Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΣΩΚΡΑΤΕΣ

             Λείπει η χήρα από το κρεβάτι; Γιατί να λείπει το blog από τον θάνατο, ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ενός από τους κορυφαίους; Κι εδώ δεν είναι αφιέρωμα για πλάκα. Όταν ονομάζω κάποιον κορυφαίο, γνωρίζω πολύ καλά το πώς έπαιζε. Χωρίς σηκώτι, χωρίς διάθεση για ντόπα, χωρίς ενδιαφέρον για τίτλους. Μεγάλα πράματα, που τον βάζουν στο πάνθεον, παρέα με τον Γκαρίντσα ή τον Μπεστ. Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, κι όταν δεν τραυμτατίζεται ποτέ. Ή τραυματίζεται σπάνια. Οι Δίντσικοι πάντα καταντανε δύστυχοι κι αυτά τα γράφουνε οι managers.
               Δεν με απασχολεί οτι ο Σώκρατες ήταν φιλέλλην κι οτι έγινε μέλος του ολυμπιακού. Δεν θα κατηγορήσω ποτέ, οτι ενώ θεωρούσε ήρωες της ζωής του τον Φιντέλ Κάστρο, τον Τζον Λένον και τον Τσε, ξαφνικά κάποιος που λέγεται Τσουκαλάς, του έβαλε τα κόκκινα και τον έπεισε οτι αυτή είναι η Ελλάδα. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ, αλλά είδε αυτό που βόλευε ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ. Αποδεικνύοντας οτι καθώς προχωρά η ηλικία και καθώς οι προβολείς της δημοσιότητας φεύγουν, ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ κι ειδικά μέσω του χώρου του ποδοσφαίρου απλά γίνονται ιστορίες για παιδάκια. Ή ΓΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ, που αυτό είναι όλοι οι επαναστάτες που απλά θέλουν την εξουσία για την πάρτη τους.
             Εγώ μιλάω καθαρά ποδοσφαιρικά. Ο Σώκρατες ήταν τεράστιος σαν δεκάρι, σε εκείνη την εθνική που έμελε να αποκλειστεί από την ομάδα των στημένων παιχνιδιών στην Ιταλία, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ. Φυσικά τα ρίξανε στον τερματοφύλακα ( αν θυμάμαι λεγότανε Πέρες ) και ουδείς ασχολήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα. ΒΛΕΠΕΤΕ, ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΕΙ ΕΝΑΣ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ 11, από το 1982 αυτό, αλλά ακόμα είμαστε στο στυλ οτι ο Μουρίνιο είναι άνθρωπος του συστήματος ( ο Φέργκιουσον το πολέμησε καθότι σερ με τσίχλα) , ΚΙ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ.
          ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ, ο Σώκρατες ήταν πεντακάθαρος. Κάπνιζε απο τα 13 κι έπινε πριν από κάθε ματς. Κι έχασε την κούπα λόγω μέθης. Κι ήταν και παιδίατρος. Κι ήταν και της ελληνικής σχολής λόγω πατέρα. Επιλέγοντας την δαφνοστεφανωμένη ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ, το δύσκολο. ΣΑΝ ΝΑ ΘΕΛΩ ΕΓΩ ΝΑ ΒΡΩ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΩ αντί για τις κορυφαίες, ΤΗΝ ΡΕΝΤΙΝΓΚ. Ή στην Ιπανία την Μπιλμπάο. Ή στην Ιταλία, τις ομάδες από την Σικελία. Ή ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΑΕΚ. ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΣΤΑ ΤΕΚΝΑ.
          Ο Σώκρατες λοιπόν, ήταν παικταράς. Με σουτ, με πάσα και με το εγκεγφαλικό παιχνίδι. Δεν ήταν αληταράς ( με την καλή έννοια του όρου ) στο ποδόσφαιρο. ΚΙ ΑΡΑ ΛΟΓΙΚΑ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΑΤΟΥΣ. ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΒΩΛΟΥΣ ΠΑΡΕΑ αφού υπάρχει ζωή και στους ουρανούς κι αφού όλοι εκεί θέλουν να πάνε μια ώρα αρχίτερα. ΆΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΡΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ Ή ΒΟΥΔΙΣΤΕΣ που θέλουν την πορεία της μαλακίας. ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ, αφού είναι καλά εκεί πάνω, κανείς να μην έχει την δύναμη της αυτοκτονίας;
            Ο Σώκρατες όμως, είχε την δύναμη της αποποίησης. Της καθημερινής απαξίωσης και της ρουτινιάρικης γιόμας για τον εαυτό του. ΚΙ ΑΡΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, έστω κι να έπαιζε στην πιο μεγάλη πλάκα του στημέμου ποδόσφαιρου, που λέγεται Βραζιλία, . Και σαν γνήσιος Βραζιλιάνος τύπου Πελέ, δεν μίλησε. Κι άρα μπορούμε να πούμε κι εμείς κάτι,  ΑΔΙΚΗΘΗΚΕ ΑΦΟΥ ΤΟ STAR SYSTEM ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ. Που δεν ήταν στο φινάλε. Υπήρχαν κι οι Φαλκάο, οι Ντιρσέου δίπλα του. ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΓΑΝ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ; ΔΕΝ ΞΕΡΩ.
           Εγώ το μόνο που ξέρω είναι οτι είδα τον παικταρά. Σε πλήρη αποτυχία στην προσωπική του ζωή. ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΛΟΓΩ ΑΥΤΗΣ ΠΕΘΑΝΕ κι όχι λόγω ποδοσφαιρικής. ΠΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΚΙ ΑΥΤΗ, κι είχε έναν λόγο για να φτάσει μέχρι αυτήν την ηλικία. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΗΣΙΜΑΤΑ ΤΟΥ Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ; Και πού να ξέρω; ΕΝΑ ΟΜΩΣ ΞΕΡΩ ΣΙΓΟΥΡΑ: ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΑ ΣΑΝ ΠΟΔΟΣΑΦΙΡΙΣΤΗ. ΦΥΣΙΚΑ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΕ Ο ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
              Πάντως  δεν δέχομαι επαναστάτες συνδικαλιστές ή την πλειοψηφία της Ελλάδας που αφού μας έφτασε εδώ, τώρα θέλει να το παίξε εθνική αντίσταση. Διότι η Βραζιλία, ό,τι παιχνίδι θέλει να στήσει, το στήνει. Όπως και η Μπαρτσελόνα. Κι εγώ τιμώ τον Σώκρατες όταν έπαιζε μπάλα. Όταν πέθανε....Ε, έχω και καλύτερους. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΚΑΡΙΝΤΣΑ, ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΡΙΒΕΛΙΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ . ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΕΚΑΡΙ, δεν μιλάμε για ποντικούραδα τύπου Μέσι που είναι τόσο καλός όσο φαίνεται στην Αργεντινή.
       Τι θέλω να πω; Κι ας τα μπέρδεψα: Μέγας επαγγελματίας, μηδέν προσωπικότητα. ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΔΩΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ, επειδή οι τίποτες ζήλεψαν μια τοπική οντότητα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΕΚ Η ΥΠΑΡΞΗ, παρά μόνο αν είσαι κολλεγιά του Κόκαλη οπότε φτιάχνεις στρατιές Τσουκαλάδων. Δηλαδή Ελλήνων, ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ, " πώς φτάσαμε ως εδώ; "

9 σχόλια:

  1. Τελικά αυτη η μπαρτσα που στήνει παιχνίδια και αυτο το ποντικοκουραδο ο Μεσι πρέπει να πονάνε πολυ..
    Αλλιώς δεν εξηγείται τέτοια αναφορά σε κάθε κειμενο.
    Κατα τα αλλα γενικά συμφωνώ αν και δεν τον πρόλαβα στα καλα του λόγω ηλικίας. Ήταν στα τελειωματα.
    Φυσικά ένας παίκτης όσο καλός και να είναι θέλει δίπλα του τα ανάλογα στηρίγματα.
    Αυτο ισχύει για όλους πλην του Ντιεγκο που τους έπαιζε μόνος του σε όλα τα επίπεδα.
    Εξάλλου Ντιεγκο είναι μόνο ένας. Και αυτο το ανέκδοτο με το πελε έχει τη πλάκα του δε λέω ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ DIMI: ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ, αν στήνονται παιχνίδια, ΤΑ ΣΤΗΝΕΙ Ο ΔΥΝΑΤΟΣ Ή Ο ΑΔΥΝΑΤΟΣ; Η ΜΑΛΑΓΑ Ή Η ΜΠΑΡΤΣΑ; Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ Ή Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, που δεν παίζεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα, τα παιχνιδια τα στηνουν και οι δυο παντα.

    Οχι ολοι αλλα αρκετοι.
    Να στησει ενας δε γινεται μονος του.
    Και αντε και εστησε λεω εγω.
    Αναγκη εχει?
    Η στηνει τα ματς που ΕΤΣΙ Κ ΑΛΛΙΩΣ θα κερδιζε?
    Γιατι να στησει τη Μαλαγα ΠΟΥ ΕΤΣΙ Κ ΑΛΛΙΩΣ ταληρο θα της ριξει?
    Στα σκορ? Ναι οκ, αλλα και παλι δυσκολα πραγματα αυτα.
    Και κυριως πραγματα που δεν εχουν αναγκη να κανουν.

    Σπανε τα κοντερ σε εισπραξεις, να παιξουν το κολο τους για να βγαλουν ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΣΑ παραπανω??

    Ποσα να παρει δηλαδη ΠΑΡΑΠΑΝΩ ο Μεσι ο Αλβες η ο Πικε σε ενα στησιμο?

    Αν μιλας για διοργανωση δηλαδη Euro η ΠΚ ΤΟΤΕ ΝΑΙ εκει εχουμε δει ομορφιες και πολλες ηταν τοσο γνωστες απο πριν (κατι χηναρια μεταξυ Σκανδιναυων π.χ) που οι αποδοσεις ηταν στον ασσο.

    Εξαλλου σε τετοιο επιπεδο, μια περιεργη αποδοση κανει μπαμ αμεσως στο φορτωμα.

    Δεν θελει δε να ειναι και πυρινικος επιστημονας ο αλλος.
    Κοιτας την αποδοση που κανει υποβρυχιο και το φορτωμα που ειναι μεγαλο αναλογα και βλεπεις τι γινεται..

    Αλλα ξαναλεω.

    Ειδικα σε ενα πρωταθλημα με 2 ομαδες που εχουν ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ οπως το Ισπανικο να στησεις τι?

    Ξερεις οτι θα αφησουν 8-10 βαθμους ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ στη σαιζον με τους αλλους και μετα οτι γινει μεταξυ τους.

    Στη Ιταλια που ειχες τοτε 5 ομαδες ΝΑΙ χρειαζεται περισσοτερο

    ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ.

    Βεβαια μπορει να εισαι και προεδραρα με ομαδαρα και ενα πηγαινεις για πρωταθλημα να χανεις στη τελευταια αγωνιστικη και μονος σου στο ΟΑΚΑ απο καποιον Ιωνικο.

    Με τον προπονητη μας..... στην ενδεκαδα τοτε στοπερ, το τσιπρα που δεν μπορουσε να βαλει γκολ.. και φυσικα τον κωστακη που στο πρωτο ημιχρονο ξεκουραστηκε...

    Ξερεις τοτε που ο Νατσουρας με προβολη απο τη μεγαλη περιοχη !!!! μας καρφωσε και το στοπερ ηταν καπου στην επιθεση..

    Η νομιζεις οτι ΚΑΙ ΑΥΤΑ τα εχω ξεχασει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΗΜΕΡΑ
    DIMI...ΤΟΤΕ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΕΙΧΑΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ Η ΠΟΥΤΑΝΑ ΔΕΝ ΕΜΠΕΝΕ ΣΤΟ ΠΛΕΧΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΟΛ ΗΤΑΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΝΑΤΣΟΥΡΑΣ ΣΑΝ ΣΚΑΤΟ,ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΤΡΕΠΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΜΥΑΛΟ???ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟ ΠΕΡΝΑΜΕ.

    ΒΑΣΙΚΑ ΗΤΑΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΝΤΕΜΗ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ...ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣΑΚΙ...ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΠΕΡΝΕΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

    ΑΜΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΔΙΩΡΘΩΣΤΕ ΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μακη αμα δεις τα νουμερα που παιχτηκαν στο διπλο θα καταλαβεις...

    Ο νατσουρας δεν περασε κανενα απλα πλασαρε μονος του απο το κεντρο της αμυνας, δεχωμενος πασα.
    στο οποιο κεντρο της αμυνας ελειπαν ... ολοι
    Ασε φιλε επεσε πολυ κονομα, ειδικα στις Κυπριακες εκεινη τη μερα ειχε ΒΟΥΗΞΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ και με νουμερα και ποιοι φορτωνανε.
    Μεχρι και απο Ιντερ μερια (το γνωστο διδυμακι) επεσε φορτωμα..

    Τωρα για το δε μπαινει στο πλεχτο ναι οντως μπορει να τυχει.

    Οπως ετυχε και ειχαν καρτες ο Αλβες και ο Σεζαρ.
    Ετυχε και δεν εμπαινε η μπαλλα
    Ετυχε και ελειπε ολη η αμυνα στο γκολ


    Αλλα σα πολλα μαζεμενα δεν ετυχαν εκεινη τη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ μερα?

    Μια χαρα τα εκανε ο Ντεμακος μη φοβασαι... γι αυτο και δεν εβγαλε ΑΧΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Dimi

    για πες ποσο εδινε το διπλο τοτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ dimitri

    Αν θυμαμαι καλα λιγο κατω απο 4 το Χ (γυρω στο 3,6) και κοντα στο 6,5-6,8 το διπλο..

    Το οποιο αν το δεις καθαρα ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ παραλογο και σαν διαφορα, αλλα εκατσε ετσι απο τα φορτωματα.

    Γιατι αν παιζει ενα πρωταθλημα στη εδρα της η ΑΕΚ με 50,000 κοσμο με ενα αδιαφορο Ιωνικο το λογικο ειναι το χ να ειναι γυρω στα 5-5,5 και το διπλο πανω απο 8-9..

    ΜΟυ θυμησε την αλλη ματσαρα με το ημιχρονο τελικο στο 33 για προκριματικα ch.l τοτε που ηρθε 1-4 στη Κυπρο και ειχε βαλει ο Μακης 50 χιλιαρικα σπαστα σε ταληρα στην ανατροπη σε 3 πρακτορεια..

    Και ειχε γινει της πουτανας με το 1,5 μυριο που σηκωσε απο τον Παπουλια χωρις να το παρει ειδηση και ο συν-εταιρος στην Ιντραλοτ τα ειχε παρει στο κρανιο.

    Ο steven γνωριζει τα ονοματα..

    Παλι ο Ντεμαρος και ο προπονητης μας επαιζαν τοτε..
    που δεν αλλαζαν πασα και εχαναν 1-0 και μετα
    Ω ΤΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!!! Ω ΤΙ ΕΚΠΛΗΞΗΣ !!! εβαλαν 4 στο δευτερο..

    Βρε κατι συμπτωσεις συνεχεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Dimi

    αν υπηρχαν πολλα φορτωματα θα ειχε πεσει και αλλο και ιδιως το χ
    πρεπει να θυμηθεις και φυσικα ειναι δυσκολο τις μεταπτωσεις του στοιχηματος
    για να στηθει ενα παιχνιδι χρειαζονται και παιχτες........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ dimitri

    Δεν θυμαμαι το ακριβες νουμερο θυμαμαι απο το φυσιολογικο 10+ που επρεπε να ειναι το ματς ειχε παει στο 6,5-7 που σημαινει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.

    Μα ΦΥΣΙΚΑ ηταν και παικτες στο κολπο ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟ.

    ΗΔΗ ειπα μερικους. Ποιος επαιζε σε μας και διακρινωταν με το κολλητο του (σε γειτονα χωρα) στα στοιχηματα στην Ιταλια και στη Πορτογαλια?

    Ελα τωρα ΟΛΗ η ελλαδα εχει βουηξει.

    Το Χ δεν επεσε γιατι πολυ απλα δεν ηρθε Χ..


    Και να ξερεις οτι αν ενα ματς το παρει ο κατηφορος πεφτουν ολα.
    Αλλιως 'χτυπαει' παντου και αυτο δεν το θελουμε.

    Δεν μπορεις να εχεις ασσο στο 1,10 και μετα το Χ στο 3,5 και το 2 στο 6.

    Αλλιως λες μαλακιες στον ασσο...

    Σημερα ας πουμε εχει ενα ματς Μπενφικα-Ριο Αβε κατι αναλογο με αυτο που λεμε.

    ασος 1,10, Χ στα 5,75, διπλο στα 14..

    ΑπάντησηΔιαγραφή