Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΜΗΝ ΜΕ ΛΕΤΕ

        Τους γουστάρω τους συμπατριώτες μου. Πρακτικά μιλάνε την σωστή ελληνική διάλεκτο. Και στις αιτιατικές, αλλά και στις ξεχασμένες δοτικές. ΝΑ ΞΕΡΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ, πού είναι αφιερωμένες οι πτώσεις; Μα αφού ξέρουν το αποτέλεσμα της κατάπτωσης, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΠΡΙΝ;  Σωστά. Πόσο καλύτερους να μας κάνει η ιστορία; Άλλωστε κι εγώ, ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ, που την θεωρώ οπτική σε επιτραπέζιο παιχνίδι που η γκόμενα σε θαυμάζει για τις γνώσεις, αλλά τελικά την πίπα την κάνει σε άλλον. ΠΟΙΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ ΓΝΩΣΗ;
            Κι η ιστορία βέβαια, δεν είναι μόνο ελληνική. Εντάξει, εδώ υπάρχουν απατεώνες, τύπου Μπέου ή τύπου Ψωμιάδη. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ, ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΝΤΕΡΒΙΣΗΔΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ; ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ; Αυτά είναι για τους βλάκες ή τους ημιμαθείς, ή ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Σαν ευρώ, σαν κουλτούρα ή σαν επιβολή ηθικής.
            ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, Ο,ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ. Ρε κάτι απαρέμφατα που τα θεωρούσα της πλάκας, και σήμερα γίνονται στοιχεία του κείμενου μου. Ρε κάτι νούμερα που είναι παράγοντες ή ιδιοκτήτες και κάνουν κάτι για το ποδόσφαιρο που το υπηρετούν για χάπια ή για πρόσκαιρο κέρδος.  ΡΕ ΚΑΤΙ ΜΑΡΙΝΑΚΗΔΕΣ Ή ΚΑΤΙ ΒΑΣΑΡΕΣ Ή ΚΑΤΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ.  ΡΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ΣΑΝ ΠΟΥΤΣΟΚΩΛΑΡΙΟΙ , ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ. ΡΕ ΚΑΤΙ ΨΙΝΑΚΗΔΕΣ, που αν δεν τους γαμίσει ο υποψήφιος θα εξασφαλίσει το βραβείο. ΡΕ, ΠΟΎ ΖΟΥΜΕ; Δεν τρέχει τίποτα. ΚΑΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, και αντίσταση μέσω καναλιών που χρωστάνε. ΠΟΥ; ΚΑΤΣΕ ΒΡΕ, Η ΣΑΤΥΡΑ, ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ; ΣΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ. ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΠΩΣ  ΓΙΝΕΤΑΙ; ΜΑ ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ... ΚΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΓΕΛΑΣ ΕΝΩ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ,  ΕΝΩ ΣΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΑΡΧΗΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.
            Μην πάμε όμως μακριά. Καθότι, " ΕΙΜΑΙ Η ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΚΙ ΕΧΩ ΚΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ." Κι η ελληνική οικογένεια δεν θέλει καθόλου πιο ωραία γκόμενα από ό,τι υποτίθεται πηδάει ο οικογενειάρχης. Πηδάει ή ψάχνει αρχιτέτονα εσωτερικού χώρου; Εγώ να το απαντήσω; Παιδιά, εγώ είμαι πιστός και το λέω. Άλλους ψάχνω που ψάχνουν τα άβατα των ναών και τα άχραντα των μοναστηριών.
                                        ΧΑΙΡΕΤΕ
              

1 σχόλιο:

  1. Μια χαρα αρκουν οι 9 βαθμοι για να περασει ομαδα στην επομενη φαση.
    CSKA Μοσχας και Λυων, με 8 β. περασανε.

    Παραπανω βαθμους χρειαζεσαι,συνηθως μονο οταν στον ομιλο υπαρχει ομαδα-σακος του μποξ.
    Αν υπαρχει σχετικη ισοροπια, αρκουν.
    Ο γαυρος εχασε την προκριση στο 1ο παιχνιδι.
    Εξαιτιας του μαλακα του Βαγγελα δηλαδη που εδωσε το ο.κ. να ξεκινησει το πρωταθλημα με "α" και "β" ομαδα, δηλαδη χωρις να εχει παιχνιδια στα ποδαρια του.

    Και σημερα ειχαμε "ομορφιες". Η Λυων ηθελε καμια ντουζινα γκολ και να χασει ο Αγιαξ.
    Ο Αιαντας, ως παντοτινος μαλακας, εφαγε 3 απο τα υπολοιπα του Μουρινιο μεσα στην Ολλανδια.
    Η δε Λυων, "κερδισε" 1-7 τους πολυ αγαθους και απονηρευτους Κροατες.
    1-1 μεχρι το '40. Απεναντι η Ρεαλ καθαριζε στο ιδιο διαστημα 0-2 τους μαλακες Ολλανδους.
    Και εψαχναν οι Γαλλοι 5-6 γκολ ακομα να προσπερασουν με καλυτερη διαφορα τους Ολλαδνους,οντας ισοβαθμοι.
    Και να το θαυμα. Εγενετο: '45,'48, '49,'52.
    Σκορ 1-5 "τσακ-μπαμ". Να εχουμε και χρονο μπροστα. Μη γινει καμια μαλακια. Ευτυχως δεν χρειαστηκε κατι αλλο εξαιρετικο. Εβαλε αλλα δυο η Λυων και τελικα με σκορ 1-7 και καλυτερο συντελεστη τερματων πηδηξε τους Ολλανδους.
    Και ο προεδρας της Ντιναμο,θα βγαλει ολη την ομαδα για μπαροτσαρκα, να μοιρασει τα κερδη.
    Αυτα ειναι.

    Εχει πλακα. Στον δε αλλο ομιλο,παλευαν εκει οι μαλακες οι αλλοι, οι τις Λιλ και οι Τουρκαλαδες της Τραμπζονσπορ. Φοβοταν ο Γιαννης το "θεριο" και το "θεριο" τον Γιαννη. 5β ο ενας 6β ο αλλος
    "Ετσι ειστε μαλακες"; λενε οι Ρωσσοι οι οποιοι ηταν απο πισω.
    1-2 στο '87 μεσα στην "αδιαφορη" Ιντερ και απο 4οι παρακαλω βρεθηκαν 2η με το εισητηριο στο χερι,αφηνοντας τους αλλους δυο να κοιτιουνται με το 0-0.

    Και η πλακα ολοκληρωθηκε με τον αλλο το τσιχλα.
    Φαινοτανε η σαπιλα στην ομαδα απο την αρχη της σεζον. Με κατι μαλακες μεθυστακες εχει απομεινει και με εκεινο το γ-Ρουνι που παριστανει τον ποδοσφαιριστη.
    Και πηγε για αναληψη στην Ελβετια και πηρε τα γερικα παπαρια του.
    2-1 απο την Βασιλεια. Τους τρομαξε το στεμα της μαλλον.

    Περασε παναξια και η Ναπολι.Η ηρωικη ομαδα της διοργανωσης.
    Οι της "Σιτυ" τζαμπα νικη.(φωτια και λαυρα.Το αμεσοτερο και γρηγοροτερο μακρινο passing-game που κυκλοφορει. Με εξαιρεση την Ρεαλ ισως.)
    Στο ουεφα και αυτη,μαζι με την συμπολιτισα της.
    Εμπρος πεδιον δοξης λαμπρον ρε Βαγγελα. Που θες και κουπα να σηκωσεις στο Βουκουρεστι.
    Τρομπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή