Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΤΑ ΕΥΚΟΛΩΣ....

....εννοούμενα, παραλείπονται. Κάπως έτσι έκλεινε σήμερα την αρθρογραφία της μια φυλλάδα, που φώτιζε το κοινό. Για την αναβολή της δίκης Ψωμιάδη μιλάω - και η εφημερίς, που έδινε και τις αιτίες αυτής της μεταφοράς της δίκης κάπου τον Σεπτέμβρη. Δηλαδή, τι παρέλειπε ο δημοσιογράφος; Πού να ξέρω κι εγώ; Το μόνο που ξέρω είναι οτι δημοσιογραφία που κλείνει με την φράση " ...και τα συμπεράσματα δικά σας..." είναι για πατσαβούρες.
              Κατανοώ βέβαια οτι ο συγκεκριμένος αρθρογράφος φοβάται μην τον κάνουν τόπι. Βλέπετε, μόνο ο Μάκης είναι μέσα. Ο στρατός του είναι έξω και δρα. Είπαμε, το κατανοώ. Αυτό που δεν κατανοώ, είναι το γιατί ο συγκεκριμένος γραφιάς το παίζει πληροφόρηση του κοινού και καλά, ενώ είναι μια κότα λυράτη. Τον έβαλε κάποιος με το ζόρι σ' αυτήν την δουλειά; Και πρόχειρα σκέφτομαι οτι θα μπορούσε να είναι ένας σπουδαίος master chef, που έχοντας και κλίση στο γράψιμο, θα μπορούσε να αυτοπροωθείται.
            Κι επειδή μάλλον τα εύκολα εννοούνται, εγώ θα πάω στα δύσκολα που το κοινό δεν εννοεί.
            Για ποιό λόγο θα γινόταν η δίκη του Μάκη; Μα για την κατάχρηση εν των ταμείων της ΑΕΚ των τόσων μύριων, θα πει η χοντρή μάζα. ΠΡΩΤΗ ΓΚΕΛΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ. Διότι τα δικαστήρια που εξέταζαν την οικονομική διάσταση του θέματος, έχουν τελειώσει. Τελεσιδικήσει, που λένε και οι μορφωμένοι της νομικής που εισάγονται στις σχολές έχοντας αποστηθίσει τόνους βιβλίων κι εξάγονται έχοντας αποστηθίσει τόνους άχρηστων νόμων, που κάθε μέρα αλλάζουν.
           Η δίκη του Μάκη θα γινόταν για το ποινικό μέρος της υπόθεσης. Δηλαδή για την ηθική δικαίωση της ΑΕΚ. ΜΟΝΟ ΓΙ' ΑΥΤΗΝ. Οπότε, αφού με τόσες καταδικαστικές αποφάσεις υπέρ ΑΕΚ, δεν βρέθηκαν τίποτε λεφτά ή περουσιακά στοιχεία για μεταγωγή στην εταιρεία, τι έμενε; Να μείνει μέσα ο κατηγορούμενος και να δικαιωθούν ηθικά οι διώκτες και μέχρι την τελική εκκαθάριση της εταιρείας - αυτή υπολογίζεται κάπου στις 10 Σεπτέμβρη - να γίνει κάποιος συμβιβασμός σε χρήμα ( κύρια σε κεφάλαιο ) κι ο Μάκης να μπορεί να εξέλθει της ταλαιπωρίας της φυλακής χρησιμοποιώντας τον ευεργετικό νόμο που ψηφίστηκε τον Γενάρη : Όποιος επιστρέφει λεφτά, ξεπλένεται.
               Καλά μέχρις εδώ; Θέλω να ελπίζω πως ναι. Επίσης θέλω να ελπίζω οτι και μερικά αστράκια ή φλασάκια, λαμπιρίζουν στα μυαλά των αναγνωστών.
              Ρωτάω λοιπόν: Τόσο πολύ κόπτονται κάποιοι για το ηθικόν του θέματος; Αφού είναι τοις πάσι γνωστό, οτι η εταιρεία διαλύεται κατά την συνέλευση της ΠΑΕ στις 10/06. Γιατί διαλύεται; Για να μην πληρώσει τα χρέη της προς το δημόσιο. Ελπίζω να συμφωνούμε σε αυτό. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟ; Δηλαδή αυτοί που κόπτονται για το ηθικόν της δίκης, θεωρούν τη λύση της εταιρείας ηθική; Ή μήπως αν κατορθώνανε να βρουν λεφτά από τον Ψωμιάδη στην διάρκεια της εκκαθάρισης, θα πληρώνανε το δημόσιο και θα προσπαθούσαν να ΜΗΝ λυθεί η εταιρεία; Για πες μου κάβουρα.
             Κι αφού θα μου πεις, θέλω να απαντήσεις απόλυτα σφαιρικά : Φυσικά ο Οικονομόπουλος κινείται για να πάρει πίσω το δάνειο του προς την ΑΕΚ, αλλά δεν έχει άλλους εντολείς; Ποιοί είναι οι άλλοι; Προς το παρόν, δεν είναι όλη η ΠΑΕ; Δηλαδή οι αχυράνθρωποι των μετόχων αλλά και οι ίδιοι οι μέτοχοι; Προφανώς. Αλλά, γιατί παρίσταται ο Ντέμης στην δίκη; Πήρε πτυχίο νομικής εκτός από manager εταιρείας; Ο Οικονομόπουλος δεν είναι εντολοδόχος του; Δεν ήξερε τι να κάνει χθες ο κοντός, κι είπε να πάει στο δικαστήριο , ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΡΙΞΕΙ ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΡΑ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ;
            Αγαπάει την ΑΕΚ, θα απαντήσει κάποιος. Κι εγώ την αγαπάω, αλλά προτίμησα να κάνω κάτι για το πουλί μου καθότι η καρδιά μου δεν είναι μονοδιάστατη. Θα μου πει αυτός ο κάποιος πάλι, οτι την αγαπάει περισσότερο από εμένα. Φυσικά θα σιωπήσω και θα περιμένω να δω πόσα διαρκείας θα έχω εγώ στην τρίτη κατηγορία και πόσα αυτός. Δεν βιάζομαι. Μπορεί " το γοργόν να έχει κάποια χάριν " αλλά ο πανδαμάτωρ χρόνος είναι εργαλείο στα χέρια μου. Τα dt είναι για τίποτα μπροστά στα ΔΤ.
             Κι αγάπη φυσικά δεν υπάρχει όταν παίζονται χρήματα. Διότι το ρεπορτάζ μπορεί να μιλάει για 60 χιλιάρικα του δικηγόρου, αλλά δεν μας λέει τίποτα για το 1,5 μύριο του Άραβα φίλου του κοντού που δόθηκε ατόκως προς την ΠΑΕ ΑΕΚ. Από αγάπη, δεν αμφιβάλω. Ίδια αγάπη που επέδειξαν κάποιοι εκ Γλυφάδας μεριάς, που την ώρα που η ομάδα είχε υποβιβαστεί κι είχε εμφανισθεί ο Μελισσανίδης κι είχε δρομολογηθεί η πτώχευση, πήγαν και πλήρωσαν 300 χιλιάρικα για να μην εκπέσει το 44. Άμα βέβαια αγαπάς την πατρίδα σου αυτό κάνεις. Μην μπούμε τώρα σε τρελές συζητήσεις : Οτι η μάχη στην Αλβανία κερδήθηκε λόγω στρατηγικής απόφασης. Όταν θέλεις να σώσεις το τομάρι σου, απλά το καρπούται η πατρίδα.
            Μπουρδέλο βέβαια το κράτος κι άρα θρέφει Ψωμιάδηδες και η δικαιοσύνη δουλεύει επιλεκτικώς. Ακούστηκαν κι αυτά τα βαρύγδουπα. Κι έπεσα από τα σύννεφα, κι ως γνήσιος Έλλην που αναρωτιέμαι γιατί δεν έχω αναπτύξει τον τουρισμό αεροναυσιπλοϊας κι έχω περιοριστεί στα κωλόμπαρα στο Φαληράκι ή στα Μάλλια ( sorry αν ξεχνάω άλλους πολιτισμένους προορισμούς ). Μουρδέλο, μαζί σας. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ; Εντάξει ο Οικονομόπουλος είπε εδώ να κάνει τον αγώνα του αλλά κι ο Ντέμης που πήγε στας Ισπανίας δεν άνοιξε τα μάτια του; Τι περίμενε; Εδώ τον Χριστό φάγανε σε παραπλέον μπουρδέλο, δεν θάτρωγε ο Φοίβος την συνεργασία με την Βανδή;
          Τώρα για να έρθουμε και στην απλή λογική: Τι πειράζει τα παιδιά αν η ΑΕΚ θα σκάσει για 200 μύρια ή απλά για 25; Δεν είναι με την δική μου λογική, οτι το κράτος ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟ; ΟΤΙ ΑΜΑ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ, ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ; Καλύτερα δεν είναι λοιπόν να χάσει 200 μύρια σε σχέση με 25; Αλλά κι αν αποφασίσει να κυνηγήσει κάποιους για να εισπράξει κάτι, δεν είναι προτιμότερο να κυνηγάει 200 σε σχέση με 25;
        ΕΓΩ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΩ ΑΥΤΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΙΣΑ ΜΕ ΤΟ ΛΕΠΤΟ ΕΝΤΕΡΟ. ΤΟ ΠΑΧΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΨΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.
        Πάντως ρε παιδιά, τα ευκόλως εννοούμενα πρέπει να παραλείπονται. Τώρα γιατί το ρεπορτάζ μίλαγε για άδολη αγάπη των εναγώντων για την ΑΕΚ στην δίκη, δεν το κατανοώ. Ή μάλλον το κατανοώ: Το ρεπορτάζ γράφει τα δύσκολα μπρε. Ησύχασα κι εγώ.
                         ΚΑΛΟ ΣΚ.

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΜΑΚΑΡΟΣ

           Πάλι βλέπω σκυμμένα κεφάλια. " Η δίκη που ξεκίνησε επιτέλους, μπορεί να διακόπηκε αλλά πλέον ουδείς μπορεί να έχει αμφιβολία για την τελική καταδίκη του Ψωμιάδη ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ " Τα ΚΛΠ είναι δικά μου. Απλά βαριέμαι να αντιγράφω όσα φαιδρά είχαν γραφτεί από κανονικότατους άσχετους, που παριστάνουν ακόμα τους δημοσιογράφους. Κι ειλικρινά ψάχνω να βρω αν αυτοί οι άσχετοι, είναι κατά λάθος ή είναι επίτηδες. Μόνο εγώ ξέρω δηλαδή στα blogs οτι ο Ψωμιάδης ήταν βασανιστής επί χούντας και φυσικά αιώνιος άνθρωπος της ΚΥΠ; Ρε μπράβο μου αν το ξέρω μόνο εγώ. Αν όμως δεν είμαι μόνος, κάποιο κοινό, θάπρεπε να αναθεωρήσει τα διαβάσματα του τα καθημερινά.
          Τώρα, ποιανού το κεφάλι είναι σκυμμένο; Κάποιων Αεκτζήδων υποθέτω. Να βουτήξω το πόπολο; Γιατί; Τι μου φταίει αυτό; Αυτό δεν είναι χαρούμενο που η ομάδα σταυρώθηκε αλλά ήρθε ο Μελισσανίδης; Αυτό το πόπολο, δεν είναι εναντίον των ασφαλιστικών μέτρων του Χατζηαποστόλου, που ζητάνε να κριθεί παράνομη η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων; Δηλαδή, η τρίτη εθνική να μην ισχύσει. Κι άρα να έχουμε ακόμα τέσσερις κατηγορίες. ΠΟΥ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΒΛΑΠΤΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΕΚ. Αυτά τα ασφαλιστικά μέτρα, δεν είναι εναντίον του χάπια και της ΕΠΟ; Είναι, λέω εγώ. Τι θέλει το πόπολο επιτέλους; Αναδιάρθρωση ή χάπια; Εκτός αν η χαρά του πολλαπλασιαστεί με την άνοσο της ΑΕΚ στην λίγδα, μετά από τρία χρόνια. Πού να ξέρω τι θέλει και το πόπολο; Εδώ παρά την αθώωση του πατέρα του φελλού, τον ξαναέβγαλε πρωθυπουργό.
          Σκυμμένο κεφάλι του Νικολαϊδη λοιπόν, για να πάμε στους επώνυμους. Που έκανε και δηλώσεις ξανά. Ειρωνικές για την λειτουργία του συστήματος κι απόλυτα σωστές ανθρώπινα. Κατάλαβα ξανά, γιατί είχε αποσυρθεί από την ελληνική ομάδα τότε παλιά. Τον έπνιγε η αδικία και μούρθε μια υγρασία από κάτω όταν θυμήθηκα την υπόθεση του άρθρου 44. Σας λέω έκλαψα για τον Νικηταρά αλλά και τον Κολοκοτρώνη αλλά και τον Ανδρούτσο. Που σαν γνήσιοι Αρβανίτες, δεν πήραν ούτε μια θέση στο κράτος του Όθωνα. Λυπήθηκα κι εμένα βέβαια, που το σύστημα τράβηξε στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΑΕΚ τον κοντό, ρίχνοντας στην ανεργία όλα εκείνα τα μαλακισμένα που προτίμησαν θρανία αντί να κλωτσάνε κάποιο τόπι, το οποίο τόπι βέβαια δικαίωσε τον Ψωμιάδη και ουχί τον ιζνογκούντ στο Κεφαλάρι. Αλλά και η Γλυφάδα καλή είναι. Σίγουρα πάντως ο Ντέμης, όταν μίλησε σήμερα χθες, δεν θυμάμαι και καλά - ε καλά δεν μίλησε κι ο Βάρναλης - ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΣΚΥΜΜΕΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΦΑΓΕ 15 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΉΜΙΣΗ. Μάλλον θάταν λόγω αναστολής. Πάντως εγώ, δεν θα μίλαγα αλλά ούτε και θα παρίστανα τον αξιόπιστο μάρτυρα. Θα έσκυβα το κεφάλι, επειδή ΕΝΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ. ΚΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ.
            Σκυμμένο κεφάλι όμως κι ο ιδιοκτήτης της Ελευθεροτυπίας. Δικηγόρος έγκριτος, που ακόμα δεν έχει ασχοληθεί, γιατί το λογότυπο της εφημερίδας που θεωρητικά αγόρασε, τόχουν άλλες δύο. ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ με τόνομα κι όλα τα πασοκάκια κάθονται σούζα. Κανονικό σκυμμένο κεφάλι χωρίς δηλώσεις. Ενώ ήταν λαλίστατος πριν. Μάλλον θα ετοιμάζει την ηλεκτρονική καταιγίδα, πριν την τελική μάχη. Ποιά είναι αυτή; Πάλι εγώ θα το απαντήσω; Δεν είναι αρκετός ο πόλεμος για τον πόλεμο; Ο αγώνας για τον αγώνα; ΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ;
              Δεν θέλω μπερδέματα. Πότε κινδυνεύεις περισσότερο; Όταν σκάσει η ΑΕΚ στα χέρια σου για 25 ή για 200 μύρια; ΟΟΟΟΕΕΕΕΧΧΧΧΧΩΩΩΩ. Ένας δικηγόρος αγόρασε το φαλημέντο εφημερίδα κι είπε να σώσει την ΑΕΚ χωρίς εντολείς αλλά επειδή είναι ΑΕΚ. Σαν τον Αλαφούζο, που τόσο καιρό δεν έβαζε λεφτά, αλλά επειδή κινδύνεψε η άδεια, τάρριξε όλα μονομιάς. ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΩ: ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΕΞΥΠΝΑ ΠΑΙΔΙΑ Η ΜΑΝΑ ΣΑΣ; Κι ειδικά αν είναι σαν τον Οικονομόπουλο, που δεν θέλει το κεφάλαιο - 21 μύρια - αλλά θέλει και τους τόκους. Σύνολο 85. Δεν μιλάμε για Πασοκτζή - λεφτά υπάρχουν -. Μιλάμε για νεοπασαοκτζή. ΚΑΙ ΘΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
             Όμως η δήλωση του Ντέμη " είναι παικταράς " , δεν σημαίνει ήττα. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΚΕΝΤΕΡΗ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΝΤΟΠΑΡΙΣΤΗΚΕ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΙΑΚΩΒΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΙ 0,0000001% δηλαδή τις ψήφους των υποψηφίων του, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, που απλά έχει φύγει. Από λεπτότητα, δεν αναφέρω προορισμό.
              Το μόνο που πρέπει να αναφέρω και να τιμήσω είναι ένα : ΖΗΤΩΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΜΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ. ΖΗΤΩΣΑΝ ΤΑ ΥΨΩΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΗΤΤΗΜΕΝΩΝ. ΖΗΤΩΣΑΝ ΤΑ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, ΠΟΥ ΟΛΑ ΠΕΘΑΝΑΝ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΔΙΑΚΟ. ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΑΝ ΥΠΑΡΧΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΥΓΟ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ. ΖΗΤΩ Ο ΜΙΤΣΕΛ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ BUDGET ΤΟΥ ΧΑΠΙΑ. ΖΗΤΩ Η ΜΠΡΥΖ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ. ΖΗΤΩ Ο ΠΑΥΛΗΣ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΦΩΝΑΖΩ ΚΑΒΛΗ. Φυσικά στο τελευταίο, κάνω την πλάκα μου. ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ, καχύποπτοι.
            Υγ. Πώς το έγραφε κάποιος; " Τον Φούντα και τα μάτια μας. " Αν είχε μάτια, μπορεί και να έβλεπε.

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ

           Πάντα δίπλα στο τηλέφωνο υπάρχει ένα κασετοφωνάκι. Δια παν ενδεχόμενο. Ποτέ δεν ξέρεις πού θα οδηγήσει η κουβέντα κι αν θα πέσουν μπινελίκια. Που δεν έπεσαν βέβαια αφού δεν υπήρχε διάθεση κριτικής στην συνομιλία εκ μέρους του δημοσιογράφου. Ο οποίος μου έκανε την χάρη και με εφοδίασε με το περιεχόμενο της κουβέντας προς κάποια εκμετάλλευση. Κι οπότε σήμερα έχουμε την δυνατότητα να ξαναθυμηθούμε τον καπετάνιο αλλά και να πάμε πίσω από τις γραμμές, δίνοντας όλη την διάσταση στο κείμενο που είχα γράψει προχθές για την αλογοτροφή.
           Έλειπε λοιπόν από τον φάκελλο της αλογοτροφής ένα προπονητήριο ΚΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ. Το γράφω με κεφαλαία για να γίνει αντιληπτό οτι αλάνα για προπονήσεις δεν είναι απαραίτητη. Οι προπονήσεις μπορούν να γίνονται και στο γήπεδο που χρησιμοποιεί μια ομάδα όταν παίζει την αγωνιστική της. Αλλά να γίνει ακόμα πιο αντιληπτό, το πόσο σαθροί είναι όλοι οι φάκελλοι με τις άδειες αν η ΕΠΟ τους ψάξει λεπτομερώς. Αλλά να μην ξεφύγω.
           Το προπονητήριο λοιπόν που επρόκειτο να μπει στον φάκελλο ήταν φυσικά η Παιανία. Με συμφωνημένο τίμημα κιόλας. Ποιός υπαναχώρησε κάβουρα; Ο καπετάνιος που έκανε σκόντο 600 χιλιάρικα ή ο Αλαφούζος; Εύκολο αυτό. Απαντημένο από τον καπετάνιο ως εξής:
          - Θέσατε στο τραπέζι των συζητήσεων με τον κύριο Αλαφούζο...( ούτε καν ερώτηση δεν ολοκληρώθηκε )
          - Με τον κύριο Παναγόπουλο μιλάω...
           Ο οποίος βρίσκεται στο ΔΣ της αλογοτροφής ως ποιανού άνθρωπος; Ρωτάω εγώ. Βρείτε το με τα ακόλουθα hints: Αύριο ξεκινάει η δίκη των ΒΒ ( μέχρις εσχάτων θα πάει, ούσα ακόμα ανοιχτή η παλιά κόντρα εκ Ρωσίας ) και την ώρα που το δεύτερο Β δεν μπορούσε να δώσει εγγυητική 2 μύριων στον καπετάνιο. Εδώ βρίσκουμε το άλφα της κουβέντας.
           Που συνεχίζει :
          -  Έχετε σκεφθεί τι θα γίνει η Παιανία αν ο ΠΑΟ αποχωρήσει του χρόνου;
          - Αυτή την στιγμή δεν θεωρείται δεδομένη η συμφωνία αφού υπαναχώρησαν και θέλουν τις εγκαταστάσεις δωρεάν, όπως ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ.
            Ελπίζω να είστε καθισμένοι ακόμα. Ο καπετάνιος δεν απάντησε στην ερώτηση. Ο φίλος μου ο Dimi βέβαια, είπε οτι θα την κάνει πίστα για τα αυτοκινητάκια του Γιαννάκη. Κι αυτό μπορεί να γίνει αλλά δεν είναι έτσι τα πράματα. Ο Βαρδινογιάννης δεν είναι Νοτιάς ( κι αυτά τα έχουμε πει για τον Νικολάκη ). Ο καπετάνιος έσπαγε εμπάργκο στον Περσικό κόλπο επίτηδες, δεν έσπαγε τα πιάτα της μαμάς του κατά λάθος όταν η νοικοκυρά, του έβαζε τηγανίτες για πρωϊνό.
          - Για πόσα χρόνια είχατε έρθει σε συμφωνία για το ενοικιοστάσιο της Παιανίας;
          - ΓΙΑ ΕΝΑ.
            Ο Αλαφούζος, αν δεν κάνω λάθος, ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ business plan σε όλους τους φορείς. Αυτό το σχέδιο, είχε Παιανία για έναν μόνο χρόνο και μετά, βλέπουμε; Όχι βέβαια. ΑΠΛΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. Γιατί; Βρείτε το. ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΔΕΝ ΤΗΣ ΛΕΙΠΕΙ ΕΝΑ ΜΥΡΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ 100 ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΕΝ ΕΙΔΕΙ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΥ. Εκεί τα παιδιά που είναι μαζεμένα από όλον τον κόσμο κάνουν τα φροντιστήρια τους κι από εκεί τα παίρνει λεωφορείο για να τα πηγαίνει στα σχολεία τους.
            ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ: " Οι εμπνευστές της ρήσης οτι ο Αλαφούζος είναι μπροστινός του Βαρδινογιάννη, ας κοιταχθούν λίγο στον καθρέφτη. " Δεν χρειάζεται να αναφερθώ στην δημοσιογραφάρα που το έγραψε. Ούτως ή άλλως σε λίγο θα είναι άνεργος. Διότι δεν μπορεί να κάνει απλή πρόσθεση, δεν χρειάζονται πληροφορίες : Όταν τα σπας με τον χάπια, πού θα πας για συμμαχία μπρε; Φυσικά με την διάψευση του, το έφερε θετικά αλλά αυτό ήταν παράπλευρη απώλεια.
             Συνεχίζουμε όμως :
           - Εκφράσατε στον κύριο Παναγόπουλο την δυσαρέσκεια σας για τα υβριστικά συνθήματα εις βάρος της οικογένειας σας, που ακούγονταν στο γήπεδο;
          - Φυσικά. Του είπα οτι δεν έχω δει καμία αντίδραση σας.
             Κάτι χρωστάει λοιπόν η κρητική βεντέτα. ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΑΝ ΠΕΡΡΑΣΟΥΝ.  Ποιός φώναζε υβριστικά συνθήματα; Αυτοί που τα παίρνανε από τον Βγενόπουλο ( δίκη ) και τον Πατέρα ( χρέη )  λέω εγώ. Με την αλογοτροφή στο ερασιτεχνικό, ρωτάω εγώ, θα υπάρχει κανείς πέραν του Βαρδινογιάννη στο άσπρο άλογο; Με αξιόπιστα λεφτά  και με νέο γήπεδο;
            Οπότε η συνέντευξη έκλεισε ως εξής:
          - Υπάρχει περίπτωση στο μέλλον η οικογένεια Βαρδινογιάννη - με οποιοδήποτε μέλος της - να επανέλθει στον ΠΑΟ;
          - ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ.
            Αι συνθήκαι, αγαπητοί, ποιές είναι; Ο Μαρινάκης; Η ΕΠΟ; Η Λίγδα; Η διαιτησία; Η κρίσις; Τα χρέη που δεν είναι της οικογένειας;  Γιατί λοιπόν να τα πληρώσει; ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΜΩΣ, ΝΑΙ. ΚΑΘΑΡΟΝ;
           Σοφιστείες Αβραμίδη, θα πει κάποιος. Ξεχνώντας βέβαια οτι ο Τζίγγερ είναι και συμμαθητής μου. Και ξεχνώντας τις δυό μουφιές που έκανε ο Αλαφούζος :
           - Ξαφνική αγορά του προπονητικού κέντρου του Τσακίρη με 8 μύρια ( στο προφορικό βέβαια αλλά δεν υπάρχει ανάγκη για εγγυητική επιστολή ).
           - Αντί τραπεζικής εγγυητικής επιστολής ύψους πλέον πέντε μύριων, εμφανίζεται στον φάκελλο της αλογοτροφής χορηγία του Σκάϋ, ισόποσου ύψους , την ώρα που η δαφνοστεφανωμένη λαμβάνει 3,5 μύρια από το άλλο συνδρομητικό.
         Για άλλη μια φορά η αλογοτροφή πάει να παραπλανήσει την κατάσταση. Πέρσι είχε την προκηρυγμένη ΑΜΚ και τα ονόματα των λεφτάδων που θα συμμετείχαν, φέτος έχει αλλοιώς την βιόλα. Πέρσι όμως ήταν κι ελαφρώς ψιλοαυθόρμητη. Φέτος είναι σχεδιασμένη.
        Ακόμα κι αν περάσει την έφεση. Η διαιτησία σύσσωμη θα κάνει το κυνηγητό της αρκούδας αν χρειαστεί στην επόμενη σαιζόν, οι φατρίες θα πλακώνονται στο γήπεδο της Αλεξάνδρας και φυσικά το σχέδιο της ΑΕΚ θα εφαρμοστεί στην πράσινη. Όσοι κι όποιοι παίκτες και νάρθουν. Αλλά ακόμα κι αν οι παλαίμαχοι φτειάξουν κάποιο συνολάκι, ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΛΑΦΟΥΖΟ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΛΙΓΔΑΣ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ 16 αφού η αναδιάρθρωση μπορεί και να κριθεί παράνομη. Ή μπορεί και να γίνουν 14, για πιο θελκτικό προϊόν. Κι άρα να πέφτουν 5 ή 7.
          Υγ1. Η διπλή ανάπλαση υπεγράφη πλέον. Άρα άνοιξε ο δρόμος για το γήπεδο για τον Βοτανικό. ΓΗΠΕΛ ο φορέας. Ποιός είναι ο μέτοχος; Αλλά, και ποιός έχει λεφτά - ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ - να φτειάξει γήπεδο; Ο Βγενόπουλος ή ο Φορέας;
          Υγ2. Ρε μήπως έγινα αλογοτροφή; Όχι, μην ανησυχείτε. Τι να σας γράψω; Για το παρασκήνιο του Κεραυνού Γλυφάδας ή για το νέο συμβόλαιο του Γροντή; Ή μήπως για τον προπονητή μας; Φυσικά, δεν εννοώ τον Δέλλα.
         

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ

         Βγήκανε οι δημοσιογραφάρες και κάνανε την αποκάλυψη : " Οι ομοσπονδίες που ελέγχονται από τον Γκαγκάτση, θεωρούν ανύπαρκτο τον Σαρρή κι άρα θα τον πολεμήσουν μέχρι τέλους. " Μετά; Α, μετά έπρεπε να καλυφθούν κομμένα δένδρα κι οπότε πήγαινε η κρίση και η αράδα σύννεφο. Το πώς δεν μίκρυνε το γράμμα του κασέ για να γραφούν περισσότερα, κανείς δεν μπορεί να το απαντήσει. Συμφωνώντας βέβαια, οτι ελάχιστοι το πήρανε χαμπάρι.
          Κι είναι γεγονός, οτι τη σημερινή εποχή ποιός να ασχοληθεί σοβαρά με το προϊόν
 " ποδόσφαιρο ". Κι ειδικά με το ρεπορτάζ της ΕΠΟ και τα δικαστικά της. Όλοι μας θέλουμε κάπως να ξεσκάμε. Και προσέχτε ξέσκαγμα. Η ΑΕΚ στην τρίτη εθνική, η αλογοτροφή με αίτηση έξωσης από την Παιανία ακριβώς στα χνάρια μας όπως έχουμε πει για του χρόνου, η δαφνοστεφανωμένη να πανηγυρίζει τίτλο με τον κόσμο της να μουτζώνει, κι ο Σαββίδης να νομίζει οτι λόγω της ομιλίας του προς τους παίκτες γύρισε την απόδοση των παικτών. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΠΛΕΚΟΥΜΕ ΧΑΣΕΔΕΣ.
          Ο κόσμος λοιπόν να φάει κι άλλο κουτόχορτο; ΚΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΚΟΣΜΟΣ, ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ. ΚΙ ΑΡΑ, ΔΥΝΑΜΗ ΚΡΙΣΗΣ, ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Με τον Σαρρή να κάτσει τώρα να ασχοληθεί; Πρέπει νάσαι πικραμένος για να αναγκαστείς να διαβάσεις σε μια εφημερίδα τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.
           Εγώ τα διάβασα; Όχι ακριβώς, αλλά επειδή παρακολουθώ στενά την δημοσιογραφία, πάντα κεντράρω στα σότα και στο πώς κονομάει από κάτι παιδάκια που δίνουν χρήματα για να διαβάσουν το πώς κατούρησε ο Ντέταρι, την ώρα που κάποιοι δήθεν - συνήθως απολυμένοι - πουλάνε παραμύθι στα χωριά τους. Διότι αυτή είναι η πραγματικότητα: Το έντυπο ( όποιο κι αν είναι ) ψιλοντρέπεται να προβάλει κρίσεις κι αποκαλύψεις. Οπαδισμό πρέπει να πουλήσει κι όταν σκάσει κάτι, να τραβήξει από τα σεντούκια του το τάδε κείμενο - που είχε περάσει απαρατήρητο - και να αναφωνήσει : "...όπως τα λέγαμε από τότε..." ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.
             Κλάματα αντίστοιχα στο Ζάππειο σήμερα. Είπε ο Σαμαράς κι απάντησε ο Μελισσανίδης. Σε σύσκεψη για πετρέλαια και λοιπούς υδρογονάνθρακες. Και μάλιστα σε μια κατ' ιδίαν κουβέντα πρωθυπουργού με top επιχειρηματία - ελληνικά ε; - ήταν εκεί δημοσιογράφοι που άκουγαν. Και μάλιστα αθλητικογράφοι. ΔΗΛΑΔΉ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΤΟ ΤΑΔΕ ΣΟΒΑΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ: " ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΆΙΑ, Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΟΤΙ ΤΟ 2015 Η ΑΕΚ ΘΑΧΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. " Δεν κατάλαβα. Δεν είναι είδηση οτι ούτε ο πετρελαιάς αλλά ούτε κι ο πρωθυπουργός στην σύσκεψη για τον μαύρο χρυσό, απλά αλληλοενημερωνόντουσαν για το μέλλον της ΑΕΚ; ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΣΟΪ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. Αν το δείτε πουθενά γραμμένο, ελάτε να μου πείτε τι έχει γίνει.
          ΟΠΟΤΕ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΕΣ.
           Άρα σήμερα είχαμε την σφοδρή αντεπίθεση του έτερου παρασκηνίου εναντίον του Σαρρή. ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.  Σας το έχουν κάνει ποτέ αυτό; Μιλάμε να μην ξέρεις τι να ξύνεις πρώτο. Το δεξί ή το αριστερό. Άσχετα αν το ρεπορτάζ ανακάτεψε τον Σαββίδη του ΠΑΟΚ. Κι έρριξε και μια σπόντα και για Αλαφούζο. Δυό είναι καλύτεροι από έναν. Για να μπερδευτεί κι άλλο το κοινό, που ούτως ή άλλως είπαμε, οτι δεν ασχολείται με τα δικαστικά της ΕΠΟ. Αφού δεν ασχολείται, πώς να μπερδευτεί; Ασχολείσαι με το δυστύχημα που έγινε στον δρόμο; Όχι ουσιαστικά. Αλλά κόβεις και ταχύτητα για να ρίξεις μια ματιά.
             Και καλά ο Αλαφούζος να μην μιλάει, αφού του έβαλε την κωλοφωτιά ο καπετάνιος. Οικονομική μιλάω, όχι την άλλη που θα ήταν ποθητή. Βρε να τρέχει ο ΠΑΟΚ και να λέει οτι " δεν είμαστε εμείς με τον τον Γκαγκάτση και τις αγωγές ". ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥΣ. ΟΤΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΤΟΥΣ ΧΕΡΙ, ΔΕΝ ΞΕΡΑΝΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ.
               Και να ανησυχήσει ο χάπιας; Από τι; Είπαμε χάπιας, αλλά ξέρει τι έχει βάλει εκεί. Όπως ξέρει και τον Βασιλάκη που δεν πήρε τότε τους μισθούς 3 ( τριών ) ετών κι είπε να βγάλει παραπάνω από την Γκαζπρομ. Κι αντί να πληροφορείται ο κόσμος, να προσπαθεί το φαλημέντο έντυπο να μπει σε έξτρα pay roll για υπηρεσίες προς αγωνιστική κινητοποίηση ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΑΓΚΑΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ. ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ. Όχι επειδή έπεσε η ΑΕΚ ή επειδή θα πέσει η αλογοτροφή. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΜΗΔΕΝ, ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΟΥΝ. Κι ενώ φωνάζει η πραγματικότητα: Ρε μαλάκα, απελύθης. Δεν έφυγες οικειοθελώς από την IΒΜ και σε πρόλαβε η Apple πριν την Samsung.
               Υγ. Ο Σαρρής, αν θυμάμαι καλά, εξελέγη φέτος. Πόσα χρόνια είναι η θητεία του παριστάνοντος τον προεδρεύοντα της ΕΠΟ; Υποθέτω υπάρχει στο καταστατικό. Για βάλτε κάτω τις εξελίξεις. Παρέα με τις αποδοκιμασίες στο τηγάνι λόγω θεάματος αλλά και την ικανοποίηση της βόρειας Ελλάδας που ο Ομπάμα ΔΕΝ δέχτηκε τον Σαμαρά. O ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΟΜΩΣ ΜΙΛΗΣΕ. ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.
         ΑΠΛΑ Ο ΤΣΙΩΛΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΤΙ " η ομάδα μου βιάστηκε στον τελικό. " ΡΕ ΠΩΣ ΓΥΡΝΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. ΡΕ ΠΩΣ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ. ΒΡΕ ΜΕΧΡΙ ΚΙ Ο ΤΣΙΩΛΗΣ ΤΟ ΦΩΝΑΞΕ. ΤΙ;
        ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΤΑ ΚΟΖΑ. ΚΙ Ο ΕΠΟΠΠΥ ΔΕΝ ΘΑΧΕΙ ΛΕΦΤΑ. ΑΛΛΟΙ ΡΟΥΦΑΝΕ ΓΡΑΜΜΕΣ, ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΖΑΚ. Κάρολε, χάρισε μας το πρωτοσέλιδο.

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΘΗΣΗ

          Πώς το λέει ο αγαπητός Κώστας; " Δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό. " Έτσι πάμε κι εμείς για την μετεξέλιξη του χώρου. Βιαζόμαστε για να είμαστε έτοιμοι για τον Γολγοθά που έχουμε να ανέβουμε με τα Σούρμενα και την Πετρομαγούλα. Ο οποίος θα είναι χειρότερος πλέον για τον φύσει και θέσει ηγέτη αν δεν κατορθώσει να δώσει τα αναμενόμενα. Ποιά είναι αυτά; Εντάξει τρίτη εθνική, αλλά να δούμε και λίγο μπάλα. Λίγο θέαμα και τα τοιαύτα. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΕΙΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΚΤΖΗ.
           Τα άλλα δεν του λείψανε τόσο πολύ. Οι τσαμπουκάδες και τα λόγια των αχυράνθρωπων των στελεχών ή των μεγεθών. Από αυτά χόρτασε ο κιτρινόμαυρος πληθυσμός, που ανέχεται εκτός των άλλων και το μεγαλύτερο από όλα: Ποιό είναι αυτό; Μα η παντελής αφωνία για τις κλοπές που γίνανε, η παντελής κάλυψη των λαμογιών που κλέψανε τα λεφτά του κόσμου και η πλήρη συμφωνία στην πτώση της ΑΕΚ στην τρίτη εθνική με τον Μελισσανίδη να εξυπηρετεί το σχέδιο του τζάμπα σαν να τον διόρισε ο ίδιος ο Αδαμίδης.
         ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΑΥΤΑ  ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΕΙ Η ΓΑΒΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΚΤΖΗ, ή η νεοεληνοποίηση του και η απομάκρυνση από την προσφυγική ρίζα, που όριζε κάτι διαφορετικό. Προσοχή στις λέξεις. ΟΡΙΖΕ λέω. Ούτε καθόριζε, ούτε προόρριζε ( συγνώμη που δεν βάζω Ω στις λέξεις) . Έχω γίνει κι εγώ γιαλαντζί. Ελπίζω να με συγχωρήσουν όλοι αυτοί που γράφουν greeklish.
          Όμως, το σίγουρο είναι οτι η ηγεσία μαθαίνει γρήγορα. Πιο γρήγορα από την άλλη των μεγεθών. ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, η προηγούμενη έμενε στα κοινωνικά στάτους και στο γιατί αφού έχουμε παραπάνω λεφτά, να ξέρει παραπάνω κάποιος άλλος κάτι. Είναι μια μάχη που δίνει καθημερινά το πεύκο στο δάσος.
          Κοιτάει το παλιό το καινούργιο. Του μιλάει, υποτίθεται. " Τι ξέρεις βρε μαλάκα, βλαστέ; " Λέει το παλιό δένδρο. Το καινούργιο, τι να πει; " Τίποτα δεν ξέρω. Απλά με φύτεψαν και μεγαλώνω. " Ναι, καταλαβαίνω οτι στους ανθρώπους δεν ισχύει αυτό, αλλά μήπως τελικά ισχύσει; Μεσοπρόθεσμα, δεν επιμένω για βραχυπρόθεσμα.
           Τι να ισχύσει; ΡΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ. " Ήρθε ου σιδρόδρομους. Δεν θα μπούτε ούλοι; "
            Κι οπότε άμεσα αντέδρασε η ηγεσία. 22000 καθίσματα αλλά κι "  αν μου την δώσει, αγοράζω μια ομάδα έτοιμη ολάκερη. " ΚΑΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ, διότι τους αιθεροβάμωνες τους φέρνει στην γη όπως κι αυτούς τους πρωτοετείς σε κάποια σχολή που είναι έτοιμοι να πάρουν τα πάντα στα χέρια τους και να αντιστρέψουν τους πόλους της γης. Ποιό είναι το κουφό; ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΟΛΩΝ, κι ας είμαι το πρώτο θύμα. Τι βλέπω σήμερα;
             Μια ξεκούρδιστη ορχήστρα. Αλλά θα έχουμε καιρό για να μιλήσουμε γι' αυτά. Ειδικά με την εξέλιξη του χώρου. Προς το παρόν κρατείστε αυτά που βλέπετε, που ο κάθένας τραβάει στον ντορβά του. Αυτήν την στιγμή, κάποιοι περνάνε εξετάσεις και φυσικότατα είδαν φως και μπήκαν. Δεν σημαίνει οτι θα μείνουν κιόλας. Όσο χαμηλή και νάναι η κατηγορία. ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΚΑΙ ποτέ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΡΑ. Αλλά είπαμε αυτά θα τα πούμε προσεχώς.
          Τώρα το στρατηγικό επιτελείο, ασχολείται με τον κανονισμό και τον σχεδιασμό της νεοσύστατης κατηγορίας. Αριθμός ξένων, αριθμός " υπερήλικων ", συμμετοχή σε κύπελλο, ανεβοκατεβάσματα ομάδων, σύνδεσμους διαιτητών και κύρια υλικοτεχνική υποδομή. ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝΑ, δεν τον αφορούν ποιοί θα κατακοίσουν το σπίτι που έφτειαξαν. Τους ενδιαφέρει πρώτα η σεισμογενής στερεότητα του και δεύτερον κάποια καπρίτσια που θα ανεβάσουν την αξία του αφού το πρώτο μέλημα είναι να πουλήσουν την κατασκευή τους. Κι όταν λέω " πουλήσουν ", εννοώ στη ντόπια αγορά. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ. Το αν ο καινούργιος ιδιοκτήτης θα θέλει τον Τσουμάγκα αριστερά ή λεκάνη από χρυσό, δεν είναι της παρούσης. Φυσικά για όποιον αντιλαμβάνεται τι μπάλα ξέρει ο Μπάγιεβιτς, εύκολα κατανοεί γιατί όλη η κουβέντα γίνεται σήμερα για τα φτερά της νέας ομάδας. Που βέβαια δεν έχει καμιά ουσία.
          Οι πρώτες σοβαρές κρίσεις για το κοινό που ξέρει μπάλα - ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΗΜΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ που τόσο πολύ τους έχει στερηθεί και η κοινωνία -, το οποίο είναι ελάχιστο, θα γίνουν όταν ακουστεί ο άξονας. 1 - 5 - 6 - 9. Και κύρια οι αντικαταστάτες τους αφού οι κάρτες θάναι μπόλικες.
           Είπαμε όμως. Προσεχώς. Το μάθημα του χτισίματος και της διεκδίκησης. Ελπίζω μέσα στην εβδομάδα να είμαι έτοιμος να μιλήσω για το χτίσιμο του νέου χώρου εδώ, που κι αυτό είναι κάτι που δεν το έχω ξανακάνει. Όπως κι όλοι αυτοί που προσπαθούν τώρα να δείξουν κάτι αλλά κάπου δεν κολλάνε τα χνώτα τους: Παρακολουθούσε κανείς τόσο χαμηλά, ομάδες ή παίκτες; Ξέρει κανείς ποιές ομάδες θα διαλυθούν και ποιοί παίκτες θα μείνουν ελεύθεροι; Δεν χρειάζεται απάντηση. Τουλάχιστον η ηγεσία είναι ανοικτή στην γρήγορη μάθηση, έστω κι αν χρειάζεται μπινελίκωμα.
           Υγ1. Αυτά που λέει ο Σίμος, τα έχετε διαβάσει εδώ.
           Υγ2. Τα 6 μύρια, τα έλεγα προχθές.
           Υγ3. Αναστολή για τον Ντέμη, σημαίνει οτι δεν ξαναμιλάει.
           Υγ4. Ο Τσουμάγκας έμεινε διότι ήταν παιδί του πλάνου. ΔΕΝ τον ήθελα, αλλά οι ρουφιάνοι είναι πάντα χρήσιμοι.

ΑΥΓΗ




                Υγ. Για τους λίγους που με γιόρτασαν και φυσικά είπαν ένα από τα αγαπημένα μου.

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΜΕΛΕΤΕΣ

       Είμαστε εις άγραν χρημάτων κι οπότε όλοι μας είμαστε υποχρεωμένοι να φέρουμε προτάσεις. Τόσα χρόνια σαν Αεκτζήδες, τόσα διπλώματα αποχτήσαμε. Τώρα είναι καιρός να κάνουμε την πρακτική μας εξάσκηση. Φυσικά επειδή το επιτελείο του tiger δεν κάθεται, είμαι υποχρεωμένος να παραθέσω τις κινήσεις αλλά και τις στρατηγικές που ήδη έχουν δρομολογηθεί ή είναι στα σκαριά.
       1. Μετά την μεταφορά των 9000 καθισμάτων του κολυμβητηρίου, η σκέψη μας έχει πάει στο νερό της πισίνας. Το οποίο προορίζεται για πότισμα του νέου χλοοτάπητα στο Ελληνικό. Ευτυχώς επειδή η δουλειά μου είναι στην χημεία, πρόλαβα τα βυτία μεταφοράς αφού το νερό περιέχει χλώριο και θα κινδύνευε το νέο ταρτάν. Το νερό θα μεταφερθεί στα διυλιστήρια και θα φιλτραριστεί. Το καθαρό υγρό πλέον θα πάει στο παλιό αεροδρόμιο ενώ όσο χλώριο αποκτήσουμε θα πωληθεί στην ελεύθερη αγορά δημιουργώντας έσοδα για το σωματείο μας.
     2. Το γήπεδο στο Ελληνικό δεν έχει μάτριξ για τα σκορ και τα λοιπά. Στο ΟΑΚΑ όμως υπάρχει ένα spare που κάθεται στις αποθήκες . Είχε αγοραστεί σαν back up σε περίπτωση βλάβης των ήδη τοποθετημένων. Το εξασφαλίσαμε λοιπόν το αναπληρωματικό - είναι καινουργές, δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ - με την υποχρέωση να το στείλουμε πίσω σε περίπτωση ανάγκης του ΟΑΚΑ. Δεν πληρώνουμε τίποτα. Είναι κάτι σαν χρησιδάνειο κι ευκαιρία να τσεκάρει το δημόσιο αν το μάτριξ πράγματι λειτουργούσε.
   3   Κάναμε προσφορά στον ΟΦΗ για τον προβολέα του που είχε πέσει. Ευτυχώς ο ηγέτης μας διόρθωσε το βιαστικό λάθος μας. Η μεταφορά από την Κρήτη στο Ελληνικό, θα κόστιζε πάρα πολύ. Οπότε ανέλαβε τις διαπραγματεύσεις με τον οργανισμό του παλιού αεροδρομίου για τους προβολείς πίστας που χάσκουν ακόμα εκεί.
  4.  Για τον χλοοτάπητα, υποψήφιο είναι το γήπεδο του Πανιώνιου. Την δουλειά την έχει αναλάβει η οργάνωση. Δηλαδή να κόψει το χόρτο, να το τυλίξει σε ροδέλες και να το μεταφέρει μέσα σε ειδκό βυτιοφόρο. Να τιμωρηθούν και οι πάνθηρες που κάθε τόσο ρίχνουν πρόκες. Και να διευκολυνθεί και το έργο των σωμάτων απομάκρυνσης καρφιών από το γήπεδο της πλατείας. Χωρίς χόρτο, ο χώρος θα καθαρίζεται στο άψε σβήσε.
 5. Οι λυόμενες κερκίδες δεν είχαν σκέπαστρο. Κρίμα για τον λαό της ΑΕΚ να βρέχεται. Αρκετός δεν είναι ο υποβιβασμός; Ήδη έχουμε έρθει σε συμφωνία για να πάρουμε τις παλιές στέγες των κτιρίων της Ολυμπιακής. Συγκεκριμένα αυτών που φιλοξενούσαν τα δύο jumbo  για να γίνει το σχετικό service.  Ένα βάψιμο θέλουν στα χρώματα της ομάδας μας κι έδεσε το γλυκό. Θα μου πείτε οτι αισθητικά δεν θα ταιριάζουν με το ήδη υπάρχον σκέπαστρο. Δεν κατάλαβα τώρα. Η σκεπαστή στην Φιλαδέλεφεια, είχε καμιά σχέση με το υπόλοιπο γήπεδο; Σαν αυθαίρετο μέσα στο δάσος δεν ήταν; Άντε που μου γίνατε τώρα και υπέρ της διακόσμησης.
 6.  Οι προτάσεις στους παίκτες επίσης λαμβάνουν μια βελτίωση. Αναφέρω χθεσινό τηλεφώνημα :
     - Καλησπέρα Γιώργο. Θα ήθελες να παίξεις στην ΑΕΚ που όπως γνωρίζεις θα είναι λίγο χαμηλότερα από εκεί που ανήκει;
     - Φυσικά κύριε τίγρη.
     - Ωραία. Πόσα μας δίνεις για να πάρεις φανέλα;
     Σε αυτό το επίπεδο προσωρήσαμε και με τον Μητρόπουλο, που είδε την προσφορά μας χαμηλή. Ηρωτήθη από την πάρτη μας, πόσα θέλει και μας απάντησε 30 χιλιάρικα. Του είπαμε αμέσως ναι, αφού λεφτά υπάρχουν. Ακόμα δεν μας έχει απαντήσει πού θα τα βρει αυτός να μας τα δώσει για να του τα δώσουμε. Φυσικά δεν αγχωνόμαστε. Όπως γράφει κι ο Κώστας Κετσεντζόγλου, " όλοι πλέον θέλουν να παίξουν στην ΑΕΚ. "
  7.  Για τον λοιπό υλικοτεχνικό εξοπλισμό που θα χρειαστεί εντός των υποδομών του γηπέδου ( γραφεία, καρέκλες, κρεβάτια, κρεμάστρες και λοιπά ), υπάρχει έναρξη σχετικού bazaar περί τα τέλη Ιουλίου. ΤΖΑΜΠΑ ΒΡΕ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΙ. Οι Αεκτζήδες, ό,τι δεν χρειάζονται, θα το μεταφέρουν ιδίοις μέσοις σε ειδικό χώρο του Ελληνικού, όπου θα υπάρχει επιτροπή παραλαβής αλλά και αξιολόγησης των αντικειμένων. Εντελώς δωρεάν θα γίνεται η δουλειά αυτή. Ό,τι κρίνεται κατάλληλο θα χρησιμοποιείται κι ο τέως ιδιοκτήτης θα αμείβεται με επιστολή προσωπική του tiger. Στην επιστολή, η οποία θα αποκτήσει συλλεκτική αξία, ναι μεν η υπογραφή του ηγέτου θα είναι τυπωμένη αλλά χειρόγραφα θα αναφέρεται το αντικείμενο που εδωρήθη στην ΑΕΚ.
 8.  Το πρόγραμμα μας περιέχει επίσης και προσφορές. Όποιος τις αρνηθεί, απλά δεν θα έχει πρωτεραιότητα για τα διαρκείας στο ναό. Οι προσφορές σχετίζονται όλες με το αυτοκίνητο. Η πρώτη είναι εύκολα κατανοητή : Τέρμα πια το πλύσιμο του αυτοκινήτου δεξιά κι αριστερά. Σε ύποπτα πρατήρεια, που όχι μόνο δεν ΄φέρουν την σημαία της Aegean αλλά και δεν γνωρίζουμε και τα αθλητικά ιδεώδη του ιδιοκτήτη του πρατηρίου. Ναι, αγαπητοί κι αγαπητές. Ιδρύεται το πρώτο πλυντήριο αυτοκινήτων παραπλεύρως του γηπέδου. Εσύ θα βλέπεις το παιχνίδι κι ορδές Πακιστανών θα στο παραδίδουν πεντακάθαρο. Το σύνθημα της κίνησης ενδεικτικό : " ΒΡΩΜΙΣΕ ΤΟ ΟΣΟ ΘΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΕΚ, ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. "
          Η δεύτερη προσφορά έχει να κάνει με την ικανότητα του οδηγείν. Ιδρύεται σχολή οδηγών στον παλιό αεροδιάδρομο, που θα διαπιστεύει το ήδη υπάρχον δίπλωμα οδήγησης. Δεν κατάλαβα. Επειδή έχεις δίπλωμα, ξέρεις και να οδηγείς; Αυτά είναι για το ελληνικό δημόσιο, που όλοι ξέρουμε τι λάδωμα πέφτει για ένα κωλόχαρτο. Η ΑΕΚ αλλά και η προσωπική παλιά εμπειρία του tiger, πλέον αναλαμβάνει να καλύψει τα κενά εκείνων που το πήραν το χαρτί δια της πλαγίας. Αλλά κι εκείνοι που το πήραν σωστά και ξέρουν να οδηγούν, έχουν πλέον την δυνατότητα να το αναβαθμίσουν σε masters  οδήγησης. Μια μοναδική ευκαιρία. Κάτι σαν ΚΤΕΟ for driving skills, as we talk about in the States. KI OLA AFTA STHN MONADIKH TIMH TWN 300 $ ( 30$ to plysimo & 270 $ the upskirt ).
  9.   Δημιουργία Αεκτζήδικης σκέψης. Με μια συμμετοχή γύρω στα 20 ευρώ, θα μπορεί ο καθένας από εμάς να καταθέτει ιδέες, ακόμα και ηλεκτρονικά, για το πώς μπορεί να κονομήσει παραπάνω ο ιδιοκτήτης μας. Γραμματεύς του νεοσύστατος τμήματος έχει επιλεγεί ο Χατζηχρήστος, αφού το ψηφοδέλτιο στην ερασιτεχνική είναι κάργα ενωτικό ενώ διαθέτει και την πείρα από τότε που είχε κάνει και το τμήμα σκάκι. Πάντα είχε ροπή στα πνευματικά παίγνια, οπότε ευκαιρία να χρησιμοποιηθεί στο Research & Development τμήμα της ΑΕΚ μας.
                    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ, ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ 50 ΕΥΡΩ ΑΠΑΞ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ( ειδικών επιστημόνων εκ Γεωργίας ) ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΣΑΣ.
                                               ΟΛΕ.

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ο ΓΥΑΛΟΣ

           Ρε να ψάχνουν κάποιοι το σχήμα του. Ή αν είναι ορθός. Εντάξει κάποιοι άλλοι διερωτώνται αν στραβά αρμενίζουμε, αλλά κι αυτοί αφού την πετάξουν την ατάκα, βολεύονται οτι το είπαν. Είναι οι ψαγμένοι στο πυθάρι του Διογένη. Όλα τα ήξερε ο φιλόσοφος αλλά τελικά με δέκα πίπες από την Λαίδα, παρέμεινε στην γραφικότητα του. Τώρα από πού τα πήρε η πουτάνα για να το παίξει ερωτευμένη με τον ρακένδυτο - ΠΟΥ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΟΤΙ ΤΟΥΚΡΥΒΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ - σιγά να μην το ψάξω εγώ σήμερα. Είμαι με τον ήλιο, τον παντοτινό αυτοκράτορα. Θα ασχοληθώ με κάποιον ναρκομανή του περιθώρειου που ζήταγε λύτρωση μέσω σφαγής; ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΩΣΤΕΤΣΟΥΣ.
           Κι οπότε γίνεται μακελειό στην ΑΕΚ. Μακελειό έργων δηλαδή. Τα οποία τα είπαμε προχθές. 20 χιλιάδες διαρκείας θέλει ο τίγρης κι άρα με μέση τιμή τα 100 ευρώ, βγήκαν όλα τα έξοδα για την ομάδα που χτίζεται. ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΡΩΤΗ. Γιατί;
           ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ, πάντα με 100 ευρώ διαρκείας, ΤΟ ΟΑΚΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΦΡΑΓΚΟ, ΘΑ ΕΙΧΕ 40 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Ποιός να διαπραγματευτεί; Ο Γαλακτόπουλος; Με τι προσόντα; Εκεί που ντοπαριζόταν για να σφίξει ελληνορωμαϊκά τον αντίπαλο, τώρα που τον βάλανε χαριστικά στην αργομισθία έμαθε και οικονομικές διαπραγματεύσεις; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΓΧΑΖΕΙΣ. Όχι με τον Πέτρο, που καλός είναι να σου οργανώσει κανά χτύπημα τη νύχτα, αλλά με τον τίγρη, ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΙΓΛΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΤΗΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΛΥΟΜΕΝΗ ΚΕΡΚΙΔΑ.
           Το 1,5 μύριο ενοίκιο γίνεται 300 χιλιάρικα, εξακολουθώντας να βολεύεις τα λαμόγια της δημοσιογραφίας, εξακολουθώντας να εξυπηρετείς το κοινό, εξακολουθώντας να έχεις όλους τους αντίπαλους να δηλώνουν το ΟΑΚΑ σαν δεύτερη έδρα, και χίλια δυό άλλα, όπως σπόνσορες και τηλεοπτικές πλατφόρμες. Κι όλοι ξέρετε οτι το ΟΑΚΑ το μισώ. Αλλά εδώ μιλάμε οτι θέλουμε χρήματα πλέον. Χρήματα, που κανείς Μελισσανίδης δεν πρόκειται να βάλει. Επομένως είναι ηλίου φαεινότερον, οτι το ερασιτεχνικό σωματείο δεν θάπρεπε να κάνει περιττά έξοδα. Φυσικά αν εξυπηρετείται το οτι ποτέ δεν θα χτιστεί γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια, κι άρα ο κόσμος πρέπει να συνηθίσει το Ελληνικό, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Θεμιτό; Όσο ήταν και ο υποβιβασμός χωρίς ειδοποίηση του κόσμου.            
            Μα πήγαν τοπογράφοι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μα ο τίγρης πήγε στο Τορίνο. Ναι έγινε της πουτάνας. Από εκεί που ο άνθρωπος δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί αφού έκανε business ΠΡΙΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΟΠΑΠ, τώρα έχει άπλετο χρόνο για την ΑΕΚ και πλέον ο ΟΠΑΠ κάνει business μόνος του. Είναι από τα ελληνικά παράδοξα μάλλον. Να κυνηγάω να πάρω μια αντιπροσωπεία έχοντας καταθέσει τις προτάσεις μου και μόλις την πάρω, να την αφήσω να δουλέψει μόνη της. ΡΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ. ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΜΟΛΙΣ ΕΚΛΕΓΟΥΝ, ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΞΑΝΑΕΚΛΕΓΟΥΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.
          Που φυσικά δεν πήγε κανείς πουθενά. Ή μάλλον sorry. Πήγαν δυό μαλάκες στην Φιλαδέλφεια και μέτρησαν τον χώρο της Μπριτάνια για κανά κλειστό για τα αθλήματα που παίζονται με τα χέρια. Στο δε Τορίνο έγινε άλλος χαμός. Να παρακαλούν οι Γιουβεντίνοι γονυπετείς, να μην αντιγραφεί το γήπεδο τους - ακόμα και σε μικρότερη κλίμακα - από τον tiger. Που μου ταιριάζει. ΟΤΑΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΦΤΕΙΑΞΩ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΑΧΑΡΝΩΝ, ΕΊΧΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΚΑΛΗ ΚΙ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΛΑΤΣΗ. ΚΙ ΕΦΤΕΙΑΞΑ ΕΝΑ ΠΑΛΑΤΑΚΙ 60 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΤΟ ΛΑΤΣΕΪΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΜΑΛΛΟΝ ΘΑΧΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ.
           Θα μου πεις οτι ο κόσμος γουστάρει το δούλεμα. Αμέ. Ακόμα και τον Σύριζα - πέσανε προχθές κάτι μπουκέτα στην συνέλευση - που θα διαφωνήσει με το 28500 και τις τόσες εμπορικές χρήσεις στην Φιλαδέλφεια, κι οπότε θα μουν κάποιοι τύποι που θα προσφύγουν στο συμβούλιο επικρατείας. Άλλο αστείο όνομα κι αυτό. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ. Ούτε επικράτεια δεν υπάρχει αφού το κράτος το διοικεί ο Ράιχενμπαχ, αλλά και συμβούλιο από δημόσιους υπάλληλους ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ; Είναι άλλος ο ρόλος τους; Τι λέτε ωρέ; Στον πόλεμο στο μέτωπο ουρλιάζει κανείς οτι είναι μάγειρας σε ειδικότητα; Όταν έρχεται κάποιος να σε γαμήσει, προτάσσεις οτι είσαι Ι4;
          Οπότε με τοση καθυστέρηση που θα πάρει στο συμβούλιο να αποφασίσει, γιατί να μην γίνει ένα μικρό γηπεδάκι στην Φιλαδέλφεια για τα ρομαντικά τμήματα, ένα καταπληκτικό μουσείο και μερικές προκατασκευασμένες οικολογικές τραμπάλες; ΚΑΙ ΜΕ ΡΗΜΑΓΜΕΝΟ ΤΟ ΟΑΚΑ ΠΛΕΟΝ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΞΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΓΙΣΤΑΝΕΣ; Ήδη σήμερα η είδηση του ρεπορτάζ, ενθουσίασε όλα τα ΜΜΕ : " Ο Μελισσανίδης με προσωπικές διαπραγματεύσεις του, εξασφάλισε χιλιάδες καθίσματα για το Ελληνικό από το κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ. " Ρε ούτε τα καθίσματα. Κι αυτά βερεσέ που λένε.
        Κι αυτό το τουρλουμπούκι θα συνεχιστεί, μέχρι να βγει και το budget. Για το νέο γήπεδο μιλάω. Τόσα ο ένας, τόσα ο άλλος και λοιπά. Αυτά λοιπόν τα τόσα, θα πολλαπλασιαστούν αφού θα πρέπει να γίνουν καθυστερήσεις στις δίκες όταν θα καταλογιστούν τα χρέη στα φυσικά πρόσωπα. ΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.  Αλλά ο λαός θα είναι τρισευτιχισμένος. Δυό κούπες μάνι μάνι αλλά και members club στο Ελληνικό. Δέκα τούβλα ίσον 15 χιλιάρικα και 200 σφουγκοκωλάριοι με 300 ευρώ , ίσον 60 χιλιάρικα. ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ Ο ΧΩΡΟΣ. Στον οποίον θα προϊσταται η μέγιστη προσωπικότης, Στέφανος Μαματζής.
         Έχουμε άλλα; Όχι βρε. Πού να τα βρούμε; Πριν κρίνεις την πολυκατοικία, κρίνεις την στατική μελέτη. Τα θεμέλια που λέει κι ο Καραγιαννίδης. Αυτός επιμένει οτι κανείς στην Ελλάδα δεν ξέρει να χτίζει ομάδες ποδοσφαιρικές. Κάνει κριτική δηλαδή, ως ειδικός επιστήμονας χτισήματος ομάδων αφού στο παρελθόν έχει χτίσει πολλές. Φήμες μάλιστα λένε, οτι τον είχε φωνάξει η Ντόρντμουντ για συνομιλίες. Να μην ξεφεύγω όμως.
         Σήμερα είπαμε για το γήπεδο. Αύριο ελπίζω να μιλήσουμε για το ενωτικό ψηφοδέλτιο, μεθαύριο για το τεχνικό τημ και παραμεθαύριο για το ρόστερ που χτίζεται με προοπτικές την λίγδα. ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ, που από επιλογή του ΓΑΠ βρέθηκε στο τιμόνι της ΝΔ κι όχι στο ΠΑΣΟΚ αφού προτιμήθηκε ο Ανδρουλάκης, ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ 30% ΑΝΕΡΓΙΑ, δεν θα είναι πεδίο ενδιαφέροντος αυτού του χώρου. ΑΥΤΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΘΑ ΨΑΧΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ - ΜΕΓΙΣΤΑΝΕΣ, χωρίς να βάλουν φράγκο. ΔΗΛΑΔΗ, σαν κομμάτι των ΜΜΕ, θα ΧΑΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΠΟΣΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.
         Φυσικά θα ασχοληθούμε και με το αρμένισμα μας. Ο γυαλός είναι δεδομένος. Αλλά πάντα θα υπάρχουν πελάτες που μπορούν να απολαύσουν τις εξωτικές σκοτεινές μεριές του κόλπου του Σκαραμαγκά ή τα απίστευτα, λαξευμένα από μάρμαρο, πέη στις παρυφές της πλατείας Κουμουνδούρου. Όπως θα πιστεύουν πολλοί οτι η Ελλάδα βγήκε από την κρίση λόγω Σαμαρά - ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ( ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΊΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ) ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ; - κι οτι το νέο έκτακτο χαράτσι στα ακίνητα δεν είναι ΝΕΟ μέτρο. ΧΑΙΡΕΣΘΕ.

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΔΩΣΕ ΘΑΡΡΟΣ....

        ...στον χωριάτη, να σου ανεβεί και στο κρεβάτι. Λαϊκή θυμοσοφία, προφανώς πρωτευουσιάνου που αρνήθηκε ή ξέχασε την καταγωγή του. Αν δεν είναι έτσι, τότε μιλάμε για πραγματικά αστό τρίτης γενιάς, οπότε μιλάμε για σνομπίστικη θυμοσοφία. Δεν μας πειράζει ιδιαίτερα όμως. Ειδικά όταν αναφερόμαστε σε ψεύτες, που ποδοσφαιρικά συνήθως βρίσκονται να υποστηρίζουν την αλογοτροφή.
         Και δήλωσε ο παππούλης Βασίλης Κωνσταντίνου ( κάποια μέσα τον ονομάζουν αγριόγατα κι είναι πραγματικά να γελάς ): "...ήθελα να προκαλέσω τους αρμόδιους με την μήνυση για να κάτσουμε να συζητήσουμε για την διαιτησία. Φυσικά η ομάδα δεν κινδυνεύει αφού την αγωγή την έκανα σαν φυσικό πρόσωπο..." Παιδιά ! Έτσι λέω να κάνω κι εγώ. Θέλω να μιλήσω με κάποιον αλλά αυτός αρνείται.  Άρα, του κάνω μια μήνυση για να μου μιλήσει.
         Οπότε παραθέτω τον κανονισμό : " Για κάθε πράξη ή ενέργεια ατόμων από ΦΥΣΙΚΑ ή νομικά πρόσωπα που ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ με την ομάδα, με την οποίαν ( πράξη ) δημιουργείται στο φίλαθλο κοινό αίσθημα απαξίωσης προς το ποδόσφαιρο, ο σύλλογος τιμωρείται σύμφωνα με τα άρθρα 25 και 26."
          Τι λένε τα άρθρα αυτά; Άμεσος υποβιβασμός της ομάδας που προκάλεσε το αυτοδιοίκητο και προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια, μέχρι και πλήρης αφανισμός. Τι σχέση έχει η γριά αγριόγατα με την αλογοτροφή; Απλά αντιπρόεδρος. Τα συνδέσαμε τα δοχεία; Ελπίζω πως ναι.
           Η ΕΠΟ όμως, δεν θα προχωρήσει  σε καρατόμηση. Θέλει να κάνει την πλάκα της ρε παιδί μου. Ναι; ΟΧΙ. ΔΙΟΤΙ Η ΕΠΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ. Από τον χάπια θα πουν οι περισσότεροι. Εγώ όμως λέω άλλα. Οτι εντολές παίρνει από τον πρώτο επιχειρηματία της χώρας. Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΔΕ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ.
         Η ομοσπονδία λοιπόν, επέτρεψε στους 12 διαιτητές να κάνουν αντιμήνυση. Κι αυτοί πήγαν στα τοπικά πρωτοδοκεία, την υπέβαλαν κι οπότε η αγριόγατα θα συγγράψει απομνημονεύματα σαν τον Παυσανία. Εν συνεχεία στο σεμινάριο της ΟΥΕΦΑ ( σήμερα και αύριο ) , θα παραδώσει μεταφρασμένη την κίνηση προς τα πολιτικά δικαστήρια της αλογοτροφής προσκομίζοντας επίσης τον περσινό ΠΛΑΣΤΟ ΦΑΚΕΛΛΟ συμμετοχής της πράσινης ομάδας, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα. Ο Πόνιος Πιλάτος, έπλυνε τα χέρια του. Ας αποφασίσει ο Άννας.
           Εν συνεχεία, θα συνεδριάσει για τις άδειες. Εδώ βέβαια μιλάμε για την απόλυτη πλάκα. Ο Αλαφούζος θα μιλάει πάλι - όπως πέρσι ο Γόντικας - για ομολογιακό δάνειο πέντε μύριων και για επερχόμενη ΑΜΚ, αλλά η ΕΠΟ έχοντας και την γνωμοδότηση της ΟΥΕΦΑ, θα απαιτεί τραπεζική εγγύηση δέκα μύριων για να διασφαλίσει τους διακανονισμούς  με τους πιστωτές της αλογοτροφής.
           Μπήκατε στο νόημα ή όχι ακόμα; Νομίζω μισομπήκατε. Πάμε λοιπόν να τσιτάρουμε το σχοινί.
           Η λίγδα ΔΕΝ πρόκειται να δώσει άδεια συμμετοχής στην αλογοτροφή και θα επιβάλει στην πράσινη εταιρεία όλα εκείνα τα μέτρα που επέβαλε στην ΑΕΚ πέρσι. Περικοπές στο τηλεοπτικό συμβόλαιο και περιορισμό στα μεταγραφικά αποχτήματα, που ούτως ή άλλως έρχονται να καλύψουν τρύπες που ανοίγουν, αφού οι πιο ποιοτικοί παίκτες με τα πιο βαρειά συμβόλαια αποχωρούν. Ποιό είναι το μέλλον; Τα έχουμε πει: ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ, ΚΛΑΦΤΗΝ ΝΑ.
            Διότι αυτήν την στιγμή γίνεται μόνο επικοινωνιακός πόλεμος. Ο νούμερο ένα επιχειρηματίας της χώρας, δηλαδή ο Βαρδινογιάννης, θέλει να καταπιεί τα σταγονίδια του Πατέρα αλλά και να επιστρέψει στο άλογο καβάλα. Φυσικά χωρίς χρέη. Τα οποία, ούτως ή άλλως, ΔΕΝ τα έκανε αυτός. Κι οπότε ο άνθρωπος του σε εμάς, δηλαδή ο tiger, έκανε το πείραμα κι άνοιξε τον δρόμο. Μετρήθηκαν οι αντιδράσεις του κοινού, φαγώθηκε κι ο αρχηγός της οργάνωσης ( φυσικά αύριο θα φαγωθούν ο Ηγουμενίτσας και ο Πάτρας που προς το παρόν καπνίζουν πούρα ) κι όλα πάνε στο σχέδιο.
            ΟΥΤΕ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ, ΟΥΤΕ Ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΉΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. ΟΠΟΤΕ ΠΛΑΚΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ που πείθουν τα φανατικά τραγιά, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ, αλλά γυρνώντας στη λεωφόρο ( πόσα πρόστιμα έχετε να δείτε του χρόνου...), με κάποιον που βαφτίστηκε προπονητής ΚΑΙ ΜΕ ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ, που κατανοείτε όλοι πώς θα πάει την αλογοτροφή του χρόνου.
              Κι ο κόσμος της αλογοτροφής θα δώσει την μάχη του. Σαν δωδέκατος παίκτης θα προσπαθεί αλλά στο τέλος θα αποδεχτεί πρώτον την αγωνιστική πτώση του αλλά και το ότι είναι προτιμότερο να πάει η ομάδα στο ερασιτεχνικό, να φύγουν τα χρέη και σε δυό χρόνια να ανέβει τραίνο, με νέο γήπεδο στον Βοτανικό ( το μεγάλο όνειρο της οικογένειας που ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΜΙΛΑΓΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗΠΕΛ ) ΚΑΙ...
              ΚΑΙ ΜΕ ΝΕΟ ΣΥΝΔΕΣΜΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, πλήρως ελεγχόμενο από την ΠΑΕ, ΟΠΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ.
            Ο δε νορμάλ κόσμος, θα βαρεθεί σφαλιάρες από τις ομαδίτσες της λίγδας και θα συμφωνήσει με την ερασιτεχνική κατηγορία, την επάνοδο του Βαρδινογιάννη ( όλοι οι άλλοι αποδείχθηκαν ανύπαρκτοι ), την προοπτική του γηπέδου κι  όλα τα άλλα που θα φανερώνει, βήμα βήμα,  ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΕΚ.
             Τώρα βέβαια θα αναρωτηθείτε : " Και τι μας νοιάζει τι θα γίνει με την αλογοτροφή ; Εμείς εδώ μπαίναμε για καμιά κριτική που αφορούσε την ΑΕΚ. " ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ.
             ΔΙΟΤΙ Η ΑΕΚ ΠΕΘΑΝΕ. Όπως πέθανε κι ο τάδε μεγάλος τραγουδιστής. Το οτι τα τραγούδια του τα λένε άλλοι, δεν σημαίνει τίποτα. Πέραν του σχόλιου, οτι ο πρώτος τα έλεγε καλύτερα. ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
            ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΥΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ Ή ΟΧΙ; ΟΤΑΝ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΑΥΤΟ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ.
            Φυσικά και πάντα θα υπάρχει το όνομα ΕΛΛΑΣ αλλά και κάτοικοι αυτού του χώρου. Απλά θα είναι μπαγκλαντεσιανοί με ταυτότητα που γράφει υπηκοότητα σαν τόπο κατοικίας. Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΧΡΥΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΣΚΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ. ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ.
           ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΕΚ. ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ, την μυρωδένια του χωριού, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ. ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ. Απλά παλιά, το κεσεδάκι που δεν άλλαξε μέγεθος, χώραγε καμιά τριανταριά και σήμερα χωράει καιμιά δεκαριά.
            Μα αυτή θα είναι η ΑΕΚ. Φυσικά αυτή θα είναι. ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΩΤΕΡΟ LIFE STYLE ΚΟΙΝΟ, ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΑΘΛΑ ( ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΤΑ ΟΠΑΔΙΚΑ ) ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤΑΜΟΙΡΑΣΜΟ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ: Φέτος εμείς, του χρόνου εσείς. ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΣΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ. ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE; Αγαπητέ toolAEK.
             Yγ1. Χάρη, ρώτησες κάτι για το ψηφδοδέλτιο. Θα σου απαντήσω με ανάρτηση.
             Υγ2. Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει στο τεχνικό κομμάτι της μεταλλαγής του χώρου σε site, παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου.
        
         

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΞΕΦΡΑΓΚΩΜΑ

           Τα νέα ξεκίνησαν δύσκολα: Το Ελληνικό, δηλαδή οι εγκαταστάσεις για το γήπεδο και τους γύρω χώρους - δεν έχει την υποδομή, που είχε παλιά. Μιλάω για όταν μετατράπηκε σε γήπεδο ολυμπιακών αγώνων. Λογικό το άκουσα. Από όπου κι αν περνάει το όνομα ολυμπιακός, στάχτη και μπούρμπερι αφήνει πίσω του. Ήταν οι Έλληνες για ολυμπιακούς αγώνες; Κι ειδικά με κάτι baseball, softball και λοιπές αρλούμπες;
          Παραλίγο να ξεφύγω - τόσες μέρες να ασχολούμαι μόνο με το βιβλίο μου - λόγω ψυχαναγκαστικής στέρησης. Οπότε επανέρχομαι.
         Το Ελληνικό λοιπόν, θέλει ανακατασκευή στους χώρους που θα περιδιαβαίνουν οι υπεύθυνοι αγώνων, δηλαδή οι αθλητές, οι διαιτητές, οι παράγοντες και οι δημοσιογράφοι. Ειδικά οι τελευταίοι εξέφρασαν και μια σνομπίστικη μομφή, επειδή εκεί που πρόκειται να κάθονται τζάμπα δεν θα έχουν καλό οπτικό πεδίο. Έτσι είναι. Άμα θέλεις πλήρες ρεπορτάζ για το ματς με τα Σούρμενα ή τον Εθνικό Γαζώρου, δεν μπορείς να έχεις τον φίσκουλα να κάθεται χαμηλά. Το οτι η ΑΕΚ θα παίξει τρίτη εθνική - κι ερασιτεχνική μάλιστα - ουδόλως απασχολεί τον σκατόμυαλο.
          Ρημαδιό όμως είναι και ο χλοοτάπητας. Που πρακτικά, έτσι όπως τον πάτησα, είναι μια καλή ιδέα για κάποιες γιαγιάδες να τις βάλουμε σε ένα πούλμαν και να τις πάμε εκδρομή να μαζέψουν τις βρούβες που φύονται παντού. Κοιτάξτε. Η ΑΕΚ οφείλει να συνεχίσει την κοινωνική δράση της. Δεν είναι μόνο οι μπόμπες στο Βελιγράδι ή οι αιμοδοσίες. Σαν τρίτη κατηγορία, μπορούμε να κάνουμε και μια κάποια στροφή στην τρίτη ηλικία. Άσχημα είναι τα χόρτα του γηπέδου; Μια χαρά είναι, όπως μια χαρά κινείται και το κτίσιμο της νέας ομάδας με Γεωργέα και Σωτήρη Λυμπερόπουλο. Αλλά έχουμε καιρό γι' αυτά.
           Το πρόβλημα είναι λοιπόν πέραν των ανωτέρω, οτι ο Μελισσανίδης θέλει να κάνει και μπουτίκ, θέλει να βάψει το μπλε γήπεδο με τα σήματα του Εθνικού και του ΟΠΑΠ ( αυτό δεν ενοχλεί ιδιαίτερα ) αλλά θέλει και να μεγαλώσει την χωρητικότητα του σταδίου. Θέλει να το κάνει προσωρινό παλατάκι αφού ο μεγιστάνας Ρέστης που έπαιζε εκεί, έδειξε κι αυτός την κιμπαροσύνη του αλλά είχε πρόβλημα που δεν πήγε τόσο καλά η Γλυφάδα. Ελπίζω τώρα που θα γίνει Μαρινάκης Β η ομάδα να σεβαστεί κάποιο επόμενο γήπεδο.
              Όλα αυτά όμως που πρέπει να κάνει ο τίγρης - ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ - έχουν ένα κόστος. Πρέπει να βάλει βαθειά το χέρι στην τσέπη και να ρίξει το δυσθεόρατο ποσό του 1,5 μύριου. Βάλτε και το budget των παικτών, τις αμοιβές των συνεργατών κι ό,τι άλλο χρειάζεται ένα ερασιτεχνικό σωματείο ( απο 200 μέχρι 500 χιλιάρικα ), οπότε πάμε στα 2 μύρια. Μιλάμε για κανονικό ξήλωμα αλλά...
               Αλλά υπάρχουν και τα καλά νέα. Τρεις εταιρείες τρέχουν ήδη για να βάλουν το λογότυπο τους στο στάδιο της ΑΕΚ. Με προκαταβολική συμφωνία για το νέο γήπεδο. Δυό συνδρομητικές πλατφόρμες αγωνίζονται για την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων της ομάδας κι εδώ θα πάμε σε πλειστηριασμό. Και τέλος υπάρχουν και πέντε εταιρείες ένδυσης ( Puma, Adidas, Kapa, Nike, Umbro ), που μάχονται για τις φανέλες ακόμα και σε βάθος χρόνου. Δεν μιλάω επίσης για άλλους παρατρεχάμενους. Κιόσκια με φαγητά, δυό τρία καταστήματα κι επίσης γι' αυτόν που θα βάλει χρήματα για την επινοικίαση του parking ( εδώ παίζει ο Σπύρος όπως παλιά ).
            Πρόχειρα έχω μαζέψει για την διετία -πέραν άλλων διαφημίσεων και σπονσοραρισμάτων - γύρω στα τέσσερα μύρια. Τα οποία υπολογίζονται σε κατασκευές και μετρητά. Δεν είναι όλα cash βιαστικοί. Αμέσως να πείτε κάτι. Το cash θάρθει αλλοιώς.
          Έχουμε και τις 600 χιλιάδες οικογένειες του Τροχανά. Αμέ. Σας ξεχάσατε; Να πούμε δέκα χιλιάδες διαρκείας; Για να κρατάμε τα περσινά νούμερα ( όσο κι αν οι προβλέψεις μιλάνε για αύξηση ). Θέλετε μέση τιμή 100 ευρώ; Πόσο κάνει; Τα λοιπά εισιτήρια ( δέκα χιλιάδες ) με δέκα ευρώ και για 15 παιχνίδια, πόσο κάνουν; Βάλτε κι ένα 20% από τα εισιτηρια των ομάδων που σαν γηπεδούχες θα θέλουν να παίξουν στην έδρα μας μπας και πάρουν κάτι ( 20% για να το δεχτούμε αυτό ), πόσο φτάνουμε; Κανά τριάρι; Μιλάμε για ΤΟ ξήλωμα του επιχειρηματία.
           Δηλαδή θα κονομήσει κιόλας; Δεν θέλω να ακούω μπαρούφες. Μίλησα για επιχειρηματία, που θέλει να βγάλει κι από το ποδόσφαιρο. ΥΓΙΈΣΤΑΤΟ. Το νοσηρό θα ήταν η ΑΕΚ να ξαναγίνει πλυντήριο. Δηλαδή κάποιος να βάζει μόνο, κι όταν βαρεθεί, ή όταν του κάτσει κάποια στραβή λόγω διαπλοκών , ή όταν γίνει κανά δικαστήριο , να φύγει και να παραπέμψει τις υποχρεώσεις της ομάδας ξανά στον κόσμο και στο μεγαλείο της ΑΕΚ σαν ιδέα. Εξ άλλου τα λεφτά αυτά, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν και του χρόνου, που στο μυαλό του κόσμου υπάρχει άλλο.
             Οτι η δεύτερη κατηγορία είναι πιο δύσκολη και υπάρχει μεγάλωμα του budget εξόδων. Ολόσωστα σκέφτεται ο κόσμος και προνοεί από τώρα ο Μελισσανίδης μαζί με τα ΜΜΕ. Με μια μικρή λεπτομέρεια: Του χρόνου, δεν θα υπάρχουν καινούργια διαρκείας, άλλες τιμές εισιτηρίων ( μην ξεχνάτε οτι του χρόνου θάχουμε και Άρη και αλογοτροφή μαζί μας ) και λοιπά; Είναι τρομερό ο κόσμος να σκέφτεται μόνο την καλοπέραση του. Δηλαδή μόνο το τι πληρώνει κι όχι το τι εισπράττει. Και κύρια είναι φοβερό να ξεφραγκώνεται ο ίδιος αλλά να πιστεύει οτι ο μεγιστάνας ρίχνει χρήμα και ματώνει.
            Τέλος πάντων, μην το συνεχίσουμε διότι θα καταντήσουμε Σύριζα. Χώρια που δεν θα έχουμε και sold out σε κάθε παιχνίδι, αφού μπορεί και να βρέχει ή να κάνει κρύο κι οπότε κάποιοι να μην έρθουν στο γήπεδο. Οπότε αυτός ο αστάθμητος παράγων - κάτι σαν τον Σαμαρά που επιδιώκει κινέζικη ανάπτυξη στην Ελλάδα - μπορεί να ρίξει έξω καλοσχεδιασμένους προϋπολογισμούς. Να μην βγάλω δυό μύρια στο ερασιτεχνικό αλλά να βγάλω 1,7. Ξέρετε τι κάνουμε στις εταιρείες τότε; Αλλάζουμε οικονομικό διευθυντή. Την καλησπεροκαλημέρα μου.
             Υγ. Η ιδέα είναι στο τραπέζι. Ένας πυρήνας να γράφει εδώ όποτε του αρέσει. Να μετεξελιχθεί το blog σε site. Κατά την γνώμη μου με τον κιτρινόμαυρο μανδύα. Ο καθένας να έχει την στήλη του. Να υπάρχουν επιστολές ( καμία σχέση με σχόλια ) επισκεπτών και  μια στήλη ατακών επί παντός επιστητού ( επώνυμη κι όχι ανώνυμη σαν τα αποδυτήρια ) που θα κάνει καυτηρίαση. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαι - φυσικά το όνομα μου σαν καπέλωμα θα φύγει από επάνω - κι είμαι ανοιχτός σε κάθε σκέψη.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

O Σ Τ Ρ Ι Α

            Θλιβερός άνεμος ο νοτιάς. Δεν τον θέλουν με τίποτα οι ναυτικοί του Αιγαίου αλλά ούτε και οι περιδιαβαίνοντες την εδώ επικράτεια αφού κύρια φέρνει υγρασίες. Σύννεφα σκόνης από την Σαχάρα , πούμωμα του νέφους στην Αθήνα αφού το κολλάει στα τρία βουνά τριγύρω και χίλια δυό άλλα. Δεν έχει τίποτα καλό ο νοτιάς.
           Που είναι φυσικός αντίπαλος με τον βοριά. Η οποία ντραμουντάνα, μπορεί να ξυρίζει με το κρύο της χειμωνιάτικα, αλλά όπως και να το κάνουμε, μπορείς να προστατευθείς από την υγεία του κρύου κάπως ενώ με τον νοτιά πρέπει να καταφύγεις σε σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.
            Νοτιάς όμως έχει το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ. Απαιτώντας περί τα 700 χιλιάρικα για ενοικιοστάσιο ετησίως. Τι έχει πάρει; Φυσικά τίποτα. Τι να λάβεις εκ του μη έχοντος; Κι ενώ ο άνθρωπας ήταν προειδοποιημένος για την αποτυχία της επένδυσης του ακόμα κι από το club του 2004. Τίποτε αυτός. Είχε τους ανθρώπους του. Και προχώρησε. Και φυσικά πήρε από τα τρία το μακρύτερο. Κατά την γνώμη ολόσωστα - ΟΠΩΣ ΟΛΟΣΩΣΤΑ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ - αφού σαν μέτοχος, θα έπρεπε ο Νοτιάς να κάνει την επένδυση αυτή με σκοπό Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ και να βγάλει από αυτήν κι όχι να το παίζει ο εφοπλιστής στατικό γκαρσόνι, που άσχετα με την εταιρεία του αυτός να βγάζει κάτι.
           Θυμίζει τον γιαουρτά, που άφησε μια λαμπρή καρριέρα στην Ινγκλετέρα κι ήρθε εδώ στη φαλημέντο χώρα, στο φαλημέντο ελληνικό πρωτάθλημα και στην φαλημέντο ομάδα, για να παραστήσει τον πρόεδρο. Εντάξει αυτόν τον φύσηξε ο πουνέντης κι όλοι ξέρουμε πόσο κουνημένοι είναι οι Επτανήσιοι. Κι επέμενε κιόλας.
            Οπότε τώρα έχουμε την δύσκολη διαπραγμάτευση με τον Νοτιά, που θέλει να παίρνει μισό ΟΑΚΑ σε νοίκι. Δύσκολη; Μιλάμε για τρομακτική δυσκολία. Του εξής επιπέδου : Σαν ερασιτεχνικό σωματείο, είναι αδύνατον να πληρώνουμε τέτοια νοίκια. Αλλά και σαν νεοσύστατη ΠΑΕ που θέλει να επανέλθει στην λίγδα ( για του χρόνου αυτό ), επίσης αδυνατούμε. Θέλεις να κάνεις υπομονή δυο χρονάκια και μετά βλέπουμε; ΘΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ. Το αφήνεις τζάμπα, εμείς παίρνουμε το κόστος της συντήρησης, φτειάχνουμε και το τρίτο γήπεδο και μάλιστα μόλις γίνει ο ναός ( πόσα θα βάλεις μέγεθος; ), στέλνουμε στα Σπάτα και την λυόμενη κερκίδα που θα έχουμε στο Ελληνικό κι οπότε τα Σπάτα θα μπορούν να φιλοξενούν μέχρι και βασιλικούς γάμους. Αλλοιώς, με τόσα έξοδα νικολάκη μου, κράτα το - όπως θα κρατήσει ο Γαλακτόπουλος το ΟΑΚΑ για πολιτιστικές εκδηλώσεις - κι αφού το βάλεις εκεί που ξέρεις, εμείς θα κάνουμε προπονήσεις σε κάτι παραπλέοντα γήπεδα του softball και του χόκεϋ στο Ελληνικό δίπλα στο γήπεδο που θα παίζει η ομάδα.
           Καταλαβαίνετε τον βαθμό δυσκολίας αυτής της διαπραγμάτευσης. Το τηλεφωνικό σήμα μπορεί και να κοπεί άπειρες φορές. Με την Αμερική μιλάς, δεν μιλάς εδώ πέρα με αυτόν τον απίθανο Σίμο. ΟΜΟΤΙΜΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΠΛΕΟΝ. Γιατί όμως τηλεφωνικά; Ε, με τόσες δουλειές ο Νοτιάς, λέτε να έρθει εδώ για να διαπραγματευτεί με τον Μελισσανίδη; Και κακώς χρησιμοποιώ τη λέξη " διαπραγματευτεί ". Το  " συζητήσει " θάταν προτιμότερο αλλά βάζω και λίγο εμπορικό σασπένς. Σαν αλατοπίπερο στην επόμενη δουλειά της κρεατομηχανής.
           Ίδια με το ανέκδοτο που πήγε ο λαγός στο μπουρδέλο της ζούγκλας κι ήθελε να γαμήσει. Κι από όλα τα ζώα, στην αρχή διάλεξε το λιοντάρι το οποίο όμως του το απαγόρεψε η τσατσά αλεπού. Οπότε ο λαγός διάλεξε τον πύθωνα για τις πίπες.
           Μόλις τον βλέπει το φίδι, άρχισε να σκέφτεται: " Τώρα αυτός είνια πελάτης ή φαγητό; " Τόπαιξε στο μυαλό του κάμποσες φορές το φαγητό ή πελάτης και στο τέλος κατέληξε οτι είναι φαγητό. Οπότε τον ρούφηξε τον λαγό όλον μέσα του.
         Μετά όμως τον πιάσανε οι τύψεις. " ρε μπας κι είναι πελάτης; " Οπότε κάνει μιά έτσι και βγάζει έξω τον λαγό, που δεν είχε πεθάνει. Πετάγεται έξω ο λαγός αναμπουμπουλιασμένος και με την τρίχα κάγκελο, και αναφωνεί : " Μαλάκα μου, τέτοιο τσιμπούκι δεν το έχω ξαναζήσει. "
          Αλλά τώρα, ανέκδοτα θα λέμε; Γιατί ρε παιδιά; Πού είναι το κακό; Ανέκδοτο δεν θάναι οτι η ΑΕΚ στην τρίτη κατηγορία θάχει περισσότερα εισιτήρια απότι ομάδες της λίγδας; Ανέκδοτο δεν θάναι που μια ομάδα της δεύτερης εθνικής θα παίζει Ευρώπη; Ανέκδοτο δεν θάναι που θα παίζουν οι αθλητές χωρίς κανονικές τάπες αφού κάμποσα γήπεδα έχουν πλαστικό; Ανέκδοτο δεν θάναι που θα παρατηρηθεί έλλειψη χαπιών λόγω κατανάλωσης όμως κι όχι επειδή δεν θα πληρώνεο ο ΕΟΠΠΥ; Ανέκδοτο δεν θάναι που οι φυλλάδες πλέον θα αναγκαστούν να έχουν κανονικά ρεπορτάζ από την ερασιτεχνική κατηγορία; Σάμπως ανέκδοτο δεν ήταν ο baby Νοτιάς που έκανε business στην πλάτη της ΑΕΚ; Σάμπως ανέκδοτο δεν ήταν που δεν μίλαγε ο Παπάς αλλά η μαμά του; Ανέκδοτο δεν είναι που με κάλεσε ο αισθανόμενος " μέγεθος " ( της Πατησίων - " είμαστε Πατήσια, μαζέψτε μας τα χύσια " ) για σχεδιασμό;
           Οι κινήσεις που γίνονται δεν είναι καλές; Είναι ανάγκη να είμαι σε ψηφοδέλτιο; Ήμουν με κόντρα τον ΔΧ. Τώρα, χωρίς αντίπαλο, τι να πάω να κάνω; Αφήνω λοιπόν τον γιατρό, τον δικηγόρο αλλά και τον τίμιο της αντισφαίρησης ( για όσους ξέρουν ). Χρειάζονται κι άλλες λεπτομέρειες; Ε, μην πάρουμε και την δουλειά των εφημερίδων. Είπαμε οτι θα έχουν έξοδα αύριο με ρεπόρτερς που θα καλύπτουν την Μαγούλα και που θα προσπαθούν να δημιουργήσουν άγχος για το παιχνίδι της επιστροφής.           

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΦΩΝΗ ΕΚ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ

             Το παράδειγμα της ΑΕΚ είναι φοβερά διδαχτικό για τον χαρακτήρα μας. Είμαστε έθνος ανάδερφον. Δεν χρειάζονται εξηγήσεις σε αυτό. Αρκεί να κοιτάξεις την στάση της " μεγαλύτερης οργάνωσης οπαδών της ΑΕΚ " απέναντι στον αρχηγό της. Μεγαλύτερης...Μαλακίες. Αυτοί που αγόραζαν διαρκείας, πάντα δεν ήταν παραπάνω από τους οργανωμένους; ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ. Απλά δεν είχαν κανένα λόγο να οργανωθούν. Διότι στον αιώνα τον άπαντα, οργάνωση σημαίνει αγώνας για εξουσία. Ελπίζω τώρα, όλα αυτά που έλεγα, να έχουν γίνει αντιληπτά από τους μικρούς φίλους της ΑΕΚ. Σαν αυτό που διεμήνυσε ο " δάσκαλος οδήγησης " οτι κομμένο το σύνθημα : ήρθε η original και είναι εδώ μαζί σου.
             Και φυσικά δεν θα ασχοληθώ με όλα τα γραφικά που γράφουν δεξιά κι αριστερά οι επαγγελματίες της ενημέρωσης. Αυτά είναι σαν τις οικονομικές σελίδες των εφημερίδων, που τουλάχιστον είναι άλλο χρώμα κι επομένως άνετα τις τραβάς εύκολα για να τυλίξεις λέπια ψαριών. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. Γιατί υπάρχουν; Εδώ είναι το θέμα; Εδώ είναι η απορία; Υπάρχουν. Όπως υπάρχουν κι Έλληνες βουλευτές που λένε κάθε πρωί στα κανάλια οτι κυβερνούν. Την ώρα που κοιμάται ο Ράϊχενμπαχ.
            Και την ώρα που κοιμάται κι ο sugar. Προτιμώ αυτό, από το tiger. Το " τίγρης " μου θυμίζει έμπλαστρο. Το " sugar " έχει κάτι από την παλιά εποχή, που προσκηνιακά ήταν κάτι αυτοκίνητα.
            Που βέβαια, προσπαθεί να φτειάξει το επιτελείο του. Δεν είναι πολλοί που βάζουν εύκολα το κεφάλι τους στον ντορβά ούτε κι αρκετοί που θα μπαίνανε στο κλουβί με την τίγρη ακόμα και παρουσία θηριοδαμαστή. Για όσους ξέρουν από κίνδυνο. Λαμόγια θα υπάρχουν πάντα κι ένα μικρό πεσκέσι πάντα υπάρχει διαθέσιμο. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ BUDGET ΒΕΒΑΙΑ. Αυτό που οι μεγάλες εταιρείες, το λένε κομψά " έξοδα δημοσίων σχέσεων. "
           Τι γίνεται; Α, όλα κι όλα. Μέχρι να αναλάβει η ομάδα εργασίας το blog, εγώ δεν είμαι εδώ για ειδήσεις. Είμαι για κριτική. Ελληνικά πράματα : ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΠΑ. Κάτι σαν τα φακελάκια στον γιατρό. Που είναι ένοχος από όλους. Το μαύρο χρήμα στον Αλβανό που δουλεύει στα χωράφια ή στον τεχνίτη που έρχεται στο σπίτι, είναι εντάξει αφού
" κινεί την οικονομία ". Ενώ ο γιατρός τα βάζει στον κώλο του και δεν τα χρησιμοποιεί. Μα ο γιατρός κάνει λειτούργημα και δεν θάπρεπε. Κάτσε στο σπίτι χωρίς ρεύμα για μια νύχτα και πες μου αν ο ηλεκτρολόγος δεν κάνει λειτούργημα.
            Και πολύ σωστά ο Χρήστος έγραψε το " έκλασε ο τίγρης κι όλοι χέστηκαν. " Εννοώντας βέβαια, οτι αφού έκλασε, μάλλον θα έγινε η πέψη της τροφής κι άρα θα ξαναβγεί στο κυνήγι. Που δεν χρειάζεται όμως αφού οι καθώς πρέπει ενημερώθηκαν από εδώ - πίσω από τις γραμμές είναι αλήθεια - οτι στις συνελεύσεις θα υπάρχουν και Γεωργιανοί που κάτι τύπους σαν τους φουσκωτούς των Εξαρχείων τους έχουν για να τους φέρνουν στο τραπέζι οδοντογλυφίδες. Μια ματιά αρκεί και μια φωνή " είμαστε Πατήσια, μαζέψτε μας τα χύσια ". Όχι οτι κουνήθηκαν οι Σπαρτιάτες Άγηδες όταν έμαθαν οτι κατεβαίνει ο Μέγας Αλέξανδρος κι αφού είχαν νικήσει τους Κωστέτσους των Αθηνών, αλλά κάπου αναρωτήθηκαν τι άλλο θα γίνει. Ε, δεν έγινε και τίποτα. Απλά το σπίτι του ποιητή Πίνδαρου στις Πλαταιές έγινε οικοδομικό υλικό για κάτι μερεμέτια στις οπλές των αλόγων. Ιστορικά είναι αυτά, δεν είναι δικά μου.
         Διθυράμβους βέβαια δεν χρειάζεται να γράψω. Και γι' αυτό παραμένω στον τάφο. Εξ άλλου, όλως τυχαίως η καταγγελία εις βάρος του Άρη αποσύρθηκε, μόλις αγανακτισμένοι οπαδοί πήγαν στο γιαουρτάδικο. Πώς έγινε αυτό; Που τόσο καιρό δεν είχε γίνει; Ε, κάθε μέρα θέλεις παγωμένο γιαούρτι με γεύση μούσμουλο ( θυμηθείτε την ανάρτηση " μούσμουλα " ); Πας στο μαγαζί, βρίσκεις εντάξει τον κατάλογο, αλλά να μην μπορείς και να κάνεις και μια τροποποίηση; Στην ταβέρνα όταν πάτε, δεν βγάζετε γούστα; Ας πούμε, θέλω μια φέτα αλλά θέλω να βάλεις λάδι, πιπέρι και ρίγανη. Τι θα σου ο Νταβερνιέ; Την έχουμε μόνο σκέτη;
           Λοιπόν, δεν θέλουμε Αεκτζήδες να σκύβουνε σε αγκαλιές. ΟΙ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ . ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΨΙΝΑΚΗΣ , ΠΟΥ τον γαμούσε ο Ρουβάς, ΑΛΛΆ ΕΙΠΕ ΤΟ ΚΩΛΟΔΑΧΤΥΛΟ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΒΑΖΕΙ Η ΒΙΖΙΤΟΥ. Τρέχει κάτι για μένα; ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΗΝ ΤΡΕΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ, που μάθανε την ΑΕΚ εξ αποστάσεως. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ , που την ιδοκτησία της την έχει κάτι αντίστοιχο με τον τέως αντιπρόεδρο μας, που μέχρι και η βιζιτού γυναίκα του τον άφησε. ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΗ. Θα με καταγγείλει ο ΄Φλωρινιώτης δηλαδή.
           Δεν θα ακυρώσω δίκες. ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ. Θα ακυρώσω γυναίκες που πάνε ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΑΝΤΡΕΣ. ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΩ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, που τι παίζουν υπέρ του εργάτη ενώ είναι είναι στο pay roll του αφεντικού. Θα ακυρώσω τον Σαμαρά κι όλα τα τσόλια, που δήθεν είναι υπέρ της δημοκρατίας. Ο,ΤΙ ΘΕΛΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ, για την πλάκα μου. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΓΡΑΦΩ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΜΙΛΑΩ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΓΑΜΑΩ, χωρίς να κάνω παιδιά.
             Τι κάνει ο Μελισσανίδης;  ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ. ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΝΟ. ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΑΠΛΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟΝ ΑΧΟ ΤΩΝ ΓΝΗΣΙΩΝ ΚΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΡΩΤΑΕΙ: Πώς την θέλεις την πουτάνα;
             Κι εγώ είμαι στα μπουρδέλα: ΤΗΝ ΘΕΛΩ ΠΟΥΤΑΝΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΑΛΛΑ ΣΩΣΤΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ. Και κλείνω κι ένα μάτι.
            Τι γίνεται μετά; Τα έχουμε πει.  Ο χάπιας τι ρόλο θα μπορόύσε να έχει σε ένα μπουρδέλο; Ο Σάββας; Ο οποιοσδήποτε διαιτητής;  Το κοινό; ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ, μέσω ανέχειας, ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΕΙ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ; ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ; ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΡΟΚ ή ΤΟ ΖΕΜΠΕΚΙΚΟ; Πλάκα κάνουμε τώρα;
                                    Φυσικά κάνουμε πλάκα, ΑΦΟΥ Η ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΗ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ.
          

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΔΥΣΤΥΧΩΣ

                  "  ΟΛΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ, ΜΙΚΡΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ
                                  ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ....
                      ΓΕΜΙΣΕ ΜΕ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ ΟΛΗ Η ΕΦΤΑ,
                                   ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΑΣ
                      ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ....."


                    " ΚΟΛΑΣΗ, ΚΟΛΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ,
                          ΜΟΝΑΧΑ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ,
                      ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ 'ΚΕΙ "
      
                  ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΔΧ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ.
                  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΙΤΙΚΟΓΡΑΦΟΙ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ.

                      ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ.
                      ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.
                       ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ.

                      ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΤΑΝΕΣ.

                   ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ:
      

                           " ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΩ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΩ "

                        ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΠΛΕΟΝ;



                          ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;


                              ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ Ή ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΑΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΧΑΠΙΑ;

                             ΑΡΑ;

                         ΑΡΑ, ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ.

                       ΜΙΑ ΒΙΖΙΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΠΙΑ
                              ΚΙ ΕΝΑ ΧΟΝΤΡΟ ΓΑΜΗΣΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

                        ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΚΟ.
                               ΔΙΚΕΦΑΛΟ, ΑΠΟ ΒΟΡΡΑ ΚΑΙ ΝΟΤΟ.

     ΠΡΟΣΟΧΗ : ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;

                      ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ.


                                    ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

                               " ΠΑΝΙΚΟ, ΠΑΝΙΚΟ ....
                                     ΟΠΟΥ ΠΑΜΕ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΠΑΝΙΚΟ....
                                     ..................................................................

                                        ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ......................... "

                      ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΨΕΙΣ ΜΑΛΑΚΑ ΣΤΙΧΟΓΡΑΦΕ.

                        ΕΧΑΣΕΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ. ΚΟΝΤΡΑΡΕΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.
                          ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕΣ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ " των μεγεθών ".

                         ΝΟΜΙΖΕΙΣ, ΟΤΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΕΠΙΒΙΩΝΩ;
                 
       Υγ. Με τον καζαμία θα πρέπει να βρίσκεστε σε κανά δωματιάκι και να μοιράζεστε την κοινωνική απόσταση. Το δικό σας, το τοποθετώ κάπου στα Άνω Πατήσια ( προς το παρόν δεν γράφω ακριβή διεύθυνση  για Γεωργιανούς ).
             ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΨΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ. Εκεί που δεν θα υπάρχουν διαπιστευτήρια. ΟΥΤΕ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ.

                                                                             

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΠΛΑΝΟ

          " Άαααννα, δεν ήμουνα εγώ γι' αεροπλάνα..." Καλό τραγουδάκι, όταν πρωτοακούστηκε αλλά χάθηκε μέσα στη μιζέρια της πίστας. Βλέπετε, είχε αντίπαλο τον Πανταζή με την φωνάρα, που για να γεμίσει το μαγαζί του, κάθε μέρα τηλεφώναγε στον Βαρδινογιάννη. Τον καπετάνιο εννοώ. Οι άλλοι ήταν του κλασσικού ρεπερτορίου, αρχοντορεμπέτες της Κάλας ή ζεμπεκιές υπό τον ήχο πιάνου.
          Κι είμαι σίγουρος οτι έχετε διαβάσει σήμερα την δημοσιογραφάρα που ακούει στο όνομα Νίκος Κατσαρός, που τι να κάνει κι αυτός τώρα που περνάει την κλημακτίριο, είπε να γράψει κάτι μπας και περισσέψει κανά ξεροκόμματο. Τι έγραψε; " Τα πάντα τα έχει σχεδιάσει ο Μελισσανίδης." Και την Παρασκευή το πρωί, που είχε ραδιοφωνική εκπομπή στον έγκριτο σταθμό του τέρατος της μνήμης, ελάμβανε διάφορα μηνύματα από Αεκτζήδες ακροατές, που δεν είχαν ολοκληρώσει την πρωινή τους κατρουλόκαβλα γεμάτα απορίες. Τύπου: " Κύριε Νίκο, η ΑΕΚ θα καλύπτεται τηλεοπτικά στην τρίτη εθνική; " Ή " Πού θα παίζει η ομαδάρα; "
         Ο κύριος Νίκος λοιπόν - εντεταλμένος δια την διαφώτισιν του αγωνιούντος κοινού - απαντούσε οτι " ξέρω τέλεια τον Μελισσανίδη κι είμαι σίγουρος οτι τα πάντα τα έχει σχεδιάσει. Αλλοιώς δεν θα προχωρούσε. " Μηνύματα δεν επαναλαμβάνονταν, άρα το κοινό πρέπει να ήταν σαφέστατα κατατοπισμένο για τις πληροφορίες αλλά και ταυτόχρονα εφησυχασμένο μια που πλέον η ΑΕΚ είναι στον τίγρη από την μια, αλλά και στην τέλεια γνώση απασών των λεπτομερειών, που γνωρίζει αγνοώντας ή αγνοεί γνωρίζοντας, ο κύριος Νίκος. Μην τον χάσετε. Προσεχώς θα πει κι άλλα.
          Όπως θα διαβάσετε κι άλλα, αφού η δημοσιογραφία - ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΩΣ ΣΕΒΑΣΜΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΙΚΟ - θα εκμεταλλευτεί την δίψα του Αεκτζή. Ή την πείνα ή την κάβλα ή το οτιδήποτε θα μπορούσε να φέρει νούμερα στα blogs ή στα περίπτερα. Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΠΟΥΛΑΕΙ. Κάτι σαν την πτώση στο χρηματιστήριο, που μόνο τότε οι παίκτες αγοράζουν. Μα ίδιο είναι οι μετοχές με τα άλλα; Δεν μου λέτε ωρέ παλλουκάρια, πότε αυξάνουν τα τηλέφωνα στα 090 του Γεωργίου; Μετά από ήττα ή μετά από νίκη;
          Διότι η αλήθεια είναι μία: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Εννοώ σαν πλάνο. Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός και το μόνο που κινείται είναι κάτι στρουμφάκια που δηλώνουν την υποταγή τους. Ο ένας ασχολείται με παίκτες, ο άλλος ασχολείται με τα δικαστήρια κι ο τρίτος με ό,τι του κατεβάσει η κούτρα του. Απλά δηλώνουν το παρόν ( επιτέλους πότε θα γραφτεί σωστά αυτή η λέξη; ) μπας κι αύριο έχουν λίγη αίγλη από αυτά που ΘΑ γίνουν.
          Θα γίνουν; Σίγουρα. Είπα, " δεν υπάρχει τίποτα. " Δεν είπα οτι " δεν θα υπάρξει τίποτα. " Για να ξέρουμε τι μας γίνεται και να μην προτρέχει κανείς, αφού τα πάντα είναι σειριακά κι όχι παράλληλα.
          Τι εννοώ; Βρε από τον Δέλλα θα ξεκινήσει ο Μελισσανίδης; Αυτά είναι για τους χαχόλους. Ή μήπως από τον Βελή με την Ριζούπολη ή την εποπτεία και την πιθανή αύξηση της χωρητικότητας του Ελληνικού; ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΩΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.
          Ο Μελισσανίδης, θα ξεκινήσει από τους κανονισμούς της ερασιτεχνικής κατηγορίας. Η ΟΠΟΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ. Θεωρητικά θα την σχεδιάσει η ΕΠΟ, δηλαδή πρακτικά ο sugar. KAI ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ : ΤΟ 90 - 10 ΚΑΤΟΧΉΣ ΜΕΤΟΧΩΝ, κανείς Ρουμπής δεν το έκανε . Το έκανε ο δικός μας.
         Οπότε, το προϊόν πρέπει να είναι δελεαστικό ακόμα και στο ερασιτεχνικό επίπεδο. Πόσοι θα παίζουν πάνω από 30, πόσοι κάτω από 20, πόσοι ξένοι ( ! ), ΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ, και μερικά ακόμα μυστικούλια, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΑ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΛΑΔΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΙΚΟΣ. Βλέπετε, στην Ελλάδα, η γνωριμία προσφέρει περισσότερα από την απ' ευθείας συνομιλία. Αλλά τι να κάνουμε; Τα έχει πει ο Αϊνστάιν: " Η ιδιοφυϊα έχει σύνορα. Η μαλακία δεν έχει. "
            Επομένως, το πιο απλό που μπορείτε να κάντε σαν σκέψη, είναι το εξής: " ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ, ΑΛΛΑ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ; " ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ, ΑΛΛΑ ΠΕΣΤΕ ΟΤΙ Ο SUGAR ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. ΑΥΤΟ ΒΟΛΕΥΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΙΣΩΣ. Πού νά 'ξερε και κάποιος οτι - ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΥΤΗΝ - υπάρχει κάποιος στο βαθύ παρασκήνιο που μαζεύει βιογραφικό των προέδρων που θα τεθούν αντιμέτωποι; Αλλά υπάρχει και κάποιος άλλος, που αν τελικά δεν παίξουμε από φέτος στο κύπελλο, του χρόνου με το ρόστερ επιπέδου λίγκας, παίρνει το κύπελλο και παίζει Ευρώπη ακόμα και σαν νεοφώτιστος επάνω; ΚΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΧΑΠΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ.
            Τώρα, πότε θα γίνει το πλάνο; Προσοχή: Ο Σαμαράς ταξιδεύει στην Κίνα με 60 επιχειρηματίες. Ο Σαμαράς καθοδηγεί αυτούς με τα πλάνα ανάπτυξης ή αυτοί; ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. Ο Μελισσανίδης απλά προτιμά κανά δυό κατασκευαστές πλυντηρίων, αφού το μόνο που δεν έχει σκεφτεί - κατά τον κύριο Νίκο - είναι πού θα πλένουμε τις φανέλες. Αλλά τα έχουμε πει: Υπάρχουν και οι υποστηρικτές, ο Ντέμης, η Original και τόσοι άλλοι καζαμίες ή μικρομέτοχοι, που άνετα θα γράψουν το όνομα τους στο παράρτημα του βιβλίου ΑΕΚ κι ειδικά στο section των παροραμάτων. Πότε λοιπόν, θα γίνει το πλάνο; ΜΑ ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΥΤΟΙ.
            Υγ1. Λογική ερώτηση: Γιατί γράφω; Έλα ντε. " Γιατί χαμογελάνε αυτοί πατέρα; "
                     Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΠΟΤΕ.
                             ΚΑΛΟ ΣΚ.
             Υγ2. Κι ο Καρατζαφέρης στηρίζει Μελισσανίδη. Σωθήκαμε. Όχι εμείς, αλλά να μην γυρίσει πίσω κι ο μηδέν;

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΜΕΓΙΣΤΑΝΕΣ

             ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ, διότι κάποιοι έχουν χάσει το μέτρο και έχουν αρχίσει και ξεφτυλίζουν τη λέξη " μεγιστάνας ".

********************************************************************************
1. Κάρλος Σλιμ Ελού ( Μεξικό ).
Καθαρή περιουσία : 73 δις $
Μετοχές: Πατσούκα ( Μεξικό ), Λεόν ( Μεξικό ), Οβιέδο ( Ισπανία )
       Ο πλουσιότερος άνθρωπος του χρόνου για τέταρτη σερί χρονιά.

2. Αμάνθιο Ορτέγκα ( Ισπανία ).
Καθαρή περιουσία : 57 δις $.
Μετοχές : Λα Κορούνια ( Ισπανία ).
       Ιδρυτής του κολοσσού μόδας Inditex.

3. Τζορτζ Σόρος ( ΗΠΑ ) .
Καθαρή περιουσία : 19,2 δις $
Μετοχές : Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ ( Αγγλιά ).
     Απλός επενδυτής.

4. Λακσμί Μιτάλ ( Ινδία ).
Καθαρή περιουσία : 16,5 δις $
Μετοχές : ΚΠΡ ( Αγγλία ).
     Βαρόνος των μετάλλων .

5. Άλισερ Ουσμάνωφ ( Ρωσία ).
Καθαρή περιουσία : 17,6 δις $
Μετοχές : Άρσεναλ ( Αγγλία )
      Ο πλουσιότερος Ρώσος - νομίζω δολοφονήθηκε πλέον - και προσπαθεί ο Αμερικάνος Σταν Κρόνκι ( 5 δις $ ) να πάρει τον έλεγχο του συλλόγου.

6. Ρινάτ Αχμέτωφ ( Ουκρανία )
Καθαρή περιουσία : 15,4 δις $
Μετοχές : Σαχτάρ Ντόνετσκ ( Ουκρανία ).
      Ο πλουσιότερος Ουκρανός.

7. Φρανσουά Πινό ( Γαλλία )
Καθαρή περιουσία : 15 δις $
Μετοχές : Ρεν ( Γαλλία )
       Ιδιοκτήτης των οίκων μόδας Gucci, Stella McCartney, Alexander McQueen και Yves Saint Laurent.

8. Πολ Άλλεν ( ΗΠΑ )
Καθαρή περιουσία : 15 δις $
Μετοχές : Σιάτλ Σάουντερς ( ΗΠΑ )
     Συνιδρυτής της Microsoft και κάτοχος επίσης μετοχών των Σιάτλ Σήχοκς ( football ) και των Μπλέϊζερς ( basketball ).

9. Τζον Φρέντρικσεν ( Κύπρος )
Καθαρή περιουσία : 11,5 δις $
Μετοχές : Βαλερένγκα ( Νορβηγία )
      Ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης εταιρείας τάνκερ, που έγινε Κύπριος για να μην πληρώνει τους φόρους της πατρίδας του. Ο επόμενος ( ο Νο10 ), το 2006 του έκανε πρόταση 200 μύρια $ για ένα κωλόσπιτο στο Λονδίνο κι αυτός αρνήθηκε.

10.  Ρόμαν Αμπράμοβιτς ( Ρωσία )
Καθαρή περιουσία : 10,2 δις $
Μετοχές : Τσέλσυ ( Αγγλία )
     Περιττό να πούμε κάτι για τον μελλοντικό δυνάστη του αγγλικού ποδοσφαίρου.

11. Φίλιπ Άνσουτς ( ΗΠΑ )
Καθαρή περιουσία : 10 δις $
Μετοχές : Λος Άντζελες Γκάλαξι ( ΗΠΑ )
         Σιδηρόδρομοι κύρια, που πλέον με την φυγή του Μπέκαμ, δεν ξέρει πού να διοχετεύσει το πάθος του.

*******************************************************************************
        Τα πάντα οι άνθρωποι αυτοί τα έβλεπαν και τα βλέπουν επιχειρηματικά. Τα πάντα εκτός από την κάβλα τους. ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΥΡΛΑ ΣΟΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. Όπως κάνουμε κι εμείς αν μας περισσεύει κανά ψιλό. Δεν πάμε όλοι να ποντάρουμε στην τάδε ομάδα στο στοίχημα μπας και μας κάτσει κανά κέρδος. Φέρνεις και τον Ζαμπέτα σπίτι σου να σου παίξει και καμιά πενιά.

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

              Απίστευτα αυτά που διαβάζουμε. Ποιά; Αυτά, που γράφονται. Άμα γράφει κάποιος, τι να κάνει κι ο άλλος; Να μην διαβάσει; Δημοκρατία έχουμε, κι άρα με βάση την ελευθερία της γραφής αλλά και της ανάγνωσης, να μην ψάξει κάποιος το τι αναφέρεται στα ευαγγέλια; Ήταν δυνατόν ποτέ να γραφούν βιβλία, με άσχημες ειδήσεις; Ευαγγέλια λοιπόν. Τώρα, γιατί ήταν τέσσερα και στην πορεία γίνανε πέντε; ΜΑΛΛΟΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ.  Ή οι εσωτερικοί της πίστης, που άλλος ήθελε λαϊκά από τον Σφακιανάκη κι άλλος ήθελε τον Στράτο. ΘΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΠΟΙΟΝ, που το μπιφτέκι το θέλει αλλοιώς;
              Γαμώ την πουτάνα μου δηλαδή. Τερατουργήματα, στο κορμί της ΑΕΚ. Δεν έχουν περάσει τα σαράντα, κι άρα η ψυχή μου ακόμα δεν έχει πάει εις Άδην κάθοδον. ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ.   Πάνω από την ταφόπλακα, ακόμα υπάρχουν οι αντίρροπες δυνάμεις, ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΟΛΟ.  Και προσοχή: Κανείς δεν φταίει αυτήν την στιγμή: ΟΛΟΚΑΘΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΣΚΥΛΕΥΟΥΝ.
             ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΤΟΧΟ:  ΡΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.
             ΣΑΝ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ.
             Ο Μελισσανίδης έχει μπει για το ακίνητο και πάει για την ερασιτεχνική ( πόσοι θυμάστε τι είχα γραψει; ). Στο τραπέζι, η κουβέντα είναι " πόσα θα βάλεις σύντροφε για να σε υπολογίζω; " ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΟΡΘΩΣ: " Εσύ ρε μάγκα, πόσα θα βάλεις; " Βέβαια, πόσοι μπορούν να κοιτάνε στα μάτια τον " μεγιστάνα " και να μιλάνε έτσι; ΕΓΩ ΛΕΩ ΚΑΝΕΙΣ.
           Στα πλαίσια του κανένα λοιπόν, κινείται η ΑΕΚ ΜΑΣ. Δεν μιλάμε για ανίκανους. Μιλάμε και για άβουλους αντάμα. Και τι άβουλους; Να δώσουν ένα φωνήεν του μεγιστάνα, για την υστεροφημία του. Ποιός θα τολμήσει να βάλει δίπλα στο όνομα του, ένα μικρό του υποκοριστικό; Ποιός ρε; Ο ΝΟΤΙΑΣ, Ο ΠΑΠΑΣ ή μήπως ο Κούλης; ΡΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ, ΚΙ Η ΤΑΜΠΕΛΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΛΛΟΥ. Αυτή φυσικά, είναι η τιμωρία τους.
           ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΚΡΕΑΤΟΜΗΧΑΝΗΣ, απλά καλό είναι να πάει να κάνει πρέζες με τον γιό του Κόκαλη.
          Και οι δύο συνελέυσεις θάναι άγριες. Όχι λόγω Μελισσανίδη. ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΛΑΚΩΘΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΟΙ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ.  Οι δικηγόροι, οι οργανωμένοι, τα σταγονίδια και κάποιοι δημοσιογράφοι. Άντε και οι μικρομέτοχοι, που μην ξεχνάτε οτι όλοι πήρατε φέτος διαρκείας, ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ( μέσα κι εγώ ).  Έτσι συμβαίνει πάντα. ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΥΤΣΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΒΟΥΡΤΣΕΣ.
            Ο Αδαμίδης θέλει το δικαστήριο του ALTER να επανέλθει με την ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ του Παπά, ο Παπάς ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ούτε σαν σκέψη να μείνει μέσα, κι άρα  όλα πάνε καλά με τα ΜΜΕ που γράφουν ό,τι τους πουν. Κάτι σαν Ελλάδα με το μνημόνιο, που σήμερα έχει ανάπτυξη κι έχει σταθεροποιηθεί, ενώ δεν έχει γίνει τίποτα. ΑΕΚ = Διθύραμβος με πτώση στην Γ, αλλά όλοι αισθάνονται οτι πήραμε το champions league.  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ. Στην διαφθορά είναι το θέμα.
            ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ BLOG ΓΡΗΓΟΡΑ. ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ, ΤΑ ΖΟΜΠΥ;  

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

            Αγαπητοί κι αγαπητές, δημοσιεύω κάτι για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν. Λογικά λοιπόν, θα ρωτήσετε: ΚΑΛΑ ΕΚΛΕΙΣΕΣ Ή ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕΣ; Εύλογη η απορία. Όμως μετά από ιδιωτικές επικοινωνίες, υπάρχει ένα πρόθυμο τημ γραφιάδων, που θέλει να συνεχίσει το blog ( εννοείται χωρίς δικό μου καπέλωμα ) , να το πλουτίσει, πρακτικά να το κάνει site με ποικίλη μορφή. Επειδή λοιπόν στην προσπάθεια αυτή ζητήθηκε μια κάποια συνδρομή μου, κρατώ τον χώρο σε κάποια μορφή ενημέρωσης.
       Ετεροχρονισμένα δε, τις ειλικρινείς ευχές μου για υγεία και δύναμη.
******************************************************************************
ΟΣΑ... ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ

Η πρόταση του Κιντή για γήπεδο της ΑΕΚ στο... ΟΑΚΑ!

Η πρόταση του Κιντή για γήπεδο της ΑΕΚ στο... ΟΑΚΑ!

Με άρθρο παρέμβαση στην εφημερίδα «Live sport», ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, Γιώργος Κιντής σχολιάζει την πρόταση του Δημήτρη Μελισσανίδη για την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Αναφέρεται στις δυσκολίες του εγχειρήματος και επισημαίνει ποια λάθη του παρελθόντος δεν πρέπει να γίνουν και από το «τίγρη» και γενικά από την ομάδα. Επίσης, προτείνει ως εναλλακτική λύση την μετατροπή του ΟΑΚΑ σε καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο για χάρη της ΑΕΚ!
Το άρθρο του Κιντή αναφέρει:
«Λόγω της οικονομικής επιφάνειας του Δημήτρη Μελισσανίδη, η πρόσφατη κίνησή του είναι προφανώς η πιο σοβαρή προσπάθεια για την ανέγερση γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όμως, ένα τόσο σύνθετο σχέδιο δεν απαιτεί μόνο χρήματα, αλλά και προσεκτικό σχεδιασμό για να αποφευχθούν ατοπήματα τύπου Γρανίτσα ή και Βοτανικού.
Τέτοιος δε φαίνεται να υπήρξε το 2005 π.χ., όταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρουσίαζε το περίφημο σχέδιο της Αγιάς Σοφιάς των 36.500 θέσεων. Ο αρχιτέκτονας του σχεδίου αυτού δηλώνει σήμερα ότι «το γήπεδο της ΑΕΚ σύμφωνα με τον χώρο που διαθέτει και είναι περίπου 30 στρέμματα, μπορεί να είναι μάξιμουμ 28.000 θέσεων. Ούτε 37.000 που ακούω ούτε πάνω από 30.000». Ελπίζω ότι ο παρορμητισμός του Δημήτρη Μελισσανίδη δε θα τον οδηγήσει να παραβλέψει μια σειρά σοβαρών δυσκολιών του εγχειρήματος.
Η πρώτη είναι βέβαια το θέμα της πολεοδομικής άδειας. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, παρότι δεν ακύρωσε την άδεια για το γήπεδο που δόθηκε με το άρθρο 11του ν. 3207/2003 (αφού δεν ήταν αντικείμενο της αίτησης ακυρώσεως), εντούτοις περιλαμβάνει ισχυρή επιχειρηματολογία προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό με τη σειρά του δημιουργεί αβεβαιότητα σε τυχόν χρηματοδότες που δεν κινούνται από φίλαθλα αισθήματα, όπως τράπεζες ή/και διαρθρωτικά ταμεία, δεδομένου μάλιστα ότι είναι απίθανο να μη βρεθεί έστω ένας περίοικος που θα προσφύγει στο ΣτΕ.
Πρόβλημα είναι επίσης το parking, σε συνδυασμό με την όχι καλή πρόσβαση που έχει ο χώρος του Νίκος Γκούμας. Σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 16 του Π.Δ. 111/2004 απαιτείται μία θέση στάθμευσης ανά 12 θέσεις θεατών -άρα περισσότερες από 2.000 θέσεις. Ακόμη όμως κι αν δεν υπήρχε η νομική υποχρέωση, ένας τέτοιος (ή και μεγαλύτερος) αριθμός είναι απαραίτητος προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κάτοχοι των ακριβών διαρκείας, που συνεισφέρουν μεγάλο ποσοστό της κερδοφορίας ενός γηπέδου. Το πώς (και πότε) θα φύγουν δύο χιλιάδες αυτοκίνητα μετά από έναν αγώνα παραμένει ερώτημα.
Πιστεύω ότι θα έπρεπε ταυτόχρονα να εξετασθεί και μια άλλη λύση, για την περίπτωση που αυτά τα προβλήματα αποδειχθούν δυσεπίλυτα: αυτή της μακροχρόνιας μίσθωσης του ΟΑΚΑ. Τα πλεονεκτήματα είναι προφανή: πρόκειται για ένα από τα καλύτερα στάδια στην Ευρώπη, με μεγάλη χωρητικότητα και άριστη πρόσβαση. Βρίσκεται επίσης μόλις τέσσερα χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή από την παραδοσιακή έδρα της ΑΕΚ.
Οι πρόσφατες περικοπές του προϋπολογισμού του ΟΑΚΑ, σε συνδυασμό και με την αποχώρηση του Παναθηναϊκού που εντείνει την οικονομική πίεση, δημιουργούν κατά τη γνώμη μου μια ιστορική ευκαιρία για την ΑΕΚ να αποκτήσει με ελάχιστο κόστος μια έδρα υψηλών προδιαγραφών.
Το βασικό μειονέκτημα του ΟΑΚΑ, βέβαια, είναι ότι δεν είναι ποδοσφαιρικό γήπεδο. Είναι πιθανό όμως να μπορεί να μετατραπεί σε τέτοιο με χαμηλό σχετικά κόστος. Την ιδέα είχε αναφέρει σε μια συνάντηση το 2005 η HOK, ίσως ημεγαλύτερη εταιρεία διεθνώς σε σχεδιασμό σταδίων. Αυτό θα συνέβαινε με βύθιση του αγωνιστικού χώρου και επέκταση του κάτω διαζώματος, ώστε να προσεγγίσει τον αγωνιστικό χώρο. Η διοργάνωση αγώνων στίβου θα απαιτούσε την τοποθέτηση μιας προκατασκευασμένης πλατφόρμας πάνω στο (βυθισμένο) αγωνιστικό χώρο, ώστε να τον επαναφέρει, όπως και το κάτω διάζωμα, στις αρχικές διαστάσεις.
Η λύση αυτή έχει εφαρμοσθεί στο νέο Wembley και δε φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ακριβή: το κόστος της πλατφόρμας εκεί ήταν 5 εκ. λίρες, στο οποίο θα πρέπει να προστεθεί το κόστος βύθισης του αγωνιστικoύ χώρου και επέκτασης του κάτω διαζώματος. Σε κάθε περίπτωση, το συνολικό κόστος θα είναι μάλλον πολύ μικρότερο από αυτό της κατασκευής ενός νέου γηπέδου. Μόνο ερωτηματικό είναι το θέμα της οπτικής γωνίας των θεατών του άνω διαζώματος, κάτι που μπορεί να απαντηθεί όμως με μια γρήγορη μελέτη.
Το άλλο πρόβλημα του ΟΑΚΑ, βέβαια, είναι ότι δε βρίσκεται στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο πρώτος, όμως, που είχε μιλήσει για γήπεδο εκτός Νέας Φιλαδέλφειας είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, σε μια συνέντευξή του στο Εθνοσπόρ στις 8/9/2003. Έλεγε τότεότι «το όνειρό μου είναι να δημιουργήσει η ΑΕΚ το δικό της χώρο που θα τον ονομάσουμε ΑΕΚ City» προσθέτοντας ότι «δεν μιλάω απαραίτητα για τον χώρο στη Νέα Φιλαδέλφεια..». Συμπλήρωσε βέβαια αμέσως «αλλά ασ' το τώρα αυτό γιατί θα τα μπλέξουμε…».