Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ

           Καιρό είχαμε να μιλήσουμε για την ΑΕΚ. Με την έννοια οτι έχω αποδεχτεί την κατάσταση που όλα τα μέσα έχουν σπρώξει την προσοχή προς τον αγώνα για την σωτηρία της ομάδας. Είναι σαν τις ελληνικές τρομοκρατικές οργανώσεις, που πάντα εμφανίζονται όταν κάτι χρειάζεται για να εστιάσει ο κόσμος την προσοχή του αλλού. Που παρότι ψιλιασμένος αλλά και σκεπτόμενος, υποχρεωτικά τραβιέται προς τα εκεί αφού τα γκαζάκια, οι τραυματισμοί και οι κορώνες για τον κίνδυνο της δημοκρατίας, ασφαλέστατα και προσφέρουν θέαμα σε σχέση με τις ατέρμωνες κι άνευ σουσίας συζητήσεις για νέα μέτρα. Μα υπάρχουν τέτοια αφού περάσαμε τον κάβο; Όχι, δεν υπάρχουν. Το νέο τέλος ακινήτων ΔΕΝ είναι μέτρο.
              Έρχονται όμως κάποιες καταστάσεις, που πραγματικά με βγάζουν από τα ρούχα μου. Για την ομάδα μιλάω. Εντάξει είμαστε άφραγκοι. Με την έννοια δηλαδή οτι οι σημερινοί μέτοχοι δεν βάζουν κάποιο χρήμα. Και με την έννοια οτι κάποιος σφυράει στην νομαρχία να μην πάει εκεί μέσα και να μιλήσει για τιμωρία κάποιου υπεύθυνου, αφού η καθαρή θέση της εταιρείας πλέον απαιτεί ( εδώ και 14 μήνες ) υποχρεωτική εισροή χρημάτων ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΪΜΟΥ ΑΜΚ. Τέλος πάντων δεν θέλω να το πιάσω αυτό το θέμα διότι παραβρωμάει. Όπως ζέχνει ο τρόπος που γίνεται συνεχώς η ταμειακή διευκόλυνση χωρίς να καταβάλεται και ο αντίστοιχος φόρος χαρτόσημου. Άστε τα αυτά, γι άλλο μιλάω.
          Διότι στην εταιρεία υπάρχει κι ένα διοικητικό συμβούλιο, ένας γενικός αρχηγός κι ένας προπονητής. Που όσο και να περιμένουν τον Δημητράκη, δηλαδή τα μίνιμουμ που θα έρθουν με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δρουν σαν εχθροί του οργανισμού που τους πληρώνει. έχει τελειώσει το παραμύθι πλέον περί της ανιδιοτελούς προσφοράς χρόνου, κύρια από την μεριά του Δημητρέλου. Ελπίζω αυτό να μην το έχετε ξεχάσει. Τρία χιλιάρικα τον μήνα δεν είναι και λίγα για κάποιον που τον συντηρούσε η αδερφή του μέχρι να τον προσλάβει ο Αδαμίδης. Ούτε είναι κι άσχημα για τον Κωστή, που πλέον έχει βρει στέγη και τροφή. Και καθόλου άσχημα για τον Λίνεν που ήταν άνεργος και γνωρίζει βέβαια οτι μετά το καλοκαίρι θα ξαναπάει σπίτι του εκτός αν τον πάρει κανείς κακόμοιρος εδώ, που δεν θα είναι η ΑΕΚ όμως.
             Τώρα, γιατί πλακώθηκα σε αυτά; Δίκιο έχουμε τρεις περιπτώσεις που βγάζουν μάτι. Τώρα που το οπλοστάσιο μας έπρεπε να είναι τίγκα, με το συγκεκριμένο στάνταρ ποιότητας που διαθέτουμε.  Διότι ο Κοτσαρίδης πρακτικά εκδιώχθηκε, ενισχύοντας κι αυτός τον Άρη που όλοι βλέπετε ποιός είναι από πίσω ( λίγο καιρό πριν ήμουν γραφικός ), την ώρα που ο Λίνεν τον είχε στους βασικούς και μάλιστα σε παιχνίδια φωτιά. Και είχα τολμήσει να γράψω οτι μαζί με τον Φέτση, θα μπορούσε στο μέλλον κάτι να κάνει και στο κέντρο αλλά και σαν back up στα αριστερά. Τίποτα εκεί πέρα μέσα. Ξαφνικά άχρηστος. ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
           Τα ίδια με τον Τσαμουρλίδη. Εντάξει αυτός δεν έφυγε ακόμα μεν , αλλά παραχωρήθηκε δανεικός στον ανταγωνιστή Πανιώνιο δε. Για ποιό λόγο; Την ώρα που στα αριστερά και πίσω από τον Τσουμάγκα υπάρχει μαύρη τρύπα. Κι όντας πληρωμένος.
             Κι αν αυτά είναι ας πούμε παρανυχίδες - που δεν είναι - παρακολουθείστε την ιστορία με τον Μπουγαϊδη. Εδώ κάνεις τον σταυρό σου πραγματικά. Black list κανονική διότι αμείβεται με την συμμετοχή του σε κάθε αγώνα. Φυσικά επικοινωνιακά, έχει περάσει οτι ο βοηθός προπονητή εισηγήθηκε τον παραγκωνισμό του για το γκολ που φάγαμε με την Κέρκυρα. Μιλάμε δηλαδή οτι ο Μανώλης Παπαδόπουλος - που από την φάτσα του καταλαβαίνεις οτι είναι απλά χαζός και φυσικά όσοι τον πρόλαβαν σαν παίκτη ( μέσα σε αυτούς είμαι κι εγώ γαμώ την ατυχία μου ) - ποτέ στην καριέρα του δεν έκανε ένα λάθος κι άρα δικαιούται να κάνει και εισηγήσεις πάγου. Και το παιδί θα το έιχαν καταστρέψει πραγματικά αν δεν χτύπαγε ο Γιάγκο κι αν δεν έφευγε ο Κοντοές.
           Κι έρχεται σήμερα η Πάρμα και κάνει μια πρόταση, αφού ΚΑΙ scouting διαθέτει αλλά ΚΑΙ αμυντικούς ξέρει σίγουρα να ξεχωρίζει. Εντάξει, λογικά απορρίπτεται η πρόταση της αλλά εντελώς κυνικά σας λέω οτι ο παίκτης χάθηκε πλέον. Διότι έχουμε μπλέξει με πολλούς νομικούς στην εταιρεία, που δεν γνωρίζουν ούτε τον κανονισμό. Που λέει οτι όταν κάποιος είναι κάτω από τα 26 κι έχει συμπληρώσει δυό χρόνια συνεργασίας με μιά ομάδα, τότε δικαιούται να εξαγοράσει τον τρίτο χρόνο. Δηλαδή από το καλοκαίρι που μας έρχεται μέχρι του χρόνου.
           Τα νούμερα δε, είναι τραγικά. Προσέχτε: Ο παίκτης παίρνει 800 ευρώ τον μήνα. Δηλαδή κοστίζει στην ΑΕΚ 11200 την χρονιά. Βάλτε και το μπόνους της συμμετοχής ( 400 ευρώ το παιχνίδι ) κι οπότε φτάστε με είκοσι συμμετοχές ας πούμε, στο τελικό κόστος των 19200. Η Πάρμα πρότεινε 200 χιλιάρικα κι άλλα 100 σαν μπόνους ανάλογα με το πιάσιμο του παίκτη εκεί. Η ΑΕΚ ΖΗΤΗΣΕ 500 ΚΙ ΕΝΑ 10% ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ. Κι έσωσε την παρτίδα; Αρχίδια. Ο παίκτης το καλοκαίρι φεύγει εξαγοράζοντας το συμβόλαιο του. Δηλαδή η ιταλική ομάδα τον παίρνει με 11 χιλιάρικα. Άλλο ένα ξεπούλημα από ανθρώπους που είναι για τα μπάζα και που κύρια φθείρανε το φρόνημα του παιδιού με το πισωγύρισμα στις λίστες του Λίνεν.
           Που τώρα, αυτός ο ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ έχει βολευτεί με τον Πετρόπουλο και τον Μητρόπουλο. Διότι αυτοί είναι η ουσιαστική αλλαγή της ΑΕΚ και τίποτε άλλο. Την ώρα που καταστρέφει τον Φούντα σαν δεύτερο επιθετικό αντί να τον πάει στα πλάγια, την ώρα που διαλύει τον Κατσικοκέρη σαν ουσιαστικό περιφερειακό μαχητή και την ώρα που πήρε τον Καραλή αδρανοποιώντας τον αφού πείστηκε ο μαλάκας οτι δουλεύει κάποιος ρόμβος. Που δεν δουλεύει τίποτα παρά μόνο η φανέλα και η διάθεση κάποιων παικτών. Κι άντε και κάποιοι στο πίσω από το παραβάν.
              Δύσκολη κατάσταση αδέρφια, που θα την δείτε την επόμενη Κυριακή. Αγωνιστικά μιλάω αφού αν η Κέρκυρα παίξει όπως με τον Άρη, τότε δεν θα μείνει ούτε κωλυμπηθρόξυλο. Με την Βέροια βέβαια να διαλύεται αλλά αυτό να μην λέει τίποτα. ΔΙΟΤΙ Η ΑΕΚ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ. Την ώρα που τα ίδια γίνονται και με τον Βλάχο, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ MANAGER ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΓΑΪΔΗ, αλλά στην ουσία αυτήν την στιγμή ο Λίνεν προτάσσει τον δικό του για πρόσκαιρο όφελος. ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...
             Υγ. Πραγματικά η απόσυρση του Σπανού, δεν είναι άσχετη με μας. Βλέπετε ο ΟΠΑΠ...

8 σχόλια:

  1. ΤΙ ΣΧΕΣΕΙ ΕΧΕΙ Ο ΣΠΑΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΑΠ ΦΙΛΕ ΜΟΥ? Η ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρηστος Χοντζεας31 Ιανουαρίου, 2013 20:04

    Δεν εχει,αλλα κατα πως φαινεται θα εχει.
    Γιατι, δε εχει ψυχούλα ο Σπανος; Και ειναι και μια χαρα ανθρωπος και ΑΕΚτζης.

    Η ανάρτηση,είναι μέσα στο ζουμί.Ο τρόπος με τον οποίο "εξαυλώνονται" οι παίκτες-περιουσιακά στοιχεία,είναι όντως "πρωτότυπος".

    Μιλάμε για "φάμπρικα" που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό.
    Μπορεί βέβαια τα ποσά να έχουν πέσει, αλλά η φάμπρικα-φάμπρικα.
    Μπορει να μην εχει το "καλάθι" "μπαρμπούνια" και "λιθρίνια",αλλα και τα 20χρονα "περκόχανα" καλά είναι. Τα "λούζεις" που και που με λίγο νερό με αμωνίαγια να γυαλίζουν και περιμένεις τους "καλοφαγάδες" που "ξέρουν από ψάρια" όπως όλοι τους πάντα διατείνονται και τους πουλάς "φύκια για μεταξωτές κορδέλες"

    Στον παο, ξεκινάνε από πιο "ψηλά". Εχουν δρόμο ακόμα μέχρι να φτάσουν στην κατάντια μας. Οτι κάναμε εμείς με Τζεμπούρ Μπλάνκο, Μανωλά κλπ.
    "αποζημειώνουν" στο έπακρο και έπειτα διώχνουν.

    Φυσικά, η "εθελούσια έξοδος" εφαρμόζεται και σε πολύ μεγαλύερες εταιρείες. Είναι της μόδας. Το βλέπουμε να συμβαίνει σωριδόν. Ναι, αλλά όταν έχεις πλάνο. Το οποίο λέει,οτι μακροπρόθεσμα, τα τωρινά έξοδα για την απομάκρυνση των στελεχών,θα υπερκαλυφθούν απο την οικονομία που θα έχει επιτευχθεί,αφουαυτές θα λειτουργούν με την ίδια ένταση,αλλα με λιγότερα πρόσωπα και τμήματα.
    Αυτά, όταν είσαι ιδιοκτήτης και κυρίως όταν έχεις σωστά υπολογισμένο πλάνο, τουλάχιστον 5ετιας.

    Οταν έχεις να κάνεις με μη ιδιοκτήτες, δηλαδή με περαστικούς Δημητρέλους και Αλαφούζους,τότε έχεις να κάνεις απλά με ξεπούλημα.
    Εφαρμόζουν πρόγραμμα "εθελούσιας εξόδου του Μεσολογγίου" με την μορφή του "fast track"
    Οπως και η ίδια η χώρα, αφού και εκείνη η δύστυχη δεν έχει πραγματικούς ιδιοκτήτες, οι "Δημητρέλοι" οι "Αδαμίδηδες" και οι "Αλαφούζοι" του τρικομματικού σχηματισμού, ξεπουλάνε τα "βαριά χαρτιά", έχοντας όμως την υποχρέωση να τα αποζημειώνουν οι "ίδιοι", (δηλαδή εμεις τα κορόιδα). Δηλαδή, δυο φορές κουκιά με λάδι.
    Μόνοι κερδισμένοι,φυσικά οι μανατζαραίοι και οι παίκτες που φεύγουν.
    Οι μένοντες πίσω παράγοντες του κώλου και "πρόεδροι" της φακής,μένουν με το πουλάκι στο χέρι. Και κυρίως οι ομάδες στις οποίες-γαμώ την τύχη μου- προεδρεύουν.
    Κάποια στιγμή,θα αποχωρήσουν και αυτοί, όταν "ολοκληρώσουν το έργο τους". Πίσω, μένουν μόνο συντρίμια.

    Ετσι γίνεται όταν ΔΕΝ είσαι ιδιοκτήτης κάπου. Κάνεις ότι σου πουν. Η ότι σου κατέβει.
    Να δίνεις λεφτά για να "ξεφορτώνεσαι" αποζημειώνοντας κατι που έχει αξία και την οποία θα την εκμεταλευτε κάποιος τρίτος και μάλιστα "πριμοδοτούμενος" από σένα.
    Μιλάμε για ζωντόβολα. Για όρθια χαιβανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: Αδερφέ, ειλικρινά δεν ξέρεις τι σχέση έχει ο ΟΠΑΠ με τον Σπανό σαν τρίγωνο; Ελπίζω να είσαι από τους καινούργιους στο blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αν θελεις μου λες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: Σε βλέπω οτι τρίβεσαι. Λέω λοιπόν: Ο Μελισσανίδης θα πάρει τον ΟΠΑΠ. Δύσκολα θα βάλει τον αδερφό του μπροστά. Θέλει κάποιον άλλον λοιπόν για to rim. Εντάξει;
    Πιστεύεις οτι πλάκα κάνουμε; ΦΥΣΙΚΑ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ. ΑΛΛΑ, ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ; ΟΤΙ Ο SUGAR ΘΑ ΜΠΕΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ;
    ΤΥΧΑΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ Ο ΔΧ;
    Πιστεύω νάσαι έξυπνο παιδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω για την απαντηση φιλαρακι.

      Διαγραφή
  6. Steven, είμαι καινούργιος στο blog -σε έμαθα από τον Κετσετζόγλου- και από τότε σε διαβάζω συνέχεια αν και είναι η πρώτη φορά που γράφω. Να πω ένα μεγάλο μπράβο για τη δουλειά σου, γιατί με τις δημοσιογραφάρες εκεί έξω είχα ξεχάσει τι είναι δημοσιογραφία και ενημέρωση.

    Σάββας Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣ ΣΑΒΒΑ: Όλα καλά επομένως κι ελπίζω να σε κάλυψα με την προηγούμενη απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή