Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

H ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΕΚ - ΚΕΡΚΥΡΑ το απόγευμα της Κυριακής.

Εδώ και λίγες ημέρες τα ΜΜΕ βουΐζουν για την κινηματογραφική ληστεία του υποκαταστήματος της Alpha Bank που βρίσκεται στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, αλλά και την άμεση εξιχνίασή της. Η "ληστεία του αιώνα" όμως δεν είναι αυτή, παρά τους τίτλους των δελτίων ειδήσεων. Η ληστεία του αιώνα είναι κατά πάσα πιθανότητα η άτσαλα κουκουλωμένη υπόθεση της Proton Bank, με πρωταγωνιστή τον νεαρό επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ακολουθεί μια συνοπτική παρουσίαση της υπόθεσης.

 Λεία 51.000.000 ευρώ Στο τέλος του Ιούλη, δημοσιεύθηκε έκθεση της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που κάνει λόγο για υπεξαίρεση 51.000.000 ευρώ από την Proton Bank, με άμεση συνεργία μελών του ΔΣ της. Σύντομα οι υποψίες επικεντρώθηκαν στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, μιας και η υπεξαίρεση φαίνεται πως έγινε μέσω δανείων της τράπεζας προς εταιρείες του ομίλου Alapis, τα οποία κατέληγαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς φυσικού προσώπου άμεσα συνδεδεμένου με τον επιχειρηματία και βασικό τους μέτοχο κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Άμεσα, οι λογαριασμοί του Λ. Λαυρεντιάδη -καθώς και έξι άλλων μελών του ΔΣ της τράπεζας- πάγωσαν και ταυτόχρονα απαγορεύθηκε η οποιαδήποτε μεταβολή στην ακίνητη περιουσία του, ώσπου να ολοκληρωθεί η έρευνα που πραγματοποιούσε η ανεξάρτητη αρχή.
Ούτε γάτα, ούτε ζημιά Σε αυτό το σημείο, ήρθε η ώρα να γνωρίσετε το άρθρο 384 του Ποινικού Κώδικα. Πρόκειται για μια νέα πατέντα της ελληνικής δικαιοσύνης που ψηφίστηκε το 2010 -κατά σύμπτωση, την ίδια περίοδο που άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες υποψίες για την υπεξαίρεση-, σύμφωνα με την οποία «το αξιόποινο της κλοπής και της υπεξαίρεσης εξαλείφεται αν ο υπαίτιος με δική του θέληση και πριν ακόμη εξετασθεί με οποιονδήποτε τρόπο για την πράξη του από τις αρχές ικανοποιήσει εντελώς τον ζημιωμένο». Κοινώς, εάν η κομπίνα δεν πιάσει, ο δράστης μπορεί απλά να επιστρέψει τα χρήματα που έκλεψε και να πάει σπίτι του, με καθαρό ποινικό μητρώο και γεμάτος εμπειρίες για την επόμενη προσπάθεια -αρκεί να το κάνει πριν κληθεί από τη δικαιοσύνη. Έτσι λοιπόν, στις 29 Σεπτεμβρίου, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης αποφάσισε να κάνει χρήση του άρθρου 384 του Ποινικού Κώδικα. Με κάποιον μαγικό τρόπο, όλη η προαναφερθείσα έρευνα της ανεξάρτητης αρχής δεν θεωρήθηκε εξέταση της ενοχής του από τη δικαιοσύνη, κι έτσι η ενέργειά του έγινε δεκτή από τον εισαγγελέα και η υπόθεση του ξεπλύματος θα θεωρηθεί λήξασα μόλις τακτοποιηθούν κάποιες "τυπικές" λεπτομέρειες.
Μας νοιάζει; Μας νοιάζει! Όλα αυτά δεν θα ήταν τόσο σημαντικά, αν αφορούσαν απλά κομπίνες μεταξύ επιχειρηματιών. Το πρόβλημα είναι πως, όπως συμβαίνει συνήθως, τα σπασμένα καλείται να τα πληρώσει ο απλός κόσμος. Η κακοδιαχείριση της διοίκησης Λαυρεντιάδη -με αποκορύφωμα, προφανώς, την υπεξαίρεση των 51.000.000 ευρώ- δημιούργησε τεράστια προβλήματα ρευστότητας στην Proton Bank η οποία κατέρρευσε και τώρα θα πρέπει να διασωθεί από το ελληνικό κράτος -δηλαδή με χρήματα από τις τσέπες όλων μας. Το ακριβές ποσόν που καλείται να καλύψει το δημόσιο ανέρχεται στα 863.000.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται διάφορες ενέσεις ρευστότητας που έχει δεχτεί η τράπεζα τα τελευταία δύο χρόνια.
Σσσστ! Θα περίμενε κανείς ένα τέτοιο σκάνδαλο να κάνει πάταγο. Κι όμως. Όπως έγραψε και το The Press Project τον Αύγουστο: «Αυτό που συνέβη είναι ότι δεν συνέβη τίποτα. Η είδηση ουσιαστικά δεν" πέρασε ούτε στα ψιλά" ούτε στα χοντρά της ελληνικής δημοσιογραφίας. Εκτός από tovima.gr/in.gr που φιλοξένησαν από το μεσημέρι την είδηση, site όπως αυτά της Καθημερινής, του Έθνους, του Πρώτου Θέματος, του ΑΝΤ1, του ΣΚΑΪ και της ΕΡΤ αλλά και αμιγώς διαδικτυακά μέσα όπως το newsit.gr, newsbeast.gr, zougla.gr, real.gr, ellispoint.gr, e-go.gr, ακόμα και το tvxs.gr δεν είχαν ούτε μία λέξη για μια είδηση πρωτοσέλιδου. Κι αυτό, ενώ πολλά από τα παραπάνω ΜΜΕ είχαν συνεχή παρακολούθηση της επικαιρότητας και προέβαλλαν αναλυτικά τον "καθαρισμό" του Συντάγματος και την επικείμενη συνέλευση των "απερίσκεπτων" οδηγών ταξί». Αν αναρωτιέστε το γιατί, η απάντηση βρίσκεται στο τεράστιο άνοιγμα που έκανε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης στα ΜΜΕ. Σύμφωνα με το blog anergoidimosiografoi.blogspot.com, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης μέσω της ΝΕΠ Εκδόσεις κατέχει:

  • Το 12,53% της Πήγασος Εκδοτική (Έθνος, Ημερησία, Αγγελιοφόρος, e-go.gr
  • Το 26,66% της ΚΠΜ Εκδοτικής του Γ. Κύρτσου (City Press, City Auto Moto, Sunday Press) 
  • Το 9,62% στη Χ.Κ. Τεγόπουλος 
  • Το 49% της Veto του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου 
  • Το 100% του Flash FM (από τον Κόκκαλη) 
  • Το 100% της Athens News 
  • Το100% της Espresso (από Φιλιππάκη – Βαρδινογιάννη) και το espresso.gr
  • Το 50% των εκδόσεων «Επίκαιρα» (από τις εκδόσεις Λιβάνη) 
  • Το 100% της Ισοτιμίας και το isotimia.gr
  • Το 100% της Daily Press 
  • Το 100% του Sport TV (πρώην Magic του Κόκκαλη) και το 100% του Καναλιού «10 » (από τον Γ. Τράγκα) 
  • Το 10% του ΣΚΑΙ FM και το 10% του Red FM 
  • Το 100% της αθλητικής «Score» 
  • Το portal Nooz.gr 

Επίσης, φημολογείται πως ο Λαυρεντιάδης χρηματοδότησε μεγάλο μέρος της προεκλογικής καμπάνιας του ΠΑΣΟΚ το 2009.

12 σχόλια:

  1. Μονο σ`αυτο το blog δεν ηταν μετοχος ο Λαυρεντιαδης υποθετω....Γιατι οπουδηποτε αλλου ηταν!!!
    Εχω 5.000 ευρω.Και καθομαι και σκεφτομαι,να τα κρατησω οσο μπορω ωστε οταν φουνταρουμε να μου γινουν 3.500.000 δραχμες? η να τα δωσω για πετρελαιο,φροντηστηρια και κατι αλλα εξοδα που τρεχουν? Αυτα ειναι προβληματα κυριοι κι οχι οτι ο Παντελης με το μουστακι θα ειναι ο νεος μπογιατζης του μαυρου προς ασπρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ CONPATER: ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΗΡΑ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ... ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΓΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ. Ο ΤΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ 500 ΜΥΡΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αδερφε,ειναι το μονο σωματειο - το ΠΑΣΟΚ - που οι ταμιες του κοντευουν να γινουν περισσοτεροι κι απ`τα μελη του!!!
    Στην ΑΕΚ τον θελεις?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργης ο Γαρατζέος03 Δεκεμβρίου, 2011 09:23

    @steven: Ο μέσος Έλλην-Αεκτζής, ο κυρίαρχος λαός γαμιέται από το ιερατείο, το οποίο πάντα επικαλείται το μεγαλείο του και ζητάι να βάλει πλάτη όταν τα έχει κάνει ΣΚΑΤΑ.
    Παράδειγμα: Μετά το χθεσινό ανεμογκάστρι και μετά από 7 χρόνια φαγούρας, η διοίκηση χέρι χέρι με τον καισαρόπαπα καλούν το γίγαντα λαό της ΑΕΚ να πάρει τις τύχες της στις πλάτες του και να πλερώ εκεί που δεν πλερώ ο νοτιάς και οι σαππόρτερς και ο καισαρόπαπας-παρκαδόρος μετοχών (πόσο τις εκατό έχει πια η "μάνα" κληρονομήσει από τον τιτάνα και τους λοιπούς ντεμολάγνους?). Βασικά οι μετοχές σε 3 αν΄κουν, στο Δ.Χ. το Νοτιά και τον...Καζνακίδη (ή τον Παππά). Γιατί δεν πληρώνουν ότι τους αναλογεί?

    Απορία ειδικά προς άτομα που στα αεκόμετρα, τα αναξιοπαθόμετρα και τα αγωνιστόμετρα πιάνουν χαμηλό σκορ: Γιατί ο καισαρόπαπας άφησε (και καλά) ΤΥΠΙΚΑ την επισκοπή της "μάνας" σε ένα διάκονο του? ΜΗΠΩΣ ΔΙΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το χρισμα απο τον μεγαλο νονο,τον Σωκρατη, ο Λαυρεντης ο λεβεντης το ελαβε κατα την διαρκεια της απομακρυνσης,τους απεγκλωβισμου του Σωκρατες απο "τα κοινα".
    Τον αφησε στο ποδι του δηλαδη ο θειος.
    "εγω φευγω. Παρε το ραβδι,το αλευρι και το νερο και πλασε κουλουρια εσυ τωρα".
    Και βεβαια,σε ενα κρατος διαλυμενο,οπου ο καθεις κοιταει να αρπαξει οτι βρει,την ωρα που βουλιαζει, αδιαφοροντας ποιος τον βλεπει η οχι,επομενο ηταν να γινονται δουλειες "αλα Λαυρεντης".
    Και ασφαλως οι "Λαυρεντιδες" κρατανε απ'τα αρχιδια αρκετα φιμωμενα μεσα. ΑΣφλαως και κρατανε τον Λαυρεντη απ'τα αρχιδια οι κομματαρχες που περιμενουν ανταποδψτικα οφελη απο το κουκουλωμα της Proton.
    Αλλωστε αυτο γινεται εδω και 10ετιες. Απλα σημερα ετυχε η σειρα του Λαυρεντη του μασκαρακου.

    Το κρατος εχει συνεχεια. Κακως ο κοσμακης πιστευει οτι δεν υπαρχει ειρμος. Υπαρχει.
    Τα "κοινα" δεν αφηνονται στους ασχετους,ουτε στους σχετικους αλλα "ξενους". Και βεβαια ποτε στους πολλους και αγνωμους (πλεμπα).
    Οπως κληρονομικη ειναι η λογικη της διαδοχης και της επιβολης των κομματων,τα οποια περνανε απο γενια σε γενια με μαφιοζικα δαχτυλιδια,τετοια ειναι και η λογικη του εταιρου αντιβαρου-των νταβατζιδων- και αυτη η παλατζα μεταξυ τους, ισοροπωντας αναμεσα σε συμφεροντα, "φιλετα", "ευκαιριες", "διασπαθησεις" (ωραια λεξη) "κουκουλωματα", "διαγραφες" "ευεργεσιες", "κοινωνικα συμβολαια" "χορηγιες",πορευονται απαντες πανω στην ψαροβαρκα του κρατικου του δημοσιου δηλαδη ποταμου.

    Οπου γουσταρουν ριχνουν πετονιες και δυχτια,οπου γουσταρουν χεζουν και κατουρανε,οπου γουσταρουν σταματανε η ξεκινανε.

    Δημοσιο,με την ευρυτερη εννοια, δεν ειναι αυτο που ανηκει σε ολους,οπως πιστευουν η νομιζουν οι πολλοι και βλακες. Δημοσιο ειναι το "κοινο" το οποιο με συμβολαιογαφικη πραξη ("κοινωνικα συμβολαια" μεταξυ ηλιθιων και πονηρων) οι βλακες ευρεθησαν ατελεις και ανεπαρκεις να χειριστουν τα του οικου τους,το "δικστηριον"αποφασισε να δωσει στους "ειδικους" τα πληρη δικαιωματα ωστε εκεινοι να χειριστουν την περιουσια.

    Οπως οι ακαταλληλοι γονεις χανουν το παιδι τους με δικαστικη αποφαση και το βλεπουν σε καθορισμενες ημερομηνιες μονο,ετσι και στην περιπτωση της δημοκρατιας,εξετασθει απο τους "ειδικους" και ευρεθει η υποθεσης λειαν ευαισθητη για να συνεχισει να βρισκεται στα χερια αγροικων γονεων.
    Ετσι αποφασιστηκε,να πραδωσουν το παιδι τους στις "υπευθυνες υπηρεσιες" και απλα να μπορουν που και που να το βλεπουν καθε 4 χρονια.
    Και αυτο σιγα-σιγα θα καταργηθει.
    Απλα θα του μιλανε στο τηλεφωνο.
    Γκαλοπ και μετρησεις,που ασφαλως θα πετιωνται στα σκουπιδια.
    Ορφανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To σκανδαλο "Proton"- Lavrenti, ειναι μεγαλυτερο σε απολυτα νουμερα και απο αυτο του Κοσκωτα. Δια το οποιο τοσος ντορος εγινε.
    Βεβαια τα "σκανδαλα" ειναι "μικρα" η "μεγαλα" αναλογα με τον σκοπο που ειναι να εξυπηρετησουνε.

    Αυτο του Χρηματιστηριου,ειναι το μεγαλυτερο μετα την Μικρασιατικη καταστροφη. Αλλα δεν τρεχει καστανο.
    Αυτο της Siemens το οποιο ειναι διαρκες,κραταει 70 χρονια, θα μπορουσε να απασχολει το δικαστηριο της Χαγης για 5 χρονια. Μονο με αυτο να ασχολουνται οι δικαστες, 5 χρονια δεν φτανουν.
    Κι'ομως τιποτα. Απαντες απαλλαγμενοι,διεγραμενα τα παντα,παμε για αλλα.

    Αντιθετα, για μια μαλακια, εκει στο Βατοπεδι,για μια παρανυχιδα,επεσε ο χοντρος. Τον εριξαν με τρικλοποδια Εφραιμ.
    Ο οποιος τωρα,προσφατα,περιοδευε την Αγια Ζωνη ενα μηνα στην Ρωσσια και γινοταν δεκτος με λατρεια,αδιαφοροντας εκει η φυλη των Ρως για τις "ατασθαλιες". Για 15 μερες ηταν προγραμματισμενη η περιοδια και κρατησε ενα μηνα. Χαμος.
    Εδω,παραλληλα ο Σκαυ, το βρωμικο καναλι του μονοπυθμενου που αγαπαει τα δεντρακια, νοιωθει την αναγκη ΤΩΡΑ,ΣΗΜΕΡΑ να ασχοληθει με το σκανδαλο του Βατοπεδιου. "τι εγινε", "ποιος εφταιξε". Ξανα-μανα.
    Μηπως γιατι ο "κακος Εφραιμ" και η κουστωδια του,ειχαν τεραστια απηχηση στην ορθοδοξη Ρωσσια και ο Πουτιν εχει πολλες βλεψεις κατα δω μερια;
    Και θελουν οι προστατες του περιβαλοντος εκει στο Φαληρο,να μας προστατεψουν απο τους "βρωμικους και κλεπτομανεις" που γινονται δεκτοι απο τους επισης κακους και κομουνιστες Ρωσσους;
    ε,ρε μαλακες.
    ================================
    Τα πρωτοσελιδα πλεον,τινουν να μας κοιμηζουν. ΤΑ ιδια και τα ιδια.
    Τις μονες που μπορουν να τις κανουν να ονειρευονται,ειναι οι γυναικες.
    "ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΕΓΕΘΟΣ" σου λεει. Απανωτα. Καθε λιγο και λιγακι. "ΓΙΓΑΣ". "ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ". "ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ".
    Κοντοστεκονται στα περιπτερα με τις τσαντες στα χερια και προσπαθουν να διαγνωσουν,ποιος ειναι αυτος ο ψωλαρας που κρυβεται πισω απο τις παχιες,γεματες υποσχεσεις λεξεις.

    Περασαν στο πεδιον του "πικαντικου" και τις "ιντριγκας" οι εφημεριδες. Ανταγωνιζονται το "Ciao" και το "click", η "Splush" η "Plouts" η "Skrats".
    Oι μισοι και πλεον πελατες-αγοραστες των φυλλαδων,ειναι πλεον γενους θηλυκου.

    Σιγοψιθυριζουν θορυβημενες. Ονοματα δινουν και παιρνουν. Οι φημες οργιαζουν.Οι επαγωγικες σκεψεις του πεοβορου θηλεως,φτανουν στα ακρα. Ονειρευονται μεχρι απανωτα 15 οργασμους καρφωμενες πανω σε 20ποντα καταρτια.

    Πουν'τος ρε παιδι μου; Ποιος ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πράγματι η δικαιοσύνη είναι τυφλή, αλλά και μουγκή και κουφή κατ' επιλογήν.
    Πολλές φορές μάλιστα βάζει τα σκουπίδια κάτω από το χαλάκι...
    Ρε νικήσαμε ξανά στο μπάσκετ! Κοίτα να δεις που ο Χατζηχρήστος βρήκε τον τρόπο να πάρει πρωτάθλημα!!!
    Ας είναι και της Α2....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ: ΚΑΤΑ ΠΛΑΤΩΝΑ, όταν απουσιάζει η φρόνηση, η σωφροσύνη και η ανδρεία, δεν μπορεί να υφίσταται η δικαιοσύνη. ΚΑΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ( κι ακριβώς κατ' αντιστοιχία ), όταν το λογιστικόν υπολείπεται του επιθυμητικού και του θυμοειδούς, δεν υπάρχει δικαιοσύνη.
    ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ. ΠΑΛΙΑ Ή ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ, είναι ακριβώς τα ίδια πράματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΑ, " από την Ψαρού στην ψειρού." ΚΙ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΕΙΡΟΥ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΨΑΡΟΥ.
    ΑΣΠΙΛΟΣ ΚΙ ΑΜΟΛΥΝΤΟΣ, και με διακανονισμό κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι μαγκες πανε στη Ψαρου και οι μαλακες στην Ψειρου. Μονο.
    Ελλαδα ειμαστε.
    Αντε και για τα ματια του κοσμου τους περιδιαβαινουν μια βολτα απο την ΓΑΔΑ και μετα βουρ εξω.
    Το "με ποιο τροπο απεφευγαντις πληρωμες"" δηλαδη το "ποιος ο εφορος που τους αναλογει και πως αριβως τα εβρισκαν ωστε να γιγαντωθει τοσο τα χρεη αυτων των πουστιδων με η χωρις εισαγωγικα" τι γινεται;
    Δεν ανηκουν σε καποια εφορεια αυτοι; Δεν τους ελεγχουν καποιοι-υποτιθεται εφοριακοι;
    Τι ψαχνουμε να βρουμε; Την ασπρη μυγα;

    Χρωστας πολλα; Μα παρα πολλα; Την γλυτωσες. Η δικαιοσυνη θα λαμψει.
    Χρωστας λιγα,μονο λιγα σχετικα και εισαι και "ανωνυμος"; Η Επωνυμη Δικαιοσυνη δεν θα λαμψει μονο,αλλα θα πεσει σαν αστροπελεκι στην κεφαλα σου. Στον Κορυδαλο μαλακα. Η στην αυτοκτονια,αν εισαι και ευαισθητος.

    Ισως καποιοι να απορουν πως αφου πλεον ειναι-θεωρειται- κακουργημα η φοροκλοπη, πως γινεται να αφηνουν κακουργους-κατα το ποινικο δικαιο- ελευθερους;

    Ε, μη κανετε και αυστηρη ερμηνεια των νομων.

    Ενας για πλακα χρωστα 1.5 μυριο. Ο Λακης.
    Οσα μπορει να να χρωστα μια ολοκληρη κωμοπολη.

    10 απο δ'αυτους, ειναι ισοι με 50 χιλ. κατοικους.
    100 απο δ'αυτους,ειναι ισοι με ττα χρεη 500 χιλιαδων.
    1000 απο δ'αυτους ισουται με τα χρεη 5 εκατομυριων ανωνυμων ηλιθιων.

    Δεν παμε στα μεγαλα πλυντηρια των μεγαλων νταβατζιδων,γιατι εκει σε πιανει ζαλαδα.

    Βεβαια και η πλεμπα προσπαθει να ψιλογλυτωσει και αυτη κατι,απο αυτο το πανελλαδικο παρτυ, αλλα ειναι τοσο λιγα,αναλογικα, που μπορει ανετα να δινει το δικαωμα στον καθε "Παγκαλο" να λεει "μαζι τα φαγαμε". "εισαι κλεφτης". "Και θα πληρωσεις".

    Για μερικα ψυχουλα, για λιγες ακρουλες,για μια μικρη εκδουλευση, εσυ το παιδι σου και το εγγονι του,δεν προκειται να δειτε το φως του ηλιου.

    Αντιθετα οι "Λακιδες" και οι " Πετζετακιδες" θα σε χαιρετανε απο την Ψαρου.

    Μπειτε στην ουρα ρε. Σταθειτε με τα καρεκλακια ωρες. Ξεροσταλιαστε στις ουρες των καθε ταμειων. Πληρωστε. Χρωστατε ρε. Εχετε χρεη.
    Μη ρωτατε τινος ειναι.
    Στην ιδια χωρα δεν ζουμε ολοι; Ε, τοτε σκαστε και πληρωστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρηστο,τον "ταβερνιαρη" πως τον βλεπεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς conpater: Θυμησε μου ποιον λεμε ταβερνιαρη;
    Τον Λουκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή