Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ

         ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ SPY, έρχεται αυτή η πικάντικη μετάφραση του χιουμοριστικού κείμενου του 1990. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ. Για χρονιά, καλύτερα να μην μιλάμε.
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
        1. Κανένα γνωστό είδος τάρανδου, δεν μπορεί να πετάξει. Ωστόσο υπάρχουν 300 χιλιάδες είδη ζωντανών οργανισμών που αναμένεται να ταξινομηθούν, και ενώ τα περισσότερα από αυτά είναι έντομα και μικρόβια, αυτό δεν αποκλείει τελείως την πιθανότητα να υπάρχουν και τάρανδοι που πετάνε έστω κι αν τους έχει δει μόνο ο Άγιος Βασίλης.
       2.  Υπάρχουν 2 δις παιδιά ( ηλικίας κάτω των 18 ) στον κόσμο. Αλλά μια και ο Άγιος Βασίλης δεν φαίνεται να ασχολείται με Μουσουλμάνους, Βουδιστές, Ινδουιστές κι Εβραίους, αυτό μειώνει το έργο του στο 15% του συνόλου, δηλαδή 378 μύρια σύμφωνα με το διεθνές γραφείο πληθυσμιακής απογραφής. Με ένα μέσο όρο 3,5 παιδιά ανά οικογένεια έχει να παέι σε 91,8 μύρια σπίτια. Υποθέτουμε βέβαια οτι υπάρχει τουλάχιστον ένα καλό παιδί ανά οικογένεια.
        3. Ο Άγιος έχει 31 ώρες να διεκπεραίωσει την δουλειά του , εξ αιτίας των διαφορετικών ζωνών ώρας και της περιστροφής της γης , υποθέτοντας οτι ταξιδεύει από ανατολικά προς δυτικά, πράμα που φαίνεται λογικό. Αυτό σημαίνει οτι έχει να κάνει 822,6 επισκέψεις ανά δευτερόλεπτο. Αυτό σημαίνει οτι για κάθε Χριστιανικό σπίτι με καλά παιδιά, ο Άγιος έχει 1/ 1000 του δευτερολέπτου για να παρκάρει, να κατεβεί από το έλκηθρο, να γλυστρήσει από την καμινάδα, να γεμίσει τις κάλτσες με δώρα, να αφήσει τα υπόλοιπα κάτω από το δένδρο, να φάει ό,τι σνακ έχουν περισσέψει από το πάρτυ της προηγούμενης μέρας, να ξαναανεβεί την καμινάδα, να επιβιβαστεί ξανά στο έλκηθρο και να συνεχίσει για το επόμενο σπίτι. Αν υποτεθεί οτι όλες αυτές οι 91,8 μύρια στάσεις είναι ομοιόμορφα κατανεμημένες πάνω στη γη ( πράμα που φυσικά γνωρίζουμε οτι είναι ψευδές αλλά το δεχόμαστε για τις ανάγκες των υπολογισμών μας ), ο Άγιος διανύει 0,78 μίλια από σπίτι σε σπίτι, ένα συνολικό ταξίδι 75 μύριων μιλίων , χωρίς να μετρήσουμε τις στάσεις για να κάνει ό,τι συνήθως κάνουμε όλοι μας τουλάχιστον μια φορά κάθες 24 ώρες. Αυτά όλα σημαίνουν οτι το έλκηθρο κινείται με μια μέση ταχύτητα 650 μίλια / sec δηλαδή 3000 φορες την ταχύτητα του ήχου. Για λόγους σύγκρισης, το ταχύτερο όχημα που κατασκευάστηκε ποτέ, η διαστημική συσκευή Οδυσσέας, κινείται μόλις με 27,4 μίλια / sec, ενώ ένας συμβατικός τάρανδος μπορεί να τρέξει και να πηδήξει με ταχύτητα 15 μίλια / ώρα.
      4.   Το φορτίο που φέρει το έλκηθρο, είναι επίσης ένα ενδιαφέρον σημείο. Υποθέστε οτι κάθε παιδί παίρνει κατά μέσο όρο ένα μεσαίο πακέτο από συναρμολογούμενο Lego, το βάρος που μεταφέρει το έλκηθρο είναι τότε 321300 τόνοι, χωρίς να μετρήσουμε τον ίδιο τον Άγιο που οι πληροφορίες όλες τον θέλουν λιγάκι υπέρβαρο. Στο έδαφος, ένας συμβατικός τάρανδος δεν μπορεί να σύρει πάνω από 136 κιλά. Ακόμη κι αν θεωρήσουμε οτι ένας ιπτάμενος τάρανδος μπορεί να σύρει δεκαπλάσιο φορτίο του κανονικού, δεν μπορούμε να κάνουμε την δουλειά μας με 8 ή 9 τάρανδους. Χρειαζόμαστε 214200 τάρανδους. Αυτό αυξάνει το φορτίο ( χωρίς το βάρος των ελκήθρων ) σε 353430 τόνους. Ως μέτρο σύγκρισης ξανά να σκεφτούμε οτι το βάρος του υπερωκεάνιου Queen Elizabeth είναι μόνο το 1/4 του παραπάνω βάρους.
     5. 353 χιλιάδες τόνοι που ταξιδεύουν με 650 μίλια / sec δημιουργούν μια τεράστια αντίσταση από τον αέρα- ικανή να θερμάνει τους ταλαίπωρους τάρανδους σε θερμοκρασία συγκρίσιμη με εκείνη που αποκτά ένα διαστημόπλοιο όταν εισέρχεται στην ατμόσφαιρα της γης επιστρέφοντας από ένα ταξίδι του. Το ζευγάρι των τάρανδων που βρίσκεται μπροστά έχει να απορροφήσει ποσόν θερμότητας ίσο με 14,3 τετράκις εκατομμύρια joule ανά δευτερόλεπτο ο καθένας τους. Εν συντομία θα εξαφανιστούν, αναφλεγόμενοι ακαριαία , αφήνοντας εκτεθειμένους το επόμενο ζεύγος των των δύστυχων ταράνδων και η εξαφάνιση τους θα συνοδευτεί από εκκωφαντικό θόρυβο. Όλη η παρέα των ταράνδων θα εξατμιστεί μέσα σε 4,26 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Την ίδια στιγμή ο Άγιος θα είναι υποχρεωμένος να δεχτεί αδρανειακή δύναμη 17500 φορές μεγαλύτερη από την βαρυτική έλξη. Ένας Άγιος Βασίλης μάζας 90 κιλών ( που σημαίνει λεπτός για τις περιγραφές που του αποδίδονται ) θα καρφωθεί στην πλάτη του έλκηθρου με δύναμη 19575 Νιούτον λόγω αδράνειας.
          Συμπερασματικά : Κι αν ακόμα υποτεθεί οτι ο Άγιος Βασίλης κάποτες ξεκίνησε να μοιράσει δώρα, τώρα είναι νεκρός.
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
         ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ.

23 σχόλια:

  1. Αδερφε,κατσε εκει που εισαι,μην το κουνας ρουπι...
    Και οσοι ειναι ακομη μεσα απο τα συνορα,καλως να βγουν.
    Με το που θα μπει το 2012,πρεπει να βγουμε εμεις.
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε ολους,φιλους και εχθρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ CONPATER: ΑΔΕΡΦΕ, ΠΙΣΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ. Η ΜΟΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ. ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΕΝΑΝ: ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ. ΣΕ ΠΟΙΟ ΘΕΜΑ; ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΑ: ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΕΙΑ. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΓΕΝΙΑ, ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΑ.
    ΚΙ ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΙ ΗΡΩΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ. ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΕΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ, για νεότερους που ψάχνουν την μαλακία των ειδώλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μη μας χαλας το ονειρο.
    Μπορει και να ερθει...που ξερεις;

    conpater: Διαφωνω.Απο καθε αποψη.Γιατι να φυγουν οσοι ειναι εδω; Φωτια πηραμε; Για να γινει το χατηρι καποιου; Για να αδειασει ο χωρος; Ειμαστε περισσευμα;
    Η μηπως για να χωρεσει ο "Χασαν" και ο "Αμντουλ" πρεπει να τους αδειασουμε την γωνια;

    Βρε δεν πα'να γαμηθουνε μερες που ειναι.
    Εδω ολοι.Μη το κουνησει κανεις. Και να τους κανουμε τη ζωη μαυρη.
    Ακου λεει να φυγουμε.
    Αν καποιος σε ζοριζει η σε απειλει στο σπιτι σου μεσα,τι κανεις; Του δινεις τα κλειδια και πας και κοιμασαι στον σταυλο;

    Και να πας,να παμε που; Σε Γερμανικες ανηλιαγες φαμπρικες; Στα φιορδ να ψαρευουμε μπακαλιαρους, η στην Αυστραλια να ταιζουμε καγκουρο; Γιατι; Για 500 ευρω παραπανω; Τα εχει αναγκη κανεις;
    Αφου ΟΛΑ ειναι εδω.
    Απλα τα εχουν καταχωνιασει οι πουστιδες που ψηφιζονται απο ορδες ηλιθιων.

    Εντος εδρας. Να γαμηθουνε πατοκορφα,οι φασιστοπαγκαλοι,οι μοσχαροκεφαλοβενιζελοι,κορακοκουκουεδες,αριστεροπουτσοι,δεξιοαρχιδες, βρυκολακουλες, οπως και οι εντολεις τους απ'εξω οι Βησιγοτθοι,Ουνοι,Βανδαλοι,Γεφυραιοι και λοιποι καρποσυλλεκτες.
    Που μαθανε να κοιμουνται κατω απο στεγη;
    Απο ποτε; Ποτε πρωτοψησαν κρεας;
    Που θελουν ηλιο και Μεσσογειο οι μουνοψειρες.
    Και μαζι με αυτους,ας πανε στον αγυριστο και οι λοιποψυχοι. Που βρισκουν πλεον την χωρα κολαση,μαθημενοι στο δανεικο βολεμα και αριβαρουν εξω.

    Ειναι κριμα να παρασερνουμε και τον ανθο της κοινωνιας,σμπρωχνοντας τον σε μια δευτερη μεταναστευση αλα 50,αυτη τη φορα χωρις Καζατζιδη,αλλα υπο τους ηχους της Παπαριζου,να μας δινει κουραγιο. Οπως πετυχε αυτη εδω,ετσι και εσυ μπορεις να γινεις μια χαρα σκουπηδιαρης στην Στοκχολμη. Μπορει να βρεις και κανενα μπασταρδο του Αντρεα εκει πανω.
    Η αιμοραγια που συντελειται πρεπει να φρεναρισθει.Γιατι δηλαδη; Για να τους κανεις μπαγκες;Ο φευγων απλα δουλευει 100% για παρτι των Ουνων. Εδω μεσα,τουλαχιστον εστω ενα μικρο ποσοστο παει στον γειτονα,στον φιλο,στην στηριξη της οιγενειας,στον απορο.

    Το "ο σωζων εαυτον σωθειτω" ειναι βουτυρο στο ψωμι των αλητοπουστων.
    Και να πεις οτι "σωζεσαι"; Τι σωζεις; Μερικες οικονομιες; Η χρονο απο την κινηση στο δρομο;
    Αφου ειναι ετσι,γιατι δεν πας εδω στην επαρχια,αφου αυτα τα δυο ειναι σιγουρα εξασφαλισμενα;
    Μη και σε πουν βλαχο;Γιατι εκει που θα πας εξω,τι θα σε εχουν; Για γαλαζοαιματο; Σαν τον Κινεχο κουλη σε βλεπουν
    Μακαρι να εισουν και βλαχος. Μαλακας πιαστικες και δεν λες να το παραδεχθεις βλακα μικροαστε. (και εγω μεσα)

    Εδω λοιπον. Και επιστροφη στην Ελληνικη φυση. Που την αδειασαν οι "Εθναρχες".
    Ερχονται εκεινοι,θα φυγεις εσυ; Δεν θα τους προυπαντησεις; Ετσι ακαλεστους θα τους εχεις;
    Δεν θα τους φιλεψεις κατι; Τα παπαρια σου ας πουμε;
    Εδω λοιπον,για να το διασκεδασουμε.
    Κι'αν στο κατω-κατω,δεν καταφερεις και τιποτε,αν δεν βγει κατι,τουλαχιστον στο καλυτερο οικοπεδο θα παλαιψεις και θα χωθεις στο χωμα που αγαπας.
    Τι καλυτερο;

    Απ'το να ψοφησεις σε καμια Αυστραλιανη στεπα,η να γλυστησεις απο καμια γεφυρα στο Βελγιο,η να πνηγεις σε κανενα υπονομο στο Αμβουργο,δεν ειναι καλυτερα να φυγεις με ολογιομο φεγγαρι σε καμια παραλια να σου χαιδευει και το κυμμα τα αρχιδια for the last time;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφου δεν με θελουν ουτε οι δικοι μου,τι σημασια εχει αν θα ειμαι στην πολη η στο χωριο? Με διωχνουν,με σπρωχνουν στην εξοδο,τεσσερις με πανε αγκαζε,να δηλωσω ποιμενας? Τα παιδια μου τι φταινε? Υπαρχουν και ορια αδερφοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργης ο Γαρατζέος31 Δεκεμβρίου, 2011 10:02

    Εγώ ξέρω ότι κάθε πρωί-μεσημέρι-βράδυ πρέπει να υπάρχει φαγητό στο πιάτο του παιδιού μου. Και ηλεκτρικό και θέρμανση τώρα το χειμώνα. Επίσης ξέρω τι δουλειά μου αρέσει και μπορώ να κάνω (για να το βάλω στο πιάτο). Αν αυτά δεν υπάρχουν εδώ και τον ήλιο αποχωρίζομαι και την γαλανή θάλασσα και τα ψηλά βουνά. Τα φχαριστιέμαι 20 μέρες το καλοκαίρι.
    Αν μπορώ, από την άλλη, να βγάλω τα βασικά εδώ κάνοντας αυτό που θέλω, ακόμα καλύτερα.
    Συμφωνώ 100% μαζί σου Χρήστο ΑΛΛΑ...σαν κινέζους μας βλέπουν κι εδώ αγόρι μου.
    Α ναι, διαφωνώ σε αυτό: "Που βρισκουν πλεον την χωρα κολαση,μαθημενοι στο δανεικο βολεμα και αριβαρουν εξω." Εδώ είσαι λάθος. Το εξειδικευμένο δυναμικό (και γνωρίζω ΜΠΟΛΙΚΟΥ τέτοιυς) και ΟΙ ΝΕΟΙ που πρωτομπαίνουν στην αγορά εργασίας και παλεύουν να φύγουν εδν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση ούτε με διακοποδάνεια, ούτε με δάνεια για μερσεντές με μισθό 1500 ευρώ. Αυτοί που έχουν κατά κανόνα στήνονται στις ουρές του ΟΑΕΔ ή παλεύουν να κρατηθούν ή να χωθούν σε θέσεις δημοσίου ή "τοπικών παραγόντων". Κατά κανόνα, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που θέλουν να φύγουν είναι οι πιο ανήσυχοι, ανοιχτομάτηδες και εργατικοί. Είναι το ίδιο με τότε που φτάναμε στις ηράκλειες στήλες και την κολχίδα, τα ίδια μυαλά με τους φυσικούς φιλοσόφους της Ιωνίας, ή τους έμπορες της Βιέννης και της Βάρνας. Εδώ είσαι λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρεξηγησες Γιωργη. Ποτε δεν υποστηριξα οτι οσοι βγαινουν εξω ειναι πρωην βολεμενοι η τεμπελιδες.
    Το εξηγησα μαλιστα αμεσως παρακατω "Ειναι κριμα να παρασερνουμε και τον ανθο της κοινωνιας,σμπρωχνοντας τον σε μια δευτερη μεταναστευση"
    Αναφερομαι σε μια συγκεκριμενη "παστα" ανθρωπων"
    Απο εκει και περα-αφου υπαρχουν και παιδια,αρα και σταθερες βασικες υποχρεωσεις,ασφλως και η πληοψηφια οσον προτιμουν η αναγκαζονται να εξαχθουν,το κανουν αναγκαστικα.
    Στο ματι του κυκλωνα πανε να εργαστουν βεβαια,αλλα αυτα θα τα δουμε στο εγγυς μελον.

    (ισως εγω μιλαω εκ του ασφαλους καθ'οτι αγαμος.Και αρα ατεκνος. (ετσι νομιζω τουλαχιστον) Ειμαι κατι σαν τον Δ.Χ. Αλλα πιστευω οτι και παλι το ιδιο θα ελεγα και θα ενοιωθα. Προβλημα; Καλως. Πισω στο χωριο,σπιτακι υπαρχει αλλα και αν δεν υπαρχει καπου βρισκεις,μη τρελαθουμε.Μια βαρκα, 100 ελιες,μερικα οικοσιτα,ενας μικρος κηπος και ασε τον ταξιδιωτη της Ευρωπαικης ερημου να ψαχνει για το "καλυτερο μελλον")

    Γενικα μιλωντας ποτε δεν το καταλαβα αυτο. Αντι να φτιαξω,να απαιτησω,το περιβαλλον που θα μεγαλωσει το παιδι μου,το παιρνω αγκαλια και σηκωνομαι και φευγω; Μπα,τι μας λες;
    Επειδη γουσταρουν δυο φαμελιες,πεντε νταβαδες και μια χουφτα φασισταρια,θα γινουμε εξαγωγημο προιον,λες και ειμαστε δαμασκινα;
    Να φυγουν 10 εκ και να μεινουν 10 χιλιαδες, η το αντιθετο;
    Αν ο ανθρωπος οπου εβρισκε δυσκολια (φυσικα φαινομενα) αντι να φτιαξει αναλογα το περιβαλλον του,σηκωνοταν και εφευγε,τωρα θα ημασταν ακομα στα δεντρα.
    ------------------------------------
    Οσο για την εξαγωγη ανθρωπων και αρα πνευματος και ιδεων την εποχη της Ιωνιας,της Αλεξανδρειας και της Νικαιας,να σου πω οτι υπηρχε υπερπληθωρα αριστου υλικου.Αυτη ειναι η διαφορα.Πρωτα "γεμισε", η Ελλαδα και μετα εκανε "εξαγωγες" (οι οποιες ξαναγυριζαν πισω και αφηναν τον πνευματικο οβολο τους η την οποια πολιτικη-πολιτισμικη κληρονο,ια τους.
    Σημερα,δεν προκειται για κατι τετοιο. Το αντιθετο. Αδειαζει εσωτερικα η Ελλαδα απο τα καλυτερα μυαλα της και στην θεση αυτων των κενων ερχονται-εσκεμενα ασφαλως απο"ανωθεν"- να τα συμπληρωσουν Πακιστανοι Κουρδοι και Αφρικανοι.
    Οχι οτι εχω κατι με τους παραπανω,αλλα οσο να'ναι δεν πας και πουθενα ετσι σαν χωρα και σαν κρατος. Οταν στο σπιτι σου πετας τα φαγητα απο τα παραθυρα και φερνεις ανθρωπινα σκουπιδια για να τα "μαγειρεψεις" επομενο ειναι να αναγκαστεις καποια μερα να σηκωθεις και να φυγεις πια και να αφησεις εδω τελικα αυτους που αποδεδειγμενα μπορουν να ζησουν ακομα και στην απολυτη εξαθλειωση Ποιοι; Μα οι παραπανω που αναφεραμε.
    Ενα trafficking γινεται. Η καλυτερα transportation> Οπως θες πεστο.
    Μετεγκατασταση. Ανταλλαγη πληθυσμων.
    Η καλυτερα,εποικισμος. Ναι. Αυτο ειναι.
    Δεν μπορεις εσυ εκει,ασε να ερθω εγω στο σπιτι σου και τραβα εσυ εξω. Που; Οπου να'ναι.
    Μια χαρα δουλακι θα γινεις.

    Και αφου ειμαι και εδω τετοιος,γιατι δεν καθομαι στην χωρα μου,ΑΦΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΘΑ ΒΑΡΕΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ-ΙΣΧΥΡΟΥΣ;

    Υπαρχει σωμα που αρρωστησε και πεθανε απο κρυολογημα. Οχι. Αυτο ειναι η Ελλαδα. Ενα απλο κρυολογημα,μπροστα σε αυτο το μεταστατικο καρκινωμα που εφτιαξαν.
    Ως γνωστον,απο μεγαλες καταστροφες,γλυτωνουν ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΙΚΡΟΣΩΜΑ ΖΩΑ.
    Κιβωτος ειναι εδω. Που πατε ρε...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΩΣΤΟΣ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ.

    ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
    ΚΙ ΟΧΙ ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΦΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.
    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ 'Η ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΕΙ
    ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ,
    ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΒΓΕΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ.

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ
    ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΑΤΕΡΑ,ΤΗ ΚΑΘΕ ΜΑΝΑ
    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΙ ΟΧΙ
    ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ.
    ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ
    ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ
    ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ.

    Ο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
    ΤΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΤΙ ΘΑ ΦΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ 'Η
    ΠΟΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΦΑΝΕ ΑΥΡΙΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να ερθουμε και στα δικα μας. Και να μου επιτρεψετε να ενημερωσω το blog καθ'οτι ειστε σκορπισμενοι.
    Καλη Πρωτοχρονια σεολους παρεπιπτωντως.

    Εχουμε και λεμε λοιπον: Χθες αριβαρισε απο το Ντουμπαι ο Σταυρακας. Με το που πατησε,δεν προλαβε ουτε καφε στο πλαστικο να πιει. Ραντεβου με τον Ξενιαδη στο Κολωνακι. "το και το" του λεει ο οσωνουπω εορταζων. "θελω την ΑΕΚ εδω και τωρα.Βαζω 10"
    -Καλως" του λεει ο Σταυρακας. Στην επομενη Γ.Σ. δειξτα,να εχουμε και την συμφωνη γνωμη της ΕΕΑ και η ομαδα δικη σου. Σωστος.

    Τη κουμπαρια-φερεται- να την εκανε και ο Ν.Στρατος. Με τον οποιον εχουν κατι διαφωνιες τα παιδια του Δ.Χ. Ο οποιος Στρατος,ενω εφερε τις δυο πλευρες κοντα,αισθανεται και συμπεριφερεται σαν να τον πουλησαν,η σαν να εφερε λαθος πλευρες να μιλησουν. Ο ιδιος μονο ξερει τι ηθελε να κανει και τι καταφερε τελικα.

    Παντως οπως και να εχει,το μπαλακι ειναι στην πλευρα Ξενιαδη, ο οποιος-δεν χρειαζεται και ελεγχους οικονομικους οπως ειπε,τα ξερει ολα- εφ'οσον νομικα ολα ολοκληρωθουν οφειλει να σκασει το μαρουλια και να γινει προεδρας.
    Αλλοι λενε οτι ειναι μπροστινος καποιου η καποιοων.Αλλος λεει οτι ειναι "μουφα" η δουλεια.
    Θα δειξει η νεκροψια, σε καθε περιπτωση.

    Ο αλλος δικηγορος παλι, ο Βλαχος, (απο οτι μαθαινουμε) ειναι ο κουμπαρος μιας Μεσανατολιτικης εταιρειας κατασκευων,της CCC-κατα τα δημοσιευματα- η οποια ενδιαφερεται να κατασκευασει και αρα να επενδυσει εις την ομαδα μας. Οιδιος ειναι στρειδι. Δεν μιλα.
    Ορκος σιωπης; Τιμωρια αλαλιας κατα τα καθολικα πρωτυπα; Ειναι κρυωμενος; Κανεις δεν ξερει.

    Δεν ξερω αν αυτη ειναι οι εκπροσωποι τους οποιους ειδε ο Αδαμιδης προχθες στο ταξιδακι που εκανε στο Ντουμπαι. Αυτο δεν μας το εχει ξεκαθαρισει κανεις. Η ολοι μαζι-χωρις να το ξερουν-δουλευουν για το ιδιο project,η ο καθενας εχει τον δικο του επιδοξο αγοραστη και αρα ο καθενας δουλευει για παρτι του,καιτελικα ολοι μαζι θα καταληξουν στην κοινη συνιστωσα της απραξιας,δηλαδη του "τζιφος"
    Ειδωμεν.

    Οι εφημεριδες (μας) διαλαλουν τα νεα. Ακουσατε-ακουσατε,φωνασκουν οι χατζατζαριδες του τυπου.
    Συνωστισμος Σμηρναιικος στην αυλοπορτα τη ΑΕΚ. Παλαιυουν οι μνηστηρες να καβαλησουν την αγαμητη εδω και καμια 20αρια χρονια Πηνελοπη. (οπου να'ναι το πιανουμε το νουμερο)
    Παλικαρια σφαζονται στην ποδια της.

    Ο Τηλεμαχος Αδαμιδης κανει οτι μπορει να προστατεψει την μανα.
    Αντινοος,Ευρυμαχος,Αγελαος, και τα λοιπα ασχοντορεμαλια,τηνε ποθουνε. Τι βρισκουν στην 40αρα μονογαμικη,δεν ξερω.Μια χαρα λαχταριστα κοριτσοπουλα εχει η Ithaca.
    Τι προτιμας; Μια που ξερει να πλεκει, η μια που ειναι μαστορισα στις πιπες;
    Ξεχασα.Αν θες να γινεις βασιλιας,πρεπει να βρεξεις τα χειλη σου σε βασιλικο μουνι.

    Ο γερο Λαερτης,αναμενει κι'αυτος. Ασπρισαν τα μουσια του. Και απ'το πολυ περιμενε,εμαθε τελικα μονο να περιμενει. Η αναμονη ειναι ο αρτος που σε κρατα στη ζωη. Αν παψεις να περιμενεις,τελειωσες. Γιαυτο: ΠΕΡΙΜΕΝΕ. ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ Και δεν ειναι αναγκη να ευχεσαι καποια καταληξη.Αν παψεις να περιμενεις,πεθανες.
    ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΛΛΩΣΤΕ.ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.
    Εσυ,εδω.
    Καλυτερα στην αυλη σου και φαγητο απο ξενα χερια,παρα φαγητο απο τα δικα σου χερια,πραγμα που σημαινει ΕΡΓΑΣΙΑ. Μπρρρρρ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρηστο η CCC ειναι εταιρεια Λιβανεζικη με Παλαιστινιους ιδρυτες και μετοχους.
    Στη δε Ελλαδα λειτουργει υπο καθεστως παρομοιο με τις ναυτιλιακες (νομου 89 αν γνωριζεις).
    Καμμια σχεση με Ντουμπαι.
    Τη συγκεκριμενη την γνωριζω ΑΡΙΣΤΑ καθως και τους 2 μεγαλους της μιας και εχουμε μια επαγγελματικη σχεση ανω της 10ετιας.
    Δεν εχουν δε ΚΑΜΜΙΑ σχεση με το σωτο που ακουγεται.

    Μακαρι να ειχαν γιατι ειναι ανθρωποι με αρχες και συνεπεια, αλλα μαλλον γι αυτο ακριβως το λογο ΔΕΝ εχουν.
    Η δε λειτουργια της ετραιρειας απαγορευει, ΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ, την εμπλοκη της στον Ελληνικο χωρο.

    Το ταξιδακι στο Ντουμπαι ηταν απλα ενα ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ και μια απλη παρουσιαση.
    ΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΑΕΙ 2 ΩΡΕΣ και μονο?
    Καμμια σοβαρη διαπραγματευση?

    Η ξερεις κανενα ΠΩΛΗΤΗ που τρεχει στον αγοραστη και οχι το αναποδο?
    Μιλω για πωλητη-οχι υπαλληλο- δηλαδη ιδιοκτητη.

    Οσο για τον οντοτητα το Βλαχο ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟ ΣΩΤΟ που πουλησανε πριν 29 μερες, ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ισα ισα για να κρατηθουν στη καρεκλα και να φυγει ο Νοτιας αλωβητος απο τη ΓΣ.
    Ανταλλαγμα η 'εκπροσωπηση' του μετοχικου κεφαλαιου στην επομενη ΓΣ.

    Πλεον μετα τα του Σαββατου 20-8 και αυτων που ακολουθησαν, ο στοχος ειναι να σωσουμε τα φραγκα του resort και μονο.
    ΕΚΕΙ παταει και αυτο ειναι ενα απο τα μεγαλα αγκαθια, δηλαδη το 11αρι που ειναι να τρεχει στο μελλον και δεν συμπεριλαμβανεται στα 60 φυσικα που λειπουν..

    Τωρα για τους τωρινους επενδυτες δε ξερω κατι 100%

    Ακουγεται κατι για σχεση Μακη με τον εναν και ο Σφαελος εχει περασει και παλιοτερα.

    Παντως αυτα τα large, ριχνω ενα δεκαρικο και παμε, και τα αλλα του στυλ τα οικονομικα τα ξερω απ εξω ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.

    1) Γιατι ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΠΙΟ LARGE και μαλιστα πολυ καλα (πιο καλα δεν παει-ο steven γνωριζει) που οντως το εχουν το δεκαρικο για πλακα, ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ- αλλα ΤΟΣΟ ΠΛΑΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑ-ΔΙΝΟΥΝ.
    Οχι οτι θα τους πειραξει ιδιαιτερα το νουμερο-ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ..

    2)Εδω δεν ξερουν οι ΙΔΙΟΙ-ΚΑΤ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ- τα οικονομικα ΕΣΥ ποτε προλαβες και τα εμαθες ρε τεραστιε???
    Μη μου πεις οτι διαβασες τον ισολογισμο γιατι θα βαλω τα γελια.
    Αν δε μου πεις οτι ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ εβγαλαν τα γατονια σου ακρη, μεσα σε 10 μερες, τοτε θα βαλω τα κλαμματα..

    Γιατι βλεπω τον επομενο κατασκευαστη πλυντηριων να ερχεται.

    Αντε μπας και ξεκολησουμε απο το 29..


    ΥΓ Δεν ειναι τρομερο ΠΟΣΟΙ ΓΑΜΠΡΟΙ ΕΣΚΑΣΑΝ μεσα σε 3 μερες? Και μαλιστα την επομενη των ασφαλιστικων μετρων??
    Πως το λεει στη διαφημηση? Τυχαιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παιδιά την πατήσαμε!!!

    Έρχεται το επάρατο 2012!!!

    Το οποίο... το οποίο... θα φέρει το... 2013, το 2014, το 2015... δράμα σας λέω δράμα.

    Τις καλύτερες ευχές μου σε όλους τους συνΑΕΚτζήδες.

    Υστερόγραφον:

    Ο Φονεύς της νέας τάξης πραγμάτων, Αλέξης ο Τζώνης, σχολιάζει τον Κοζώνη Β' (Ξενιάδη). Κλικ εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. A και για να μη ξεχνιωμαστε:

    Σε λιγες ωρες ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΛΗΞΗΣ 30-6-2012 ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΡΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ.

    ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ Η ΑΕΚ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΜΑΓΚΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ Ο-Υ-Τ-Ε Ε-Ν-Α Ε-Υ-Ρ-Ω.
    Οι 2 Ισπανοι, ο Μπελεκ, ο Μακος, το γυφτακι κλπ κλπ

    Για το Τσιπρα δεν ισχυει κατι τετοιο.. Ποιος ΜΑΛΑΚΑΣ θα του εδινε 250 το χρονο για να το παιζει συνδικαλιστης??

    Η μιση ομαδα στον αερα λοιπον και η αλλη μιση στο γηροκομειο (Φουλης-Κολοσσος-Φραπες)

    Για το Σμαρι δε ξερω τι παιζει. Γιατι ανηκει ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, και του κουτσου και του ελευθερου.

    Λες να μας λυπηθει ο υψιστος εστω στο παρα 1'?


    Φυσικα εξαιρειται ο Κωστακης που εχει ηδη υπογραψει την ανανεωση του οπως ειχες βγαλει ανακοινωση ε προεδρε???

    Γιατι ο δικος σου λογος ειναι συμβολαιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το οτι εσκασαν μνηστηρες (τους "εσκασαν" καλυτερα) την επομενη των ασφαλιστικων μετρων,ασφαλως και ειναι αξιοπροσεκτο.
    Δυο τινα παιζουν (μπορει και τα δυο μαζι): η πουλανε σωτο στον κοσμο οτι "υπαρχει λυση και ειναι εδω ενωμενη δυνατη", η πουλανε σωτο σε καποιο επομενο θηραμα με δολωμα τα λεφτα που εκρεμουν και που ΘΑ-ΑΝ- παρουν απο τον αγαπουλα.
    Η, οπως ειπαμε,παιζουν καιτα δυο μαζι. Το τερπνον μετα του οφελιμου.

    Αυτες οι ξαφνικες αγαπες και οι αφ'υψηλου ματιες στα-δραματικα- οικονομικα της ΠΑΕ,απο τον Ξενιαδη,ειναι πραγματι παραξενες,αν οχι φαιδρες.
    Ενας κοντινος Κοζωνης ισως.

    Εως τωρα-παρατηρουμε- οτι επαιζε το σιριαλ στο στιλ "οντοτητες", "κρυφα χαρτια", "ριτρες εμπιστευτικοτητας", και μια ανωνυμια στους-υποτιθεμενους- αγοραστες,απο πλευρας "διοικησης"
    Ενω το θεμα με τα επιδικασμενα του αγαπουλα ηταν μακρυα.
    Τωρα που-εδειξαν- οτι τα λεφτα ειναι κοντα(χρησιμοποιοωντας τον μεγενθυντικο φακο της προσμονης και της ελπιδας) αρχισαν να διαρεουν οι ιδιοι τα ονοματα. CCC και Ξενιαδης.
    Σε μια μερα μαθαμε δυο. Γιατι μας τους κρυβατε ρε λεβεντες;

    Κοιτατε. Αυτα τα περι "ρητρων εμπιστευτικοτητας" και "ανωνυμιας" και "λογων τιμης" ειναι για τον πουτσο.
    Αυτα ισχυουν στον μεγαλο "πολεμο" των εταιρειων οι οποιες διακυβεβυουν ειτε εταιρικα μυστικα,ειτε καποιο προιον το οποιο δεν εχει ακομα βγει στην παραγωγη,ειτε να για να σταθουν στον καθημερινο πολεμο της πληροφοριας και της εγκαιρης "ενημερωσης".

    Στην περιπτωση της ΑΕΚ-γαμω την πουτανα μου- ΤΙ ΡΗΤΡΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ; Μη και το μαθει ο αντιζηλος επιδοξος αγοραστης και κανει ρεπριζ και προλαβει και την αρπαξει απο αυτον που ειναι μπροστα του;
    Η γιατι αν μαθευει το ονομα του "αγοραστη-επενδυτη" θα υπαρξει καμια αλλαγη στην μετοχικη ισοροπια και στο καντραν του χρηματηστηριου;
    Τι μαλακιες ειναι αυτες βρε δικηγορε;
    Το "λυκος στα προβατα" παιζεις;

    Μια ΠΑΕ ειναι και μαλιστα πασιδηλα και προδηλα καταχρεωμενη. Γνωστο μεχρι και στην Ιεριχω τι εχει,τι δεν εχει,τι χρειαζεται.
    Προς τι οι μυστικοπαθειες; Μηπως και μαθει την τεχνολογια μας ο Μαρινακης; Η μηπως μας ξεσηκωσει τα κολπα μας και τα κονε μας ο Ζαγορακης;

    "Περιοχη 51 στην Νεβαδα" εγιναν τα γραφεια.
    Λες και κατασκευαζουν λειζερ. Μεταφορα υλης και αντιβαρυτικα ιπταμενα οχηματα.
    Οπως πατε θα σας κανει θεμα σε βιβλιο του ο Λιακοπουλος."Στα εγκατα της ρητρας","Τα μυστικα των αγιων χωματων" και "Τι κρυβει στα σπλαχνα του το κατσικι του κυρ' Γιωργη".

    Ενα μπουρδελο εχετε που πρεπει ανοιχτα να κανετε προσκλησεις και να λετε την πασα αληθεια οσο σκληρη και αν ειναι,μπας και σωθει τιποτα.
    Αντε που παριστανετε τον Οπενχαιμερ εκει μεσα.
    Πυρινικοι μαλακες.

    Κρατημα στην καρεκλα,μασουλιμα οτι απεμεινε, και τελος παντων δεν ειναι καθε μερα καποιος προεδρος στην ΑΕΚ, η μελος στο Δ.Σ.
    Η προσαρμοστικοτητα του Αδαμιδη,εινα νοιζω προφανης. Ζουσε με τον Παπα,το εργοδοτη του, "απεμακρυνθει σιωπηλα εκεινος με το Κασνακιδειο κολπο και ο δικηγορος αντι να μας χαιρετησει,συνεχιζει και ζει σαν ξενιστης στο σωμα του Νοτια.
    Πηδαει σαν τσιμπουρι απο κορμι σε κορμι.
    Και νομιζω οτι επιδιωκει να παραμεινει εκει που ειναι. Και ο μονος τροπος ειναι-σε περιπτωση αλλαγης σκυταλης της ιδιοκτησιας- να προσελκησει επενδυτη απ'εξω. Ωστε να μπορει και παλι το καλο μας τσιμπουρι να σταθει στην καρεκλα.
    Εαν ερθει Ελληνας,σημαινει παπαλα η προεδρια.
    Και μαζι του θα δυσαρεστηθει και ο Δ.Χ.
    Γι'αυτο και τρεχει συνεχεια εξω να βρει νεο αφεντικο. Με την προυποθεση να παραμεινει στην προεδρια.
    Κατι σαν τον Παπαδημο ενα πραμα.
    "εγω ειναι να μη τρουπωσω.Ετσι και τρουπωσω...τρουπωσα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το μεγαλυτερο μαρτυριο βεβαια το περνουν οι υπαλληλοι της ΠΑΕ αλλα και οι χαμιλομισθοι παικτες οι οπποιοι ειναι απληρωτοι μηνες επι μηνων και καθε λιγο και λιγακι βλεπουν στα πρωτοσελιδα τα "ονοματα" η τις "ελπιδες" που τους μοιραζονται απο την διοικηση.

    Να μην ξερεις να θα εισαι στη δουλεια σου την αλλη μερα και ποτε και αν θα παρεις κανενα δεδουλευμενο και εκεινοι να παιζουν με τα εκατομμυρια στα πρωτοσελιδα,να διαδιδουν φημες και να στηνουν εναν ψευτικο χορο.
    Μιλαμε για μαρτυριο.
    Και βεβαια δειχνει και ασεβεια.
    Τις ευχες μας στους ανθρωπους του μισθου.Τον οποιον δεν βλεπουν και ευχομαστε συντομα να σταματησει το μαρτυριο τους,με αισιο τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. γεια σε όλους!
    Τελικά πρέπει να πα΄ρεις τα βουνά για να δεις μια άσπρη μέρα,είτε αυτά ειναι Ελληνικά είτε Ελβετικά.
    Ο καθένας με όσο αντέχει η τσέπη του. Χιόνι και παλι χιόνι.Να τα βάλουμε όλα στον πάγο.
    ΚΑΛΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
    ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΟΧΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΥΤΑ ΕΜΑΣ.ΜΗΝ ΚΛΑΙΓΕΣΤΕ.
    ΑΝΤΕ ΡΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΛΙΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλή Χρονιά με υγεία πρώτα και πάνω απ΄όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλη χρονια σε ολους.
    Χρηστο,θα στο πιασω αναποδα γιατι παντα το καλο ειναι στο τελος.Κορη στα 14 και υιος στα 11,περιουσια μηδεν,ουτε κλαρα ελιας,στεγαστικο παρμενο απο δεκαετιας οταν ο μισθος ηταν 1350 ευρω,στον ιδιωτικο τομεα.Σημερινος βασικος μισθος οπως οριζει ο νομος στα 450 ευρω ΚΑΘΑΡΑ,ασθμαινοντας το δανειο,μονο τα φροντηστηρια των παιδιων ειναι στα 200 ευρω.Τα λοιπα εξοδα ειναι λιγο-πολυ γνωστα για ολους...
    Να κατσω να αντισταθω στον "εισβολεα",δεν λεω οχι.Να παω σε ενα χωριο να σκαλιζω,να ποτιζω,να φυτευω,να εχω και δυο κατσικες για γαλα,και να μαθω τα παιδια μου σε αυτο τον τροπο ζωης.
    Και να τα καταδικασω να ειναι για το υπολοιπο της ζωης τους,την στιγμη που ο κοσμος θα εχει φτασει στον Πλουτωνα,να ειναι μετεπειτα σερβιτοροι του καθε μαλακα,οπως εγινε μετα τον πολεμο η οικοδομος του καθε Βουλγαρου, η Γερμανου εργολαβου.Κι ολα αυτα για να κατσω να πολεμησω εναν εχθρο σαν την Λερναια Υδρα.Και να φαω τις καταρες της ζωης μου απο τα παιδια μου γιατι εγω ηθελα να το παιξω πατριωτης και ιδεολογος.Και το κυριοτερο και τελευταιο,να τρωω τα μουτρα μου στον καθε μαλακα που ναι μεν του ειμαι συμπαθης αλλα δεν μπορει να μου δωσει παραπανω απο 500 ευρω ΚΑΘΑΡΑ,με την δικαιολογια οτι δεν βγαινει η επιχειρηση,και αφου το λεει ο νομος δεν μπορει να κανει διαφορετικα? Ας χαρουν τον ηλιο και την θαλασσα αυτοι που μπορουν...Χαιρετε.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλη χρονια να εχουμε αδερφια.

    conpater,εχεις το δικιο σου. Ειναι στριμοκωλα. Ομως.:ξεκινα να κανεις περικοπες απο τα απολυτως αχρηστα φροντηστηρια. Τα οποια τι ακριβως φροντιζουν δεν ξερω. Μαλλον φροντιζουν για την αυριανη ανεργια του φροντιζομενου ο οποιος θα γινει "σερβιτορος" με διπλωμα στα οικονομικα. Τζαμπα κοπος λοιπον.
    Και τα 200 ευρω δωστα στο δανειο. (το οποιο ΔΕΝ επρεπε να παρεις)

    Οσο για τον Πλουτωνα που θα ειναι ο κοσμος και θα νοιωθεις στερημενος, πεσ μου ποτε καλυτερεψε ο κοσμος με την στειρα γνωση και ποτε γεμησε η ζωη καποιου με κωλοχαρτα και αχρηστες πληροφοριες.
    Πουθενα δεν θα πας. Ποιον Πλουτωνα. Ετσι ηταν και ετσι θα ειναι ο κοσμος.
    Ο οποιος εχει βασικους πυλωνες αναγκης: Φαι,στεγη.

    Μη τα τραβολογατε τα παιδια σαν μαιμουδες περα-δωθε. Μια κατευθυνση που αγαπουν,πεντε συμβουλες στο σακουλι του απο σενα και αστο να πορευτει. Δεν πεθανε κανεις που δεν σπουδασε σε τρεις σχολες και δεν συμπληρωσε σαρανταπεντε μεταπτυχιακα,χανοντας απλα τον πολυτιμο χρονο του.

    Εφ'οσον η τεχνολογια εξειδικευεται,σε συνδειασμο με την βιομηχανικη απογυμνωση της Ευρωπης,ηθελα να ηξερα που θα στρειμωξουν τα παιδια τους τα εκατομυρια των λαχανιασμενων πατεραδων.
    Ολοι στελεχη,ειδικοι και executive θα γινουν; Δεν γινεται. Δεν χωρανε. Τελος.
    Ενας στους 20 θα βρισκει αυτο που σπουδασε-εφ'οσον θα εχει και γονεα με γερο δοντι- και οι υπολοιπες 19 οικογενειες θα κρεμανε τα διπλωματα στους τοιχους και θα βγαζουν αδεια για ταξι, η θα νοικιαζουν ξαπλωστρες σε παραλιες.

    Στην Ελλαδα ζουμε. Πραγμα που σημαινει οτι ΑΛΛΑ πρεπει να "σπουδαζει" το Ελληνοπουλο ΚΑΙ ΑΛΛΑ το Γερμανοπουλο η το Γαλλακι.

    Η μοδα-και καλα- "σπουδαζω εξω", ειναι απλα ενα κολπακι,το οποιο εχει μονο εμπορικο κερδος δια τους ιδιοκτητες των και χασιμο χρονου για τις ηλικιες που κρεμονται σε αχρηστα εδρανα συλλεγοντας μαλακιες.
    Και εδω μεσα το ιδιο συμβαινει δηλαδη.
    Γιατι ολα αυτα; Γιατι δεν θελουμε χρησιμους.Θελουμε ακριβοπληρωμενους μελλοντικους ανεργους.
    Ο μονος τροπος να υπαρχει καποια επαγγελματικη επαφη και καποια ανταμοιβη,ειναι να γνωρισεις αυτα που ειναι πλεονεκτηματα στην χωρα σου και να κυνηγισεις την καταξιωση η την ευκαιρια εστω μεσα απο αυτο.

    Και ουχι να μαιμουδισεις για 10 χρονια παριστανοντας τον φερελπι σε "πανεπιστιμια" τα οποια ειναι απλως εκτροφεια ορμητικων ανεργων.

    Δεν ειπα ποτε να παραστισει κανεις τον πατριωτη μενοντας εδω. Να μεινει γιατι τον συμφερει.

    Ποσους χωραει η Νορβηγια, η Δανια, η η Γερμανια.
    Το stop το εχουν ειδη πει στην αθρωα εισρροη.
    Και σε 10 χρονια,οταν το παιδι θα ειναι 25-30 τι θα γινει; Θα παλινοστησει στην Ελλαδα,ψαχνοντας για ευκαιριες που θα επρεπε να "δει" απο πιο πριν; Η θα παει στην Αιγυπτο να ταιζει καμηλες;
    Απλα λεω οτι εδω ειναι η ευκολη ζωη.Με τον εναν τροπο η τον αλλον.Εξω ειναι τα γαμισια.

    Αν ειναι να αλλαξεις αρδην τον τροπο ζωης σου αλλα κυριως και των παιδιων,και που αυτο θα οδηγησει κανεις δεν ξερει,μονο και μονο επειδη δεν μπορει να πληρωθει ενα στεγαστικο,τι να πω.
    Και τελος παντων,αφου ειναι να φυγεις,γιατι να πληρωνεις ενα σπιτι που θα μεινεις-αν μεινεις-μετα απο 30 χρονια;

    Παρε ενα τηλεφωνο πριν φυγεις εστω,την τραπεζα,και πες τους: δοσεις τελος.Ευχαρισουμε δια την φιλοξενεια,βαλτε το στον πατο σας".Πες οτι εμενες στο νοικι.
    Τραβα ενοικιασε ενα μικροτερο.
    Γιατι υπαρχει σιγουρα οτι θα ειναι τα πραγματα χειροτερα σε 3-5 η 10 χρονια και φευγεις εξω;
    Πως ξερεις οτι δεν θα γινει το αναποδο; Το εγγυαται κανεις;

    Και τελος να πουμε οτι το σωστο δεν ειναι "Φευγω".Οχι.Αυτο ενεχει επιλογη. Το σωστο ειναι "αναγκαζομαι,με διωχνουν". Ωραια.
    Και εγω απλα λεω και παλι:Να φυγω απο που; Απο την ιδιοκτησια τους, η απο τα χωραφια τους;

    Να πανε να γαμηθουνε πρωτοχρονιατικα αλλα και τις υπολοιπες 364 μερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ conpater & χρηστο: Ποσο μαλακες ειστε που ασχολειστε με τον Αβραμιδη Ενας τελειωμενος ειναι που θα του ερθει το γαμησι απο την οργανωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χρηστο,δεν διαφωνω με την γενικευση που κανεις.Ουτε θελω τα παιδια να γινουν επιστημονες ντε και καλα.Θελω ενα περιβαλλον που εστω για τα επομενα 15 χρονια θα ειναι πολυ καλυτερο απο το εδω.Ας γινουν και σουβλατζηδες αμα γουσταρουν.Να τους δοθει η ευκαιρια ομως να το κανουν σωστα και καλα.Ισχυει εδω? Παπαρια ισχυει...
    Και εξω καποια στιγμη θα γινει της τρελλης το χτενισμα,τωρα τι γινεται.Το να πορευτουν μονα τους στην Ελλαδα ειναι σαν να τα αφηνεις μεσα στο ποταμι να ταισουν 20 κροκοδειλους που εχουν να φανε κανα δυο μηνες...
    Παρε τον Ανωνυμο απο πανω.Τι να του πεις αυτουνου του ανθρωπου.Μαλακας γεννηθηκε,μαλακας θα πεθανει.Αντι να παει να γαμησει καμια γκομενιτσα καθεται και γραφει μαλακιες για να περναει η ωρα του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιώργης ο Γαρατζέος01 Ιανουαρίου, 2012 12:07

    Καλημέρα και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους πάνω απ' όλα με ΥΓΕΙΑ και καλές στιγμές με την οικογένεια και αυτούς που αγαπάτε. Όσον αφορά το 2012, σας εύχομαι επίσης, ότι είναι να σας βρει να το βρείτε εσείς πρώτοι. Κοινώς να ορίσετε την τύχη σας ΕΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γιώργης ο Γαρατζέος01 Ιανουαρίου, 2012 12:11

    @ ανώνυμο:Γιατί να τον γαμήσει δηλαδή? Τα χαλάσαν στο μπαγιόκο με τον aRxhgo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημερα.
    3...2...1...καλως ηρθε το ισως αποκαλυπτικο και σιγουρα ενδιαφερον 2012.
    Με λιγα λογια,απλα καλημερα,γιατι το μονο που συνεβει ειναι οτι ξημερωσε ξανα.
    Και αυτο δεν ειναι καθολου λιγο.
    Αλλη μια μερα πανω απ'τα ραδικια.
    Και τι μερα...λαμπερη. Ηλιος καργα.Καπου αλλου κρυβονται σε πυθαρια για να αποφυγουν καταιγιδες.


    Προς conpater. Ξερεις,απλα δεν ειμαι και πολυ βεβαιος για το που ειναι "καλα" και που οχι.
    Και σιγουρα δεν θεωρω την Ελλαδα το χειροτερο μερος για να ζει κανεις.
    Τελος παντων,ας κανει ο καθεις οτι τον φωτισει ο θεος του.

    Οσο για τους "ανωνυμους",υπαρχουν παντου.
    Εδω ειναι λιγο περισσοτεροι βεβαια.Ισως τους βοηθαει το κλημα στην αναπαραγωγη.
    Οι εχθροι αντιμετωπιζονται με ασπιδες και οι μαλακες με ωτοασπιδες.

    Τον παρακινεις να παει να γαμισει. Λες να μπορει και να μη θελει;
    Απο το τι και πως γραφει καποιος,φαινεται αν γαμαει η αν γαμιεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εγραψα το "κλημα" με "η". Το φυσικο κλιμα ειναι με "ι".
    Αλλο η κληματαρια.
    Δεν ειμαι σιγουρος ομως οτι εχω κανει λαθος,καθ'οτι το κλημα,ειτε στραβο ειτε ισο,το τρωνε μια χαρα οι γαιδαροι.
    Οι οποιοι ειναι "ελευθεροι" ειτε να ψηφισουν,ειτε να φορτωθουν τα βαρη των Παγκαλοβενιζελοκλουζοπαπουτσιδων.
    Οπως τα γαιδουρια των νησιων ας πουμε που αγκομαχανε με τους τουριστες στην πλατη αλλα απολαμβανουν στην κορφη το ηλιοβασιλεμα.

    Δεν ειναι ανωνυμα βεβαια. Εχουν ονοματα αυτα. "Μελος", "Νιτσα", "Γιουλη","Σταυρος" κλπ.
    Κατα αυτην την εννοια,οι εκουσιοι ανωνυμοι,ειναι ενα σκαλοπατι πιο κατω απ'τα γαιδουρια.

    Δεκτα ομως ολα τα δημιουργηματα του υψιστου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή