Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

A E K - ΓΙΑΝΝΙΝΑ

           Από το πρωϊ ξόρκιζα. Με πλεξούδες σκόρδα κρεμασμένα στο λαιμό και με λιβανιστήρια να διώξω το μισητό 13 που θα στιγμάτιζε την σημερινή αγωνιστική. Και νάταν μόνο του; Όλα τάχαμε, θα ερχόταν και η έκλειψη της σελήνης που ως γνωστόν δημιουργεί εντονότατες ηλεκτρολυτικές διαταραχές σε ασταθή μέλη της ανθρώπινης κοινωνίας. Δεν έλεγα να ησυχάσω παρόλο που ήξερα οτι στο γήπεδο θα κοουτσάριζαν δύο ύψιστοι ποιμένες της θρησκευτικής προπονητικής. Φευ όμως. Συνειδητοποίησα οτι ο ένας είναι παλαιοημερολογίτης κι ο άλλος σύγχρονος. Σύγκρουση της μονής Εσφιγμένου με αυτήν του αγίου Γρηγορίου. Είναι συνθήκες αυτές για έναν άπιστο;
          Και στο σημερινό συλλειτουργιό, είδα εγώ κι άλλοι δώδεκα χιλιάδες μια καταπληκτική ΑΕΚ στο μισάωρο του αγώνα. Που έψαχνες να βρεις υστερήσαντα αλλά και δύσκολα ξεχώριζες κάποιον σαν μακράν κορυφαίο. Άριστη αμυντική λειτουργία, γνώση για την οργάνωση τακτικών επιθέσεων και άριστη εκμετάλλευση του κενού χώρου για την κόντρα. Ε, αυτά φέρανε το γκολ, το δοκάρι, μια φάση που μου μύρισε πέναλτυ και δύο εκπληκτικές επεμβάσεις του αντίπαλου τερματοφύλακα που τις πιστώνεται βέβαια, αλλά εγώ τις χρεώνω στους δικούς μας επιθετικούς.
        Αυτό όμως το εξοντωτικό πρεσάρισμα μας, έφερε κούραση. Με αποτέλεσμα ο Άγγελος μαζί με την αλλαγή του παλτού Πατσατζόγλου, να φορτώσει το κέντρο του και να μας το πάρει ολοκληρωτικά. Όχι οτι τα Γιάννινα απείλησαν μέχρι το τέλος του ημιχρόνιου, αλλά αισθανόμουν οτι χρειαζόμασταν κι επιπλέον χαφ. Και πράγματι μπήκε ο Ρίκα σε πολύ καλό χρονικό διάστημα μετά την ρέντα του προπονητή μας  με το αυτογκόλ του Πάντου.
          Μπήκε, δεν μπήκε, ένα και το αυτό ήταν τελικά. Η ΑΕΚ συνέχισε σε ολόκληρο το δεύτερο ημιχρόνιο να είναι πολύ κακή. Διότι ούτε το κέντρο είχε αλλά δεν είχε και καμιά πιθανότητα για κόντρα αφού θεωρώ την αλλαγή του Σιαλμά τεράστιο λάθος. Σωστά μπαίνει ο Τσίτας ( που δεν έκανε τίποτα ) αλλά ο Δημητράκης πρέπει να τραβηχτεί στην γραμμή. Τέλος πάντων, η κακή διαχείρηση του προπονητή μας δεν στοίχησε σήμερα σε βαθμούς παρά μόνο σε αγωνία της κερκίδας.
           Ελαφρυντικά όμως υπάρχουν πολλά. Δεν είναι και λίγο να σου λείπουν τόσοι ποδοσφαιριστές και κάθε Κυριακή να κατεβαίνει ένα πειραματικό σύνολο και μάλιστα παικτών που δεν έχουν εμπειρίες. Μια εμπειρία που όσο μπορούσε την φανέρωσε ο καλύτερος και σήμερα Γεωργέας, ειδικά στην φάση που δήθεν πήγε να πουλήσει τσαμπουκά στον μαλλιά, ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ. Την ίδια που έκανε αργότερα ο Αραμπατζής αλλά κι ο Γκερέϊρο πάνω στην γραμμή.
            Κακή λοίπόν η ΑΕΚ για μιά ολόκληρη ώρα, αλλά αν δούμε το φιλμ του αγώνα, η νίκη ήταν δίκαιη και χωρίς ουστιαστικές απειλές από τον αντίπαλο παρά μόνο από αβίαστα λάθη δικά μας. Ζαλίστηκαν από το βαθμολογικό ύψος και το + 13 πλέον σε σχέση με πέρσι; Μπα, δεν το πιστεύω. Περισσότερο πιστεύω στα βουντού που έκανε ο Κοσμάς ο Αιτωλός και σε συνδυασμό πάντα με την έκλειψη της σελήνης. Που βοήθησε και τον Γιάχο να περάσει ψιλοαπαρατήρητος, όπως και τον Κάρλος να κάνει άλλη  μια αξιοπρόσεκτη εμφάνιση μαζί με τον Αργυρίου, τον Κάλα αλλά και τον ηρωικό Κοντοέ.
                  ΚΙ ΟΠΟΤΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ : ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ , μπας και συγκινηθεί ακόμα περισσότερος κόσμος να έρθει στο γήπεδο και να συμμετάσχει στο τρελό πάρτυ  που έχουν στήσει τα κιτρινόμαυρα απλήρωτα και αδιοίκητα και πλήρως εγκαταλελειμμένα κουρέλια μας, ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΠΡΩΤΑ. Αλλά ξέχασα, κάποιοι δεν θα χαράμιζαν ένα σαββατιάτικο απόγευμα για την ΑΕΚ. Φαίνεται οτι ήμουν μαλάκας κι ας έχω στήσει και το τραπέζι του κουμπάρου μου.   

19 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣ serpico: Μα γι' αυτόν τον λόγο τον καλωσόρισα. Άμα δεν έχει μάθει ακόμα οτι είναι ψωλόχυμα του Ηρακλή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θες και παρτυ κιολας.
    Που τον εκανε κουδουνι ο Μεγαλος Αναστασιαδης. Με ενα Μπακαγιοκο και ενα κυριακο.
    ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ. 60 λεπτα ταμπουρι εναντια στον ΠΑΣ με υλικο Β' εθνικης. Κατα τα αλλα "φταινε οι απουσιες"... Αμα ειχε αυτο το υλικο ο Αγγελος 5 γκολ θα ριχνε. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ήμαρτον ρε ανώνυμε!!!!! και που υπάρχουμε πολύ μας είναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το 40% ειναι οπως ξερεις πλασματικο.Με τις καταλληλες μεθοδους,παλι οπως ξερεις,θα επανελθει στα φυσιολογικα για τους Ελληνες επιπεδα.Ευτυχως η δυστυχως ειναι υποκειμενικο.Δεν το βρισκω παντως ασχημη ιδεα ενα 20 με 25% δικο τους.
    "Αντωνη,φρεναρε γιατι σε βλεπω στον γκρεμο.Κοψε τις δηλωσεις γιατι δεν θα υπαρχει στηριξη μετα,γιατι αν συνεχισεις ετσι δεν θα μαζευεται ευκολα το πραγμα..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1.Πόσο μαλάκες είναι οι εκφωνητές του NOVA?
    2.Από που και ως που κινδυνέψαμε να χάσουμε βαθμούς σήμερα; Από μιά γιόμα ή ένα σουτ δέκα μέτρα πάνω από το δοκάρι; Χαλαρά το πήραμε το ματς παίζοντας κανένα 25λέπτο. Με ένα πολύ καλό (ξανά)Γεωργέα και Κάρλος(και ας μην είναι επιπέδου Σκόκο).Πολύ καλός ο Κλωναρίδης με καλά πατήματα.Μου αρέσει πολύ το στυλ του Τσίτα,για να δούμε τι θα μας πει στην συνέχεια..
    ΥΓ: Για τον ξυπνητζή ανώνυμο λέω ότι αν ο Αναστασιάδης είχε ο υλικό της Μπάρτσα τι θα έκανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παμε λιγο χαλαρα,σαββατοβραδο ειναι.
    Maria Kozhevnikova,στην Ρωσικη βουλη ειναι το κοριτσι...Τα λογια ειναι περιττα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ζοζε τσιμπα άλλη μια πουτσα (special πάντα) και με ανατροπή μέσα στο σπίτι σου (πάλι) !!!
    Αιντε καρναβάλι να κλάψο-μουνιασεις πάλι μέχρι την επόμενη φορα...

    Special νούμερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ημουν στο γηπεδο,καθ'οτι δουλεια.
    Η εξεδρα-ακομα και σε αυτο το καταραμενο γηπεδο- πολυ ζεστη,θερμοτατη. Θυμιζε ΑΕΚ.

    Το κυριο πλεον,το σταθερο που βλεπουμε, αναμφισβητητα, ειναι το πολυ τρεξιμο,το πολυ παθος και το δωσιμο.
    Αυτο ειναι μια επιτυχια απο μονο του,καθ'οτι σε καμια ομαδα δεν ειναι αυτονοητο.

    Εχει συμβαλει σε αυτο,τοσο ο παπαΝικος οσο και η Ελληνικοτητα και η νεανικοτητα του ροστερ. (φυγανε τα γεροντια και ειμαστε μια ταχυτητα πιο πανω.Σαν να ανοιξανε τα πνευμονια ενα πραγμα)
    Μ.ο. ηλικιας,κατω απ'τα 25 αν δεν κανω λαθος.

    Απόρια ολων αυτων, το πρεσσαρισμα παντου-αδυνατον βεβαια να συμβει αυτο σε '90- τα πολλα κλεψιματα (πραγμα το οποιο τοσο ελειπε εδω και καιρο)και η ελαχιστοποιηση του πουληματος της μπαλας.
    Κατ'επεκταση ολων αυτων, λιγοτερος χρονος και χειροτερες συνθηκες για τον αντιπαλο,προκειμενου να κανει παιχνιδι.
    Και περισοτερες ευκαιριες στην κοντρα για μας βεβαια.

    Αυτο που υπολειπεται βεβαια ειναι η σωστες επιλογες απο το κεντρο (η παραγωγη παιχνιδιου,πραγμα δυσκολο με αυτο το υλικο) και μπροστα,το καθαρο μυαλο στα τελειωματα,και η "τσαχπινια",ο αυτοσχεδιασμος,η επινοηση,μπροστα απο το τερμα.
    (αυτος ο Σιαλμας πρεπει εχει τα χειροτερα τελειωματα -σε ασιστ και προς το τερμα- σε ολοκληρη την Ηπειρο. Οχι την δικη μας. Την Ευρωπη εννοω. Αυτα δεν "φτιαχνονται". Η τα εχεις η δεν τα εχεις.)

    Αυτα ολα, ασφαλως και προυποθετουν αρκετο ταλεντο,πραγμα που μας λειπει.
    Δεν βαριεσαι ομως.

    Το ταλεντο ειναι για την Μπαρτσα που παλι καθαρισε οπως ηταν αναμενομενο την Ρεαλ. Με τον Μουρινιο να κοιτα απορημενος για μια ωρα: "τι στο διαολο να κανω με δ'αυτους";
    Τιποτα μη κανεις. Εχεις δοκιμασει τα παντα. Απλα να υπολογιζεις οτι ξεκινας το πρωταθημα με -6 βαθμους.

    Παντως βελτιωθηκε. Απο το περσυνο 1-5 με το οποιο ειπε στους ΡΕΑΛιστας "θα σας δειξω πως ΔΕΝ πρεπει να τους παιζουμε", φετος,με το 1-3 κατασταλαξε στο "θα μας δειξουν πως πρεπει να παιζουμε".
    Με τον Πεπε, τον Ραμος,τον τελειωμενο Κακα, τον Κεντιρα,τον Γκρανερο, και τον Αρμπελοα,δεν πας πουθενα. Ισα μεχρι την Μαγιορκα για μπανιο.

    Ζοζε γερα, παρτους τα λεφτα.
    Και σε 1-2 χρονακια,ελα κατα δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: Απαντώ επειδή αναφλερεσαι σε μένα για το "πάρτυ". ΕΙΣΑΙ ΑΕΚΤΖΗΣ ΡΕ ΠΟΥΣΤΟΦΛΩΡΑ; ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΓΙΟΓΙΟ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΕΠΑΝΩ ΦΑΡΔΙΑ ΠΛΑΤΙΑ. ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;
    ΕΣΕΝΑ ΟΜΩΣ ΣΕ ΧΑΛΑΣΕ Η ΝΙΚΗ; Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΙ ΑΡΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΙ ΜΠΑΛΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ;
    ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ: ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ, έστω και προσωρινά, ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΘΕΛΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΑΛΤΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΠΗΔΗΧΤΕΙΣ ΜΕ ΚΑΝΑ ΓΑΪΔΑΡΟ ΑΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΣΗΚΩΣΕΙΣ. ΗΛΙΘΙΕ ΠΟΥ ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟ +13.
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΘΑ ΕΡΙΧΝΕ 5 ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΙΔΕΑΤΟΥ ΣΟΥ. ΑΣ ΤΑ ΕΡΙΧΝΕ ΜΕ ΤΟ υλικό του. Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΑΣΧΕΤΟΣ ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΑΝΤΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΣ DIMI: ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ ΜΟΥ, δεν το είδα το παιχνίδι, ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΚΟΡ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΣ CONPATER: ΑΔΕΡΦΕ, ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΤΩ; ΜΗΠΩΣ Η ΠΛΑΚΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, σαν αμερικάνικο ανάχωμα μετά την Ευρώπη, ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΓΕΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΣ CONPATER: ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΓΚΟΜΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κοιτα,μονο για πλακα δεν ειναι.Σκοπια,Ελλαδα,Βουλγαρια,Τουρκια,Ισραηλ και Κυπρος, αποκλειουν την Γερμανια και την Ευρωπη απ`την Μεσογειο και τα στενα του Σουεζ.Θα ειναι ενα συμπαγες πραγμα,το οποιο δεν θα σπαει με τιποτα.Ο αγωγος του Μπουργκας,χαλαγε πολυ τα πραγματα,εβαζε την Ρωσια με τα δυο ποδια στο Αιγαιο,και κατ`επεκταση και την Γερμανια (Ευρωπη), αφου το ρωσικο φυσικο αεριο θα ειχε μεγαλη επιρροη και στον βορρα και στον νοτο.
    Θα θυμασαι που ειχα αναφερει πως μονο απο σποντα σωζεται αυτη η χωρα και οτι εχει το κοκκαλακι της νυχτεριδας.Και να τολμησω να πω οτι ισως η Ελλας,θα ειναι η μονη χωρα που θα διασωθει απ`την λαιλαπα του ευρω,χαρις στον "θειο Σαμ".Λεγοντας θα διασωθει,δεν εννοω φυσικα πως θα ειμαστε οπως πριν,απλα λεω μπροστα σε αυτα που προκειται να παθει ο υπολοιπος νοτος συν η Γαλλια, η Benelux,και στο βαθος η ιδια η Γερμανια,θα ειναι παιδικη χαρα.Και ο μυθος περι εβραιοσιωνισμου που κυνηγαει την Ελλαδα ανα τους αιωνες,θα λαβει τελος.Ο Σαμαρας,ο αντιπαλος Αμερικανοφιλος στον Γερμανοφιλο Παπαδημο,θα ανεβει με σαφεις οδηγιες για τις εταιριες πετρελαιου,ποιες θα ειναι,τα συμβολαια τους κτλ.Απλα,η προειδοποιηση του εγινε γιατι με την φορα που ειχε παρει δεν θα μπορουσε να μαζεψει τα ασυμαζευτα μετα,και ο κοσμος λιγο θελει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΣ CONPATER: ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΛΟΙΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΒΡΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΟΛΑ ΚΙ ΕΣ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ΣΑΝ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ, για την ΑΕΚ μιλάω.
    Σιωνισμός; ΧΑΧΑ, αυτά είναι για κάτι μπουμπούκους. ΑΜΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΔΥΝΑΤΑ ΚΡΑΤΗ, ΤΟΤΕ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Η ενδεκάδα που επέλεξε να αρχίσει το παιχνίδι στο Μπερναμπέου, είναι 26η διαφορετική που επιλέγει φέτος ο Πεπ Γκουαρδιόλα!
    Μάλιστα σύμφωνα με τους Ισπανούς έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος για να βρεθούν οι ίδιοι έντεκα μαζί στο χορτάρι σε αγώνα πρωταθλήματος".

    Αυτα για οσους- και δικαιολογημενα εως ενα σημειο- νομιζουν και λενε "μα παιζουν οι ιδιοι και οι ιδιοι".
    Λαθος. Οφθαλμαπατη.
    =================================
    "Κρίνω ότι όχι μόνο δεν υπήρχε κάθαρση, αλλά ούτε έναρξη της κάθαρσης. Όσοι πιστεύουν ότι έχει αρχίσει η εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι βαθιά νυχτωμένοι"!

    Tade efi Αντωνακακης. Ο αντιεισαγγελεας των στημενων. Οπου μαζι με τον εταιρο,τον Φακο, fackωθηκαν απο την Λιγδα.
    Το μονο "στησιμο" που τελικα αποδειχθηκε ειναι οτι στηθηκαν μερικοι μαιντανοι στην ξωπορτα της ΕΠΟ, ισα για να νομιζουν οι περαστικοι οτι η αυλη και το εσωτερικο καθαρισε.
    Οπως λεει και ο blogaρχης,ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΘΑΡΣΗ.
    Δηλαδη, "Ελληνικα πραγματα".

    Ε,την θελουμε την ομοσπονδια και το κοινο υπονομισμα.
    Δεν τα θελουμε; Την τραβαει οργανισμος μας.

    Η καντονοποιηση της Ευρωπης και οι κατηγορηοποιηση της ειναι αναποφευκτος,εκτος εκπληκτικου απροοπτου.
    Οι "εκλεκτοι" στο C.L, αλλοι πιο κατω στο OYEFA, πιο κατω το Ιντερτοτο και παει λεγοντας.
    "ομοιος ομοιω αει πελαζει".

    Θα σωθουμε ξανα δεν μας φοβαμαι. Την ταραχη μας θα την φαμε.-οπως και συμβαινει- αλλα περαν αυτου,ουδεν.
    "Η Ελλας προορισθαι να ζεισει και θα ζησει".

    Η,"η Ελλας, ποτε δεν πεθαινει"
    "...γιατι ζει με δανεια", συνηθιζα να συμπληρωνω.

    Λαθος. Το σωστο ειναι: "Η Ελλας ποτε δεν πεθαινει,γιατι την "σωζουν" οι Ισραηλιτες".
    Ειναι εξω και περα απο τι αρεσει σε καποιον και τι οχι.
    Εχει να κανει με το αναγκαιο.

    Οποιος δεν πιστευει οτι δεν υπαρχει ακηρυχτος ιστορικα,πολιτισμικα,θρησκευτικα και εθνικα, "πολεμος" αναμεσα στα εθνη,ειναι γελασμενος πικρα.
    (το με ποιες αφορμες,ειναι συζητησιμο.)

    Η εναρξη της "βεντετας" εκατερωθεν,ημων και υμων,ξεκινα απο την εποχη των Μινωικων χρονων. Και την πατροτητα της περιοχης,περιξ. Απο την Κρητη,εως την Σιβα, και απο εκει ως την Παλαιστινη.
    Η Ελληνικη επιρροη,επικυριαρχια, η ειναι εντεχνως υποβαθμησμενες,εως σβυσμενες, στα επισημα βιβλια.
    Μεχρι την Κρητη ξερουμε τι γινεται. Παρα περα χαος.

    Κι'ομως. Οποιος πληροφορειται π.χ. την καταγωγη των Φιλισταιων του Γολιαθ,η την υπαρξη Ελληνικης εστιασης εκει (οικισμοι,θεατρα κλπ)η ακομα-ακομα και την Ελληνικη καταγωγη της Κλεοπατρας,παθαινει μια μικρη συγχυση. "τι δουλεια εχουμε εκει και με αυτους; Πως εγινε";
    Η ακουγοντας για τον Μαρδοχαιο,που διαβιουσε στους διαδρομους των Περσων Βασιλεων, προαγωγο της Βιβλικης Εσθηρ,χορευτρια-στριπτιτζου στα χαρεμια της Αυροκρατοριας, η οποια-καθ'υποδειξη του- εγινε συζυγος του Ξερξη (δις ιζ Σπαρτα).
    "τι δουλεια εχουν παλι, αυτοι εκει";
    Ελα ντε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και κυρια Μακεδονικο ειναι το προβλημα των παρολιγο εξαφανισμενων Ισραηλιτων. Οπου το Ελληνικο πολιτισμικο σαρωθρο,αλλαξε ολη την εικονα απο τον Καυκασο μεχρι τις Ινδιες.

    (εδω βλεπουμε και την-παραλογα- μεγαλη σημασια που εχει αποκτησει το "Μακεδονικο ζητημα",τα Σκοπια, και ολα τα συναφη. Μια κουτσουλια,σε μια περιοχη τυφλη και καθολου προικησμενη, γινεται μηλο τις ερριδος. Εμπλεκονται Αμερικανικη κυβερνηση,CIA,ΝΑΤΟ,Μοσαντ, Σορος,Ε.Ε, Χαγες,Στρασβουργα, λομπυ Σκοπινα,Ελληνικα Εβραικα στην Αμερικη. Της πουτανας γινεται. Γιατι ρε παιδια; Για μερικα στρεματα στο πουθενα,που δεν "αξιζουν" μια,απο οποια πλευρα και να το δεις. Εκτος απο μια: Ειναι η γεννητορ γη των παρολιγο εξολοθρευτων των σκηνιτων.

    Που "κινδυνευσαν" απο το να πλενονται καθημερινα,να διαβαζουν και να μιλανε ελευθερα, και να σκεφτονται διχως το φοβο του "θεου-τιμωρου".
    Αυτα παθαινει κανεις αμα δεν "προσεχει".

    Επι Αντιοχου.Τοτε,που ηταν υπο Ελληνικη κυριαρχια η εκει ευρυτερη περιοχη Και τον εξελληνισμο των Εβραιων.Δηλαδη τον κινδυνο αφανισμου του Εβραικου στοιχειου.(οχι με οπλα. Εθελοντικα προσετρεχαν οι ανθρωποι,στα λουτρα,στα γυμναστηρια,στις βιβλιοθηκες. Το φως τους εψαχναν)

    Κινδυνος σου λεει λοιπον. Δεν αντεχεται τοση καθαριοτητα. Νισαφι. Πρεπει να παρουμε την κατασταση στα χερια μας. Εισβολη λοιπον των Μακαβαιων (makabi) στον ναο του Σολωμοντα,δηλωνοντας την αντισταση τους,με αυτην την "σταση" αλλα και "προειδοποιωντας" τους Ελληνιζοντες ομοφυλους τους οτι τους περιμενει "φωτια και τσεκουρι".

    Εσωσαν λοιπον τον Εβραισμο και κατ'επεκταση θεωρουνται οι υπερτατοι Σωτηρες. Και μεγαλοι ευεργετες του Εθνους. Και στο ονομα τους,οι μεγαλυτερες και σημαντικοτερες γιορτες.

    Τα ενδιαμεσα τα γνωριζετε. Δαυιδ και Γολιαθ, Φιλισταιοι (Παλεστε) "Περσικοι" πολεμοι, Αλεξανδρος,Ρωμη,Βυζαντιο,Οθωμανικη 400ετια "απελευθερωση" και να'μαστε.

    Με μια διαφορα ομως,εδω.
    Στην περιπτωση μας, οι απογονοι του Αβρααμ ειναι γενημενοι υπηρετες.
    Και να θελουν να "κατακτησουν" να "αρχουν",δεν μπορουν. Δεν υπαρχει αυτο στο dna.
    Σκοπος δεν ειναι να κυριαρχησουν. Σκοπος ειναι να υπηρετησουν. (οι ποδιες εχουν νοημα)

    Η συνθηκολογηση με τους "ανωτερους" Ελληνες(κατα τας γραφας,την εμπειρια,και τους μυθους,που οι φιλοι μας πολυ τους υποληπτονται), η στην χειροτερη, η ψευδοφιλια, ειναι ο μονος δρομος να φτασεις στον σκοπο.
    Που δεν ειναι αλλος,απο την πιστη υπηρετηση.
    Για μας δουλευουν τα παιδια ρεεεεε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρήστο συγκρίνεις ένα σοβαρο προπονητή με οκτώ (8) γηγενείς παίκτες που ποτε δεν έχει δώσει δικαίωμα, με το special νούμερο-ένα καραγκιόζη και μισό που στην Ιταλία του χάρηκαν τα πρωταθλήματα βάζοντας στη Μίλαν -12 και -8 στο ξεκινημα.
    Στην Αγγλία ξόδεψε 10 καράβια λεφτά για να πάρει ότι πετάει για να καταφέρει να σπάσει το σερί του τσίχλα (κάρο δηλαδη που στατιστικά θα γινόταν έτσι κ αλλιώς) μόνο στο έλλας έχουμε μόνιμο πρωταθλητή
    Για να μη μιλήσω για το χαρισμενο ch.l με τα offside γκολ του μιλιτο και τα 2!!! Ακυρωθεντα γκολ της μπαρτσα.

    Nισαφι με το special ρεντικολο που μαζεύει τα ντορτια και τις τριαρες με τις πενταρες.
    Χτες πααααααααλι έφταιγε η διαιτησία η τύχη ο αναδρομος

    Δεν κοιτάς που έχει γίνει ο κολος σου πεντακοσαρικο σε κρέμα, μιλάς κιόλας
    Βέβαια μόνο τυχαία δεν είναι η πορεία απο το ένα σιχαμα στο αλλο παει το νούμερο : απο την Ίντερ στον ολυμπιακό της Ισπανίας την ομάδα του Φρανκο με τα πρωταθλήματα με τους διαλόγους και τους χαφιεδες

    Είμαι δε σίγουρος ότι ο επόμενος σταθμός θα είναι το εταίρο σιχαμα του τσιχλα...
    Τον βλέπω να κουβαλάει και τη παλταδουρα το καρβαλιο (κάτι σαν τον αμπονσα του ντουσαν ένα πράμα ) και τον σαμπουαν πίσω !
    Το παικταρα που στα λόγια μας έχει γαμησει στις κούπες και στα έργα μας έχει κλασει μια μάντρα.

    Η ομάδα του γού-ρουνει του φλετσερ και του καρικ! Που ήθελε και cl.l !!!!
    Μππππρρρρρ ρε γιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς DIMI: (για Μπαρτσα): Δεν συγκρινω τον μεν με τον δε.
    Απλα αναφερω την παρατηρηση.Η οποια ειναι αξιοπροσεκτη,δεδομενης της αντιληψης που εχουμε οι περισσοτεροι περι "ιδιων παικτων" και "ιδιας ενδεκαδας"
    Οι αλλαγες που συμβαινουν μεσα της, ειναι αδιορατες,αλλα πολυ ουσιαστικες. Γινεται ενα αορατο,ελαφρυ ροτεισον,το οποιο περνα σχεδον απαρατηρητο.

    καθε 5-6 παιχνιδια,ξεκουραζεται καθ ενας. Εν'αλλαξ. 1 το πολυ 2 αλλαγες απο βδομαδα σε βδομαδα. Και την επομενη ξαναμπαινουν οι δυο που ελειπαν και βγαινουν-για διαφορους λογους 1-2 παλι,το πολυ.Αυτο αφορα 15-17 παικτες,και οχι 11.

    Αυτη η κατα 10% μικρη αλλαγη-ανακυκλωση στα προσωπα,ειναι απαραιτητη προκειμενου και να μην κανει κοιλια απο κουραση η ομαδα απο τα απανωτα ματς αλλα και να μη χανει την συνοχη της με καποιο αποτομο "ξυλωμα" 5-6 παικτων.

    Το αποτελεσμα ειναι ολοι να παιρνουν τις μικρες και απαραιτητες ανασες και να ξαναφρεσκαρονται (μεσα και τα "φαρμακα" αλλα αυτα πλεον τα παιρνουν παντου)διχως να διαταρασετε η πολυ απαραιτητη για τετοιας υφης παιχνιδιου,ομαδα.

    Υ.Γ Και το "τσουκου-τσουκου μπολ" που ακουω καμια φορα απο κατι ασχετους,ειναι απλα η διαφορα δυναμικοητας απο τις αλλες πλην τυπου "Ρεαλ" ομαδες.
    Και οχι καποιο βασανιστικο σχεδιο του Πεπε και των παικτων.
    Απλα τους ειναι τοσο ευκολο να αλλαζουν πασες ξεκουραστα και δεν εχουν κανενα λογο να "αλλαξουν ταχυτητα" προς τα πανω. Οταν πρεπει το κανουν.
    Οπως προχθες. Απεναντι σε μια ομαδα ομολογουμενως γρηγορη και με ανελεητο πρεσσιγκ.
    Τι εκαναν; Απλα ανεβασαν μια ταχυτητα πανω την εναλλαγη της μπαλας. Εκανα δηλαδη αυτο που δεν χρειαζεται να κανουν με τις Οσασουνες και τις Ντιναμο.
    Και το "τσουκου-τσουκου" μεταμορφωθηκε σε ενα διαβολικο ρυθμο,σαν να βλεπεις ρομποτ σε fast-forward. Πραγματικα χαθηκε η μπαλα. Οχι αστεια. Στα σοβαρα.

    Το "τσουκου-τσουκου" λοιπον-οποτε το βλεπουμε στην αργη συνηθησμενη ταχυτητα του,που σχεδον κοιμιζει,δεν ειναι απλα μια τακτικη. Ειναι η αναποφευκτη συγκριση. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Η ΑΒΥΣΣΑΛΕΑ ΔΙΑΦΟΡΑ,ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

    Που οφειλεται αυτο; Σε πολλους παραγοντες. Απο την εντατικη,μεθοδικη δουλεια στις ακαδημιες,(απο τα γενοφασκια κυριολεκτικα)απο το ταλεντο που μαζευτικε εκει, και κυρια μεχρι την ταυτοχρονη φουρνια αυτων των πραγματικα χαρισματικων μεσων της. (αλλωστε καθαρους επιθετικους δεν εχει. Εχει μια 11δα μεσους στο ροστερ)

    Εχουμε την τυχη να ειμαστε συγχρονοι,ταυτοχρονοι, με μια απο τις καλυτερες ομαδες ολων των εποχων παγκοσμιως. Αυτο ειναι τυχη.
    Να αφησουνε τις μαλακιες και τις οπαδικες παρωπιδες λοιπον οσοι ειναι ξυνοκωλοι και να απολαυσουν οτι βλεπουν,-αν μπορουν-μιας και αυτα δεν κρατουν πολυ.
    5-6 χρονια το πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή