Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΧΑΒΑΛΕΣ

            " Η φύση απεχθάνεται τον ήρωα. Από τη μια μεριά παραβιάζει το νόμο της διατήρησης της ενέργειας. Από την άλλη, πώς μπορούν να επιβιώσουν οι ικανότεροι, όταν οι ικανότεροι επιμένουν να μπλέκουν σε καταστάσεις όπου το πιθανότερο είναι να γίνουν νιανιά; " Solomon Short.
             Όμως η Ελλάδα θέλει ήρωες. Να μην ξεχνάμε τι θαυμάζουμε στα γήπεδα. Την παλληκαριά και τον ποδοσφαιρικό ηρωισμό. Κι είναι λογικότατο. Αφού σαν ποδόσφαιρο πάντα ήμασταν και είμαστε υπό του μηδενός. Κι αφού σαν πολιτική πάντα γουστάραμε τους άνθρωπους των καφενείων, που θα μας κάνανε το ρουσφέτι μας αλλά και θα χάϊδευαν πάντα τα αφτιά μας, τους δήθεν ειδικούς ανεπάγγελτους που όμως ήταν καλοί όταν πήγαιναν από υπουργείο σε υπουργείο και τα ξέρανε όλα και βέβαια το μόνο που ξέρανε ήταν την υφαρπαγή της ψήφου από τον αμέριμνο μαλάκα, πού είναι το πρόβλημα σήμερα;
              Αυτοί παρέμειναν ίδιοι. Πώς να αλλάξει άλλωστε ένας συνδικαλιστής πολιτικός που έχει θέση εργασίας λόγω κομματικής ληστοσυμμορίας... Ο παπάρας όμως που διαμορφώνει τηλεθεάσεις, ακροαματικότητες αλλά  κι εκλέγει σοβαροφανώς τους ηγέτες του με μόνο σκοπό να τους μουτζώνει από την αμέσως επόμενη στιγμή που τους έστειλε στις υπουργικές μίζες με αντάλλαγμα το ξεροκόμματο για την οικογενειακή πάρτη του, άλλαξε σήμερα; Εγώ λέω λοιπόν οτι αυτός συνεχίζει με απόλυτη πίστη να χλευάζει τους Αμερικανούς που χρόνια τώρα στις εκλογές ψηφίζουν μαζικά με αποχή περί το 70%. Βλέπετε η πλανηταρχία δεν έχει ιστορία κι άρα δεν έχει ήρωες. " Δυστυχισμένη η χώρα που χρειάζεται ήρωες." Bertolt Brecht.
            Μπορεί να μην φαίνεται εξώφθαλμα αυτήν την στιγμή για την Ελλάδα, αλλά η κουβέντα του Μπρεχτ θα βγει σε λίγο καιρό, όταν σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού θα δράσει ηρωικά. Απέναντι στην ΔΕΗ, στα ΕΛΤΑ,  στα ΜΑΤ, στο ΠΑΣΟΚ ή στη ΝΔ. Άντε και στον Μπουμπούκο ή στην Καϊλή. Θα έρθουν κι αυτές οι μέρες, που αφού καεί το κοινοβούλιο, μετά οι ήρωες θα τα βάλουν μεταξύ τους όπως κάνουν οι πολιτισμένες κηψέλες των μελισσών που τους έλαχε και δεύτερη βασίλισσα.
           Μέχρι τότε όμως, να μην έχουμε ένα λαϊκό ήρωα; Αφού δεν έχουμε σωτήρα, να μην έχουμε κάτι για τον χαβαλέ μας; Οπότε επελέγη ο Αλέξης, που ανάθεμα αν είχε αποφασίσει πριν την δολοφονία του τι στο καλό πίστευε και πού το πήγαινε. Τη μάνα του Κίτσου μου θυμίζει που έγινε τραγούδι επειδή απλά καθόταν. Όπως καθόταν και το παιδί του Μωραίτη σε άγνωστα τραπεζάκια στις παρυφές των Εξαρχείων κι έπεσε επάνω σε έναν τρόμπα αστυνομικό που δεν μπόρεσε να σηκώσει τον χαβαλέ ενός παιδιού και παρότι έφυγε από τον χώρο, ξαναγύρισε ΜΕ ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ ΠΡΟΘΕΣΗ. Ένας μαλάκας με περικεφαλαία, που την είδε κράτος. Χαβαλές κι αυτός που την πλάκα του την πληρώνουν τα παιδιά του. Διότι όντας ανεκπαίδευτος, σαν γνήσιος δημόσιος υπάλληλος, ΜΑΓΚΙΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΟΤΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ( οι άγνωστοι είναι για τους πολιτικούς ) ΤΟΥ ΚΈΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΊΑΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΊΑΣ. Για να ξέρουμε τι λέμε.
               Ευτύχημα βέβαια οτι η δολοφονία δεν καπελώθηκε κι αυτή από την αριστερά. Πώς άλλωστε; Με κοσμηματοπωλείο στην Βουκουρεστίου; Ε, εντάξει έχουμε άλλους χαβαλέδες εδώ πέρα : Τους αντιεξουσιαστές. Να μην χορέψουν έναν χορό με τους συνοδούς τους, τους αστυνομικούς; Να πάει χαμένη μια επέτειος; Και την ώρα που πλησιάζουν και τα Χριστούγεννα; Η ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΠΟΛΗ. ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ. ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Η ΤΡΙΤΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΧΑΒΑΛΕ. Ά ρε Αλέξη, ήξερες ποτέ οτι είσαι σε λάθος σημείο, σε λάθος χρόνο και φυσικότατα σε λάθος ηλικία; Ήξερες ποτέ οτι για πλάκα κάποιοι που κάνουν χαβαλέ συστηματικά θα σε κάνανε τοτέμ ερήμην σου; Πού να το ξέρεις; Εδώ έκθεση δεν ήξερες να γράφεις, θα συνέτασσες θούρειο αντίστασης καθήμενος για την πλάκα σου στην Τοσίτσα;
         Αλλά αυτή είναι η Ελλάδα. " Ανακάλυψα οτι όσο περνάει ο καιρός, όλοι γινόμαστε περισσότερο θρυλικοί. << Θρύλος >> σημαίνει βασικά << μπούρδα >>. " Joel Rosenberg. Κι ο άνθρωπος, όταν είπε την κουβέντα αυτήν, δεν ήξερε για Κόκαλη ή Μαρινάκη. Έχει καμία σημασία; Ρε τον χαβαλέ να συνεχίζουμε και να πείθουμε και τους γονείς του Αλέξη στις κοσμικές δεξιώσεις οτι είχαν έναν ήρωα στο σπίτι τους κι άρα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι οτι έγινε η δουλειά βάσει της θυσίας κι οπότε κάτι μπορεί να συμβεί όταν σπανε το Σύνταγμα οι χαβαλέδες. ΡΕ ΧΑΒΑΛΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ. Μπορεί να υπάρχει μια χώρα, αν είναι τίγκα στους ήρωες; Μια ερώτηση κάνω απλή. Κι άλλη μια: Αλέξη θέλεις κι άλλους νεκρούς; ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΣΟΥ, μόνο αυτό μπορούν να προκαλέσουν. Έλα βρε νεαρέ Καραϊσκάκη, μίλα από εκεί επάνω.
         ΠΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΗΡΩΑΣ; ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ. ΜΕΤΑ, ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ. ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ; ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΑ ΑΝ ΘΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ Η ΠΟΥΤΑΝΑ. ΧΕΙΡΟΠΙΑΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ, διότι με όλα τα άλλα μπερδεμένοι παραμένουμε. Σαν το Ιραν κι αν το έχει το πυρηνικό πρόγραμμα. Σημασία έχει μόνο ένα: Ο Αλέξης που θα μας δείξει αν τα πυρηνικά πρέπει να γίνουν λιγότερα. Τι λέω εγώ; Οτι τα πυρηνικά είναι Αλέξηδες κι οτι η μαμά του, ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΤΗΣ. Ειδικά κι αν βρίσκεται στην Βουκουρεστίου. Και παίζει και εμπόριο χρυσού. ΧΑΙΡΕΤΕ.
         ΥΓ. ΤΟ ΕΣΤΗΣΕΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ; ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΣΤΗΣΤΑΝΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ; ΕΓΩ ΛΕΩ  ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΣΤΕΛΑ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ; Αυτογαμιόσαστε . Τι σημαίνει αυτό; ρε ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΛΕΒΕΡΔΟΣ. ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΤΟ AIDS.  

12 σχόλια:

  1. ΔΙΚΑΙΗ ΠΟΥΣΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΟΥΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ. ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΕΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΕΒΑΝΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ. ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΕΤΣΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΜΕ 10 ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΕ 9 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ
    ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΛΑΒΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΔΕΣ.
    ΑΣ ΒΓΕΙ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΕΦΑ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΞΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.
    ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ.. ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ
    ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΠΛΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. avramidi tha ise k esi sto neo sxima?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ. Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. ΟΧΙ ΑΓΑΠΗΤΕ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟΥ. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΧΗΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αν και δεν ειναι ωραιο να χαιρεσαι με την πικρα του αλλου...η χτεσινη ηταν απο τις πιο ωραιες βραδιες! αυτη η ομαδα και αυτη η υπο"κουλτουρα" θελω να χανει ακομα και στο.. σκακι μυρμιγκιων!!!καταταλλα συνεχιζουμε να κοιταμε την ομαδα μας και πως θα βελτιωθουμε!γενικως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργης ο Γαρατζέος07 Δεκεμβρίου, 2011 10:50

    Εμένα με ψυχαγωγεί η προπαγάνδα...
    δηλαδή οι Γερμανοί ανοίξαν τα πόδια και οι άγλοι...τα δώσαν όλα για να νικήσουν τη δαφνοστεφανωμένη πρέσβειρα της τρούμπας:
    Με 8 βασικούς εκτός, +2 βασικούς όξω απο τραυματισμούς, εγώ μέτρησα από το 30' 2 τάκλιν όλα κι όλα και 2 κίτρινες. Και τι συγκέντρωση στην άμυναααααα...
    Άρε Θεοδωρίδι κερατά, άρε νικολακόπουλε παπαγάλε....όλη η ευρώπη εναντίον σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. όλα εδώ πληρώνονται δαφνοστεφανωμένη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έξις δευτέρα φύσις εστί, έλεγε ο Αριστοτέλης. Τα συνηθίσαμε τα χάλια μας και μάθαμε να τα ανεχόμαστε και να τα δεχόμαστε… φοβάμαι ότι έχει φτάσει η ώρα που τα επιθυμούμε κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τον εστησαν στον τοιχο.
    Και βλεπει μια χαρα στο πετσι του, και μαλιστα στον υπερτατο βαθμο πως ειναι "ενω προσπαθεις,παλευεις και δειχνεις να επιβραβευεσαι,τελικα να εχει χαραξει το πλανο σου ενας αλλος εν αγνοια σου και να σου στερει αυτο που δικαιουσαι".

    "Οι Αγγλοι ειναι φιλοι μας". Οπως στο Γοργοποταμο που συνεταιριστικαμε αγαστα,νομιζοντας εμεις οι μαλακες οτι βρικαμε συμαχο.
    Ενω εκεινοι δουλευαν μονο για το οφελος τους.
    Μια χαρα εσφαξαν και διαιρεσαν στον μετεπειτα εμφυλιο.
    Και μια χαρα εκατσε και εβραβευθει ο κιλοτας Βενγκερ,πειθωντας την Βαγγελαινα οτι "τα βρηκαν".
    Η Βαγγελαινα λογαριασε χωρις τον ρεσεψιονιστα.

    Τα παραπολιτικα παιχνιδια,βρικαν την εφαρμογη τους-παραδειγματικα- επι του ποδοσφαιρκου χαρτου,δινοντας ετσι την δυνατοτητα εις απαντες-ακομα και στους καφρους οπαδους μερικων φανελων- να δουν,να νοιωσουν στο πετσι τους το "πως δουλευει το συστημα".

    Ζητω οι εταιροι μας. Ζητω η "ενωση". Ζητω η ισοτητα και η αδελφοσυνη. Ζητω οι ισες ευκαιριες. Ζητω οι ελευθερες διακινησεις ιδεων και ανθρωπων. Ζητω οι κοινωνια της πληροφοριας,της ευκαιριας και της πουστιας.
    ============================

    Κατα λαθος ηρωες αναζητουνται δια συνεχιση του ξυλωματος των μαρμαροστρωμενων πεζοδρομιων.
    Μια σφαιρα,μια πετρια, μια πτωση, μπορει να σε κανει συνθημα στα πιο αχρηστα η και πιο αθλια στοματα.
    Λογος γινεσαι να βγει στο δρομο ο μπαρουτοκαπνισμενος μαστουρης για να βρει κανενα νεο "κονε" η να πλασει αλλη μια μικρη ιστορια συμπλοκης με τα παιδακια με τα ροπαλακια και να την εξιστορει στην παρεα της καφετεριας ελπιζοντας να σαγινευσει και να "ριξει" την αριστεροστροφη και αξυριστη φιλη του κολλητου.

    Μιλαμε για ηρωισμους,οχι μαλακιες.
    Αναμεσα στο τιποτα και στο μηδεν.
    Αφου τιποτα δεν συμβαινει,ας φτιαξω κατι για να πανιγυρισω,η να εξαγριωθω.
    Λες και δεν εχει λογους ο μαλακας, να πεταξει πετρες η να ριξει ξυλο εκει που πρεπει.
    Αμα θελει,μπορω να του βρω μανι-μανι 300. Εκει στους σταυλους στο Συνταγμα ειναι.
    Αντι για το "συμμετεχω",το "αφυπνιζω",το "ενεργοποιουμαι", προτιμα το ακοπο και πολυ διασκεδαστικο "πετροβολω", "τρεχω", "κρυβομαι","ριχνω", "γκρεμιζω", "χαλαω".
    Γιατι; Τι γιατι. Αφου ειναι απειρως ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΒΟΛΙΚΟ. Ταμαμ για εναν τεμπελαρο.

    Περιμενει μια-δυο επετιους,για να νοιωσει μετοχος της "Ιστοριας".
    Και τις υπολοιπες 360 μερες, αραζει σε 4 καρεκλες στην πλατεια.
    Αντε, βοδι ορθιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο πατερ τα παει μια χαρα.και μπαλιτσα αρχιζουμε να παιζουμε και αποτελεσματα εχουμε.χιλιεσ φορεσ σιαλμα και τσιτα που σκιζονται ,παρα μισθοφοροι που μασ κοροιδευουν.δυο καλουσ τον δεκεμβριο ο ενασ οποσδηποτε να ματωνει διχτια και εναν ακραιο.τωρα για τα διοικητικα σε 20 μερες θα σασ βγαλει εδω το blog μια ιστορια απειρου καλουσ με αδαμιδη, ελληνα μανατζερ ,τουρκουσ και αλλα θαυμαστα περι διοικητικων.ζητω η ΑΕΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το υστερόγραφο όλα τα λεφτά! :)

    Εμ, μανίτσα μου, με 9 βαθμούς (3 νίκες - 3 ήττες) 2η θέση σε όμιλο τεσσάρων ομάδων δεν "κλείδωσε" ποτέ και πουθενά.
    Ας φέρνατε "Χ" με την Μαρσέιγ στο τηγάνι να σας έρθει και ο συναγερμός τζάμπα.

    Γαλλογερμανική σκευωρία λένε επαΐοντες Ζαβρουά στου Θωμαϊδη. Αμάν Τζάνε μ' ο νταλκάς γαρ βαρύς.

    --------

    Ελείψει σύγχρονων ηρώων βρήκαμε τον εύπορο 15χρονο που βρέθηκε στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή.

    Δις ιζ Σπάρτα ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΣ ΘΑΝΑΣΗ: ΚΡΥΒΕ ΛΟΓΙΑ. ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΜΝΗΣΤΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ... ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΡΕΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή