Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ

           Για κάποιους καινούργιους του χώρου, θα ήθελα να επαναλάβω οτι η κριτική για τα παιχνίδια, είναι όπως είδα το ματς ζωντανά. Μέσα στο γήπεδο ή έστω κι από την τηλεόραση με κλειστή φωνή και χωρίς να ασχολούμαι με στατιστικά ή άλλες μαλακίες που προσφέρουν οι υπεύθυνοι της ενημέρωσης ή του αποπροσανατολισμού. Αεκτζής μπορεί να είμαι αλλά γυαλιά κίτρινου χρώματος, δεν φοράω. Κι επίσης δεν πουλάω φυλλάδες ούτε βγάζω κάτι από διαφημίσεις για να είμαι υποχρεωμένος να είμαι αρεστός. Κι έχω κάνει και μια πορεία σαν επιστήμονας και σαν επιχειρηματίας αλλά και μια άλλη σαν " δημοσιογράφος " στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση, στην εφημερίδα και τώρα εδώ μέσα. Δέκα χρόνια είναι αυτά. Πότε περιμένω να κονομήσω; Όταν θάμαι ένα βήμα πριν τον τάφο;
             Και τα είπα ξεκάθαρα χθες: Το πέναλτυ στον Μήτρογλου, παίζεται αν είναι. Αλλά κι αν είναι, ΔΕΝ είναι ανδρικό πέναλτυ αλλά τύπου Σαραβάκου. Η κόκκινη κάρτα για μένα αλλά και για έναν διαιτητή τίμιο, ΔΕΝ είναι εφαρμογή κανονισμού αλλά ανθρώπινη διάθεση γλειψίματος του χάπια, ΑΦΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΣΕΤΑ. Και κυριότερα : ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ, ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΟΝΤΡΟΛ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΡΟΦΑΝΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΓΚΟΛ. Ούτε η μπάλα ανήκει στον εξωγήινο, ούτε ο Γιάγκο είναι τελευαταίος, ούτε είναι ΚΑΙ Η ΠΡΟΦΑΝΗΣ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΣΟΥΤ, ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΓΚΟΛ. Ο ΒΑΡΟΥΧΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΠΙΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ. Όπως κι ο Βασιλάκης που παίζει Αλαφούζο. ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΜΟΥ. Και το ξανακλείνω αυτό το " ΣΤΗΜΕΝΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ " , με την απόφαση για το χέρι που ΔΕΝ το είδαν οι καθ' ύλην αρμόδιοι. Δηλαδή ο επόπτης κι ο διαιτητής. ΚΙ ΕΚΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΓΚΡΙΤΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ : ΗΤΑΝ.
              Τα άλλα μελοδραματικά, " ...δεν την άφησαν...", " ...δεν ξέρουμε τι θα γινόταν και μείναμε με την περιέργεια...", είναι για να πουλήσουν φυλλάδες οι μαλάκες ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ και ΤΟ ΧΑΡΤΊ ΥΓΕΊΑΣ ΈΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΦΘΗΝΟ αλλά και ΟΙ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΘΟΥΝ ΣΚΕΤΑ ΣΕ ΝΕΡΟ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΥΛΛΑΔΕΣ, άλλα λένε στο ρεπορτάζ του ενός, και άλλα στο ρεπορτάζ του άλλου.
           Αλλά δεν είναι εδώ το θέμα μου. ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ, ΓΙΝΑΝΕ και ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝΕ. Ούτε μου φταίει ο Βαγγέλας που χάνει μια ακόμα ευκαιρία να μην εκτίθεται από τα λαμόγια που τον περιτριγυρίζουν και να μην πηγαίνει ο ίδιος στην ΚΕΔ και να απαιτεί την διαγραφή του απατεώνα που σφύριξε. Την δουλειά του κάνει, όπως κι ο Σάββας αλλά κι ο Καραπαπάς, που κάνανε σοβαρότατες δηλώσεις. ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΩ και το είπα και χθες: " ...οι γνήσιοι δαφνοστεφανωμένοι, λυπήθηκαν ..." ΔΕΝ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΠΤΩΜΑ. Ο ΑΣΕΛΓΩΝ ΣΤΟ ΠΤΩΜΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΩΜΑΛΙΑ.
            Οπότε το να λαϊκίζει ο Λίνεν με τα πέταλα αλλά και τους παίκτες του, το θεωρώ καταστροφικό. ΤΑ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ. Τα "...με τον ΟΣΦΠ παίζεις, άστο καλύτερα..." στον Γιάγκο ή τα "... αν είχε δοθεί το πέναλτυ όλα θα ήταν διαφορετικά..." , ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ Ή ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΠΑΚΩΘΕΙ. Αν αυτά είναι οι αιτίες για την συντριβή, τότε ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΛΑΘΩΝ, που την έκανε σήμερα στην προπόνηση. ΓΙΝΑΝΕ ΤΑ ΕΞΩΓΗΠΕΔΙΚΑ ΟΠΟΤΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ. Αν όμως δεν είναι ΚΑΙ ΜΟΝΟ αυτά τα αίτια για τον διασυρμό, τότε πρέπει να κόψουμε τις πολλές κουβέντες και να δούμε τι συμβαίνει από εδώ και πέρα.
            Είχα γράψει για 4-6-0 για τα ντέρμπυ. Άντε με τον Παοκ δεν πέτυχε κι άντε και για χθες. Με την αλογοτροφή, είναι όλοι αδικαιολόγητοι. Ο κάθε πόντος είναι χρυσάφι πλέον αλλά ας παραδεχθούμε οτι ο άνθρωπος ήταν καινούργιος. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΨΑΧΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 60 Ή ΓΙΑΤΙ Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΤΑΕΙ ΠΕΡΙΟΧΗ. Εκεί πρέπει να πάει η δουλειά του Λίνεν με αυτά τα όπλα που διαθέτει ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ. Διότι ο πέλεκυς θάναι βαρύς με την Βέροια, την Λειβαδιά, την Κομοτινή και τα Γιάννινα. Άντε να του κεράσω το Περιστέρι. Ο Λίνεν είναι πλέον τελειωμένος σαν προπονητής. Καλό λοιπόν θα ήταν να συμβιβαστεί με αυτό και να κοιτάει τα ένσημα του εδώ με τους αυθεντικούς αντιπάλους της ΑΕΚ κι όχι να παραμυθιάζει τα παιδάκια εκεί μέσα για ανατάσεις επί του χάπια.
             Κι ειδικά αν ο γιαουρτάς του πάρει κανέναν επιθετικό και κανέναν κεντρώο. Εντάξει ρε παιδιά, ο Δημητράκης. Δεν είναι εκεί το θέμα μου. Εδώ μιλάμε οτι κάποιος να μπει, θα με κάψει ποιός θα σεντράρει ή ποιός θα σουτάρει για να βάλει γκολ; Σημασία πραγματική έχει οτι ο γιαουρτάς, από εκεί που καθόταν δεύτερο τραπέζει πίστα πάντα στα μπουζούκια, προχθές με Βιντιάδη είχε καναπέ στον Ρέμμο. Δηλαδή πιο πρώτο κι από τα πρώτα. Άρα λεφτά υπάρχουν κι άρα δεν έχω θέμα αν το γκολ στην Ημαθία ( από εκεί είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔ και παλιός πρόεδρος της ΕΠΣΗ ), το βάλει κι ο Ρόκος.
              Υγ. Μίλησα με πάρα πολλούς δαφνοστεφανωμένους σήμερα. Φυσικά ήταν ικανοποιημένοι με την ρελαντί τεσσάρα. Το βρήκα λογικό. Όλοι όμως θέλανε να είχε καταλογιστεί το εις βάρος τους πέναλτυ. Για να σφίγγανε τα γάλατα, αφού ούτε το νούμερο του πάγκου γουστάρουν αλλά ούτε και τον χάπια. Μια χαρά πήγε η κουβέντα μέχρι που αρχίσανε οι δηλώσεις οι σημερινές του Λίνεν και τα άλλα που ΘΑ, ΚΑΙ ΑΝ, ΚΙ ΟΠΟΤΕ, ΚΙ ΑΡΑ.
                ΣΚΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΤΕ. Πάρτε έμπνευση από τον Βιντιάδη που το πάιζει Πυθαγόρας και μπαίνει αφήνοντας τον Δημητρέλο να κάνει όλη την δουλειά. Ρε ο Βιντιάδης με τον γιαουρτά κι ο άνθρωπος του γιαουρτά επί των τιμών; ΑΥΤΟΣ Ο ΒΙΝΤΙΑΔΗΣ, πέραν του πακτωλού χρημάτων, πρέπει νάναι γάτα αφού επέλεξε να κρατήσει το σχήμα το παλιό κι αφού έκρινε οτι αυτό ήταν το καλύτερο. Κάτι θα είδε, που εμείς δεν έχουμε δει ακόμα. Κάτι σαν τις δόσεις και το μνημόνιο που θα μας σώσει. Αλλά είπαμε: Αν είσαι εφοπλιστής, θα κριθείς από μηχανικό ή άνθρωπο που έχει εταιρεία με δημοσιευμένο ισολογισμό; Όχι. Να οι αδικίες της ποτάνας της κενονίας. Κάνεις μια εταιρεία που δεν έχει αντικείμενο και παίρνεις την ομάδα.
                   Μαλάκα Σαββιδη - μου το επιτρέπει γι' αυτό μιλάω έτσι - που έφερες τον Ρώσο.  

2 σχόλια:

  1. "ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΨΑΧΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 60 Ή ΓΙΑΤΙ Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΤΑΕΙ ΠΕΡΙΟΧΗ."

    ΣΤΗΒΕΝ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΨΑΞΙΜΟ.
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ
    ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ Β'ΕΘΝΙΚΗ.

    ΟΙ 5 ΠΟΝΤΟΙ ΚΙ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ
    ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

    ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ 'Η ΟΧΙ.
    ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ.
    ΚΙ ΟΣΟ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΙ ΘΡΑΚΟΚΡΗΤΟΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ...

    ΟΜΑΔΑ ΑΕΚ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗ
    ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΙΤΑΣΙΟΝ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ.

    ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.
    ΣΑΝ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΧΩΡΙΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ,ΜΕ ΓΕΛΟΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ
    ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΤΑΚΗ: Αδερφέ μου, συμφωνώ. Απλά κριτική κάνω, όταν θεωρώ οτι σώζεται κάτι. Τα πράματα είναι χειρότερα βέβαια, αλλά δεν είναι δυνατόν να κάμψω τα φρονήματα. Τα άλλα θα σου τα πω, μετά την μαλακία ανακοίνωση της ΑΕΚ, τον Καραμελίδη, τον βούβαλο, ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ. ΠΟΥ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΕΣ ΝΑ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΕΞΙ ΠΟΝΤΟΙ ΣΤΑ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΟΑΚΑ, είναι καλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή