Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΡΙΖΟΣ

            Μιλάμε για μια τεράστια προσωπικότητα της ελληνικής δημοσιογραφίας, γνωστότατος χουντικός με την εκπομπή " παραλειπόμενα " τότε παλιά. Σήμερα βέβαια είναι υπηρέτης της δημοκρατίας κι αυτός, με την εκπληκτική φυλλάδα " Αδέσμευτος τύπος. " Σίγουρα βέβαια θα βρεις και κάποιους πηγαίους αναγνώστες της φυλλάδας - ο μαλάκας δεν λείπει ποτέ - αλλά είναι σχεδόν σιγουρότατο οτι τα περισσότερα φύλλα τα αγοράζει ο ίδιος μπας και πάρει καμιά κρατική επιχορήγηση ή κανά μασατζήδικο, ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΟΖ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.
              Δεν μας απασχολούν όμως αυτά. Και δεν είναι το θέμα μας ο Ρίζος. Με αφορμή αυτόν ψάχνουμε άλλα. Τα οποία προκύπτουν από το ρεπορτάζ : " 85χρονος έπεσε θύμα τροχαίου του δημοσιογράφου και εκδότη ( εδώ ανεβαίνει το κασέ ) Ρίζου στη λεωφόρο Ποσειδώνος κι οδηγήθηκε στο αυτόφωρο. Όμως η δικαιοσύνη τον απάλλαξε. " Κι άρα θα ξανακυκλοφορήσει η φυλλάδα αλλά και η φωνή προστασίας της δημοκρατικής ενημέρωσης.
              Υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Για πάμε παρακάτω.
             Στο αυτόφωρο, ο δημοσιογράφος είπε οτι ο παππούς είχε παρασυρθεί από προπορευόμενο όχημα κι όταν ο Ρίζος του έδωσε την χαριστική βολή, ήταν ήδη νεκρός. Και μάλιστα τα στοιχεία της αθωότητας του ενισχύθηκαν από την πολύ χαμηλή ταχύτητα με την οποία οδηγούσε αλλά και με το αρνητικό αποτέλεσμα του αλκοτέστ στο οποίο υπεβλήθη. Καταλαβαίνετε ή όχι;
             Ο άνθρωπος, όχι απλά δεν είχε πιεί τίποτα αλλά πήγαινε και σιγά. Δεν μου λέτε ρε παιδιά; Όταν οδηγείτε εσείς - ανεξάρτητα αν έχετε πιεί ή αν τρέχετε - και δείτε μπροστά σας μια νεκρη γάτα λόγω σύγκρουσης με άλλο όχημα, πάτε και την πατάτε; Μπορεί να λέω και μαλακίες τώρα, αλλά εγώ παρότι νεκρή την αποφεύγω όπως μπορώ. Κι εν πάσει περιπτώσει, είμαι σίγουρος οτι όλοι θα συμφωνείτε οτι μια γάτα είναι μικρότερη στο δέμας από έναν 85χρονο. Τον οποίον ο Ρίζος ξεμέθυστος και με εξαιρετικά χαμηλή ταχύτητα, δεν είδε. Κι άρα σωστά η ΤΟΤΑ, δεν κατέγραψε ίχνη φρένων.
                 Όμως στην ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη, κατατέθηκε και η έκθεση της υπηρεσίας που πήγε στο συμβάν: " ...το βαθούλωμα στο καπώ του οχήματος του Ρίζου, μάλλον οφείλεται στην πρόσκρουση αυτού με το σώμα του εν λόγω θύματος..." Ε, όχι. Νάναι κάποιος πεσμένος στο οδόστρωμα, χτυπηθείς από αλλο όχημα, και να σου κάνει βαθούλωμα στο καπώ; Ελπίζω κι εύχομαι να μην βρεθείτε ποτέ στην δυσάρεστη θέση να σας επιτεθεί νεκρός ή έστω ζόμπυ. ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - καθότι τυφλή - ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΗΣ.
                 Αλλά μην ανησυχείτε, διότι ο εκδότης - δημοσιογράφος θα δώσει σαφέστατη ανάλυση και πλήρες ρεπορτάζ για τα Καλάσνικωφ που χτύπησαν τα γραφεία της ΝΔ. Όπως και θα παρουσιάσει με τεκμηριωμένα στοιχεία τον κίνδυνο που διάγει η πουτάνα η δημοκρατία στην Ελλάδα και την κρατάμε όλοι με νύχια και με δόντια. Διότι είναι άλλο πράμα ρε παιδί μου να σε πηδάνε δημοκρατικά κι άλλο πράμα να σε κλέβουν με τους φόρους και τα χαράτσια με άλλο πολίτευμα. Και σε αυτό υπάρχει μια ευιασθησία, την οποίαν και κατανοώ. Όπως και κατανοώ το γκελ που μπορεί να κάνει νεκρός, που όμως θέλει να ξαναπεθάνει.
                  Φυσικά οι υπηρεσίες κάνανε μια χαρά την δουλειά τους. Βουτήξανε τον μεθυσμένο που οδηγεί χαριστικά κιόλας βάσει ηλικίας και τον στείλανε στο δικαστήριο. Τι να κάνουν τα παιδιά στους δρόμους; Έλα όμως που στην ταλαιπωρία του αυτόφωρου, είναι σαν να βλέπεις εφημερίες γιατρών σε δημόσιο νονοκομείο. Να δουλεύουν τα κινητά, οι γνωριμίες και το " ...σώσε με δος μου να πιω το δηλητήριο ..." που έλεγε και η Ρίτα. Να γίνει ρεζίλι ο τίποτας που έχει άποψη για εφημερίδες ή για ενημέρωση; ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕΖΙΛΙ Ο ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ;
                Που δεν με ενδιαφέρει στο φινάλε κι αν υποστήριζε την χούντα, όπως κι όλος σχεδόν ο ελληνικός λαός κουρασμένος από τις μαλακίες του " γέρου της δημοκρατίας. " Αυτό που με πειράζει είναι η κωλοτούμπα για την δημοκρατία. ΑΛΛΑ ΚΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΔΟΛΟ Ή ΠΡΟΘΕΣΗ. Τόσο κότες είναι όλοι αυτοί που πίνουν κι οδηγούν, που ούτε μια βραδιά να γνωρίσουν τον Λαυρεντιάδη δεν διαθέτουν; ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥΣΤΙΣΜΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. Και ξέρω τι γράφω.
                  Διότι μπορεί ο νόμος να μιλάει για εγκληματική ενέργεια αν οδηγείς μεθυσμένος, αλλά είναι γνωστό οτι ο νόμος υπάρχει για τα χαρτιά. Και δεν με ενδιαφέρει να πάει μέσα ο Ρίζος. ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ. ΕΝΑΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΙΝΑΙ. Με ενδιαφέρει γιατί η δικαιοσύνη παίζει το πουλί της, την ώρα που για να μείνει η όποια τελευταία κοινωνική συνοχή , αυτή θα έπρεπε να είναι επί των πυλών. Κι όχι να προκαλέι ακόμα με τελειωμένους ( περί τα 75 δεν είναι πια ο Ρίζος; ) αθωώντας τους ακόμα και για κάτι που μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε οδηγεί ξεμέθυστος και με χαμηλή ταχύτητα και νάχει απέναντι του νεκρό που θέλει να σπάσει καπώ αθώου. ΚΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΟΥ.  ΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΡΙΖΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΚΟΜΑ ΚΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ. ΠΟΙΟΥΣ;
              Α ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΡΕΥΝΕΣ. ΚΑΙ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΠΟΣΑ ΖΟΜΠΥ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΝ ΘΆΠΡΕΠΕ ΝΑ ΟΔΗΓΩ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΓΑΤΕΣ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΡΕΘΩ ΚΥΝΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: Ρε τέλειωσε. Η Ιωάννα παντρεύτηκε. Με ντισκοτέκ μετά. Άστε τον Καζαντζίδη να ψάχνει. Μέχρι ναρχίσει ο χορός, καποιοι μιλάγανε για το μέγεθος. ΚΑΖΑΜΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ.
    ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΓΕΘΗ. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή