Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

Shay

Κείμενο από το ταχυδρομείο μέχρι την Κυριακή που θα έχουμε την κριτική του αγώνα.
Eχεις δύο επιλογές.. Τι θα έκανες εσύ; Θα διάλεγες, σίγουρα..Μην κοιτάξεις για κάτι αστείο σ' αυτό το κείμενο, δεν υπάρχει, μα διάβασέ το.
Η ερώτηση είναι: Θα έκανες την ίδια επιλογή ;Σε ένα δείπνο, για φιλανθρωπικό σκοπό, ενός σχολείου για παιδιά με ειδικές ανάγκες, ο πατέρας ενός αυτιστικού παιδιού διηγήθηκε την παρακάτω ιστορία, που δεν θα την ξεχάσει κανείς απο όσους την άκουσαν εκείνη τη μέρα.Μετά την τελετή, έκανε μια ερώτηση.
"Όταν η φύση δεν παρεμποδίζεται απο εξωτερικές επιρροές, όλα γίνονται τέλεια.Ακόμα ο γιος μου, ο Shay, δεν μπορεί να μάθει τα πράγματα όπως τα άλλα παιδιά. Δεν μπορεί να καταλάβει τα πράγματα όπως τα άλλα παιδιά. Πού είναι η φυσική τάξη των πραγμάτων στο γιο μου;"Όλοι στην αίθουσα αναρωτιόνταν σιωπηλά και γεμάτοι απορία.
Ο πατέρας συνέχισε."Όταν ένα παιδί σαν τον Shay που είναι πνευματικά ανάπηρο, έρχεται στη ζωή, η ευκαιρία να καταλάβεις την αληθινή ανθρώπινη φύση είναι, το πώς οι υπόλοιποι άνθρωποι θα συμπεριφερθούν σ' αυτό το παιδί."Και αφηγήθηκε την παρακάτω ιστορία, που θα σας παρακαλέσω θερμά να διαβάσετε μέχρι το τέλος της..

Ο Shay κι εγώ, περάσαμε έξω απο ένα πάρκο, όπου κάποια αγόρια που γνώριζαν τον Shay, έπαιζαν μπέιζμπολ.Ο Shay με ρώτησε, "μπαμπά, νομίζεις ότι θα μ' αφήσουν να παίξω μαζί τους;"Εγώ ήξερα ότι τα περισσότερα αγόρια, δεν θα ήθελαν κάποιον σαν τον Shay στην ομάδα τους.Μα ήξερα, και καταλάβαινα σαν πατέρας, ότι αν του δινόταν η ευκαιρία να παίξει, θα του έδινε πολύ μεγάλη χαρά και επίσης ένα αναγκαίο αίσθημα ένταξης, μαζί με κάποια εμπιστοσύνη που θα γινόταν αποδεκτός από τα άλλα παιδιά, παρά την αναπηρία του.

Πλησίασα λοιπόν ένα απο τα παιδιά, και το ρώτησα χωρίς βέβαια να περιμένω και πολλά, αν ο Shay θα μπορούσε να παίξει μαζί τους.Το αγόρι κοίταξε γύρω του σαν να ζητούσε κάποια υποστήριξη, μα στο τέλος απάντησε, "χάνουμε έξι γύρους, και το παιχνίδι είναι στον όγδοο γύρο. Γιατί όχι, μπορεί να παίξει στην δική μας ομάδα, και θα προσπαθήσουμε να τον βάλουμε να παίξει στον επόμενο γύρο, να αποκρούσει τις βολές αν το θέλει.

Ο Shay πήγε με δυσκολία μέχρι τον πάγκο της ομάδας, για να φορέσει την μπλούζα της ομάδος. Τον παρακολουθούσα με μάτια δακρυσμένα και μια θέρμη στην καρδιά μου.Τα αγόρια της ομάδας, είδαν την χαρά μου, που τον αποδέχτηκαν στην ομάδα τους. Στο τέλος του όγδοου γύρου, η ομάδα του Shay νικούσε μερικούς πόντους, αλά ήταν ακόμη πίσω τρείς πόντους για να κερδίσουν τον γύρο.
Στην αρχή του ένατου γύρου, ο Shay έβαλε το γάντι και έπαιξε δεξιά στο γήπεδο.Αν και οι μπαλιές δεν ήρθαν προς την κατεύθυνσή του, έδειχνε ενθουσιασμένος, δείχνοντας την χαρά του, και μόνο που βρισκόταν εκεί, χτυπώντας όλο χαρά τα χεράκια του.

Το χαμόγελό του ήταν απο το ένα αυτί στο άλλο, όταν με κοίταζε που τον χαιρετούσα απο την εξέδρα.Προς το τέλος του ένατου γύρου, η ομάδα του Shay πήρε κι άλλους πόντους.Με δύο παίκτες έξω, και τρείς έξω απο την βάση, οι πιθανότητες να κερδίσει γύρους, ήταν κοντά στην βάση, και ο Shay καθορίστηκε σαν ο επόμενος για να αποκρούσει τις βολές.

Σ' αυτό το κρίσιμο σημείο, αναρωτήθηκα αν θα αφήσουν τον Shay να δοκιμάσει να αποκρούσει, και να χάσουν τις πιθανότητες να κερδίσουν το παιχνίδι.Για μεγάλη μου έκπληξη, ...τον άφησαν!Όλοι γνωρίζανε ότι ήταν αδύνατον να χτυπήσει ο Shay την μπάλα, τη στιγμή που δεν ξέρει καν, πώς να κρατήσει κατάλληλα το ρόπαλο, πόσο μάλλον να στοχεύσει την μπάλα.

Εντούτοις, ο Shay πήρε θέση.Ο αντίπαλος παίχτης, που πετάει την μπάλα, αναγνώρισε ότι η ομάδα του Shay έβαλε την νίκη του παιχνιδιού σε δεύτερη μοίρα, για να δώσουν την ευκαιρία στο παιδί αυτό, να χαρεί αυτήν τη στιγμή, γι αυτό και ήρθε πιο κοντά, προσπαθώντας να τον βοηθήσει να τα καταφέρει ρίχνοντας την μπάλα απαλά στον Shay.

Στην πρώτη προσπάθεια, ο Shay κούνησε αδέξια το ρόπαλο και αστόχησε.Ο αντίπαλος παίκτης, ήρθε ακόμη πιο κοντά του λίγα βήματα, για να του πετάξει ακόμη πιο απαλά την μπάλα. Ο Shay κούνησε πάλι αδέξια το ρόπαλο, μα αυτή τη φορά βρήκε τυχαία την μπάλα, στέλνοντάς την πολύ κοντά, και μάλιστα σε έναν αντίπαλο.Το παιχνίδι τώρα, κανονικά θα είχε τελειώσει.

Ο αντίπαλος όμως, σήκωσε την μπάλα, και, ενώ θα μπορούσε να την πετάξει στην πρώτη βάση, βγάζοντας τον Shay έξω απο το παιχνίδι, πέταξε επίτηδες την μπάλα πολύ ψηλά, πάνω απο το κεφάλι του συμπαίκτη του, και μακρυά κι απο τους άλλους συμπαίκτες του.Όλοι στις εξέδρες, και απο τις δύο ομάδες, άρχισαν να φωνάζουν, "Shay τρέξε στην πρώτη βάση, τρέξε, τρέξε..."Ποτέ στη ζωή του ο Shay δεν έτρεξε τόσο μακρυά, μα έφτασε στην πρώτη βάση γεμάτος ενθουσιασμό και με ορθάνοιχτα απο χαρά μάτια, κοιτώντας γύρω του απορημένα και σαστισμένα, να καταλάβει τι άλλο πρέπει τώρα να κάνει...Η εξέδρα συνέχισε τότε, "Shay, τρέξε στη δεύτερη βάση, Shay τρέξε..τρέξε.."Με την ανάσα κομμένη και άτσαλα, έτρεξε προς τη δεύτερη βάση. Μέχρι όμως να φτάσει ο Shay στη δεύτερη βάση, ο δεξιός αντίπαλος είχε ήδη πιάσει την μπάλα.

Ήταν ο μικρότερος της αντίπαλης ομάδας, και είχε πλέον όλη την ευκαιρία, να γίνει ο ήρωας της ομάδας του.Θα μπορούσε να πετάξει την μπάλα στον συμπαίκτη της δεύτερης βάσης, όπου θα έβγαζε έξω τον Shay, μα κατάλαβε τις προθέσεις του συμπαίκτη του που έριχνε τις βολές, και την έριξε ψηλά, πρός τον συμπαίκτη της τρίτης βάσης.Ο Shay έτρεξε πρός την τρίτη βάση σαν ξετρελαμένος, καθώς οι παίκτες της ομάδας τουέτρεξαν κι εκείνοι προς τη βάση.

Όλοι φωνάζαμε, "Shay, Shay, Shay!!!"Ο Shay έφτασε στην τρίτη βάση, αλά με την κρυφή βοήθεια του αντίπαλου παίχτη της τρίτης βάσης, ο οποίος σταμάτησε να τρέχει να προλάβει την μπάλα, για να δείξει στον Shay την σωστή κατεύθυνση, το πού ήταν η τρίτη βάση, λέγοντάς του "απο δώ, απο δώ Shay.."Καθώς ο Shay πέρασε απο την τρίτη, τα αγόρια και των δύο ομάδων και οι θεατές στις εξέδρες, ξεσηκώθηκαν φωνάζοντας "Shay, τρέξε στη βάση ένα τώρα, τρέξε στη βάση ένα.."Ο Shay έφτασε στη βάση, πάτησε στον βατήρα, κερδίζοντας το παιχνίδι, και όλοι τον ζητωκραύγασαν σαν τον ήρωα, που βοήθησε να νικήσει η ομάδα.

Εκείνη την ημέρα, συνέχισε με δάκρυα ο πατέρας, τα αγόρια και απο τις δύο ομάδες, και ο κόσμος στις εξέδρες, βοήθησαν να φέρουν ένα κομμάτι αληθινής αγάπης και ανθρωπιάς σ' αυτόν τον κόσμο, να δώσουν χαρά σε μια ψυχούλα, που τόσο την λαχταρούσε και που τόσο την είχε ανάγκη.Ο Shay δεν τα κατάφερε μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, πέθανε εκείνο τον χειμώνα, χωρίς όμως να ξεχάσει ποτέ, πώς ήταν ο "ήρωας" που με έκανε τόσο χαρούμενο εκείνη την ημέρα, και την χαρά που έδωσε στην μητέρα του, και που με δάκρυα αγκάλιασε τον μικρό της ήρωα σαν πήγαμε σπίτι.


Και τώρα, ...κυρίες, ...κύριοι, ...ο επίλογος..
Υπάρχουν χιλιάδες ανέκδοτα που στέλνονται δια μέσου internet, χωρίς δεύτερη σκέψη.Μα όταν πρόκειται για ιστορίες που έχουν να κάνουν με επιλογές ζωής, οι άνθρωποι διστάζουν.
Το ακατέργαστο, το χυδαίο, και συχνά άσεμνο, περνάει ελεύθερα μέσω του κυβερνοχώρου, αλλά η δημόσια συζήτηση για την ευπρέπεια, πάρα πολύ συχνά καταστέλλεται, ακόμη και στα σχολεία η και τους εργασιακούς χώρους μας.

Εάν σκέφτεσαι να προωθήσεις αυτό το κείμενο, πιθανότατα θα κάνεις ίσως επιλογή, στα άτομα στα οποία θα το στείλεις.Θεωρώ προσωπικά πως ανήκω στα άτομα, που πιστεύουν πως μπορούν να κάνουν τη διαφορά.
Όλοι έχουμε χιλιάδες ευκαιρίες στην καθημερινή μας ζωή, να καταλάβουμε την φυσική τάξη των πραγμάτων.Τόσες πολλές, φαινομενικά τετριμμένες αλληλεπιδράσεις μεταξύ δύο ανθρώπων, μας δίνουν μια επιλογή:


Περνάμε κατά μήκος ενός μικρού σπινθήρα αγάπης και ανθρωπιάς;ή παραβλέπουμε κάθε ευκαιρία, αφήνοντας αυτόν τον κόσμο ακόμη πιό κρύο; Ένας σοφός είπε κάποτε, "κάθε κοινωνία κρίνεται, από το πώς μεταχειρίζεται τους πιό αδύναμους ανάμεσά της"
Τώρα έχειςδύο επιλογέςγια το κείμενο που διάβασες..Διαγραφή, δηλαδή δεν του δίνεις σημασία, ή..Προώθηση, δηλαδή, αναδημοσίευσέ το...Να έχεις μια χαρούμενη ημέρα, να έχεις μια "Shayday!"Κάνε το σωστό, προώθησέ το, δώσε μια ακόμη μικρή ελπίδα στο να καλυτερέψει ο κόσμος μας, να γίνει πιο ανθρώπινος, πιο συμπονετικός, πιο αγνός.....και, χαμογέλα!!!...μας παρακολουθούν παιδιά.

17 σχόλια:

 1. kala kanis ke areonis avramidi.mono o xotzeas grafi k to kourasame.
  xotzea anixe ena blog diko sou na isixasoume apo ti malakia pou se derni h vres gomena

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εχουμε πεσει τοσο χαμηλα σαν ανθρωποι,που διαβαζοντας το κειμενο,νιωθουμε την υγρασια στα ματια και το σφιξιμο στην καρδια.Αντιθετα θα επρεπε να μην υπαρχει αυτο το κειμενο,που τονιζει την αγωνια της αποδοχης του προβληματος και του ιδιου του ατομου,του ΠΑΙΔΙΟΥ.Να μην υπαρχει σαν σημειο αναφορας,οχι σαν κειμενο,για να μην μπερδευομαστε.Shay υπαρχουν πολλοι αναμεσα μας.Στριβουμε το βλεμμα μας να μην τους βλεπουμε,να μην μας αγχωνουν και μας στεναχωρουν.Καταντια λεγεται αυτο.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλημέρα σε όλους.
  Η ιστορία αυτή φυσικά δεν έχει να κάνει τίποτα με Ελλάδα.Ο ''τρελός του χωριού'' ήταν και είναι ένα καθημερινό φαινόμενο σε αυτό το μπουρδέλο που ζούμε.
  Τα ''ιδρύματα''χωνευτήρια ψυχών και ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, χιλιάδες. Μόνο και μόνο να μην είναι ανάμεσα μας όλοι αυτοί οι άνθρωποι που η φύση δημιούργησε έτσι και που στην τελική το ότι δεν είμαστε εμείς ένας από αυτούς οφείλεται στην τύχη και μόνο.
  Και θα ήταν εξωπραγματικό να μιλήσουμε για τις ευκαιρίες που παίρνουν στην ζωή αυτοί οι άνθρωποι στην Ελλάδα,από την στιγμή που κράτος έφτασε στο σημείο να κόψει τα πενιχρά επιδόματα τους,επειδή δεν θέλει να ασχοληθεί κανείς βρίσκοντας τους ''υγιής''απατεώνες που τα καρπώνονται.Αίσχος!
  ΥΓ: @ anonymo
  Εσύ αγόρι μου μπορείς να τρέξεις στην επόμενη βάση.
  Σου έχει δοθεί η ευκαιρία να το κάνεις,παρότι στην Ελλάδα όλα λειτουργούν διαφορετικά,αλλά αφήνεις την ευκαιρία σου να περάσει έτσι.
  Διάβασε την ιστορία πάνω και θα καταλάβεις καλά σε ποιανού θέση βρίσκεσαι,και ποιος τελικά είναι υποψήφιος να πάει να ανοίξει δικό του blog.
  Αντε αγορίνα μου τρέχα, έχει και αγώνα αύριο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΑΖΟΙ ΚΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΙ
  ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΟΤΙ
  ΕΙΜΕΘΑ ΕΞΥΠΝΟΙ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΙ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλημερα.
  Η αξια τετοιων ανθρωπων,φαινεται απο τον τροπο με τον οποιο αντιμετωπιζονται απο τα φασιστικα καθεστωτα-οπως αυτο που ζουμε "καλη ωρα".
  Ειναι οι πρωτοι που δεχονται την επιθεση.
  Αφανεις ηρωες,οι ανθρωποι που ζουν κοντα,που περιστοιχιζουν και ανασαινουν μαζι με ατομα με "ειδικες" αναγκες.
  Μιλαμε για Γολγοθα. Για εξιλεωση για λογαριασμο ολων.

  Αυτο το τελευταιο "χαμογελατε...μας παρακολουθουν παιδια",ειναι η πιο ειρωνικος και και πιο περιεκτικος τροπος καταδειξης της αθλιοτητας μας ως "μεγαλοι".
  Αποδεικνυεται-με μια προταση- η μεγαλυτερη ξευτυλα και το ειδος και η "ποιοτητα" του "πολιτσμου" τον οποιο τον καμαρωνουμε σαν μαλακες.
  Βιαζομαστε να "μεγαλωσουμε", να φυγουμε δηλαδη απο τις ηλικιες που βρισκονται διπλα στο θεο για να "ενηλικιωθουμε".
  Ενηλικιωση: Το δικαιωμα να γαμας και να δερνεις,διχως να δινεις λογαριασμο.
  Αντε,να μας χαιρομαστε βρε.

  Υ.Γ Ανωνυμε,τι εννοεις "να βρω καμια γκομενα"; Μου την πεφτεις, η ειναι ιδεα μου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: Δεν βλέπω κάποιο αραίωμα. Ακολουθώ την τακτικ του blog μέχρι βγάλω την ηλεκτρονική εφημερίδα, κι άρα εκεί θα έχουμε πύκνωμα.
  Τώρα για την ευχή σου για τον Χρήστο, θάταν καλύτερη αν του έλεγες να βρει και τρίτη και τέταρτη γκόμενα. Του το έχω πει κι εγώ οτι οι δύο που έχει, αν και καλές, δεν είναι αρκετές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. "Κρισιμη εβδομαδα" αυτη. Για τα διοικητικα. "Κρισιμη".
  Πως να μην ειναι "κρισημη" αφου-οπως για καθε ημιθανη επι της εντατικης-καθε εβδομαδα ειναι κρισιμη.

  Ο ενας δικηγορος που ειναι προεδρος,μιλησε λεει με το "ενδιαφερομενο ον".
  Ο αλλος δικηγορος,ο περιφερομενος του επιταφιου κρατοντας ενα εξαπτερυγο,ειπε οτι "αυτη την εβδομαδα θα κριθουν ολα",οσο αφορα στο "επενδυτικο ον" το οποιο καλειται να εμφανιστει απο την τεταρτη διασταση,να λαβει ορισμενα γραμμαρια υλης και να μας παρουσιασει-εστω- την αυρα του,το περιγραμμα του.
  Παγιατακη,Χορταρεας, Παπαδακος και λοιποι,εχουν μεινει αφωνοι και παρακολουθουν με μεγαλο ενδιαφερον αυτην την ζωδιακη ανακαταταξη. Επιστημονες,παρακολουθουν βημα-βημα αυτην την Ελευση (the Arrival) απο το Ε Βοωτη.
  Ανθρωποι της σκεψης,φιλοσοφοι,ξανανοιγουν τα βιβλια που εκλεισαν και επανακαθοριζουν τις εννοιες "ειμαι" και "δεν ειμαι".
  Γινεται λογος ακομα και για παγκοσμιο συνεδριο οπου θα καθοριστει τελικα αν τα "αιθερικα σωματα" ειναι υπαρξεις. Αν δηλαδη επισημα θα θεωρουτναι δημιουργηματα αυτου του κοσμου, η του ιεδεατου.
  Και θα παρουν την τελικη θεση τους ολοι.
  Η θα δουμε τον Κοζωνη,τον Σκλαβενιτη,τον Εμιρη, και λοιπους διπλα στον Πινοκιο,την Χαιντι και τον Λουκι Λουκ. Η θα τους παραθεσουν διπλα στον Μαο,τον Σταλιν και τον Χαν.
  Τα ψεματα τελειωνουν. (γι'αυτο ας φτιαξουμε καινουρια)

  "Κρισιμο ραντεβου"."κρισιμη συσκεψη" κλπ.
  Κρισιμος ειναι αυτος ο οποιος τιθεται υπο κριση.
  Εδω ποιος κρινεται; Κανεις. Οποτε,συνεχιστε παιδια να συμμετεχετε σε "κρισιμα ραντεβου" "κρισιμα τηλεφωνα","κρισιμες αποφασεις".
  Ουτως η αλλως,δεν σας παρακολουθει κανεις.

  Εχουμε παντως ενα "κρισιμο" ματς με το Περιστερι. (αν ειναι ποτε δυναμον)
  Εμενα,ο μεγαλυτερος φοβος μου ειναι οτι επιστρεφουν τα γεροντια. Πραγμα που σημαινει οτι μεσα στον αγωνα θα χαθουν πολυτιμα χιλιομετρα,τα οποια δεν θα γινουν ποτε.
  Αντε να δουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Χρηστο τι λεει ο steven? Τρεις και τεσσερις?
  Ρεγουλα μεγαλε ρεγουλα. Η οπως λεει και το ανεκδοτο να οργανωθουμε ρε παιδια να οργανωθουμε.
  Οπως λεει και η ΑΕΚ επι 'διοικησης' (τι αστειο σχημα λογου) αγαμιδη: εχω φαει τεσσερις και δεν εχω ριξει κανενα.

  Ειναι για βιβλιο πραγματικα η για ταινια αυτα που σκεφεται ο πουστης παντως ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ.

  Ακου οντοτητα. Το θεο του δεν εχει ο παλιοπουστας. Σου λεει Αμεικη πηγαμε (bob-angelos) Aυστραλια πηγαμε (Μακρης) Ρωσια-Ουρουγουαη-Κροατια-Ιταλια πηγαμε (πετι σκατο) τι δεν πιασαμε?

  Στη αραπια εχει κατεβει ο τσακας με τον τζιγγερ, Αφρικη ειναι χειροτερα απο εμας, οποτε τι μενει?

  Το εξωπραγματικο. Το θειο. Το αυλο. ο ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ

  Που περασαν οι 15 απο τις 45 μερες και ακομη κοιταμε να δουμε αν θα γινει το κρισιμο ραντεβου.

  Ηταν δε τοση η βιασυνη του ΕΤΑΙΡΟΥ ΠΑΠΑΤΖΗ του ΠΑΣΟΚΤΖΗ δικηγορακου που ειχε βγει απο την ΓΣ πριν 15 μερες και ΒΙΑΖΩΤΑΝ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ο ελεγχος.
  Απλα επεφτε Σαββατοκυριακο και κρατηθηκε ο γλυκος μου. Απο Δευτερα λεει, τη Μεγαλη εννοουσε μαλλον μιας και ο ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ ως ΑΥΛΟ ον αρα πνευμα, δεν ασχοληται με κοινες υποθεσεις περαν των αγιων ημερων.

  Αλλαξε μετα: Θα ξερουμε μεσα στην εβδομαδα πεταχτηκε ο νεος ΠΑΠΑΤΖΗΣ, ΑΝ θα παρουμε η οχι την ΑΕΚ.

  Παει και ο ελεγχος παει και το ψαξιμο πανε ολα.
  Θα καθαρισει ο ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ απο μακρια και με 5 ΩΜ και 10 πατερ υμων-εξω απο δω θα αποφασισει.

  ο ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ με το ΣΟΒΑΡΟ ΟΝΟΜΑ που επεισε τον Νοτια ο οποιος ειχε πεισθει και απο τον Bob Kozonis που του εδειχνε μια φωτοτυπια ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ της Allianz για συμβολαιο ζωης ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΔΙΜΗΝΟ

  Ο ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ που εχει πεισει τον αγαμοπουστα που πιο πριν τον ειχε πεισει η πετι σκατο, ο μακρης, ο κροισος κροισου, ο Εlmer fund, o Grusso Marx και ο Μαυρος Πιτ..

  Ο ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ που επεισε και τον στρωματεμπορα ΚΑΣΚΑΝΤΕΡΙΔΗ, ΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΟΛΚΗΣ ΠΟΥ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΤΖΗ ΜΕΣΩ ΔΩΡΕΩΝ-ΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΩΝ.

  Αυτους εχει πεισει ο ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ. Τωρα θα μου πεις γιατι οχι? Πιστευε και μη ερευνα δεν ειναι το δογμα?

  Μεχρι και ο πατριαρχης μας εχει δωσει την ευχη του.
  Ο οποιος πατριαρχης οποτε μας ευχεται, παμε κατα διαολου κυριολεκτικα.

  Ευχηθηκε στο γκοντο, παρτον κατω το καμπουρη με 40-50 μυρια κλεμενα.

  Ευχηθηκε στον αγαμοπουστα και τα 40 εγιναν 60 με το καλημερα.

  ΑΣΕ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΜΗ ΜΑΣ ΕΥΛΟΓΑΣ ΑΛΛΟ ΦΤΑΝΕΙ.

  ΔΕ ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΘΑ ΤΗ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ..

  Μονο μια χαρη ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ. Αμα δεν εμφανιστει ο οντοτητας, ετσι για το χαβαλε πειτε το ονομα του.
  Εστω στα οβρεικα στα τουρκικα στα αραβικα.
  Πειτε ενα Γιαχβε, ενα Μωαμεθ κατι θειο και εξωτικο.
  Απο τας γραφας η απο καμμια ταινια του Spielberg.

  Μη βγουν και μας διαψευσουν κιολας..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Γιώργης ο γαρατζέος17 Δεκεμβρίου, 2011 18:46

  Εμένα τα μάτια μου υγράνθηκαν με το κείμενο και δεν ντρέπομαι γι' αυτό. Ειδικά όποιος έχει παιδιά καταλαβαίνει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Γιώργης ο γαρατζέος17 Δεκεμβρίου, 2011 18:52

  Όσον αφορά τα της AEK, time's up...και το φως στο βάθος του τούνελ είναι το τρένο που 'ρχεται...το παρεάκι του 2004, που την πέταξε μετά το παιχνιδάκι σαν στημένη λεμονόκουπα, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝΤΑ την περιφέρει σε άσχετους προεδράρες και διευθυντάρες που είναι διατεθειμένοι να μάθουν κι αυτοί στου κασίδη το κεφάλι. Δε γαμιέται, κρίση έχουμε, θα μπει ακόμα μιά γραμμή στο CV...
  Πέρυσι τη γλιτώσαμε από τους κουτόφραγκους με τις υπογραφές ανευ εξόφλησης, φέτος ο οντότητας από την αραπιά ή τη γη χανάαν αναμένεται να έρθει καβάλα στο γαϊδουράκι με τα βάγια και να σωθούμε (πάλι)...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΗ: ΙΣΡΑΗΛΙΤΗΣ ΜΕΝ, αλλά λίγο πιο βόρεια από τη Χαναάν...και δύσκολα αυτήν την στιγμή το βρίσκω να χαλάει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: "....Της αγάπης αίματα με πορφύρωσαν... με μπομπάρδες τρικάταρτες ...." ΡΕ ΤΗΝ ΠΟΥΣΤΙΚΗ ΤΗΝ ΦΑΡΣΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΠΡΟΣ ΤΑΚΗΣ: ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ, αλλά δεν μου ταιριάζει σαν βιοθεωρία. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΙΝΩ ΣΕ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΑΞΙΟΥΣ. ΤΟΤΕ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ.
  ΤΟ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ CLUB ΤΩΝ ΑΣΧΗΜΩΝ ΚΑΙ ΑΓΑΜΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΩ ΟΛΕΣ, δεν με βοηθάει. ΤΗΝ ΜΟΥΝΑΡΑ ΘΕΛΩ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. @Ανώνυμο: Είσαι και πολύ μαλάκας. Αν υπάρχει κάτι στο αθλητικό δίκτυο, αυτό λέγεται φωνή του Αβραμίδη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Γιώργης ο γαρατζέος18 Δεκεμβρίου, 2011 11:45

  Βρε δε μπάει να είναι και από τη γη του πυρός....ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΘΑ ΤΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ? ΘΑ ΞΟΔΙΑΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΔΙΑΣΕΙ (βορειοελλαδίτικη σοφή παροιμία)? ΘΑ ΓΑΜΗΣΕΙ ΚΑΝΑ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ? ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ?
  Ο Λουκάς ήταν ΑΕΚτζής?
  Από ιδεολογία χορτάσαμε...ή μάλλον κάποιοι άλλοι χορταίναν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Καλα καθηστε να τον δουμε τον οντοτητα πρωτα, να δουμε τα λεφτα μετα και υστερα βλεπουμε και αν τα σεβαστει, τρεχεις Γιωργο..

  Γιατι δεν παει μηνας που οι Τουρκοι ειχαν ερθει και μιλαγανε παλι.
  Και οταν βγηκε και το διεψευσε ο υπευθυνος επικονωνιας τους, τα γυρισαμε σιγα σιγα.

  Ετσι λεει γινεται κλπ κλπ.
  ΟΧΙ κυριοι διαψευση απο τον communications director ειναι δεσμευση.
  Γιατι αλλιως αν ειναι μουφα, ο διευθυντης σου (και μαλιστα σε πολυεθνικη) παει σπιτι του την αλλη μερα.
  Ειτε μονος του απο φιλοτιμο ειτε τον διωχνεις για να υποστηριξεις 100% ποσο καραγκιοζης εισαι και ποσο αναξιοπιστος.

  Εγω ξερω οτι αν ΟΝΤΩΣ ΘΕΣ να γινει κατι, μιλας ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΥΕΥΘΕΙΑΝ και δεν περιμενεις ΓΣ και ΠΑΠΑΡΙΕΣ.
  Ουτε στελνεις χασοδικες να κανουν ανακοινωσεις με οντοτητες γαμιδια μαριονετες και μαλακιες.

  Μιλας με τον ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ συμφωνεις σε νουμερα και προυποθεσεις και ξεκινας διαδικασιες.

  Μολις τελειωσουν (ελεγχοι νομικα θεματα κλπ) και μπουν σε μια σειρα οι οποιες εκκρεμοτητες προς τριτους και συμφωνησουν ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ, τοτε ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ, κανεις μια ανακοινωση που λεει οτι εχουμε ερθει σε καταρχην συμφωνια για το deal.

  ΤΟΤΕ και ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ εμφανιζεσαι σε ΓΣ Η ΔΣ και εκφραζεις επισημα το ενδιαφερον σου για αγορα πακετου μεσω υπαρχωντων η (συνηθως) ΑΜΚ και σε ποσο που ΗΔΗ εχει συμφωνηθει.

  ΕΤΣΙ ΓΙΝΩΝΑΤΙ ΟΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ. ΤΕΛΟΣ

  ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ και καθιστε να δειτε ΠΟΟΟΟΟΣΣΣΣΟΟΟΟ θα τραβηξει αυτο.

  Βεβαια εδω διναμε για 2,5 εκκ πριν κανα διμηνο στο πετι σκατο το 32% με το managment.

  Ενω τωρα κανουμε ΑΜΚ 20εκκ για το 100%.

  Δηλαδη συμφωνα με τον αγαμοπουστα και το εταιρο ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΝ ΚΑΣΚΑΝΤΕΡΙΔΗ η αξια της εταιρειας ΑΕΚ ΠΑΕ ανεβηκε απο 7,5 εκκ σε 20 εκκ μεσα στους τελευταιους 2 μηνες!!!!!


  ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ... ΡΕΕΕΕΕΕΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Εγω γραφω συμφωνα με αυτα που βλεπω.

  Ουτε 'πληροφορηση' εχω για γαιδουρακια Τουρκους Εβραιους κλπ, ουτε θελω να εχω ειναι ΤΟΣΟ ΓΕΛΙΟΙ εκει μεσα που ουτε για φτυσιμο δεν κανουν...

  Η πληροφορηση ειναι το μονο ευκολο παντως αν ασχοληθεις 10 λεπτα σοβαρα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή