Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Η ΑΣΧΗΜΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

            Ένα κείμενο πολιτικό ήθελα να βάλω από το ταχυδρομείο αλλά πάλι με πρόλαβαν τα πράματα. Τα οποία όμως είναι πολύ ενδιαφέροντα.
            Παλιά λοιπόν, όταν στην αλογοτροφή προήδρευε ο καπετάνιος, η Ξάνθη είχε έναν σχετικά καλό παίκτη. Τον Βασιλακάκη. Κι είχε γίνει η εξής τηλεφωνική επικοινωνία.
           - Καλησπέρα παιδί μου. Τι κάνεις;
           - Καλά είμαι. Με ποιόν ομιλώ;
           - Ο καπετάνιος είμαι.
           - Κύριε πρόεδρε, συγνώμη που δεν σας κατάλαβα αλλά το τηλέφωνο έχει πολλά παράσιτα και...
           - Καλά παιδί μου. Συγχωρεμένος. Να σου πω. Ο παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για σένα. Πώς σου ακούγεται αυτό;
           - Κύριε πρόεδρε, μεγάλη μου τιμή.
           - Πολύ ωραία παιδί μου. Πόσα δίνεις για να έρθεις κοντά μας;
          Αλλάζουμε σελίδα, όπως λένε και στα δελτία ειδήσεων. Κι ερχόμαστε στην κιτρινόμαυρη πραγματικότητα και στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με τους αθλητές και τα τοιαύτα. Οπότε έγινε η συνάντηση του Κύπριου νομικού εκπρόσωπου των Σάχα, Αλεξόπουλου, Βάργκας και Κέζου για το κούρεμα. Ούτε ο Βιντιάδης πήγε - δεν μιλώ για τον εκατομμυριούχο Δημητράκη αλλά για τον Λιάκο - ούτε ο Παπάς ( ρε σύμπτωση στα ονόματα ) που είναι στο τημ των επενδυτών, ούτε ο Δημητρέλος. Πήγανε από την μεριά της ΑΕΚ, ο Μπόβαλης ( γενικός διευθυντής άνευ χαρτοφυλακίου - μην γελάτε τόχουμε κι αυτό ) και ο Γρηγορίου ο δικηγόρος, που είναι κι αυτός απλήρωτος.
           Πώς κατέληξε η συνάντηση; Με την δήλωση του Κύπριου : " Εγώ ήμουν συνεπής στο ραντεβού, αλλά διαψεύδω οτι έγινε οποιαδήποτε συνάντηση." Γιατί; Διότι για τα 135 χιλιάρικα του Βάργκας δεν ειπώθηκε κουβέντα, για τον Αλεξόπουλο ελέχθη οτι είναι δικό μας παιδί και για τον Κέζο συνεστήθη υπομονή. Η κουβέντα αφορούσε τα σαράντα χιλιάρικα του Σάχα, που είναι να επιδικαστούν μεθαύριο Τρίτη από την ΕΠΟ και η ομάδα κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών. Οπότε προτάθηκε να πάρει ένα δεκαχίλιαρο ο λαγόχειλος και να αποσυρθεί η προσφυγή. Καταλάβατε μήπως την σοβαρότητα της κατάστασης;
              Είμαι σίγουρος πώς εσείς το έχετε καταλάβει. Οι επενδυτές μάλλον δεν τόχουν κατανοήσει πλήρως αλλά είναι νωρίς ακόμα. Βροχές έχουμε και πού ξέρεις; Μπορεί να βρέξει χιλιάρικα μέχρι την Τρίτη. Εξ άλλου να μην ξεχνάτε οτι σήμερα θεματοφύλακας της ΑΕΚ είναι και ο Γρυσμπολάκης. Ο τυραννόσαυρος Ρεξ με το κουστούμι. Που την πρώτη του δήλωση, την σχολίασε εκπληκτικά ο Χρήστος. Την δεύτερη, την άφησε για μένα.
             Ηρωτήθη λοιπόν ο Ρεξ:
            - Κατά πόσο η πορεία της ομάδας, επιρρεάζει τις εξελίξεις;
            Κι αμέσως ο σύγχρονος Δημόκριτος, ξεδίπλωσε το μαθηματικό του ταλέντο.
            - Αυτήν την στιγμή, εμείς έχουμε οκτώ βαθμούς και οι πιο πάνω ομάδες έχουν δέκα.
          Ούτε ο Βενιζέλος μαζί με τον Λοβέρδο δεν θα είχαν εκφέρει τέτοιο μεστό ουσίας πολιτικό λόγο. Ο Ρεξ τους πήρε τα σώβρακα αλλά ο Δημητρέλος τους τα ξαναέβαλε επί των σαρκίων τους.
 " Οι επενδυτές θέλουν την ΑΕΚ της Ευρώπης κι όχι της Β εθνικής." Τώρα τι σόϊ παρερμήνευση μπορείς να κάνεις σ' αυτήν την δήλωση δεν ξέρω κι ακριβώς αλλά κάτι μου λέει οτι η βαθμολογική συγκομιδή μάλλον απασχολεί τους επενδυτάς. Παρόλο που κι όταν ανακοινώθηκε επίσημα το ενδιαφέρον τους, κι όταν ήρθε κι ο Κιθ απ' έξω αλλά κι ο άλλος της τράπεζας που έψαχνε, αλλά κι όταν τα χρέη που τους παρουσιάστηκαν ήταν μικρότερα άπό αυτά που είχαν διαβάσει, η ομάδα τελευταία ήταν. Χώρια που πλέον και η χώρα παραμένει στην ευρωζώνη και μανιωδώς μελετάει προτάσεις επενδυτών.
            Οπότε τι έχουμε τώρα; Τον διάλογο του καπετάνιου με τον Βασιλακάκη. ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΠΡΙΜ ΣΩΤΗΡΙΑΣ  Ή ΑΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΝΑ ΜΕ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΚΑΡΩ. Κι οπότε οι προτάσεις για τα κουρέματα που τοποθετούνται στο 20-30%, μάλλον έχουν ανέλθει στο 80% όπως επίσης κατανοώ οτι πρέπει να πληρώσουν οι σημερινοί αθλητές για να αμειφθούν στο μέλλον. Τα πριμ της νίκης να τα δίνουν στον Δημητράκη, όπως κάνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι και τα δίνουν σε αυτούς που τους έκλεψαν αλλά τώρα ανέλαβαν την σωτηρία τους.
            Φυσικά ο Δημητράκης δεν έχει κλέψει τίποτα, για να μην τον αδικούμε τον άνθρωπο. Οι συνομιλητές΄του όμως μπορεί. Και πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός από εδώ και πέρα αφού η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει νάχει και την απαραίτητη κάλυψη. Δηλαδή να μην μπω για να σώσω, αλλά να μπω αφού τα πάντα είναι σωσμένα. Το μόνο θετικό είναι οτι δημοσιεύτηκε και το οτι ο εφοπλιστής μόνο ένα μύριο θα βάλει και τα άλλα οι συμπαίκτες του. Οπότε καλά έκανα κι εγώ και ρωτούσα τι δουλειά κάνει ο γιός. Και βγαίνανε διάφοροι ανώνυμοι και λέγανε, "..μα καλά ρε Αβραμίδη, ούτε κι ο Βιντιάδης έχει λεφτά; " Ναι σωστά. Το πασίγνωστο μέγεθος της ναυτιλίας το παρεξήγησα εγώ. Άντε και η Ιωάννα. Τελικά είναι αλήθεια αυτό που ψιθυρίζεται : "΅Είναι τόσο μεγάλη η κρίση, που οι γυναίκες παντρεύονται πλέον από έρωτα."
           Στην όλη λοιπόν ιστορία, αυτός που πιάστηκε κορόϊδο είναι ο Ιβάν. Που έβαλε τα λεφτά στο ταμείο πριν κάνει psi αλλά και μια εξέταση για psa. Πιό φρέσκο μυαλό ο Δημητράκης. Πριν μπει με τα μύρια, πρώτα κουρεύει τους πάντες, πρώτα σώνεται η ομάδα και πρώτα εισπράττει. Μαλάκας είναι σαν τον άλλον που πάει και να αγοράσει την ΕΒΖ; Κι άρα δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ο Δημητρέλος αυτοτιμωρήθηκε με την σιωπή - το γιατί ο Πυθαγόρας δεν το θεωρούσε τιμωρία δεν μπορώ να το απαντήσω - , ο Δημητράκης θα βγάλει ανακοίνωση προσεχώς, η ομάς θα κατατροπώσει τα Γιάννινα κι ο Ρεξ θα έχει δικαιωθεί πάλι όσο αναφορά την ενόραση του. " Τα πάντα θα έχουν κλείσει μέσα στον Δεκέμβριο." Ειδικά μάλιστα αν έχουν δικαιωθεί και οι Μάγια, λέω εγώ. Χαίρετε.

5 σχόλια:

  1. κανονικά, χθες ο "Φ" έκλεινε 30 χρόνια ζωής... κανονικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιεχουμε ξεφύγ'.

    Σε λίγο θα βάλουν και πλάτη οικονομικά τα παικτάκια για να έρθει ο Βιντιάδης. Ο Μεγακλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρηστος Χοντζεας02 Δεκεμβρίου, 2012 12:36

    "Συναντηση". Ε βεβαια. Αργησαν να τους "συναντησουν" ξανα.
    Βγηκε τσαρκα το γνωστο τραγουδι.
    "Ζει ο βασιλιας Αλεξανδρος".

    Ανακαλυψαν "συναντηση". Γιατι ρε παιδια. Αφου εχουμε ετοιμους να μπουν. Προ των πυλων ειναι ο βιντιαδης ο Χαρης και αι λοιπαι δυναμεις. Γιατι να γινει "συναντηση"; Για να τους χαλασουν τα σχεδια;
    Μηπως θελουν να συνδραμουν τους επενδυτες; Μπα. Θα συναντηθουν για τα ...τμηματα υποδομων. Οι κυριες δομες ειναι σε καλα χερια. Οι υπο-δομες εχουν ενα προβλημα και χρειαζονται στηριξη.

    Η "συναντηση" λοιπον -λεει- θα ειναι μεν για τα....τμηματα υποδομων του συλλογου,αλλα μια και θα "συναντηθουν",το διχως αλλο θα κουβεντιασουν και για τις λεπτομεριες που αφορουν στην ΠΑΕ.
    Ε,τι διαολο. "Συναντιεστε" που "συναντιεστε". Μονο για το σκακι και την πυγχμαχια θα μιλησετε; Το ποδοσφαρικο τμημα,δεν εχει προβληματα; επειδη ολα πανε ρολοι,σημαινει οτι δεν υπαρχουν δυσλειτουργειες;

    Οσο θα συναντηθω εγω με τον κωλο της Μπιγιονσε,αλλο τοσο θα συναντηθουν και εκεινοι.

    ΩΡΑ για σπορ και "συναντηση". Ε,τι,τζαμπα μας δινει τα μπρελοκακια και τα κασκολ απο τις αποθηκες των "ΑΕΚshop" η ΠΑΕ;
    Να μη στηριζουμε;
    Δεν πατε να "συναντηθειτε" λεω εγω. Μουργοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή