Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΡΑΠΑΠΑΣ

             Σίγουρα σαν άνθρωπος δικαιούσαι να είσαι χοντρός, τετράπαχος στα όρια δίφυλλης ντουλάπας ή μοντέρνου μαμούθ. Παρατήρηση δεν σου κάνει κανένας αφού άμα δεν καταλαβαίνεις τι σου γίνεται γιατί να σε διορθώσουν οι διπλανοί σου, που απλά κυκλοφορούν σαν πιο φυσιολογικοί. Τα ίδια ισχύουν φυσικά και για την ποιότητα ή το βάθος του μυαλού σου, όπως επίσης και για τα χούγια σου.
           Υπάρχουν όμως όρια, όταν κάποιος δουλεύει σε θεσμικές θέσεις κι υπάρχουν και όργανα στα οποία ανήκεις σαν επαγγελματίας. Η ένωση συντακτών ας πούμε ή η ΕΕΑ ή ακόμα και η στοιχειώδης λίγκα που διαθέτει δικαστές ή τέλος πάντων κάποιους που θα έπρεπε να τραβάνε αφτιά.
          Να μην σας μπερδεύω παραπάνω κι απλά να παραθέσω την δήλωση του Καραπαπά: " Η ΑΕΚ θα έπρεπε να είναι πιο προσεχτική σχετικά με τις ανακοινώσεις που έβγαλε, αφού χαριστικά  συμμετέχει στο πρωτάθλημα αυτό." 
         Προσεβλήθην προσωπικά; ΠΟΥΘΕΝΑ. Τα γνωρίζω τέλεια αυτά και τα έχουμε καταγράψει εδώ μέσα από το καλοκαίρι. Αλλά, η ΑΕΚ άλλαξε τους κανονισμούς της λίγδας ή της ΕΠΟ ή ο χάπιας; Ζήτησε η ΑΕΚ αλλαγή κανονισμών; Ποιός είναι αυτός που παραβίασε τον ψηφισμένο κανονισμό, τις ποινές κι ακόμα έκανε κι εκλογές ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ για την προεδρία; Ο κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση χάπιας, δεν είναι ο υπεύθυνος; Ζήτησε κανείς από την ΑΕΚ - την σωστή ΑΕΚ, την ανεπίσημη, αυτήν που ανήκει σε αυτούς που πληρώνουν τα εισιτήρια - κάποια ειδική μεταχείριση; ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΑΡΑΠΑΠΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ " χάρες ", καλό είναι να κάνει την αυτοκριτική του.
            Άμα κύριε μαλάκα, διαιωνίζεις τον βόθρο με ατιμωρησίες, τότε άμα πέσεις μέσα θα γεμίσεις σκατά. Άμα κύριε πανίβλακα αφήνεις έναν κλέφτη να αγωνίζεται εναντίον της καθαρής ομάδας σου, τότε έχει κάθε δικαίωμα ο κλέφτης να σε κλέψει. Και να βγάλει και τρίχες ανακοινώσεις, που τελικά πόνεσαν κατά πώς φαίνεται. Γιατί πόνεσαν; Διότι όλοι εκεί μέσα στο κόκκινο βυτιοφόρο, μάλλον δεν έχουν κουκούτσι μυαλό. Κι ειδικά όταν υπάρχουν και κασέτες συνομιλιών που καταδεικνύουν σαφέστατα οτι ο Σιδηρόπουλος δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας εντεταλμένος ταγματάρχης από παλιά. Ίσως και πριν αναμειχθεί ο χάπιας. Τι ίσως δηλαδή; ΣΙΓΟΥΡΑ. Ε, η ΑΕΚ αυτό ξαναείπε.
            Αλλά πάμε παραπέρα. Εσείς εκεί μέσα στις λίγκες και στις ΕΠΟ, τι ακριβώς κάνετε; Ασχολείσθε με ένα καλύτερο πρωτάθλημα, με την βελτίωση του προϊόντος " ποδόσφαιρο " ή ΚΑΝΕΤΕ ΧΑΡΕΣ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; Ρητορική είναι η ερώτηση βέβαια. Γνωρίζω την απάντηση την δική σας αλλά πάρε και την δική μου: Χειριυργείο κάνε αφού είναι στην φιλοσοφία του ελληνικού πρωταθλήματος. Χάρες όμως, μην κάνεις. Κάνε πρωτάθλημα με τις υγιείς ομάδες της χώρας και μέτρα έσοδα και προετοιμασία για Ευρώπη. Αλλοιώς μόκολα για να μην αρχίζω να βγάζω και στοιχεία για το πώς έμεινε η ισοπαλία στο Χαριλάου και πώς το αφεντικό θέλει χαρίζοντας ψίχουλα δεξιά κι αριστερά να φέρει στο άρμα του ο,τι υπήρχε παλιότερα στην αλογοτροφή.
           Αλλά αυτός ο πανίβλακας παμπουϊνος, δεν κατάλαβε και τι δουλειά κάνει επακριβώς. Δημοσιογράφος δηλώνει που απλά τώρα υπηρετεί στο γραφείο τύπου της δαφνοστεφανωμένης. Κανένα πρόβλημα μέχρις εδώ. Ο σωστός όμως δημοσιογράφος, υπηρετεί την ενημέρωση για την τσέπη που τον πληρώνει αλλά το κάνει με σεβασμό προς το επάγγελμα του. Δεν το κάνει σαν να μεταμορφώνεται σε Τσουκαλά ή οποιονδήποτε αρχηγό χαπακωμένων. Κι εκεί βέβαια υπάρχουν όργανα για να τον επαναφέρουν σε κάποια τάξη.
           Ποιά; Κατ' αρχάς η ένωση συντακτών, που την τσουβάλιασε κι ουσιαστικά της είπε πώς άμα βρει φράγκα κάποιος, ρε δεν πάει να γαμηθεί και η επαγγελματική ιδιότητα; Αλλά χέστηνα κι αυτήν στην φάση της ισοπέδωσης, " και ποιός δεν θα το έκανε; Ο καλύτερος από εμάς έχει πουλήσει την μάνα του " ( Κακαουνάκης ).
           Όταν κάνεις κάποια χάρη, σημαίνει οτι κάποια όργανα που ελέγχουν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου ή τους θεσμούς της πολιτείας, απλά έχουν αργομισθίες κι εκτελούν εντολές κάποιων. Με τους κάποιους δεν ασχολούμαι, αφού είναι γνωστοί. ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ; Δηλαδή οι κρίνοντες την αρτιότητα των φακέλλων συμμετοχής, οι δικαστές, οι υφυπουργοί κι /όλες εκείνες οι μαλακίες που ακούμε κάθε καλοκαίρι που γίνονται οι αλχημείες; Ένας από αυτούς, δεν εθίγη από την δήλωση Καραπαπά για στραβά μάτια; Και γιατί δεν εθίγη; Μήπως διότι τα πάντα είναι σαλωμένα κι απλά υπάρχουν για τους τύπους;
               Φυσικά τις απαντήσεις τις ξέρουμε και δεν ανακαλύψαμε τον χρυσό. Δεν είναι εδώ το θέμα μου. Αυτό που προσπαθώ να αναδείξω, είναι το γελοίον των αντιπάλων. Το άσκεφτο, το ερασιτεχνικό, το " έξυπνο πουλί που πιάνεται από την μύτη. " ΜΟΝΟ ΤΟΥ. Για τόσο μαλάκες μιλάμε και καταλαβαίνετε γιατί ο Sugar  τους έχει για χαρτοπετσέτες. Και γιατί την χάρη θα έπρεπε να τους έχουμε αναγκάσει όλοι εμείς , να την έχουν διπλοκαρφώσει στον κώλο τους. Κι όχι να παίζουμε στην παρωδία, να μας γαμάνε - έτσι γαμάνε αυτοί με τις χοντρές κοιλιές που κατουράνε ενστικτωδώς αφού το όργανο δεν το βλέπουν πλέον - και μετά να είμαστε κι υποχρεωμένοι να κάνουμε τουμπεκί ψιλοκομμένο.
                Yγ1. Καραπαπά, κάνα δίμηνο θέλεις για να γίνεις ισόκιλος με τον χάπια. Νομίζω οτι τα σουβλάκια του Καράμπαμπα, μπορούν να βοηθήσουν. Δυό " μ " διαφορά απέχεις από τον πρόεδρο που παχαίνει με σούσι. Μην το ψάχνεις γιατί. Είσαι μικρός για κορτιζόνη ακόμα.
                Υγ2. Δεν προλαβαίνει την ΑΜΚ. Θα μπει με ταμειακή διευκόλυνση. Α ρε Ιβάν. Εσύ πώς πρόλαβες;

4 σχόλια:

  1. ΑΠΛΑ ΣΑΜΠΡΕΛΑ.ΚΑΙ ΤΙ ΣΑΜΠΡΕΛΑ...(ΜΕ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ).
    ΑΝΤΙΛΑΒΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρηστος Χοντζεας14 Νοεμβρίου, 2012 11:04

    Ποιος ειναι τουτος παλι, ο παχυς Γρυσμπολακης;
    Και ποιος χεστικε τι λεει;

    Η ΑΜΚ εγινε "ταμειακη διευκολυνση". Η "εισοδος" γινεται "περασμα" και η "εξαγορα" θα γινει "ενασχοληση". Τοσο απλα και ελληνικα.
    10 μυρια πρεπει να "διευκολυνει" την εταιρεια.
    Πως και κυριως γιατι, ενας απενταρος,παρεα με εναν αλλον απενταρο,μπορουν να παρουν μια καταχρεωμενη ΠΑΕ;Δηλαδη να πληρωσουν τα σπασμενα αλλων,διχως να απαιτουν τιμωριες η εστω ελεγχους των "χαμενων";
    Δεν μιλαμε πια για επενδυτες,αλλα για Φραγκισκανους μοναχους.
    Εαν δεν θελει κανεις να προσβαλει την νοημοσυνη του,τοτε δεν εχει παρα να σκεφτει οτι οι συγκεκριμενοι "επενδυτες" δεν ειναι τιποτα αλλο παρα μπροστινοι-και αυτοι- των πισινων και χρονιων φταιχτων.
    Τι να καταφερουν; Μα οτι και οι προηγουμενοι.Να παρασχουν χρονο.
    Ο οποιος ειναι πανδαματωρ. Επουλωνει πληγες,κλεινει τραυματα,προκαλει μερικη η ολικη αμνησια και αρα αμνηστια,παρερχεται ο χρονος των εγκληματων και επερχεται η "διαγραφη" τους,δινει την απαραιτητη χρονικη πιστωση ωστε να ξεχαστουν και να περνουν στην ληθη ασχημες συμπεριφορες και τελος δινει την απαραιτητη πιστωση χρονου στην φασολαδα να γινει ενα τσουρμο κλανιες.
    Μεγας Ευεργετης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σίγουρο είναι οτι κάτι δεν πάει καλά με τον τύπο. Συμφωνα με όλα τα ρεπορταζ λεφτα για το μέγεθος της ΑΕΚ δεν έχει. Πόσο μάλλον για τα χρέη της. Σε αυτό συμφωνούν όλοι οι ρεπόρτερ. Απο την άλλη φέρεται να είναι έτοιμος να βάλει 10. Βέβαια προς το παρόν το κωλοβαράει αλλά κάποια στιγμή δεν θε τον παίρνει άλλο. Θα πρέπει να τα βάλει. Ποιός θα του τα δώσει? Ο Παππάς ? Και γιατι δεν τα βάζει φωναχτά ωστε να φύγει ως ήρωας? Εκτός και αν τελευταία στιγμή βρεί μια δικαιολογία του στυλ "δεν συμφωνήσαν οι πιστωτές και αποσύρομαι". Πάντως σχετικά με αυτό που λες steven για τον τζογο κατά Γενάρη, δεν θα είναι αργά είτε λόγω εμπλοκής Βιντιάδη, είτε σε διαφορετική περίπτωση λόγω σκασίματος της ΠΑΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ J.PATIKAS: ΤΑ ΝΕΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ, ΓΕΝΙΚΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή