Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

SABANCI

              Μιλάμε για τεράστια εταιρεία. Η δεύτερη μεγαλύτερη της Τουρκίας, που πλέον τα πλοκάμια της έχουν απλωθεί και την έχουν καταστήσει πολυεθνική. Σήμερα η αξία της αποτιμάται στα 25 δις δολλάρια αλλά η ουσία είναι οτι πλέον επηρεάζει τους μηχανισμούς μέχρι και στην πολιτιστική αξία της Τουρκίας. Έχει σημασία αυτό; Για άλλους ναι, για άλλους όχι. Για την Γκιουλέρ όμως που είναι επικεφαλής του ομίλου σε μια χώρα που ακόμα αγωνίζονται οι γυναίκες για τα δικαιώματα τους, μάλλον έχει : " Ο κόσμος ποτέ δεν ξεχνά την τέχνη. Η τέχνη ζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. "
               Συμφωνώ; Ξεκάθαρα όχι όταν η τέχνη δημιουργείται, και ξεκάθαρα ναι όταν επιβάλλεται από τους μηχανισμούς προώθησης και άλωσης των επόμενων που είναι λογικότατο να πέφτουν επίπεδα όταν πάνε να φτιάξουν κάτι καινούργιο. Που βεβαίως είναι ανώτερο από το προηγούμενο, αλλά λόγω χρηστικότητας της σημερινής κατάστασης, είναι αδύνατον να συγκριθεί. Κάτι αντίστοιχο με το γελοίο ερώτημα," ποιός είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του αιώνα,  ή ποιά είναι η μεγαλύτυερη  προσωπικότητα της παγκόσμιας ιστορίας ".
              Να μην ξεφεύγω όμως από το θέμα. Και να επανέλθω γρήγορα στην δήλωση του Νίκου Ασθεντίδη ( από τους σοβαρούς επιχειρηματίες της Πόλης ): " Το πιο εντυπωσιακό στην Γκιουλέρ δεν είναι η δύναμη της. Είναι η απλότητα της. " Που λόγω αυτής, λέω τώρα εγώ, χαρακτηριστικό παράδειγμα  είναι το πανεπιστήμιο Σακίπ Σαμπαντζί που απασχολεί παγκόσμιες αυθεντίες από το 1999 και ήδη εντάσσεται στα τρία κορυφαία της γείτονας χώρας. Φυσικά προβάλλοντας την τουρκική κουλτούρα ( προσοχή, όχι την οθωμανική ) σε όλο τον κόσμο με μότο το " η ανάπτυξη κάνει την διαφορά. " Αυτό δηλαδή που ψελίζουν σήμερα και κάποιοι Έλληνες που δεν είναι απλοί τεμπέληδες ή συνδαιτημόνες με τον Πάγκαλο και τρώνε τέτοια λέζα, που ακόμα και σήμερα ονειρεύονται τα πιάτα στην Αμερική σαν μετανάστευση.
               Η Γκιουλέρ είναι η πρωτότοκη κόρη του μεγαλύτερου από τους έξι γιούς του ιδρυτή της δυναστείας  Σαμπαντζί ( Χάτσι Ομέρ ) και γεννήθηκε στην Πόλη το 1955. Ο πατέρας της (  Ιχσάν )  είχε γραμμένες στα αρχίδια του τις επιχειρήσεις και παράτησε γρήγορα τα μπαμπάκια που τον είχε υποχρεώσει ο μπαμπάς του να ασχολείται, αφού ήθελε να βρίσκεται με τον ναργιλέ του στις εξέδρες της αγαπημένης του ομάδας Ντέμιρσπορ στα Άδανα. Ήταν κάτι σαν τον Καρανούτσο αλλά σε πλούσιο φόντο. Φυσικά η ομάδα του δεν έκανε και πολλά, ΑΛΛΑ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΗ.
              Ο θείος όμως της Γκιουλέρ , ο Σακίπ, βλέποντας τα προσόντα της, την έχρισε διάδοχο του. Κι αυτή, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο πανεπιστήμιο του Βόσπορου ( διοίκηση επιχειρήσεων ) , πήρε τον όμιλο και τον απογείωσε οικονομικά χωρίς να παραβιάσει τίποτα από τις παραδόσεις που γουστάρανε οι χαβαλέδες πρόγονοι της. Κάθε χρόνο στις 17/4 στα Άδανα γίνεται συναυλία με τα αγαπημένα τραγούδια του θείου αλλά και στο παντοδύναμο Brookings Institution στην Αμέρικα ( από τα σπουδαιότερα think tanks της Washington ), βάζει και μια διεθνή προσωπικότητα να μιλάει για τον Σακίπ Σαμπαντζί μπέη. Ομιλία που μεταδίδεται ζωντανά και στην Πόλη.
            Η κυρία λοιπόν, ανύπαντρη λεσβία, μια χαρά το πάει το γράμμα. Και δεν της αρέσει να προκαλεί, ούτε με το ντύσιμο της, ούτε με τα κλασσάτα εστιατόρια αλλά και ούτε με το σπουδαίο φιλανθρωπικό της έργο. Και το σημαντικότερο από όλα είναι οτι γνωρίζει οτι ζει στην Τουρκία και υποστηρίζει οτι οι ευκαιρίες δεν είναι τρομέρές ΛΟΓΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ, αλλά " οι ικανότητες του διαφορετικού είναι τέτοιες που θα μπορούσαν να τις καρπωθούν εκατομμύρια άνθρωποι του πλανήτη ". Και πάνω σε αυτήν την διαφορετικότητα, έβαλε και στην μόστρα τον Ερντογάν.
            Τώρα, γιατί τα λεω αυτά; Με έπιασε μια τρέλα με την Σαμπαντζί κι ήθελα να σας ενημερώσω. Αυτές οι ημέρες που έρχονται δεν προσφέρουν ποδοσφαιρική δράση. Να μην μιλήσουμε για κάτι άλλο; Ενδιαφέροντα θέματα είναι αυτά και πρέπει να γνωρίζουμε για τις συνομοσπονδίες και τα κονσόρτσιουμ που θα έρθουν κι εδώ. Τι να κάνουν εδώ; Έλα μωρέ. Ό,τι κάνουν κι εκεί. Απλά προσλαμβάνουν ανθρώπους και βγάζουν λεφτά. Και καλά κάνουν. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει συνείδηση πιο ισχυρή από το φαγητό το καθημερινό και πόσοι Έλληνες θα μένανε άνεργοι λόγω περηφάνειας κι εθνικής κυριαρχίας και δεν θα προσκυνούσαν την Γκιουλέρ. Σοβαρό ερώτημα για σοβαρούς ανθρώπους, που προτιμούσανε χρόνια τώρα να γλύφουν τα αρχίδια του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ.
             Υγ1. Στην συνέλευση, δεν βλέπω πρόταση επενδυτική. ΑΜΚ θα προκυρηχτεί, η τιμή της μετοχής θα προκαλέσει κάποιες διαφωνίες, οι μικρομέτοχοι θα καταθέσουν την γνωστή επιστολή και η παραιτηθείσα διοίκηση θα μοιράσει την δικανική προσωρινή απόφαση. Η χρήση θα εγκριθεί κι είναι ερωτηματικό ο Παπαθανασίου.
             Υγ2. Το ωραιότερο είναι οτι ο Ισραηλινός ξαναέγινε Άραβας. Ρε πεντακόσιες μεταμφιέσεις θα αλλάξει ο Τούρκος.

20 σχόλια:

  1. Επιμενεις. Κατι θα ξερεις.
    Ο Αραβας εγενετο Τουρκος,ο Τουρκος Ισραηλινος, ο Ισραηλινος ξανα Τουρκος ο οποιος αυτος τελευταιος πριν απο Ισραηλινος ητο Ρωσσος.

    Οι πληροφοριες που αναφερεις, υπαρχει μια πιθανοτητα να αρχισουν να τις ξεψαχνιζουν φιλαθλοι και εφημεριδες,οταν ερθει η ωρα της εξαγορας των μετοχων απο την εν λογω Τουρκικη ισχυρη οικογενεια; Που ξερεις.

    Μια οικογενεια,αναλογη της οικογενειας Δρακου του Φωσκολου.

    "saban" στα Τουρκικα ειναι το αροτρο. Η καταληξη "ci" ειναι συνηθισμενη στα Τουρκικα επωνυμα. Στα Αγγλικα ας πουμε ειναι κατι αναλογο με την καταληξη "er" στις λεξεις οι οποιες προσδιδουν ειδικοτητα,η επαγγελματικη ασχολια.(play-er, driv-er κλπ)
    Σημ: Αυτο το "ci" εχει περασει και στην Ελληνικη απο τους Ανατολιτες Ελληνες οι οποιοι "εφερναν" τα ονοματα τους εξελληνιζοντας τα μαζι με αυτο το "ci" το οποιο ειναι το γνωστο "τσι" η "τζι" πριν το "ελληνοπρεπες "ιδης" π.χ. Καζατζιδης (cazan-ci-ιδης Ο ασχολουμενος,κατασκευαστης-πωλητης καζανιων)
    Περισσοτερο στον Ποντιακο Ελληνισμο.

    Αρα ο κατασκευαστης η χρηστης αροτρου ειναι ο "Sabanci".
    Μπορει καποιος προγονος του προπατορα Haci Omer Sabanci να ηταν κατι τετοιο.

    Τελος παντων.
    Ελπιζουμε οι "αποκαλυψεις" του πρωην Τουρκου πρωθυπουργου περι των πυρκαγιων που σκαρωσαν οι μυστικες υπηρεσιες στα νησια μας τα χρονια 95-97 (τουλαχιστον) να μην ειναι μια μοχθηρη μαχαιρια στην πλατη της προσπαθειας του Αδαμιδη να κρατησει την "οντοτητα" κρυφη και να μην ερθει εις γαμον τελικα η ξεριζωμενη ΑΕΚ με τους ξεριζωτες Σαμπαχτσιδες.

    Οταν σαν Ελλαδα,ο στενοτερος,πιο ενθερμος συνεργατης σου, ειναι-πλεον- το Ισραηλ,δεν θελει και πολυ να δουμε την Γκιουλερ να συλλειτουργει στα θυρανοιξια του "Byzantine Stadium" στα αγια χωματα της Ν.Φ.

    Εκτος και αν κανεις βλεπει "εχθρα" και "αντιπαλοτητα" αναμεσα στους ομοσταυλες χωρες (ΗΠΑ) Ισραηλ και Τουρκια.
    Στο ποκερ γινονται μπλοφες και στα στρατηγεια οχι;
    Ας γελασωμεν.

    Και μιας και μιλουσαμε για καταληξεις και ονοματολογιες,ας δουμε το-στο προσεχες μελλον-πασιγνωστο "Greeks" να γινεται "Gree-ci"(αυτοι που αγοραζαν κα πουλαγαν Ελλαδα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργης ο Γαρατζέος28 Δεκεμβρίου, 2011 00:02

    Τουρκάλα λεσβία? Μου κάνει. Σε κάθε ΑΕΚτζή που δεν του λένε τίποτα κάτι κρατικοδίαιτα μπουρδέλα της τρούμπας και του παλατιού κάνει. Δεν θα κάνει στο γκετζετζόγλου και σε ΟΛΟΥΣ μα ΟΛΟΥΣ τους δημοσιογράφους και, φυσικά, στον καισαρόπαπα, εκτός αν του δώσει κατιτίς για τις βενζίνες για το παπάκι του. Εκεί βγαίνει συγχωροχάρτι, όπως έκαναν πάντα οι καισαρόπαπες.

    Ενώ μας έκανε και ο ανεπάγγελτος δικηγόρος για 1000 γιούρο και 1 κινητό, ο ανεπρόκοπος αδερφός του γατονιού της μόργκαν στάνλευ, ο άντρας της βανδή και κολλητός του Φοίβου και του Κωστέτσου, ο αγαπούλας, ο λεωντσινίδι, ο πατρίκ, ο τροχανάς με τα ψυχοφάρμακα και το αεροπλανάκι του σοε κλπ κλπ.

    Αλλά είπαμε, στην ελλάδα που όλοι είναι αριστεροί και μιά ζωή ο βασιλιάς και ο παπαντρέας μας γαμάνε, ο έλλην θα σηκώσει τη φουστανέλα του, ή μάλλον αφού είμαστε του χαμένου ασιατικού ποδιού, θα κατεβάσει το σαλβάρι και θα δείξει το γκώλο του στον εχθρό.
    Και η σφαίρα θα τον βρει, αλλά δεν πειράζει, θα πάει υπερήφανος.
    Οίκαδε, είμαστε 80+ μέσα και ο καισαρόπαπας μας πάει για πρωτάθλημα Α2 και σε κάτι αθλήματα που πατάνε 40 άτομα κι αυτά τσάμπα, ενώ ο πάντζας κλαίει πάνω στη μακέτα της αγιά σοφιάς των 40.000 θέσεων σε ένα αυθαίρετο. Και ο Αγαπούλας θα πλερώ, ε? Και ο Βαγγέλας με την παράγκα θα μας σφάζει να αγιάσουμε.
    Όλα αυτά είναι καλύτερα λόγω αρχής, είπαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος επενδυτής ;;; Ο κατάσκοπος με τα 40 πρόσωπα;;
    Αν λέω αν κάποιος ενδιαφερόταν να ασχοληθεί με αυτο το μπουρδελο ( ως εταιρεία ) που το λένε ΑΕΚ και ήταν σοβαρός θα περίμενε να καθορίσει τιμη μετοχής ο κάθε τελειωμενος αύριο ;
    Η θα περίμενε αγοράζωντας σήμερα 60 χρέη χωρίς ρόστερ χωρίς προπονητή χωρίς γήπεδο κλπ, να συνομιλεί σε κάποια ΓΣ με στρωματεμπορους χασοδικες και μαριονέτες του ΔΧ ;;


    Υπάρχει τιμη στα χρέη ;
    Και ειδικα όταν σε μια εβδομάδα σε κλείνουν οπότε και αν γουστάρουν;

    Κλανει ο πέθαμενος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το "μπαταξης" ειναι ασχετο,καθ'οτι αλλη ριζα (bataksi)
    Οπως και ο Μπιτσαξης,δεν εχει σχεση,αφου οπως ειπαμε τα "ci" δηλωνουν ασχολια επαγγελματικη,η καποια ιδιοτητα.
    Και ως γνωστον οι πολιτικοι ειναι εκ γενετης αεργοι. Αραπολυ σωστα ανηκουν στους "μπαταξιδες(η "μπατακσιδες") και οχι στους "καζατζιδηδες".

    Πρεπει να ομολογησω την εκπληξη μου για την σαρωτικη νικη των Τουρκικων σειρων και την απροσμενη(;) τηλεθεαση που απολαμβανουν οι σειρες απο την γειτονα χωρα,με την οποια εχουμε καλληεργησει και εχει καλιεργηθει ενα μισος το οποιο φροντιζαν -καποιοι- να μενει αναζωπυρωμενο δια πολλους και πολυ επικερδης λογους.
    Σπανε τα κοντερ με τον "Κεναν" τον "Ορντουρ",την "Λαμια",την "Ισπχαρ" και δεν ξερω τι αλλο. Τυφλα να εχει οι προγονη και προδρομη σειρα "Λαμψη" του Νικολα του Φωσκολου.

    Και ενω μετα μανιας και επισταμενως ο νεοελλην "επιστρατευθει" να μαχεται τους Τουρκους παντι τροπο,ενω "εκπαιδευθει" να μισει τους "Τουρκαλαδες",ενω πληθος γεγονοτων του "υπενθυμιζουν" το αγρυπνο καθηκον εναντι στον κακο και βρωμερο γειτονα,εν'τουτοις,αιφνηςμπουκαρουν μια.δυο,τρεις,ακομα και τεσσερις σειρες ταυτοχρονα να παιζουν απο τα κυρια καναλια-οχετους μας και μεσω των κυμματων herz,μεσω της εικονας,ερχομαστε στην πραγματικη διασταση και πεταμε τα φτιασιδια τα οποια εσκεμενα μας φορουν οι "επισημες αρχες" και γινομαστε ενα με τον πονο του Τουρκοπουλου,της Τουρκοπουκας η της χαροκαμενης Τουρκαλας μανας με την μαντιλα.

    Ειναι και εκεινες οι λεξεις,οι προσφωνησεις και τα επιρηματα που δεν σε αφηνουν να μη νοιωσεις οικεια και βολικα: "αιντε" "αμαν" "τσογλαν", "καιμακ" "σεβντας", "γιαβριμ". Γνωστες,χιλιοειπωμενες,τις ακουμε απο τους μελαχρινους και μελαχρινες που το μονο που μας χωριζει πλεον ειναι ενα Αιγαιο το οποιο δεν ανηκει μονο στα ψαρια του αλλα και στα πετρελαια του,και στα αερια του κλπ.

    Δεν εχω καμια ασφαλως εμπιστοσυνη στους εμπνευστες αυτης της οψιμης ελκησης.Αλλες ειναι οι προθεσεις τους.
    Στις προθεσεις των λαων και στις διαθεσεις τους,εχω εμπιστοσυνη. Κανεις λαος ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ δεν ξεκινησε μια αεναη,χρονια διχονια,η καποια εκστρατεια, η οποια σφαγη εναντι καποιου αλλου λαου.

    Παντα μεσολαβουν και υπο-δαυλιζουν,μεγαλοτομαρα της ιστοριας,τα οποια εχουν την αντιθετη μοιρα απο τους ριγμενους στην φωτια και στον ολεθρο αναλωσιμους ανωνυμους των αμοιρων στιφων. Οι μεν απολαμβανουν αιωνιας ασυλιας,με ολοχρυσα γραμματα, κλεισμενοι σε πανυψηλα μαρμαρα και οι πουστιες τους,κλεισμενες κι'αυτες στα καλογιαλυσμενα μαρμαρα των "μαυσωλειων" τους,ποτε δεν θα βγουν στην επιφανεια.
    Οι δε "αναλωσιμοι",τα κοροιδα,η μαριδα της ιστοριας,απο τις κρεατομηχανες των πολεμων,καταληγουν να μπαζωνουν ρεματα,σε ομαδικους ταφους.
    Στην καλυτερη περιπτωση αποκτουν ενα ιδιοτυπο μνημειο,το οποιο,τοσο ειρωνικα-ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ-διατρανωνει με τον πιο επισημο τροπο την ανωνυμια τους.Δηλαδη την "ανυπαρξια" τους: "ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρρρρρρ!!!!

    (Έκλασε ο πεθαμένος! Θαύμα! Θαύμα!)

    Νταξ' μωρέ, ας κοπιάσει το κορίτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλημέρα!
    Χρήστο,να σου θυμίσω ότι οι Τούρκοι μας φωνάζουν γιουνάν(ίωνες). Οι ''φίλοι''μας φωνάζουν γκρικς(γρεκούς)....οπότε να κάτσουμε να ασχοληθούμε τώρα με τον κάθε φίτσουλα που σηκώνει μπαντιέρα μην τυχών έρθουν οι κακοί και μας πάρουν την ομάδα.
    Καλά,θα έρθει ο διάδοχος του Στιβ Τζομπς να την αγοράσει...και θα μοιράζει κινητά γεμάτα με apps μην είμαστε εκτός των πραγμάτων.
    Κι όταν ξυπνήσουν μερικοί και καταλάβουν ότι δεν πρόκειτε να υπάρξει ξανά ούτε Μπάρλος,ούτε Μελλισανίδης θα δουν τι ωραία είναι η τουρκάλα ή η λεσβία.Εγώ πάντος έχω καταλήξει ότι είμαι Γιουνάν.
    Άλλο θέμα τώρα, ξαναρωτάω αν ο Οικονομόπουλος είναι καλός ή κακός δικηγόρος.Και περιμένω να μου απαντήσουν αυτοί που τον χλέβαζαν πριν κανά τρίμηνο, όταν έλεγε οτι η ΑΕΚ έχει βάσιμες ελπίδες να πάρει χρήματα απο την οικογένεια Ψωμιάδη.
    Και επιμένω διότι στις 16/1 η ΑΕΚ θα τα κερδίσει τα ασφαλιστικά κατά 99%.Οπότε ακόμη και αν έχουν πουλήσει όλα τα ακίνητα τους οι οικογένεια μέχρι τότε,ακόμη και αν αδειάσουν οι λογαρισμοί(που έχουν μπλακαριστεί)πάλι η ομάδα θα έχει το πάνω χέρι.Όπου κι αν έχει μεταβιβαστεί η όποια περιουσία.Και την Καβάλα την διεκδικούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μιας και ο καθενας κανει την εκτιμηση του εγω πιστευω πως τελικα η αεκ θα παει σε διοικηση πρωτοδικειου...κατι οχι τοσο τρομερο οσο ακουγεται! (παοκ) ...και με παλαιους παραγοντες κλπ...θα μπορεσει να κινηθει σε νορμαλ επιπεδα!ΚΑΙ ΑΝ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ! αρκει τη διαχειρηση των οποιων χρηματων την κανουν ανθρωποι που γνωριζουν το αντικειμενο και οχι δικηγοροι και ψαραδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιώργης ο Γαρατζέος28 Δεκεμβρίου, 2011 10:51

    Μπάμπη, εγώ νομίζω ότι είναι μιά χαρά νομικός και τον έχω παρακολουθήσει και ως πρόεδρο του ελληνοβρετανικού επιμελητηρίου, που όποτε βγαίνει περνάει το γιουνάν μπεηλίκ γενεές 14 και καλά κάνει.
    Το θέμα είναι ότι αυτός είναι ένας από τους πολλούς παίκτες της μάχης. Από τη μεριά μας τον υποστηρίζει...το αγαμίδι και ο οντότητας. Απέναντι του έχει ομάδα τοπ νομικών που εδώ και δεκαετίες μονίμως ξεσκαπουλάρουν τον Αγαπούλα.
    Και το γιουνάν μπεηλίκ με το φανταστικό, πεντακάθαρο νομικό του σύστημα που επίσης τον έχει βγάλει καθαρό εδώ και 30 χρόνια. Και πες ότι επιδικάζονται τα 80. Πόσα θα πάρουμε? Εγώ σου λέω ΤΙΠΟΤΑ.
    Οπότε ο Οικονομόπουλος θα έχει κάνει μιά θαυμάσια δουλειά και η ΑΕΚ μιά τρύπα στο νερό.
    Άσε που με την επικοινωνιακή διαχείριση που γίνεται από τις ψ-Ώρες και το αγαμίδι μπας και πάρουμε άδεια από την UEFA, βλέπω να τινάζεται στον αέρα η όποια υπόθεση έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημερα,

    Πρωτου αρχισουμε να πανυγηριζουμε για την υποθεση Μακη ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ να δουμε ΠΟΤΕ, ΑΝ ΚΑΙ ΑΜΑ και κυριως ΠΟΣΑ θα λαβουμε.
    Γιατι και κατα τον δικηγορο μπορει λεει να παρουμε ΚΑΠΟΙΑ ΛΕΦΤΑ ακομη και φετος (το 2012 δηλαδη).
    Τι σημαινει καποια λεφτα? 5εκκ? 100 χιλιαρικα?
    Ουδεις ξερει.

    Επειδη δεν ειναι συνηθες στην Ελλαδα λοιπον να επιστρεφωνται κλεμμενα, αλλα αντιθετα ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΗΘΕΣ στην ΑΕΚ να κανουμε παντιερα τα μεγαλα λογια, καλο θα ειναι να περιμενουμε να δουμε.

    Οπως επισης καλο θα ειναι να δουμε ΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΕΚ οπως ειναι σημερα ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝ επιστραφουν τα οποια λεφτα.

    Φυσικα για τον ιδιο λογο, ακομη και 5 η 10 εκκ να παρει στο τελος ΝΙΚΗ θα ειναι μιας και απο το τιποτα καλο θα ειναι.

    Βεβαια το συνολικο ποσο ειναι ανω των 50 χωρις τοκους και καλυτερα ας κοψουνε την εξυπναδα με τους τοκους, γιατι αμα αρχισει και βαζει τοκους η MS, το ΟΑΚΑ,η Puma, το δημοσιο, το Σπατο, οι παικτες( και οποιος αλλος πικραμενος ειχε την φαινη ιδεα να κανει business με την ΠΑΕ ΑΕΚ) τοτε θελουμε 10 μακηδες για να ξεχρεωσουμε.

    Οσο για το αν ειναι φιτσουλας Χαραλαμπε, καποιος που δεν θελει για τους λογους που εχει αναφερει, σχεσεις με Τουρκους αυτο ειναι αλλο θεμα.
    Θα ηθελα οπως εχω ξαναπει να εκφερεις αυτη τη γνωμη και στη μητερα μου που στριμωχθηκε σε μια αποβαθρα κατα την ιστορια στη Σμυρνη απο παπουδες των επιδοξων (λεμε τωρα) αγοραστων σου...

    Εγω απο την αλλη δεν ειμαι Γιουναν. Ελληνας ειμαι και δεν χρειαζεται να καταληξω σε αυτο. Ουτε χρειαζεται να μου βγαλει ονομα ο καθε ΚΟΛΟΤΟΥΡΚΟΣ για να το ξερω.
    Γιατι ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ με πει οπως θελει ο καθε ενας σε ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΖΟΥΣΑΜΕ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΙΛΑΓΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ.
    Με τη παροδο των αιωνων βεβαια αλλαξαν αρκετα, οπως σε ολους τους λαους, αλλα αυτοι ειμαστε.
    Ειτε μας αρεσει ειτε οχι.

    Και sorry για το πολυφορεμενο αλλα οταν εμεις ζουσαμε πριν 3-4 χιλιαδες χρονια και μιλαγαμε στο τοπο μας τη γλωσσα μας, οι υπολοιποι αγνοουντω (για να μην αρχισω τα γνωστα με τα δεντρα και τις μπανανες).

    Και επειδη ΔΕΝ ειναι ολα χρημα για να ξεπουλιουνται στον highest bidder, ας μη περνουμε τοσο αψηφιστα το καθε ενα.
    Η Ιστορια της ΑΕΚ εξαλλου θα επρεπε να μας ειχε διδαξει (ενικ-τροχανας-παρεακι 2004) οτι αυτα που γυαλιζουν δεν ειναι παντα χρυσος.
    Ισα ισα που αυτα που ΔΕΝ γυαλιζουν τοσο μας εχουν βγει πιο χρησιμα οπως σωστα αναφερεις.

    Κατα τα αλλα εγω βλεπω ενα ΩΡΑΙΩΤΑΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ οσονουπω, με μια χαρα προσφυγες απο βδομαδα ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΘΕΑΜΑΤΙΚΟ.

    Και θεαματικο δεν ειναι να μαζευωνατι 3 ΑΣΧΕΤΟΙ ακομη και σε εταιρικη διακυβερνηση να ορισουν μια τιμη μιας μετοχης ΑΣΑΝΣΕΡ που ΟΥΔΕΙΣ ενδιαφερεται να αγορασει.

    Τοσες ΑΜΚ και τοσους 'ορισμους' μετοχης δεν νομιζω να εχει δει αλλη εταιρεια.

    Καλο θα ειναι βεβαια να μας εξηγησει ο εμπορος στρωματων ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΙΜΗ ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΥΤΟΣ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΤΟΥ, και ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΟΡΙΣΕΙ ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΜΟΛΙΣ 1 ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

    ΑΝΕΒΗΚΕ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ?

    Εχουμε να ακουσουμε πολλα χαριτωμενα σημερα..

    ΥΓ
    Βλαχος η Τσακας?

    Που εισαι ρε μεγαλε Βλαχο, δικηγορε της Οντοτητας?
    Που ειναι η Οντοτητα? σημερα δεν μας ελεγες οτι θα παρουσιαστει στη ΓΣ?
    26 μερες περασαν και ακομη ο Οντοτητας ανταλασει ΚΑΠΟΙΑ E-MAIL?
    Οχι οτι περιμενα ποτε καποια απαντηση, λες και δεν σας ξερουμε, αλλα λεμε τωρα να περναει η ωρα..
    Συνεχιστε το ΣΩΤΟ με τους αορατους επενδυτες μια χαρα το πατε το μαγαζι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Α και για να δουμε, για αλλη μια φορα, ποσο σοβαρη ειναι η ....προταση και η υποσταση του Οντοτητα, ΟΥΤΕ Ο ΒΛΑΧΟΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ σημερα στην ΓΣ.

    Τοσο σοβαροτητα λεμε.
    Για τοσο μεγαλο επενδυτη μιλαμε.
    Ειναι τοσο το status του οντοτητα, που υπενθυμιζω ΕΙΧΕ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΤΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ, κατα δηλωσεις ΚΑΙ των τριων 26 μερες πριν...

    Αντε γιατι ακουω για Τουρκους, που ειχαν ερθει και εκαναν και διαπραγματευσεις κιολας...., Αραβες, Εβραιους, Ρωσους κλπ..

    ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕ ΒΛΕΠΩ..

    ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΚΟΥΩ.

    ΕΓΚΥΡΑ, ΜΥΣΤΙΚΑ, ΣΥΝΟΜΟΣΙΑΚΑ παντα αλλα μεχρι εκει.

    Στο φως της ημερας δεν ειδα κανεναν τους.

    Τοση ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ πια? Τοσο δυσκολο ειναι το deal?
    Τι διαολο μια ποδοσφαιρικη ομαδα πανε να αγορασουν.
    Ουτε οπλικα συστηματα και λογισμικο να διαπραγματευωνταν.

    Η αλλιως πως η συνομοσιολογια και το σωτο εχουν ονομα και πουλανε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. DIMI
    Βλέπω ''τσίμπισες''απο αυτό που έγραψα,αν και δεν ήταν προσωπικό.
    Εν πάσει περιπτώση με λίγα λόγια θα μπορούσα να αναφέρω γιατί οι πρόγονοι μας αποφάσισαν να φτάσουν στην Αγκυρα πρωτού τους σφάξουν στην Σμύρνη.ΚΑΙ ΔΙΚΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΣΦΑΧΤΗΚΑΝ ΕΚΕΙ.Και ίσως και άλλοι πρόγονοι κάπου αλλου που δεν γνωρίζω.
    Καλή η ιστορία αλλά όχι αυτή με τις παροπίδες.
    Σίγουρα μπορώ να πω,λόγο καταγωγής,ότι ο απλός κόσμος,Έλληνες και Τούρκοι δεν είχαν μεταξύ τους προβλήματα.Και όσο ζούσαν στην Ιωνία,στα παράλια της Τουρκίας στο Αιγαίο δηλαδή,εξού και το Γιουνάν,Ίωνες,δεν είχαν ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
    Τώρα να κάθομαι εγώ να ασχοληθώ με την πολιτική και γιατί οι μεν σφάξανε τους δεν το κάνω.
    ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΚΑΤΣΩ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΖΥΓΑΡΙΑ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑ Ή ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΕΚ.
    Τώρα αν ερχότανε αύριο,λέμε τώρα,η apple να αγοράσει την ΑΕΚ εσένα ασφαλώς δεν θα σε ενοχλούσε επειδή δεν έσφαξε ο Στιβ τους παππούδες σου.ΚΑΙ ΑΣ ΓΑΜΗΣΕ ΤΟΣΟ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ.
    Για μένα είναι το ίδιο,είτε τούρκικη εταιρεία είτε αμερικάνικη.μακάρι στην τελική να ήταν σοβαρό ενδιαφέρον απο μια σοβαρή εταιρεία για μια εταιρεία,όπως την καταντήσανε,της πλάκας.
    Σε αυτό συμφωνώ μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Mμαμπη σε τετοια θεματα ΟΥΤΕ ΤΣΙΜΠΑΩ ΟΥΤΕ ΠΑΙΖΩ
    Ειναι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ για μενα, και σωστα λες οτι οι ανθρωπινες ζωες ειναι πολυ σοβαροτερο πραγμα απο την καθε ΑΕΚ.
    Και σωστα ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΜΕ εμεις και μη φοβασαι ΔΕΝ φοραω παρωπιδες.

    Επειδη ομως ειναι προσωπικο το θεμα με τους Τουρκαλαδες, ας το αφησουμε εκει.
    Απλα σου λεω οτι δεν θελω να με ενοχλουν, οπως δεν τους ενοχλω.
    Απο την αλλη αν με ενοχλησουν, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ τους κοβω με λεπιδι τα λαριγγια ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ.
    Αυτο για να καταλαβεις τη σταση μου.
    Μακρια και αγαπημενοι.

    Για το (καθε) Jobs επειδη εχει ξαναγινει η κουβεντα, ας παρουσιαστουν ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ οτι η ΑPPLE (και η καθε Apple) και οχι καποιος προμηθευτης της, εκανε κατι ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ.

    Επειδη και εγω κανω πολλες εισαγωγες απο Κινα, μπορει στα εργοστασια να λεπιδιαζουν με αλατι τους εργαζωμενους τους, για να μου παραδωσουν την παραγγελια μου φτηνα και γρηγορα.
    Αυτο δεν σημαινει οτι εγω σφαζω καποιον ουτε οτι γαμησα κανενα.

    Οσο για την ΑΕΚ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ποσο μαλλον σοβαρη.

    ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΦΟΥΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ για να μενουν στη καρεκλα και να τρωνε να τρωνε και να τρωνε.

    Η αλλιως πως μεσα σε 3 χρονια που εφυγε ο κοντος η τρυπα εγινε απο 40 εκκ 60 εκκ ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ παραλληλα ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ στοιχεια της ομαδας.
    Γιατι το γκοντο εφυγε μεν αλλα δεν αφησε την ομαδα με Τσιτες και Κλωναριδηδες, τα σωστα να λεγωνται.

    Ο προεδρος τη κανει για Ντουμπαι (σιγα μη καθοταν εδω για ρεβεγιον) μερικες μερουλες, ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΟΑΝΤΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ, για να ερυνησει λεει νεες προτασεις.

    Λες και δεν υπαρχει e-mail, τηλεφωνο και video conference.

    Θα παει ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ στο Dubai να μιλησει για δουλεια της ΑΕΚ, παραμονη και ανημερα του νεου ετους...

    Παντα ανωνυμα..οπως μιλαγε σε ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ που του πληρωνε η ΑΕΚ με τα γνωστα αποτελεσματα...

    Η αλλιως ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΧΛΙΔΑΤΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ ΟΠΑΔΩΝ, ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ..

    Ε ΡΕ ΣΩΤΟ που πεφτει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΣ DIMI: ΑΔΕΡΦΕ, 150 ΜΥΡΙΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΗΚΑΝ. ΕΜΕΙΣ ΠΑΜΕ ΓΙΑ 21.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ. ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ 2 ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ. ΜΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΛΕΦΤΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλες διακοπες προεδρε στο Dubai (αυριο φευγει ο τεραστιος 29-12!!!) και καλη.... διαπραγματευση απο 30 και μετα.
    Εκτος αν καπακι με το που φτασεις πας στο γραφειο του ... επενδυτη.
    Εγω λεω να ξεκουραστεις απο το ταξιδι, να κανεις και ενα Burj al Arab ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ και εχει ο Αλλαχ..

    Εκει ειναι τα δολαρια δεν φευγουν.
    Περιμεννουν με τα εκκ στο χερι οι επενδυτες να σε υποδεχτουν και ας ειναι μια μερα παραπανω ρε αδελφε δε χαθηκε ο κοσμος..

    Εξαλλου τι 29, τι 30, τι 31, τι 1.
    Εκει θα τα χαλασουμε τωρα?

    Μια χαρα θα βγει το πενθημερο και αμα ειναι καλα το ξεχειλωνουμε και 2-3 μερουλες παραπανω, αρκει το παρεακι να βρει καλα ψωνια και οι επενδυτες να δειξουν το αναλογο 'ενδιαφερον'.

    Στελνουμε και ενα e-mail την ημερα στις αντιστοιχες Ψ-Ωρες για τη σοβαροτητα του νεου σωτηρα και ολα καλα..τη φαγαμε και την αλλη εβδομαδα..

    ΥΓ Ολα αυατ προεδρε να φανταστω οτι δεν βγαινουν απο το χιλιαρικο που παιρνεις μισθο ε?

    ΥΓ2 Το κινητο που εχεις στη συμφωνια περιλαμβανει και roaming η το πληρωνεις απο τη τσεπη σου?

    ΥΓ3 Καταλαβες (για αλλη μια φορα φιλε) steven ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΕΤΣΙ?

    Και γιατι ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΕΥΡΩ σε αυτα τα λαμογια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ steven

    ΑΣΕ ΤΙ ΒΡΕΘΗΚΕ. ΠΟΣΑ ΗΤΑΝ ΣΥΝΟΛΟ σου εστειλα με sms αρχες Ιουνιου.

    Σωστα ειπες οτι αφηνουμε κατι για ξεκαρφωμα.

    Ασε και ποσα βρηκαν (150) και ποσα θα ΑΠΟΔΕΙΧΤΟΥΝ οτι ειναι μεσω ΑΕΚ.

    Επισης ΠΟΣΟΙ θα εμφανιστουν να διεκδικησουν οσα βρηκαν..

    Γιατι αμα βρεις 10 και διεκδικουνται 50 τοτε αλλαζει το παραμυθι.

    ΗΔΗ εχει ξεκινησει αναλογη διαδικασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΡΟΣ DIMI: ΚΙ ΕΓΩ ΑΥΡΙΟ ΦΕΥΓΩ. ΡΕ ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. χαχαχαχα
    πας για επενδυτη και εσυ?
    Εγω μιλαγα με κατι επενδυτες στο Λονδινο τα Χριστουγεννα.
    Καθε χρονο μιλαμε μερικες μερες (4-5 συνηθως), στο Marble Arch, οι παλιες συνηθειες δεν κοβονται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γιώργης ο Γαρατζέος28 Δεκεμβρίου, 2011 14:43

    Α ρε αγαμίδι, από έναν οντότητα άξαφνα πετάξαμε στους 4! Τύφλα να 'χει ο τσάκας που τους έχει τους πρίγκηπες για τσιράκια.
    Εγώ νομίζω ότι έρχεται οσονούπω πρόταση από οντότητα στο Ρίο (όχι αντίρριο) Ντε Τζανέιρο κατά την περίοδο του Καρναβαλιού, από οντότητα στις Σεϋχέλλες το καλοκαίρι, από οντότητα στη Νέα Υόρκη την άνοιξη και από οντότητα στα σπα της Ισλανδίας το Γενάρη.
    Τρέχα αγαμίδι, τρέχα να μας σώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στις ...διαπραγματευσεις θα παρεις και το Φωτη μαζι προεδρε?
    Η μονο το αλλο μισο?
    Μη μεινει μονο του το παιδι, δεν βγαινει το μεσημεριανο..

    Επισης προεδρε λεω μετα τις ...διαπραγματευσεις η επομενη σταση να ειναι Τζαμαικα.

    Στον γνωστο Τζαμαικανο-Ελληνο-Αμερικανο John BAFOS, o oποιος εχει τις μεγαλυτερες φυτειες ....σωτου στη Jamaica.

    Και εκει καλοκαιρι ειναι προεδρε, απλα βιασου.

    Μονο προεδρε κανονισε το καλα, δε μπορει να λειπει και το κοριτσι μερες.
    Αντε μεχρι να ανοιξουν τα σχολεια παλι.
    Το καναλι το βολευουμε..

    Ολοι ΑΕΚ.
    Ολοι στο γηπεδο τη Τριτη να βοηθησουμε οικονομικα τον προεδρο σε αυτες τις δυσκολες μερες στα Mall της αραπιας.

    ΥΓ Το καψαμε το Βλαχος η Τσακας. Μπουχος ο Βλαχος..

    Παμε για αλλους 'επενδυτες' τωρα. Μεχρι και ο Στρατος εμφανιστηκε με 'σχημα' και αυτος.

    Παντως εγω θελω Τσακα στη ΑΕΚ. Αυτη η εμφανιση με αυτη τη μουτσουνα ταιριαζουν ΑΠΟΛΥΤΑ με τους γελοιους της 'διοικησης'....

    ΑπάντησηΔιαγραφή