Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΤΑ ΕΙΣ - ΙΑΔΑ

           Ξεκατίνιασμα λοιπόν. Σε όλα τα επίπεδα. Από διοίκηση μέχρι προπονητικό τημ αλλά και ρόστερ. Δεν είναι εικόνα εταιρείας ή ομάδας. Κύρια ομάδας που θέλει να σωθεί. Ακόμα και σε εταιρείες που δεν είχαν χρήματα για τακτικές πληρωμές, το αγωνιστικό κομμάτι ήταν ενωμένο κι έψαχνε νίκες και βαθμούς. Εδώ υπάρχει μια τρομερή μάχη για να μην βγουν στην φόρα τα πάντα με διαφορά κάποιων περιόδων και με σύγκριση εξαφανισμένων εσόδων και " τις πταίει " περισσότερο.
          Ειλικρινά, αν ήμουν αντίπαλος, θα είχα αράξει σε έναν καναπέ, θάχα ανάψειμ ένα πούρο και θα απολάμβανα. Από την μια το τημ της Γλυφάδας με την βιντιάδα κι από την άλλη ο κοντός με την κιντιάδα. Από την μια ο κίτρινος φερετζές του Δημητράκη κι από την άλλη η μάχη για το πρωτοδικείο με άμεση επαναφορά του Ντέμη. Στην κυριολεξία για γέλια από τον αντίπαλο αλλά και βαθύ
σκεπτικισμό από αυτούς που ακόμα πληρώνουν φόρο τιμής στο σώμα του δικέφαλου.
         Αυτήν την στιγμή βέβαια, το πάνω χέρι το έχει το νότιο προάστιο. Με ταμειακές διευκολύνσεις και μεταγραφές - όσο κι αν προσπαθούν να καλύψουν τον νέο " μεγιστάνα μεγαλομέτοχο " - και με τον έρμο Δημητρέλο να θυμίζει Βέγγο σε νέες περιπέτειες. Οι βόρειοι, ξαναβρήκαν τον Κιντή, που όντας άνεργος τι να κάνει; Μηνύσεις, επιστολές, mails και τα συναφή. Τώρα εξανέστη και με την ερασιτεχνική κι ανακάλυψε και περίεργο ρόλο που κατέχει ο ΔΧ. Τρομερά πράματα για άνθρωπο που κατέβηκε από τον Άρη και λογικά ανακαλύπτει τη γη. Αντί να κάτσουν οι μελλοντικά υπόδικοι να συμφωνήσουν τα κεφάλαια, να ξεκατινιάζονται για κάποιες χιλιάδες.
           Την Δευτέρα όμως γίνανε κι άλλα. Ναι, είχαμε και προπονητιάδα. Διότι εκεί που κάποιοι κυνηγάγανε τον Φουρτάδο με τα πασαλάκια, έπεσε κι ένα τηλεφώνημα. Από Ελβετία μεριά ( ονόματα αυτήν την στιγμή δεν λέμε ). Με διάθεση να τραβήξουν την κλωτσιά στον Γερμανό και με διάθεση να δοθεί άμεσα και η αποζημίωση του. Βλέπετε οι managers άνετα μας βλέπουν σαν ένα πολύ καλό προπονητήριο πλέον για τα πουλάρια τους, τα οποία ο προπονητής δεν τα θέλει κι επιμένει στα δικά του. Δηλαδή στα του manager του.
          Τα θύματα θα ήταν σε πρώτη φάση, οι βοηθοί του βουρστ. Κι εκεί έγινε της πουτάνας και ο Μανώλης με τον Γιώργο αναγορεύθηκαν σε κάτι μεταξύ Μουρίνιο και Τζέκου. Οπότε έχουμε πλέον το τελεσίγραφο εν όψει Σαββάτου : Ή κερδάς ή τον πούλο. Με άμεση αντικατάσταση από Έλληνα τεχνικό ( κι αυτό το όνομα το έχω, απλά προς στιγμήν λέω οτι έχει χρηματίσει παλιότερα στην δαφνοστεφανωμένη ) που ξέρει να σώζει ομάδες και φυσικά άνετα προωθεί στην ενδεκάδα τους παίκτες του Ελβετού κι άμεσα λύνει και τα θέματα με τον Κατίδη. Ε, πώς να το κάνουμε; Αμέσως είδε ο Γερμανός υποτονικότητα στην προπόνηση εντός πενταλέπτου; Ή μήπως ο Θεόφιλος κινεί την εταιρεία της σωματεμπορίας μόνος του; Για ψάχτε το. Ποιός είναι ο συνεταίρος του;
           Και γιατί άμεσα τον πούλο; Διότι θα υπάρχουν ακόμα δεκαπέντε ημέρες για νέα ταλέντα. Σημάδι που κατά την γνώμη μου δείχνει πλέον οτι τα πράματα έχουν υπερδιαβρωθεί και το αγωνιστικό κομμάτι τρίζει επικίνδυνα. Θα μου πείτε, καλά μέχρι τώρα δεν έτριζε; Όχι, για όσους βλέπουν καθαρά κι όσους δεν ασχολούνται με την βαθμολογική θέση. Η οποία είναι φυσιολογική κι είναι τύχη που την έχουμε από τώρα. Διότι είναι προτιμότερο να παίζεις με την πλάτη στον τοίχο έχοντας 14 αγώνες μπροστά, παρά να είσαι σαν την αλογοτροφή με κάποια σχετική σιγουριά και να σούρθουν οι μπουλκουμέδες τότε που δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.
            Αφού αυτήν την στιγμή φτιάχνεται ο άξονας κι αφού αρχίζουν και τα πτερύγια να γεμίζουν. Κι αφού κι ο Κοντοές ψιλοκάμπτεται κι απομένει μόνο το μπροστινό αριστερό φτερό. Μένει μόνο να πειστεί κι ο Γερμανός να μην κάνει αλχημείες, πράμα που του το διεμήνυσε ο Δημητρέλος και η παραίτηση του συνεταίρου του γιαουρτά μαζί με την στήριξη του Κασνακίδη. Το να φοβάται τώρα αυτός από τους καταληψίες στα Σπάτα, είναι μια πλή λεπτομέρεια που κανέναν δεν τρομάζει αφού τα παιδιά είναι πλήρως ελεγχόμενα από τον οποιονδήποτε πάρει το πάνω χέρι. 50 χιλιάρικα δεν είναι κι άσχημα για τα τμήματα των ρομαντικών. Ή μήπως κάνω λάθος;
           Μα θα έπρεπε η ΑΕΚ να καταντήσει σε αυτό το σημείο; Βάσει των μεγεθών του 2004 αλλά και βάσει της ανταπόκρισης του κόσμου, σαφέστατα όχι. Αλλά κυριότερα, αν υπήρχε κρατικός ελεγκτικός μηχανισμός που πιθανώς στην ίδια βαθμολογική θέση να μας είχε φέρει, αλλά τουλάχιστον δεν θα είχαμε φαντάσματα και πρακτικά βάδισμα τοίχο τοίχο κι αγαπημένο ένδυμα το βρακάκι με τις παραπληντικές κωλοτρυπίδες. Και σίγουρα οι - ΙΑΔΕΣ θάταν λιγότερες, χώρια που μπορεί και κανάς Πόλυς ή κανάς Τάκης να μας είχε απομείνει.
            Και τι γίνεται τώρα; Πολλά και τίποτα. Χρήματα θα πέσουν, αλλά τα αγωνιστικά είναι πλέον και σε συνδυασμούς. Εμείς σε μονόδρομο και σε απαίτηση για νίκη του Αστέρα, του Πανιώνιου και κομμένα κουκιά για αλογοτροφή, Οφη, Πλατανιά και Άρη. Με την στυγνή πραγματικότητα του να προσπαθείς να φτιάξεις ένα ρόστερ στο πόδι πάλι. Και με την τρέλα της πειθαρχίας αλλά την στιγμή που μόνο προσωπικές ενέργειες και ατομικά τεχνικά χαρακτηριστικά μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. Και προς αυτήν την κατεύθυνση μάλλον οδηγείται κι ο Λίνεν σε πιθανή έξοδο. Υπομονή όμως αδέρφια και θάρρος. Είμαστε μαχητές, όσο κι αν η ομάδα βρίσκεται σε άλλη τροχιά από την πεπατημένη της.
           Υγ. Φυσικά κι ο Φετφατζίδης ήταν καλός δανεισμός, αλλά δεν ήταν δυνατόν ποτέ στα νότια να παραδεχτούν και με την βούλα οτι άφησαν τον Τζιμπούρ ελεύθερο για κάποια γιαούρτια. Όταν όμως τα έλεγα, θυμάμαι έναν ανώνυμο που έλεγε "...μα καλά είναι δυνατόν να κατηγορείς τον πρόεδρο της ΑΕΚ..." Ήθελα νάξερα τώρα τι λέει. Για περίπου 2 μύρια πάγια χαμένα.
           

5 σχόλια:

  1. Γιώργης ο γαρατζέος08 Ιανουαρίου, 2013 23:48

    Όλες, μα ΟΛΕΣ οι πράξεις του γερομπάαντερ δείχνουν εδώ και 4 μέρες ότι γνωρίζει ότι με την Ξάνθη παίζει το κεφάλι του. Μιά ο κατίδης που εντός πενταλέπτου δε δείχνει διάθεση, μιά που βάζει ρίκκες και γροντήδες επειδή δε βάλαν κιλά τα χριστούγεννα, μία που τ΄ρα του φταίνε οι καταληψίες (ναι βρε, αυτοί που πάει και υποκλίνεται στο πέταλο...), μία που στην εντεκάδα θα βάλει ΑΠΑΝΤΕΣ τους νεοαποκτηθέντες, για να παίξει την τελευτία ζαριά, αφού με τους υφιστάμενους έχει ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ.
    Όλοι κραυγάζουν ότι τα αποδυτήρια έχουν χαθεί. Οπότε τζογάρει και αν του κάτσει η νίκη επιβεβαιώνεται και ποντάρει ότι θα ανέβει και η ψυχολογία, ώστε να σπρωψθούν όλα κάτω απ' το χαλί.
    Μετρημένα κουκιά, αλλά κρίμα που όλα αυτά γίνονται στις πλάτες της ΑΕΚ.
    Όσον αφορά τον αντικαταστάτη, εμένα μου άρεσε πάντα το καλαματιανό "λεμονάκι μυρωδάτο". Όχι κακή επιλογή, άν και ο αρναβούτ-ογλου και ο γαλάτς περιμένουν/προωθούν τον πατέρα νικόλαο. Είμαι βέβαιος ότι όλο και κάποια τηλέφωνα πέφτουν στον βέγγοπρόεδρο και τον προωθούνε κι αυτόν. Εδώ που τα λέμε, μάλλον μόνο αυτός θα ερχόταν και επίσης πιθανόν να συμμάζευε και τίποτα. Αλλά το λεμονάκι το μυρωδάτο έχει το πλεονέκτημα των άρρηκτων κονέ με την τρούμπα (της οπίας ο κάτοχος κατέχει και ούυυυυυλη τη λίγδα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΗ: Κατσαβάκης αδερφέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρηστος Χοντζεας09 Ιανουαρίου, 2013 16:01

    300 χιλιαρικα χρειαζονται για να βγει ο μηνας.
    100 τυγχανει να δινει ο "Αλκης" και επισης μετανοιωσε ο "Βιντιαδης" και ετσι θα διευκολυνει ταμειακα με αλλες 200.
    "ΤΑ ΜΙΝΙΜΟΥΜ".
    Κανενας "Αλκης" και κανενας Βιντιαδης.
    Οι ταμειακες αυτες διε3υκολυνσεις τις κανει η αριστερη τεπη στην δεξια. Δηλαδη οι διαπλεκομενοι με την διοικηση γιαουρταδοπαπαδες.Λεφτα τα οποια ειναι ηδη δεσμευμενα απο μελλοντικες καθε ειδους εισπραξεις της εταιρειας. Οτι εχει μεινει δηλαδη. Τα βαζουν τωρα και θα τα παρουν μετα.
    "Ε και τι θες τωρα.Δεν εισαι ικανοποιημενος"; θα ρωτηει καποιος.

    ΟΧΙ. Γιατι ειναι ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ "ΕΡΧΟΝΤΑΙ". ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΚΑΙ "ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ".
    Εχουν αναλαβει και το παρελθον και το μελλον. Και το πριν και το τωρα και το μετα. Μια παλιοπαρεα που καποιοι παριστανουν τους διοικουντες και καποιοι αλλη τους "επενδυτες" η τους "διευκολυντας".
    Συναντιουνται σε ραντεβου με τους "εαυτους" τους και κανονιζουν επομενα ραντεβου και πιθανες λυσεις ωστε να ξεφυγει η ΠΑE απο τους "εαυτους" τους και να παει στα alter ego των εαυτων.
    Ακομα και ο Γιουγκ,θα δενοταν με ζουρλομαδιες και θα περιφεροταν με βατραχοπεδιλα,αν γνωριζε αυτην την "παλιοπαρεα".
    "Γιαννης κερναει,Γιαννης πινει". Η "αντι Γιαννης-Γιαννακης". Η "Τι ειχες Γιαννη-τι ειχα παντα".
    Αυτος ο Γιαννης πρεπει να ειναι πολυ ρεμαλι τελικα.

    Ισως και αυτη να ειναι μια καλη λυση.
    Αλλωστε οι ΠΑΕ, ειναι εταιρειες που παραγουν θεαμα.Σαν τετοιες συστηνονται."Εταιρεις ποδοσφαιρικου θεαματος". Αλλα καθε θεαμα,ειναι καλοδεχουμενο.
    Τυφλα να εχει το Δελφιναριο. Μιλαμε για ΤΗΝ επιθεωρηση.

    Προς Χαρη: Μα γι'αυτο χιονισε. Μας καταραστικε ο τρισκαταρατος.
    Σου λεει "ετσι ειστε πουστιδες; Μου σπασατε το ισχυο; Παρτε χιονια και σπαστε και εσεις τα ποδαρια σας με τις γλυστρες".
    Σεισμοι στην Χιο. Εκει,δεν επιασε ακριβως η καταρα. Λογω αποστασης ισως παρακουσαν οι βοηθοι του Μεγα-Μαγιστρου.
    Ενω εκεινος διεταξε "να γινει χαμος" εκεινοι ακουσαν "να γινει σεισμος". Ευτυχως επενεβησαν ανωτεραι δυναμεις και ετσι το συμβαν θεωρειται ληξαν με τον κυριο σεισμο να ειναι ευτυψως ΜΟΝΟ κοντα στα 6 Ριχτερ. Παλι καλα.


    Αμ το αλλο. Στην Κρητη,διεταξε τους υποτακτικους του ο
    Βελζεβουλ με βροντερη φωνη απο το "Υγεια": "ΧΙΟΝΙΑΑΑΑ" τους ειπε.
    Εκεινοι παλι, ακουσαν "ΧΡΟΝΙΑ" και αιφνης σε ενα βρεφοκομειο στο Ηρακλειο γερασαν σε ενα βραδυ 20 μωρα στις θερμοκοιτιδες τους.
    Τρομερη παρεξηγησης. Η οποια δεν φαινεται να αγγιζει τον Βλαντ.
    Ειναι εξοργισμενος.
    Λενε οτι "ο γερος,ειτε απο πεσιμο θα παει,ειτε απο χεσιμο"....
    ...Ο γερος ομως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρηστος Χοντζεας09 Ιανουαρίου, 2013 16:42

    Ο Λινεν-σαν "Ελληαανρας" που κατηντησε- ψαχνει την αποζημειωση. Και δεν καταλαβαινω αυτο που λενε καποιοι. "Παιζει το κεφαλι του" και "πρεπει να σταματησει τα πειραματα" κλπ.
    Αληθεια; Δηλαδη να κανει τι; Να απομακρυνει την ημερομηνια αποζημειωσης του; Μαλακας ειναι;
    Αρπαχτη ηρθε να κανει και οχι "εργο".
    Τι εργο να κανεις στα λυματα και στα βοθρολυματα; Τον σκατατζη;
    Οπως καποιος "επενδυτης" στην σακατεμενη Ελλαδα, μπαινει σε μια εταρεια-κουφαρι,αρπαζει την επιδοτηση και απο δω παν και οι αλλοι.
    --------------
    Ο 1 μηνας που ζητα παρατα ο "Βιντιαδης" ειναι μεσα στους 5 "τελικους" που παιζει η ομαδα.
    Και λεω: Ειναι τυχαιο; Αν δηλαδη σαν συγκομιδη δεν παρει τα αναμενομενα, η ακομα χειροτερα,παρει τα παπαρια της,τοτε τι θα τα κανει τα "κεφαλαια" που θα εχει-οπως λεει, η μαλλον γραφει- μαζεψει ο "Βιντιαδης";
    Θα τα βαλει στην ΠΑΕ η στον κωλο του;
    Και αν τα βαλει στον κωλο του,τι θα πει στους επενδυτες που θα εχει βρει και στις φερομενες υπογραφες που εχει ηδη-οπως λεει- αποσπασει; Λιμενοβραχιονες θα φτιαξουν μετα, η φωτοβολταικα;

    "Δεν χανει τιποτα η ΑΕΚ περιμενοντας τον Βιντιαδη" λεει καποιος. Ασφαλως και δεν χανει. Τι να χασει; Για να χασεις,πρεπει να εχεις. Αν δεν εχεις τι να χασεις. Μονο χρονο.
    Ο οποιος ουτε και αυτος χανεται. Κερδιζουν χρονο οι απατεωνες που κανουν περιουσια με την ενασχοληση με το πτωμα της ΠΑΕ.
    Οπως ο κατακοιτος παππους,εχει την διαβεβαιωση των συγγενων-που εν τω μεταξυ του ρουφανε την συνταξη- οτι θα ερθει ενας γιατρος-κορυφη στο ειδος του απο την Αμερικη και θα τον κανει περδικι.

    Αν ο παππους ειχε περιουσια,ασφαλως και θα του τραβαγαν τα σωλινακια. Αλλα-στην δικη μας περιπτωση- ο "παππους" εχει μονο την "συνταξη".Τιποτα αλλο. Η οποια παιρνεται μονο οσο αναπνεει. Και οι συγγενεις ειναι τεμπελιδες και ακαματιδες. Και εχουν και εξοδα.
    Γι'αυτο και δεν ειναι κακο να περιμενει η ΑΕΚ τον "Βιντιαδη". Τι αλλο δηλαδη να παθει;

    Οπως "παρκαρε" τι μετοχες του ο Παπας και παριστανει τον απομακρυσμενο,ετσι και οι δεσμωτες της ΠΑΕ "βρισκουν" "επενδυτες" στους εαυτους τους.

    Οποτε, ποια 20 μυρια του Βιντιαδη που τρεχει να μαζεψει και μαλακιες. Παλι τα ιδια; Παλι σοτο; Παλι παραμυθι; Κουβεντα για τους καταχραστες και τους κλεφταραδες;
    Κουβεντα για το: ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ Η ΚΑΤΑΧΡΑΣΘΕΝΤΑ; ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ, Η ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΑΕΚΑΡΑΣ"; ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΥΡΙΕ ΚΕΤΣΕΤΖΟΓΛΟΥ.
    ΕΠΙΣΗΣ: ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ,ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ;
    ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα είναι δυνατόν ένας ΜΜΕς που ασχολείται με την ΑΕΚ και είναι τόσο κοντά στα πράγματα να μην ξέρει τι παίζει με Βιντιάδη ? έλα μην κοροιδευόμαστε - ξέρει και παραξέρει ο άνθρωπος,άρα μάλλον είναι υπάλληλος των ανθρώπων αυτών αλλιώς τι άλλο μπορεί να είναι???(ονόματα δε γράφω - υπολήψεις δε θίγω)
    Νικόλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή