Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΤΑ ΚΛΕΦΤΟΠΟΥΛΑ

            Έχουμε αρχίσει και σωνόμαστε. Ο Αντωνάκης δεν δήλωσε πριν κανά μήνα οτι περάσαμε τον τελευταίο κάβο; Αμέ. Είχε να χάσει τίποτα; Οπότε αυτά που ψηφίσθηκαν προχθές δεν είναι μέτρα πλέον. Ξέρετε αυτά για τους ελεύθερους επαγγελματίες, για τα αυτοκίνητα, για τα παιδιά και για τις αποδείξεις. Δεν πιστεύω να νομίσατε οτι αυτά είναι μέτρα. Ούτε και βέβαια θα έρθουν κι άλλα αφού το κράτος πρότυπο, έχει πάλι υστέρηση εσόδων από τους φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης.
          Οπότε μετά τον κάβο, ο Αντωνάκης σάλπισε επίθεση εναντίον της ανεργίας. Όχι παίζουμε τώρα. Το άκουσε η ανεργία και τρελάθηκε. Έτσι είναι. Άμα προειδοποιείς τον αντίπαλο κι αυτός λαμβάνει τα μέτρα του. Οπότε βγήκανε οι υπεύθυνοι μπουρδολόγοι οργανισμοί και διαμήνυσαν οτι αυτή θα πάει στο 30% αλλά μην ανησυχείτε πάλι. Ο Στουρνάρας θα επιβάλει διόδια στην θάλασσα πλέον. Όχι για τα κότερα βρε. Για όποιον τολμάει να σκεφτεί να κολυμπήσει ή ακόμα και να φουντάρει σαν τον Καρυωτάκη. Μιλάμε για πολύ σοβαρές σκέψεις και τάχιστες υλοποιήσεις που δεν θα φέρουν μόνο ανάπτυξη αλλά θα φέρουν και του κώλου τα εννιάμερα.
          Το μόνο που δεν έχουν σκεφτεί εκεί στα επιτελεία της μαλακίας, είναι να επιβάλουν φόρο αεργίας. Ναι καλά διαβάσατε, δεν έχω ξεχάσει το " ν ". Και θα μπορούσαν να ξεκινήσουν κατ' ευθείαν από τους πολιτικούς. Ειδικά τώρα που πρόκειται και να συζητήσουν για τις κάλπες των υπό έρευνα αθώων ή των υπόπτων ενοχής. Δεν είναι και λίγο αυτό. Είναι μια πολύ λεπτή υπόθεση κύρια για τον λαό που θέλει αγχώνες.
           Κι είναι γεγονός οτι είμαστε σε καλό δρόμο. Προσέχτε. Ήρθε η λίστα με τους φοροφυγάδες και κατ΄αρχήν ξεχάστηκε κανά δεκατετράμηνο στο γραφείο του βοθρατζή και του Ποπάυ. Μετά πήγε για τις σχετικές πρωτοκολλήσεις στο άνδρον της αδιαφθορίας, που λέγεται Στα Δωσα Όλα Έμεινες ( στον άσο λέει το άσμα αλλά αυτό έχει αφαιρεθεί από το όνομα του οργανισμού ). Εκεί έμεινε λίγο για σίτεμα αφού είναι γνωστό οτι ο Διώτης δεν έχει ιδιαίτερη επαφή με τα ηλεκτρονικά και τα νέα προϊόντα της τεχνολογίας και το μπέρδεψε με κυνήγι που ήθελε το σχετικό μαλάκωμα. Δεν είναι και δύσκολο να μπερδευτείς. Θηράματα ψάχνει συνέχεια το ΣΔΟΕ, όλο και κάποια τηλέφωνα κάνει για την σίτευση.
             Εν πάσει περιπτώσει, παρά την καθυστέρηση, εκλήθησαν οι υπεύθυνοι στην τεράστια επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της βουλής. Ντροπή κι όλας που δεν ενεργοποιήθηκε ο νόμος περί ανευθυνότητας των υπουργών. Μετά η υπόθεση πήγε στην εισαγγελία, η οποία την παρέπεμψε στην βουλή , η οποία καλείται τώρα να αποφασίσει σχετικά με το αν θα γίνει προανακριτική επιτροπή. Η οποία επιτροπή, αν βρει κάτι περίεργο, θα στείλει τα στοιχεία σε τακτικούς ανακριτές, οι οποίοι με την σειρά τους - αν βρουν κι αυτοί τίποτα - θα πάνε την υπόθεση στην  τακτική διακιοσύνη. Κι όλοι βέβαια ξέρετε πόσο βιάζεται αυτή να διεκπαιραιώνει τις υποθέσεις. Δηλαδή; Φέξε μου και γλίστρησα.
            Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσα έσοδα θα είχαμε αν υπήρχε φόρος αεργίας ; Τον οποίον δεν θέλω κανείς να ανησυχεί ποιός θα τον πλήρωνε. Θα φορολογούσαν τον αέρα που αναπνέουμε κι άρα αφού δίναμε τα σχετικά, θάκανε μια άυξηση μισθών η βουλή στους τρόφιμους της και μετά θα δίνανε τα λεφτά οι πολιτικοί. Οι οποίοι πλακώνονται τώρα για τον αριθμό των κουτιών που πρέπει να πέσει η ψήφος των συντρόφων τους. Αν θάναι μία ή δέκα κι αν θα παραβιαστεί η μυστικότητα των αποφάσεων της ψηφοφορίας κι αν η κάθε κάλπη θα αντιπροσωπεύει πολιτικό πρόσωπο ή πρόταση. Ρε δεν γαμιέστε όλοι εκεί μέσα μπας και πιάσετε και ράτσα;
               Και ψάχνουν τις διαδικάσίες πάλι οι ψευταράδες. Όπως και το dressing code των τσουλότουβλων που αυτό προσβάλει την αισθητική των εδράνων. Στα οποία έχουν κάτσει γίγαντες της πολιτικής σαν ονόματα που δεν θέλω να αναφέρω διότι θα παρασυρθώ σε ανεξερεύνητους βόθρους. Δηλαδή εκεί πέρα μέσα στο βουστάσιο, ούτε γράμματα δεν ξέρουν; Τι μαλακίες για ονόματα ή προτάσεις ή την κάλπη του ΄σύριζα ή του πασοκ. ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΛΕΥΚΟ. Κι εκεί γράφει από ένα μέχρι τέσσερα ονόματα. Ανάλογα πόσα θέλει, τι πιστεύει ή τι στο διάολο του έχουν υποδείξει. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΡΑΒΑΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΛΠΗ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟ ΡΑΒΑΣΑΚΙ ΤΟΥ. ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ; Όχι βέβαια. Και κανείς δεν ξέρει τι έγραψε ο κάθε ένας. Και μετά η επιτροπή καταμέτρησης αρχίσει και βάζει σταυρούς στο κάθε όνομα. ΑΝΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΕΡΓΟΙ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΆΔΕΣ.
               Τυπολάτρες του κώλου, επίτηδες βέβαια. Ποιός φταίει ρε που επικεφαλής του ΣΔΟΕ, οργανισμό που κατ' εξοχήν δουλεύει με υπολογιστές, διορίστηκε κάποιος που έχει μαύρα μεσάνυχτα από υπολογιστές. Έχει ευθύνη ο υπεύθυνος του διορισμού για μαλακία; Ο Βενιζέλος ή ο άλλος που κράτησε την λίστα στα συρτάρια του γραφείου τόσο καιρό, προκάλεσε καθυστέρηση σε κρατικά έσοδα λόγω μη ενεργοποίησης του μηχανισμού για έλεγχο των ύποπτων φοροδιαφυγής; Ο άλλος που αλλοίωσε το στικάκι και χάθηκαν τρία ονόματα, χρειάζεται να συνέλθει η βουλή για να ψηφίσει; Ρε σαν δεν ντρέπεστε που δουλεύετε τον κόσμο, που θέλετε να φτιάξετε και διαδικασίες για πιθανές παραπομπές. Όλοι αυτοί που αναφέρω, ΄'ενοχοι δεν είναι κατ' ευθείαν;
                 Μπα, τίποτα δεν τρέχει. Η ζωή συνεχίζεται κανονικά και πιθανώς να βρουν κι ανέξοδα σήριαλ και τα κανάλια, αφού πλέον ακρίβηνε η τιμή ακόμα και των τούρκικων σαβουρών. Που θα μπορούσαν να πάρουν κι ελληνικό τίτλο σαν " πώς χωρίζουμε δυό γαϊδουριών άχυρα; " Οπότε πλέον της ανεργίας που φοβήθηκε, έχουμε και την επέλαση της κάθαρσης λίαν συντόμως. ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ που βρίζονται σαν τα σκυλιά εκεί μέσα αλλά κατά τα άλλα περιμένουν από εμάς σεβασμό. Την ώρα που το μόνο που κάνει το προεδρείο της βουλής, είναι να διαγράφει λέξεις από τα πρακτικά. Σε λίγο οι ημερήσιες συνεδριάσεις εκεί μέσα θα καλύπτονται από μπλοκάκι κωλότσεπης, αφού τα πάντα είναι για το θεαθήναι.
                Υγ1. Περιμένατε ποτέ οτι οι Έλληνες θα έδιναν μάχη για να κρατήσουν κοντά τους τις εφορίες; Ανέκδοτο ε; Φυσικά γιατί σκοτώνεται ο κοσμάκης; Διότι πλέον θα πρέπει να κάνει ταξίδια για να πληρώσει ΑΦΟΥ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙ ΤΙΣ ΔΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΑΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ. Οι οποίοι ξέρετε ποιοί είναι; Ένας μισθωτός που βγάζει μέχρι είκοσι χιλιάρικα και πρέπει να μαζέψει 7500 αποδείξεις. Ενώ ο άλλος που κονομάει 60 χιλιάρικα, δεν υποχρεούται σε αποδείξεις. Τελικά, ποιός θα κάνει την φοροδιαφυγή; Θέλει και ρώτημα; Και πιο πολλά βγάζε και πιο πολλά κλέβε. Νούμερα της βουλής.
               Υγ2. Οι βουλευτές δεν είχαν διαβάσει τα μνημόνια. Τι σας κάνει να πιστεύετε οτι τα ελληνικά μέτρα τα διαβάζουν; Και μάλιστα όταν οι ψηφοφορίες είναι φανερές κι άρα τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας.
               Υγ3. Η ΑΕΚ μας, πήγε πολύ καλά σήμερα. Κι ο Κοντοές γύρισε με τα μίνιμουμ, κι η εκατομμυριοστή ΑΜΚ ψηφίσθηκε κι ο Δημητρέλος θα παραιτηθεί για εξηκοστή φορά αργότερα. Χώρια που θα έρθει κι η ΕΕΑ για έλεγχο. Τι είναι η ΕΕΑ; Αυτή που μας έδωσε την άδεια συμμετοχής. Λέτε να βρει καμιά παρατυπία και να θάψει τον εαυτό της;

1 σχόλιο:

  1. Χρηστος Χοντζεας17 Ιανουαρίου, 2013 00:29

    Eνας απο τους στοχους της εσκεμενου σιριαλ με τους στικομπλεγμενους, που βλεπουμε εδω και 2 μηνες τωρα,ειναι η ικανοποιηση του ποπολου για "δικαιοσυνη". Αυτην του κωλου. Ξερεις.
    "προδοτες" "Εφιαλτες" "η χουντα δεν τελειωσε το 73" "Γουδι" "κρεμαλες" κλπ. Αυτα δεν ελεγε,τοτε,ενω τωρα περιμενει ανακαμψη απο αυτους που θα κρεμαγε στις πλατειες;
    (Ευτυχως που δεν τους κρεμασατε. Πως θα σωζομασταν ρε;)

    Ε, λοιπον οριστε. Παραλληλα με την ανοικοδομηση του κρατους απο τους ιδιους τους "προδοτες" που το γκρεμισαν, οι υποστηρικτες και ψηφοφοροι των "προδοτων", περιμενουν και "να αυτοτραυματισθουν" οι "προδοτες" και οι "Εφιαλτες" ετσι ωστε να επελθει "καθαρση" της κωμωδιας. Και να αποχωρισουν ολοι ευχαριστιμενοι και γεματοι,απο το θεατρο. Και οι ηθοποιοι και οι θεατες.
    "Μα η κωμωδια δεν εχει καθαρση". Ποιος στο ειπε.
    Αμα ειναι βαλκανοελληνικη,εχει και παραεχει.

    Ετσι λοιπον, ενα σιριαλ που κρατουν σε πρωτο πλανο και τα Μπομπολοψυχαροκαναλα ειναι αυτο, που βλεπουμε εδω και ποιος ξερει ποσο καιρο.
    Και οι δυο ξερουν οτι ειναι ψεμα.Οτι προκειται για εργο δηλαδη. Και οι θεατες το ξερουν,που συνεχιζουν ειτε να χειροκροτουν,ειτε να δηλωνουν δυσαρεστημενοι, και οι ηθοποιοι, οι οποιοι επισης ξερουν,οτι ακομα και αν δεν αρεσει η τωρινη "πραξη" στους μονιμους θεατες, σιγουρα θα αρεσει η επομενη,αφου θα εχει και λιγο "βολεμα" και λιγο "δημοσιο" και λιγο "φακελακι" και λιγο απο ολα εκεινα που μας χαρακτηριζουν εδω και 200 κυριως χρονια.

    Πονανε,στεναχωριουνται, χαιρονται,αγωνιουν.Ταυτιζονται ηρωες και θεατες.
    Αυτα ειναι τα συναισθηματα που προκαλει ενα εργο,ενω ξερουν οσοι το βλεπουν οτι ειναι ψεματα. Αλλα αρκει το ανασηκωμα αυτων των αισθησεων,ωστε να νοιωσει οτι υπαρχει.
    Αυτος ειναι και ο στοχος της "7ης τεχνης".

    Αυτο βλεπουμε και στις 8 απο τις "ειδησεις",αυτο βλεπουμε και μετα,στους "Σουλειμαν" και τα "Αλι".
    ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ Δικαιωμενος νοιωθει ο μικρομεσαιος ανωνυμος,ειτε με την Χουρεμ,ειτε με τον Παπακωνσταντινου. Τα ιδια συναισθηματα,απο τους ιδιους θεατες, στους ιδιους καναπεδες,με τα ιδια τσιγαρισμενα κρεμυδια, με την ιδια "θεα" απο το μπαλκονακι,με την ιδια ακαθεκτη πορεια προς το μηδεν.

    Το μεγαλυτερο "συμβολαιο" που εχει κανει ο νεοελληνικος λαος με την κατα καιρους εξουσια του,ειναι οτι εχουν συμφωνησει και οι δυο, ο ενας να δουλευει τον αλλον,διχως παρεξηγηση και κυριως διχως σοβαρες συνεπειες. Δηλαδη διχως πραγματικες τιμωριες.
    Τι ειναι να βαλουν και κανεναν Ακη για λιγο μεσα,οι μεν και τι ειναι να πεθανουν καμια 10αρια χιλιαδες απο αυτοκτονιες,μπρος στα τοσα εκατομμυρια απο τους δε; Τιποτα.
    Ισοροπια απωλειων και ισοροπια ευθυνων για την αιωνια καταντια.

    Αρα,ποσες καλπες να στησουμε; 3;...4;...7;...45;... 300;... Η μηπως καμια δεκαρια εκατομμυρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή