Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΤΙΔΗΣ

              " Ο Άρης σκέφτεται πολύ σοβαρά να καταφύγει στον εισαγγελέα για την συμπεριφορά του Κατίδη." Σαν βόμβα έσκασε η είδηση παντού. Στους υπεύθυνους της ποινικής δικαιοσύνης αλλά και στα ΜΜΕ. Μιλάμε για τρομερά πράματα. Έχουμε τρελαθεί όλοι. Θα κινηθεί ο θεός Άρης εναντίον ενός θνητού. Πού οδεύει η πατρίς; Πού η κοινωνία και πού η γη μαζί με το σύμπαν ολάκερο; Εξακολουθεί να περιστρέφεται ο  μικρόσκοσμος μας ή έχουν γίνει αντιστροφές πόλων; Οι λύσεις για τους ιστοριολάγνους φυσικά βρίσκονται στην μυθολογία όπου ένας απλός Ερμής έκανε πλάκα με τον  θεό του πολέμου. Δεν θα μπορούσε ποτέ ο εμπνευστής να το έγραφε διαφορετικά. Θα είχε κοπεί από το ιερατείο.
              Η ΠΑΕ Άρης λοιπόν, θέλει να πάει στον εισαγγελέα. Και γιατί ΣΤΟΝ εισαγγελέα; Γιατί δεν πάει ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ; Και στον πρόεδρο της δημοκρατίας και στον περιφερειάρχη και στον νομάρχη και στον ιδιοκτήτη της Μεβγάλ και στον Άρειο Πάγο κι όπου θέλει τέλος πάντων. Γιατί να πάει μόνο σε έναν εισαγγελέα; Τι είναι αυτά τα πράματα; Επειδή έχουμε εποχή εκπτώσεων, θα έχουμε προσφορές σπέσιαλ, στο δίκαιο της ομάδας που φέρει όνομα θεού; Τι είμαστε σαν ελληνικό ποδόσφαιρο; Πολυκατάστημα;
               Τι μας ενδιαφέρει τώρα οτι η ομάδα δεν είχε ούτε αρχή ούτε τέλος. Τι να μας ενδιαφέρει οτι στην χαριλαϊκή μπομπονιέρα, οι κάφροι ανά τις κερκίδες νομίζανε οτι παίζανε αυτοί αλλά η φωνή πρόθυμη μεν αλλά η τακτική,  ασθενής δε. Τι μας ενδιαφέρουν όλα αυτά; Αφού πρέπει να καλύψουμε την πτώχευση και κάποιους δικούς μας που φάγανε τα λεφτά κι άρα ο εισαγγελέας πρέπει να επέμβει για  τον αυτομολήσαντα , που δεν έμεινε σαν μαλάκας να πάει  κι αυτός αύτανδρος με τους μαλάκες που δεν μπορούν να αλλάξουν ομάδα. Τι μας ενδιαφέρει αυτό;
               Σάμπως σαν άνθρωποι, θα κάνουμε αυτοκριτική; Πάει κάποιος να κάνει προθέρμανση και προκειμένου να ψιλοπροστατευθεί από τις ροχάλες και ό,τι προαιρείτο στον κάθε κομπλεξικό να πετάξει, μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο. ΦΥΣΙΚΟΤΑΤΑ Ο ΚΑΚΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΡΤΑ, αφού τότε βλέπει το περιστατικό. Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ ΚΙΝΗΤΡΑ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΤΙΜΩΡΕΙ Ο,ΤΙ ΒΛΕΠΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΛΟΜ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ. ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΤΙΔΗ ΕΙΝΑΙ, ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΖΩΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΣΚΟΛ. Ξέρουμε οτι όσοι κάθονται στον πάγκο της κάθε ομάδας, από εκεί κονομάνε ή εκεί δουλεύουν. ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ΣΤΟ ΜΠΡΑΤΣΟ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΕΚΤΖΗ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.
             Κι ο Κατίδης, καλά ΄κάνει και κάνει κωλοδάχτυλα. ΤΙ ΑΛΛΟ να ΕΚΑΝΕ; ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΤΟΥ υποννοώντας κάτι, ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΒΡΙΖΕ ΜΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ. Να τιμωρηθεί λοιπόν σαν άσεμνος, για προσβολή δημοσίας αιδούς και για προκλητική συμπεριφορά. ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΠΑΙΔΟΥ, που όλη η κερκίδα του Άρη που έχει σύνθημα την κίνηση του καροτσιού του δυστυχήματος του Ξηροκώστα, έρανε με άνθη τον παίκτη. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ - οργανωμένα κι ανοργάνωτα - που θέλουν και να πάνε και στην δικαιοσύνη. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ;
             Όταν λοιπόν πάνε, να μας πληροφορήσουν κι εμάς, τα γουσουφάκια του Ηρακλή που φύγανε για να κονομήσουν κάτι παραπάνω οι ιδρυτές τους, αν θα κάνανε τα ίδια σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Αν θάταν τόσο άντρες με παρατηρητή Ουέφα απέναντι σε παίκτη αντίπαλου που είπε να τρέξει αλλά ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ, για να κάνω και τον συνήγορο του διαβόλου. ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΤΡΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ, που θέλουν να γαμήσουν ΕΝΑΝ μόνο. Συλλογικά γαμάνε στου Χαριλάου; Πιθανώς, αφού είναι κι αδικημένοι που τους έχουν ρίξει και μια φορά για υπόθεση δωροδοκίας. Ποιόι τους ρίξανε; ΤΟ ΠΟΚ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟ ΠΟΚ, ΤΟΥΣ ΕΡΡΙΧΝΕ. ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΟΚ ή τόση σθεναρή αντίσταση βρήκε από τα αρειανά.
            Κι άντε λοιπόν να πάνε στην δικαιοσύνη και να πούνε οτι ο Κατίδης έφερε σε κατάσταση συναγερμού και γενικού ξεσηκωμού τις μοδίστρες του Χαριλάου. Άντε να ξαναπαραβιάσουν το αυτοδιοίκητο και πάλι να τρέχει ο τραμπούκος καράβλαχος υπουργός τους για τα αυτονόητα. ΝΑ ΠΑΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΣΤΑ ΔΙΚΑΝΙΚΑ.
             ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ, όμως Λίνεν, ΘΕΛΩ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΛΗΤΟΦΑΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΡΙΕΨΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ. ΒΡΗΚΑ ΤΟΝ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ, ΒΡΗΚΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ, ΒΡΗΚΑ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ, ε άλλος ένας λείπει και μάλιστα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ. Κι ειδικά αν πρόκειται να πάρει την θέση του Γκερέϊρο. ΚΙ ΕΙΔΙΚΑ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ ΓΕΡΜΑΝΕ, αν πηγαίνεις να φτιάξεις τον άξονα για του χρόνου. ΠΟΥ ΤΈΣΣΕΡΙΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΘΕΛΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗ. Κι ειδικά τώρα που κατάλαβες, ΟΤΙ ΤΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑ διότι τον αγάπαγε σαν παικταρά και τσαμπουκά. ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΌ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΠΟΝΑΝΕ ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΑΝΕ.
             Υγ1. Αφιερωμένο. Βέβαια άλλοι είναι οι αντίπαλοι μου, αλλά για φέτος κάνω μια έκπτωση. Είναι δύσκολη χρονιά ΚΙ ΑΡΑ ΣΑΝ ΑΕΚ, ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ ΚΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥΣ. ΑΥΡΙΟ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΔΟΜΑΖΟΥΣ κι ας έχουν μέινει ελεύθεροι. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΣΗΜΑΙΕΣ. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΣΚΙΖΩ ΤΑ ΣΩΘΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΔΑΛΜΑ ΣΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΤΟΥ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ.
                 ΡΕ ΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΜΟΥ, ΣΑΝ ΑΕΚ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;
               Υγ2. Ακόμα δεν έχει κάνει τίποτα αγωνιστικά, σαφέστατα.  Δεν πειράζει. Πάνε πολλοί κόντρα σε μια κερκίδα; Εγώ στου Χαριλάου, μόνο τον Γκαρσία θυμάμαι. Και τον τσαμπουκά τον έχουμε ανάγκη και γι' αυτό έγραψα και το κείμενο.
           

11 σχόλια:

  1. Χρηστος Χοντζεας24 Ιανουαρίου, 2013 01:58

    Οι αλητοφατσες ειναι απαραιτητοι σε μια ομαδα. Ειδικα οταν αυτη πρεπει να περασει απο δυσκολες εδρες. Η μαλακια του Λινεν ηταν οτι δεν το εβαλε απευθειας στην 11αδα ωστε να αποφευχθει η αναγκη να κανει προθερμανση σαν επικειμενη αλλαγη και να πρεπει να τεντωθουν τοσο τα νευρα,αναμεσα στον πακτη-Ρωμαιο και την κερκιδα-Ιουλιετα. (παντα τετοια ειναι). Και αν δεν του περασε απο το μυαλο του Γερμανου,επρεπε να του το πει καποιος απο "τιμ". Τι στο διαολο πληρωνονται εκει περα; Ασε που- σωστα λες- θα ειχαμε κερδισει και εναν παικτη παραπανω αγωνιστικα,αφου αυτος ο αλαφροπατητος ο Γκερειρο,κανει μονο για μπαρμαν στο αμμουδερο Μαρακαιμπο.

    Οι αλητοπαικτες,παντα ειναι απαριτητοι. Πρεπει να υπαρχουν τουλαχιστον ενας και το πολυ δυο-τρεις σε μια ομαδα. 11 Γκαρσια δεν χωρανε. Ασε που δεν ειναι ομαδα πια. Αλλα δυο-τρεις απο δαυτους ειναι ακρως απαραιτητοι,ωστε να ξυπνανε και τους υπολοιπους σε περιπτωση που ξεχνανε,αλλα και να σπαει και ο τσαμπουκας του αντιπαλου. Δεν μιλαω απαραιτητα για μπουνιδια και κλωτσιδια. Μιλαω για τα "κακαλα", που πρεπει καμια φορα να τα "δειχνει" και κυριολεκτικα-αν χρειαστει. Βεβαια,καμια φορα πεφτουν και μπουνιδια. Αναποφευκτα,στα νευρα.
    Μεγας αληταμπουρας ασφαλως ο Ντιεγκο. Και απο πισω ο αγαπημενος μου, Ζινταν. Που καποιοι-λογο ισως της ποδοσφαιρικης του φινετσας- τον λογιζαν σαν "Γαλλο-αδερφη". Ποιος "Γαλλος" και ποια "αδερφη"; Αλγερινος μεγαλωμενος στους δρομους της Μασσαλιας; Που επαιζε την "πεταλουδα" στα χερια, το ιδιο επιδεξια με την μπαλα στα ποδια;

    Οσο για την τιμωρια,ειναι φανερο οτι "το γραμμα του νομου", οι ανθρωποι του νομου το βλεπουν μονο οταν οι "παραβατες" ειναι κλοσαρ. Οταν ειναι αδεσποτοι.Οταν δεν ειναι προστατευμενοι. Οταν ομως ειναι, τοτε πηγαινουν με το πνευμα του νομου,καθ'οτι η σαρξ ειναι ασθενης,ενιοτε και φακελωμενη. Η ΑΕΚ,δεν αντιμετωπιζεται σαν τετοια,γιατι πολυ απλα οι ανθρωποι που την περιβαλουν και την αντιπροσωπευουν στα "φορα",ειναι ελαχιστοι. Εννοω ολιγιστοι. (ωραια λεξη).
    Αναλογες πραξεις ειχαν κανει και στο παρελθον αρκετοι. Ουδεις τιμωρηθει. Ο "κηπουρος" ας πουμε στον τελικο με εμας. Ο Γκαλετι δεν επιανε τα παπαρια του; Και...και...και...
    Αλλα ανηκαν στο τερας της Λοκομοτιβ Πειραια, που ειχε για προεδρο τον "Μπρεσνιεφ".
    Και ταιζε περισσοτερο κοσμο αυτος,παρα η Ιερα αποστολικη διακονια της Ελλαδος.

    Τελος παντων. Παντρολογηματα ειχαμε διαβαζω. Παει η Ιωαννα της Λωραινης.
    Ο Δημητρακης δεν ηταν καλεσμενος γιατι ηταν στην Κινα; Η πηγε στην Κινα για να μην "δει" τον γαμο;
    Γυριζει αυριο διαβαζουμε. Αντε να δουμε. Ειμε περιεργος να διαβασω,ποσους-Βουκεφαλες- κουλιδες ψοφισε στην πορεια του απο την "Πελλα" μεχρι την "Περσεπολη".
    Αυτος ο τρανος σανδαλοποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κονσεϊσάο ήταν.... ο παραλίγο προπονητής μας. Τους επέστρεφε αυτά που τον πετούσαν, και τους έφτυνε κιόλας. Την επόμενη σαν πουστράκια τσιρίζανε, ήθελαν να απελαθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρηστος Χοντζεας24 Ιανουαρίου, 2013 13:17

    Ελευθερος αφεθηκε ο υιος του Ψωμιαδη.
    Και το θεωρω σωστο,αν και πολλοι θα διαφωνησουν με αυτο. Ο πατερας μας ενδιαφερει και οχι ο "ατυχος" γιος ο οποιος δεν ειχε-οπως ολοι μας- την δυνατοτητα να επιλεξει πατερα και του ελαχε αυτος ο απαταιωνας. Δεν φταιει εκεινος. Βεβαια τον δρομο του-εστω και "ξωφαλτσα"- μπορει να τον ακολουθησε, ακομα και "εξαναγκαστικα" εφοσον ηταν μελος της οικογενειας,να να "ακουμπουν" και πανω του οι δρασεις του πατρος με "λογαρισμους" "δωρεες" "γονικες παροχες" και λοιπα κολπα. ενταξει. Αλλα δεν ερωτηθει ο υιος τι ειδους πατερα θα ηεθελε. Τετοια "οψιον" δεν παρεχει ο Θεος. Οτι σου ελαχε,σου ελαχε. Πορεψου ετσι. Καθε παιδι,ειναι ερμαιο. Ειτε των γονιων,ειτε των δασκαλω, ειτε του περιγυρου. Το τι θα "γινει" οταν μεγαλωσει,ειναι συνδυασμος των παραπανω, με μια μικρη αναμηξη του...dna.
    Αφου ειμαστε -οτι ειμαστε-,ενας συνδυασμος των εξωτερικων επιδρασεων απο την μια και της κληρονομικης "προικας" απο την αλλη. Η ποσοστοση, "παιζει".

    Το αν αυτο- η αποφυλακηση του υιου-,ειναι προαγγελος και της αποφυλακησης του πατερα,δεν το ξερω.
    Αυτο θα ηταν οντως σκανδαλο. Σε "σκανδαλισμενη"χωρα ζουμε αλλωστε,γιατι να μη δουμε και αυτο. Και προσορινα ειναι μεσα ολοι οσοι ειναι "επωνυμοι".
    Ουτε και αυτο με πειραζει. Αυτο που θελω,ειναι να πληρωσουν. Οχι να "πληρωσουν". Δηλαδη με ποινες κλπ. Να τους ταιζω δωρεαν σε πτερυγες με a/c και καλωδιακη. Να πληρωσουν κανονικα.Ρευστο. Χρημα. Τα κλεμενα πισω. Οτι εχουν. Αν δεν εχουν τα απαιτουμενα σε χρημα,ας ρευστοποιηθει η περιουσια τους. Ας γινει οτι πρεπει. Αλλα να αποδωσουν "τα νομιμα".
    Τι νοημα εχει να αποφαινεσαι σαν δικαιοσυνη οτι "καταχραστηκε λεφτα απο την "ταδε" εταιρεια" ο "ταδε" και τελικα απλα να τον βαζεις μεσα; Αποκατασταση της ζημιας εγινε; Οχι. Ε,τοτε, χεσε μεσα. Τι να τον κανω "μεσα"; Να τον ταιζω;
    1 δις ειναι οι "δουλειες" που "ακουμπουν" πανω στον Ακη. Αποδεδειγμενα. Αυτο λενε επισημα. Και τι με αυτο; Ηρθε τιποτα πισω; Τι να το κανω να τον ταιζω τον ρεμπεσκε; Τον ταιζα εξω,δεκαετιες,θα τον ταιζω και μεσα; Και μου κανει και δικαστικους αγωνες και θα γινει και ηρωας στο τελος, ο "ταλαιπωρος";

    Πλησιαζει και η εκδικαση της υποθεσης του πατρος Ψωμιαδη,για τα κλεμενα απο την ΑΕΚ. Αν δεν εχουμε ξανα καποια αναβολη λογω αιμοπτυσης. Μπορει να "ηρθε" μονο ο Ψωμιαδης- κατασκοπος στις προηγουμενες δικες και ο "Ψωμιαδης-κλεφτης" να "εμεινε" στα Σκοπια,αλλα πρεπει καποια στιγμη να ερθει και η κλεπτικη φυση. Ειτε μονη της,ειτε με την "κατασκοπευτικη φυση"του. Δεν μας νοιαζει. Δεν ξερουμε αν ειναι δυφυης, τριφυς, η πολυφυης υποσταση ο συγκεκριμενος πολυδιαστατος,αλλα μας ενδιαφερει να ερθει ο "κλεφτης" και καταχραστης Ψωμιαδης.

    Μη τον ξεχνατε εκει στην Ευελπιδων αυτο. Τον κλεφτη θελουμε. Ουτε τον "αλογομουρη", ουτε τον "κοντεινερ", ουτε τον κατασκοπο,ουτε το καρφι,ουτε το λαδοτιρι,ουτε τον μασουλητη επιταγων,ουτε τον αιμοπτυσαντα ασθενη. Ο καταχραστης του ταμειου της ΑΕΚ μας ενδιαφερει. Μη ξανκανετε "λαθος".
    Θα φερετε τον "σωστο" Ψωμιαδη, η θα μας κουβαλισετε παλι καποια ασχετη διασταση του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρηστος Χοντζεας24 Ιανουαρίου, 2013 13:46

    Δεν μπορω. Με προκαλει ο βοθρος. Ο παιρνων τον "μουτζουρη" για ολες μα ολες τις κυβερνησεις. Ο προστατης και προμαχος ολων. Ακομα και των-φερομενων πολιτικων του αντιπαλων. Υπρετει τα παντα. Αρκει να του εξασφαλιζουν το-πολυ ομολογουμενως- φαι που χρειαζεται αυτος ο τεραστιος σαπιοκοιλιας.

    Υπηρετησε,χειροκροτησε,εβαλε το βαρος του μπροστα και υπεραστηκε τους παντες. Θεοποιησε τον Αντρεα,υπηρετησε τον Σημιτη, υποστηριξε τον ΓΑΠ, στηριξε τον Παπαδημο, χειροκροτησε,τον Βενιζελο,θαυμαζει τον Σαμαρα. Και οτι αλλο ερθει. Και Τσιπρα θα στηριξει,ασχετα αν τωρα παριστανει οτι δεν του αρεσει το φαι. Τα παντα τρωει,αυτος ο παμφαγος.
    Αυτη ειναι η δουλεια του και αυτη ειναι η μοιρα του.

    Παγκαλος: "Κρατος δικαιου,σημαινει να τηρουνται οι νομοι...οτι δεν αναγραφεται ρητως σε αυτους,επιτρεπεται και οτι αναγραφεται,απαγορευεται." Αυτα ειναι.Τοσο απλα.
    Φυσικα το Συνταγμα, το υψιστο "μετρο", δεν λαμβανεται υπ'οψην,αφου προφανως σε καποιες η πολλες διαταξεις του,δεν εφαρμοζεται δια λογους ανωτερας βιας,εθνικης αναγκης, κλπ.
    Εκει δεν "παιζει" η δημοκρατια. Τι "παιζει" δεν ξερω. Κληρονομικη Ολιγαρχια; Δουλεία; Κλεπτοκρατια; Κρυφη Βασιλεια; Βρειτε το.
    Αλλα την δημοκρατια οφειλουν να την εφαρμοζουν οι υπηρετες της. Το ποπολο. Μονο.
    Αλλα "Εμεις", οι Δαρβινικα ανωτεροι-και βαρυτεροι- οι ελεω θεου κυβερνηται-μπορουμε να επιλεγουμε το ποτε το πως και κυριως το εαν θελουμε να συμφωνουμε με αυτην.
    Δημοκρατια,δεν ειναι το κρατος του Δημου. Οχι.

    "Δημοκρατια ειναι η πιστη τηρηση των νομων" λοιπον.
    Δηλαδη,βρε βουλιμικο αρμα,ακομα και μια δικτατορια,οταν εφαρμοζει τους νομους απαρεγκλητα,και το αυτο απαιτει και απο τους πολιτες,τοτε αυτο σημαινει οτι εχουμε δημοκρατια;

    Και εσυ βρε βοδι,με αυτα που συμψηφηζεις με τους αλλους τους δειλους εκει μεσα,τι κανεις,οταν με πραξεις νομοθετικου περιεχομενου,παραβιαζεις τα παντα; Οταν καθεσαι σα Βουδας και κοιτας να περνανε "τανκσ" μεσα απο την Βουλη, με την μορφη του "κατεπειγοντος";
    Εχει μεινει αρθρο για αρθρο αγαμητο; Εχει μεινει παραγραφος για παραγραφος αβιαστη;

    Οταν συμφερει, προβαλουν λογους εθνικου συμφεροντος. Οταν συμφερει αλλιως, προβαλουν τους νομους που οι ιδιοι πρωτοι εχουν καταπατησει,ζητωντας σου να τους υπηρετεις πιστα. Τυφλα. Μουγκα.
    Οπως εχει πει και ο ιδιος "καθε τεσσερα χρονια θα ψηφηζετε...απο εκει και περα και για ολο το διαστημα,θα βγαζετε τον σκασμο".
    Ο περιφανος για τον παππο του. Ο περιφανος για τον φασιστα-δοσιλογο προγονο. Τον γνωστο.
    Τετοια τομαρια ειναι. Και τετοια τομαρια στελνει ο "υποχρεωμενος να τηρει τους νομους", απο την καλπη στην εξουσια. Φατε τους.
    Καλωχωνευτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρηστος Χοντζεας24 Ιανουαρίου, 2013 16:27

    Θα παρατηρησατε ασφαλως οτι κατι...λειπει. Το..."ποντικι" της Ευρωπης επαψε να απασχολει με τα "τυρια" του τους ελεφαντες της Ευρωπης.
    Ξαφνικα,ειμεθα αορατοι. Μας επλυναν με "Αζαξ". Ουδεις ασχολειται.
    Η παρασταση "ενα εθνος κλεφτων,ζητα δανεικα αντι για τημωρια",ελαβε τελος.
    Κρατησε, μονοπωλησε το ενδιαφερον ολης της ηφιηλιου για 3 χρονια! Ρεκορ. (ειμασταν και διασημοι βεβαια. Ξερουν τι κανουν οι γυφτοι. Ξερουν απο χολιγουντ)

    Ξαφνου,σιωπασαν ολα. Ακρα του ταφου σιωπη. Σαν να περασε χιονοθυελα,να πηρε τα παντα,απο ΑΟΖ και γερους,μεταλεια και ΔΕΚΟ,μεχρι εργασιακα δικαιωματα, αποθεματικα ταμειων,Συνταγματα. Πανε ολα... και τωρα νηνεμια. Τι πραγμα ειναι αυτος ο καιρος.

    Γινονται Γιουρογκρουπ και περνανε στο "ντουκου". Δεν ασχολειται ουτε πρωινο,ουτε μεσημεραδικο,ουτε δελτιο.
    Λαμβανονται αποφασεις για εκταμιευσεις δοσεων προς το "ποντικι",αλλα τις ειδησεις αυτες δεν τις βρισκεις ουτε σε μονοστηλα.Ουτε διπλα στις κηδειες και στις αναγγελιες γαμων δεν υπαρχουν. Πουθενα.
    Αποφασιζουν τα ΔΝΤ και οι ΕΚΤ τσακ-μπαμ,διχως θορυβο.Πρεπει να σκαψεις για να το μαθεις.
    Στην οποια ταυτην πρακτικη οι δοσαδες "παρακαλουν" και τα ΜΜΕ να συνεχισουν.
    "σσσσσ..." σιωπη.
    Μην ανησυχειτε κανεναν. Μη κανετε θορυβο.
    Μεχρι χθες-κυριολεκτικα, θυμαστε τι γινοταν. Βαριες πολυωρες συσκεψεις,μεταμεσονυχτια δραματα, χιλιαδες ωρων στα καναλια τους.
    Εβριζαν,εφτυναν,ετρεχαν σαλια απο τα στοματα των "Καψηδων". Πτω-χευ-ου-με. Μας απειλουσαν "Μπαμπιδες" και Πρωτοσαλτιδες,μας στιμωχναν με τροπο οι Παπαχελαδες και οι Πρετετνεριδες, εδειχναν τον μονοδρομο με λυπη οι Τσιμες και οι καθηγηταδες του κωλου. Ολοι τους περιμενουν τα θαλασδοδανεια των αφεντικων τους.
    Και ηρθαν. "Συγχωνευση". "Ανακεφαλαιοποιηση". "επαναχρηματοδοτηση". Τι γλυκες λεξεις. Ουτε το να γαμας την Μπιγιονσε τετοιο πραγμα.

    Τωρα ασφαλως,ειναι η ωρα της "ανακαμψης". Και οτι καλο εκανε ο θορυβο καποτε,τωρα πρεπει να παταμε στα νυχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρηστος Χοντζεας24 Ιανουαρίου, 2013 16:29

    Τι απειλες,τι καταρες, τι δραματικες εκκλησεις,πολυημερες εκωφαντικες προδηλωσεις και προδιασκεψεις, τηλεσυσκεψεις και δωστου τελεσιγραφα και δωστου χαρακτηρισμους και δωστου dead-lines.
    Βδομαδες,μηνες περνουσαν μεχρι να φυγουμε απο το ενα Γιουρογκρουπ και πανω που σφουγγιζαν ολοι τα μετωπα τους,να'σου το επομενο Γιουρογκρουπ. Αντε παλι τα ιδια. Ολα στο κοκκινο. Ολα στον ατμο. "τεμπελιδες" ραχατιδες" χαλκευτες", "απατεωνες" "τζιτζικια" λεγαν οι μεν, οι οποιοι ειναι και δημιουργοι ολων αυτων.

    Και απαντουσαν οι δικοι μας κλεφτες και συνενοχοι: "οχι ρε παιδια...εχετε δικιο,σε ολα...αλλα μη μας αποβαλετε απο την ταξη" "δωστε μας κατι...μη μας αφηνετε.Ειμαστε ναι,ολα οσα λετε. Αλλα δωστε μας βοηθεια. Θελουμε την δοση...θα πεθανουμε...θα γυρισουμε στο '50....θα τρωμε αρουραιους." "Φταιμε...ειμαστε οι χειριστοι...βαλτε μας στον τροχο...αλλα δωστε μας αλλη μια ευκαιρια"
    "δεν σας αξιζει τιποτα" λενε ανενδοτοι εκεινοι. "Εχουμε υπερβει τα παντα...οι λαοι μας φωναζουν"... "δεν θα συντηρουμε εμεις τους τεμπελιδες του Νοτου"...

    "τι φταιμε ΕΜΕΙΣ,-ανταπαντουν ευλογα οι εκλεγμενοι μας-εαν ο λαος που μας ετυχε να κυβερνουμε ειναι "λειψος" απο γεννησιμιου του; Που ειναι ενας μεγαλος βοθρος. Τι φταιμε ΕΜΕΙΣ,εαν μας ριχνετε στα ιδια σκατα ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ; Σκεφτειτε την δυσκολια μας και τον ρολο που μας αναθεσατε". "Δωστε μας κατι να συνεχισουμε αυτην την τρομερα βρωμικη δουλεια,να αρχουμε ενος απειθαρχου και τεμπελικου λαου"
    Αυτο το τελευταιο,πολυ πρεπει να επιασε σαν επιχειρημα. Πρεπει να μαλακωσε αρκετα τους δυναστες του 90% και ευεργετες του υπολοιπου 10%

    "τελευταια ευκαιρια... υπογραψτε...οχι... μη κοιτας...υπεγραψε...γρηγορα αν θες να σε "σωσω" "αντε που εχεις και μουρη και κοιτας τους "ορους". Πειναλα. Βαλτε τζιφρα ολοι και δεσμευτειτε απαντες...αλλιως θα σας φερουμε τον ουρανο στο κεφαλι."

    "Ευχαριστουμε πολυ.Εχετε μεγαλη καρδια.Δεν θα σας απογοητευσουμε" απαντουν με μια φωνη οι εδω τζιτζιφιογγοι-Γεωργιαδηδες.
    "Ανηκουμε σε εσας. Ετουτοι-το ποπολο-ανηκει στη Ρωσσια. Μονο. Εμεις,ανηκουμε σε σας"
    Και το παρολιγο "δυσυτυχως ξανα-επτωχευσαμεν" εγινε αιφνης και διχως καμια πραγματικη αλλαγη: "ευτυχως ξανασωθηκαΜΕ"
    Αν δεν σε πετανε καθε λιγο και λιγακι στην θαλασσα, πως θα βρισκονται αλλιως οι "σωτηρες" σου;

    Τελικα,το 90-10 διαβαστηκε σωστα απο τους επιτελεις,της χαρτοπετσετας της Γιαλτας,αλλα μετεφεραν το αναποδο στον κοσμο της πολυπαθης εδω χωρας. Η χαρτοπετσετα,ως γνωστον ειναι τετραγωνη,διχως πανω-κατω. Ειναι καρκινικη. Και αρα διφορουμενη,σαν χρισμος.
    Το σωστο που εγραφει,τοτε,ειναι 10-90.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Χρηστάρα, αυτά τα κείμενα σου, πέρασε τα χωρίς ρετους στο γνωστό. Μέσα στο ΣΚ, θα μπορέσω να σου δώσω το link.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Αδερφέ, τάχιστα επικοινώνησε μαζί μου. Σε πήρα στο κινητό και...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρηστος Χοντζεας24 Ιανουαρίου, 2013 19:36

    Προς Steven: Το εκανα ηδη.

    Στο "Λαδοχαρτο" η ομαδα,για φαι.
    Τουλαχιστον, τρωνε.

    Νυχτωσε...βρεχει. Και ο Βιντιαδης ακομα να φανει.
    Ανοιξαν οι ουρανοι του Δια και ταυτοχρονα εφραξαν τα φρεατια της ΕΥΔΑΠ. Φουσκωσαν οι δρομοι. Γεροι και γριες, πλεουν μεσοπελαγα των δρομων και τα φαναρια μοιαζουν με πλαινα καραβιων. Οι "κουλιδες" των Αθηνων πνηγονται στα αμπαρια των πολυκατοικιων, τρωγοντας ρυζι με καρυ.
    Αποψε ψοφησαν οι δυο μου παπαγαλοι κι'ο Χατζιχρηστος, που'χα με κουραση γυμνασει.
    Η Αθηνα για χαρη του μεγαλοεπενδυτη, φορεσε τα ρουχα της Σαγκαης,προσπαθοντας να τον προσελκυσει,να τον κλεψει απο τους Κιτρινιαριδες, ο οποιος απεγνωσμενα ψαχνει να μας γλυτωσει απ'την πεινα,περα απ'τη γεφυρα του Αδαμ,στη Νοτιο Κινα.
    Βραδυαζει παλι σημερα βραδυαζει
    και ερχεται η ωρα η δικια μου
    να τραγουδισει στην Επιδαυρο,
    ειναι το ονειρο του Κιαμου. (ασχετο)


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: Πω, πω, σινεμά έχω γίνει. Χτες έγραφα για τον Κατίδη και σήμερα έγινε ο σταρ του Λαδόχαρτου. Τώρα λοιπόν λέω οτι θα σας γράψω από Δευτέρας για την επαφή μου με τον Πετρόπουλο. Βλήμα αλογοτροφή, αλλά τέτοια ήταν κι η γυναίκα μου πριν την παντρευτώ ( προσοχή στο ποιός παντρεύεται ποιόν ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή