Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

             " ...όλοι οι πολίτες, μας ζητούν να εκκαθαρίσουμε την χώρα, αφού πλέον βρισκόμαστε στο και μη παρέκει..." Χοντρικά έτσι πήγαινε η κουβεντούλα χθες στην βουλή - στους τόνους βέβαια που το κάθε κόμμα υιοθετεί για να αρμέγει ψηφουλάκια - κι εγώ που είμαι μαλάκας, δεν κατάλαβα πού στο διάολο διαφωνούσαν όλοι αυτοί οι καφενόβειοι και πλακωθήκανε στις κουβέντες. Είπαμε οτι οι πολιτικοί είναι μόνο για να μιλάνε. Αλλά στον λαό που δημοκρατικά θα τους εκλέξει. Ούτε μεταξύ τους δεν το ξέρουνε και κάθονται και ξοδεύουν χρόνο να μιλάνε στα μούτρα τους;
             Είχα βάλει το κανάλι της βουλής κι έπαιζε, για απ' ευθείας ενημέρωση από το να είχα πάει σε κάποιο άλλο κανάλι, που μπορεί και νάχε κι άλλες ειδήσεις. Όχι τώρα. Πάντα ήμουν υπέρ της εξειδίκευσης κι από την στιγμή που οι σταθμοί είχαν από το πρωί ανακοινώσει την αποκλειστικότητα τους για την συνέντευξη της  Λαγκάρντ ( την είχαν όλοι και γαμώ τα μονοπώλια ) ήμουν σίγουρος οτι η χώρα - όπως και η σοβαρότατη παγκόσμια οικονομία - είχε σωθεί. Τι να βλέπω λοιπόν; Την Τρέμη ή την Στάη; Το βυζί έχει φτάσει μέχρι το πάτωμα. Όχι οτι είχανε και τίποτα σπουδαίο ποτέ, αλλά σήμερα κατανοείτε και πώς θάχει γίνει. Μιλάμε για εξήντα plus. Μην μπερδεύεστε που τις παντρεύονται ακόμα. Όπως είχε πει μια πουτάνα φίλη μου, " οι άνδρες δεν έρχονται σε μας για να γαμήσουν. Να μιλήσουν θέλουν."
              Συμφωνώντας λοιπόν και διαφωνώντας, αποφάσισαν όλα τα νούμερα εκεί μέσα να έχουν τέσσερις κάλπες. Πώς βλέπεις τα καφάσια με τα φρούτα στο μανάβικο; Και να πάνε να ψηφίσουν για το ποιό είναι το βαρύτερο αλλά με απόλυτο σεβασμό στο καρπούζι και στην διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου. Αποφασισμένα όλα αυτά από το πρωί, με γνώμωνα οτι όλοι κρατιούνται μεταξύ τους στην αυτή καθ' εαυτή λειτουργία των κομμάτων στην Ελλάδα, αφού οι μίζες είναι πάντα 60-40 συμπολίτευση κι αντιπολίτευση παρέα με τα αντίστοιχα ποσά στην διοχέτευση μαύρων χρημάτων στα κρυφά βιβλία των ληστοσυμμοριών κι οπότε, ΑΦΟΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΓΙΑ ΥΠΟΝΟΙΕΣ, ΓΙΑΤΙ  ΠΡΑΜΑ ΜΙΛΑΤΕ; Για να μην παραβιασθεί ο κανονισμός της βουλής με το ένα χαρτί που πρότεινα χθες και την συμπλήρωση του με ονόματα ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΛΠΗ; Ρε κάτι ευαισθησίες. Η βουλή να καταντάει πιο σοβαρή από το σύνταγμα ή από την ουσία για ταχύτητα τιμωρίας κατόπιν έρευνας. Ναι μωρέ αυτήν που θέλει κι ο λαός. Εξ άλλου κι αυτός τι κάνει; Αγοράζει καλαμπόκι για τα περιστέρια και βλέπει τον άγνωστο στρατιώτη - ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΞΑΠΛΑ ΒΕΒΑΙΑ - και τον γνωστό φαντάρο που τον έχουν γαμήσει να περπατάει με τα τσαρούχια. Έτσι είναι ο λαός και καλά κάνει. Στην πλατεία Συντάγματος περπατάει πιο ευχάριστα.
              Και φυσικά δεν γνωρίζω την ώρα που γράφω το κείμενο, τι απόφαση θα βγάλουν τα πολιτικά φρούτα. Υποθέτω όμως οτι κάποια καλή κομπόστα θα δημιουργηθεί. Αφού πρακτικά η χώρα είναι ακυβέρνητη ή τέλος πάντων ακόμα παίζει τα κομματικά παιχνιδάκια της υπό τις μπαγκέτες του Βενιζέλου που λίγο θέλει να ξεπεράσει το ΚΚΕ - λευκό αυτό δαγκωτό - προς τα κάτω και τέλος πάντων όλοι καταλαβαίνουν το απλούστατο: Τόσα χρόνια όλοι αυτοί οι μαλάκες γιατί μαλώνανε και είχαν διχάσει τον κόσμο; Αυτοί λέγανε για ιδεολογικές διαφορές. Όμως σήμερα, αυτό που φαίνεται, είναι οτι κάποιοι δεξιοί, κάποιοι σοσιαλιστές και κάποιοι αριστεροί, μια χαρά διαχειρίζονται τα χαράτσια και τον κρατικό κορβανά. ΡΕ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ. ΙΔΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΡΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ.
               "...κάτσε κάτω μωρή. Πάλι μεθυσμένη ήρθες; " Γιατί να λείπουν και τα τραγούδια από την βουλή; Η τραγωδία δεν είχε διαλείμματα; Προφανώς, όπως και το ίδιο συνέβαινε και στην θεατρική επιθεώρηση. Έκεί που έβγαζε ο πρωταγωνιστής σε κάποιο νούμερο κι αυτήν που πηδούσε. Να πεταχτεί κι ο θεατής μέχρι την τουαλέτα ή μέχρι το μπαρ να αγοράσει μια γρανίτα. Το έργο παρουσιαζόταν σαν υπερθέαμα. Η Μπονέλου έπρεπε να παίξει αντί του Μουστάκα όπως και η άλλη που πήδαγε ο Λειβαδάς. Τι έχουμε δει σε αυτήν την χώρα;  Μέχρι και τον Αλέφαντο προπονητή.
            Και τι να γίνει ρε παιδιά; Βρε όλοι να παραπεμφθούν, τι θα γίνει; ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΒΓΑΛΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ; ΝΑΙ ΠΕΣΑΝΕ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΕΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΤΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΣΟΒΟΛΑ. ΣΙΓΑ ΡΕ, ΜΗΝ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΒΓΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ; Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΒΡΕ. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΕΧΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ. ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΡΕ Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ.
          Δυστύχημα παιδιά έχουμε πάθει. Ακόμα και στην συμφωνία για 4 κάλπες, τα προφανή απουσιάζουν: ΓΙΑ ΕΛΑ ΕΔΩ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ, ξέρω γω, 100 ΑΚΙΝΗΤΑ. ΣΤΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ. ΜΕ ΠΟΙΟ  ΜΙΣΘΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ; ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ Ή ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ; ΦΤΑΝΟΥΝ; ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΟΥΣ. Που πίστευα οτι ο ένας θα είναι η έστω κι αυτή η επαγγελματική αριστερά του ΚΚΕ και ο άλλος η Χρυσή Αυγή. Λογικότατα. ΚΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ. Όσο ασαφής είναι και η λευκή ψήφος - ΓΙΑ ΑΛΛΗ  ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΧΑΛΒΑΤΖΗΔΕΣ - τόσο σαφής είναι και η κουβέντα του Κασιδιάρη, που όσο συνεχίζονται αυτές οι κουβέντες της βουλής για να τρώνε χρόνο οι ανίκανοι, τόσο θα μεγαλώνει το μόρφωμα . Τι να κάνουμε;  Άμα πίνεις, θα μεθύσεις. Άμα τζογάρεις, θα χάσεις. Άμα δεν διαβάζεις, αμόρφωτος θα μείνεις. Άμα δεν δουλεύεις, δεν θάχεις χρήματα. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
          Κι αν είσαι Έλληνας, θα πρέπει νάσαι σίγουρος οτι αυτός που θα καταδικαστεί, θάναι ΜΗ πολιτικό πρόσωπο. Για να συνεχίσει κι ο σύριζα την παράδοση της αεργίας. Φόρτισα και τα παρατάω. Χαίρετε.
           ΥΓ. ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΠΑΜΕ:
                     Αν έχετε μεγάλο στήθος, το pretty bra, σας το κρατάει.
                     Αν έχετε μικρό στήθος, pretty bra, σας το αναδεκνύει.
                     Αν έχετε μεσαίο στήθος - κι όλοι ξέρουν τι σημαίνει κέντρο - to pretty bra θα κάνει τα κουμάντα του σαν σουτιέν με προσωπικότητα.
                     Αν δεν έχετε στήθος, το pretty bra θα σας φτειάξει στήθος σιγά σιγά.
                     ΠΙΣΤΗ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ PRETTY BRA.
                                  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ.            
              

1 σχόλιο:

  1. Χρηστος Χοντζεας18 Ιανουαρίου, 2013 12:11

    Αυτη τη φορα το μαχαιρι εφτασε στο κοκκαλο.
    Αλλωστε-απο δω και μπρος- θα ειναι ολο και πιο ευκολο πια να φτανει εκει,αφου σαρκα δεν εχει μεινει.

    Ο χοντροΝερωνας Τουρκογλου, εσκεμενα απειχε μεχρι το παρα5 απο την κολυμπηθρα των καλπων,ωστε την 12η ωρα να αυτοπροταθει και να περασει την βασανο της και ετσι-μαζι με ολους τους αλλους,-πλην του μαλακα Παπακωνσταντινου- να βγουν απο αυτην πλυμενοι,καθαροι και αμολυντοι. Δηλαδη ετοιμοι για νεες βουτες στις λασπες.
    Ετσι ειναι τα παιδια. Παιζουν ολη μερα στα χωματα και η μαμα "βουλη" τα περιμενει στοργικα να τα βαλει στις καλπες να τα πλυνει.

    Μπορει να πηραν μεχρι αργα τα γυρισματα της φαρσοκωμωδιας και να εχασαν την ευκαιρια εκει στην Αμερικανικη Πρεσβεια να γελασουν με την καρδια τους,αλλα ειμαι σιγουρος οτι θα εχουν δωσει εντολη,στην βραδυνη βαρδια ασφαλειας,να εχει μαγνητοσκοπησει το θεατρο των βασιλικων ανακτορων και ετσι μεσα στο Σ/Κ ο πρεσβης,μαζι με τους αξιοματουχους του,θα μαζευτουν στο σπιτι του, και σε μια βραδυα κεφιου,θα γελασουν μεχρι δακρυων με τους υπαλληλους τους, οι οποιοι το διχως αλλο ειναι ικανοι διασκεδαστες του βασιλεως. Καλοι θεατρινοι.
    Οι "Χατζιχριστοι" που με το καλαθι στο χερι και την κοτα ανα χειρας,πανε να κατακατησουν την πρωτευουσα. Και εκει τους συμβαινουν διαφορα ευτραπελα,μα εκεινοι μηχανευονται λυσεις και με πονηρια περιση,αποφευγουν τις παγιδες.
    Αμφιδρομη η σχεση μας με την "μαμα".
    Οσο διασκεδαζουν εκεινοι εμας με το "Νταλλας" η την "Δυναστεια",εμεις τους επιστρεφουμε την χαρα με τα ανειπωτα κατορθωματα του ταλαιπωρου,κουτοπονηρου,απολυτα ελεγχομενου, κοινοβουλευτισμου-αλλωστε αυτοι τον χορηγουν.

    Η τεχνη-για να ειναι τετοια-πρεπει να φτανει στην κοινωνια και να αλληλεπιδρα μαζι της. Αυτο δεν λενε ολοι οι μεγαλοι δασκαλοι της;
    Οριστε λοιπον.
    Πουθενα αλλου,δεν εχει εναγκαλιστει μια κοινωνια ολοκληρη εναν θιασο,σε τετοιο βαθμο, που να μην ξερεις αν οι ηθοποιοι αυτοι απλα "παιζουν", η ετσι οντως ζουν τις κανονικες ζωες τους,νομιζοντας οι θεατες οτι απλα "παιζουν";

    Οπως και να'χει,περιμενουμε με χαρα ολοι,οπως και εκει στην Πρεσβεια,τα νεα κατορθωματα του "μπουλουκιου" και βεβαια την ακομα μια καθαρτικη λυση της καλπης, στην επιθεωρηση που παιζεται ανελειπως εδω και τουλαχιστον 100 χρονια, "ο Καραγκιοζης Πολιτευτης", η κατα μια αλλη εκδοχη, "ο Καραγκιοζης Πολιτης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή