Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΥΠΙ

            Κάναμε ένα μικρό διάλειμμα, πριν μπούμε πάλι στα βαθιά. Βλέπετε, κερδίσαμε το ματς που έπρεπε, αλλά δυό αποτελέσματα μας ήρθαν στραβά. Και μιλάω για την Ξάνθη και τον Πανιώνιο. Τυχαίες νίκες βέβαια, αλλά την πραγματικότητα την διαμόρφωσαν. Που με αυτήν θα πάμε να αναμετρηθούμε χωρίς να έχουμε ξεκάθαρα τους ανταγωνιστές μας. Κι ειδικά άμα γίνει και καμιά στραβή σήμερα και κερδίσει η Κέρκυρα ( την ώρα που γράφω δεν ξέρω τι γίνεται εκεί χωρίς να αλλοιώνει αυτά που θέλω να πω ) , τότε η επόμενη αγωνιστική είναι αίμα και άμμος. Συνυπολογίστε μάλιστα οτι δεν θα έχουμε τον Μητρόπουλο και τον Πετρόπουλο.
            Μην τρελαινόμαστε όμως. Η ομάδα έχει δείξει σπουδαία σημάδια αντίδρασης, είτε σε κόντρα διαιτησία είτε σε κόντρα τύχη. Κέρδισε σε τσαγανό με τις δυό προσθήκες που προανέφερα και πήγε κόντρα σ' αυτό το βούτυρο που πήγε να φτιάξει το καλοκαίρι ο Τσιάρτας. Και βάλτε σε αυτήν την σκέψη το να υπήρχαν ακόμα στην ομάδα ο Καφές, ο Γεωργέας και ο Μάκος, χωρίς ξεπουλήματα και χωρίς να έχουμε ακόμα ξεχρεώσει τα δεδουλευμένα τους. Εγώ τολμώ να μιλήσω ακόμα και για πεντάδα.
          Εν πάσει περιπτώσει, εγώ την αμαρτία μου θα την πω. Θεωρώ αρκετά δύσκολο το να προσωρήσουμε με σερί. Ειδικά τώρα που φορτώνεται το παιχνίδι με τον " αυθεντικό " και η Κέρκυρα είναι σαν να μην υπάρχει. Μακάρι φυσικά να πέσω έξω και να δικαιωθεί το στέλεχος της διοίκησης ( δεν χρειάζεται όνομα αυτήν την στιγμή ) που μίλαγε την Κυριακή για πεντάδα. Σε ένα βέβαια θα συμφωνήσω: Οτι η σημερινή δωδεκάδα ( δεν υπάρχει κάτι περισσότερο εκτός από δυό τσόντες ) είναι σε θέση να κοιτάξει στα μάτια κι ομάδες που δεν είναι στον στενό κύκλο των ανταγωνιστών της. Πιστεύω να κατανοείτε για ποιούς μιλάω θεωρώντας δεδομένους τους έξι βαθμούς από την Κομοτινή και την Βέροια στην έδρα μας.
         Αυτά όλα, στο παρασκήνιο της ανακοίνωσης του Δημητράκη και σε ό,τι σχεδιάζει το παρεάκι που διοικεί. Με την απλή σκέψη, γιατί άραγε 17 μύρια; Και με την απλή απάντηση οτι 24 μηνιαίες δόσεις επί 700 χιλιάρικα, κάνουν το συγκεκριμένο ποσό και το ρόστερ θα τρέξει με τον κόσμο, την απαλλαγή του συμβόλαιου του Ρότζερ και δυό πουλήματα ξανά. Όπερ ξανασημαίνει οτι ο Κιθ, θα τα κλώθει τα ευρεθέντα - για να πάω με τα νερά της κανονικής ενημέρωσης. Όμως αν το κράτος έκανε 48 δόσεις, πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράματα και πόσο καλύτερη επικοινωνιακή πολιτική θα είχαμε; Που πρακτικά τον χρόνο θα κέρδιζε μέχρι την οριστική κατάληξη της υπόθεσης, την οποίαν και γνωρίζετε όλοι.
            Ας μην μακρυγορούμε όμως κι ας φάμε το σότο των μέσων. Αυτό που δεν έφαγε ο Αγγελίδης της ερασιτεχνικής, που έχουμε χρόνο και γι' αυτόν. Βλέπετε την Δευτέρα ηρεμούμε είτε με γιουβέτσι είτε με σκέτο από αυτό. Που εγώ πιστεύω οτι θα έχει κρέας τελικά, αφού ο Δημητρέλος ήταν απλά ασθενής και γι' αυτό δεν συναντήθηκε με τον επενδυτή. Ο οποίος επενδυτής θα πρέπει να θεωρεί τον κόσμο ολάκερο οτι διαθέτει μυαλό μικρότερο κι από νεογέννητο μωρό. Και δεν έχει σημασία που έχω γράψει εγώ τόνους. Σημασία έχει οτι μέχρι και ο κωδικός μιας γυναίκας τον έκανε στην άκρη κι αυτός τόριξε στις γκέϊσες.
          Κι αυτή είναι μια σωστή κίνηση μεταξύ φίλων. Έτσι θα έκανα κι εγώ. Πάω ας πούμε στην Γερμανία για να πάρω μια αντιπροσωπεία για την δουλειά μου. Εκ της οποίας δουλειάς μου, πρόκειται να κονομήσω και μετά να βοηθήσω την αγαπημένη μου ομάδα. Ξαναλέω : Για μένα πάω και την τσέπη μου, και μετά θ' αρχίσω τα χουβαρντηλίκια. Οπότε αφού έχω κάνει τις συμφωνίες μου κι αφού ξεμπαρκάρω από το αερόπλοιο, τηλεφωνάω στον κολλητό μου και του λέω πώς πέρασα στα μπαρ κι αν την γκόμενα την έβγαλα στα ίσα ή πλήρωσα κάτι τις. Στο τέλος, άντε και να του πω και για την δουλειά με προοπτική μέλλοντος άμεσου. Εδώ, στον Δημητράκη, έχουμε τα ανάποδα. Γυρνάει και ψάχνει τον πρόεδρο και σύμφωνα με τα έγκριτα μέσα πληρόφόρησης, έχει αγωνία να του μιλήσει για τις συμφωνίες του για την ΑΕΚ.
            Ούτε ο Λάτσης μιλάμε δεν φέρεται έτσι. Που ο συγκεκριμένος έχει καβάντζα και οικογενειακή αλλά και προσωπική. Ο Δημητράκης - που ακόμα δεν ξέρουμε τι δουλειά κάνει, αφού την μία είναι εφοπλιστής και την άλλη broker - έχει τόσα πολλά λεφτά που πλέον ενδιαφέρεται μόνο για το χόμπυ του; Πλέον δεν μιλάμε για τον Σπύρο Λάτση αλλά για την Μαριάννα Λάτση. Που η τελευταία τουλάχιστον, είχε πάει και να δει και κανά αγώνα της αγαπημένης της ομάδας, δηλαδή της αλογοτροφής. Ο δικός μας - που καλά κάνει και δεν μιλάει - αυτοτιμωρείται κι αυτοαποκλείεται από το ΟΑΚΑ ενώ τρέχει μόνο για μας; Φοβάται κάτι;
            Να επανέλθουμε όμως στα αγωνιστικά αφού εκεί μας θέλει τώρα η πυξίδα. Μίλαγα με τον Πανόπουλο τηλεφωνικά που μου είπε κάτι πολύ σοβαρό : Οτι η ΑΕΚ πρέπει να βάλει από κάτω της, τρεις ομάδες. Παρότι η λίγκα θέλει την αναδιάρθρωση και παρότι το συνδρομητικό πάει πάσο, ΑΦΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 10% ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Η άποψη του είναι οτι επειδή για την αναδιάρθρωση θα πρέπει να τσοντάρει το κράτος ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ, μάλλον θα κρατήσουν το σημερινό στάτους για να μην μπλέξουν σε ασφαλιστικά μέτρα ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Τον Πανόπουλο να ξέρετε τον παίρνω σοβαρά, όσο κι αν δεν με συμφέρει σαν σημερινός Αεκτζής βάσει βαθμολογίας. Και μου πάει ο συλλογισμός του αφού πρακτικά δρούμε σε πολύ ασταθές περιβάλλον. Άρα λοιπόν το κουπί ανά χείρας και συνεχίζουμε.
          Υγ. " Ο Παυλής έδειξε πώς μπορούμε να πανηγυρίζουμε χωρίς να αλλοιώνουμε την στολή και πώς μπορούμε να περνάμε τα μηνύματα μας χωρίς να τρώμε κίτρινη κάρτα." Αυτό αγαπητέ είναι λάδι στη φωτιά ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ. Την ώρα που έχεις διαιτητή Τριτσώνη και την ώρα που είναι πεντακόσιοι γύρω του για να μην τον βλέπει ο διαιτητής, που είπα οτι δεν θα έκανε τίποτα. Ο Παυλής, αν έχει να πει κάτι επί παντός επιστητού - αφού ελάχιστοι κατάλαβαν τι είχε γράψει στην μπλούζα - ας πάει σε ένα μαρκούτσι. Γιατί τα λέω αυτά; ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ ΝΑ ΣΕ ΕΥΝΟΕΙ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ή να ανοίγεις δρόμους ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ. ΚΙ ΟΠΟΤΕ ΔΙΚΑΙΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΒΡΕΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ, ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΣΟΥ. Και να σου πω και κάτι; ΚΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ DNA ΤΟΥ ΑΕΚΤΖΗ, που όταν αισθάνεται αδικημένος καρασκούζει αλλά κι όταν γαμεί ο ίδιος, ΄νοιώθει ηδονή. ΚΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΚΑΡΑΑΚΥΡΟ.

3 σχόλια:

  1. Χρηστος Χοντζεας29 Ιανουαρίου, 2013 18:13

    Ουκρανος δημ:"Παναωτη,γιατι εφυγες απο την ΑΕΚ";
    Παναωτης: "η ομαδα ειχε πολλα προ-"βληματα" και ειδα (εδω) περισσοτερες ευκαιριες απο οτι εκει".
    Δεν εκδιωχθει. Οχι. Εφυγε,γιατι ηταν απογοητευμενος.
    Οπως ο δηθεν γκομενιαρης με τα παπουτσια στο χεριλεει "δεν την μπορουσα αλλο και την εδιωξα την καριολα".

    Φυσικα,η ειδηση που επισκιαζει τα παντα,ειναι η μετακινηση του Παναωτη Λαγου σε νεα ομαδα. Βορσκλα Πολταβα λεγεται. Βοσκλα ειναι ο δυστυχος ποταμος και Πολταβα η δυστυχη πολη.Και τα δυο, θα εχουν την ατυχια να βλεπουν εναν λαγο με κατι σαν μουσι στα χιονια.
    Φερθηκαμε λιγο σκληρα στους Ουκρανους. Δεν επρεπε να συμβει αυτο.Δεν επρεπε επ'ουδενει να βγαλουμε τον Παναωτη εξω. Δεν επρεπε να το κανουμε αυτο σε μια φιλη χωρα.
    Και εχουν και ωραιες γκομενες. Ισως γι'αυτο ο Παναωτης να πηγε εκει.

    "μα τι ειδαν οι Ουκρανοι" θα αναρωτιεται κανεις.
    Και γιατι να ειναι Ουκρανοι οι δραστες; Το πιο πιθανο ειναι να ειναι Τσετσενοι αυτονομιστες και να στελνουν ετσι βομβα στην καρδια της Ουκρανιας.

    Τρεμετε δαση και στεπες. Τρεμετε δεντρα και λιμνες,Βουνα και λογγοι,κλαψτε. Μετα το περασμα του τυφωνα "Panaotis", η Ουκρανια θα μετατραπει σε κρανιου τοπο.

    Βλεπω την αγανακτηση και την πιεση στο 20. βλεπω την απογνωση των ανθρωπων της πανεμορφης αυτης πολης. Βλεπω σχεδια εξοντωσης του Παναωτη,πριν η ομαδα αυτοκαταργηθει και μεταναστευσουν απαντες σε ακτινα 100 χιλιομετρων απο το Πολταβα. Παγωμενες λιμνες θα στερεψουν, ζεστες λιμνες θα παγωσουν, ψαρια θα πεφτουν κατα χιλιαδες απο τον ουρανο και θα καλυψουν τον λιγοστο ηλιο.
    "οι καταρες μας, θα σκεπασουν τον ηλιο" θα λενε σε λιγο καιρο αφρισμενοι οι Ουκρανοι.
    "καλυτερα,ετσι θα κανω στραβοκλωτσιες υπο σκιαν" θα απαντα το Λακωνικο κουνελι.

    Βλεπω να εχουμε ατυχημα. Βλεπω να τον περιλουζουν με βοτκα,να του πετανε σπιρτο, και αλαφιασμενος να κρυβεται σε κανενα δασος. Παραναλωμα.
    Μιλαμε για ΤΟ ποδοσφαιρικο Τσερνομπιλ. Μιλαμε για ΤΗΝ ποδοσφαιρικη συμφορα με μουσακι.
    Μιλαμε για τις 10 πληγες του Φαραω,σε ενα σωμα.
    Περαστικα σας αδερφοι,εκει. Σας κατανοοουμεν πληρως και "ολοσχερως"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Απολαυστικότατος. Όμως ο Παναής είναι πλέον κάτι σαν τον εξαγωγέα του Αεκοπνεύματος εν Ουκρανία. Εκ της οποίας αναμένομεν χορηγούς. Πολλοί θα αλλάξουν ομάδα και πολλές θα εισρεύσουν εν τη ημεδαπή για νέες θέσεις εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρηστος Χοντζεας29 Ιανουαρίου, 2013 20:37

    Αν γαμει οπως παιζει,τοτε δεν βλεπω Ουκρανη εδω,ουτε για δειγμα.

    Σαλος απο την πανηλιθια προταση του Σιριζαιου βουλευτου. Ο οποιος-οπως και αρκετοι αλλοι μη αρκουντως τηλε-αυτοεκτιθεμενοι, ειπε: Τι διαολο,βουλευτης πραμα ειμαι και βγαινει αυτο το τσουτσεκι ο Αδωνις η ο βαριοπουλας ο Βοριδης ολημερης στα καναλια; Και εγω τι ειμαι; Κοροιδο.Βουρ λοιπον στα παραθυρα.
    Και ειπεν ο μεγας αυτος εγκεφαλος: "να μπει φορος στους Χριστιανους και ετσι αυτοι να πληρωνουν τους παπαδες της Εκκλησιας και οχι το κρατος"
    Τρομερος. Αυτο ονομαζεται αυτοσφαλιαρωση, η αυτοσβερκωμα.Ειναι παθησης. (ιατρικα ονομαζεται autosverkοsis κατα το: sarcoeidosis)

    (αυτο που ηθελε να πει και δεν το ειπε,ειναι "να μη πληρωνουν οι λαθρο-μεταναστες- φορους χριστιανικους.)

    Και ποιος ειναι το "κρατος" βρε ηλιθιε ανθρωπε; Δεν ειναι οι ιδιοι οι φορολογουμενοι;
    Αν αντι να τα δινουν στο υπουργειο και απο εκει στην μισθοδοσια των παπαδων,πανε κατευθειαν στην Μητροπολη και κατοπιν στην μισθοδοσια των παπαδων,το ιδιο δεν ειναι και παλι; Απο τις ιδιες τσεπες δεν βγαινουν και στις ιδιες τσεπες δεν καταληγουν;

    Τιποτα αλλο απο το να σκαρφιζονται φορους, δεξιοι αριστεροι και ημικυκλικοι,δεν ξερουν;
    Πως ας πουμε θα παραχθει χρημα; Πως θα επανεκινησουν δυναμεις κοινωνικες; Πως θα ξεσκουριασουν εργοστασια και πως θα γινουν εκμεταλευσιμες οι ενα καρο ιδεες που υπαρχουν;. Μπα...
    Τιποτα. Φοροι,φοροι,φοροι. Ιδιοι πουστιδες ολοι. Ειτε με προφαση το μεν η το δε, το ενα η το αλλο,ολοι στην ιδια "λαμπρη" ιδεα καταληγουν. "βαλτε φορο εκει", "βαλτε φορο παραπερα", "βαλτε φορο παρακειθε".

    Αν ηταν ετσι ρε ρεμπεσκεδες, δεν χρειαζοταν να σας πληρωνουμε σαν κηφινες για να κανετε οτι θα εκανε και ενα παιδι του δημοτικου, η ενας γερος με Αλτζχαιμερ και θα μας εδιναν τις ιδιες "ιδεες". Δεν χρειαζεται να εχουμε βουλη και εξοδα, μπακαλογατοι. Θα πηγαιναμε σε ενα νηπιαγωγειο,η σε ενα ασυλο ανιατων και θα περναμε ευκολα,γρηγορα και ανεξοδα,τις ιδιες απαντησεις που παιρνουμε και απο σας στο πως θα λυσουμε τα προβληματα μας.

    Εδω, θα ηθελα να τον βοηθεισω,ωστε η προταση του να αποκτησει ακομα μεγαλυτερο βαθος και εκταση. Αληθεια. Του λεω λοιπον: Με αυτην την λογικη-την σωστη- γιατι δεν κανει προταση ωστε να παψει η-κακως- υποχρεωτικη καταβολη χαρατσιου μεσω λογαρισμου ΔΕΗ για τα κρατικα καναλια.ΕΡΤ ΝΕΤ ΕΤ3 κλπ. Να ερωτηθουν λοιπον και εκει οι τηλεθεατες,χριστιανοι και μη. Να πληρωνουν μονο οσοι θελουν να βλεπουν κρατικα καναλια. Γιατι δηλαδη μονο στο διαχορισμο κρατους-εκκλησιας και οχι στον διαχωρισμο κρατους και παρασιτων;

    Το ξεχασε μαλλον ο κος βουλευτης να προσθεσει και αυτο στην προταση του. Αφου εκει εχουμε να κανουμε με "εργαζομενους". Με συνδικαλισταριο και με γλυφτες της δεκαρας.
    Εκει ειναι "κινδυνος απωλειας θεσεων εργασιας" και "εμεις σαν αριστερα, εμαστε υπερ των εργαζομενων".
    Ε, ρε βοιδοπουτσα που θελετε ολες οι πτερυγες της βουλης σε ολες τις πτερυγες του κωλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή