  ήττας, ή της ανεδαφικής προσπάθειας. Κύριε Μπάγιεβιτς, είστε ανίκανος χωρίς διοίκηση.
           Τα δεύτερα της Μπενφίκα, ποτέ δεν θα κέρδιζαν την ΑΕΚ. Ποτέ. Φαίνεται απο την εικόνα του τελευταίου μισού του δευτέρου ημιχρόνου, που η ΑΕΚ σκόρπισε ενθουσιασμό κι αρχίδια καπλαμά. ¨Όταν η ομάδα σου είχε απελευθερωθεί  απο την υποχρέωση και ούσα αποκλεισμένη, έβγαλε ατομικές προσπάθειες κι έδειξε οτι στην προπόνηση, είστε λίγοι. Και το λέω τίμια και ανθρώπινα, οτι καλό είναι να πείτε οτι τελειώσατε το εργο σας πέρσι στην ΑΕΚ με το συμμάζεμα του σκορπιοχωριού του Δώνη. ΤΕΛΟΣ.
            Φταίει το διοικητικό χάος. Εντάξει. ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ 800 ΕΥΡΩ , ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΩΛΗΣΕΤΕ; ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ; ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ;  ΚΑΙ Η ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ , Η ΚΥΡΙΑ ΑΝΝΑ , ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ;  ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ, ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΥΠΟΥ ORIGINAL - ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ- ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΕΚ;  ΚΑΙ  ΣΤΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΑΝ ΦΥΓΑΤΕ, ΑΝ ΓΥΡΙΣΑΤΕ, Η ΑΝ   ΕΙΣΤΕ ΜΟΡΜΩΝΟΣ Η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΡΕΣ  ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.
            ΕΙΜΑΙ ΑΕΚΤΖΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΩ Ο,ΤΙ ΒΛΕΠΩ. ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΕΙ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΙΑ. ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΕΔΩ. Η Ο ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ. Η Ο ΚΑΘΕ ΑΝΙΚΑΝΟΣ  ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΙ ΤΟΥ.
        ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ. ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙΣ
 ΤΗ ΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ.  ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙ Η ΘΕΣΗ ΣΟΥ . ΕΝΤΑΞΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΕ;  ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΕΙΣ  ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΦΙΛΙΑ. ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΟΥΣΤΙΚΑ. ΚΑΡΤΡΑΙΤ. ΜΕ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΡΓΟΥ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΜΟΙΒΗ. ΦΕΡΕ ΛΕΦΤΑ, ΠΑΡΕ ΛΕΦΤΑ.
         και τις μαλακίες οτι παίζουμε για την  ιστορία μας, πέστα στο Λεονάρντο, την επιλογή του Θανόπουλου.
       ΥΓ  Όλα τα στοιχεία θα τα βγάλω. Ας φωνάζει όποιος θέλει.

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

ΕΛΕΓΧΟΣ

             Ξεκίνησε λοιπόν κι όλοι αναμένουν με καρτερία τα στοιχεία. Και τις αποκαλύψεις που θα επιφέρουν τα αναθέματα. Θετικές κρίσεις να φέρουν, αποκλείεται. Και πώς άλλωστε; Αφού η ομάδα είναι καταχρεωμένη και θυμίζει το 2004 και σαν να μην πέρασε μια μέρα.

             Τι σόϊ έλεγχος όμως είναι αυτός; Είναι διαχειριστικός , είναι οικονομικός ή είναι και τα δύο; Έχει τεράστια σημασία αυτό ως προς την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την διαχείρηση των συμπερασμάτων. Οικονομικός έλεγχος σημαίνει οτι ΔΕΧΟΜΑΙ όλες τις εισροές και τις εκροές και βγάζω ένα νούμερο άψυχο με το οποίο πορεύομαι κατ' αρχάς μόνος ή με την βοήθεια νέων επενδυτών και τελικά αυτό το αγγούρι πάω να πουλήσω σε πιθανό νέο επενδυτή. Πάντως τα νούμερα τα αποδέχομαι. Ο οικονομικός έλεγχος θυμίζει λίγο ποσοτικό προσδιορισμό.
            Ο διαχειριστικός έλεγχος είναι μια ποιοτική κατανομή. Δηλαδή παίρνει τα ευρήματα του οικονομικού  και τα σηκώνει στο φως. Δηλαδή βγάλαμε την ακτινογραφία εντάξει, αλλά κάτσε τώρα να την βάλουμε και στην λάμπα μπροστά. Κι όλοι ξέρετε πώς ξεκινάς για να βγάλεις μια απλή θώρακος και ανακαλύπτεις καρκίνο. Τι θέλω να πω;
               Το κάθε μεγάλο παραστατικό εκροής ( αφού μιλάμε για κατασπατάληση χρημάτων ) μπαίνει στην άκρη και αναλύεται. Όχι τα μικρογεύματα και οι καφέδες αλλά τα χτυπητά που ανοίγουν την τρύπα. Φερ ειπείν για έπιπλα ξοδεύτηκαν 100 ευρώ. Γιατί; Εντάξει είχαμε πει να πάρουμε καινούργια, αλλά στο budget (προϋπολογισμός) είχαμε προβλέψει 30. Τα υπόλοιπα 70 είναι διότι ο αποφασίζων απλά μας παράκουσε ( κι αυτό μεμπτό) Ή ΔΙΟΤΙ, ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΠΙΠΛΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ; ΚΑΙ ΤΑ ΕΊΧΕ ΒΡΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΔΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΠΩΣ ΤΑ 70 ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΗΣΙΑ; ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΚΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΙ Η ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣΑΖ, για να μην πω τίποτα χειρότερο και εξάψω φαντασίες.
              Επίσης, η εταιρεία που επιλέχθηκε για την συνεργασία μας, είναι παλιά και γνωστή ή στήθηκε προχθές για να δουλέψει με την ευκαιρία της ΑΕΚ; Ποιοί είναι οι ιδιοκτήτες και οι μέτοχοι της; Συγγενεύουν με κάποιον απο τους διευθυντές της ΑΕΚ; Οι αγορές, και μάλιστα οι υπερβαίνοντες τις συμφωνίες μας, συνοδεύονται απο προσφορές ανταγωνιστικών εταιρειών που θα θέλανε να πάρουν κι εκείνες τις δουλειές; Διότι όλοι πάλι ξέρετε, οτι όταν χτυπηθούν ανταγωνιστές προμηθευτές, ευνοημένος είναι πάντα ο πελάτης. Δηλαδή η ΑΕΚ, ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ.
            Να μην το τραβήξω κι άλλο διότι θα κουραστούμε. Απλά σκεφθείτε τι άλλο γινόταν με τους ποδοσφαιριστές , τα κλειστά συμβόλαια των προπονητών ( είναι απορίας άξιον όταν την έχεις πατήσει με το κλειστό του Φερέρ, ΠΩΣ ΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΩΝΗ) , ΤΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ, ΤΟΥΣ MANAGERS και όλα τα υπόλοιπα έξοδα. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.  Και σ' αυτό το σημείο αξίζει η δήλωση παραίτησης ( off the record ) του Μανωλά:" Τι να κάνω μωρέ; Αυτοί εδώ σκέφτονται πώς θα κονομήσουν οι ίδιοι ".
           Μην εξοργίζεσθε ακόμα. Διότι και το τεχνικό τημ, το οποιοδήποτε, ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΜΕΙΓΜΕΝΟ ΣΤΑ ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ ΑΥΤΑ. Όλες οι ομάδες παράγουν χρήμα ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΙΜΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΛΩΣΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ. ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΚΟΡΟΪΔΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΧΟΡΤΑ. ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ SANS VOIR ( μιλάω και γαλλικά παρεπιπτόντως άρα μπορεί και να είμαι και γαλλάκι για κάποιους) ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ: ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩ, ΑΠΛΑ ΛΕΩ ΟΤΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΝΣΗΜΑ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΑΠΛΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. Στην ΑΕΚ ακόμα δεν το είδαμε, ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ.
                Λίγη περισότερη προσοχή λοιπόν κύριε Αθηνή, δεν βλάπτει.Πήρατε το περιοδικό απο τον κολλητό του κοντού, τον Κωστόπουλο, και το εκδίδετε στην Κύπρο. ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΕΜΕΝΑ ΟΤΙ ΠΕΤΥΧΑΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ; ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ; ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ ΟΤΙ ΕΓΩ ΤΟ ΒΓΑΖΩ ΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΕΞΟΔΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ( έχω και τέτοια) ΚΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΕΞΟΔΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ; ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΤΕ, ΕΞ ΑΛΛΟΥ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ORIGINAL ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ( " στήριξε με και κρίνε με μετά") . ΠΑΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ - ΑΠΟΤΙ ΞΕΡΩ ΣΕ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΕΙΣΤΕ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΣ - ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΕΙΣΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΤΟ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΣ.
                Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο. Στοιχεία υπάρχουν για όλους και θα βγαίνουν σιγά σιγά. Φυσικά δεν τα έχω μόνο εγώ. Μαλάκας δεν είμαι. Τα έχει ο κατάλληλος άνθρωπος απο εμένα και τα επεξεργάζεται. Και του έχω πει να κόψει το TIGER. Το SUGAR του πάει πιο πολύ. Γιατί; Βρείτε το, είστε έξυπνα παιδιά. Στον πόλεμο πάντως δεν δημοσιοποιείς τα όπλα σου. Το παίζεις αδύνατος κι απελπισμένος. Και φυσικά δεν είμαι και τρελός να πάω με σφεντόνες, ούτε και να χάσω στρατιώτες. Μια πυρηνική βόμβα ρίχνω και καθαρίζω. Είμαι κι αμερικανάκι, καλά τα λέω Πητ; Ή το σπρέχεν ( κι απο αυτό μιλάω λίμπλιχοι) Jack, δεν αρέσει στον Οτσαλάν;
            ΥΓ. Σας αρέσουν τα ψευδώνυμα; Καζαμία, δεν απάντησες.
       

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

ΑΠΟΗΧΟΣ

           Σας είπα απο χθες οτι δεν θα μπορούσα να δω την συνέντευξη. Κι έτσι έγινε. Η ενημέρωση μου λοιπόν είναι απο τις σημερινές εφημερίδες. Και η ενημέρωση έγκειται οτι, με βάση τα ερωτήματα και τις απαντήσεις που πρόλαβαν να ακουστούν, εγω είμαι ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΣ. Ό,τι ήξερα και πριν, αυτά ξέρω και τώρα. Είμαι αφημένος στις δικές μου σκέψεις και στις δικές μου καχυποψίες. Και η ΑΕΚ βρίσκεται ακριβώς στο ίδιο σημείο. Δηλαδή στον έλεγχο και στο σχέδιο Παπά.

           Το σχέδιο αυτό είναι για αναζήτηση νέων επενδυτών ( ήδη έχουν γίνει οι πρώτες κρούσεις ), πώληση κάποιου παίκτη, που για να ζητηθεί έχει σίγουρα ακριβό συμβόλαιο, και σφιχτή οικονομική πολιτική. Δεν είναι κακό το σχέδιο, αλλά δεν επιτρέπει όνειρα και κιτρινόμαυρη ανάκαμψη. Επίσης το σχέδιο αυτό, θα κρατήσει την διχόνοια των φιλάθλων, θα αδειάσει κι άλλο το γήπεδο και θα συντηρήσει τα συνεχή τριξίματα στα αποδυτήρια. Σε απλά ελληνικά θα γίνει μύλος μέχρι το καλοκαίρι.
         Η συνέντευξη λοιπόν πέρασε σε δεύτερο πλάνο, ΚΑΙ διότι δεν ελέχθη τίποτα ( το περιμέναμε αυτό), ΚΑΙ διότι διεκόπη. Και ρωτάω εγώ: ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΟΙ ΟΜΟΪΔΕΑΤΕΣ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΔΙΑΚΟΨΑΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΤΕΜΗ ; Τώρα τι κερδίσαμε ακριβώς; Ούτε πληροφόρηση έχουμε, ούτε και κάποια λύση σαν διάδοχη κατάσταση. Καταλαβαίνω την αγανάκτηση των οπαδών κι οτι ήθελαν να την εκφράσουν ανοιχτά και άμεσα, αλλά αυτά τα πράματα δεν ταιριάζουν στην ΑΕΚ. Εκτός αν υπάρχει προσωπική κόντρα και απλά η ΑΕΚ είναι το πεδίο βολής. Οπότε πάω πάσο και φυσικά δεν τάσσομαι με καμία πλευρά διότι δεν ξέρω τα στοιχεία της αντιπαράθεσης. Πάντως αν ο Ντέμης φταίει και πόσο, θα το ξέρουμε σε 10 ημέρες με τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν.
        Με βάση τα γραφόμενα σήμερα στον Φίλαθλο, όλοι μπορούν να αντιληφθούν γιατί δεν υπήρχε δημοσιογράφος του στην συνέντευξη. Η πρωτοσέλιδη ειρωνεία και τα ερωτήματα των μέσα σελίδων δείχνουν τον βαθμό ενημέρωσης και το πού θα πήγαινε η συζήτηση. Αυτά τα φοβόταν ο Ντέμης σίγουρα και έθεσε το βέτο. Διότι εκτός απο τα οικονομικά, θα μπορούσε και να είχε ερωτηθεί και για τις εκλογές της ερασιτεχνικής, που δεν άφησε τον Μελισσανίδη να μπει μέσα, να κάνει γήπεδο και να σώσει ο,τι ήταν δυνατόν απο τα τμήματα της. Πέραν του οτι σήμερα, θέλοντας και μη, θα ήταν μπλεγμένος στην ΑΕΚ και θα αποτελούσε λύση σωτηρίας, ακόμα και μέσω Πρωτοδικείου, για την εταιρεία με την οικονομική του επιφάνεια. Καταλαβαίνετε τι εννοώ. Στα ΔΣ θα συμμετείχε υποχρεωτικά και με το νόμο. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο σφάλμα όλων των εμπλεκόμενων μερών και δεν κοστολογείται με τίποτα κι ούτε αναγράφεται στον ισολογισμό.
         ΥΓ1. Προς Καζαμία: Why should we keep it that way? Gimme a good reason at least!
         ΥΓ2. Κύριε Κοζώνη υπομονή. Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα βάλετε τα χρήματα σας.
         ΥΓ3. Η ανακοίνωση των μετόχων εναντίον της Original σηματοδοτεί την έναρξη της εξαφάνισης της ΑΕΚ όπως την ξέρουμε.   

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

         Στις συμπτώσεις δεν πιστεύω. Δεν μου αρέσουν. Με κάνουν καχύποπτο. Η στιγμή που αρχίζει ο έλεγχος στην εταιρεία, θεωρητικά, έφτασε.Το οτι διαξεγάται απο τους ίδιους τους ιδιοκτήτες, με προβληματίζει. Για πολλά πράματα. Πρώτα πρώτα μου φανερώνει οτι δεν είχαν επίγνωση για το πού ξοδεύονταν τα χρήματα τους. Δεύτερον, οτι βεβαίως και θα αποκτήσουν μια σαφή εικόνα για την δημιουργία των χρεών κι άρα οι κινήσεις για το νέο σχήμα θα είναι με συγκεκριμένα στιχεία κι όχι αέρα μπανά, αλλά είναι πιθανό κάποια στοιχεία να κουκουλωθούν και κάποια άλλα να βγουν στην δημοσιότητα με μεγαλύτερο στόμφο κατηγορίας για συγκεκριμένους αποδέκτες.

        Η στιγμή που διάλεξε να μιλήσει ο κύριος Νικολαϊδης δεν μπορεί να είναι τυχαία. Ούτε τυχαίο είναι οτι στο σημερινό πάνελ δεν υπάρχει δημοσιογράφος απο τον Φίλαθλο. Δεν λέω οτι η συνέντευξη θα είναι στημένη, και οι ερωτώντες κρίνονται εξ άλλου, όμως οι επιθετικές ερωτήσεις είναι αυτές που βγάζουν λαγούς. Εκτός αν η σημερινή συνάντηση έχει άλλο στόχο: Ή μήνυμα-οδηγία προς τους εναπαμείναντες, ή σφοδρή αντεπίθεση με πιθανή επαναδραστηριοποίηση του. Με το τελευταίο μην παραξενεύεστε καθόλου. Η κόντρα της οργάνωσης στο γήπεδο με τα πανώ και τα συνθήματα δεν μου λέει πολλά. Στην Ελλάδα όλα γίνονται κι εξακολουθεί να είναι και μέτοχος της εταιρείας. Άρα έχει λόγο και βάσει του νόμου.
       Ο κύριος Παπάς μπήκε μπροστά και καλά κάνει, αλλά η πρόταση του  για την προεδρική καρέκλα σε τρεις διαφορετικούς ανθρώπους, δείχνει μια σύγχυση. Διότι οι προταθέντες έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Άλλο ο Μαύρος, άλλο ο Χατζηχρήστος κι άλλο ο Κιντής. Ο καθένας έχει την προσωπικότητα του, τα προσόντα του και τον χώρο δράσης του. Αυτήν την στιγμή, η ΑΕΚ θέλει ενότητα και πρόσωπο γενικότερης αποδοχής σε όλο το φάσμα του ελληνικού ποδοσφαίρου, κι όχι μόνο στον κιτρινόμαυρο μικρόκοσμο.
        Δεν μου αρέσει που τα πάντα βγαίνουν στην δημοσιότητα. Και οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις και οι επιστολές και τα πλάνα για την μελλοντική πορεία. Όλα διχάζουν παραπάνω τον κόσμο και δημιουργούν συμπεριφορές και στάσεις που το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι να μικραίνουν κι άλλο την ΑΕΚ και σαν εταιρεία και σαν ιδέα. Δεν είπα να δεχθούμε τον αποκρυφισμό αλλά κι ένα σχέδιο πραγματικής δράσης δεν μπορεί να είναι καθημερινό πρωτοσέλιδο.
       ΥΓ1. Την συνέντευξη δεν θα την δω λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Παρακαλώ τους επισκέπτες του blog να το ενημερώσουν.
       ΥΓ2. Παρακαλώ τον Καζαμία να επικοινωνήσει μαζί μου.
       ΥΓ3 .Φίλε Τόλη, λες οτι δεν με ξέχασες. Το καταλαβαίνω διότι σε βλέπω στο blog. Οι απειλές σου το πολύ πολύ να μην με ξαναφέρουν στο γήπεδο. Εξακολουθώ να πιστεύω οτι μια κουβέντα απο κοντά θα ήταν εποικοδομητική. Είμαι ΑΕΚ όσο κι εσύ. Και δεν έχω καμία θεσμική θέση και δεν δίνω γραμμή. Σε διαβεβαιώ οτι μαζί με την Original, φώναζαν και τα παιδιά μου την Κυριακή. Στο πέταλο αποφάσισαν να πάνε και φυσικά τα άφησα.
       ΥΓ4. Αγαπητέ ανώνυμε, τα διάβασα τα σχόλια σου. Δεν καταλαβαίνω τι μου προτείνεις τελικά. Μιλάς για κάποια κινητοποίηση που δεν την υποστηρίζω; Ενημέρωσε μας για τις προτάσεις σου κι ο καθένας ας κάνει την κίνηση του. Όταν θέλεις να βγεις μπροστά, καλό είναι να έχεις κι ένα όνομα βέβαια για να ξέρουμε πού απαντάμε.
      
           

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ

              Σήμερα στους Θρακομακεδόνες, μετά την επική νίκη επι του Λεβαδειακού, θα γίνει αποκατάσταση στους ήρωες αθλητές μας. Το προπονητικό τημ θα συνεδριάσει και θα καταστρώσει πλάνα για την Πέμπτη. Το ματς αναμένεται πονηρό και θέλει μεγάλη συγκέντρωση. Οι επιλογές του Θανόπουλου θα δοκιμασθούν γερά απο τα δεύτερα της Μπενφίκα. Και να μην ξεχνάμε και μια παράδοση που έχουμε: Πριν τις γιορτές συνήθως η ΑΕΚ χάνει. Διότι και η Τρίπολη πριν απο αυτές είναι. Μετά απο αυτές, έχουμε την δαφνοστεφανωμένη.


              Η τετραμελής μετοχική ΠΑΕ έρχεται στα γραφεία και θεωρητικά αρχίζει τον έλεγχο. Με μόνο σκοπό, ό,τι και να βρει, να τα ρίξει όλα στον κοντό. Και κατόπιν να συνεχίσει την χρηματοδότηση της εταιρείας προσαρμοσμένη στο πνεύμα των καιρών. Που είναι σφιχτή οικονομική πολιτική, κάποια πώληση παγίων, δηλαδή ποδοσφαιριστών ( γιατί τσακώθηκε ο προπονητής με τον Σουηδό;) και περιορισμό δαπανών π.χ περικοπή κοινωνικού έργου. Ο έλεγχος θα είναι λεπτομερέστατος για να χαθεί και η μεταγραφική περίοδος.
              Στο τελευταίο δείχνει να συμφωνεί και η πλευρά Κοζώνη. Άλλο ό,τι λέει άλλα. Εδώ μιλάμε για τεράστια σοβαρότητα, που φαίνεται στην τελευταία γραμμή της ανακοίνωσης απόσυρσης του ενδιαφέροντος του. Την υπενθυμίζω: " Η ΖΩΗ ΚΡΥΒΕΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ". Υποθέτω μιλάει για τον βίο μας κι όχι για κάποια γκόμενα. Και φυσιολογικά αναρωτιέμαι : Η σπόντα αυτή, που προφανώς είναι για τους μετόχους, τι σημαίνει; Οτι φεύγει , αλλά μένει; Δεν μένει, αλλά επιμένει φεύγοντας, αλλά ξαναγυρνώντας; Σκάκι παίζει ή έχει λεφτά και θέλει να τα επενδύσει; Να μας εξηγήσει ρε παιδί μου και σε μας, που δεν διαθέτουμε τέτοιο οργανωτικό μυαλό.
            Θα μου πειτε, με μας θα ασχοληθεί τώρα; Αφού έχει πείσει τα μυαλά της οργάνωσης. Που τον υποστηρίζουν σφοδρά και ανοιχτά πλεόν. Κι είναι απλό. Προσέξτε τον σωλήνα: Μπαίνει ο Κοζώνης , πασάρει στον Παπαδημητρίου, αυτός ανοίγει στον Δημητριάδη που με την σειρά του σεντράρει στον Δημήτρη Χατζηχρήστο κι αυτός με περίτεχνο τακουνάκι ανοίγει στον Μπάγεβιτς. Το γκολ, σπάνιας ομορφιάς και δουλεμένο στο δωματιάκι, θα το θυμόμαστε πάντα.
              Και κοιτάξτε πλάκα τώρα. Η οργάνωση θέλει τον Κοζώνη, ο οποίος κατα διαβολική σύμπτωση είπε χθες, ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΩΣΕΙ. Ε, ΛΟΓΙΚΟ ΕΊΝΑΙ.  ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ.
            Στο οποίο πρωτοδικείο θα κατέφευγε και η οργάνωση, ΘΕΛΟΝΤΑΣ και μη θέλοντας. Οπότε, παρόλο που δεν γνωρίζονται, με τέτοια ταύτιση απόψεων είναι υποχρεωμένοι απο την μοίρα να συστρατευθούν. 
             Η ΑΣΚΚ ( ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ για την ΚΑΤΑΛΗΨΗ) θέλει να δει τους ορκωτούς μαζί με καμιά δεκαριά έγγραφα ( λογικό είναι, θα μπορούσα να πάω εγώ και να προσποιηθώ οτι είμαι λογιστής) για να αποχωρήσει απο τα γραφεία. Αλήθεια  στην ΑΣΚΚ, δεν υπάρχει κανείς οικονομολόγος για να κάνει εκείνος τον έλεγχο, μια που ούτως ή άλλως εκεί είναι;
Και μετά να κάνει συνέντευξη τύπου με τα ευρήματα, γλυτώνοντας τους μετόχους ή τον Κοζώνη απο τα έξοδα, εμάς απο τον απαιτούμενο χρόνο και την ομάδα απο τις μουρμούρες. Και το λέω αυτό, διότι η BDO δουλεύει οκτάωρο. Ο οικονομικός καταληψίας άνετα μπορεί να ασχολείται συνέχεια, προτείνω πρόχειρα 12-ωρο, και να γλυτώνουμε μέρες. Άσε δε που αύριο μπορεί και να πάρει και την θέση του Δημαράκη που είναι υπο διωγμόν.
                 Και  τέλος εμείς, τι κάνουμε; Α, το πιο ωραίο. Τους μαλάκες αιθεροβάμονες πιστούς.
  ΥΓ. Μέχρι τις 11 το βράδυ δεν θα μπορώ να επικοινωνήσω.
        

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

AEK - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

           Κρύο παιδιά, πολύ κρύο. Και το γήπεδο με τους 6940 θεατές,  και ο καιρός που μας έκανε τη χάρη να αρχίσει να βρέχει αργότερα, και το θέαμα. Μέχρι και η Μπάστα ήταν σαν ανάποδο γαμώτο. Ακριβώς σαν την ομάδα μας που κατόρθωσε να σκοτώσει το θηρίο. Μιλάμε οτι ο Λεβαδειακός δεν σώζεται με τίποτα φέτος. Πολύ μικρή ομάδα.

          Και το ματς έγινε ντέρμπυ. Όπως κατά λάθος βρέθηκε η ΑΕΚ να προηγείται με 2-0,  διότι δεν έπαιζε τίποτα, έτσι γίνανε και τα υπόλοιπα όσο αναφορά τις ανατροπές του σκορ και την τελική επικράτηση μας. Όλα κατά τύχη. Μια τύχη που την χρειαζόμασταν σήμερα, που για μένα τελικά, το αποτέλεσμα ήταν άδικο. Έπρεπε να είχε κερδίσει το σουβλατζήδικο. Έτσι γίνεται στα ντέρμπυ. Κάποιες λεπτομέρειες τα κρίνουν.
          Όχι οτι έπαιξε τίποτα το σουβλατζήδικο, αλλά οι φάσεις του ήταν πιο κλασσικές ευκαιρίες. Και στον σημερινό αγώνα μόνο αυτές μπορώ να μετρήσω. Το ωραίο γκολ του Ταχτσίδη, την ωραία ασίστ του Μπλάνκο στον Μαντούκα  , το τυχαίο τρίτο γκολ μας, τα λάθη του Σουηδού, του Γιάχιτς και του Αραμπατζή. Ένας Αραμπατζής που έσωσε την παρτίδα με τις επεμβάσεις στα τετ α τετ, που όμως πιο πολύ οφείλονται στην ανικανότητα του σέντερ φορ της Λειβαδιάς. Γιατί αντικαταστάθηκε, δεν το κατάλαβα.Ίσως για να μπει ο επόμενος, πιο ευέλικτος και κοντόσωμος που έκανε φάσεις. Όμως σε τέτοια ΑΕΚ, θέλεις δυο επιθετικούς κύριε Ερνάντεθ.
             Για απόδοση δεν μπορώ να μιλήσω. Ούτε αρχή, ούτε τέλος. Να ξεχωρίσω το Μαντούκα και τον Αραούχο. Όλοι οι άλλοι κάτω απο το μηδέν κι είναι φανερό οτι η ομάδα δεν είναι δουλεμένη στην προπόνηση. Η φιλοτιμία του Λεονάρντο δεν με πείθει οτι μπορεί να εξελιχθεί σε λαϊκό ήρωα με την φανέλα της ομάδας μας. Εκτός αν μικρύνουμε τόσο κι οι απαιτήσεις εξελιχθούν ανάλογα. Μην ξεχνάτε οτι την άλλη εβδομάδα παίζουμε τα μπαράζ στο ντέρμπυ με την Τρίπολη.
              Η οργάνωση σήμερα άρχισε να καθυβρίζει τον Ντέμη. Και τον Θανόπουλο και το Νοτιά.  Τα κρεμασμένα πανώ σε διάφορα σημεία του γηπέδου ήσαν πιο ενδιαφέροντα απο τον αγωνιστικό χώρο διότι έδειχναν την πορεία που σιγά σιγά θα πάρει η εταιρεία. Με τον κοντό δεν θα είναι πολυ ευχάριστα τα πράματα. Νέος Μπάγεβιτς θα γίνει.
            Πολύ αστυνομία παιδιά λόγω φόβου για επεισόδια, που όμως δεν έγινε τίποτα. Ευτυχώς λέω εγώ, διότι ο εμφύλιος δεν βοηθάει. Η οργάνωση αν ήταν υπεύθυνη, θα έπρεπε να είχε διαγνώσει την ανικανότητα του τέως ανθρώπου της, πιο έγκαιρα. Και με μια ήρεμη κουβέντα με επιχειρήματα να τον είχε βοηθήσει κι εκείνον να βρει την σωστή θέση στο οικοδόμημα. Τώρα είναι αργά. Όλες οι πλευρές έχουν χάσει την αξιοπιστία τους.
           Φυσικά κορυφαίος παίκτης του αγώνα ήταν ο ανεκδιήγητος Ντάκος, ο διαιτητής. Σας το είχα πει απο το παιχνίδι μας με τον Ηρακλή, οτι είναι επικίνδυνος. Τα ίδια είχε κάνει κι εναντίον του Άρη στο ματς με τον ΠΑΟ. Έχει μια παράξενη αντίληψη για την έδρα, ξαφνικά μετανοιώνει και μετατρέπει ένα αδιάφορο πρακτικά παιχνίδι σε κοινό μπουρδέλο. Μετά ξανασφυράει έδρα για να μην τον βρίζει όλο το γήπεδο. Το δεύτερο γκολ του σουβλατζήδικου έχει φάουλ μέσα του, η κίτρινη στον Γιάχιτς δεν υφίσταται στην μικροσύρραξη, ενώ χέρια πολλών παικτών έμειναν ατιμώρητα κι ανάποδα φάουλ είναι απλά φυστικάκια που συνοδεύουν το ποτό.
               ΥΓ1. Το επεισόδιο του Μπάγεβιτς με τον οπαδό, τουλάχιστον δεν τον τιμάει. Ήμουν μπροστά, φυσικά καθυβρίστηκε σκαιότατα, αλλά το να γίνεις ταύρος σε υαλοπωλείο, να πετάς τα μπουφάν και να ανεβαίνεις για να λογαριαστείς με τον ανεγκέφαλο κινδυνεύοντας να τιμωρηθείς - όπως και πρέπει - δεν προσθέτει τίποτα στον ανδρισμό και στην μαγκιά. Δεν ξέρω αν θα φανερωθεί στις κάμερες η φασαρία ( ήταν πολύ μεγάλη), αλλά η διήγηση της θα μας αφαιρέσει  σοβαρότητα που θεωρώ οτι υπάρχει στον χώρο αυτό. Λυπηρά αυτά, όσο κι αν τα νεύρα είναι τεντωμένα λόγω του ναυαγίου με τον Κοζώνη που δεν ξέρουμε κι αν είναι οριστικό.
              Αυτό που ακούστηκε, ΟΤΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΤΖΑΜΠΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΚΟΓΥΡΙΣΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ.
              ΥΓ2. Φίλε Χρήστο, συμφωνώ με τον ιμάμη Θ(ε)ωμά.

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ;

            ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΞΕΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ; ΤΡΕΛΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ. ΕΠΙΣΗΜΑ  ΤΕΛΟΣ Ο ΚΟΖΩΝΗΣ. ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ. ΚΙ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ ΚΙ Ο ΚΟΥΠΕΡ. ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΝΕΙΡΜΟΥΣ. ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΤΟΥ ΔΧ ΘΑ ΕΙΝΑΙ  Ο ΣΚΟΡΔΑΣ  ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.


               Η ΠΑΕ ( OΛΗ ) τελεί εν συγχύσει και πάμε για το δεύτερο σκέλος σωτηρίας. Περιουσιακά στοιχεία εκποιούνται και πάμε για το σχέδιο του Τάκη. ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ. Μια χαρά είμαστε και τώρα ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Και θα φανερωθούν  τα άντερα. Διότι τόσο καιρό βλέπαμε σπληνάντερα. Και ταβέρνες στο Σικάγο, κι εκπροσώπους και μούφες. Λογικό είναι. Ο λεφτάς μπαίνει και γαμάει. Δεν μπαίνει για να μαθευτεί στο πανελλήνιο, για να είναι σίγουροι όλοι,
οτι, Ο,ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ.
          Δεν υπάρχει ωραιότερη κατάληξη. Δεν έχουμε Σκλαβενίτη, αλλά επιτροπή σωτηρίας. Και πάμε καλά. Θα μου πείτε αν έχω τρελαθεί. Καθόλου. Επιτέλους πάμε σωστά, όσο κι αν υπάρχει πιθανότητα να έχουμε ΔΧ για κάποιο διάστημα. Και τι΄έγινε; Γουστάρω την μετάλλαξη του κοντού σε  μεγαλύτερη μόρφωση κι εμπειρία. Ο μονόδρομος είναιι πρόβλημα κι άγχος, αλλά αν τα ξέρεις όλα, μη έχοντας άλλη λύση, πας καλά.
           Γίνεται χαμός τώρα. Το απόστημα έσπασε και τρέχουν όλα τα στρουμφάκια που σκύλεψαν ή έτρεχαν να σκυλέψουν στο κορμί της ομάδας μας, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ. ΚΙ ΕΔΩ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΨΑΝ Σ' ΑΥΤΗΝ. ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΡΟΧΑΝΑ, OFF THE RECORD, ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ. ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΧΑΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ.
              Ποτέ δεν πίστευα σε τέτοια αλλαγή. Ίσως ο Σόλων.  Κι αύριο, ναι αύριο, θα γίνει χαμός. Θα παρακαλέσει η τριανδρία ή θα συμπεριφερθεί σαν πλούσιος που λέει ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ή θα κάνει την κότα με κλο κλο χωρίς αυγό; Όλα θα φανούν. Για την κατάληψη δεν ξέρω. Άλλο ξέρω.
             ΟΛΟΙ  ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΥΡΙΟ. ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΜΠΟΤΗ , ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΤΟΥ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ,  ΠΟΥ ΓΙ' ΑΥΤΟΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ Η ΨΕΥΔΗΣ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΒΑΛΝΕΡ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΛΕΙΒΑΔΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΗ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΣΤΕ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ. ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ.
               ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ, ΣΕ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ. ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΑΥΗΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΕ ΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΑΝ ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ, ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΛΕΥΑΖΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΑΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΣΑΡΕ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΟΛΟΙ , Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ. ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΑΥΡΙΟ.  ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΙΣΤΑΜΠΟΥΛ. ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΓΝΗΣΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΣΜΟ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΖΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΛΛΑ Η ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ, ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ. Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΤΗ ΛΕΝΕ ΑΝΝΑ. ΔΕΝ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΝΕΑ ΑΝΝΑ, ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ ΣΑΣ..
       YΓ. ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΒΛΕΠΩ ΚΙ ΑΛΛΕΣ. ΜΠΙΚΟ ΤΑ ΠΑΠΑΚΙΑ ΜΗ ΜΑΣ ΦΥΓΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ;

ΣΟΛΩΝ ΚΑΡΥΔΑΚΗΣ

     2000. Η χρονιά, που ο μεγάλος μου ο γιος, πήγε στο σχολείο που είχα τελειώσει κι εγώ. Στα μέσα της, γνώρισα τον Καρυδάκη τον Φαίδωνα. Μεγαλύτερος μου κατά δέκα χρόνια, απόφοιτος του ίδιου σχολείου, αρχιτέκτονας μηχανικός. Και την γυναίκα του την Σίσυ, ιστορικό αρχαιολόγο. Μεγάλη ποιότητα σαν οικογένεια και πέραν του στυγνού κοινωνικού στάτους. Τα κρασιά τους , τα βιβλία τους και τα οράματα τους , κυρίως για τα παιδιά.
     Λόγω αυτών γνωριστήκαμε. Τα δυο αγόρια τους, έλαχε να είναι συμμαθητές του δικού μου, του Ιάσωνα. Τα δίδυμα τους, ο Αρμάνδος και ο Σόλων, ολόιδια. Δυο ξανθά ζουμπουρλούδικα παιδάκια, που τα μπέρδευα πάντα. Πήγαινα στο ψιλικατζίδικο και δεν ήξερα ποιος είναι ποιος. Τα Καρυδάκια μένανε από το σπίτι μου διακόσια μέτρα και πολλές φορές που είχαμε χάσει το σχολικό, ο Φαίδων τα μάζευε όλα και τα πέταγε στο σχολείο.
     Γινόταν μια ωραία κοινωνική παρέα στα σπίτια. Τα παιδιά παίζανε κι οι μεγάλοι πίναν τα ποτά τους, συζητώντας για το μέλλον και τις σχολικές αναμνήσεις που είχαν ενδιαφέρον μια που απείχαν χρονικά.
     Μια φορά παίζαμε μπάλα. Προσπαθώντας να μαρκάρω τον Σόλωνα ,ξεκίνησα μια γλίστρα κι έπαθα ένα διάστρεμμα από τα γερά. Ο Σόλων ήρθε από πάνω μου και μου ζήτησε συγνώμη. Χωρίς να φταίει σε τίποτα. Τον κοίταξα, χαμογέλασα, και πήγα να βάλω τους απαραίτητους πάγους. Ευγενικά παιδιά και τα δυο.
     Η ιστορία όμως τελείωσε ή θα γραφτεί με άλλα λόγια. Ο Φαίδων κοιτούσε έξω από το παράθυρο και δεν μιλούσε σε κανέναν. Η Σίσυ έκλαιγε συνεχώς. Δεν ήταν εύκολη η επίσκεψη μου στο νοσοκομείο την Δευτέρα. Πού να βρεις λόγια; Κάποια πράματα δηλώνονται με την σιωπή και μόνο μ’ αυτή.
     Ο Σόλων ήταν ακόμα στα χέρια της ιατρικής. Κουρεμένος εντελώς και μπλαβιασμένος, εγκεφαλικά και κλινικά νεκρός, περίμενε την λύτρωση. Πιστεύω ότι δεν πονούσε. Πονάγαν όλοι οι άλλοι και οι δυο συμμαθητές του που ζήσαν την στιγμή, και που δεν θα την ξεχάσουν ποτέ.
     Τα παιδιά, την περασμένη Παρασκευή, διασχίζανε την διάβαση της λεωφόρου Κηφισιάς στο ύψος της Φιλοθέης. Ο Σόλων κοντοστάθηκε να φτιάξει το μπουφάν του. Το αυτοκίνητο, που το οδηγούσε ένας εικοσιτριάρης, είχε ήδη παραβιάσει δυο κόκκινα φανάρια και πήγαινε για το τρίτο. Και το πέτυχε. Ο Σόλων έκανε προσπάθεια να το αποφύγει και το ίδιο έκανε κι ο οδηγός. Τριάντα μέτρα μακριά προσγειώθηκε το παιδί. Τριάντα μέτρα που ένωσαν το μηδέν και το άπειρο. Το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε. Όχι ότι αυτό θα έφερνε πίσω το παιδί.
     Ο οδηγός γλύτωσε το αυτόφωρο και την κατ’ ευθείαν φυλάκιση του. Την Τρίτη παραδόθηκε στην αστυνομία και κατέθεσε ότι ήταν μεθυσμένος. Είναι έξω με εγγύηση και περιμένει το δικαστήριο. Την ίδια μέρα, ο Σόλων άφησε την τελευταία του πνοή.
     Στην κηδεία της Πέμπτης, δεν μπορώ να βρω λόγια για να περιγράψω τον πόνο και την οδύνη. Των συγγενών, του Αρμάνδου, του Φαίδωνα και της Σίσυς, κι όλων των παιδιών του λυκείου. Δυο χιλιάδες άτομα κι ούτε ένα κιχ. Στον δρόμο για τον τάφο, η χορωδία του σχολείου τραγούδησε « το γελαστό παιδί» του Μίκη. Τεράστια αρμονία. Ο θόρυβος έγινε από τα δάκρυα του πλήθους. Τόσο φασαρία κάνανε οι σταγόνες καθώς πέφτανε στα πλακάκια. Αυτή τη φορά, τον Αρμάνδο, τον αναγνώρισα αμέσως. Ήταν και μόνος, δεν είχα περιθώριο να μπερδευτώ.
     Χτες, μια άλλη Παρασκευή, έγινε καθιστική διαμαρτυρία στην διάβαση της λεωφόρου. Η διάβαση που εξυπηρετεί έξι σχολεία και περίπου επτά χιλιάδες παιδιά καθημερινά. Εδώ και είκοσι χρόνια. Η διάβαση, που μέχρι και τα φανάρια της είναι ασυντόνιστα. Μόλις περάσεις το ένα ρεύμα, είσαι υποχρεωμένος να περιμένεις στη νησίδα για να ανάψει το πράσινο του πεζού για να διασχίσεις και το άλλο ρεύμα. Και βλέπεις εκατοντάδες παιδιά να συνωστίζονται πάνω σε ένα πεζοδρομιάκι ανάμεσα σε χιλιάδες βιαστικά αυτοκίνητα. Θέλει πολύ να γίνει ένα λάθος;
     Πόση καθημερινή αγωνία πρέπει να κατατίθεται σαν ψυχική φθορά και πόσοι Σόλωνες πρέπει να χαθούν για να γίνει το αυτονόητο; Μια απλή σιδερένια αερογέφυρα που είναι αίτημα εδώ και μια δεκαετία. Με ταυτόχρονη κατάργηση των φαναριών από κάτω, ΚΑΙ για να μην τολμάει κάποιος να διασχίσει τη λεωφόρο αλλά ΚΑΙ για να γίνει αποσυμφόρηση της κίνησης των αυτοκινήτων. Που είναι πολλά όλες τις ώρες της μέρας και της νύχτας.
     Θα μου πεις, ρε Αβραμίδη, πλάκα μας κάνεις; Το αυτονόητο ζητάς στην Ελλάδα; Στη χώρα της μπαρούφας και της επίπλαστης σοβαροφάνειας ; Στην χώρα που ζούμε όλοι κατά τύχη; Στην χώρα του κόψε το λαιμό σου και φτάσε σε ό,τι ηλικία θέλεις όπως μπορείς; ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΕΡΟΓΕΦΥΡΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΊΝΑΙ ΦΘΗΝΗ. ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΝ;.
     Φίλε Σόλωνα, θυμάσαι που σας έλεγα μαζί με τα παιδιά μου, να μην διασχίζετε την διάβαση αυτή απλά και μόνο επειδή άναψε το φανάρι των πεζών. Να περιμένετε να σταματήσουν και τα πρώτα αυτοκίνητα των λωρίδων. Και το τηρήσατε, δεν μπορώ να πω. Δεν σας είχα πει τίποτα όμως για να αντιμετωπίσετε ένα αποφασισμένο κι οπλισμένο δολοφόνο, που βέβαια καταστράφηκε κι αυτός, όσο κι αν μπερδέψουν τα στοιχεία οι δικηγόροι. Πρέπει λοιπόν, εκτός από τις τετριμμένες ευχές, να σου ζητήσω ΣΥΓΝΩΜΗ. Διότι φταίω που δεν έχω σπάσει μερικά μούτρα καρεκλοκένταυρων, όχι παρακαλώντας, αλλά απαιτώντας μια ασφαλή διάβαση με φάτσα τα σχολεία.
Θα μου πεις και δίκαια, «τώρα το σκέφτηκες μωρέ; Εγώ έφυγα, χωρίς να έχω προλάβει να ζήσω κάτι. Και δεν ήθελα να στενοχωρήσω ούτε τους γονείς μου, ούτε τους φίλους μου. Ούτε τον αδερφό μου, ούτε και τον παππού μου. Τους σκεφτόμουν όλους κι ήθελα να με χαίρονται και να τους βοηθήσω αύριο. Δεν ήθελα να ζουν για να με θυμούνται».
     Αγόρι μου έχεις δίκιο, και γι’ αυτό σου ζητάω συγνώμη. Ας γίνεις όμως το τελευταίο θύμα αυτής της ελεεινής διάβασης, ας γίνει η αερογέφυρα με το όνομα σου. (Γαμώ το, τα σιχαίνομαι τα «ας». Πώς με φέρνει η πραγματικότητα στις μπούρδες;) Να ξέρεις ότι είσαι ο ήρωας για όλα τα παιδιά που θα γλυτώσουν στο μέλλον, και κάθε φορά που θα διασχίζουν τη λεωφόρο θα μνημονεύουν το όνομα σου. Κι εσύ από ψηλά θα είσαι περήφανος για την άδικη θυσία σου. Το ξέρω ότι δεν σου φθάνει διότι ακόμα παιδικά σκέφτεσαι- πώς να το κάνεις αλλιώς στα δεκαπέντε σου;- και δεν μπορώ να σου απαλύνω τον πόνο. Όπως ούτε κι αυτών που μείνανε εδώ. Σου είπα, ότι δεν βρίσκω λόγια πια. Υπομονή, σε λίγο θα είμαστε πάλι η παλιά παρέα επάνω και θα θαυμάζουμε την αερογέφυρα σου. Καλό ταξίδι Σόλων.

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

ΑΕΚ ΟΠΩΣ ΕΜΠ

           Κι έψαχνα να βρω τι μου θυμίζει και τελικά το βρήκα. Κάποιοι μάγκες, ανοργάνωτοι, εισέβαλαν στα γραφεία της ΠΑΕ και δεν κουνιούνται απο εκεί μέχρι να πέσει η κυβέρνηση. Συνομίλησαν και με τον στρατηγό Νοτιά, αλλά επειδή οι εγγυήσεις του δεν τους έπεισαν, απεφάσισαν να παραμείνουν εκεί. Μέχρι πότε; Άγνωστον. Έτσι είναι οι αγώνες. Αέναοι.

           Τα πράματα δυσκόλεψαν και λίγο παραπάνω, διότι οι ιδιοκτήτες των γραφείων, επειδή τους χάλασε η αισθητική λόγω της κατάληψης, ΄τοιχοκόλλησαν επι των ντουβαριών της Γράμμου, έξωση προς την εταιρεία που στεγάζει το σύμβολο μας. Επίσης κι αίτηση αποζημίωσης προς τις υπόλοιπες συστεγαζόμενες εταιρείες, που θίγονται απο την επικρατούσα εικόνα. Προφανώς χρωστάμε νοίκια, λέω εγώ.
           Στους αγωνιστές καταληψίες, παρεσχέθη κάθε σχετική βοήθεια απο διάφορους συνδέσμους που προσήλθαν αυθορμήτως ίνα συμπαρασταθούν ηθικώς προς την προσπάθεια εξυγίανσης της ομάδας-εταιρείας. Εξεδόθη και ανακοίνωσις εκ της οργανώσεως Original ( "ο κάθε Αεκτζής είναι ελέυθερος να διαδηλώνει όπως του καυλώνει"), που παρότι είχε προειδοποιηθεί να μην παρέμβει ΚΑΙ στο μέλλον του ποδοσφαίρου, αυτή έδωσε τόπο στην οργή, πήγε να κόψει φάτσες κι απεχώρησε ησύχως.
            Η Ανεξάρτητη Συντονιστική Κίνηση της Κατάληψης ( ΑΣΚΚ) , συνομίλησε και με τον εκπρόσωπο του κυρίου Κοζώνη εν Ελλάδι, τον κύριο Ππαδημητρίου, που δεν ζήτησε λήξη της στάσης αλλά διαβεβαίωσε τους πηγαίους οτι τα πάντα είναι πλεόν στα χέρια Νοτιά. Άσχετα αν ο Νοτιάς, δέκα λεπτά πριν έλεγε οτι στα χέρια του έχει κάτι συστατικές επιστολές πελατών της πραγματικά πολύ καλής ταβέρνας "thousand islands", με έδρα την περιοχή Little Greece εν Σικάγω της πολιτείας Illinois. Κοινώς η ΑΣΚΚ, παρά το καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ Νοτιά και Κοζώνη, δεν πείστηκε. Η κατάληψη θα συνεχισθεί μέχρι να φτάσουν οι ορκωτοί λογιστές της BDO.
             Το προσύμφωνο όμως θα υπογραφεί. Ο ένας λέει την Δευτέρα κι ο άλλος την Παρασκευή.  Και σε αυτό συμφωνούν τα άτιμα. Και βγαίνει κι ο Κατσούλης και λέει " τι σόϊ προσύμφωνο θα είναι αυτό; Προσύμφωνο ελέγχου ή προσύμφωνο αγοράς;"  Διότι με προσύμφωνο αγοράς, βάσει του νόμου 2190/20, ο Κοζώνης δεν χρειάζεται έλεγχο, αλλά απλά περιμένει απο τους πιστωτές μας αναγγελία χρεών. Που δεν αργεί, αφού ξέρετε καλά πόσο γρήγορα τρέχουν τα κακά νέα και πόσο γρήγορα, ο αναμένων χρήμα τρέχει να το παρουσιάσει για να το εισπράξει. Δεν ξέρω αν οι πλευρές έχουν συμφωνήσει στον τύπο προσυμφώνου.
                 ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΧΡΟΝΟ. ΕΧΕΤΕ ΦΑΕΙ ΠΟΤΕ ΧΡΟΝΟ; Α, ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟΣ. ΚΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΞΥΛΟ , ΓΙΑΟΥΡΤΙ Η ΚΛΟΥΒΙΟ ΑΥΓΟ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ; ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ. ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΕΜΟΦΟΔΙΑ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.
                 Και συνεδρίασε και η τεχνική ηγεσία, που έχει σίγουρο τον Κοζώνη. Και εδόθη και συνέντευξη του προπονητή ( χρόνια πολλά για χθες ) στον Σωτηρακόπουλο περί των επιλογών του. Δηλαδή οτι οι περισσότεροι παίκτες ήταν επιλογές Θανόπουλου. Ας πούμε προχείρως Λούκατς, Μάκος, Λεονάρντο, Γιάχιτς, Καράμπελας, Νέμεθ ( αυτός είναι καλός). Ο προπονητής έφερε Χέρσι, Άρτσε, Ιορντάκε, Γκερέϊρο, Αραούχο. ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΥΡΙΟΙ; ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ. Ο ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΙ Ο ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΦΑΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΜΥΑΛΑ. ΚΑΙ Ο ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΤΟΥΣΑΝ ΠΑΝΤΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ. Η ΑΕΚ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.
              Και η χούντα δεν έπεσε με την κατάληψη του ΕΜΠ. Συνεχίστηκε αλλιώς. ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΠΛΕΥΡΑ ΚΟΖΩΝΗ.ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ. ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ (ΑΕΚΤΖΗΣ) ΚΑΙ ΘΑ ΣΩΣΩ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ( ΟΜΑΔΑ) ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ( ΧΡΕΗ). ΕΙΔΑΤΕ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΣΟ ΒΟΗΘΟΥΝ;
                 ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΔΕΙ. ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ. ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ; ΕΙΣΤΕ ΕΞΥΠΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ. ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ. Πάντως Χ... αράλαμπο δεν βλέπω. Δημήτρη σίγουρα. Μ.Χ, Δ.Χ, Δ.Μ, είναι αρχικά που δεν έχουν σημασία. Πάντως με έξωση κινδυνεύουμε και απο το ΟΑΚΑ. Δόξα τω Θεώ λέω εγώ.Να πάμε και σ' ένα γήπεδο.
    ΥΓ. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΛΩΝΑ. ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
     ΥΓ. ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΤΕ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΖΩΝΗΣ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΦΙΛΟΙ, ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΙ.