Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΕΜΠ 2012

            Σκοτώνονται τώρα κάτι ανθρωπάκια, από την ακροδεξιά μέχρι την ακροαριστερά για να πιάσω κι όλο το φάσμα των ηλίθιων που ασχολούνται με την πολιτική λες και τους ζήτησε κάποιος να μας σώσει, για το αν υπήρχαν νεκροί στο πολυτεχνείο το 1973. Βγάζουν έγγραφα οι μεν, κατεβάζουν έρευνες του ΕΙΕ οι δε κι ο καθένας πηγαίνει στον δρόμο του, ήρεμος οτι επιμόρφωσε κι οτι επιτέλεσε το καθήκον του. Πολιτικά. Δηλαδή ανύπαρκτα. Σαν τα αυγά Τουρκίας που αποτελούν έκφραση του συρμού κι ενώ πραγματικά δεν υπάρχουν σαν προϊόν εξαγωγής. Όσα υπάρχουν πάνε μπας και φάνε μερικοί στα χωριά.
               Το θέμα είναι αν υπάρχουν νεκροί και ποιοί είναι ; Σε λίγο, ο παπάρας ο Κασιδιάρης και οι άλλοι που ήταν κοινές πόρτες σε κάτι χαμαιτυπεία, όπως και οι αριστεροί που ψάχνουν με νύχια και με δόντια να καπελώσουν το γεγονός, το μόνο που θα κατορθώσουν είναι να διαγραφεί η πραγματικότητα και να εμφανισθεί κι ένα βιβλίο κοινής αποδοχής, που θα μιλάει για σπρώξιμο ή συνωστισμό σε χώρο περιορισμένης ευθύνης κάποιας ανώτατης αρχής.
               Αυτό είναι το θέμα; Το να παρασύρεις με παραχάραξη γεγονότων το σημερινό πόπολο να σου δώσει την ψήφο σου; Αυτά είναι για την Μενεγάκη και τα λοιπά κοριτσάκια που βγάζουν νούμερα μέσω μπουτιών και κατά τύχη εμφάνισης κιλότας. Καταλαβαίνω βέβαια οτι αυτή είναι η πελατεία της χρυσής αυγής ή της αριστεράς, αλλά όχι και να περνάμε και σαν τραίνα πάνω από συγκεκριμένους αγωνιστές.
             Θέλεις λοιπόν να πεις οτι δεν υπήρχαν νεκροί στο ΕΜΠ. Εγώ να το δεχτώ. Πράγματι ένα παιδί 5 χρονών, ή ένας άλλος που έπαθε έμφραγμα κατά τύχη, είναι δυνατόν να παρουσιάζονται σαν αντιστασιακοί; Όχι βέβαια. Είναι παράπλευρες απώλειες ξεκάθαρα. 
             Αλλά υπάρχουν κι άλλοι. Ας πούμε αυτοί που έφυγαν από το πιστόλι του Ντερτιλή ή την φρουρά στην στέγη του ΟΤΕ. Εσκεμμένα. Ούτε αυτοί πιάνονται, επειδή πέθαναν στην Στουρνάρα ή στην Μπουμπουλίνας κι όχι μέσα σε κάποιο αμφιθέατρο; Δηλαδή για να παραδεχθούμε νεκρούς, θα έπρεπε να έχει γίνει τακτική μάχη μέσα στις α'ίθουσες διδασκαλίας; Πόσο μαλάκας μπορεί και να είναι κάποιος που αντί να σιωπήσει στην μνήμη των νεκρών, ψάχνει να βρει το πώς και το πού. Αν ήταν μέσα ή αν ήταν στα 100 μέτρα απόσταση.
               Τι πολίτευμα είχαμε παιδιά; Χούντα ή κάνω λάθος; Ποιός είχε τα κουράγια να πάει εναντίον του πολιτεύματος; Οι άνθρωποι που βολεύονται να μιλάνε για κάποια αόρατη τάξη και που δεν ξεβολεύτηκαν από την ζωούλα τους ή κάποιοι παλλήκαροι; Μια μειοψηφία πήγε μέσα την ώρα που μίλαγε ο σταθμός και την ώρα που πέφτανε δακρυγόνα και σφαίρες και την ώρα που κατεβαίνανε τανκς κι αλεξιπτωτιστές κι ό,τι άλλο έχει σκεφτεί ο άνθρωπος της τάξης, που όμως μετά διάλεξε την αταξία για την Κύπρο και φυσικά την διχοτόμηση της. Αλλά αυτό ήταν πόλεμος και χούντα αμερικανονίνητη και ουδεμία ευθύνη φέρω. ΦΥΣΙΚΑ. ΣΕ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟ ΠΟΥΘΕΝΑ; ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΚΤΑΜΗΝΟ.
                  Διότι δεν έχουν σημασία οι νεκροί και πόσοι είναι. Σημασία έχει παπάρα, αν έκανες κάτι εσύ για την ελευθερία σου και γιατί σήμερα μιλάς ελεύθερα. Σημασία  έχει μια ερώτηση: ΉΣΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ Ή ΟΧΙ; Ή ΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΛΟΓΩ ΤΑΞΗΣ; ΚΙ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΠΑΛΙΑ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΣΟΥ ΧΑΛΑΓΕ ΤΗΝ ΜΑΝΕΣΤΡΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ; ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΠΟΛΥΒΟΛΑ; Εγώ προσωπικά φοβάμαι κι άρα τιμώ αγωνιστές. Δεν είμαι ελεύθερος για να καταδικάζω παλλήκαρους κιόλας.
                 Η πράξη του πολυτεχνείου έχει την αξία της, όπως κι ο Θούρειος του Ρήγα. Τίποτα δεν είχε αποτέλεσμα. Τα πάντα γίνανε αργότερα και ίσως και να ήταν προσχεδιασμένα. Αυτό δεν μπορώ να το βεβαιώσω και δεν με ενδιαφέρει κιόλας σαν παρουσία. Δεν ήρθα στην γη για να πολεμήσω ή για να βεβαιώσω πολιτικές τοποθετήσεις. Ήρθα όμως για να υπερασπίσω το συναίσθημα μου. Κι αυτό μου λέει μαζί με την σκέψη μου, οτι η παρέα που ξεκίνησε την στάση του πολυτεχνείου, ΉΤΑΝ ΑΝΤΡΑΚΛΕΣ κι ας εγκαταλείφθηκαν αργότερα από όλους αυτούς που φύγανε εγκαίρως και καρπώθηκαν οφέλη οικονομικά. Κι εγώ αυτούς τους πρώτους, τους τιμώ.
                Όπως τιμώ και τις παράπλευρες απώλειες. Κι ας μην κάνανε τιποτα. Ας βγήκανε από το σπίτι τους κι ας κάνανε έναν υγιεινό περίπατο γύρω από το πολυτεχνείο, την ώρα που πέφτανε σφαίρες ή δακρυγόνα. Γιατί βγήκανε ενώ κάποιοι άλλοι διπλοκλειδώνανε τα μάνταλα; Διότι δεν δεχόντουσαν κι άλλη απαγόρευση κυκλοφορίας. Διότι είχαν βαρεθεί. Διότι είχαν περιέργεια που την πλήρωσαν. Πάντως πέθαναν από σφαίρες ή αποπνικτική ατμόσφαιρα. Κάτι γινόταν, που κι αν δεν είχε στόχο, δεν ήταν φυσιολογικό. Παράπλευρα κι απόλυτα λογικά, αφού ήταν πολίτες που δεν θέλανε μάχες, όπως κι όλοι αυτοί που εκτελέσθηκαν σε πλατείες αλλά μνημονεύονται σε μνημεία σαν εκτελεσθέντες από τους κατοχικούς λόγω αντίστασης άλλων. Αλλά εκεί μαλλον δουλεύει αλλοιώς το μυαλό.
                Και τα είδα εκείνη την νύχτα τα άρματα. Είδα πώς καβαλάγανε τα τρόλεϋ. Είδα τους αστυνομικούς να κυνηγάνε ταραξίες και να πυροβολάνε στα τυφλά προς τα πάνω. Άκουσα τις κραυγές αλλά και τους πυροβολισμούς των περιστρόφων ή των πολυβόλων. Θαύμαζα σαν παιδί τα τανκς. Τα μίσησα από εκείνη την νύχτα, που καταλάβαινα οτι κάτι δεν πάει καλά. Κι αν με έπαιρνε μια σφαίρα κατά τύχη στο μπαλκόνι; Δεν θα ήμουν νεκρός του πολυτεχνείου; Έπρεπε νάμουν μέσα; Φυσικά και θα ήμουν νεκρός και θα έπρεπε να μνημονεύομαι για να καταδεικνύω την τρέλα αυτουνού εναντίον του οποίου πήγανε αγωνιστές γνήσιοι. Οι οποίοι κι επειδή ακριβώς δεν ζήτησαν οφίτσια, καλό είναι να τους τιμάμε και να θυμόμαστε την πράξη τους. ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΑΝΕ ΠΟΤΕ ΚΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΛΑΜΟΓΙΣΜΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΟΛΑΚΕΡΗ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ. 

4 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ : ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. ΚΥΡΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΑΜΗΣΙΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ, ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρηστος Χοντζεας17 Νοεμβρίου, 2012 15:16

    Ολες οι χωρες-προτεκτορατα,εχουν "Πολυτεχνεια" και χουντες. Τα ονοματα αλλαζουν και τοπονυμια. Αυτα ειναι τα αποτοκα τις ειλημενης-για να θυμηθουμε και τον Δημητρακη- αποφασης των αφεντικων να κανουν δικο τους αυτο που θελουν.
    Οι collateral damage, οι νεκροι, μπορουν εγχωρια, να τιμουνται,αφου αυτο ποσως ενδιαφερει τους επικυριαρχους. Μη πουμε οτι βολευει κι'ολας.

    Για το Πολυτεχνειο,εχω πει την γνωμη μου. Προδομενοι ηρωες οι νεκροι,σχεδιασμενο γεγονος το ιδιο αυτο καθ'αυτο και ευεργετημενοι οι μετεπειτα "υπερασπιστες" της δημοκρατιας και "αντιστασιακοι" του κωλου,οι οποιοι καθησαν πανω στους νεκρους και ζουν μεχρι σημερα τι ευγενικη χορηγια και εμισθοι κρατικα.
    Βεβαια το ερωτημα ειναι "απο ποιους σχεδιστικε και γιατι";

    Η δικη μου αποψη ειναι οτι: Η χουντα των συνταγματαρχων σχεδιαστικε απο τα ιδια δωματια της CIA απο τα οποια ειχε ηδη δρομολογηθει ο σωτηριος ερχομος του "ε-ε-ε-ερχεται" Καραμανλη ο οποιος κατοπιν εφερε-κατοπιν εντολης ασφαλως- τον "Τσοβολα δωστα ολα" τεμπελη καθηγητακο που λιμναζε καπου στις ΗΠΑ, Α. Παπανδρεου, ο οποιος θα απογυμνωνε κυριολεκτικα και μεταφορικα τα παντα στο κρατος αυτο,ωστε ο γιος του σημερα να μπορει να μας δειχνει το λογαριασμο που πρεπει να πληρωσουμε.

    Και ολα αυτα γιατι; Γιατι ο παγκοσμιος νταβας αλλαζε τοτε, την εποχη του- στημενου και αυτου- εμφυλιου και στην 10ετια του 60, απο τους πρωην μας νταβαδες,τους Αγγλους, απεμενε ενας πολος,αρκετα ισχυρος,που επρεπε να εκδιωχθει,ωστε να περασει πληρως η χωρα στη σφαιρα επιροης των νεων μας νταβαδων, των Αμερικανων.
    Η χουντα εγινε για να φυγουν τα ανακτορα,η μετεπειτα "δεξια" που δημιουργηθηκε απο τον αφιλο Καραμανλη,ηταν ενα υποχειριο στα χερια των Αμερικανων και φυσικα το ανατελων ΠΑΣΟΚ,ενα ακραιφνως διμηουργημα τους.
    Το δε πολυτεχνειο ειχε δυο στοχους. Την διχοτομηση της Κυπρου και αρα την αιωνια αμφησβητιση των-πλουσιων οπως μαθαινουμε σημερα-χωρικων υδατων ( δεν εχουμε πετρελαια...αυτα ειναι ανυποστατα του ΧΑρδαβελα: Ο Παγκαλο ελεγε.Θυμαστε.)
    και βεβαια,μεσω του γεονοτος αυτου, η δημιουργια μιας κολυμβυθρας "ηρωων" και "δαρμενων απο την κακια δεξια και την χουντα" μια γενιας "ηρωικα" αντιστεκωμενων, απο τα καφε του Κολωνακιου εως το Παρισι,την γνωστη και καταραμενη "γενια του Πολυτεχνειου",ετσι ωστε να αποκτησουν την απαραιτητη πιστωση χρονου για το ξεπουλημα και το κρατικο ξεσκισμα εις το οποιο με μανια θα επιδηδονταν για τα επομενα 40 χρονια,ωστε να φτασουμε στο ζοφερο σημερα.
    Τωρα μολις, ο ψηφοφορος μαλακας που βλεπει τον Σαμαρα να χειροκροτα τον Βενιζελο, και τουμπαλιν,αρχιζει να αντιλαμβανεται κατι. Αλλα εχει δρομο πολυ ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρηστος Χοντζεας17 Νοεμβρίου, 2012 15:18

    Διπλα στους αγνωστους η επωνυμους νεκρους,που πιστεψαν βλακωδως οτι γινοταν αντισταση,διπλα στους ρομαντικους επανασταστες που εχασαν την ζωη τους,στα αληθεια πιστευοντας οτι "ριχνουν την χουντα" στεκονταν και πολλοι πονηροι με εντολες, οι Ανδρουλακιδες, Παγκαλοι,Λαλιωτηδες, Δαμανακιδες κλπ. ολος αυτος ο εσμος, η βρωμια η επωνυμη που γνωριζουμε σημερα, οι πραγματικοι χουντικοι και λατρεις των φασιστων, οι οποιοι κατα "τυχη" μονο "δαρθηκαν" και "εσυρθησαν" στο δρομο αλλα την ζωη τους οχι μονο δεν την εχασαν,αλλα την κερδισαν και μαλιστα μαι με αυτην κερδισαν και θεσεις στα κυβερνητικα σχηματα,στα εδρρανα και στα κρατικα μισθολογια,λειτουργωντας ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΝΓΝΩΣΜΕΝΑ σαν υποχειρια και των Αμερικανων.

    Η "χουντα" ηταν τοσο "ξεκαρφωτη" και "τυχαια", που ο πατερας του Γ.Παπαδοπουλου, Χρηστος, ηταν κομματαρχης στην Αθηνα του Γ. Παπανδρεου. Του τσιρακιου των Αμερικανων, που ταχα λειτουργουσε για λογαριασμο των Αγγλων. Του μεγα "παπατζη" και αληταμπουρα.
    Του εμπνευστη των ξερονησιων και του περιφημου ιδιωνυμου.
    Ποια η κοινη συνσισταμενη ολων αυτων των προσωπων; Απο "Απριλιανους" μεχρι τον "η Καραμανλης η τανκς" κομουνιστη Μικη;
    Μα η CIA. Η μαμα Αμερικη.

    Ενα θεατρο βελπουμε,χρονια τωρα. Που αν βαλεις γυαλια χρωματιστα,δεν θα το δεις ξεκαθαρα. Αν τα βγαλεις θα σκασεις στα γελια μεν με την προσπαθεια των πουλημενων να κρατησουν την "εθνικη αξιοπρεπεια και περιφανια" μετ'αμοιβης, αλλα και απο την αλλη θα κλαψεις πικρα για τα πραγματικα θυματα αυτων των απολυτα σκηνοθετημενων παραστασεων,τους νεκρους.
    Τιμη και μνημη,μονο σε αυτους λοιπον,ακομα και αν συμμετεχουν κατα καιρους,εν ανγοια τους, σε σχεδιασμενα πλανα και ουχι σε εκρηξεις κοινωνικες η αλλες.
    Οι νεκροι στον αγνωστο ταφο τους και η "εδω Πολυτεχνειο" Δαμανακη, μας κουνα το δαχτυλο απο τις Βρυξελες,εδω και χρονα.
    Βρισκεται εκει που ανηκε παντοτε δηλαδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεωπολιτικό και όχι οικονομικό είναι το πρόβλημα που αφορά την Ελλάδα, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Εξωτερικού Εμπορίου ΄Αντον Μπέρνερ, ο οποίος σημειώνει ότι η Ελλάδα είναι «ουσιαστικά ασήμαντη αγορά» για τις γερμανικές εξαγωγές και προειδοποιεί για τον κίνδυνο, αν η χώρα τεθεί εκτός Ευρωζώνης, «καθώς θα απομακρυνθεί στην πράξη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας ή της Κίνας, προκαλώντας πρόβλημα ασφάλειας για την Ευρώπη». Υποστηρίζει δε ότι «η Γερμανία πρέπει να αναμιχθεί στην πολιτική των χωρών της νότιας Ευρώπης».

    Σύμφωνα με την εκδοχή που περιγράφει ο κ. Μπέρνερ για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και δημιουργίας στενότερης σχέσης με την Ρωσία ή την Κίνα, «η Ελλάδα θα αποκόμιζε μεγάλα κέρδη και η Ευρώπη θα αποκτούσε ένα πρόβλημα ασφαλείας, και μάλιστα για πολλές δεκαετίες». «Αν πληρώσουμε για την Ελλάδα, αυτό τελικά θα μας αποδειχθεί φθηνότερο», τονίζει σε συνέντευξή του στην "Stuttgarter Zeitung και προσθέτει ότι η Ρωσία και η Κίνα «ευχαρίστως θα αποκτούσαν μια βάση στην Μεσόγειο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή